Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-11-29

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ
  • [02] ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΠΕ ΚΑΙ ΜΠΕ
  • [03] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΣ
  • [04] ΕΛΛΕΙΜΜΑ 3,2% ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΟ 2006 "ΒΛΕΠΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΟΣΑ
  • [05] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ
  • [06] ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ
  • [07] "ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΑΜΠΑΡΔΗ

  • [01] Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΟ

    Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2005 (15:07 UTC+2)

    Ομοφώνως η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ σε μαραθώνια συνεδρίασή της.

    Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως τομή και υπογράμμισε ότι θα υπάρξει εκσυγχρονισμός στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.

    Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις, όπως υπογράμμισε και ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ για τις ΔΕΚΟ στις οποίες το δημόσιο έστω και αν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο έχει ποσοστό άνω του 51%.

    Οπως διευκρίνησε ο υπουργός Εσωτερικών ακόμη και στις εταιρίες που το δημόσιο δεν έχει την απόλυτη πλειοψηφία η διοίκηση θα μπορεί να ζητήσει τη συνδρομή του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις.

    Ο υπουργός Μεταφορών κ. Μιχάλης Λιάπης μίλησε για νέα βάση στην οικονομική διαχείριση και εποπτεία των ΔΕΚΟ ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες και να έχουν λιγότερες σπατάλες.

    Τόνισε ότι οι ΔΕΚΟ θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα ελέγχονται από την Διϋπουργική Επιτροπή.

    Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι με τη μεταρρύθμιση οι ΔΕΚΟ θα τρέξουν μπροστά στον ανταγωνισμό ενώ ανέφερε ότι η αντίληψη για τη μονιμότητα είναι αναχρονιστική και μεσαιωνική και προσβάλλει ταυτόχρονα όσους εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Διευκρίνησε ότι για όσους ήδη υπηρετούν στις ΔΕΚΟ δεν αλλάζει τίποτε και τόνισε ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνονται υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.

    Πάντως οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα έχουν συγκεκριμένη δοκιμαστική περίοδο.

    Σε λίγη ώρα ο κ. Αλογοσκούφης θα δώσει συνέντευξη Τυπου για να παρουσιάσει το νομοσχέδιο.

    [02] ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΠΕ ΚΑΙ ΜΠΕ

    Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2005 (22:37 UTC+2)

    Μετά από ουσιαστική συμπόρευση για ένα και πάνω χρόνο των δύο εθνικών πρακτορείων ειδήσεων της χώρας κατατέθηκε από την Κυβέρνηση η τροπολογία για την συγχώνευση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Με βάση τη σχετική διάταξη δημιουργείται μια νέα ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία "Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. (ΑΠΕ-ΜΠΕ Α.Ε.)"

    Η νέα εταιρεία ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ τελεί υπό την εποπτεία του υπουργού, στον οποίο ανατίθενται εκάστοτε οι αρμοδιότητες του υπουργού Τύπου και ΜΜΕ.

    -Το μετοχικό της κεφάλαιο ανήκει στο Δημόσιο στο όνομα του οποίου εκδίδεται ένας ονομαστικός αναπαλλοτρίωτος τίτλος (μετοχή). Το Δημόσιο εκπροσωπείται από τον εποπτεύοντα υπουργό και τον υπουργό Οικονομίας κα Οικονομικών. Στη Γενική Συνέλευση μετέχει ένας εκπρόσωπος του εποπτεύοντος υπουργού και ένας εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών που ορίζονται με απόφαση του οικείου υπουργού.

    -Το κάθε είδους και κατηγορίας προσωπικό που υπηρετεί κατά τη δημοσίευση του παρόντος στην «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΕ» και στην «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΕ» με οποιαδήποτε έννομη σχέση μεταφέρεται με την ίδια σχέση στην εταιρία ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

    - Η ιδρυόμενη ανώνυμη εταιρία ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ καθίσταται καθολικός διάδοχος των συγχωνευομένων εταιριών Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε. και υπεισέρχεται σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Εκκρεμείς δίκες των συγχωνευομένων εταιριών συνεχίζονται στο όνομα της νέας εταιρίας.

    - Με π.δ που εκδίδεται, ύστερα από πρόταση του εποπτεύοντος υπουργού, του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με το σκοπό, την έδρα και τις περιφερειακές διευθύνσεις, την εποπτεία, τα όργανα διοίκησης, την εκπροσώπηση, την περιουσία, τη σύνθεση του μετοχικού κεφαλαίου, τον οικονομικό έλεγχο, το προσωπικό, τη διαδικασία κατάρτισης του οργανογράμματος της εταιρίας και κάθε άλλο θέμα που αφορά την οργάνωση, τη λειτουργία και τη διαχείριση της ιδρυόμενης εταιρίας.

    - Μέχρι την έναρξη ισχύος του π.δ. της προηγούμενης παραγράφου, οι εταιρίες ΑΠΕ ΑΕ και ΜΠΕ ΑΕ συνεχίζουν να λειτουργούν σύμφωνα με το νομικό καθεστώς που τις διέπει.

    [03] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΣ

    Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2005 (09:57 UTC+2)

    Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 69 ετών, ο Κώστας Τσίμας, βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Τσίμας, γεννήθηκε το 1936 στο Θεολόγο της Θάσου. Έζησε πολλά χρόνια στην Αμερική, όπου ανέπτυξε έντονη πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

    Ήταν ιδρυτικό στέλεχος του Π.Α.Κ. και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Π.Α.Κ.

    Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο επέστρεψε μαζί στην Ελλάδα μετά την πτώση της δικτατορίας το 1974.

    Το 1981, με την εκλογική νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Το 1984 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το 1986 τοποθετήθηκε στην ηγεσία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.).

    Τον Ιούνιο του 1989, εξελέγη Ευρωβουλευτής και παρουσίασε πλούσια κοινοβουλευτική δράση. Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκλέχθηκε αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής των Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά. Μέλος της Επιτροπής Πολιτικών και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. αντιπρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Σχέσεων της Ε.Ε. με την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών. Εκπροσώπησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σαν παρατηρητής, στις πρώτες εκλογές στην Ουκρανία και στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές στη Νότια Αφρική.

    Το 1995, ανάλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στις εκλογές του Απριλίου του 2000, εκλέχθηκε βουλευτής και επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2004. Τη θέση του Κώστα Τσίμα στη Βουλή, καταλαμβάνει ο Σάββας Εμινίδης.

    [04] ΕΛΛΕΙΜΜΑ 3,2% ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΤΟ 2006 "ΒΛΕΠΕΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΟΟΣΑ

    Παρίσι, 29 Νοεμβρίου 2005 (13:14 UTC+2)

    Στο 3,2% του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2006, και στο 3,6% το 2007, σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώνουν αναλυτές του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ). Για την ανάπτυξη, οι οικονομολόγοι του οργανισμού αναμένουν περαιτέρω επιβράδυνση κατά το 2006, αλλά προβλέπουν ανάκαμψη, στο 3,5% το 2007, εξαιτίας των προσδοκιών για ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης.

    Ο ΟΟΣΑ απευθύνει έκκληση για καλύτερο έλεγχο των κρατικών δαπανών και αποφασιστικές μεταρρυθμίσεις στους βασικούς τομείς των δαπανών και της δημόσιας διοίκησης, κρίνοντας πως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί σημείο κλειδί. Με θετικά σχόλια υποδέχονται οι οικονομολόγοι και τα σχέδια για βελτίωση της λειτουργίας των ΔΕΚΟ.

    "Η περαιτέρω πρόοδος στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων θα δημιουργούσε ένα καλύτερο περιβάλλον για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη", σημειώνει ο ΟΟΣΑ.

    Ο πληθωρισμός αναμένεται στο 3,25% για τα επόμενα δύο χρόνια, πολύ υψηλότερα από το μέσο ευρωπαϊκό όριο, ενώ σε υψηλά επίπεδα προβλέπεται και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών.

    ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΟΟΣΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ

    ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΦΕΤΟΣ

    Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 1,4% το 2005, τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ρυθμο ανάπτυξης κατά 1,6%, ενώ σε προηγούμενη έκθεσή του, τον Μάιο, ο διεθνής οργανισμός προέβλεπε ανάπτυξη της τάξης του 1,2%. Ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διεθνούς Οργανισμού, αναμένεται να διαμορφωθεί το 2005 στο 1,8%, δηλαδή κάτω από το όριο του 2%.

    Αν και η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει σαφή σημάδια ανάκαμψης, χάρη στα χαμηλά επιτόκια και την εξασθένηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που ευνοεί τις εξαγωγές, ωστόσο, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο Οργανισμός, ενώ η εγχώρια ζήτηση παρουσιάζει στασιμότητα.

    Για τους λόγους αυτούς, εκτιμά ότι θα ήταν λάθος επιλογή η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τη δεδομένη στγμή, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να περιμένει να ολοκληρωθεί η ανάκαμψη, κάτι που ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι θα συμβεί μέσα στο 2006.

    [05] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ

    Θεσσαλονίκη, 29 Νοεμβρίου 2005 (11:01 UTC+2)

    Μ' ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι στα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που σημάδεψαν τη νεώτερη ιστορία της Ελλάδας, το Χορωδιακό σύνολο του δήμου Ευόσμου τιμά τον σπουδαίο μουσικό.

    Η μουσική συναυλία, που πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

    Ξεχωριστή πινελιά στην μουσική εκδήλωση θα αποτελέσουν τα αποσπάσματα από το προσωπικό ημερολόγιο του Μίκη Θεοδωράκη, που θα παρουσιάσει η σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Ευόσμου, Γεωργία Εμμανουήλ.

    [06] ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 29 Νοεμβρίου 2005 (10:58 UTC+2)

    Σειρά κινηματογραφικών αφιερωμάτων με τον τίτλο «Επαγγέλματα σε άσπρο - μαύρο» παρουσιάζει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Επαγγέλματα του χθες και του σήμερα στο Τελλόγλειο».

    Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα επαγγέλματα που απαθανατίστηκαν στις ταινίες του παλιού -ασπρόμαυρου- ελληνικού κινηματογράφου, το οποίο επιμελείται και παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Άρης Μαλανδράκης.

    Θα παρουσιαστούν τρεις θεματικές ενότητες από τα επαγγέλματα της οθόνης. Πρόκειται για τα «Επαγγέλματα του δρόμου», τα «Εργαζόμενα κορίτσια» και το «Υπηρετικό προσωπικό», που αφορούν τρεις αντίστοιχες εκπομπές του ιδίου, με υλικό που συνέλεξε, σχολίασε και παρουσίασε στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση.

    Οι τρεις θεματικές ενότητες θα παρουσιαστούν τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, μια κάθε μήνα. Η αρχή γίνεται το τριήμερο 10-12 Δεκεμβρίου (κάθε μέρα στις 11:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου) με τα «Επαγγέλματα του δρόμου»: ένας κινηματογραφικός φόρος τιμής στις... δουλειές του ποδαριού που απαθανατίστηκαν στην οθόνη. Λαχειοπώλες, λουστράκοι, εφημεριδοπώλες, πλασιέδες, παγωτατζήδες και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα του δρόμου θα δώσουν το «παρών» στο αφιέρωμα που οργανώνει το Τελλόγλειο.

    Θα ακολουθεί η προβολή ενός ημίωρου αφιερώματος, με κινηματογραφικά αποσπάσματα που κατέγραψαν αυτά τα επαγγέλματα και ερμηνεύονται από αξέχαστους ηθοποιούς.

    [07] "ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ" ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΑΜΠΑΡΔΗ

    Αλεξανδρούπολη, 29 Νοεμβρίου 2005 (10:02 UTC+2)

    Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Πασχάλη Λαμπαρδή «Οι φύλακες της Ανατολίας»,,θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης.

    Για το βιβλίο θα μιλήσει η ιστορικός Ιφιγένεια Βαμβακίδου. Στη δραματοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου συμμετέχει η θεατρική ομάδα Αθηνών (θέατρο Σημείο) του σκηνοθέτη Νίκου Διαμαντή. Μουσική θα παίξει το συγκρότημα «Λαλητάδες» και θα τραγουδήσουν η Σοφία Νεοχωρίτου και η Ντελίκ Κότς. Επίσης θα εμφανισθούν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαγίας, του Συλλόγου Καππαδοκών Αλεξανδρούπολης και του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

    Σύμφωνα με το μυθιστόρημα, σ΄ ένα χαμένο έγγραφο του 19ου αιώνα, δύο λόγιοι έλληνες της εποχής εξιστορούν τη συναρπαστική πορεία μιας μεγάλης οικογένειας Ελλήνων της Ανατολίας. Άνθρωποι δυναμικοί και ατρόμητοι ταξιδεύουν από την Κρώμνη ως τη Βαγδάτη, από την Οδησσό ως τον Καύκασο από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Αθήνα και πρωταγωνιστούν στα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τον ελληνισμό στο πέρασμα στον 20 αιώνα. Το μοναδικό αυτό ιστορικό ντοκουμέντο χάθηκε και έγινε προφορική παράδοση ώσπου βρέθηκε στο δρόμο ενός σύγχρονου συγγραφέα που αποφάσισε να το αναστήσει αναγνωρίζοντας σε αυτό μια ξεχασμένη κληρονομιά. Με αφετηρία αυτήν την ιστορία ο Πασχάλης Λαμπαρδής γράφει για ένα κομμάτι του ελληνισμού που μοιάζει χαμένο και παραδομένη στη λήθη της ιστορίας.

    Οι «Φύλακες της Ανατολίας» το οποίο κυκλοφορεί από της εκδόσεις Πατάκη είναι το τρίτο βιβλίο του Πασχ. Λαμπαρδή, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αλεξαδρούπολη. Προηγήθηκαν «υπόθεση ζωής» (Μαλλιάρης 1997) και «ο ταξιδευτής του Βοσπόρου» (Ιωλκός 2002.)

    Ο.Ο


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 29 November 2005 - 19:14:01 UTC