Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-11-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
  • [02] "ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ", ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [03] ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Χ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΚΕ
  • [04] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ
  • [05] ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 8,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΛΓΑ
  • [06] ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ

  • [01] ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

    Τόκιο, 12 Νοεμβρίου 2005 (10:50 UTC+2)

    Tην ιστορική πόλη Νίκο επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, και τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ευάγγελο Αντώναρο. Η ελληνική αποστολή ξεναγήθηκε στους αρχαίους ναούς και στο παλάτι του «Σογκούν» και στη συνέχεια συνέφαγε με τους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Κώστα Καραμανλή.

    Ο πρωθυπουργός στη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους δεν θέλησε να αναφερθεί στην εσωτερική επικαιρότητα παρά τις επίμονες ερωτήσεις που έγιναν, κυρίως, για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Αφορμή ήταν ερώτηση Ιάπωνα δημοσιογράφου για το θέμα σε πρωινή συνέντευξη που είχε παραχωρήσει.

    «Θα κάνετε ανασχηματισμό. Αυτό είναι το θέμα», είπε ο δημοσιογράφος στον Κώστα Καραμανλή και ο πρωθυπουργός απάντησε «Είναι λάθος θέμα. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Πιστεύω ότι οι συχνή αλλαγή υπουργών είναι αντιπαραγωγική». Ο κ Καραμανλής ρωτήθηκε και για τον κ Νικολόπουλο αλλά δεν έκανε σχόλιο , αν και έδειξε ότι είναι ενήμερος για το θέμα με τις δηλώσεις του βουλευτή Αχαίας.

    Ο πρωθυπουργός σε ότι αφορά την επίσκεψη του στην Άγκυρα είπε ότι «δεν την βλέπω μέχρι το τέλος του χρόνου». Αναζητείται ημερομηνία από τις αρχές του 2006». Ο κ Καραμανλής, αναφερόμενος στην επικείμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκτίμησε ότι «οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας για το Δ ΚΠΣ είναι μεγαλύτερες στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου». Επίσης ο κ Καραμανλής πιστεύει ότι δεν θα θιγούν οι αγροτικές επιδοτήσεις σημειώνοντας «Δεν νομίζω ότι θα αγγίξουν σε βάθος το θέμα των περικοπών των αγροτικών επιδοτήσεων. Υπάρχει μια πολύ ισχυρή συμμαχία στην Ένωση. Και αν το θέσουν κάποιοι δεν θα περάσει».

    Ο κ Καραμανλής είπε ότι δεν έχει διαβάσει το βιβλίο του κ Κ Σημίτη και πρόσθεσε ότι διαβάζει αυτή την περίοδο ιστορικά βιβλία.

    [02] "ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ", ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2005 (13:21 UTC+2)

    Ένα νέο ΠΑΣΟΚ αναδύεται, για μια νέα νίκη, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στο «΄Εθνος της Κυριακής» και πρόσθεσε ότι «κάθε μέρα που περνά η φωνή μας είναι πιο καθαρή και πιο δυνατή».

    Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες, όπως ανέφερε, «δείχνουν την κυβερνητική φθορά», δήλωσε ότι αυτό «είναι μόνο η αρχή για την πρόοδο της χώρας και όλων των Ελλήνων πολιτών», και πρόσθεσε ότι ο ίδιος κοιτάζει «πάντα μπροστά», επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που είχε κάνει μετά την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Σημίτη.

    Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι η ανάκαμψη του κόμματός του δεν οφείλεται μόνο στις «κορυφαίες παρεμβάσεις που αλλάζουν το κλίμα», αλλά και στις προσπάθειες όλων των στελεχών του ΠΑΣΟΚ «που έχουν στρατευτεί να ενημερώσουν τους πολίτες για τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής και πρωτίστως για τη νέα εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που διαμορφώνει το ΠΑΣΟΚ, καλώντας τους πολίτες να καταθέσουν την άποψή τους».

    Συνέντευξη Γεράσιμου Αρσένη

    Διαφορετική εκτίμηση για τις ευθύνες τη βραδιά της κρίσης στα ΄Ιμια, από εκείνη που αναφέρει στο βιβλίο του ο τέως Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, διατυπώνει ο τότε υπουργός Εθνικής ΄Αμυνας Γεράσιμος Αρσένης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

    Ο κ. Αρσένης θεωρεί ότι η ευθύνη ήταν πολιτική, κατά κύριο λόγο, χωρίς να απαλλάσσει, πλήρως, των ευθυνών της, την τότε στρατιωτική ηγεσία. Κατά τον κ. Αρσένη η ευθύνη βαραίνει τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό ΄Αμυνας (δηλαδή τον ίδιο) και τα άλλα μέλη του ΚΥΣΕΑ που είχαν την ευθύνη του χειρισμού της κρίσης. Και τονίζει ότι «πρέπει επιτέλους να μάθουμε να αναλαμβάνουμε με γενναιότητα τις ευθύνες μας».

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο υπουργός ΄Αμυνας η κρίση των Ιμίων όδευε σε «πολιτική λύση» και πρόσθεσε ότι «το πλαίσιο της λύσης είχε, φαίνεται, συζητηθεί μία-δύο μέρες πριν» και «είχε διαμορφωθεί πριν από την κατάληψη της δεύτερης βραχονησίδας», ενώ εκτιμά ότι σε αυτό το πλαίσιο έγινε η συμφωνία Χόλμπρουκ- Πάγκαλου. Και σημειώνει ότι, ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, για την επίτευξη πολιτικής λύσης, δεν είχε εξασφαλιστεί η αποχή από κάθε είδους στρατιωτική ενέργεια των αντιμαχόμενων μερών.

    Αναφερόμενος στην εκδοχή του κ. Σημίτη για την κρίση στα ΄Ιμια, ο κ. Αρσένης τονίζει ότι ο τέως Πρωθυπουργός «παραθέτει επιλεκτικά πολλά στοιχεία», τα οποία, όμως, δέχεται ότι «κατά κανόνα είναι ακριβή» και οι ανακρίβειες που εμπεριέχονται στο βιβλίο δεν είναι ηθελημένες.

    Διαψεύδει τον κ. Σημίτη ότι πληροφορήθηκε την πτώση του ελικοπτέρου στις 7 το πρωί από την τηλεόραση, αλλά στις 6 το πρωί από τον ίδιο μέσω του τριψήφιου υπουργικού τηλεφώνου. Επικρίνει εξάλλου τον τέως Πρωθυπουργού για τη μη αποδοχή της πρότασης να μεταφερθεί η σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ στο υπουργείο ΄Αμυνας, καθώς και ότι «δεν ενέκρινε κανόνες εμπλοκής από το ΚΥΣΕΑ».

    Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, αντίπαλος του κ. Σημίτη στη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας τον Ιανουάριο του 1996, αναφέρεται και σε άλλα θέματα της θητείας του αντιπάλου του.

    Ο κ. Αρσένης θεωρεί ότι «ένα μεγάλο μέρος της κριτικής που ασκήθηκε στον κ. Σημίτη (σ.σ. ότι «ευνόησε τη διαπλοκή και ανέχθηκε τη διαφθορά») ήταν υπερβολική και άδικη» και πρόσθεσε ότι «σαφώς δεν ευνόησε τη διαπλοκή». Τονίζει, όμως, ότι τέτοια φαινόμενα «δεν αντιμετωπίζονται με δηλώσεις του τύπου όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον εισαγγελέα». Ταυτόχρονα κάνει λόγο για «απαράδεκτη κηδεμονία των ΜΜΕ στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού».

    Σχετικά με την οικονομική πολιτική της 8ετίας Σημίτη, ο κ. Αρσένης, που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Οικονομίας επί Ανδρέα Παπανδρέου, μέχρι το καλοκαίρι του 1985 οπότε αντικαταστάθηκε από τον κ. Σημίτη, δηλώνει ότι στο διάστημα 1996-2004 «βελτιώθηκαν οι οικονομικές επιδόσεις και αυξήθηκαν οι κοινωνικές μεταβιβάσεις». Ασκεί κριτική ότι «δεν τολμήσαμε τις απαραίτητες αλλαγές στις δομές της παραγωγής για την αύξηση της παραγωγικότητας και της απασχόλησης». Και θεωρεί ότι «ισχυρή οικονομία δεν είχαμε και δεν έχουμε στην Ελλάδα».

    Ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι ο κ Σημίτης «αστόχησε» με την έκδοση του βιβλίου του και «δημιούργησε προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ, ιδιαιτέρως στη νέα ηγεσία του» και του καταλογίζει «αδικαιολόγητο άγχος να υπερασπιστεί το έργο της οκταετίας του».

    Δεν συμμερίζεται την άποψη του κ. Σημίτη ότι οι εκλογές χάθηκαν για το ΠΑΣΟΚ κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές του 2000, οπότε «χάσαμε το στίγμα μας». Αναγνωρίζει, όμως, ότι ο τέως Πρωθυπουργός «έχει δίκιο» όταν λέει ότι το έργο του δεν προβλήθηκε επαρκώς.

    Σχετικά με τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, κάτω από οποιεσδήποτε διαδικασίες, θα είχε αναδειχθεί Πρόεδρος του Κινήματος, αλλά υποστηρίζει ότι «ο αυτοκρατορικός τρόπος μεταβίβασης της προεδρίας τελικά έβλαψε την εικόνα του ίδιου του ΠΑΣΟΚ».

    Ο κ. Αρσένης θεωρεί ότι η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έγινε καθυστερημένα και αποκαλύπτει ότι είχε στείλει επιστολή στον κ. Σημίτη, στις 31 Ιουλίου 2003, στην οποία τόνιζε ότι ο τέως πρωθυπουργός «δεν μπορούσε να αντιστρέψει την πορεία προς την ήττα» και είχε ζητήσει από τον κ. Σημίτη «να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα».

    [03] ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "Χ.ΦΛΩΡΑΚΗΣ" ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΚΕ

    Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2005 (13:09 UTC+2)

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, τιμώντας τη μνήμη του Χαρίλαου Φλωράκη, αποφάσισε να δημιουργήσει Επιμορφωτικό Κέντρο με τον τίτλο: ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ - ΑΡΧΕΙΟ "ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ".

    Οι βασικές λειτουργίες του Επιμορφωτικού Κέντρου θα είναι η οργάνωση βιβλιοθήκης - αναγνωστηρίου, καθώς και η πρόσβαση σε αρχειακό υλικό. Επίσης, θα λειτουργεί περιοδικά ως χώρος έκφρασης, προβολής και ανάδειξης της ιστορίας του Κόμματος, των κοινωνικών και εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων της εργατικής τάξης και του διεθνούς επαναστατικού κινήματος για το σοσιαλισμό και την κομμουνιστική προοπτική.

    Στόχος του Επιμορφωτικού Κέντρου είναι να συμβάλλει στην επιμόρφωση των στελεχών και των μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, των φίλων και οπαδών του. Να μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές των κομμουνιστών και γενικότερα των νέων αγωνιστών την ιστορική πείρα των αγώνων και της πάλης της εργατικής τάξης και του Κόμματός της. Να στηρίξει τους μελετητές και ερευνητές που ασχολούνται με τα θέματα αυτά, καθώς και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα σχολεία, τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος και τους επιστημονικούς φορείς, που θέλουν να γνωρίσουν την ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, στον κόσμο.

    Το Επιμορφωτικό Κέντρο του ΚΚΕ θα λειτουργεί στο κτίριο που ήταν το σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη στο Χαλάνδρι, προσφορά του και αυτό στο Κόμμα. Η Κεντρική Επιτροπή εκτίμησε πως αυτή είναι η καλύτερη αξιοποίησή του. Το ίδιο το κτίριο, όπως και το περιεχόμενό του, αποτελούν τμήμα της διαχρονικής παρουσίας του ΚΚΕ, της ιστορικής του πορείας, της συνέχειάς του και της προβολής του στο μέλλον, σαν τη "σπορά που μένει όταν οι ζευγάδες φεύγουν".

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κ.Ε. του ΚΚΕ, «η έναρξη της λειτουργίας του Επιμορφωτικού Κέντρου του ΚΚΕ θα γίνει μέσα στο 2006».

    [04] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ

    Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2005 (16:08 UTC+2)

    Kατά του σχεδίου νόμου που προβλέπει την εκλογή δημάρχων με ποσοστό 42% τάχθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία οι συμμετέχοντες στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στο νησί της Ρόδου.

    Το συγκεκριμένο θέμα ήταν το κυριότερο που απασχόλησε τις εργασίες του συνεδρίου στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών και αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των εκπροσώπων των κομμάτων και της Αυτοδιοίκησης.

    Με ανάλογη πλειοψηφία οι σύνεδροι τάχθηκαν κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τη δημιουργία πέντε υπερπεριφερειών, που έχει αποφασιστεί να συσταθούν για αναπτυξιακούς λόγους.

    Στα ψηφίσματα του συνεδρίου που αναμένεται να εκδοθούν αργά σήμερα το βράδυ, θα περιλαμβάνεται ειδική αναφορά για το ακτοπλοϊκό πρόβλημα του νομού Δωδεκανήσου, το οποίο είναι ιδιαίτερα έντονο.

    Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι σήμερα στο χώρο του συνεδρίου έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν δεκάδες κάτοικοι του νησιού της Τήλου που επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υπουργό Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη και στον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ κ. Π. Κουκουλόπουλο.

    [05] ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 8,2 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΧΟΡΗΓΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΕΛΓΑ

    Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2005 (11:31 UTC+2)

    Αποζημιώσεις ύψους 8.237.750 Eυρώ, σε 11.653 παραγωγούς 41 Νομών της χώρας, για εκτιμήσεις και επανεκτιμήσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή, που προκλήθηκαν από βροχοπτώσεις, ανεμοθύελλα, πλημμύρα, χαλάζι παγετό καύσωνα, αγριογούρουνο και αρκούδα κυρίως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005, θα χορηγήσει αύριο ο ΕΛΓΑ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Νίκος Κατσαρός.

    Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν αγρότες των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσης, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λακωνίας, Λαρίσης, Λευκάδος, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πιερίας, Πρεβέζης, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδος, Φλώρινας, Φωκίδος και Χαλκιδικής.

    Όλες οι παραπάνω αποζημιώσεις θα δοθούν μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε στους δικαιούχους παραγωγούς.

    [06] ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

    Αμάν, 13 Νοεμβρίου 2005 (17:43 UTC+2)

    Τέσσερις ημέρες μετά τις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αμάν της Ιορδανίας οι ιορδανικές αρχές μπόρεσαν να ανασυνθέσουν τα γεγονότα της περασμένης Τετάρτης, να αναγνωρίσουν τους τρεις δράστες και να συλλάβουν τη σύζυγο ενός εξ αυτών, την 35χρονη Σατζέντα Ατρούς Ρασάουι.

    Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο αντιρπόεδρος της ιορδανικής κυβέρνησης, Μαρουάν Μοάσερ, οι δράστες των επιθέσεων ήταν τέσσερις Ιρακινοί, τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Η γυναίκα αυτή επρόκειτο επίσης να ανατιναχθεί στο ξενοδοχείο Radisson, μαζί με το σύζυγό της, τον Αλι Χουσέιν Αλ Σαμάρι, επίσης 35 ετών, αλλά για αδιευκρίνιστους λόγους τα εκρηκτικά που είχε μαζί της δεν πυροδοτήθηκαν.

    Ο Μοάσερ δεν διευκρίνισε το πού συνελήφθη η Ρασάουι, πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας όμως ανέφεραν πως εντοπίστηκε σε προάστιο του Αμάν. Η Ρασάουι είναι αδελφή του Σάμερ Μουμπάρακ αλ Ρασάουι, στενού συνεργάτη του ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάφ αλ Ζαρκάουι. Ο Σάμερ Μουμπάρακ αλ Ρασάουι σκοτώθηκε πρόσφατα στη Φαλούτζα του Ιράκ.

    Οι δύο άλλοι δράστες των επιθέσεων ήταν οι Ραουάντ Τζάσεμ Μοχάμαντ Άμπεντ και Σαφάα Μοχάμεντ Άλι, 23 ετών και οι δύο.

    Οι τέσσερις δράστες πέρασαν από το Ιράκ στην Ιορδανία από τη διάβαση Καραμέχ στις 5 Νοεμβρίου και νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στα περίχωρα του Αμάν. Την ημέρα των επιθέσεων ο Άμπεντ και ο Άλι κατευθύνθηκαν στα ξενοδοχεία Hyatt και Days Inn ενώ το ζευγάρι πήρε ταξί με προορισμό το ξενοδοχείο Radisson. Η γυναίκα ήταν ντυμένη σαν να πήγαινε σε γαμήλια δεξίωση. Μέσα στο ξενοδοχείο, προσπάθησε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά αλλά ο πυροκροτητής δεν δούλεψε. Τότε ο σύζυγός της την ανάγκασε να βγει έξω και πραγματοποίησε μόνος του την επίθεση.

    Σύμφωνα με τον Μοάσερ, οι ζώνες με τα εκρηκτικά των καμικάζι ζύγιζαν 5 με 10 κιλά η καθεμία και ήταν ενισχυμένες με μεταλλικά καρφιά.

    "Η ομάδα των τρομοκρατών δεν είχε επαφές με Ιορδανούς. Κανείς Ιορδανός δεν ενεπλάκη στις επιθέσεις", υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ιορδανικής κυβέρνησης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 13 November 2005 - 19:13:58 UTC