Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-10-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ
  • [02] ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Ο Τ.
  • [03] ΝΙΓΗΡΙΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
  • [04] 2,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΕ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ
  • [05] ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ
  • [06] Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ
  • [07] ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ: Η ΣΕΡΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
  • [08] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
  • [09] ΙΤΑΛΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥΛΙΑΣ
  • [10] EUROVISION: ΤΟ "WATERLOO" ΤΩΝ ΑΒΒΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ-

  • [01] Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ: ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΗΘΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2005 (14:04 UTC+2)

    «Εμείς πρέπει να είμαστε οι προμαχούντες εναντίον των νέων αυτών ηθών στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όταν του ζήτησαν οι δημοσιογράφοι να σχολιάσει τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

    Ο κ. Παπούλιας παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 268 θύματα των ναζιστικών στρατευμάτων στο χωριό Μεσόβουνο του Δήμου Βερμίου και επανέφερε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Υπογράμμισε ότι είναι υποχρέωση της Γερμανίας να καταβάλει αποζημιώσεις και πως μετά τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης πρέπει να υπάρξουν επαφές με τα αρμόδια ελληνικά υπουργεία, προκειμένου να βρεθεί ικανοποιητική λύση.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Βερμίου και ο δήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος του απένειμε το «χρυσό κλειδί» του Δήμου σε ειδική τελετή που έγινε στο κοινοτικό κατάστημα Μεσοβούνου.

    Προηγήθηκε επιμνημόσυνο αρχιερατικό τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων, προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.Για το ιστορικό του ολοκαυτώματος στο Μεσόβουνο μίλησε ο κ. Σιδηρόπουλος.

    Ο κ. Παπούλιας εξήρε την προσφορά της Εθνικής Αντίστασης, για την οποία είπε ότι ήταν μία «τρέλα» και ο ίδιος έχει καθήκον να πηγαίνει στα μέρη της Ελλάδας όπου υπάρχουν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

    [02] ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Ο Τ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2005 (17:03 UTC+2)

    Νέα πρωτοβουλία για την επίλυση του Κυπριακού έως το τέλος του έτους αναμένει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, προετοιμάζοντας ως τότε το δικό του πλαίσιο και τη δική του πλατφόρμα για ένα σχέδιο λύσης που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τον κυπριακό λαό.

    Όπως ο ίδιος δηλώνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, έχει ενδείξεις ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πάρει κάποιες αποφάσεις για τα μελλοντικά τους βήματα στην υπόθεση της Κύπρου, χωρίς αυτό να σημαίνει, όπως διευκρινίζει, ότι επίκεινται εξελίξεις, και μάλιστα σημαντικές. «Όπως ξέρετε, η πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα δεν τερματίστηκε. Αλλά και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι προτού ξεκινήσει ένας νέος γύρος συνομιλιών, κάθε διάλογος πρέπει προηγουμένως να έχει προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά. Να υπάρχουν δηλαδή βάσιμες και λογικές προσδοκίες ότι μπορεί να καταλήξει σε κάποια λύση» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.

    Ο Κύπριος πρόεδρος σημειώνει ότι εκείνο που συζητείται δεν είναι ένα νέο Σχέδιο Ανάν, που θα υποβάλει ο ΓΓ του ΟΗΕ ως «διαιτητής», αλλά η διερεύνηση, από την πλευρά του, των επιδιωκόμενων αλλαγών και των προοπτικών να δημιουργηθεί κοινό έδαφος μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

    Ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι δεν θα διστάσει να πει και πάλι «όχι» σε ένα νέο σχέδιο που θα περιέχει μόνο «διακοσμητικές αλλαγές», ενώ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του τόσο με τον τέως όσο και τον νυν πρωθυπουργό της Ελλάδας σημειώνει: «Με την προσφώνησή μου λοιπόν ήθελα να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα και είπα την πραγματικότητα, δηλαδή ότι οι σχέσεις που έχω με τον κ. Καραμανλή είναι οι καλύτερες που είχα ποτέ με πρωθυπουργό της Ελλάδας. Αυτό δεν σημαίνει ότι είχα κακές σχέσεις με τον κ. Σημίτη. Αντίθετα, πιστεύω ότι είχα άριστες σχέσεις με τον κ. Σημίτη, τον οποίο σέβομαι απόλυτα και ο οποίος με εντυπωσίαζε με τη μεθοδικότητά του και την ειλικρίνεια με την οποία διατύπωνε τις απόψεις του».

    [03] ΝΙΓΗΡΙΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ

    Λάγος, 23 Οκτωβρίου 2005 (18:03 UTC+2)

    Δεν υπάρχουν ίχνη από επιζώντες στο σημείο της συντριβής του νιγηριανού αεροσκάφους που μετέφερε 116 ανθρώπους και κατέπεσε λίγο μετά την απογείωση του από το Λάγος χθες Σάββατο το βράδυ, ανακοίνωσε σήμερα ο Ερυθρός Σταυρός.

    "Δεν υπάρχουν ίχνη από επιζώντες. Τα σωστικά συνεργεία είδαν μόνο απανθρακωμένα πτώματα", δήλωσε τηλεφωνικά στο Ρόιτερ ο γενικός γραμματέας του Ερυθρού Σταυρού Αμπιοντούν Ορεμπίγι.

    Νωρίτερα σήμερα ένας εκπρόσωπος της διοίκησης της επαρχίας Ογιο, είχε δηλώσει ότι υπάρχουν περίπου 50 επιζώντες από το αεροπορικό δυστύχημα.

    [04] 2,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΜΕ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2005 (14:20 UTC+2)

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση νέων συστημάτων διαχείρισης στόλου σε 1.150 ταξί της Θεσσαλονίκης, την οποία επιδότησε με το ποσό των περίπου 2,5 εκατ. ευρώ το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    Η ίδια διαδικασία, η οποία στοχεύει στην αναβάθμιση των παρεχομένων προς τους πολίτες υπηρεσιών, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, ολοκληρώθηκε ήδη στο Ηράκλειο, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Θεσσαλονίκης, Πάρις Κισσάς, μετά τη λήξη των εργασιών του 1ου ευρωπαϊκού forum Taxi, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οφέλη που θα προκύψουν από τη χρήση των νέων συστημάτων θα είναι πολλαπλά, τόσο για τους οδηγούς ταξί όσο και για τους επιβάτες. Στα "ατού" των συστημάτων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η ελαχιστοποίηση της φωνητικής κλήσης, η μείωση του χρόνου αναμονής, η ταχύτερη διεκπεραίωση κλήσεων και ο έλεγχος των ταξιμέτρων από το κέντρο.

    Ο κ. Κισσάς εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εργασίες του forum, καθώς όπως είπε, το θεσμικό πλαίσιο των ταξί στην Ελλάδα έχει θωρακιστεί περισσότερο σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Στο "μικροσκόπιο" των εκπροσώπων σωματείων ταξί τέθηκε το νομικό πλαίσιο σε ολόκληρη την Ευρώπη και εξετάστηκαν οι διαφορές μεταξύ των χωρών, με στόχο να ξεκινήσει η διαδικασία ενοποίησης του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ταξί σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

    Επίσης, εξετάστηκαν οι τρόποι οργάνωσης του επαγγέλματος στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, αλλά και η χρήση εναλλακτικών καυσίμων για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

    Τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα αποτελέσουν τη βάση για να ξεκινήσει διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των ταξιτζήδων όλων των χωρών για τη διαμόρφωση κοινού νομικού πλαισίου και κανονισμού λειτουργίας των ταξί.

    Στο συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, συμμετείχαν εκπρόσωποι από Γερμανία, ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σουηδία, Γαλλία, Ολλανδία, Κύπρο και Τουρκία.

    Ε.Σ.

    [05] ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

    Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2005 (13:03 UTC+2)

    Την συγχρηματοδότηση πρότασης για την ανάπτυξη καινοτόμου τεχνολογικής υποδομής για τον έλεγχο και την επιτήρηση θαλάσσιων περιοχών - συνόρων, ιδιαίτερα σε θέματα αποτροπής της λαθρομετανάστευσης και καταπολέμησης του διασυνοριακού εγκλήματος, πέτυχε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων.

    Η πρόταση υπεβλήθη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Υπηρεσία Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων) στo πλαίσιo του χρηματοδοτικού προγράμματος ARGO 2004. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το Κέντρο - που έχει συσταθεί και ήδη λειτουργεί στο ΥΕΝ- πέτυχε τη συγχρηματοδότηση με την καθοδήγηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, καθ. Ιωάννη Τζωάννου.

    Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης εφικτότητας (Feasibility Study) για την επέκταση των παρεχόμενων Υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας (V.T.M.I.S.) και την πιλοτική εφαρμογή των αποτελεσμάτων της μελέτης στο VTS Κέρκυρας.

    Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 841.146 ευρώ και το ποσοστό χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 80%.

    [06] Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 23 Οκτωβρίου 2005 (11:55 UTC+2)

    Φοροελαφρύνσεις σε μισθωτούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα εξαγγέλλει για το 2007 ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, καθώς, όπως ο ίδιος παραδέχεται σε συνέντευξή του στον "Αγγελιοφόρο της Κυριακής", τα περιθώρια του προϋπολογισμού είναι ιδιαίτερα στενά.

    Ανεξάρτητα από το αν γίνει αποδεκτή ή όχι η τιτλοποίηση από την ΕΕ, ο κ. Αλογοσκούφης καθιστά σαφές ότι τα έσοδα από την συγκεκριμένη ενέργεια θα μπουν στα κρατικά ταμεία. "Στην ουσία δηλαδή παραδέχεται ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού αποσυνδέεται από τις αποφάσεις της ΕΕ" γράφει η εφημερίδα.

    Ο υπουργός Οικονομίας στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ εν όψει και της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ. Οπως επισημαίνει μεταξύ άλλων "είναι άδικο οι φορολογούμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι να συνεχίσουν να επιδοτούν το δημόσιο τομέα και οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα να απολαμβάνουν και μεγαλύτερες αμοιβές και μεγαλύτερη ασφάλεια. Η προστασία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα είναι υψηλή. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν είναι η τυχόν χρεοκοπία της επιχείρησης στην οποία εργάζονται".

    Για τη "μάχη" κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Αλογοσκούφης τονίζει πως "η φοροδιαφυγή αποτελεί ανοιχτή πληγή για την οικονομία και την κοινωνία και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος".

    [07] ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ: Η ΣΕΡΒΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Βελιγράδι, 23 Οκτωβρίου 2005 (16:18 UTC+2)

    Η Σερβία δεν θα αποδεχθεί ποτέ ένα ανεξάρτητο Κόσοβο και θα θεωρήσει κάθε σχετική απόφαση ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Αυτό φέρεται να δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα.

    Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Βελιγραδίου, ο κ. Κοστούνιτσα φέρεται να είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε λύση, επιβαλλόμενη δια πιέσεων και η υφαρπαγή ενός τμήματος της επικράτειάς μας θα αποτελέσει αδιανόητο προηγούμενο και παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

    Σημειώνεται ότι αύριο συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με αντικείμενο τις σχεδιαζόμενες συνομιλίες για τη διευθέτηση του τελικού καθεστώτος του Κοσόβου.

    [08] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥ ΗΓΕΤΗ ΜΕΧΜΕΤ ΑΛΙ ΤΑΛΑΤ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΛΗΘΕΙΑ"

    Λευκωσία, 23 Οκτωβρίου 2005 (13:09 UTC+2)

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ευελπιστεί ότι στη συνάντηση του, την προσεχή Παρασκευή, στην Ουάσιγκτον, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, θα καταφέρει να πείσει την αμερικανική πλευρά για "να αρθεί η απομόνωση" των Τουρκοκυπρίων, ως για επανέναρξη συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

    Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΑΛΗΘΕΙΑ", ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δηλώνει ότι στην κ. Ράις θα τονίσει τη δέσμευση της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση επανένωσης στη βάση του Σχεδίου Ανάν.

    Ο κ. Ταλάτ επικρίνει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο ότι "δεν θέλει λύση ,αλλά επιδιώκει διαπραγμάτευση για τη διαπραγμάτευση, όπως προκύπτει από την υποβολή 139 προτάσεων για αλλαγές στις 120 σελίδες του Σχεδίου Ανάν".

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εκφράζει την άποψη ότι η αναβλητικότητα βαθαίνει τη διχοτόμηση, που "δεν αποτελεί στόχο της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της ηγεσίας της".

    Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο κ. Ταλάτ δηλώνει ότι αναγνωρίζει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αρνείται την εκπροσώπηση της υπό τον πρόεδρο Παπαδόπουλο.

    Τέλος, αναφέρει ότι η ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία αρνήθηκε να παραλάβει επιστολή του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κώστα Καραμανλή, και ότι του είπε να στείλει την επιστολή με το ταχυδρομείο.

    [09] ΙΤΑΛΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΥΛΙΑΣ

    Νάπολη, 23 Οκτωβρίου 2005 (13:05 UTC+2)

    Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις αγνοούνται μετά την κατάρρευση γέφυρας στην περιοχή της Πούλιας ,στη νότια Ιταλία που σαρώνεται από σφοδρές βροχοπτώσεις, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

    Το τραγικό δυστύχημα έγινε τη νύχτα στην κοινότητα Κασάνο ντελε Μούργκε,20 χιλιόμετρα νότια του Μπάρι, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων. Δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν έξι άτομα περνούσαν από τη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης.

    Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σημειώνονται από χθες τη νότια Ιταλία με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας κυνηγός κοντά στην Κατάνια, στη Σικελία.

    [10] EUROVISION: ΤΟ "WATERLOO" ΤΩΝ ΑΒΒΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ- ΣΤΗΝ 4Η ΘΕΣΗ ΤΟ "MY NUMBER ONE"

    Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2005 (18:26 UTC+2)

    Οι θρυλικοί ΑΒΒΑ με το Waterloo βρέθηκαν στην κορυφή της Eurovision, που γιόρτασε χθες τα 50ά της γενέθλια, με ένα φαντασμαγορικό πάρτι- διαγωνισμό, μέσω του οποίου αναδείχθηκε το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών.

    Στη δεύτερη θέση, ανάμεσα σε 14 τραγούδια, βρέθηκε το "Nel blu di pinto di blu" (Volare) του Domenico Modugno και το "Hold me now" του Johnny Logan.

    Η Ελλάδα, με την Έλενα Παπαρίζου και το "My Number One" κατέλαβε την τέταρτη θέση, μπαίνοντας έτσι στη «χρυσή πεντάδα» της μεγάλης αυτής γιορτής για τη Eurovision.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 23 October 2005 - 18:13:39 UTC