Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-09-02

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ
  • [02] ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΒΒΕ
  • [03] ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 69 ΔΟΛ. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
  • [04] ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ
  • [05] "Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ" ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ
  • [06] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΠΟ 12 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΙ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • [07] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΘΗΒΑΙΟΥ - ΚΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
  • [08] ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο Π. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ

  • [01] ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ

    Νέα Ορλεάνη, 2 Σεπτεμβρίου 2005 (12:03 UTC+2)

    Ο νόμος και η τάξη στη Νέα Ορλεάνη είναι τα νέα θύματα της επέλασης του τυφώνα «Κατρίνα», ο οποίος στο πέρασμά του άφησε πίσω του βορά σε ανθρώπους απελπισμένους και καιροσκόπους επιχειρήσεις που λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή προσφέρονται για λεηλασίες.

    Καθώς η αστυνομία της Νέας Ορλεάνης ήταν απασχολημένη σε αποστολές αναζήτησης και διάσωσης αρκετοί από τους κατοίκους εισβάλλουν στις αφύλακτες επιχειρήσεις και προμηθεύονται όπλα, τρόφιμα, ακόμη και ηλεκτρικά είδη.

    Αν και κανείς δεν δικαιολογεί τις λεηλασίες, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο κάποιοι αξιωματούχοι αποφεύγουν να μιλήσουν για κλοπές. «Όταν δεν υπάρχει φαγητό, νερό, υγιεινή, τι μπορείς να κάνεις; Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Δεν ανέχομαι την αναρχία, αλλά η εικόνα αυτή δεν αντιπροσωπεύει τους γενναιόδωρους ανθρώπους της Νέας Ορλεάνης», δήλωσε χαρακτηριστικά η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, Σίνθια Χετζ-Μορέλ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα ενοχλημένη από τις λεηλασίες, εμφανίστηκε η κυβερνήτης Καθλίν Μπλάνκο, η οποία δήλωσε ότι «ενώ παρόμοιες καταστροφές τείνουν να βγάζουν τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων, αυτή τη φορά τους έβγαλε το χειρότερο».

    Για την αντιμετώπιση της παραπάνω κατάστασης ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης διέταξε ήδη 1500 αστυνομικούς, σχεδόν ολόκληρη την αστυνομική δύναμη της πόλης, να επανέλθουν στον παραδοσιακό τους ρόλο.

    [02] ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΒΒΕ

    Aθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2005 (13:26 UTC+2)

    Τέσσερις βασικές προτάσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη και την περαιτέρω επέκταση των ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια και τις παρευξείνιες περιοχές, κατέθεσε στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Oι εκπρόσωποι των Βορειοελλαδιτών βιομηχάνων, που κατέθεσαν και τις θέσεις τους γενικότερα για την εθνική οικονομία, χαρακτήρισαν τη συνάντηση ως σημαντική, εποικοδομητική και διεξαχθείσα σε καλό κλίμα. Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Γιώργος Μυλωνάς, δήλωσε ότι το προεδρείο του Συνδέσμου μετέφερε στον πρωθυπουργό τις εκτιμήσεις μας για το πώς επηρεάζουν οι μεταρρυθμίσεις την αγορά, τώρα και στο μέλλον".

    Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΒΒΕ ειδικά για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι η πρώτη είναι η δημιουργία μίας ζώνης καινοτομίας για επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Κατά τον κ.Μυλωνά, ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε να το προωθήσει περαιτέρω.

    Η δεύτερη πρόταση αφορά στη δημιουργία ζωνών ελευθέρου εμπορίου στα σύνορα, έτσι ώστε να "συγκρατηθούν" οι ελληνικές επιχειρήσεις και να μην μετακινούνται στις βαλκανικές χώρες. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, πάντως, τις επιμέρους παραμέτρους και τους νομικούς περιορισμούς που ενδεχομένως υπάρχουν σε αυτό το πεδίο.

    Τρίτη πρόταση των Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας είναι να μειωθούν οι περιφέρειες, ώστε να οργανωθεί καλύτερα η απορρόφηση των κονδυλίων των Κοινοτικών Πλαισίων Στήριξης. Τέταρτη πρόταση είναι να δημιουργηθεί Κέντρο Σχεδιασμού Επιχειρηματικότητας υπό την εποπτεία του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

    Ο κ. Μυλωνάς, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι το φορολογικό και το εργασιακό δεν το συζήτησαν με τον κ. Καραμανλή, ενώ για το ασφαλιστικό είπε ότι είναι πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο το χειρίζεται η κυβέρνηση.

    Τέλος, ο κ. Μυλωνάς ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστικοί φορείς στη Θεσσαλονίκη απάντησε ότι είναι μία κρίσιμη στιγμή και απαιτείται συνεργασία με όλους._

    [03] ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 69 ΔΟΛ. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

    Λονδίνο, 2 Σεπτεμβρίου 2005 (12:08 UTC+2)

    Πάνω από τα 69 δολάρια το βαρέλι παραμένει η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, αν και το πρωί υποχώρησε αρχικά κάτω από το συγκεκριμένο όριο, κατά τις διαπραγματεύσεις στις ασιατικές αγορές. Η προσωρινή ανάκαμψη ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι επαναλήφθηκε η λειτουργία ορισμένων από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή που έπληξε ο τυφώνας «Κατρίνα».

    Αναλυτικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Οκτωβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχασε, αρχικά, έως και 57 σεντς στο βαρέλι, με την τιμή του να υποχωρεί στα 68,90 δολάρια στη διάρκεια διαπραγματεύσεων στην Ασία, για να ανακάμψει, στη συνέχεια, στα 69,07 δολάρια.

    Πτωτικά κινείται η τιμή του Μπρεντ, υποχωρώντας στα 67,27 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 45 σεντς στο βαρέλι. Οι τιμές της βενζίνης - κινητήριος μοχλός της αγοράς πετρελαίου λόγω φόβων για σημαντικές πιέσεις στα ήδη χαμηλά επίπεδα των εν λόγω διαθέσιμων εμπορικών αποθεμάτων - κινήθηκαν πτωτικά, με απώλειες 6,96 σεντς στο γαλόνι (υποχώρησαν στα 2,339 δολάρια το γαλόνι, σε σύγκριση με το ιστορικό ρεκόρ των 2,339 δολαρίων, που άγγιξαν την Τετάρτη)._

    [04] ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 61 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

    Θεσσαλονίκη, 2 Σεπτεμβρίου 2005 (09:49 UTC+2)

    Συμπληρώθηκαν σήμερα 61 χρόνια από εκείνη την αποφράδα 2α Σεπτεμβρίου 1944, κατά την οποία τα ναζιστικά τέρατα, έκαψαν ζωντανούς στο Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης 149 κατοίκους του, δίνοντας στην ανθρωπότητα ένα ακόμη δείγμα της «νέας τάξης; πραγμάτων» που ο χιτλεροφασισμός ήθελε να επιβάλει.

    Μαύρη ημέρα η 2α Σεπτεμβρίου για τον Χορτιάτη. Η ημέρα που επρόκειτο να καθιερώσει τους κατοίκους του στην Ελληνική Ιστορία ως μάρτυρες της ναζιστικής λαίλαπας, που στο πέρασμά της δεν άφησε τίποτε όρθιο, ούτε και σεβάστηκε την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Εξήντα ένα χρόνια μετά, οι μνήμες των κατοίκων της κοινότητας και των ελαχίστων επιζώντων από όσους είχαν γνωρίσει τη μήνη του Τρίτου Ράιχ στο ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, παραμένουν άσβεστες.

    Σύσσωμοι οι κάτοικοι της όμορφης κοινότητας, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, των πολιτικών κομμάτων, των αρχών της Θεσσαλονίκης καθώς και των Δήμων και Κοινοτήτων που μαρτύρησαν επίσης από το ναζιστικό ζυγό, τιμούν σήμερα το πρωί με επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και με κατάθεση στεφάνων στο ηρώο των πεσόντων του μαρτυρικού Χορτιάτη, τη μνήμη των θυμάτων της γερμανικής θηριωδίας.

    Εισβάλλουν οι Ναζί

    Το πρωί της 2ης Σεπτεμβρίου του 1944 μια ομάδα ανταρτών χτυπά ένα γερμανικό τζιπ, στα βόρεια του Χορτιάτη, που ήταν γνωστό ορμητήριο των ανδρών του 31ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ. Στη μάχη που ακολουθεί, σκοτώνεται ένας Γερμανός στρατιώτης και τραυματίζονται άλλοι τρεις.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μια φάλαγγα 32 γερμανικών αυτοκινήτων ανηφορίζει προς το χωριό. Με πυροβολισμούς σκορπά το θάνατο και τον τρόμο. Επικεφαλής τους ο γνωστός λοχαγός των Ες-Ες, Σούμπερτ, συνοδευόμενος από τους ταγματασφαλίτες Καπετανάκη και Γερμανάκη.

    Οι Γερμανοί, συγκεντρώνουν τους κατοίκους του χωριού στην πλατεία, υποσχόμενοι ότι κανείς δεν θα πάθει τίποτε. Δε μένουν, όμως, ικανοποιημένοι από τον αριθμό των κατοίκων που υπακούουν και αρχίζουν να ερευνούν τα σπίτια, να σέρνουν ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα και να σκοτώνουν τους κατάκοιτους που δεν μπορούσαν να μεταβούν στην πλατεία.

    Στο φούρνο του Γκουραμάνη

    Ανακρίνουν τον πληθυσμό του χωριού για τους υπεύθυνους της πρωινής ενέδρας. Αρχηγείο του Σούμπερτ γίνεται ο φούρνος του Γκουραμάνη, μελλοντικό κρεματόριο των κατοίκων του Χορτιάτη. Η ανάκριση, όμως, δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Σούμπερτ εξοργίζεται και τον θυμό του πληρώνουν στην αρχή ο ιερέας του χωριού, που προσπάθησε να τον κατευνάσει μαζί με τον πρόεδρο του χωριού, και οι δύο κόρες του, που πριν ξεψυχήσουν πέρασαν από φρικτά βασανιστήρια.

    Ο θάνατος τους, όμως, δεν είναι αρκετός για το Τρίτο Ράιχ. Δίνεται η διαταγή του αφανισμού του χωριού. Οι άνδρες του Σούμπερτ συγκεντρώνουν τους κατοίκους στο φούρνο του Γκουραμάνη και στο σπίτι ενός κατοίκου, του Νταμπούδη. Βάζουν φωτιά. Και ο Χορτιάτης αποκτά το δικό του κρεματόριο, ισάξιο σε κτηνωδία με τους θαλάμους αερίων του ΄Αουσβιτς και του Νταχάου. Ούτε και αυτό, όμως, ήταν αρκετό. Αρχίζουν να λεηλατούν και να καίνε τα σπίτια. Οι φλόγες ξαπλώνονται σε όλο το χωριό. Η καταστροφή έχει συντελεστεί. Και το

    ολοκαύτωμα του Χορτιάτη περνά στην Ιστορία με πύρινα γράμματα

    [05] "Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ" ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΣΕ ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 2 Σεπτεμβρίου 2005 (13:25 UTC+2)

    Στο Φάρο της Πορτογαλίας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ "A sul IX Festival Internacional de Danca Contemporanea", εμφανίζεται σήμερα το χοροθέατρο του ΚΘΒΕ με την παράσταση "Η μνήμη των κύκνων" σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου, μετά τις εμφανίσεις στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

    Το ΚΘΒΕ ανοίγει τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ με την χορηγία του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Τρέντο της Ιταλίας, στο πλαίσιο του φεστιβάλ "Ανατολής Δύσης" και στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Μήνα Χορού.

    [06] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΠΟ 12 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΙ ΚΑΒΑΛΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Σεπτεμβρίου 2005 (11:08 UTC+2)

    Με στόχο τη συμβίωση και τη σύμπραξη με το διαφορετικό, 72 νέοι από 12 χώρες θα συναντηθούν σε κατασκήνωση στο Ορφάνι Καβάλας, από τις 6 - 16 Σεπτεμβρίου, όπου μέσα από θεματικά εργαστήρια (θέατρο δρόμου, video και πολυμέσα, κατασκευή κουστουμιών και σκηνικών, χορός και σύγχρονη μουσική παραγωγή) θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

    Το σχέδιο αυτό υλοποιείται από τη ΜΚΟ «Παιδιά εν Δράσει» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Νεολαία» - Δράση 1, Ανταλλαγές Νέων.

    Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής και έτσι 6 νέοι από τη Διεθνή ΜΚΟ «Service Civil International», 11 νέοι από την Ιταλία, καθώς και πολλοί άλλοι Έλληνες και Ευρωπαίοι, θα εμπλουτίσουν το δυναμικό του σχεδίου με προβλεπόμενη συνολική συμμετοχή 100 και πλέον νέων από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

    Με τη λήξη των εργασιών των θεματικών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί «παράσταση» στις 14/06/2005 και ώρα 19.00 στο Περίπτερο των Εθνών (Νο6) μετά από ευγενική χορηγία του χώρου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (HELEXPO). Η παράσταση αυτή θα περιλαμβάνει: ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους, θέατρο δρόμου, live μουσική, εικαστικές δημιουργίες, προβολή video τα οποία εξ' ολοκλήρου θα έχουν προετοιμαστεί από τους νέους συμμετέχοντες, διαπερνώντας με πείσμα, επιμονή και νεανικό πάθος οποιαδήποτε εμπόδια χωρικά, χρονικά και πολιτισμικά.

    [07] ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ - ΘΗΒΑΙΟΥ - ΚΟΥΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

    Θεσσαλονίκη, 2 Σεπτεμβρίου 2005 (10:39 UTC+2)

    Τα δημοφιλή έργα του Θάνου Μικρούτσικου «Σταυρός του Νότου - Γραμμές των Οριζόντων» σε ποίηση Νίκου Καββαδία, θα παρουσιαστούν σε συναυλία που διοργανώνουν η νομαρχία και ο δήμος Κοζάνης, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στις 9:30 μ.μ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κοζάνης.

    Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος και ο Γιάννης Κούτρας παρουσιάζουν το έργο για πρώτη φορά ολοκληρωμένο, εικοσιπέντε χρόνια μετά την πρώτη εκδοχή του «Σταυρού του Νότου» και δεκατέσσερα μετά την εμπλουτισμένη εκδοχή «Γραμμές των Οριζόντων».

    Το συνολικό πρόγραμμα των συναυλιών περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στα μεγάλα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου καθώς και στον "Άμλετ της Σελήνης", τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου με τον Χρήστο Θηβαίο. Η είσοδος για το κοινό στο στάδιο της Κοζάνης, είναι ελεύθερη.

    [08] ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο Π. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗΣ

    Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2005 (23:16 UTC+2)

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης, εγκαινίασε, στο υπουργείο Εξωτερικών, την έκθεση φωτογραφίας με τα ελληνικά μνημεία που έχουν συμπεριληφθεί στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

    Συνδιοργανώτρια της έκθεσης είναι η Ελληνική Επιτροπή της UNESCO με πρόεδρο της την Καίτη Τζιτζικώστα.

    Πρόκειται για 16 ελληνικά μνημεία, αρχαία, πρωτοχριστιανικά και βυζαντινά, που επέλεξε η UNESCO, την τελευταία δεκαπενταετία και τα οποία, σύμφωνα με την συνθήκη του 1972, "αποτελούν με κάθε επιφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, παγκόσμια κληρονομιά, για την προστασία της οποίας είναι υπεύθυνη η διεθνής κοινότητα, που πρέπει να εργαστεί ως σύνολο για αυτόν τον σκοπό".

    Είναι ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες, ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, της Ακροπόλεως Αθηνών, το Άγιο Όρος - Άθως, τα Μετέωρα, τα πρωτοχριστιανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, το Ασκληπείο Επιδαύρου και το αρχαίο θέατρο, η μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ο Μυστράς, η Δήλος, η αρχαία Ολυμπία, τα μοναστήρια Δαφνίου, Οσίου Λουκά και η Νέα Μονή Χίου, το Ηραίο Σάμου, η Βεργίνα, οι Μυκήνες και η Τίρυνθα και η Μονή του Ιωάννη του Θεολόγου στην Πάτμο.

    "Εθνική Μνήμη και Μνήμη του Κόσμου είναι το δίπτυχο που σηματοδοτεί η έκθεση αυτή» είπε χαιρετίζοντας τα εγκαίνια η Κ. Τζιτζικώστα ανακοινώνοντας και τις δύο επόμενες εκθέσεις που θα διοργανώσει η Ελληνική Επιτροπή UNESCO, για τα μνημεία της Σλοβενίας και της Κροατίας.

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών, τόνισε τέλος τη σημασία ευαισθητοποίησης των επισκεπτών της έκθεσης απέναντι στο έργο και τις δραστηριότητες της UNESCO, στον τομέα του πολιτισμού.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 2 September 2005 - 18:13:37 UTC