Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-08-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ
  • [03] ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
  • [04] ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ Ο ΠΑΟ
  • [05] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
  • [06] "Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΣ

  • [01] ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ

    Αθήνα, 24 Αυγούστου 2005 (18:13 UTC+2)

    Προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το αεροσκάφος των Ολυμπιακών αερογραμμών, με 124 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα που εκτελούσε την πτήση, Αθηνών-Βρυξελλών.

    Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 4.20μμ από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και λίγα λεπτά μετά την απογείωση ο πιλότος διαπίστωσε ότι δεν λειτουργούσε το ένα από τα δύο συστήματα που ασφαλίζουν τους τροχούς. Παρ' όλο που λειτουργούσε το δεύτερο σύστημα που ασφαλίζει τους τροχούς, ο πιλότος προτίμησε για μεγαλύτερη ασφάλεια να επιστρέψει στο αεροδρόμιο.

    Ο πιλότος πετούσε για αρκετή ώρα πάνω από την Αθήνα προκειμένου να καταναλώσει τα καύσιμά του.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ-ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ

    Αθήνα, 24 Αυγούστου 2005 (12:40 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ενόψει και της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης συζήτησε με τον κ. Καραμανλή για το σχέδιο νόμου που συζητείται στη Βουλή σχετικά με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας, καθώς και για το επικείμενο ταξίδι του στην Κίνα, όπου θα συζητηθεί η αρωγή και η τεχνογνωσία που μπορεί να δοθεί από την Ελλάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το αεροπορικό δυστύχημα,ο κ. Βουλγαράκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάτι νεότερο από τη δική του πλευρά, καθώς όλα όσα έχουν αποδειχθεί έχουν δημοσιοποιηθεί.

    Πρόσθεσε δε ότι είναι θέμα άλλων αρμοδίων αρχών να διερευνήσουν τι έγινε με το αεροσκάφος και ποιοί παράγοντες προκάλεσαν την πτώση του.

    [03] ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

    Αθήνα, 23 Αυγούστου 2005 (22:20 UTC+2)

    Η αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ «σημάδεψε» την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για «θέματα εξωτερικών φρουρών» των καταστημάτων κράτησης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης είχε συναρτήσει την παραμονή του κόμματός του με την απόσυρση των τροπολογιών που κατέθεσε η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή και κυρίως αυτής που αφορούσε στο αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων.

    «Η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή εξυγίανσης και ριζικής αλλαγής» απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας: «Αυτό εκτελούμε και στο χώρο της Δικαιοσύνης. Το ΠΑΣΟΚ αποχωρεί. Η κυβέρνηση προχωρεί». Όπως ανέφερε ο κ. Παπαληγούρας, η κυβέρνηση είχε αναγγείλει από το Φεβρουάριο τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τη βελτίωση του θεσμού της Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. «Οι όποιες παρεμβάσεις είναι ηπιότατες και δεν θίγουν ούτε κατά κεραία το αυτοδιοίκητο» τόνισε ο κ. Παπαληγούρας.

    Σύμφωνα με τον κ. Καστανίδη η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή δεν είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις τροπολογίες και να ακούσει τους φορείς, όπως είναι η ένωση δικαστών και εισαγγελέων. Ο κ. Καστανίδης κατήγγειλε την «επιμονή» της κυβέρνησης και την επιλογή της «να ακολουθεί διαδικασίες οπερέτα».

    Από την αίθουσα αποχώρησε και ο βουλευτής Β' Αθηνών του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος υποστηρίζοντας ότι δεν δικαιολογείται η συνέχιση της πρακτικής που ακολούθησε και το ΠΑΣΟΚ με την κατάθεση άσχετων τροπολογιών. Για «μεθοδευμένη» κατάθεσης της επίμαχης τροπολογίας το βράδυ της Παρασκευής μίλησε ο βουλευτής Αττικής του ΣΡΑ Αθ. Λεβέντης, χωρίς ωστόσο να αποχωρήσει.

    Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

    [04] ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ Ο ΠΑΟ

    Αθήνα, 24 Αυγούστου 2005 (00:31 UTC+2)

    Στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός, κερδίζοντας, στο ΟΑΚΑ, την Βίσλα Κρακοβίας στην παράταση με 4-1. Η κανονική διάρκεια του αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε με 3-1 υπέρ των «πρασίνων», ακριβώς δηλαδή με το ίδιο σκορ που είχαν ηττηθεί στην Πολωνία. Την πρόκριση έδωσε στους «πράσινους» ο Ηλίας Κώτσιος που έκανε το 4-1, επτά λεπτά πριν τελειώσει η παράταση.

    Στη διάρκεια του 90λεπτου οι Νασίφ Μόρις (62΄), Εμάνουελ Ολισαντέμπε (65΄) και Δημήτρης Παπαδόπουλος (87΄) πέτυχαν τα γκολ της ελληνικης ομάδας, ενώ για τη Βίσλα είχε μειώσει σε 2-1 ο Ράντοσλαβ Σομπολέφσκι στο 78΄.

    Ετσι, στην κλήρωση των ομίλων που θα γίνει την Πέμπτη στο Μόντε Κάρλο, θα δώσουν το «παρών» και οι δύο εκπρόσωποι της χώρας μας στη διοργάνωση, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μαρκ Ράιλι (Αγγλία), που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Παπαδόπουλο, Φλάβιο Κονσεϊσάο, Σέριτς, Κώτσιο - Φρανκόφσκι, Σομπολέφσκι, Πένκσα. Ο Σομπολέφσκι αποβλήθηκε στο 89΄ με δεύτερη κίτρινη.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Κώτσιος, Μόρις, Σέριτς, Μπίσκαν (74΄ Λεοντίου), Κονσεϊσάο, Χαραλαμπίδης, Βόουτερ (60΄ Παπαδόπουλος), Γκέκας, Ολισαντέμπε (70΄ Αντριτς).

    ΒΙΣΛΑ: Μάινταν, Μπατζίνσκι, Γκλοβάτσκι, Ούτσε (75΄ Κούζμπα), Ζίεντσουκ (60΄ Ροντρίγκες), Καντόρο, Ντούντκα, Κλος, Σομπολέφσκι, Πάβελ Μπρόζεκ (63΄ Πένκσα), Φρανκόφσκι

    [05] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Αυγούστου 2005 (11:51 UTC+2)

    Από τις 28 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Νέαπολης, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο (περιοχή Στρεμπενιώτη).

    Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν σχήματα και καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία, την ΠΓΔΜ και τη Βουλγαρία, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες (Σαββόπουλος, Dilek Kots, Μαχαιρίτσας - Τσακνής - Πλιάτσικας, Θαλασσινός, Νικολόπουλος, Στ. Διονυσίου κ.α.), εκθέσεις φωτογραφίας, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, και άλλες εκδηλώσεις.

    Επίσης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τα νέα αποκτήματα των έργων χαρακτικής του Κέντρου Χαρακτικής του Δήμου "Ηλιος" (της περιόδου 2001 - 05), από τις 1-30 Νοεμβρίου. Στην έκθεση συμμετέχουν 35 σημαντικοί καλλιτέχνες από τη Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σουηδία.

    [06] "Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ" ΣΤΟ ΣΙΝΕ ΕΛΛΗΝΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Αυγούστου 2005 (10:46 UTC+2)

    Με τη νέα ταινία του Δημήτρη Αθανίτη «Η πόλη των θαυμάτων», από αύριο Πέμπτη 25 έως και τις 31 Αυγούστου, συνεχίζονται οι θερινές προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον κινηματογράφο «Ελληνίς-Σουρωτή».

    Στην προβολή θα παραβρεθεί ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο οποίος θα παρουσιάσει την νέα του δημιουργία και θα συνομιλήσει με το κοινό. Ώρες προβολών 21:00, 23:00

    Η πέμπτη ταινία του Δημήτρη Αθανίτη είναι ένα παζλ χαρακτήρων και καταστάσεων στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η δύναμη του τυχαίου, οι απρόβλεπτες καταστάσεις και οι δυνατές επιθυμίες, παρασύρουν τα πρόσωπα της ταινίας στο κυνήγι της αγάπης μέσα στην πόλη που μεταμορφώνεται για λίγο στην «Πόλη των Θαυμάτων».

    Παίζουν: Δημήτρης Αλεξανδρής, Κατερίνα Διδασκάλου, Λήδα Ματσάγγου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Εκάβη Ντούμα, Ολιβιέ Μπρέιγ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 24 August 2005 - 18:13:44 UTC