Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-07-29

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ
  • [02] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ;
  • [03] ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ
  • [04] ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΙΑ ΕΒΡΟΥ
  • [05] ΤΟ "ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ" Ή "ΝΟΡΑ" ΤΟΥ ΙΨΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

  • [01] ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ

    Αθήνα, 29 Ιουλίου 2005 (13:29 UTC+2)

    Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε σήμερα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Επαμεινώνδα Βρακατσέλη, για την πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ραφήνα και κατέκαψε εκατοντάδες στρέμματα δασικής έκτασης αλλά και πολλά σπίτια.

    Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα διερευνηθούν όλες οι παράμετροι της υπόθεσης, δηλαδή κάθε καταγγελία είτε σχετικά με τις συνθήκες της φωτιάς, είτε με τη λειτουργία του μηχανισμού κατάσβεσης.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελία θα βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, προκειμένου να λάβει γνώση όλων των καταγγελιών που κάνουν λόγω για εμπρησμό, ενώ επίσης θα μελετήσει και όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου, που φέρνουν στο φως καταγγελίες απλών πολιτών

    [02] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ;

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιουλίου 2005 (09:43 UTC+2)

    Στη Ζάμπια φέρεται να έχει συλληφθεί ο Χαρουν Ασουαντ, βρετανός πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος θεωρείται ο εγκέφαλος των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε επικοινωνήσει πάνω από είκοσι φορές με τους δράστες των επιθέσεων.

    [03] ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 29 Ιουλίου 2005 (10:38 UTC+2)

    Το αρχαιότερο είδος πέστροφας στην Ελλάδα, η πέστροφα της Πρέσπας, τελεί υπό εξαφάνιση, λόγω του μειωμένου πληθυσμού και της περιορισμένης εξάπλωσής του στον ποταμό Αγ. Γερμανό στην Ελλάδα και σε ένα ακόμη ποτάμι στις γειτονικές πλαγιές του όρους Pelister στην ΠΓΔΜ.

    Η περιορισμένη εξάπλωση του υποείδους αποτελεί ήδη αρνητικό παράγοντα για τη διατήρηση του, η οποία εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα του νερού και την οικολογική κατάσταση των δύο μικρών ρεμάτων όπου ζει. Ο ιδιαίτερα μικρός πληθυσμός του ποταμού του Αγ. Γερμανού είναι ευαίσθητος στην αλιεία, ενώ ιδιαίτερη απειλή αποτελεί η παράνομη αλιεία με χλωρίνη, γαλατσίδα, δίχτυα κλπ, που εξοντώνει τους γεννήτορες. Εν δυνάμει κινδύνους για το είδος αποτελούν η ρύπανση από σταβλικές εγκαταστάσεις ή τεχνικά έργα που γίνονται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ευαισθησία του είδους στην ευρύτερη περιοχή του όρους Βαρνούντα.

    Για τη διατήρηση του είδους, αλλά και για τη λήψη διαχειριστικών μέτρων για την προστασία του, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών ξεκινά την εκπόνηση προγράμματος για την μελέτη της οικολογίας του ενδημικού υποείδους πέστροφας της Πρέσπας, Salmo trutta peristericus.

    Το υποείδος αυτό κατατάχθηκε στην "Κόκκινη" λίστα των ενδημικών ψαριών γλυκού νερού της Μεσογείου στις αρχές του 2005. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα εκπονείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Tour du Valat (Γαλλία) και με χρηματοδότηση από το WWF-Ελλάς.

    E.Σ.

    [04] ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ - ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΙΑ ΕΒΡΟΥ

    Αλεξανδρούπολη, 29 Ιουλίου 2005 (10:51 UTC+2)

    Με θέμα "Οι τέσσερις εποχές στον κύκλο της ζωής" στις 5 και 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην Άνθεια - Έβρου το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Τραγουδιών, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας Αρίστεινου - Έβρου σε συνεργασία με τη Διευρυμένη ΝΑ Ροδόπης Έβρου.

    Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παρουσιασθούν έθιμα και λαϊκά δρώμενα όπως η σπορά, η παρασκευή του τραχανά, ο τρύγος, η παρασκευή της ρακής, έθιμα και δρώμενα του Αγίου Δωδεκαημέρου, αποκριάτικα, ο κλείδωνας, ο θερισμός και το αλώνισμα και η Περπερούνα.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα το Σάββατο 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τη Θράκη με παρουσίαση εικόνων της μέσα από την ιστορία και την παράδοση της, ενώ οι σύλλογοι χωρισμένοι σε τρείς ομάδες θα παρακολουθήσουν εκ περιτροπής την ιστορία και την παράδοση της Θράκης.

    O.O

    [05] ΤΟ "ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ" Ή "ΝΟΡΑ" ΤΟΥ ΙΨΕΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΚΥΔΡΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουλίου 2005 (22:47 UTC+2)

    Το «Κουκλόσπιτο» ή «Νόρα» του Ίψεν ανεβάζει η θεατρική ομάδα του δήμου Σκύδρας, την Κυριακή στις 31 Ιουλίου στις 9.30 το Βράδυ στο ανοιχτό θέατρο του λόφου Μαυροβουνίου.

    Πρόκειται για ένα κλασικό έργο, με ηρωίδα μια γυναίκα που ζει στο ψέμα ενός συμβατικού γάμου, στον οποίο καταφέρνει να «αναγνωρίσει» το πρόβλημα και να αντιδράσει στο συμβιβασμό που προκύπτει από το φόβο ή την υστεροβουλία.

    Υπεύθυνη για τη μετάφραση-διασκευή και σκηνοθεσία του έργου είναι η Κωνσταντίνα Ματζίρη.

    Παίζουν οι: Νίκη Ποζίδου, Χρήστος Χατζής, Μαρία Γιαννακίδου, Γιώργος Τσαβδαρίδης, Θανάσης Πασπαλάς και Σοφία Τζαμτζή.

    Σκηνογραφία: Γεωργία Γεμενετζή, Κοστούμια: Θέατρο Σοφούλη, Μουσική και φωτισμό: Κωνσταντίνα Ματζίρη και Νίκη Ποζίδου, Χορογραφίες: Δημήτρης Μίτσκας, Κομμώσεις: Ελένη Καλογιάννη, Μίξη ήχου: Ελευθερία Χατζή, Ηλεκτρολόγος: Μιχάλης Λάζος, Σκηνικά: Λάμπρος και Πωλ Αθανασιάδης, Εκτέλεση Παραγωγής: Νίκη Ποζίδου.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 29 July 2005 - 18:13:51 UTC