Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-04-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο Π.ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ- ΠΑΡΒΑΝΟΦ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [03] ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
  • [04] ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ
  • [05] Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
  • [06] ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ
  • [07] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο ΥΜΑ-Θ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ
  • [08] ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
  • [09] ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ
  • [10] ΔΥΟ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ
  • [11] ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9.000 ΦΑΡΜΑΚΑ
  • [12] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ"
  • [13] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΣΝΤΑΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ
  • [14] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΖΙΝΤΖΙΤΣ
  • [15] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [16] ΚΥΠΡΟΣ: ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟ- ΓΙΓΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ
  • [17] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΟΥΠΕΛ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  • [18] ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ (3-0) ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΞΑΝΘΗ
  • [19] ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
  • [20] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
  • [21] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
  • [22] ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΠΕΤΥΧΕ Η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ
  • [23] ΙΣΠΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑ
  • [24] ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ
  • [25] ΣΕ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΜΙΛΑ
  • [26] ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ ΣΤΟ ZOOM
  • [27] Η «ΠΟΛΙΤΙστιΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑ» ΤΟΥ Ι. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ
  • [28] ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΓΡ.ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ

  • [01] ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο Π.ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (09:27 UTC+2)

    Την Τουρκία θα επισκεφτεί την Τρίτη και την Τετάρτη, 12 και 13 Απριλίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο υπουργοί θα έχουν συνομιλίες για θέματα διμερούς συνεργασίας προς περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών. Επίσης, θα ανταλλάξουν απόψεις επί περιφερειακών και διεθνών θεμάτων.

    Ακόμη, ο κ.Μολυβιάτης θα γίνει δεκτός από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο πρόεδρο, Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, ενώ θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ- ΠΑΡΒΑΝΟΦ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2005 (19:01 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα συναντηθεί αύριο, Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη με τον Βούλγαρο ομόλογό του, Γκεόργκι Παρβάνοφ.

    Η συνάντηση, η οποία είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Παρασκευή, αλλά αναβλήθηκε λόγω της παρουσία και των δύο προέδρων στη Ρώμη για την κηδεία του Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β΄, είναι άτυπη.

    [03] ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

    Ιερουσαλήμ, 10 Απριλίου 2005 (18:40 UTC+2)

    Μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση στην Ιερουσαλήμ ματαίωσε τα σχέδια που είχαν ακροδεξιοί Ισραηλινοί να πραγματοποιήσουν πορεία προς το «Όρος του Ναού», έναν τόπο ιερό τόσο για τους εβραίους όσο και για τους μουσουλμάνους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

    Χιλιάδες αστυνομικοί απέκλεισαν την τοποθεσία που οι μουσουλμάνοι αποκαλούν «Χάραμ αλ Σαρίφ», στην οποία βρίσκεται και το τέμενος «αλ Άκσα». Ελάχιστοι υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι προσπάθησαν να διεισδύσουν στην περιοχή αλλά τους απέτρεψαν οι αστυνομικοί, ανακοίνωσε η αστυνομία του Ισραήλ.

    Την ίδια ώρα χιλιάδες Παλαιστίνιοι συνόδευσαν στην τελευταία τους κατοικία τρεις εφήβους, που έπεσαν νεκροί από ισραηλινά πυρά το απόγευμα του Σαββάτου. Το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στα όρια του προσφυγικού καταυλισμού Ραφά, στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

    Αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι τα νεαρά αγόρια έπαιζαν ποδόσφαιρο σε μια ζώνη απαγορευμένη κυκλοφορίας. Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι τα παιδιά, ηλικίας 14 με 15 ετών, μετέφεραν λαθραία όπλα από την Αίγυπτο. Το επεισόδιο αυτό είναι από τα πιο σοβαρά των τελευταίων μηνών.

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε τη δολοφονία λέγοντας ότι οι Ισραηλινοί παραβίασαν την εκεχειρία, ενώ η Χαμάς δήλωσε αμέσως ότι ένα τέτοιο περιστατικό δεν μπορεί να περάσει ατιμώρητο.

    Τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή, ακραίες οργανώσεις εκτόξευσαν ρουκέτες προς εβραϊκούς οικισμούς, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    [04] ΟΜΙΛΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (20:07 UTC+2)

    Στη δράση του Συνασπισμού, στο θέμα των συνεργασιών στις δημοτικές εκλογές και στην εσωτερική λειτουργία του κόμματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, από το βήμα της Ε΄ Συνδιάσκεψης της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β' Αθήνας του κόμματος.

    Σε ό,τι αφορά τη δράση του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα ανέργων που θα περιλαμβάνει και τους νέους ανέργους, το οποίο θα δώσει την παρουσία του μέσα στην ελληνική κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα. Υπάρχουν εμπειρίες και από άλλα ευρωπαϊκά κόμματα, συμμετέχουμε στο κόμμα «Ευρωπαϊκή Αριστερά», αλλά και από λατινοαμερικάνικα κόμματα. Να κινηθούμε, να σπάσουμε μια γραφειοκρατική νοοτροπία. Να τολμήσουμε πράγματα».

    Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ, ο κ. Αλαβάνος σχολίασε: «χρειάζεται να δούμε το μεγάλο τμήμα των οπαδών, των φίλων, των μελών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν μπορούνε να δεχτούνε ότι ο Παπανδρέου βγαίνει στο Συνέδριό τους και στην εισαγωγική του ομιλία δε λέει τη λέξη «Μπους», δε λέει τη λέξη Ηνωμένες Πολιτείες και δε λέει τη λέξη Μέση Ανατολή».

    Πρόσθεσε δε ειδικότερα σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ, πως «έχουν ευθύνη όσοι επιμένουν σε αυτή την ανυπαρξία κοινής δράσης και στις διχαστικές πρωτοβουλίες μέσα στο χώρο της αριστεράς».

    Σημείωσε, παράλληλα, ότι «μόνο μέσα από την ενότητα δράσης, όπου πυρήνας είναι οι ενωμένες δυνάμεις στη δράση της αριστεράς, μπορούμε να ΄χουμε αποτελέσματα». Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε την πραγματοποίησης μιας εκδήλωσης ενόψει της Πρωτομαγιάς.

    Με αφορμή το ζήτημα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ο κ. Αλαβάνος πραγματοποίησε άνοιγμα σε όλους τους πολιτικούς χώρους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ανοιχτούμε σε όλα αυτά τα μέτωπα και σε όλες αυτές τις δυνάμεις. Και την ίδια στιγμή θα ανοιχτούμε στις δυνάμεις των κομμάτων του δικομματισμού. Δεν απορρίπτουμε εμείς με κανένα τρόπο. Όλα τα πρόσωπα ή ομάδες ή στελέχη ακόμα, από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚΥπάρχουν δυνάμεις που για οποιοδήποτε λόγο ψηφίζουν το ένα ή το άλλο από τα δύο μεγάλα κόμματα, κι όμως ειδικά στα τοπικά προβλήματα, είναι ευαίσθητες, έχουν πρωτοποριακές θέσεις, έχουν εντιμότητα, μπορούν να συμπαραταχτούν μαζί μας. Όχι απλώς δεν θα αγνοήσουμε αυτές τις δυνάμεις, εμείς θα βοηθήσουμε να αναδειχθούν αυτές οι δυνάμεις...Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι για εμάς ένα μήνυμα να κλειστούμε. Είναι ένα μήνυμα να ανοιχτούμε και σε αυτούς τους χώρους. Με προσοχή. Με τεράστιες δυνατότητες ειδικά από το χώρο του ΠΑΣΟΚ».

    Για την εσωτερική λειτουργία του κόμματος, ο κ. Αλαβάνος σημείωσε ότι ο Συνασπισμός πρέπει να απαλλαγεί από την οργανωτική παρέμβαση των τάσεων στην εσωτερική ζωή του κόμματος, που αποτελεί ένα από τους βασικούς παράγοντες αναστολής των δυνάμεών του.

    [05] Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2005 (20:03 UTC+2)

    Την αγανάκτηση, αλλά και τους «φόβους» του για τους κινδύνους που κυοφορεί η οικειοποίηση του ονόματος «Μακεδονία» από το γειτονικό κράτος της ΠΓΔΜ, εξέφρασε σήμερα, Κυριακή, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

    «Νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν όλοι. Και ο κ. Νίμιτς και οι Αμερικανοί. Από χρόνια έγιναν αγώνες και διαμαρτυρίες, εκφράστηκε το φρόνημα του Ελληνικού λαού, γιατί η επιθυμία των Ελλήνων είναι να μην υπάρχει στα Σκόπια το όνομα Μακεδονία. Γιατί, έστω και με το όνομα, θέλουν να μπουν στα πόδια μας, κι αυτό είναι επικίνδυνο», είπε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

    Κάλεσε δε τους πιστούς να «κλείσουν τα αυτιά τους σε μερικά καινούργια συνθήματα» και μετά από το Χριστό να αγαπήσουν «την Εκκλησία, την πατρίδα μας, την Ελλάδα, τη Μακεδονία μας και τη Θεσσαλονίκη, που είναι στο μάτι πολλών εχθρών από αιώνων και τώρα».

    [06] ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (19:34 UTC+2)

    Ο Συντονισής του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, Μιλιτιάδης Παπαϊωάννου, σχετικά με το νομοσχέδιο για τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Εμπαιγμός και κοροιδία είναι οι δύο λέξεις που αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο το σχέδιο νόμου για τα οικονομικά της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.

    »Το Δεκέμβριο μήνα αφαιρούνται σημαντικοί πόροι και σήμερα ο κ. Παυλόπουλος, κατά τη γνωστή πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., επιστρέφει ψιχία και τα βαφτίζει οικονομική ενίσχυση.

    »Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.

    »Με το ίδιο νομοσχέδιο επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι «άξια είναι μόνο τα δικά μας παιδιά», αφού το ΑΣΕΠ ουσιαστικά απομονώνεται από τη διαδικασία των προσλήψεων στη Ν.Α.

    »Οι πολιτικές μικροπονηρίες διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ. αποκαλύπτονται πλέον. Τα περισσότερα στη Βουλή».

    [07] ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο ΥΜΑ-Θ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2005 (17:48 UTC+2)

    «Η επέτειος της 25ης Μαρτίου, είναι το λαμπρό παράδειγμα της ενότητας των ελλήνων. Δικό μας χρέος είναι να σταθούμε αντάξιοι της ιστορίας και της πορείας του Έθνους μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε μετά το πέρας της δοξολογίας που τελέστηκε σήμερα, Κυριακή, στον Μητροπολιτικό Ναό της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

    Ο υπουργός βρίσκεται κοντά στους ομογενείς μας στις ΗΠΑ, δίνοντας το «παρών» στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με κορυφαία εκδήλωση την παρέλαση.

    «Οφείλουμε όλοι να προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και δυνατοί με στόχο: την ευημερία και την προκοπή όλων», υπογράμμισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «η ισχύς των μικρών σε μέγεθος χωρών βρίσκεται στη δύναμη των ιδεών και του πνεύματος» και ευχαριστώντας τους ομογενείς για τις υψηλές υπηρεσίες που, όπως είπε, προσφέρουν στην πατρίδα.

    Ο κ. Τσιαρτσιώνης παρέστη και μίλησε, επίσης, στην επίσημη δεξίωση που δόθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, όπου, αφού ευχαρίστησε τους ομογενείς για τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την προβολή του Ελληνισμού, προκειμένου αυτός να εξελιχθεί σε μία σημαντική δύναμη επιρροής σε όλο τον κόσμο, τόνισε:

    «Για την Ελληνική Πολιτεία, αλλά και για τον κάθε έλληνα πολίτη της χώρας μας, ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι το ζωντανό και αναπόσπαστο κομμάτι της συνέχειας του Έθνους μας, και πέρα από τα στενά γεωγραφικά όρια της Μητέρας Ελλάδας».

    Χθες, Σάββατο, ο υπουργός παρέστη σε δεξίωση που παρατέθηκε από την Ομοσπονδία προς τιμήν των επισήμων Τελεταρχών και επισήμων της παρέλασης της ελληνικής Ομογένειας και του Δημάρχου Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον οποίο και ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και την αγάπη με την οποία περιέβαλε τους ελληνικής καταγωγής συμπολίτες του.

    Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ο κ. Τσιαρτσιώνης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνης, ο οποίος μετρά περίπου 29 χρόνια στην Αμερικανική Γερουσία, καθώς επίσης να μιλήσει με πολλούς εκπροσώπους ομογενειακών οργανώσεων.

    Αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο Νέας Υόρκης, και θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», που πρόσφατα συμπλήρωσε 90 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στα δρώμενα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

    [08] ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (15:22 UTC+2)

    Αρχίζει αύριο, Δευτέρα, η διανομή των δελτίων για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας το οποίο προβλέπει 8ημερες κρουαζιέρες στο Αιγαίο και το Ιόνιο.

    Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 4.200 δικαιούχους του οργανισμού, οι οποίοι δεν συμμετείχαν πέρυσι σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού.

    Η απογραφή θα γίνεται ως τις 15 του μηνός από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα στα κατά τόπους γραφεία του οργανισμού και στα ΚΕΠ. Η τελική επιλογή θα γίνει με δημόσια κλήρωση.

    [09] ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (15:20 UTC+2)

    Αρχίζει από αύριο, Δευτέρα, η καταβολή του τακτικού επιδόματος όσο και του δώρου του Πάσχα στους 240.000 επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Οργανισμού να διευκολύνει και να στηρίξει τους επιδοτούμενους ανέργους ενόψει των εορτών.

    Επίσης, από τις 19 του μήνα, θα αρχίσει να καταβάλλεται στους χαμηλοσυνταξιούχους του ΙΚΑ μαζί με τη σύνταξη του Μαΐου το δώρο του Πάσχα, το νέο αυξημένο ΕΚΑΣ καθώς και τα αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου.

    [10] ΔΥΟ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ- ΙΝΔΙΑ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (14:01 UTC+2)

    Με την υπογραφή δύο νέων συμφωνιών τουριστικής συνεργασίας ολοκληρώθηκε το επίσημο ταξίδι του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ημήτρη Αβραμόπουλου, σε Αζερμπαϊτζάν και Ινδία.

    Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου ήταν η πρωτεύουσα Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου στις συναντήσεις που είχε τόσο με τον πρόεδρο Αλίεφ, όσο και με τον ομόλογό του κ. Γκαράγεφ και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους, διαπιστώθηκε η εκατέρωθεν ζωηρή επιθυμία εμβάθυνσης και περαιτέρω σύσφιξης των διμερών σχέσεων.

    Ο κ. Αβραμόπουλος υπέγραψε, μάλιστα, από κοινού με τον ομόλογό του Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν στον τομέα του τουρισμού. Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε, ότι η Ελλάδα ανοίγεται σε όλες τις νέες αναδυόμενες τουριστικές αγορές, με τις οποίες ξεκινά περίοδος συνεργασίας, με απώτερο στόχο τη δυναμική παρουσία της χώρας μας στο παγκόσμιο οικονομικό και επενδυτικό περιβάλλον.

    Μετά το Αζερμπαϊτζάν, ο υπουργός επισκέφθηκε το Νέο Δελχί, στην Ινδία, επίσημος προσκεκλημένος της Συνάντησης Κορυφής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού (ITTC), όπου ήταν εκ των βασικών ομιλητών στις εργασίες συνάντησης για τις προοπτικές του παγκόσμιου τουρισμού τα επόμενα χρόνια.

    Στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνομιλίες με την Ινδή υπουργό Τουρισμού, καθώς και με παγκόσμιους θεσμικούς παράγοντες του τουρισμού, που συμμετείχαν στη συνάντηση Κορυφής του Νέου Δελχί.

    Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη, παρουσία του κ. Αβραμόπουλου, πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Έλληνα Προέδρου του ΗΑΤΤΑ, Γιάννη Ευαγγέλου, και εκπρόσωπο της αντίστοιχης Ένωσης των Ινδών Τουριστικών Πρακτόρων.

    Ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε, επίσης, μέρος σε πρόγευμα εργασίας, που οργάνωσε προς τιμήν του ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων της Ινδίας, με τη συμμετοχή σημαντικών Ινδών επιχειρηματιών και επενδυτών, τους οποίους και ενημέρωσε για τις νέες προοπτικές και ευκαιρίες για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Από πλευράς τους οι Ινδοί επιχειρηματίες, υπογράμμισαν το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν στην Ελλάδα, σημειώνοντας τη δυναμική της ινδικής οικονομίας και τις προοπτικές επενδύσεων στο εξωτερικό, με πρώτη την Ελλάδα, η οποία σύμφωνα με τους Ινδούς επενδυτές, θα μπορούσε να αποτελέσει την πύλη της Ινδίας στην Ευρώπη, ειδικότερα μετά και τη επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και του ενισχυμένου διεθνούς κύρους της χώρας..

    [11] ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 9.000 ΦΑΡΜΑΚΑ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (13:56 UTC+2)

    Ακριβότερα θα πωλούνται από το επόμενο Σάββατο, 16 Απριλίου, περίπου 9.000 φάρμακα, μετά την ανακοίνωση του νέου αυξημένου Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από 8% σε 9%.

    Στις χονδρικές και νοσοκομειακές τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ, ενώ στις περιοχές που ανήκουν στην παραμεθόριο, που ισχύουν μειωμένοι συντελεστές, τα φάρμακα με τη νέα ρύθμιση θα πωλούνται φθηνότερα κατά 2,75%.

    [12] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ"

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (13:52 UTC+2)

    Την έκθεση «Τουριστικό Πανόμαρα», που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο του ΟΛΠ επισκέφθηκε σήμερα, Κυριακή, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Σε δηλώσεις του, ο υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μεγάλη σημασία που έχει ο τουρισμός για την πρόοδο, την οικονομία και την ανάπτυξη ης χώρας, τονίζοντας πως προϋπόθεση για την επιτυχία στο μέλλον είναι ο συντονισμός, η καλύτερη οργάνωσή και κυρίως η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

    «Θεωρώ, ότι διανύουμε μια περίοδο πολύ σημαντική, περνάμε το κατώφλι της σταθεροποίησης σε πείσμα του διεθνούς αρνητικού κλίματος και αυτό προαναγγέλλει την ανάκαμψη και την άνοδο του ελληνικού τουρισμού» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

    [13] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΣΝΤΑΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

    Σεράγεβο, 10 Απριλίου 2005 (18:48 UTC+2)

    Συναντήσεις με εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας της Σερβίας θα έχει αύριο, Δευτέρα, στο Βελιγράδι ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Πάντι Άσνταουν.

    Ο Άσνταουν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, τον πρωθυπουργό Βόισλαβ Κοστούνιτσα, τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας- Μαυροβουνίου, Βουκ Ντράσκοβιτς, αλλά και τον επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Στις συναντήσεις του με τη σερβική ηγεσία, ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις πρόσφατες εποικοδομητικές εξελίξεις στο θέμα της συνεργασίας των χωρών της περιοχής με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία.

    [14] ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΖΙΝΤΖΙΤΣ

    Βελιγράδι, 10 Απριλίου 2005 (18:05 UTC+2)

    Με την κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της Σερβίας, Τσέντομιρ Γιοβάνοβιτς συνεχίζεται, αύριο, Δευτέρα, στο Βελιγράδι η δίκη για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς.

    Την περασμένη εβδομάδα, ο Ντέγιαν Μιλένκοβιτς ή «Μπάγκζι», ο οποίος κρατείται μαζί με άλλα έξι άτομα για τη δολοφονία Τζίντζιτς, βασικός κατηγορούμενος για την οποία είναι ο Μίλοραντ Ούλεμεκ ή «Λέγκιγια», είχε ζητήσει να καταθέσει ως μάρτυρας της πολιτικής αγωγής.

    [15] ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Λευκωσία, 10 Απριλίου 2005 (16:07 UTC+2)

    Η ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας στο Κυπριακό πρέπει να προετοιμαστεί σωστά γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια μιας καινούργιας αποτυχίας, τόνισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, προσθέτοντας ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά αναμένει ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν θα ενεργοποιήσει σύντομα το ενδιαφέρον του στο Κυπριακό.

    ''Η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών πρέπει δια της διπλωματικής οδού να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις και διαθέσεις της κάθε πλευράς και να προχωρήσει στο να καλέσει τις δυο πλευρές σε διάλογο. Η ελληνοκυπριακή πλευρά θα είναι πανέτοιμη να ανταποκριθεί θετικά και με όλη την πολιτική βούληση για να φτάσουμε σε λύση'', τόνισε ο κ. Χριστόφιας σε ομιλία του στην εκδήλωση για τους ηρωομάρτυρες Καβάζογλου και Μισιαούλη που πραγματοποιήθηκε στο Δάλι.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [16] ΚΥΠΡΟΣ: ΜΠΑΝΑΝΟΨΩΜΟ- ΓΙΓΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ

    Πάφος, 10 Απριλίου 2005 (15:08 UTC+2)

    Μπανονόψωμο που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του Πρώτου Φεστιβάλ Μπανάνας, που διοργάνωσε σήμερα, Κυριακή, το Μαντήλειο Πολιτιστικό Κέντρο στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου της Πέγειας, φιλοδοξεί να καταγραφεί στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες ως το μεγαλύτερο στο είδος του.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές το μπανανόψωμο, του οποίου την κατασκευή ανέλαβε εξ ολοκλήρου το αρτοποιείο Σταμάτης, έχει, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, συνολικό μήκος γύρω στα 100 μέτρα.

    Σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του αρτοποιείου Χαράλαμπος Σταμάτης ανέφερε ότι για την κατασκευή του τεράστιου μπανανόψωμου χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά μπανάνες και 300 κιλά αλεύρι και χρειάστηκαν περίπου πέντε ώρες για να ετοιμαστεί ενώ για την κατασκευή του εργάστηκαν 12 άτομα.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [17] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΡΟΥΠΕΛ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Τίρανα, 10 Απριλίου 2005 (14:38 UTC+2)

    Την Αλβανία θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβενίας και προεδρεύων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ντιμίτρι Ρούπελ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της αλβανικής πολιτικής ηγεσίας και των πολιτικών κομμάτων ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

    Οι συζητήσεις που θα έχει ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ στα Τίρανα θα επικεντρωθούν στην ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των αλβανικών βουλευτικών εκλογών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ρούπελ θα προεδρεύσει σε σχετική στρογγυλή τράπεζα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων.

    Ακόμη, σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Τιράνων, ο επικεφαλής του ΟΑΣΕ και η ομάδα Σλοβένων επιχειρηματιών, που θα τον συνοδεύει στην επίσκεψή του, θα συμμετάσχουν στις εργασίες αλβανο- σλοβενικού οικονομικού φόρουμ.

    [18] ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ (3-0) ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΞΑΝΘΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2005 (21:00 UTC+2)

    Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα έκανε η Ξάνθη. Κέρδισε στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής τον Πανιώνιο με 3-0 και πρόσθεσε άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην συγκομιδή της. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν στο 8' ο Σίκοφ και στο 34' και 51' ο Λουτσιάνο. Ο Πανιώνιος είχε κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 23΄ όταν φάουλ του Σίμονιτς απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πιζανόφσκι

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ Καλόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης. Κίτρινη κάρτα αντίκρισε μόνο ο Τσιώλης.

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Γαρπόζης (63΄ Κάραμπας), Βόζαμπαλ, Παπαδημητρίου (69΄ Κοντοδήμος), Μπαϊκαρά, Μαχράτζε (63΄ Τοροσίδης), Λαμπριάκος, Λουτσιάνο, Πρίττας

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Βαζάκας): Στρακόσια, Γαλανόπουλος, Μάκος, Βλτσεκ, Σμίλιανιτς, Ναλιτζής (39΄ Εξουζίδης), Μπρέσκα, Τσιώλης, Γουνδουλάκης, Σαλίχι (55΄ Μέσαρος), Ζίμονιτς (69΄ Μανιάτης).

    [19] ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2005 (20:31 UTC+2)

    Μοιράστηκαν τους βαθμούς και τις εντυπώσεις ο Αρης και ο Απόλλων Καλαμαριάς στο Κλεάνθης Βικελίδης. Σε αγώνα για την 25η αγωνιστική οι δύο ομάδες κόλλησαν στο μηδέν και έτσι παρέμειναν στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

    Η συνέχεια και για τις δύο ομάδες είναι δύσκολη αφού χρειάζονται αρκετά θετικά αποτελέσματα για να σωθούν. Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 15΄ όταν ο Σανχούρχο εκτέλεσε φάουλ για να διώξει ο Καρατζιοβαλής σε κόρνερ, ενώ στο 22΄ο Λαζανάς έδιωξε μακριά την μπάλα του. Στο 43΄ ο Λαζανάς ξέφυγε και ο Παπαδόπουλος μάρκαρε αντιαθλητικά. Ο διαιτητής Σκουφίτσας θεώρησε ότι ο επιθετικός του Άρη πήγαινε για γκολ με αποτέλεσμα να δείξει στον παίκτη του Απόλλωνα κόκκινη κάρτα. Οι διαμαρτυρίες ήταν πολλές και το παιχνίδι διακόπηκε για τέσσερα περίπου λεπτά. Στο 84` ο Κλέϊτον σούταρε από μακριά, αλλά απομάκρυνε με υπερένταση ο Πουρλιοτόπουλος

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Σκουφίτσας του συνδέσμου Αθηνών. Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Βέλα, Χατζί, Παπαδόπουλος Ν.Α. και Κλέιτον. Κόκκινες κάρτες αντίκρισε ο Παπαδόπουλος Ν.Χ. (43`)

    ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Κολτσίδας (18` Καλλιμάνης), Νάιντος, Μουράφσκι, Πασσαλής, Σανχούρχο (64` Ινόγκουε), Εκουέμε (46` Κουεμάχα), Νεμπεγλέρας, Λαζανάς.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛ.: Καρατζιοβαλής, Φυτανίδης, Ν.Χ. Παπαδόπουλος, Χατζί, Ηλιάδης, Κλέιτον (89' Κούσας), Παρμαξίδης, Πετκάκης, Βέλα Τζούνιορ, Μουζαουΐ (89' Παππάς), Ν. Α Παπαδόπουλος.

    [20] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2005 (20:15 UTC+2)

    Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής (1ος όμιλος) είναι:

    Εθνικός Πειραιώς-Ρόδος 1-0

    Θρασύβουλος Φυλής-Αγιος Δημήτριος 2-0

    Αχαϊκή-Κερατσίνι 2-1

    ΠΑΝΟ Μαλίων-Λήλας Βασιλικού 3-1

    Ατσαλένιος-Ηρόδοτος 3-0

    Αχαρναϊκός-Βύζας Μεγάρων 1-0

    Αθηναϊδα-Θύελλα Πατρών 2-2

    Χαϊδάρι ΑΟ-Μαρκό 5-1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Θρασύβουλος 57

    2. Χαϊδάρι 54

    3. Αχαρναϊκός 53

    4. Εθνικός 52

    5. Ρόδος 39

    6. Αχαϊκή 33

    7. Αγιος Δημήτριος 32

    8. Λήλας Βασιλικού 31

    9. ΠΑΝΟ Μαλλίων 31

    10. Θύελλα Πατρών 30

    11. Ατσαλένιος 30

    12. Βύζας Μεγάρων 28

    13. Πάμισος Μεσσήνης 27

    14. Κερατσίνι 26

    15. Μαρκό 21

    16. Ηρόδοτος 21

    17. Αθηναϊς 20

    Το Κερατσίνι έχει -1 βαθμό

    Στον 2ο όμιλο της Γ' εθνικής (27η αγωνιστική) τα αποτελέσματα είναι:

    ΠΑΕ Θράκη-Δόξα Δράμας 1-0

    Καβάλα-Λαμία 4-4

    ΑΕ Πτολεμαίδας-Αναγένηση Αρτας 1-0

    Θερμαϊκός-Παύλος Μελάς 3-0

    Αγροτικός Αστέρας-Λύκοι 4-1

    Απόλλων Λάρισας-Βέροια 0-2

    Γιάννινα-Κοζάνη 0-1

    Πανδραμαϊκός-Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Βέροια 56

    2. ΠΑΣ Γιάννινα 49

    3. Καβάλα 48

    4. Λαμία 43

    5. Αναγέννηση Αρτας 41

    6. Ενωση Θράκης 41

    7. Αγροτικός Αστέρας 40

    8. Δόξα Δράμας 39

    9. Κοζάνη 37

    10. Πτολεμαϊδα 35

    11. Παναιτωλικός 30

    12. Θερμαϊκός 30

    13. Αναγ. Καρδίτσας 28

    14. Παύλος Μελάς 26

    15. Πανδραμαϊκός 25

    16. Απόλλων Λάρισας 19

    17. Λύκοι 18.

    [21] Β' ΕΘΝΙΚΗ: ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ Ο ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2005 (19:40 UTC+2)

    Σπουδαία νίκη στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής που τον οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας της Β' εθνικής πέτυχε ο Λεβαδειακός. Κέρδισε την Προοδευτική με 1-0 και πρόσθεσε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην συγκομιδή του, ενώ την γεύση της νίκης γεύτηκε ο Ολυμπιακός Βόλου που κέρδισε τον Ακράτητο με 2-0.

    Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής είναι:

    Παναχαϊκή 2005-Απόλλων Αθηνών 2-0

    Ηλυσιακός-Εθνικός Αστέρας 0-1

    Καλαμάτα-Πανσερραϊκός 1-2

    Ολυμπιακός Β./Κασσάνδρα- Ακράτητος 2-0

    Λεβαδειακός-Προοδευτική 1-0

    Ατρόμητος Αθηνών-Πανηλειακός 0-0

    Δευτέρα

    Νίκη Βόλου-Λάρισα

    Ποσειδών Νέων Πόρων-Καστοριά 0-2 α.α.

    Η βαθμολογία

    1. Λεβαδειακός 46

    2. Λάρισα 45

    3. Ακράτητος 45

    4. Καστοριά 43

    5. Νίκη Βόλου 41

    6. Ολυμπιακός Βόλου 41

    7. Πανσερραϊκός 41

    8. Καλαμάτα 40

    9. Πανηλειακός 40

    10. Προοδευτική 37

    11. Παναχαϊκή 32

    12. Απόλλων Αθηνών 30

    13. Εθνικός Αστέρας 30

    14. Ηλυσιακός 29

    15. Ατρόμητος Αθ. -13

    16. Ποσειδών Ν. Πόρων 0

    Από τον Ατρόμητο Αθηνών αφαιρούνται 3 βαθμοί, για κάθε παιχνίδι που έχει δώσει από τη 18η αγωνιστική και ύστερα. Σημειώνεται ότι ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική.

    [22] ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΠΕΤΥΧΕ Η ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

    Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2005 (19:29 UTC+2)

    Ενα γκολ ήταν αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση μεταξύ της Χαλκηδόνας και του ΟΦΗ. Το πέτυχε στο 5' ο Ηλιόπουλος και έδωσε τους βαθμούς της νίκης στην ομάδα του την Χαλκηδόνα, βάζοντάς την παράλληλα σε τροχιά Ευρώπης. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα οι Κρητικοί έμειναν κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού και θα χρειαστούν κάποια θετικά αποτελέσματα για να μην μπουν σε περιπέτειες.

    Στον αγωνιστικό τομέα ο ΟΦΗ απείλησε στο 20΄, όταν ο Μπελεβώνης σέντραρε από αριστερά και ο Τριανταφύλλου σούταρε άουτ, ενώ στο 35΄ οι γηπεδούχοι έχασαν κλασική ευκαιρία για γκολ όταν ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να ξεγελάσει τον τερματοφύλακα της Χαλκηδόνας. Στο 51΄ ο Τριανταφύλλου σούταρε αλλά ο Εμπέντε απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 81΄ κεφαλιά του Ζαχαρόπουλου πέρασε πάνω από την εστία του Σηφάκη.

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μανώλης Ταπατζάς.

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Τομάς, Κολιτσιδάκης (45΄ Κουτσουρές), Αναστασιάδης, Αρβανίτης, Δέντσας, Ντάβιντσον, Ντεγιάνοφ, Μαχλάς, Τριανταφύλλου.

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπεντε, Κορακάκης, Παππάς, Δήμος, Ντάγκας (28΄ Κόρμπος), Μασάδο, Χάλαρης, Κουτσοκώστας, Ηλιόπουλος (90΄+ Τσιτσήρης), Κούτσης, Ζαχαρόπουλος.

    [23] ΙΣΠΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑ

    Μαδρίτη, 10 Απριλίου 2005 (17:08 UTC+2)

    Μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών κατάσχεσε η ισπανική αστυνομία σήμερα, Κυριακή, μια μόλις εβδομάδα πριν από τις περιφερειακές εκλογές στη Χώρα των Βάσκων.

    Ισπανοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν το πρωί έφοδο σε πολυκατοικία στην πόλη Χερνάνι, κοντά στο Σαν Σεμπαστιάν της βόρειας Ισπανίας, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της βασκικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΕΤΑ.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ισπανικού Υπουργείου Εσωτερικών, οι έρευνες σχετίζονται με τη σύλληψη έξι ατόμων που φέρονται ως μέλη ενός πυρήνα της ΕΤΑ, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

    Η ισπανική αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε περίπου 49 κιλά δυναμίτιδας, χημικά και διάφορους εκρηκτικούς μηχανισμούς, σε μια αποθήκη της πολυκατοικίας, στην οποία έγινε η έφοδος.

    [24] ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

    Τζακάρτα, 10 Απριλίου 2005 (15:14 UTC+2)

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ- 6,8 Ρίχτερ κατά τους σεισμολόγους του Χονγκ Κονγκ- σημειώθηκε σήμερα, Κυριακή, ανοιχτά της Ινδονησίας και έγινε αισθητός ακόμη και στη Σιγκαπούρη.

    Σύμφωνα με το Κέντρο Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 17:29 τοπική ώρα (13:29 ώρα Ελλάδας), ήταν ισχυρή και το επίκεντρό της εντοπίζεται στην περιοχή Κεπουλαουάν Μενταουάι της Ινδονησίας.

    Υπενθυμίζεται ότι ισχυρή σεισμική δόνηση «χτύπησε» στις 26 Δεκεμβρίου την Ινδονησία, προκαλώντας τη «γέννηση» των τσουνάμι, που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερα από 180.000 άτομα.

    [25] ΣΕ ΓΑΜΗΛΙΟ ΤΑΞΙΔΙ Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΜΙΛΑ

    Λονδίνο, 10 Απριλίου 2005 (12:14 UTC+2)

    Δύο εβδομάδες θα διαρκέσει ο μήνας του μέλιτος για τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη Δούκισα της Κορνουάλης, Καμίλα, που ενώθηκαν χθες, Σάββατο, με τα δεσμά του γάμου.

    Οι νεόνυμφοι βρίσκονται ήδη στη Σκοτία και μένουν σε μια πτέρυγα του παλατιού Μπαλμόραλ. Περίπου 100 ντόπιοι και τουρίστες είχαν συγκεντρωθεί στην βασιλική γέφυρα στο Μπάλατερ για να υποδεχθούν το ζεύγος.

    Στο γάμο δεν παραβρέθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν, ωστόσο, παρούσα στην τελετή ευλογίας που δόθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο, Ρόουαν Γουίλιαμς, του Κάντερμπέρι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο κάστρο του Γουίνσορ. Παρόντες στο παρεκκλήσι, εκτός από τους συγγενείς, τον πρώην σύζυγο της Καμίλα, Άντριου Πάρκερ Μπόουλς, ήταν εστεμμένοι, πολιτικοί ηγέτες και αρχηγοί κρατών.

    Κατά την ευλογία, οι νεόνυμφοι ζήτησαν συγχώρεση για τις αμαρτίες του και αντάλλαξαν όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης.

    [26] ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ ΣΤΟ ZOOM

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (13:42 UTC+2)

    Η Έλλη Πασπαλά και οι Raining Pleasure τραγουδούν Μάνο Χατζηδάκι σε ενορχηστρώσεις του Ντέιβιντ Λιντς, στις 16, 17, 18 και 19 Απριλίου στο Zoom, της Αθήνας.

    Το πρόγραμμα αποτελείται από μία επιλογή από τους κύκλους τραγουδιών «Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς», «Ο κήπος του Αλλάχ», «Τα λιανοτράγουδα», «Η σκοτεινή μητέρα» και ο «Μεγάλος Ερωτικός».

    [27] Η «ΠΟΛΙΤΙστιΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑ» ΤΟΥ Ι. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (11:41 UTC+2)

    Το βιβλίο του «ΠΟΛΙΤΙστιΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑ» (εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ) θα παρουσιάσει ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, το Σάββατο 16 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στον ΙΑΝΟ.

    Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Βαρβιτσιώτη θα μιλήσουν ο καθηγητής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Δημήτρης Παντερμαλής, η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ Χρυσούλα Παλιαδέλη, ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γραμμένος και ο δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.

    Το βιβλίο «ΠΟΛΙΤΙστιΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΕΤΡΙΑ» είναι ένα είδος ημερολογίου επισκέψεων στους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας και καταγραφής ιστορικών, αρχαιολογικών στοιχείων αλλά με τη ματιά του πολιτικού, ο οποίος καταγράφει τα «κακώς κείμενα» και συγχρόνως προτείνει λύσεις.

    Ο Ιωάννης Μ. Βαρβιτσιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Φράιμπουργκ της Γερμανίας και ειδικεύτηκε στο Δίκαιο των εταιρειών. Το 1960 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1961 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Έκτοτε επανεξελέγη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις (1963, 1964 με την ΕΡΕ και 1974, 1977, 1981, 1985, Ιούνιο 1989, Οκτώβριο 1989, 1990, 1993, 1996, 2000 με τη Νέα Δημοκρατία). Κατά το χρονικό διάστημα 1961-1967 διετέλεσε γραμματέας προεδρείου και κοσμήτωρ της Βουλής, γραμματέας της Επιτροπής Αναθεωρήσεως του Συντάγματος, μόνιμο μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συνδέσεων Ελλάδας - ΕΟΚ. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη και φυλακίστηκε. Από το 1974 έως σήμερα χρημάτισε υφυπουργός Εσωτερικών, υφυπουργός Εξωτερικών, υπουργός Εμπορίου (δύο φορές), υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπουργός Εθνικής Άμυνας (δύο φορές), υπουργός Δικαιοσύνης. Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του υπήρξε η θητεία του ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1985-1996), ενώ έχει διατελέσει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Από τον Ιανουάριο του 1998 είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Έχει τιμηθεί με ανώτερα παράσημα διαφόρων κρατών και έχει γράψει πολλές νομικές και πολιτικές μελέτες. Μιλάει γαλλικά, αγγλικά και γερμανικά. Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Λαναρά και έχει τρεις γιους και μία κόρη.

    [28] ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΓΡ.ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ

    Αθήνα, 10 Απριλίου 2005 (09:57 UTC+2)

    Κηδεύεται αύριο, Δευτέρα, με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού, στο Α' νεκροταφείο Αθηνών ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλλεί στις 3 το μεσημέρι στη Μητρόπολη Αθηνών.

    Εξάλλου και σήμερα, Κυριακή, συνεχίζεται το λαϊκό προσκύνημα για τον «σερ» του ελληνικού τραγουδιού στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου εκτίθεται η σορός του. Χθες, χιλιάδες θαυμαστές και φίλοι απέτισαν φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό βάρδο.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 10 April 2005 - 18:15:09 UTC