Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-03-10

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΘΑΠΑΤΕΡΟ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ
  • [02] ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΔΙΣ ΓΙΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
  • [03] ΣΤΟ 3,1% ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ
  • [04] ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ
  • [05] ΕΕ: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ
  • [06] ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ
  • [07] ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 2.600 ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ
  • [08] Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: "Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ
  • [09] ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [10] ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΔΟΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
  • [11] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ
  • [12] ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ΣΔΟΕ
  • [13] ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 7 ΔΙΣ.
  • [14] ΟΠΑΑΧ: 2,6 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ 18 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
  • [15] ΤΑΧΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
  • [16] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΚΙΟΥΛ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ
  • [17] ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ "ΒΛΕΠΕΙ" Ο TUSIAD
  • [18] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
  • [19] ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕΣΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ
  • [20] Η ΡΟΔΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ
  • [21] Γ. ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ
  • [22] Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ
  • [23] ΚΥΠΕΛΛΟ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
  • [24] Δ. ΚΑΦΑΤΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΝ ΑΡΝΑΟΥΤΟΒΙΤΣ
  • [25] ΓΕΩΡΓΙΑ: ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2006 ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
  • [26] ΙΡΑΝΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ LUFTHANSA ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
  • [27] ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ
  • [28] ΙΡΑΚ: 30 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ
  • [29] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ
  • [30] ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΚΕΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Μ. ΚΑΜΠΕΡΟΓΛΟΥ
  • [31] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ"
  • [32] "ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΙΝΕΔΑ" ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ ΣΕ ΦΛΑΜΕΝΚΟ ΣΤΟ ΜΜΘ
  • [33] ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ" ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ
  • [34] Ο Π. ΜΑΡΚΑΡΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΘΑΠΑΤΕΡΟ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

    Mαδρίτη, 10 Μαρτίου 2005 (17:35 UTC+2)

    Συνάντηση με τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουί Ροντρίγκες Θαπατέρο είχε το μεσημέρι στη Μαδρίτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Διάσκεψης για την τρομοκρατία, τη δημοκρατία και την ασφάλεια.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή Θαπατέρο βρέθηκαν τα θέματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ειδικότερα το ζήτημα του Συμφώνου Σταθερότητας, η διαχείριση του Δ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, η ευρωμεσογειακή συνεργασία ειδικά στον τομέα της λαθρομετανάστευσης, η κατάσταση στα Βαλκάνια καθώς και θέματα ελληνοϊσπανικού ενδιαφέροντος.

    Στη συνέχεια ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέστη στο γεύμα που παρατέθηκε στο Club de Madrid παρουσία των Ισπανών Βασιλέων.

    Το απόγευμα ο κ. Καραμανλής θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Καλίν Ποπέσκου Ταριτσεάνου και με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Μάρεκ Μπέλκα, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο που παρατίθεται από τον Πρόεδρο της Ισπανικής Κυβέρνησης για τους Αρχηγούς Κυβερνήσεων.

    [02] ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΔΙΣ ΓΙΑ ΡΟΖ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (13:17 UTC+2)

    Εξηγήσεις για το θέμα που ξέσπασε περί ανήθικης συμπεριφοράς του έδωσε σήμερα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Καλλίνικος, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στη Μονή Πετράκη.

    Ο Μητροπολίτης Πειραιά φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά έναν ιεροψάλτη -που σήμερα είναι καθηγητής βυζαντινής μουσικής- και ο οποίος γνωστοποίησε τους ισχυρισμούς του το 1992, στον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, μακαριστό Σεραφείμ.

    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ.Καλλίνικος υποστήριξε ενώπιον των συνοδικών ιεραρχών ότι όλα είναι συκοφαντίες και ότι ορισμένοι προσπαθούν με επιθέσεις να του φιμώσουν το στόμα.

    Επίσης, επικαλέστηκε την απόφαση που είχε εκδώσει το 1994 η ΔΙΣ που είχε αποφανθεί σχετικά με αυτές τις καταγγελίες ότι πρόκειται για μία συκοφαντική επίθεση σε βάρος του και έθεσε το θέμα στο αρχείο. Ο κ.Καλλίνικος δηλώνει αποφασισμένος να προσφύγει στα ποινικά δικαστήρια για να αποκαταστήσει το κύρος του.

    [03] ΣΤΟ 3,1% ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕ Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (13:00 UTC+2)

    Στο 3,1% υποχώρησε τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός, ύστερα από την εκρηκτική του άνοδο στο 4% τον Ιανουάριο, λόγω της μετάθεσης των εκπτώσεων. Ωστόσο, η αντίστοιχη κίνηση δεν οδήγησε σε πτώση μεγαλύτερη από τις «τρέχουσες» τιμές του 3% έως 3,2%, ένδειξη ότι οι χαμηλότερες τιμές εξισορροπήθηκαν, μεταξύ άλλων από την άνοδο των καυσίμων και των κομίστρων των ταξί.

    Αναλυτικότερα, με βάση τα στοιχεία που γνωστοποίησε σήμερα η διεύθυνση Οικονομικών & Βραχυχρόνιων Δεικτών της Γενικής Γραμματείας  Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (ΕΣΥΕ), η εξέλιξη του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, έχει ως εξής:

    Από τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (Γ.Δ.Τ.Κ) του Φεβρουαρίου 2005, προς τον αντίστοιχο δείκτη του ίδιου μήνα πέρυσι, προκύπτει αύξηση κατά 3,1%, έναντι ενίσχυσης 2,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2004 προς το 2003.

    Η σημαντική μείωση της δωδεκάμηνης μεταβολής του πληθωρισμού σε 3,1% τον Φεβρουάριο φέτος, έναντι του 4% τον προηγούμενο μήνα, οφείλεται, κυρίως, στη διαφορετική ημερομηνία έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων του 2005 (1/2/05),σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημερομηνία του προηγούμενου έτους.

    Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2005 παρουσίασε μείωση της τάξης του 1,2%, ως αποτέλεσμα της διαφορετικής ημερομηνίας έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων (1/2/05), Κατά τη σύγκριση του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του Φεβρουαρίου του 2004 προς τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου 2004 παρατηρήθηκε οριακή κάμψη 0,3%.

    Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 04 - Φεβρουαρίου 05 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 03 Φεβρουαρίου 04 παρουσίασε αύξηση 3,0%, έναντι αυξήσεως 3,4% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

    ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΤΟΥΣ

    Με βάση τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, η αύξηση του πληθωρισμού κατά 3,1% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη τον ίδιο μήνα πέρυσι, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές:

    Από τις αυξήσεις των δεικτών

    -Κατά 0,4% της ομάδας ''Αλκοολούχα ποτά και καπνός'', λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα αλκοολούχα ποτά (μη σερβιριζόμενα).

    -Κατά 6,0% της ομάδας '' Ένδυση και υπόδηση'', λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

    -Κατά  8,1% της ομάδας ''  Στέγαση '' , λόγω αύξησης  των τιμών, κυρίως, των ενοικίων κατοικιών ,  των ειδών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης-αποχέτευσης,  των δημοτικών τελών, του ηλεκτρισμού και του πετρελαίου θέρμανσης.

    -Κατά 2,2% της ομάδας '' Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες '', λόγω  αύξησης των τιμών, κυρίως, στα έπιπλα καλύμματα δαπέδου ,είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού , οικιακές υπηρεσίες και στα είδη κλινοστρωμνής-λευκά είδη.

    -Κατά 3,5% της ομάδας  '' Υγεία '', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών και της νοσοκομειακής περίθαλψης.

    -Κατά 4,7% της ομάδας '' Μεταφορές '', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: αυτοκίνητα, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου, καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), τέλη κυκλοφορίας, κόμιστρο ταξί και υπηρεσίες μεταφορών.

    -Κατά 1,9 % της ομάδας '' Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες '', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : άνθη,  βιβλία-εφημερίδες-περιοδικά-γραφικά.

    -Κατά 4,3 % της ομάδας '' Εκπαίδευση '', λόγω αύξησης των τιμών, στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων, των εκπαιδευτηρίων ξένων γλωσσών και των φροντιστηρίων.

    -Κατά 3,5% της ομάδας '' Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια '', λόγω αύξησης των τιμών,  κυρίως, των ειδών : φαγητό εκτός οικίας, αναψυκτικά-γλυκά-καφές-ποτά (σερβιριζόμενα) , έξοδα ξενοδοχείων.

    -Κατά 2,9% της ομάδας '' ’λλα αγαθά και υπηρεσίες '', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη: κουρεία - κομμωτήρια, είδη ατομικής φροντίδας, ασφάλιστρα αυτοκινήτων και δικύκλων.

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ

    ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

    -Κατά 0,9% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω μείωσης των τιμών στα φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, ψάρια νωπά και πατάτες νωπές. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα είδη : μοσχάρι νωπό, αλλαντικά, γαλακτοκομικά και αυγά, γλυκά-ζαχαρωτά, αναψυκτικά  και ελαιόλαδο.

    -Κατά 1,5% της ομάδας '' Επικοινωνίες '', λόγω μείωσης των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

    ΜΗΝΙΑΙΑ ΒΑΣΗ

    Σε μηνιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε τον Φεβρουάριο του 2005 μείωση της τάξης του 1,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο φέτος, ως αποτέλεσμα των εξής μεταβολών:

    Από τις αυξήσεις των δεικτών

    -Κατά 1,3 % της ομάδας '' Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά '', λόγω αύξησης  των τιμών, κυρίως, στα είδη: φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, πατάτες νωπές και ψάρια νωπά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στο αρνί και κατσίκι (νωπά) και στο ελαιόλαδο.

    -Κατά 1,2 % της ομάδας '' Στέγαση '', λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των ενοικίων κατοικιών και του πετρελαίου θέρμανσης.

    -Κατά 0,4% της ομάδας ''Υγεία'', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως,  των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών.

    -Κατά 1,1% της ομάδας ''Μεταφορές'', λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως,  της βενζίνης, των εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών και του κομίστρου ταξί. Η αύξηση του κομίστρου ταξί αντισταθμίστηκε από την αφαίρεση του (υπολοίπου) του Δώρου Χριστουγέννων, με το οποίο επιβαρύνθηκε το κόμιστρο ταξί κατά το μήνα Ιανουάριο (2005).

    ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ

    ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ

    -Κατά 13,7% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων.

    -Κατά 2,9% της ομάδας «Διαρκή αγαθά Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων.

    -Κατά 1,0% της ομάδας '' Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια '', λόγω επαναφοράς των τιμών των σερβιριζόμενων ειδών στα επίπεδα πριν από την χορήγηση του Δώρου Χριστουγέννων.

    ΕΝΑΡΜΟΝΣΜΕΝΟΣ

    ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

    O Εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή του μηνός Φεβρουαρίου 2005, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη τον ίδιο μήνα πέρυσι, παρουσίασε αύξηση 3,2%, έναντι ενίσχυσης, 2,6%, που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2004 προς το 2003.

    Επισημαίνεται ότι η σημαντική μείωση της δωδεκάμηνης μεταβολής του εναρμονισμένου δείκτη σε 3,2% τον Φεβρουάριο, από 4,2%, τον Ιναουάριο 2005, οφείλεται, κυρίως, στη διαφορετική ημερομηνία έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων του 2005 (1/2/05),σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημερομηνία του προηγούμενου έτους.

    Με βάση τα στοιχεία που γνωστοποίησε η ΕΣΥΕ, ο εναρμονισμένος δείκτης κατά τον Φεβρουάριο 2005 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, παρουσίασε μείωση 1,7%, λόγω, κυρίως, της διαφορετικής ημερομηνίας έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων (1/2/05). Επισημαίνεται ότι κατά τη σύγκριση του Εν.ΔΤΚ τον Φεβρουάριο του 2004 σε σχέση με τον εναρμονισμένο δείκτη του Ιανουαρίου του 2004 είχε σημειωθεί κάμψη της τάξης του 0,7%.

    Ο μέσος εναρμονισμένος δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 04 - Φεβρουαρίου 05 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 03 - Φεβρουαρίου 04 παρουσίασε αύξηση 3,2%, έναντι αυξήσεως 3,3%, που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

    [04] ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ : ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΒΑΒΥΛΗ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (14:15 UTC+2)

    Για περίεργες διασυνδέσεις εντός και εκτός Ελλάδος που πληροφορούσαν και προστάτευαν τον καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη και απέτρεψαν μέχρι σήμερα την σύλληψη του, έκανε λόγο ο υφυπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

    Παράλληλα, τόνισε πως γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να συλληφθεί και θα συλληφθεί, κάτι που ίσως -όπως είπε- κάποιοι απεύχονται, και τότε θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή ο κ. Μαρκογιαννάκης εξέφρασε την άποψη ότι κάποιοι προστάτευαν τον κ. Βαβύλη. "Ο ίδιος μπορεί να μην γνώριζε ότι έχει διωκτικά έγγραφα σε βάρος του ή να ήλπιζε ότι είναι γνωστά στην Υπηρεσία. Όταν όμως πηγαίνες στο στόμα του λύκου, μέσα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης ή σε Υπηρεσίες Ασφαλείας θα πρέπει λογικά κάποιος να σε έχει ενημερώσει ότι όντως δεν διώκεσαι με οποιοδήποτε έγγραφο επισήμως ή αν και υπάρχει επίσημα το έγγραφο αυτό εν τούτοις να προστατεύεται" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης.

    Αναφερόμενος στη δράση του κ Βαβύλη ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι ενώ από το 1997 υπήρχαν σε βάρος του δικαστικά εντάλματα καθυστέρησε η καταχώρηση στο Δελτίο Εγκληματολογικών Αναζητήσεων. Αποτέλεσμα -όπως είπε- ήταν να κυκλοφορεί ανενόχλητος, να εκδίδει διαβατήρια και να συναλλάσσεται ακόμα και με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. "Ποιος ήταν αυτός ο οποίος ενημέρωνε το Βαβύλη για να μην έχει φόβο να μπαίνει στο στόμα του λύκου και να μπαινοβγαίνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης; Όλα αυτά τα ερωτηματικά πρέπει να απαντηθούν και να ερευνηθούν σε βάθος" τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ.

    Νατάσα Θωμά

    [05] ΕΕ: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ

    Στρασβούργο, 10 Μαρτίου 2005 (21:02 UTC+2)

    Το Συμβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζουν την εγκατάσταση συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για παλιρροιακά κύματα καθώς και την ανάπτυξη σχεδίων πολιτικής προστασίας. Η απάντηση αυτή δόθηκε προς τον ερωτώντα ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντώνη Τρακατέλλη ο οποίος ζήτησε, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, την καθιέρωση συνεργασίας στο πεδίο της πολιτικής προστασίας και τη δημιουργία ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης στη Μεσόγειο, μέσω της διαδικασίας της Βαρκελώνης.

    Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας του Συμβουλίου και υπουργός εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Νίκολας Σμιτ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το θέμα της πολιτικής προστασίας θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στο Κάιρο, στις 12-15 Μαρτίου 2005 και δήλωσε ότι το Συμβούλιο αποδίδει μεγάλη σημασία στην πρόταση για θέσπιση μηχανισμού έγκαιρης προειδοποίησης. Ακόμη, ανέφερε ότι εξετάστηκε η λήψη μέτρων για τη ναυτική ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου, μέσω εγκατάστασης ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και για την πολιτική προστασία με την ανάπτυξη σχεδίων "βοήθειας" σε περίπτωση τσουνάμι στο πλαίσιο του υφιστάμενου ευρωμεσογειακού ενδιάμεσου προγράμματος (2005-2007). Σημείωσε επίσης, στην ανάγκη πρόληψης σε Μεσόγειο και Ατλαντικό καθώς και στη εκπόνηση σχεδίου ειδικής αντιμετώπισης και δημιουργίας κέντρου προειδοποίησης στη Μεσόγειο.

    Στην απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισημαίνεται κατ' αρχάς η απουσία συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για παλιρροϊκά κύματα στη Μεσόγειο και τονίζεται ότι ζητήθηκε ήδη η συνδρομή εμπειρογνωμόνων προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Διατυπώνεται μάλιστα ως επιπρόσθετος λόγος ανησυχίας, η αύξηση του πληθυσμού των παράκτιων περιοχών και υπογραμμίζεται ότι "είναι σημαντική η δυνατότητα ολιγόλεπτης, έγκαιρης προειδοποίησης λόγω της μικρής σχετικά επιφάνειας της Μεσογείου". Επιπλέον, σε ό, τι αφορά την ειδική ομάδα που συνεστήθη στο πλαίσιο της Ευρωμεσογειακής εταιρικής σχέσης, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων, αναγνωρίστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης και να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των διόδων μετάδοσης πληροφοριών πριν την κινητοποίηση των εθνικών συστημάτων πολιτικής προστασίας".

    Ο κ. Τρακατέλλης στην παρέμβασή του ζήτησε από το Συμβούλιο να δοθεί επαρκής χρηματοδότηση ώστε το σύστημα ή ο μηχανισμός που θα αναπτυχθεί να μπορεί να καλύψει καταστροφές από σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες και καταστροφές που οφείλονται στον άνθρωπο.

    [06] ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (20:52 UTC+2)

    Ένα άτομο συνελήφθη στο Κιλκίς για εμπλοκή στην έκδοση πλαστών διαβατηρίων.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση Κιλκίς, ο συλληφθείς, μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται έφτιαχναν πλαστά δικαιολογητικά έκδοσης διαβατηρίων.

    Με αυτά τα δικαιολογητικά πέτυχαν την υφαρπαγή κανονικών Ελληνικών διαβατηρίων, που είναι γνήσια ως έντυπα, αλλά τα στοιχεία ταυτότητας των κατόχων τους είναι ψεύτικα.

    Από την προανάκριση και αστυνομική έρευνα αποδείχθηκε ότι εκδόθηκαν πέντε πλαστά διαβατήρια.

    Ο συλληφθείς θα προσαχθεί στον εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

    [07] ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 2.600 ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ο.Γ.Α.

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (20:27 UTC+2)

    ’μεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καταβολή των συντάξεων σε 2.600 περίπου δικαιούχους συντάξεων προσωρινής αναπηρίας, που χορηγεί ο Ο.Γ.Α., έδωσε - με παρέμβασή του - ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

    Με πρωτοβουλία του υπουργού πραγματοποιήθηκαν δύο διαδοχικές συσκέψεις για το θέμα αυτό, η μία αργά το βράδυ της Τετάρτης στο Υπουργείο Απασχόλησης και η άλλη το πρωί της Πέμπτης στο Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών (Κ.Η.Υ.Κ.Υ.), στις οποίες έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του Κ.Η.Υ.Κ.Υ., Θεοφάνης Αναγνωστόπουλος, ο Διοικητής του Ο.Γ.Α., Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

    Με τη λήξη της δεύτερης σύσκεψης, έγιναν από τον Υπουργό Απασχόλησης και τους δύο επικεφαλής των Οργανισμών αναλυτικές δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους στις οποίες τονίστηκε ότι:

    1. Με προσωπική εντολή του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ο Ο.Γ.Α. θα καταβάλει, μαζί με τη σύνταξη του Απριλίου και τις συντάξεις Φεβρουαρίου και Μαρτίου που τυχόν δεν καταβλήθηκαν στους δικαιούχους προσωρινής αναπηρικής σύνταξης.

    2. Με άλλη εντολή του Υπουργού, συγκροτείται άμεσα μεικτή ομάδα εργασίας από στελέχη του Κ.Η.Υ.Κ.Υ. και του Ο.Γ.Α., προκειμένου να ληφθεί κάθε ενδεδειγμένο μέτρο για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που παρατηρήθηκε.

    3. Διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, τόσο στο Κ.Η.Υ.Κ.Υ., όσο και στον Ο.Γ.Α., για να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν πειθαρχικών ευθυνών και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπευθύνους.

    4. Από τα υπηρεσιακά έγγραφα που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, προκύπτουν τα εξής αποδεδειγμένα γεγονότα:

    Α. Ο Ο.Γ.Α. είχε διαπιστώσει την ύπαρξη σχετικού τεχνικού προβλήματος από τις 13-12-2000, οπότε με υπηρεσιακό του έγγραφο που απηύθυνε προς τον τότε Πρόεδρο του Κ.Η.Υ.Κ.Υ. και κοινοποιούσε προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέφερε κατά λέξη ότι: «δεν εκτελείται η προαναγγελία διακοπής συντάξεων των προσωρινά τυφλών και προσωρινά παραπληγικών που προηγήθηκαν με πράξεις οι οποίες εντάχθηκαν για πληρωμή από 1-1-2000».

    Β. Από την ανταλλαγή εγγράφων που ακολούθησε μεταξύ Κ.Η.Υ.Κ.Υ. και Ο.Γ.Α. μέχρι τις 5-6-2001 προκύπτει ότι οι υπηρεσίες είχαν διαγνώσει από τότε ότι από 1-1-2000 μέχρι 31-5-2001 δεν καταχωρείτο στο Κεντρικό Σύστημα του Κ.Η.Υ.Κ.Υ. προαναγγελία διακοπής της προσωρινής σύνταξης αναπηρίας, που προβλέπεται από το Νόμο, για να ειδοποιείται έγκαιρα ο δικαιούχος, ώστε να προσέρχεται εκ νέου στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή, για την συνέχιση ή μη της καταβολής αναπηρικής σύνταξης.

    Γ. Από τον όγκο όλων των υπηρεσιακών εγγράφων, προκύπτει κατά τρόπο αναμφισβήτητο το συμπέρασμα ότι οι προηγούμενες Διοικήσεις, επί 3 και πλέον χρόνια, ενώ είχε διαπιστωθεί το σοβαρό αυτό πρόβλημα, δεν έκαναν τίποτα για να το επιλύσουν, με σοβαρότατη συνέπεια, όταν τελείωνε το διάστημα νόμιμης χορήγησης της προσωρινής σύνταξης αναπηρίας, οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι (περίπου 2.600) να μην έχουν ειδοποιηθεί έγκαιρα για να προσέλθουν στις Υγειονομικές Επιτροπές και να δημιουργηθεί έτσι γενικότερη εμπλοκή με τη συνέχιση της καταβολής των συντάξεών τους.

    Δ. Μετά από 3 και πλέον χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας, σε βάρος μιας ιδιαίτερα ευπαθούς κοινωνικής ομάδας, η νέα Διοίκηση του Ο.Γ.Α., μόλις έλαβε γνώση του προβλήματος, έδωσε εντολή να διεξαχθεί συνάντηση παραγόντων του Κ.Η.Υ.Κ.Υ. και Ο.Γ.Α. στις 8-9-2004, για την αντιμετώπιση του προβλήματος και για τη διερεύνηση των πραγματικών του διαστάσεων.

    Ε. Η άμεση αντίδραση του Ο.Γ.Α. από το Σεπτέμβριο του 2004 απέτρεψε τη ραγδαία επέκταση του προβλήματος και σε άλλους δικαιούχους, και απεσώβησε την ταλαιπωρία πολλών ακόμη δικαιούχων.

    Ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στις εκτενείς του δηλώσεις, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι για την κυβέρνηση Καραμανλή δεν είναι αποδεκτό να ταλαιπωρούνται οι πολίτες από λάθη, παραλείψεις και κακούς χειρισμούς της Διοίκησης, γι' αυτό και ζήτησε από τις Διοικήσεις όλων των εποπτευομένων από το Υπουργείο Οργανισμών να σταθούν δίπλα στους πολίτες και να τους συνδράμουν αποτελεσματικά στα προβλήματα της καθημερινότητας.

    [08] Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: "Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ"

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (20:25 UTC+2)

    «Ο οικονομικός έλεγχος της Εκκλησίας είναι όχι μόνο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση της Πολιτείας. Πρώτο, διότι η Εκκλησία αποτελεί επιχορηγούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. ’ρα όπως και όλοι οι άλλοι επιχορηγούμενοι φορείς υπόκειται σε έλεγχο. Δεύτερο, διότι την υποχρέωση αυτή την προβλέπει ρητά ο Ν. 590/77. Όταν ο νόμος αυτός αναφέρει ότι 'η οικονομική διαχείριση της Εκκλησίας υπόκειται σε οικονομικό έλεγχο ο οποίος ασκείται από το υπουργείο Οικονομικών', ουσιαστικά καθιστά το υπουργείο Οικονομικών 'εγγυητή' της ορθής διαχείρισης. Συνεπώς, ο μη έλεγχος συνιστά παράβαση καθήκοντος για την οποία υπάρχουν πολιτικές ευθύνες».

    Τα παραπάνω τόνισε κατά τη συζήτηση της πρότασης για τον οικονομικό έλεγχο της Εκκλησίας, που κατέθεσε με την μορφή τροπολογίας, ο βουλευτής του Συνασπισμού, Γιάννης Δραγασάκης.

    «Ο οικονομικός έλεγχος της Εκκλησίας δεν προϋποθέτει εντολή εισαγγελέα, όπως αρχικά υποστήριξε η κυβέρνηση δια του υφυπουργού της κ. Ρεγκούζα, ούτε προϋποθέτει την άδεια των ελεγχόμενων Μητροπολιτών, όπως υποστήριξε στη συνέχεια ο υφυπουργός κ. Καλός. Ούτε βεβαίως προϋποθέτει άδεια ή εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Χριστόδουλου. Ούτε απαιτείται προηγουμένως καταγγελία ανώνυμη ή επώνυμη. Αλλά ούτε απαιτείται 'διοικητική εντολή, όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής. Όλοι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι 'τρίπλες' και «κρυφτούλι», γύρω από ένα υπαρκτό πρόβλημα. Η μόνη προϋπόθεση που θέτει ο ν. 590/77, προκειμένου να γίνει έλεγχος, είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας. ’ρα, για την άσκηση του καθήκοντος του ελέγχου απαιτείται αποκλειστικά και μόνο 'πολιτική εντολή'. Αυτή είναι η μόνη προϋπόθεση και η αφετηρία των όποιων διοικητικών πράξεων», πρόσθεσε ο βουλευτής του Συνασπισμού.

    Τέλος, ο κ. Δραγασάκης, κατέθεσε στη Βουλή επιστολή του Κ. Κοντογιάννη, πρώην Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας, προς τον ίδιο, καθώς και έγγραφα που είχε αποστείλει ο κ. Κοντογιάννης προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. «Από αυτά προκύπτει ότι η υπηρεσιακή άποψη του κ. Κοντογιάννη ήταν υπέρ της διενέργειας οικονομικού ελέγχου, πλην όμως αυτή δεν έτυχε της έγκρισης της πολιτικής του ηγεσίας», επισημαίνει ο κ. Δραγασάκης.

    [09] ΥΨΗΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (20:21 UTC+2)

    Ένα νέο φάρμακο κατά της χοληστερίνης κυκλοφορεί εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη χημική ουσία εζετιμίδη, η οποία μπορεί να μειώσει τα επίπεδα της χοληστερίνης στον οργανισμό έως και 25%. Μάλιστα, όταν η χορήγησή της συνδυάζεται με τις κλασικές στατίνες, το ποσοστό της μείωσης αγγίζει το 45%. Το νέο φάρμακο κυκλοφορεί σε μορφή χαπιού, δεν έχει παρενέργειες και μπορεί να χορηγηθεί άφοβα σε ενήλικες και παχύσαρκα παιδιά.

    Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας στο

    Α.Π.Θ. και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του 1ου ετήσιου συνεδρίου με θέμα «Η αθηροσκλήρωση από τον Ιπποκράτη μέχρι σήμερα», Απόστολος Ευθυμιάδης. Το συνέδριο, οι εργασίες του οποίου άρχισαν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 12 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει η Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος.

    «Η υπεριλιπιδαιμία ή δυσλιπιδαιμία είναι η πιο διαδεδομένη αρρώστια της σύγχρονης εποχής, καθώς το 50% των ανθρώπων πάσχει απ' αυτή. Οι στατίνες, που χρησιμοποιούνται εδώ και 20-25 χρόνια, συνεχίζουν να είναι από τα καλύτερα φάρμακα κατά της χοληστερίνης και δίκαια έχουν ονομαστεί νέες ασπιρίνες. Πλέον, όμως, έχουμε στα χέρια μας ένα νέο φάρμακο, το οποίο εμποδίζει την απορρόφηση της χοληστερίνης στο έντερο και μάλιστα χωρίς γενικές παρενέργειες. Κατά συνέπεια, αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και την υπερλιπιδαιμία των παιδιών και εν μέρει και των εγκύων, μετά το δεύτερο τρίμηνο. Κυκλοφορεί σε μορφή χαπιού και συνιστάται η κατανάλωση ενός χαπιού το βράδυ μετά το φαγητό», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης.

    Παράλληλα, ανέφερε ότι το νέο φάρμακο επιτυγχάνει τη μείωση της χοληστερίνης κατά 20-25%, ενώ όταν χορηγείται με άλλα φάρμακα, όπως είναι οι στατίνες, όχι μόνο επιτυγχάνει τη μείωση της δόσης των άλλων φαρμάκων, αλλά αυξάνει και τη μείωση της χοληστερίνης κατά 40%-45%.

    «Στα ελληνικά φαρμακεία κυκλοφορεί ως μεμονωμένο φάρμακο, ενώ στην Αμερική ως συνδυασμός μίας στατίνης και του συγκεκριμένου φαρμάκου. Το σημαντικό είναι ότι το νέο φάρμακο μπορεί να χορηγηθεί και στα παιδιά. Μέχρι πριν δύο χρόνια, είχαμε ελάχιστα όπλα για την παιδική υπερλιπιδαιμία, καθώς υπήρχε ένα φάρμακο, το οποίο προέβλεπε την κατανάλωση δέκα χαπιών μαζί κι ένα ακόμη που είχε πολλές παρενέργειες. Πλέον, το καινούργιο φάρμακο λύνει τα προβλήματα στην παιδική παχυσαρκία, το ποσοστό της οποίας στην Ελλάδα αγγίζει το 38%. Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η οικογενής υπερλιπιδαμία, η οποία εάν είναι ομόζυγη, τότε το άτομο θα πάθει βαριά αθηροσκλήρωση και έμφραγμα κάτω από την ηλικία των 30 ετών», εξήγησε ο κ. Ευθυμιάδης.

    Από την πλευρά του, ο επιμελητής Καρδιολογίας στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ψυρρόπουλος ανέφερε ότι η υπεριλιπιδαιμία στην Ελλάδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, γεγονός για το ευθύνεται η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης.

    «Είμαστε από τις χώρες που έχουμε την ταχύτερα αναπτυσσόμενη υπερλιπιδαιμία στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα το 30%-40% των ενηλίκων πάσχει από υπερλιπιδαιμία. Το 30% της χοληστερίνης είναι αυτή που προέρχεται από την κακή διατροφή, ενώ το 70% είναι η λεγόμενη ενδογενής. Η χοληστερίνη μπορεί να βλάψει την υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει ισχαιμικό επεισόδιο, εγκεφαλικό και φλεβίτιδες», επεσήμανε ο κ. Ψυρρόπουλος.

    [10] ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΔΟΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (21:02 UTC+2)

    Παράνομες δεξαμενές με 36.000 λίτρα λαθραίου πετρελαίου θέρμανσης βρέθηκαν σε έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα από το ΣΔΟΕ σε εργοληπτική εταιρεία στην Πελοπόννησο. Επίσης, βρέθηκαν 44 φορτηγά αυτοκίνητα Ι.Χ. και 26 μηχανήματα έργου που χρησιμοποιούσαν πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης.

    Τις παραπάνω ποσότητες του πετρελαίου θέρμανσης προμηθεύτηκε η εργοληπτική εταιρεία από πρατήριο υγρών καυσίμων της περιοχής, από τον έλεγχο του οποίου διαπιστώθηκε ότι διακινήθηκαν 3.600.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης με πλαστά τιμολόγια.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο έλεγχος των πετρελαιοειδών προϊόντων αποτέλεσε και αποτελεί στόχο πρώτης προτεραιότητας για το ΣΔΟΕ, δεδομένου ότι τα προϊόντα αυτά λόγω των υψηλών δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων σε συνδυασμό με το μέγεθος των διακινουμένων ποσοτήτων αποτελούν δέλεαρ για παράνομα κέρδη.

    Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος δράσης για το έτος 2004 στον τομέα των πετρελαιοειδών προϊόντων, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε όλα τα στάδια, από την παραγωγή μέχρι και τη διάθεση στον τελικό καταναλωτή.

    Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν 5.000 περίπου έλεγχοι, κατά τους οποίους βρέθηκαν 412 παραβάτες και καταλογίστηκαν 1.700 παραβάσεις. Επίσης βρέθηκαν 60 παράνομες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου.

    Ενδεικτικά αναφέρονται δύο περιπτώσεις:

    1) Στην περιοχή του Νομού Σερρών εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού με τη μορφή μικρού διυλιστηρίου.

    Εντός αυτού και στον υπόγειο χώρο των εγκαταστάσεων βρέθηκαν:

    -Οκτώ δεξαμενές χωρητικότητας 400.000 λίτρων

    -Στον ισόγειο χώρο των εγκαταστάσεων μία δεξαμενή χωρητικότητας 50.000 λίτρων.

    -Στον προαύλιο χώρο 2 δεξαμενές χωρητικότητας 10.000 λίτρων.

    Στις προαναφερόμενες δεξαμενές βρέθηκαν:

    -15.000 λίτρα αποχρωματισμένου πετρελαίου θέρμανσης

    -15.000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης προς αποχρωματισμό.

    -10.000 λίτρα διαφόρων μειγμάτων πετρελαιοειδών προϊόντων προς αποχρωματισμό.

    2) Στο Νομό Πέλλας εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων βυτίο με 15.000 λίτρα νοθευμένο πετρέλαιο θέρμανσης και στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο αποχρωματισμού πετρελαίου που λειτουργούσε με τη μορφή μικρού διυλιστηρίου.

    Οι έλεγχοι των υγρών καυσίμων σε όλα τα στάδια εμπορίας, διακίνησης, διάθεσης και χρήσης εντατικοποιήθηκαν κατά τους πρώτους μήνες του 2005 και έτσι, διαπιστώθηκε ένας σημαντικός αριθμός τελωνειακών και φορολογικών παραβάσεων, μεταξύ των οποίων και οι παρακάτω:

    1. Στην περιοχή Χαλκίδας, διαπιστώθηκε λαθρεμπόριο 316.887 λίτρων πετρελαίου κίνησης. Επίσης, στην ίδια επιχείρηση διαπιστώθηκε πώληση 21.999 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης χωρίς έκδοση φορολογικών στοιχείων.

    2. Στην περιοχή Θηβών διαπιστώθηκε λαθρεμπόριο για ποσότητα 1.385.200 λίτρα πετρελαίου κίνησης. Επίσης, στον ίδιο χώρο διαπιστώθηκε πώληση 477.602 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης χωρίς έκδοση φορολογικών στοιχείων.

    3. Κατά το έλεγχο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή Ασπροπύργου, διαπιστώθηκε λαθρεμπόριο 998.508 λίτρων πετρελαίου κίνησης . Επίσης, στην ίδια επιχείρηση διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις , καθώς η επιχείρηση δεν ζήτησε και δεν έλαβε φορολογικά στοιχεία για ποσότητα 998.508 λίτρων.

    4. Κατά τον έλεγχο πρατήριου υγρών καυσίμων στην περιοχή Θηβών διαπιστώθηκε λαθρεμπόριο για ποσότητα 465.809 λίτρων πετρελαίου κίνησης και για την ίδια ποσότητα βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις.

    5. Κατά τον έλεγχο Δεξαμενής διαπιστώθηκε λαθρεμπόριο που αφορούσε κατοχή 21.670 κιλών πετρελαίου ναυτιλίας.

    6. Κατά τους ελέγχους διακίνησης βρέθηκε και κατασχέθηκε Φορτηγό ΙΧ με πλαστές πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, πάνω στο οποίο βρέθηκε δεξαμενή 8.000 λίτρων με λαθραίο πετρέλαιο ναυτιλίας.

    Το ΣΔΟΕ τονίζει ότι οι έλεγχοι των πετρελαιοειδών θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    [11] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (21:01 UTC+2)

    «Tο ΠΑΣΟΚ έχει μνήμη χρυσόψαρου κλεισμένου στη γυάλα του ψεύδους και της αναξιοπιστίας». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας σχολιάζοντας την κριτική που άσκησαν ο πρόεδρος και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή της συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ.

    «Η επίθεση που εξαπέλυσαν ο Πρόεδρος και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Κυβέρνησης, κατά την πρώτη επέτειο της αποδοκιμασίας τους από την κοινωνία, αποκαλύπτει ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι η εξουσία, ότι μοναδικός στόχος τους είναι η υπονόμευση και ότι το μόνο μέσο που μπορούν να επιστρατεύουν είναι η διαστρέβλωση, η παραποίηση, το ψέμα», είπε.

    Ένας χρόνος από την απώλεια της εξουσίας είναι πολύ λίγος για να προσποιούνται απώλεια μνήμης, σημείωσε ο κ.Σιούφας προσθέτοντας ότι «δεν μπορούν να παριστάνουν τους καταγγέλλλοντες, επικαλούμενοι οποιαδήποτε προβλήματα, εκείνοι που τα δημιούργησαν και τα υπέθαλπαν, άλλοτε με την εικοσαετή αδράνειά τους και άλλοτε με αποφάσεις οι οποίες ''μύριζαν'' ύποπτες σκοπιμότητες και δρομολογούσαν αδιαφανείς διαδικασίες».

    Ο υπουργός ανάπτυξης τονίζει ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν μπορεί ούτε να καλύπτει τις ενοχές του, ούτε να εξαπατά την κοινωνία με ανανέωση του ψεύδους», ενώ θέτει μία σειρά από ερωτήματα: Τώρα ανακάλυψαν ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπουτσής και οι άλλοι, ότι υπάρχει ακρίβεια; Τώρα ανακάλυψαν ότι η Χώρα μας είναι ουραγός στην ανταγωνιστικότητα; Γιατί δεν έβλεπαν τη συνεχή υποχώρηση όλα τα προηγούμενα χρόνια; Αλλά και γιατί εναντιώνονται, γιατί υπονομεύουν κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης που αποβλέπει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών μας; Γιατί καταψήφισαν το φορολογικό νόμο; Γιατί καταψήφισαν τον αναπτυξιακό νόμο; Γιατί μουδιασμένα ψήφισαν το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων; Έτσι υποστηρίζουν την ανταγωνιστικότητα; Ποιές είναι οι προτάσεις τους;

    Σχετικά με τις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ για καθυστέρηση στην απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς ο κ.Σιούφας απαντά ότι «συνειδητά επιδίωξαν και συνειδητά απέφευγαν, για ένα τέταρτο του αιώνα, τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που υποδείκνυε η ΕΕ και είχε ανάγκη η Χώρα», ενώ για τις αιτιάσεις περί ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας διερωτάται: «Για ποιό πράγμα περηφανεύονται; Για την Ολυμπιακή, για τον ΟΤΕ, για τον ΟΣΕ; Για το γεγονός ότι, ενώ πωλούσαν σημαντικά τμήματα της περιουσίας του Δημοσίου, την ίδια στιγμή κατάφερναν να αυξάνονται και τα ελλείμματα και τα χρέη του Δημοσίου;»

    [12] ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΤΟ ΣΔΟΕ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (20:31 UTC+2)

    Αυτοσχέδιο εργαστήριο κατασκευής πλαστών φορολογικών στοιχείων εντόπισε χθες η Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες.

    Συγκεκριμένα, βρέθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μηχανικό εργαλείο διάτρησης των στοιχείων, Μπλοκ (στελέχη) Τιμολογίων Δελτίων Αποστολής που είχαν διατρηθεί παράνομα με συγκεκριμένους κωδικούς Δ.Ο.Υ. και αυτοσχέδιες μεταλλικές πλάκες (μήτρες) με κωδικούς Δ.Ο.Υ. που χρησιμοποιούνταν για την παράνομη θεώρηση στοιχείων.

    Ο φυσικός αυτουργός συνελήφθη και παρεπέμθηκε στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων μελών του κυκλώματος, καθώς επίσης και των επιχειρήσεων που έλαβαν τα πλαστά και εικονικά στοιχεία.

    [13] ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 7 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (19:57 UTC+2)

    Με τη μέθοδο της παραχώρησης θα κατασκευαστούν έξι μεγάλα έργα συνολικού προϋπολογισμού επτά δισ. ευρώ, που αναμένεται να αλλάξουν τον οδικό χάρτη της χώρας την επόμενη πενταετία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, πρόκειται για όλα τα εναπομείναντα τμήματα των εθνικών οδών (Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, αυτοκινητόδρομος κεντρικής Ελλάδας, Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο -Σπάρτη, Ιόνια οδός (Αντίρριο - Ιωάννινα), το τμήμα του ΠΑΘΕ Μαλλιακός - Κλειδί) καθώς και την υποθαλάσσια αρτηρία Θεσσαλονίκης.

    Η συμμετοχή του Δημοσίου στο σύνολο έργων αυτών είναι περίπου 1,9 δισ. με 2 δισ. ευρώ, ενώ στις συμβάσεις παραχώρησης θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την κατασκευή και λειτουργία του έργου, θα περιλαμβάνονται δηλαδή και τα παράλληλα έργα που απαιτούνται.

    Με τα υπό ανάθεση 6 οδικά έργα, τόνισε ο υπουργός, ολοκληρώνεται ουσιαστικά το βασικό οδικό δίκτυο των αυτοκινητοδρόμων της ηπειρωτικής Ελλάδας, επιτυγχάνεται η εξασφάλιση συνθηκών γρήγορης και ασφαλούς μετακίνησης σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, η διευκόλυνση των μεταφορών από και προς τις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες (Ήπειρος, νότια Πελοπόννησος) και η καλύτερη σύνδεση τόσο με τα Βαλκάνια όσο και με τη Δυτική Ευρώπη.

    Οι κύριοι λόγοι που επιτάσσουν την ανάπτυξη της μεθόδου παραχώρησης έργων με συμβάσεις παραχώρησης, είναι σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά η ανάγκη να προχωρήσουν επειγόντως σημαντικά μεγάλα έργα υποδομής σε όλη τη χώρα -και ιδίως στην περιφέρεια και δεύτερον, οι περιορισμένοι διαθέσιμοι κρατικοί πόροι και ταυτόχρονα η επιδιωκόμενη μείωση του δημοσίου χρέους.

    Η μέθοδος αυτή, είπε ο κ. Σουφλιάς, εξασφαλίζει μία σειρά από πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα όπως:

    -Κάλυψη της ευθύνης χρηματοδότησης της κατασκευής από την Παραχωρησιούχο Εταιρία. Η συμμετοχή του Δημοσίου περιορίζεται στην καταβολή συγκεκριμένου ποσού επιχορήγησης.

    -Μετάθεση κατασκευαστικών κινδύνων στην Παραχωρησιούχο Εταιρία και τον Εργολάβο / Κατασκευή.

    -Ύπαρξη κινήτρων για την έγκαιρη χρονικά και σύμφωνα με τον προϋπολογισμό ολοκλήρωση των έργων.

    -Μεταφορά τεχνογνωσίας (αναφορικά με την μελέτη, κατασκευή και λειτουργία των έργων) στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και στις ελληνικές τεχνικές εταιρείες.

    -Αύξηση της εισροής ξένων κεφαλαίων, διεθνοποίηση της ελληνικής οικονομίας, βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

    Υπάρχουν πέντε στάδια πριν οι συμβάσεις παραχώρησης φθάσουν στο τελικό στάδιο της υπογραφής τους και, στη συνέχεια, της κύρωσής τους από τη Βουλή.

    Ειδικότερα:

    A' Στάδιο: Αναγνωριστική Μελέτη με εξέταση εναλλακτικών λύσεων, Αναγνωριστική Γεωλογική Μελέτη για κάθε μία από τις εναλλακτικές λύσεις, Κατάληξη στην κατ'αρχήν καλύτερη λύση σε χάρτη 1:20.000 και κατ'αρχήν εκτίμηση κόστους

    Β' Στάδιο: Οριστικός καθορισμός χάραξης από τεχνικοοικονομική άποψη που προκρίνεται για περαιτέρω μελέτη.

    Γ' Στάδιο:Χωροθέτηση και επιβεβαίωση της προκριθείσας χάραξης, μέσω Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και διατύπωσης απόψεων, Έναρξη χρηματοοικονομικής μελέτης. Κατάρτιση σχεδίου τευχών δημοπράτησης για σχολιασμό από υποψηφίους.

    Δ' Στάδιο: Μελέτη, οδοποιίας σε επίπεδο προμελέτης επί τοπογραφικών διαγραμμάτων με τους Ανισόπεδους Κόμβους, το δεύτερον οδικό δίκτυο και όλα τα σύνοδα έργα, Οριστική γεωλογική μελέτη, Γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Οριστικοποίηση της μορφής και του Κόστους του Έργου, Οριστικοποίηση της χρηματοοικονομικής μελέτης

    Ε' Στάδιο (Τελικό): Οριστικοποίηση των τευχών δημοπράτησης και της συγγραφής υποχρεώσεων και αποστολή τους στους ομίλους που έχουν προεπιλεγεί, οι οποίοι υποβάλλουν εντός λίγων μηνών τις προτάσεις τους αφού προηγουμένως έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι. Εν συνεχεία, αυτές οι προσφορές αξιολογούνται, αναδεικνύεται ο ανάδοχος με τον οποίον γίνονται συζητήσεις σε χρηματοδοτικά θέματα και οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες. Τελικά, η σύμβαση υποβάλλεται στη Βουλή προς έγκριση.

    Σημειώνεται ότι η ανάθεση των εναπομεινάντων τμημάτων των εθνικών οδών με συμβάσεις παραχώρησης θα έχει ως συνέπεια την κατάργηση όλων των σημερινών δημόσιων διοδίων, τα οποία πλέον θα λειτουργούν οι ιδιώτες που θα κατασκευάσουν τα έργα και θα αναλάβουν την εκμετάλλευση ενός ευρύτερου ή ενός παράλληλου τμήματος της εθνικής οδού προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο κόστος. Πάντως, όσον αφορά στους υπαλλήλους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας ο κ. Σουφλιάς είπε ότι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους.

    Τέλος, δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν η παραχώρηση των σημερινών διοδίων στους ιδιώτες κατασκευαστές θα γίνει πριν ή μετά την κατασκευή των έργων, ούτε αν θα αυξηθεί το αντίτιμο των διοδίων. «Το θέμα το μελετούμε ακόμη», είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

    [14] ΟΠΑΑΧ: 2,6 ΕΚ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ 18 ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (18:53 UTC+2)

    Δεκαοκτώ αποφάσεις προέγκρισης επενδυτικών σχεδίων της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια του ’ξονα 7 «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αγροτικής Ανάπτυξης - Ανασυγκρότησης της Υπαίθρου 2000 - 2006» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπογράφηκαν σήμερα, έπειτα από εντολή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελου Μπασιάκου.

    Αναλυτικότερα, η ενίσχυση θα καταβληθεί στα πλαίσια των Μέτρων 7.6 «Διαφοροποίηση, των γεωργικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την γεωργία», και 7.9 - «Ενθάρρυνση των τουριστικών και βιομηχανικών Δραστηριοτήτων» σε δεκαοχτώ σχέδια στη Περιφέρεια Κρήτης, εκ των οποίων επτά βρίσκονται στο Νομό Ηρακλείου τρία στο Νομό Χανίων επτά στο Νομό Ρεθύμνου και ένα στο Νομό Λασιθίου.

    Το Συνολικό Ποσό Δημόσιας Δαπάνης των επενδύσεων ανέρχεται στο ποσό των 2.618.492 ευρώ. Σημειώνεται ότι στα πλαίσια του ’ξονα αυτού εφαρμόζονται μια σειρά από δραστηριότητες για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του αγροτικού χώρου. Οι δράσεις αυτές εφαρμόζονται σε 40 επιλεγμένες κυρίως ορεινές και μειονεκτικές περιοχές λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των περιοχών αυτών και έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου, την προώθηση ευκαιριών πολυαπασχόλησης, την αξιοποίηση των φυσικών πόρων, τη διατήρηση της αγροτικής κληρονομιάς καθώς και τη διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος.

    [15] ΤΑΧΕΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΡΟΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

    Ζάγκρεμπ, 10 Μαρτίου 2005 (20:44 UTC+2)

    Την ανάγκη να κινηθούν όσο το δυνατό ταχύτερα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) τόσο η Κροατία όσο και η Σερβία-Μαυροβούνιο, προκειμένου να νικηθούν οι αρνητικές δυνάμεις του παρελθόντος, τόνισε ο πρόεδρος της Σερβίας- Μαυροβουνίου, Σβέτοζαρ Μάροβιτς, μετά το πέρας της σημερινής του συνάντησης, με τον πρόεδρο της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς, στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για τη Δημοκρατία, την Τρομοκρατία και την Ασφάλεια, που πραγματοποιείται στην ισπανική πρωτεύουσα.

    «Δεν έχει σημασία ποιος θα ενταχθεί πρώτος (στην Ε.Ε.). Το σημαντικό είναι (τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης) να στηρίξουν έγκαιρα τους ευρωπαϊκούς στόχους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης προκειμένου να αποτρέψουν τις δυνάμεις του παρελθόντος να δράσουν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάροβιτς.

    Αναφερόμενος στην πρόσφατη επανασυγκρότηση της «εξόριστης κυβέρνησης της Κράινα» από τους Σέρβους της Κροατίας, ο πρόεδρος της Σερβίας- Μαυροβουνίου σχολίασε ότι οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες των δυο χωρών δεν μπορούν να παρεμποδιστούν «από διάφορα μηνύματα από κάποια κυβέρνηση της Κράινα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «αυτά είναι παλιές ιστορίες».

    Ο κ. Μάροβιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι ο ίδιος και ο Κροάτης ομόλογός του θα μπορέσουν να πείσουν τους συνομιλητές τους, στο περιθώριο της διάσκεψης της Μαδρίτης, ότι η Νοτιοανατολική Ευρώπη θα πρέπει να ενταχθεί το γρηγορότερο δυνατό στην ενωμένη Ευρώπη.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Στίπε Μέσιτς, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της χώρας του όχι μόνο δεν αποτελούν εμπόδιο για κανέναν, αλλά βοηθούν και ολόκληρη την περιοχή να στραφεί προς τα ευρωπαϊκά στάνταρτς.

    Στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης, ο Κροάτης πρόεδρος συναντήθηκε, επίσης, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόσκα Φίσερ, και της Γαλλίας, Μισέλ Μπαρνιέ, με τους οποίους συζήτησε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του.

    [16] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΚΙΟΥΛ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

    ’γκυρα, 10 Μαρτίου 2005 (20:29 UTC+2)

    Επίσκεψη στο Λονδίνο θα πραγματοποιήσει το διάστημα 13-15 του τρέχοντος μήνα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, μετά από πρόσκληση του Βρετανού ομολόγου του, Τζακ Στρο.

    Σε ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι οι δυο υπουργοί θα συναντηθούν την επομένη της άφιξης του κ. Γκιούλ στο Λονδίνο, με μια ευρεία ατζέντα συζητήσεων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζητήματα που άπτονται των πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων των δυο χωρών, το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα επισκεφθεί την έκθεση «Τούρκοι: Ένα ταξίδι χιλιάδων χρόνων, 600-1600», που φιλοξενείται στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου.

    Ο κ. Γκιούλ θα συναντηθεί με εκπροσώπους βρετανικών οικονομικών και επενδυτικών κύκλων, στο Κέντρο Μπλούμπεργκ, τους οποίους και θα ενημερώσει για τις επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα του.

    Ο Τούρκος υπουργός θα μιλήσει στο "London School of Economics" για τις σχέσεις Τουρκίας- Ε.Ε. και θα επισκεφθεί το Κέντρο Ισλαμικών Σπουδών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

    [17] ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ "ΒΛΕΠΕΙ" Ο TUSIAD

    ’γκυρα, 10 Μαρτίου 2005 (20:26 UTC+2)

    ’δικο και απαράδεκτο χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Τούρκων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TUSIAD) το «πακέτο» των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που επικύρωσε η γαλλική Βουλή στις 28 Φεβρουαρίου, το οποίο και οδηγεί στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την τουρκική ένταξη.

    Ο TUSIAD κάνει λόγο για διάκριση εις βάρος της Τουρκίας, επισημαίνοντας τα εξής: «Στην παρούσα φάση, η τοποθέτηση ενός νέου εμποδίου μπροστά στην υποψηφιότητα της Τουρκίας και η εξάρτησή της από τις αναζητήσεις της Ευρώπης για την ταυτότητα και το στρατηγικό της μέλλον μέσω ενός δημοψηφίσματος που αφορά στις εσωτερικές αντιπαλότητες ενός και μόνο μέλους [της Ε.Ε.] αποτελεί αδικία και είναι απαράδεκτη.

    » Ορισμένοι ανεύθυνοι πολιτικοί στη Γαλλία καλλιεργούν συστηματικά σπόρους της οργής πέραν πάσας λογικής. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει μετά από ένα πιθανό δημοψήφισμα και το οποίο θα κλονίσει βαθιά τον τουρκικό λαό, θα καταστήσει αδύνατη την ομαλή συνέχιση των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας. Η εχθρική αυτή στάση που θα προέλθει από μία Γαλλία που θεωρείται από τον Τούρκο ως η χώρα της ''ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφότητας'', θα οδηγήσει σε ανεπανόρθωτη βλάβη των διμερών σχέσεων. Είναι προφανές ότι και οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα, τα οποία επιτάσσουν την αποφυγή μιας τέτοιας κατάστασης. Για το λόγο αυτό, η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει τη διακριτική αυτή ρύθμιση που αντιβαίνει στις γενικές αρχές του δικαίου, να την επαναξιολογήσει και να εξαγάγει τα απαραίτητα συμπεράσματα».

    [18] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

    Βελιγράδι, 10 Μαρτίου 2005 (20:21 UTC+2)

    Η ετοιμότητα του Βελιγραδίου και της Παγκόσμιας Τράπεζας για περαιτέρω συνεργασία εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού της Σερβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, με τη συντονίστρια της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία, Ορσαλία Καλαντζοπούλου.

    Ο Σέρβος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε την αξιωματούχο της Παγκόσμιας Τράπεζας ότι μια από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησής του είναι η δημιουργία ενός οικονομικού περιβάλλοντος ικανού να προσελκύσει ξένες επενδύσεις. Προς αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε ο κ. Κοστούνιτσα, υιοθετήθηκε ένας μεγάλος αριθμός νέων νόμων.

    Ο κ. Κοστούνιτσα εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Έκθεση Σκοπιμότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χώρα του θα είναι θετική, σημειώνοντας ότι αυτό είναι και το πρώτο επίσημο βήμα στο πλαίσιο της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Σημείωσε δε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στη συνεργασία του Βελιγραδίου με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, την οποία, όπως τόνισε, προωθεί σε μεγάλο βαθμό και η ίδια η σερβική κυβέρνηση.

    Από την πλευρά της, η κ. Καλατζοπούλου χαρακτήρισε θετικές τις οικονομικές εξελίξεις στη Σερβία, επισημαίνοντας ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ενδιαφέρεται για την προώθηση των έργων που χρηματοδοτεί στους τομείς της παιδείας, της υγείας και των μεταφορών.

    [19] ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΜΕΣΙΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

    Ζάγκρεμπ, 10 Μαρτίου 2005 (20:17 UTC+2)

    Σε διάγγελμα προς τους πολίτες της Κροατίας, αναφορικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, προχώρησε, σήμερα, ο πρόεδρος της βαλκανικής αυτής χώρας, Στίπε Μέσιτς, καλώντας όλους τους Κροάτες να συνεργαστούν με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία, προκειμένου να συμβάλουν στην ευκολότερη προσέγγιση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).

    «Σε αυτή την άσκοπα δημιουργημένη ατμόσφαιρα του "όλα ή τίποτα", τις παραμονές της 17ης Μαρτίου, οπότε επρόκειτο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεωρώ καθήκον μου να παρουσιάσω την κατάσταση ως έχει, καθώς συγκεκριμένες δυνάμεις στη χώρα έχουν κάνει κατάχρηση εξουσίας προκειμένου να ενισχύσουν το σκεπτικισμό (προς την κροατική ένταξη) στην ΕυρώπηΕάν οι διαπραγματεύσεις δεν ξεκινήσουν στις 17 Μαρτίου, θα αρχίσουν λίγο αργότερα και τίποτα σημαντικά δεν πρόκειται να γίνει επί αυτούΤο δίλημμα ή ο Γκοτόβινα ή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λάθος. Το πραγματικό δίλημμα είναι ή Ευρωπαϊκή Ένωση ή επιστροφή στην απομόνωση, κάτι που θα ήταν καταστροφικό» τόνισε στην αρχή του διαγγέλματός του ο Κροάτης πρόεδρος.

    Σημείωσε δε ότι η ακριβής ημερομηνία ένταξης της χώρας στους κόλπους της ευρωπαϊκής «οικογένειας» εξαρτάται πολύ περισσότερο από την ανταπόκριση της Κροατίας στις ευρωπαϊκές προϋποθέσεις και τα στάνταρτς, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων από ό,τι στη χρονική έναρξη των διαπραγματεύσεων.

    Στο δρόμο προς την ένταξη στην Ε.Ε., η Κροατία θα πρέπει να ανταποκριθεί σε συγκεκριμένες απαιτήσεις, καθώς η Ένωση έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες, υπογράμμισε ο κ. Μέσιτς και πρόσθεσε πως το Ζάγκρεμπ θα πρέπει να σεβαστεί αυτούς τους κανόνες και να ανταποκριθεί στα κριτήρια της ένταξης- οικονομικά, πολιτικά και άλλα.

    «Αυτό ακριβώς κάνουμε, αρκετά επιτυχώςΠαρ' όλα αυτά υπάρχει ένα πρόσκομμα, που αφορά την πλήρη συνεργασία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία» συμπλήρωσε ο Κροάτης πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά και τους πολίτες, ορισμένοι εκ των οπίων δεν θέλουν, όπως είπε, να αποδεχθούν την αλήθεια, ότι, δηλαδή, κατά τη διάρκεια του πολέμου διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου και από την κροατική πλευρά.

    «Η δικαιολογημένη απόδοση της ευθύνης σε αυτούς που είτε διέταξαν είτε διέπραξαν ή ακόμη και απέτυχαν στο να εμποδίσουν ή να τιμωρήσουν τέτοια εγκλήματα, παρουσιάζεται ως προσπάθεια δυσφήμισης ή και ποινικοποίησης του Πατριωτικού Πολέμου στο σύνολό του. Αυτό είναι αναμφισβήτητα ψέματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μέσιτς, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο, μόνο η παραδοχή της ενοχής και η ανάληψη της ευθύνης για αυτά τα εγκλήματα από συγκεκριμένους ανθρώπους θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τιμής των ηρωικών, όπως είπε, βετεράνων πολεμιστών.

    Ο κ. Μέσιτς κάλεσε όλους τους πολίτες της Κροατίας να συνεργαστούν με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, τονίζοντας πως η μη παράδοση των καταζητούμενων στις αρχές του Δικαστηρίου ή τυχόν παρεμπόδιση σύλληψης και έκδοσής τους αποτελεί ευθεία παραβίαση του κροατικού συντάγματος.

    «Οι ίδιοι άνθρωποι που σήκωσαν το βάρος της άμυνας της Κροατίας είτε οικειοθελώς είτε λόγω καταστάσεων δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Κροατίας να λειτουργεί ως ευνομούμενο κράτος ή να ενθαρρύνουν την ανυπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Κροατίας, υπενθυμίζοντας ότι υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν, κατά τις οποίες το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζήτησε από την Κροατία τη μεταφορά συγκεκριμένων καταζητούμενων, αλλά οι αρμόδιες κροατικές αρχές δήλωσαν άγνοια για τα περίχωρά τους. Παρ' όλα αυτά, σημείωσε, αποκαλύφθηκε αργότερα ότι ζούσαν με πλαστή ταυτότητα στην Κροατία, έχοντας μάλιστα λάβει ακόμη και οικονομική βοήθεια από ορισμένους κρατικούς οργανισμούς και αξιωματούχους.

    «Γι' αυτό και η Κροατία έχει χάσει την εμπιστοσύνη τρίτων» υπογράμμισε ο κ. Μέσιτς, σημειώνοντας ότι το Ζάγκρεμπ είναι ευπρόσδεκτο στους κόλπους της Ε.Ε., αλλά θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να είναι αξιόπιστος εταίρος και συνεργάτης.

    Ο κ. Μέσιτς διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν υπάρχει κανενός είδους συνωμοσία εναντίον της Κροατίας και τους κάλεσε να μην ξεγελαστούν, όπως χαρακτηριστικά είπε, από τους εχθρούς της Ευρώπης και τους υποστηρικτές μιας απομονωμένης Κροατίας. «Αντισταθείτε σε αυτούς, για την ελευθερία και τη δημοκρατία, για το μέλλον, για την Κροατία που έχουμε αποφασίσει να οικοδομήσουμε μαζί» υπογράμμισε ο Κροάτης πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος υπήρξε πάντα ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης της Κροατίας στην Ε.Ε.

    [20] Η ΡΟΔΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (19:27 UTC+2)

    Σπουδαία νίκη επί του Χαϊδαρίου πέτυχε στην αυλαία της 23ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ` εθνικής η Ρόδος. Κέρδισε με 1-0, στερώντας από τους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να βρεθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Ετσι το Χαϊδάρι παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 45 βαθμούς, ενώ η Ρόδος βρίσκεται στην 5η θέση με 36 βαθμούς.

    [21] Γ. ΧΑΤΖΑΡΑΣ: Ο ΑΡΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (19:09 UTC+2)

    Μία ημέρα μετά το ισόπαλο παιχνίδι Αρη - Καλαμαριάς, ο προπονητής των κιτρινόμαυρων, Γιώργος Χατζάρας μίλησε για το συγκεκριμένο ματς με τους «Πόντιους» για το θεσμό του κυπέλλου. «Ευτυχώς που ήρθε η κακή αυτή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, σε αγώνα κυπέλλου. Πάντως πρέπει να επισημάνω ότι ήμασταν τυχεροί που δεν δεχθήκαμε κάποιο γκολ για να έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα στον επαναληπτικό αγώνα», ανέφερε ο κ. Χατζάρας και πρόσθεσε: «Πριν τρεις μέρες πραγματοποιήσαμε εξαιρετική εμφάνιση με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και δεν μπορείς να έχεις τέτοιες μεταπτώσεις. Ο καθρέφτης για τον παίκτη είναι το γήπεδο και ο παίκτης πρέπει να μιλά μέσα σε αυτό. Πάντως θέλω να επισημάνω ότι ο Αρης δεν θα κινδυνεύσει για τη συνέχεια. Εμείς φροντίζουμε να σώσουμε την ομάδα και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο».

    [22] Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ: ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (18:54 UTC+2)

    Σε θερμή ατμόσφαιρα, στην αίθουσα συνεντεύξεων του ανοιχτού κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ, υπογράφηκε σήμερα, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό και τον Πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Amar Addadi, η συμφωνία για τη μόνιμη εγκατάσταση της έδρας της Επιτροπής, στην Αθήνα.

    Στην ομιλία του, την οποία θα παραθέσουμε ολόκληρη παρακάτω, ο κ. Ορφανός υπογράμμισε:

    Επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε, με τη θετική έννοια, διεκδικήσαμε κάτι, που ναι μεν υπήρχε νομοθετικά, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί πρακτικά. Τη μόνιμη εγκατάσταση της ΔΕΜΑ στην Αθήνα.

    Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, που δεν αφορά πρόσωπα, αλλά την Ελλάδα, τις χώρες της Μεσογείου, και πρόσθεσε:

    Έχουμε ένα βασικό στόχο, στο πλαίσιο του συνόλου των ενεργειών μας. Η θάλασσα της Μεσογείου, να γίνει η θάλασσα της ειρήνης. Να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα, στο σήμερα και το αύριο, όχι μόνο αθλητικά, αλλά και στη σύσφιξη των σχέσεων των Λαών.

    Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Amar Addadi, στην ομιλία του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

    Είναι τιμή για μένα, που σήμερα καλούμαι να επικυρώσω το σύμφωνο μεταξύ του Υφυπουργείο Αθλητισμού της Ελλάδος και της ΔΕΜΑ. Με την ιστορική αυτή ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους της Επιτροπής μας, τις θερμές ευχαριστίες μας, καθώς και την αίσθηση ευγνωμοσύνης που τρέφουμε προς το πρόσωπο του κ. Γιώργου Ορφανού, για την ευκαιρία αυτή.

    Στη συνέχεια αφού τόνισε ότι, για πρώτη φορά η ΔΕΜΑ θα διαθέτει τη δική της έδρα, αναφέρθηκε στη μεγάλη, όπως τη χαρακτήρισε, γενναιοδωρία της Ελληνικής Κυβέρνησης, αφού θα επιτρέψει στο θεσμό να έχει μια θετική εξέλιξη και να συμβάλει στο να καταστεί η Μεσογειακή θάλασσα, θάλασσα Ειρήνης και αδελφοσύνης.

    Τέλος, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον κ. Ορφανό, αφενός γιατί θα μεταφέρει στον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή τις ευχαριστίες για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων και αφετέρου για την πίστη του στους Μεσογειακούς Αγώνες.

    Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ, οι επόμενοι Μεσογειακοί Αγώνες, οι 15οι στη σειρά, θα γίνουν τον Ιούνιο στην Ισπανία, στην πόλη της Αλμέιρα.

    "Το προηγούμενο καλοκαίρι ήταν κρίσιμο για την Ελλάδα. Ήταν ένα καλοκαίρι γεμάτο επιτυχίες. Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες έδωσαν την ευκαιρία στη χώρα μας να συνδέσει το καλό παρελθόν της, με το παρόν και το μέλλον", τόνισε ο κ. Ορφανός και συνέχισε: "Αποδείχθηκε ότι μπορούμε να αναλαμβάνουμε πολύπλοκα εγχειρήματα και να τα φέρνουμε εις πέρας. Όταν η Ελλάδα οργανώνεται επιτυγχάνει σε οτιδήποτε.

    Επίσης υπήρξε η επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στο Euro 2004, που απέδειξε ότι όταν φροντίζουμε να τιθασεύσουμε τον ατομικισμό μας και την ιδιοσυγκρασία μας, μπορούμε να πετυχαίνουμε πολλά, να πρωταγωνιστούμε.

    Τα παραπάνω είναι μια υποδομή στην οποία μπορούμε να στηριχτούμε για το μέλλον. Αν αξιοποιήσουμε αυτά που μας έδωσε το 2004 μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.

    Πρέπει να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε το καλό όνομα που έχει σήμερα η Ελλάδα, σε όλο τον πλανήτη.

    Διεκδικούμε ένα σύνολο από διοργανώσεις, αρχίζοντας από αυτές που θα γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως:

    Το Παγκόσμιο Κύπελλο Σλάλομ Κανόε Καγιάκ του 2005, το Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου του 2006, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου του 2009, το Euro 2012 και αρκετές άλλες, που αφενός θα αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις, αφετέρου θα δώσουν την ευκαιρία να συνεχίσουμε την καλή μας πορεία.

    Παράλληλα, συνδέουμε την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, τον Αθλητισμό, με τον τουρισμό, την εναλλακτική μορφή τουρισμού, Γκολφ, Βουνό, Θάλασσα, σε ένα πλαίσιο το οποίο αναδεικνύει τη χώρα μας, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

    Επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε, με τη θετική έννοια, διεκδικήσαμε κάτι που ναι μεν υπήρχε νομοθετικά, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί πρακτικά. Διεκδικήσαμε, με τη συμβολή του Νίκου Φιλάρετου, που είναι Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, τη μόνιμη εγκατάσταση της Επιτροπής στην Αθήνα και σήμερα είμαστε εδώ για να υπογράψουμε τη σχετική συμφωνία. Μια συμφωνία που δεν αφορά πρόσωπα, αλλά την Ελλάδα, τις χώρες της Μεσογείου.

    Έχουμε ένα βασικό στόχο, στο πλαίσιο του συνόλου των ενεργειών μας. Η θάλασσα της Μεσογείου να γίνει η θάλασσα της Ειρήνης. Να πρωταγωνιστήσει η Ελλάδα, στο σήμερα και το αύριο, όχι μόνο αθλητικά, αλλά και στη σύσφιξη των σχέσεων των Λαών.

    Είχα την ευκαιρία να βρεθώ σε αρκετές χώρες της Μεσογείου και συνειδητοποίησα ότι αγαπούν την Ελλάδα και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε.

    Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΔΕΜΑ, που με αυτή τη συμφωνία μας δίνει την ευκαιρία να αισθανόμαστε, ότι φιλοξενούμε ένα μεγάλο κομμάτι του Διεθνούς Αθλητισμού, στη χώρα μας.

    Ευχαριστώ όλους σας που είστε παρόντες αυτή την ιστορική μέρα, καθώς διεκδικούμε και πάλι ένα καινούργιο ρόλο για την Ελλάδα".

    Ακόμη μίλησαν, η αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλη Πετραλιά, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνωας Κυριακού, ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Λιάνης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστιάνα Καλογήρου (εκπρόσωπος τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού) και ο εκπρόσωπος της Δημάρχου Αθηναίων, Κώστας Παταβούκας.

    Παρέστησαν εκπρόσωποι του συλλόγου Ολυμπιονικών, Νίκη Μπακογιάννη και Στέλιος Μιγιάκης, ο Πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Σταυριανόπουλος, Πρόεδροι Αθλητικών Ομοσπονδιών και άλλων φορέων.

    [23] ΚΥΠΕΛΛΟ: Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (18:31 UTC+2)

    Με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι η Λάρισα κέρδισε με 1-0 την Ξάνθη για το θεσμό του κυπέλλου και πήρε ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε από τον Αγγελο Διγκόζη στο 20΄ με πέναλτι το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους.

    Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 15.000 φιλάθλους. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν πρώτοι κοντά στο γκολ στο 4' με τον Μακρή, ενώ η Ξάνθη απείλησε στο 10' με τον Λαμπριάκο. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 63΄ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αντζα. Η Λάρισα από αυτό το σημείο και έπειτα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Ετσι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της 23ης Μαρτίου που θα γίνει στην ακριτική πόλη.

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Μπριάκος (Ηπείρου). Κίτρινες κάρτες είδαν οι Νεντέλκοβιτς, Κυπαρίσσης, Πιζανόφσκι, Αντζας και Λαμπριάκος

    ΛΑΡΙΣΑ (Γιώργος Δώνης): Χριστόπουλος, Φέρστερ, Γκίκας, Σίσιτς, Κυπαρίσσης, Νεντέλκοβιτς (81΄ Αμπούνα), Στουρνάρας, Μπαχράμης (72΄ Ζιάγκας), Μακρής (79΄ Μακρής), Διγκόζης, Κατσιαρός

    ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου (6΄ λ.τρ. Τοροσίδης), Ζαπρόπουλος, Σίκοφ, Αντζας, Πρίττας, Γαρπόζης, Λουτσιάνο (89΄ Βόζαμπαλ), Λαμπριάκος, Μαχράτζε, Μπαϊκαρά (60΄ Κλέμπερ).

    [24] Δ. ΚΑΦΑΤΟΣ: ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΝ ΑΡΝΑΟΥΤΟΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (17:33 UTC+2)

    «Αισθάνομαι πολύ τυχερός που σε τρεις προπονήσεις είχα δάσκαλο έναν από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες που ανέδειξε το παγκόσμιο χάντμπολ και σήμερα καταξιωμένο προπονητή, τον Σέρβο Ζλάταν Αρναούτοβιτς, με χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα και με θητεία στην Μπαρτσελόνα ως αθλητής για δύο χρόνια». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον διεθνή τερματοφύλακα της ελβετικής ομάδας Γκρασχόπερς Δημήτρη Καφάτο ο οποίος προσθέτει: «Έκανα μαζί του τρεις υποδειγματικές προπονήσεις και το όφελος ήταν πολύ μεγάλο και θα είναι ακόμη μεγαλύτερο γιατί κατά πάσα πιθανότητα ο Αρναούτοβιτς θα συμφωνήσει με τον πρόεδρο της ομάδας μας και θα είναι μέχρι το τέλος της περιόδου ο προπονητής των τερματοφυλάκων. Ο Αρναούτοβιτς που ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στην εθνική Τυνησίας στο Μουντιάλ, πρόκειται να ανανεώσει και τη συνεργασία του με το εθνικό συγκρότημα της αφρικανικής χώρας.

    Για το επίτευγμα της εθνικής μας ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Αρναούτοβιτς είπε τα εξής: «Έμεινα έκπληκτος από την εικόνα που παρουσίασε η Εθνική σας ομάδα. Από τη δύναμη, το πείσμα και το πάθος των παικτών».

    Για τον Καφάτο ανέφερε: «Αν διορθώσεις κάποια μικρά λάθη θα ανέβεις πολύ ψηλά και θα μπορείς να υπερασπίζεσαι τη θέση σου με ακόμη μεγαλύτερη ικανότητα. Συνέχισε να δουλεύεις σκληρά. Ήσουν από εκείνους τους τερματοφύλακες που πρόσεξα ιδιαίτερα στο Μουντιάλ».

    [25] ΓΕΩΡΓΙΑ: ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2006 ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

    Τιφλίδα, 10 Μαρτίου 2005 (21:03 UTC+2)

    Το γεωργιανό κοινοβούλιο υιοθέτησε απόφαση που δίνει στην Μόσχα διορία έως την 1η Ιανουαρίου του 2006 για να απομακρύνει τις στρατιωτικές της βάσεις από τη Γεωργία, μετά την ημερομηνία αυτή οι βάσεις θα κηρυχθούν παράνομες. Η απόφαση για την αποχώρηση των ρωσικών βάσεων από την Γεωργία υιοθετήθηκε ομόφωνα και από τους 158 βουλευτές που ήταν παρόντες.

    [26] ΙΡΑΝΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ LUFTHANSA ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

    Βρυξέλες, 10 Μαρτίου 2005 (20:23 UTC+2)

    ’οπλοι Ιρανοί έχουν καταλάβει αεροσκάφος της Lufthansa στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και ζητούν να αλλάξει το καθεστώς στην Τεχεράνη και να επιστρέψει η μοναρχία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

    Το αεροσκάφος που έφυγε από την Φρανκφούρτη προσγειώθηκε στις Βρυξέλλες και οι Ιρανοί που επέβαιναν σε αυτό δεν κατέβηκαν μαζί με τους άλλους επιβάτες αλλά κάθονται στις θέσεις τους ανέφεραν οι αρχές, που τονίζουν ότι είναι διαμαρτυρία και δεν πρόκειται για αεροπειρατεία.

    [27] ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ

    Μόσχα, 10 Μαρτίου 2005 (20:11 UTC+2)

    Ένα ελικόπτερο των ομοσπονδιακών ρωσικών δυνάμεων στη Τσετσενία συνετρίβη όταν ήλθε σε επαφή με καλώδια υψηλής τάσης, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ. Το πρακτορείο επικαλούμενο πηγή των ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Βόρειο Καύκασο ανέφερε ότι υπάρχουν 12 νεκροί και δύο τραυματίες.

    [28] ΙΡΑΚ: 30 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

    Μοσούλη, 10 Μαρτίου 2005 (20:00 UTC+2)

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα στη Μοσούλη κατά τη διάρκεια κηδείας σε σιιτική περιοχή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άτομα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Press. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε τέμενος στη Μοσούλη, την ώρα που διεξαγόταν η κηδεία ενός Ιρακινού σιίτη.

    Στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, τα οποία δεν σταματούν να μεταφέρουν τραυματίες σε νοσοκομεία και δυνάμεις της ιρακινής αστυνομίας.

    Σε πολιτικό επίπεδο, συμφωνία επιτεύχθηκε μεταξύ Κούρδων και σιιτών για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

    [29] ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

    Στρασβούργο, 10 Μαρτίου 2005 (19:49 UTC+2)

    Με ενός λεπτού σιγή, οι ευρωβουλευτές απέτισαν σήμερα, φόρο τιμής στα θύματα της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ζοζέπ Μπορέλ σημείωσε ότι η επίθεση της 11ης Μαρτίου που αποτελεί συνέχεια της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου, αφύπνισε το δυτικό κόσμο και άλλαξε την πορεία της παγκόσμιας γεωπολιτικής σκηνής.

    Ο ίδιος τόνισε ότι σήμερα, στην πλατεία Ατότσα, έχουν σβήσει τα κεριά η μνήμη όμως υπάρχει ακόμα, θυμόμαστε τα θύματα. Ο φόρος τιμής είναι απόδειξη ενότητας όσων πιστεύουν όπως εμείς, στο κράτος δικαίου και στα δικαιώματα του ανθρώπου, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Για τον Μπορέλ η 11η Μαρτίου έκανε τους Ευρωπαίους να συνειδητοποιήσουν ότι η τρομοκρατία απέκτησε διεθνείς διαστάσεις και απαιτούσε διεθνή απάντηση.

    [30] ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΚΕΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ Μ. ΚΑΜΠΕΡΟΓΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (21:03 UTC+2)

    Λογοτεχνικό βραδινό αφιερωμένο στον λογοτέχνη-ποιητή, οδοντίατρο Μιχάλη Καμπέρογλου διοργανώνει στις 16 Μαρτίου, στις 8μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Συκεών, η Δημοτική Επιχείριση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Συκεών.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση του έργου του κ. Καμπέρογλου. Επίσης, ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης θα απονείμει στον κ. Καμπέρογλου τιμητική πλακέτα.

    [31] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ "ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ"

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (14:20 UTC+2)

    Διαγωνισμό για τη βράβευση των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι διακρίνονται στον πεζό και ποιητικό λόγο διοργανώνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με στόχο να προάγει και να ενισχύσει τη λογοτεχνική κλίση των Ελλήνων ναυτικών, καθώς επίσης και να προβάλλει το δημιουργικό τους λόγο.

    Ο διαγωνισμός φέρει το όνομα του ποιητή «Νίκος Καββαδίας» και στο πλαίσιό του θα πραγματοποιηθεί και έκθεση εικαστικών τεχνών με έργα Ελλήνων Ναυτικών. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό καλούνται να υποβάλλουν σχετικό αίτημα, το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου 2005 στο ΥΕΝ/Γρ.Δημ.Σχέσεων (Γρ. Λαμπράκη 150 Τ.Κ. 185 18). Η προκήρυξη βρίσκεται καταχωρημένη στην ιστοσελίδα του Γραφείου μας www.tidis.yen.gr

    [32] "ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΙΝΕΔΑ" ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ ΣΕ ΦΛΑΜΕΝΚΟ ΣΤΟ ΜΜΘ

    Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2005 (14:18 UTC+2)

    Ενα μοναδικό θέαμα φλαμένκο στη δραματουργική επιτυχία του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, "Μαριάννα Πινέδα", θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε δύο παραστάσεις, στις 19 και 20 Μαρτίου, όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Πρωταγωνίστρια θα είναι η κορυφαία χορεύτρια φλαμένκο Sara Baras, μαζί με το Ballet Flamenco Sara Baras.

    Η "Μαριάννα Πινέδα" πρωτοπαρουσιάστηκε το 1927 στη Βαρκελώνη, σε σκηνογραφία Σαλβαδόρ Νταλί. Είναι μία ιστορία γεμάτη πάθος, μελαγχολία, έρωτα, μία ανθρώπινη κραυγή λύτρωσης, μέσα από τη μουσική και το χορό.

    Το Φλαμένκο Χοροθέατρο της Sara Baras παρουσίασε για πρώτη φορά στη χώρα μας το έργο το καλοκαίρι του 2004 στο Ηρώδειο, με μεγάλη επιτυχία.

    Η παραστάσεις έχουν την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, του Ελληνοϊσπανικού Κέντρου Πολιτισμού "Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα", το υπουργείο Πολιτισμού, Μακεδονίας - Θράκης και της ισπανικής πρεσβείας.

    Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται από τα ταμεία του ΜΜΘ και από τα εκδοτήρια της Αριστοτέλους. Οι τιμές: 75, 60, 40, 25 ευρώ.

    [33] ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ" ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ Η Μ.ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ

    Αθήνα, 10 Μαρτίου 2005 (11:52 UTC+2)

    Την έκθεση «Εργαλεία των Τεχνών Η Τέχνη των Εργαλείων» που φιλοξενείται στο νέο πολυδύναμο κέντρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς) και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου, θα εγκαινιάσει σήμερα στις 8.00 μ.μ. η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου.

    Στην έκθεση παρουσιάζεται το εργαλείο, ως όργανο, για τις επαγγελματικές ή καλλιτεχνικές δραστηριότητες του ανθρώπου, από την Αναγέννηση μέχρι τη Βιομηχανική Εποχή, προβάλλοντας την διπλή του φύση, δηλαδή ως σύνεργο και ως προϊόν δουλειάς, ως δημιούργημα και μέσο δημιουργίας, υποκείμενο και αντικείμενο τέχνης.

    Τα έργα της έκθεσης προέρχονται από δύο σημαντικές ελβετικές συλλογές, την ιδιωτική συλλογή του Λουίτζι Νέσι από το Λουγκάνο και τη δημόσια συλλογή του Διεθνούς Μουσείου Ωρολογοποιίας της πόλης Λα Σο ντε Φοντ.

    [34] Ο Π. ΜΑΡΚΑΡΗΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΣΣΕΞ

    Λονδίνο, 10 Μαρτίου 2005 (11:23 UTC+2)

    Στο φεστιβάλ βιβλίου του Έσσεξ της νότιας Βρετανίας συμμετέχει φέτος ο Πέτρος Μάρκαρης με την παρουσίαση του τελευταίου του βιβλίου "The late night News" στις 21 Μαρτίου, με την υποστήριξη του ΕΙΠ Λονδίνου.

    Ο μεταφραστής David Connolly θα παρουσιάσει στο βρετανικό κοινό τον Ελληνα συγγραφέα και τον ήρωα του νέου του βιβλίου, επιθεωρητή Κώστα Χαρίτο. Το βιβλίο του Μάρκαρη είναι ο πρώτος τόμος μίας νέας σειράς αστυνομικού θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Harvill Press.

    Ο Μάρκαρης έχει γράψει μία σειρά μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Κώστα Χαρίτο, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή θεατρικών έργων και κινηματογραφικών σεναρίων. Πρόσφατα εξέδωσε σε ελληνική μετάφραση το έργο του Γκαίτε "Φάουστ".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 10 March 2005 - 19:14:00 UTC