Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-08-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΡΤΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
  • [02] ΠΑΛΗ: ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΚΙΟΥΡΕΓΚΙΑΝ
  • [03] ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ
  • [04] ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑΝΟΥ
  • [05] ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ
  • [06] ΣΟΥΦΛΙΑΣ: ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2005 ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ
  • [07] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ Β' ΚΤΕΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ
  • [08] ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΛΙΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ
  • [09] ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ
  • [10] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΟΥΕΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
  • [11] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ
  • [12] ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ
  • [13] ΥΠΑΑ: ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
  • [14] ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [15] "ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ" ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΝΚΑ
  • [16] ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ KONGRA-GEL
  • [17] ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [18] ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ Σ.Ε.Α.
  • [19] ΣΧΟΛΙΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΞΕΠΛΥΜΑ" ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [20] ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ
  • [21] ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Η ΡΩΣΙΑ "ΕΠΝΙΞΕ" ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • [22] Ο Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΛΙΟΥΙΣ
  • [23] Η ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ ΦΑΝ ΓΚΡΟΥΝΣΒΕΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ
  • [24] ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΝΟΕ/ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΣΤΟ ΣΧΙΝΙΑ
  • [25] ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: ΕΝΑΤΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΙΝ
  • [26] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ - ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ
  • [27] ΧΑΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΑΝΤΡ ΣΤΗ ΝΑΤΖΑΦ
  • [28] ΡΩΣΙΑ: ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ
  • [29] ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ
  • [30] ΔΕΚΑ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ
  • [31] ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
  • [32] "ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΕΜΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΡΑΣΤΕΣ"
  • [33] ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
  • [34] Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
  • [35] ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ

  • [01] ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ: ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΡΤΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (15:39 UTC+2)

    «Κούρσα» για πολύ γερά νεύρα ήταν η 11η και τελευταία ιστιοδρομία των Mistral των ανδρών, κατά την οποία ο Νίκος Κακλαμανάκης κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο, όπως άλλωστε παραδέχτηκε κι ο ίδιος, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα.

    Αυτό διότι, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε άσχημο ξεκίνημα, πέρασε την πρώτη σημαδούρα 19ος και ο Ντέμπσι που ήταν πρώτος (αλλά τέταρτος στη γενική κατάταξη μέχρι τη 10η ιστιοδρομία) του έπαιρνε το μετάλλιο. Ο Κακλαμανάκης βελτίωσε τη θέση του στη δεύτερη σημαδούρα και πέρασε 12ος (ήθελε δύο θέσεις ακόμη, ώστε να εξασφαλίσει το μετάλλιο και ας τερμάτιζε πρώτος ο Ντέμπσι).

    Στην πορεία του προς την τελευταία σημαδούρα, στάθηκε άτυχος. Το πανί του Έλληνα Ολυμπιονίκη έπεσε και μέχρι να πάρει ξανά τα πάνω του, πέρναγε την τρίτη σημαδούρα 17ος. Όμως, τότε η εικόνα της «κούρσας» άρχισε να αλλάζει. Στο τελευταίο κομμάτι της θαλάσσιας διαδρομής, ο Νίκος Κακλαμανάκης υπερέβαλε εαυτόν και τα κατάφερε να πλασαριστεί στη 10η θέση.

    «Στα περάσματα μου από τις σημαδούρες έχω δαγκώσει τα χείλη μου, τόσες φορές, που τα μάτωσα», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο αργυρός Ολυμπιονίκης της Αθήνας και πρόσθεσε: «Η κούρσα ήταν για πολύ γερά νεύρα. Η ευθύνη βάρυνε τους ώμους μου. Έπρεπε να τα ξεχάσω όλα.

    »Όταν πέρασα 17ος στην τελευταία σημαδούρα, είπα μέσα μου πολλά... ακατάλληλα λόγια. Στο τέλος της κούρσας χαλάρωσα και πέτυχα τις αλλαγές χάρη στην ψυχή. Ήταν μια από τις δυσκολότερες κούρσες της καριέρας μου αλλά η πιο σημαντική. Η ιστιοπλοΐα δεν είναι εύκολο άθλημα, θέλει γερά νεύρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο Νίκος Κακλαμανάκης ανέφερε, επίσης, χαρακτηριστικά: «Μεγάλο φορτίο η ελληνική σημαία. Και τελικά τα κατάφερα, όπως το '81, όπου εδώ, στον Άγιο Κοσμά, κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Έπρεπε να ζήσω τέτοιες μεγάλες στιγμές στη χώρα μου. Ήταν σαν να συνωμότησε το σύμπαν. Αυτό που δίνω σήμερα, είναι αυτό που όφειλα στο Θεό και τους Έλληνες».

    Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΥΡΣΑ;

    Το ερώτημα που του τέθηκε ήταν εύλογο: Αν ήταν η τελευταία κούρσα της καριέρας του. Πλην όμως, ο 36χρονος Έλληνας ιστιοπλόος απέφυγε να απαντήσει. Όμως, λίγα μέτρα πιο πέρα, η μητέρα του συνομιλούσε με Ισραηλινό δημοσιογράφο και ανέφερε το πόσο καλοί φίλοι, είναι ο Νίκος με το χρυσό Ολυμπιονίκη, τον Ισραηλινό Γκαλ Φρίντμαν, με τον οποίο προπονούνται μαζί τα δύο τελευταία χρόνια.

    Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος ρώτησε τη μητέρα του Έλληνα Ολυμπιονίκη αν αυτή η κούρσα ήταν η τελευταία του Νίκου, κι εκείνη έδωσε μια χαρακτηριστική απάντηση: «Φινίτο λα μούζικα, πασάτο λα φιέστα» (τέρμα η μουσική, τελείωσε το γλέντι), αφήνοντας να εννοηθεί πως η σημερινή κούρσα ήταν και η τελευταία του.

    Τον ασημένιο Ολυμπιονίκη υποδέχθηκαν ανώνυμοι αλλά και επώνυμοι, με πρώτη, την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Στον Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας βρέθηκε επίσης ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Σπύρος Καπράλος και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Ντένις Οσβαλντ.

    [02] ΠΑΛΗ: ΤΟ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ Ο ΚΙΟΥΡΕΓΚΙΑΝ

    Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2004 (19:36 UTC+2)

    Το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 55 κιλών, μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα στο Ολυμπιακό τουρνουά ελληνορωμαϊκής πάλης το οποίο διεξάγεται στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, κατέκτησε ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν.

    Ο Ελληνας αθλητής κάνοντας μεγάλη προσπάθεια συνέτριψε με 6-1 τον Ουκρανό Ολέκσι Βακουλένκο, χαρίζοντας το πρώτο μετάλλιο στην ελληνική πάλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    «Ήθελα να πάρω το χρυσό. Το χάλκινο μετάλλιο και η τρίτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μεγάλη διάκριση. Το ευχάριστο είναι ότι είχα τη συμπαράσταση του κόσμου που με στήριξε από την αρχή του αγώνα», τόνισε ο Κιουρεγκιάν αμέσως μετά τον αγώνα με τον Βακουλένκο.

    [03] ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΟΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (14:47 UTC+2)

    Το χρυσό και όχι το αργυρό μετάλλιο φαίνεται πως κατακτά η Πηγή Δεβετζή στους 28ους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Η Φρανσουάζ Ετονέ από το Καμερούν η οποία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο τριπλούν γυναικών σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- φαίνεται να έχει βρεθεί θετική σε χρήση απαγορευμένων ουσιών.

    Η Πηγή Δεβετζή κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης σήμερα στην Πολιτεία αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε: «Το μόνο που άκουσα είναι φήμες όπως και εσείς. Αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο. Νομίζω ότι θα πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες για να επιβεβαιωθεί. Προσπαθώ να είμαι ήρεμη. Εάν συμβεί αυτό, ο Θεός με βοήθησε».

    Μάλιστα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν υποστήριξε πως σε περίπτωση που περάσει στα χέρια της το χρυσό μετάλλιο θα ζητήσει να γίνει νέα απονομή: «Θέλω να ακούσω τον Εθνικό Ύμνο. Να κάνουν μια εξαίρεση δεν γίνεται. Θα κάνω πρόταση».

    Υπενθυμίζεται πως στον τελικό του τριπλούν η Φρανσουάζ Ετονέ από το Καμερούν προσγειώθηκε στα 15.30 μέτρα και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Πηγή Δεβετζή κατέκτησε το ασημένιο με επίδοση 15.25 μέτρα.

    [04] ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΕΡΗ ΚΑΙ ΘΑΝΟΥ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (16:02 UTC+2)

    Τους φακέλους νοσηλείας των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου πήραν σήμερα Tετάρτη το πρωί από το νοσοκομείο ΚΑΤ, στο οποίο μετέβησαν οι εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Αθηνά Θεοδωροπούλου, οι οποίοι διεξάγουν την έρευνα για τους δυο αθλητές. Οι εισαγγελείς ζήτησαν ολόκληρο το ιστορικό νοσηλείας καθώς και τα ανακοινωθέντα, που εξεδόθησαν από το ΚΑΤ, μετά την εισαγωγή των δύο αθλητών.

    Παράλληλα, σε εθιμοτυπική συνάντηση που είχε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με τρεις Αμερικανούς εισαγγελείς, συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων και το θέμα της εν εξελίξει έρευνας στις ΗΠΑ για την εταιρία Balco, με την οποία φέρεται να συνδέεται ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος.

    Εξάλλου, στο πλαίσιο της έρευνας για το θέμα των δυο αθλητών έχουν εξεταστεί, μέχρι στιγμής, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ και του ΕΟΦ, σε ό,τι αφορά στο σκέλος σχετικά με τις δραστηριότητες του Χρήστου Τζέκου.

    ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

    Στα χέρια του κ. Παπαγγελόπουλου, εξάλλου, βρίσκεται και ο φάκελος που απέστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, σχετικά με επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ, που δόθηκε επί υπουργίας Γιώργου Λιάνη σε αθλητικό σύλλογο, η οποία, όμως, φέρεται να είχε ως τελικό αποδέκτη τον Χρήστο Τζέκο.

    Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος, είχε προηγουμένως επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είχαν δοθεί έκτακτες επιχορηγήσεις σε ορισμένες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και σε εκείνη του Χ. Τζέκου, ύψους 1,5 εκατ. ευρω, παρά τις σχετικές διατάξεις του ν.2725.

    Επί του θέματος, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ακόμη ότι «στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η διαφήμιση του έργου της, αλλά το να κάνει σωστά τη δουλειά της. Διότι δεν αποσκοπούμε στον εντυπωσιασμό αλλά στην ουσία των πραγμάτων».

    Εξάλλου, στο περιθώριο της επίσημης παρουσίασης της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για την EXPO 2008, ο κ. Ορφανός επανέλαβε αυτό, στο οποίο νωρίτερα είχε αναφερθεί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος, ότι, δηλαδή, έχει καταθέσει στον αρμόδιο εισαγγελέα όλα τα στοιχεία, που αφορούν σε επιχορηγήσεις προς ομοσπονδίες και αθλητικά σωματεία, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από προηγούμενες αθλητικές ηγεσίες και οι οποίες φαίνεται να μην έχουν διατεθεί για το σκοπό, που δόθηκαν.

    ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, άλλωστε, αναμένεται ότι ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, θα καταθέσει στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, που περιέχει και τις διατάξεις για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στα γήπεδα και την οικονομική εξυγίανση των ανωνύμων εταιρειών.

    Το νομοσχέδιο είναι έτοιμο και στόχος του υφυπουργού, όπως κατ' επανάληψη έχει τονίσει, είναι να γνωρίζουν όλοι πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων τους όρους, με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα νέα πρωταθλήματα και όπως επεσήμανε, «μιλάμε, πλέον για νέους όρους, που θα ακολουθούν αναγκαστικά όλοι».

    Πάντως, δεν πρέπει να αναμένονται σ' αυτό το νομοσχέδιο καινοτόμες διατάξεις για το θέμα του ντόπινγκ, αφού, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, «δεν μπορεί σε ένα τόσο σοβαρό θέμα να λαμβάνονται αποφάσεις εν θερμώ. Αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ξεκινήσουν οι επαφές με όλους τους αρμόδιους φορείς ώστε το ταχύτερο δυνατό να έχουν καταλήξει σ' ένα νομοθετικό πλαίσιο, που θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή», κάτι άλλωστε, που αποτελεί και την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης.

    [05] ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (08:53 UTC+2)

    Νέα μετάλλια διεκδικεί και σήμερα η Ελλάδα, στην 12η μέρα των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στο βάθρο των νικητών θέλουν να ανέβουν ο Νίκος Κακλαμανάκης στην ιστιοπλοία, η Φανή Χαλκιά στα 400 μέτρα με εμπόδια και ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Επίσης, σήμερα υπάρχουν οι προημιτελικοί των Εθνικών ομάδων βόλεϊ ανδρών και μπάσκετ γυναικών.

    Αναλυτικά, μεγάλη μέρα είναι η σημερινή για το Νίκο Κακλαμανάκη, χρυσό Ολυμπιονίκη στο Σίδνεϊ στην κατηγορία Μιστράλ. Ο Έλληνας πρωταθλητής θα λάβει μέρος στην 11η και τελευταία ιστιοδρομία και εκτός απροόπτου θα κρεμάσει στο στήθος του ένα μετάλλιο.

    Στο στίβο, η Φανή Χαλκιά μετά από εκπληκτικές εμφανίσεις στα προκριματικά και τα ημιτελικά, θα επιδιώξει να κατακτήσει ένα μετάλλιο στον αποψινό τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια γυναικών. Η κούρσα θα ξεκινήσει στις 9:55 το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

    Επίσης, η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου συμμετέχει στον τελικό της σφύρας, στις 10:10 το βράδυ, ο Τάσος Γκούσης αγωνίζεται στα ημιτελικά των 200 μέτρων ανδρών, στις 10:50, ενώ νωρίτερα, στις 7 το απόγευμα, ξεκινά τις προσπάθειες της στα προκριματικά του ακοντισμού η Μιρέλα Μανιάνι, μαζί με τις Σάββα Λίκα και Αγγελική Τσιολακούδη. Στα προκριματικά του μήκους αγωνίζονται οι Νίκη Ξάνθου, Γιαννούλα Καφετζή και Στέλλα Πιλάτου.

    Στην ελληνορωμαϊκή πάλη, ο Αρτιόμ Κιουρεγκιάν παίζει στα ημιτελικά της κατηγορίας των 55 κιλών με τον Ρώσο Μαμενταλίεφ, με φόντο μία θέση στο βάθρο των νικητών.

    Στα ομαδικά αθλήματα, η Εθνική ομάς ομάδα μπάσκετ των γυναικών θα αντιμετωπίσει στις 2:30 το μεσημέρι τις ΗΠΑ στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, ενώ στις 7:30 το απόγευμα η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών θα αναμετρηθεί και πάλι με αντίπαλο τις ΗΠΑ στη φάση των «8» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

    [06] ΣΟΥΦΛΙΑΣ: ΩΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2005 ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:47 UTC+2)

    Μέχρι το επόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο, αναμένεται, εφόσον δεν υπάρξουν προσφυγές, να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το έργο της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης, δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, σημειώνοντας ότι εντός των επομένων ημερών θα δοθούν τα τελευταία τεύχη δημοπράτησης στις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες, οι οποίες μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ανακήρυξης του αναδόχου.

    ΤΟ ΠΕΤΑΛΟ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ

    Το οδικό τμήμα, που βρίσκεται στο πέταλο του Μαλιακού της Εθνικής οδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης, επείγει να ανακατασκευαστεί, καθώς πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία που συνέβησαν εκεί. Το έργο που θα κατασκευαστεί με σύμβαση παραχώρησης είναι στις άμεσες προτεραιότητες του ΥΠΕΧΩΔΕ και αναμένεται η δρομολόγηση των διαδικασιών του διαγωνισμού.

    «Ελπίζω ότι και εκεί θα πάμε καλά και αν δεν υπάρξουν προσφυγές μέσα στο 2005 θα επιλεγεί ο ανάδοχος», ανέφερε ο κ.Σουφλιάς, προσθέτοντας ότι παράλληλα, θα προχωρήσουν και τα υπόλοιπα έργα που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν με παραχώρηση, όπως η εθνική Πατρών-Κορίνθου και άλλα.

    [07] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ Β' ΚΤΕΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2004 (20:43 UTC+2)

    Ενας υπάλληλος του Β' Κ.Τ.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης και τρεις ιδιώτες (μια γυναίκα και δύο άνδρες), συνελήφθησαν από την αστυνομία κατηγορούμενοι για δωροδοκία.

    Όπως προέκυψε από την προανάκριση ο υπάλληλος, μετά από προσυνεννόηση με τη γυναίκα, δέχθηκε έναντι εξήντα ευρώ να βεβαιώσει - όπως και έπραξε - ότι Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο που θα του παρουσίαζαν στο χώρο εργασίας του είναι κατάλληλο για κυκλοφορία. Το όχημα οδηγήθηκε χθες στο Β' Κ.Τ.Ε.Ο. από τον σύζυγο της γυναίκας, ο οποίος και έδωσε τα χρήματα στον υπάλληλο που διενήργησε τον έλεγχο.

    Συνελήφθη επίσης ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

    Στο όχημα διενεργήθηκε πραγματογνωμοσύνη από την οποία προέκυψε ότι έχει προβλήματα εξ αιτίας των οποίων κρίνεται ακατάλληλο για κυκλοφορία και πρέπει να επισκευασθεί.

    Μετά την πραγματογνωμοσύνη αναζητήθηκε από την αστυνομία- με αρνητικό αποτέλεσμα - και άλλος υπάλληλος του ιδίου Κ.Τ.Ε.Ο. κατηγορούμενος για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος, ο οποίος συμμετείχε στον διενεργηθέντα τεχνικό περιοδικό έλεγχο του οχήματος.

    [08] ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΛΙΑΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:28 UTC+2)

    Με βαρείς χαρακτηρισμούς απάντησε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης στις δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού, Θεόδωρου Ρουσόπουλου για παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 1,5 ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας του.

    Ο κ. Λιάνης διευκρίνισε ότι ουδέποτε επιχορηγήθηκε εταιρία του προπονητή Χρήστου Τζέκου ή κάποιου άλλου.

    "Ο κ. Τζέκος ως προπονητής, μέσω του αναγνωρισμένου σωματείου, Προπονητικό Κέντρου Γυμναστικής "Αίας" έλαβε το ποσό των 181.952 ευρώ κατά τη διάρκεια της δικής μου θητείας στις 8/1/2003 για την άρτια προετοιμασία των αθλητών ενόψει του μέγιστου γεγονότος των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και ως αναδρομικό πριμ", δήλωσε ο κ. Λιάνης.

    Πρόσθεσε, δε, ότι η διαδικασία αυτή προβλέπεται από το νόμο 3057/2002 που ορίζει ότι "ένα σωματείο μπορεί να επιχορηγηθεί εκτάκτως ενόψει διοργάνωσης αγώνων με παγκόσμια, πανευρωπαϊκής ή γενικά μεγάλης σημασίας". Με ανάλογες διαδικασίες, τόνισε ο πρώην υφυπουργός, έχουν σταλεί επιχορηγήσεις για Ελληνες αθλητές, προπονητές, ολυμπιονίκες και πρωταθλητές σε σωματεία.

    Μίλησε για κατάφωρα ψεύδη και για βαρύτατο ολίσθημα του υπουργού Επικρατείας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσείσει τις δικές της πολιτικές ευθύνες, ταπεινώνοντας και σπιλώνοντας τον ελληνικό αθλητισμό, νομίζοντας ότι έτσι βλάπτει το ΠΑΣΟΚ.

    "Το να διακινεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απευθυνόμενος από την Ολυμπιακή Αθήνα προς όλα τα μέσα ενημέρωσης τέτοιου επιπέδου ψεύδη θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω λασπολογία διεθνούς επιπέδου", υπογράμμισε ο κ. Λιάνης.

    "Επειδή είμαι ο μόνος αρμόδιος υφυπουργός που έστειλα στον εισαγγελέα από τη Μεταπολίτευση και μετά για πρώτη φορά ανάλογη υπόθεση, θεωρώ πολιτικό αμοραλισμό και μέγιστη υποκρισία αυτό που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση. Τους διαβεβαιώνω ότι η συζήτηση στη Βουλή θα έχει αποκαλύψεις", κατέληξε.

    [09] ΤΗ ΣΥΝΗΘΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:26 UTC+2)

    Τη συνήθη κίνηση παρουσιάζουν κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, τα Ολυμπιακά Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στην Αττική , όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Τομέα Υγείας (Σ.Ο.Τ.Υ ), κατά το χρονικό διάστημα από τις 30 Ιουλίου (ημέρα έναρξης λειτουργίας τους) έως τις 21 Αυγούστου.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία το σύνολο των ατόμων που προσήλθαν στα Ολυμπιακά ΤΕΠ στο παραπάνω χρονικό διάστημα είναι 504, ενώ εισαγωγή και νοσηλεία στα νοσοκομεία, χρειάστηκαν μόνο 84.

    Τη μεγαλύτερη κίνηση παρουσίασαν το «Γ. Γεννηματάς» με 118 άτομα (ποσοστό 23%) και το « ΚΑΤ» 115 (ποσοστό 23%) , ενώ την χαμηλότερη το Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγία Όλγα» με 5 άτομα..

    Επισκέφθηκαν ακόμα το «Τζάνειο» 39 άτομα , το «Ασκληπιείο» Βούλας 27, το «Σισμανόγλειο»34, τον «Ευαγγελισμό 71, τον ΕΕΣ 31, το «Νίκαιας» Πειραιά 38, το «Αλεξάνδρας» 9 και το «Οφθαλμιατρείο» Αθηνών 12.

    Αναφορικά με την υπηκοότητα των προσερχόμενων, 245 (49%) ήταν Έλληνες και 259 (51%) αλλοδαποί .

    Με βάση την ηλικία 273 ( ποσοστό 53 %) ήταν ηλικίας μεταξύ 21-40 ετών, ενώ με βάση το φύλο 298 (ποσοστό 59,41%) ήταν άνδρες και 206 (ποσοστό 41%) ήταν γυναίκες.

    Από τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας, 180 (36%) ήταν εργαζόμενοι, 95 (19%) εθελοντές 44 (9%) αθλητές, 77 (15%) μέλη Ολυμπιακής Οικογένειας, 56 (11%) δημοσιογράφοι και 52 (10%) θεατές.

    Ο μεγαλύτερος αριθμός των προσερχόμενων στα ΤΕΠ,176 (34,92%) άτομα, ήταν ορθοπεδικά περιστατικά. Από τους υπόλοιπους, 88 (17,46%) παθολογικά, 42 (8,33%) χειρουργικά, 42 (8,33%) καρδιολογικά-κυκλοφορικά,35 (6,35 %) οφθαλμολογικά,35 (6,94 %) ΩΡΛ,21 (4,17%) ουρογεννητικά,19 (3,77 %) γαστρεντερολογικά,19 (3,77 %) νευρολογικά, 14 (2,78 %) οδοντιατρικά, 6 (1,19 %) αναπνευστικά, 4 (0,79 %) ψυχιατρικά, και διάφορα 4 (0,79 ). Δύο άτομα μεταφέρθηκαν νεκρά.

    [10] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΠΑΟΥΕΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:18 UTC+2)

    Θέματα που αφορούν τις δυο χώρες θα συζητήσουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ στη συνάντησή τoυς που θα γίνει την Κυριακή το απογευμα στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη.

    Τα παραπάνω δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Μίλερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου.

    Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Μίλερ σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει καταπληκτική δουλειά, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για το επίπεδο ασφάλειας.

    Ερωτηθείς σχετικά με τις φήμες ότι η Ολυμπιακή Ομάδα των ΗΠΑ, τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης από τη WADA όσον αφορά το θέμα του ντόπινγκ, σημείωσε ότι δεν έχει ιδιαίτερα γνώση ή ειδίκευση για το θέμα

    «Ξέρω ότι οι αξιωματούχοι μας αντιμετωπίζουν το ζήτημα του ντόπινγκ όπως ξέρετε- πάρα πολύ σοβαρά και πολλοί αθλητές, κάποιοι αθλητές από τις ΗΠΑ, δεν έφτασαν ποτέ ως εδώ λόγω του ντόπινγκ. Ξέρω επίσης ότι γίνεται τρομερά εξονυχιστική έρευνα για το ζήτημα αυτό», σημείωσε.

    [11] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

    Aθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:16 UTC+2)

    Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, Λεωνίδας Ευαγγελίδης, συναντήθηκε σήμερα με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Αθλητισμού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων που έγιναν βρέθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η Γερμανική Κοινοβουλευτική Ομάδα τόνισε ότι οι αποκτηθείσες κατά την περίοδο αυτή εμπειρίες αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τη διεξαγωγή τόσο μελλοντικών διοργανώσεων, όσο και των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2006 στη Γερμανία.

    [12] ΙΔΡΥΕΤΑΙ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΑ ΕΛΤΑ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:51 UTC+2)

    Σε συμφωνία για την ίδρυση του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης των ΕΛΤΑ κατέληξε η διοίκηση του Οργανισμού έπειτα από διάλογο με τους εργαζομένους.

    Με τη δημιουργία του ταμείου βελτιώνεται η θέση των ταχυδρομικών υπαλλήλων, καθώς δημιουργείται λογαριασμός για την καταβολή εφάπαξ, με συμμετοχή εργαζομένου- εργοδότη ένας προς δύο. Επίσης προβλέπεται Αποταμιευτικός Προαιρετικός Λογαριασμός, οι εισφορές υπέρ του οποίου θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, ενώ δίδεται η δυνατότητα αντιμετωπίσεως επιτακτικών αναγκών περιθάλψεως, με τη μέθοδο της Ομαδικής Ασφάλισης.

    Ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Τάσος Νεράντζης χαιρέτισε τη συμφωνία των δύο πλευρών σημειώνοντας ότι η δημιουργία του ταμείου αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών καθώς και της νέας διοίκησης των ΕΛΤΑ για τους εργαζομένους του οργανισμού.

    [13] ΥΠΑΑ: ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:23 UTC+2)

    Συμπληρωματικά μέτρα στους ελέγχους για την εισαγωγή Δημητριακών Καρπών για ανθρώπινη κατανάλωση και για ζωοτροφή, που αποσκοπούν στην προστασία του καταναλωτή, των φυτών και του περιβάλλοντος λαμβάνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

    Ειδικότερα, με απόφαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρου Κοντού, όσον αφορά τα δημητριακά που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, προβλέπεται έλεγχος των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων καθώς και αλλαγή στη διαδικασία της δειγματοληψίας.

    Όσον αφορά στα εισαγόμενα δημητριακά για την διατροφή των ζώων, προβλέπονται για κάθε φορτίο επιπλέον έλεγχοι για τη συμμόρφωση με τις ισχύουσες διατάξεις.

    Οι έλεγχοι αφορούν τις ανεπιθύμητες ουσίες, όπως μυκοτοξίνες, διοξίνες, βαρέα μέταλλα, υπολείμματα φυτοφαρμάκων αλλά και τους γενετικά τροποποιημένους καρπούς και την βοτανική καθαρότητά τους.

    [14] ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (19:18 UTC+2)

    Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά το νομοσχέδιο με τίτλο «Μειοδοτικό σύστημα ανάθεσης των Δημοσίων Έργων και συναφείς διατάξεις», με το οποίο καταργείται ο μαθηματικός τύπος στην ανάθεση των δημοσίων έργων και επανέρχεται το σύστημα μειοδοτικού διαγωνισμού.

    Μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου το νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα έχει ψηφιστεί, θα έχει δημοσιευθεί και θα αποτελεί νόμο του κράτους, ανέφερε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι σκοπίμως ο νέος νόμος δεν χρειάζεται για την εφαρμογή του Προεδρικά Διατάγματα, «ούτως ώστε να καταστεί γρήγορη η εφαρμογή του, γιατί δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

    Οι ανάδοχοι όλων των νέων έργων θα αναδεικνύονται με διαφορετικό τρόπο και θα διασφαλίζεται η κατοχύρωση του δημοσίου σε όλες τις περιπτώσεις ανάθεσης έργων. Στο άρθρο 1 του νομοσχεδίου τονίζεται ότι η ανάθεση της κατασκευής των δημοσίων έργων γίνεται υποχρεωτικά στην εργοληπτική επιχείρηση ή κοινοπραξία, η οποία προσέφερε τη χαμηλότερη τιμή, υπό τον όρο ότι καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό.

    Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη θεσμοθέτηση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, τόνισε ο κ.Σουφλιάς, προσθέτοντας ότι ο νόμος είναι εξυγιαντικός και θα επηρεάσει τη νοοτροπία όλων των εμπλεκομένων στα έργα, αφού «καμία Προϊσταμένη Αρχή, είτε Υπουργός, είτε Υφυπουργός, είτε Γενικός Γραμματέας, είτε Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, είτε Νομάρχης, είτε Δήμαρχος, δεν μπορεί πλέον να πει σε κανέναν ότι το έργο θα σου το δώσω εσένα».

    Στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, σημείωσε ο κ.Σουφλιάς, ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πρωτίστως δε του Τεχνικού Επιμελητηρίου, οι οποίες όμως δεν αλλοιώνουν κανένα από τα κύρια και καίρια σημεία του νόμου.

    Ειδικότερα, στο άρθρο 1 που προβλεπόταν ότι αν κάποιος αναδειχθεί ανάδοχος από την Επιτροπή Διαγωνισμού, τότε θα επαναλάβει και θα ξανακαταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, έγινε αποδεκτή η πρόταση του ΤΕΕ να μην γίνεται αυτό, αλλά να γίνεται εκ νέου η κατάθεση όσων δικαιολογητικών έχει λήξει η προθεσμία.

    Μια άλλη αλλαγή αφορά στην περίπτωση συμπαιγνίας σε ένα έργο, όπου έγινε αποδεκτό να υπάρχει μόνο πειθαρχική ποινή και όχι κατάπτωση εγγυητικής επιστολής, όπως αρχικά προβλεπόταν.

    Επίσης στο αρχικό κείμενο προβλεπόταν ότι οι δημοπρασίες θα διεξάγονται όλες τις εργάσιμες ημέρες, αλλά έπειτα από σχετικές εισηγήσεις των κατασκευαστικών εταιριών και του ΤΕΕ αποφασίστηκε να γίνονται δύο μέρες την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη, και όχι κάθε Τετάρτη, που ήταν μέχρι σήμερα.

    Ακόμη, ελήφθησαν υπόψη και τα αιτήματα των τοπικών εργολάβων στα μικρά έργα, τα λεγόμενα έργα α' τάξεως (τους δίδονται μεγαλύτερα ποσοστά στις εγγυήσεις).

    Αποδεκτό έγινε και το αίτημα να εκδίδονται εγγυητικές επιστολές από το ΤΣΜΕΔΕ κι όχι με τον περιορισμό για τις εταιρείες μέχρι 3ης τάξεως.

    Εξάλλου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στα μέσα Σεπτεμβρίου θα δώσει στους φορείς και το άλλο σχέδιο νόμου για τις μελέτες των έργων, ενώ ολοκληρώνονται και τα τιμολόγια τα οποία θα είναι έτοιμα όλα στις αρχές Οκτωβρίου.

    [15] "ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ" ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΝΚΑ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (17:23 UTC+2)

    Ανησυχία σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών, με αφορμή την αύξηση των τιμών των αεροπορικών εισιτηρίων, εκφράζει το ΙΝΚΑ, ενώ διατυπώνει και την εκτίμηση ότι "το φθινόπωρο προμηνύεται δύσκολο" από πλευράς ακρίβειας.

    Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Καταναλωτών, οι καταναλωτές, θα πληρώσουν τις πρώτες αυξήσεις στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, λόγω των αλλεπάλληλων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων.

    Η αύξηση της τιμής των καυσίμων, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, επαναφέρει την πληθωριστική ψυχολογία και αποτελεί αφορμή, αλλά και πρόσχημα για γενικότερες αυξήσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τις πιέσεις εξαιτίας των Ολυμπιακών αγώνων μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα στην αγορά και στην κοινωνία.

    Σχετικά με το ότι οι αυξήσεις στους αεροπορικούς ναύλους θα είναι προσωρινές, όπως έχει ανακοινωθεί, το ΙΝΚΑ ανησυχεί επειδή εκτιμά ότι "η ελληνική αγορά δεν έχει κουλτούρα υποχώρησης τιμών (πλην ίσως των ξενοδοχειακών μονάδων), όταν εκλείψουν οι αιτίες για τις οποίες οι τιμές ανέβηκαν".

    [16] ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟ KONGRA-GEL

    Αγκυρα, 25 Αυγούστου 2004 (21:01 UTC+2)

    Ετοιμο να επαναλάβει τη μονομερή εκεχειρία που ίσχυε έως τις αρχές Ιουνίου, σε περίπτωση που η τουρκική κυβέρνηση αποδεχθεί να πράξει το ίδιο, διακόπτοντας τις επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης, δηλώνει το KONGRA-GEL, η συνέχεια του PKK.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του το NTV, σε τηλεφωνική επικοινωνία του μέλους της οργάνωσης, Ρουστέμ Τσουντίν, με το πρακτορείο Reuters (Ρόιτερς), ο Τσουντίν δήλωσε ότι η οργάνωσή του είναι έτοιμη να επαναλάβει τη διακοπή των εχθροπραξιών που μονομερώς ίσχυε έως τις αρχές Ιουνίου, εφόσον και η τουρκική κυβέρνηση πράξει το ίδιο, σταματώντας τις επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης.

    Ο Τσουντίν φέρεται επίσης να δήλωσε ότι η πρόταση δεσμεύει και την στρατιωτική πτέρυγα της οργάνωσης, ενώ αρνήθηκε ότι αυτή φέρει την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη πριν δύο εβδομάδες.

    [17] ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 25 Αυγούστου 2004 (20:35 UTC+2)

    Φουντώνουν τα σενάρια στην Τουρκία περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης, αν και ο πρωθυπουργός Ερντογάν προσπαθεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, λίγους μήνες πριν από την κρίσιμη σύνοδο της ΕΕ τον Δεκέμβριο, κατά την οποία η Αγκυρα φιλοδοξεί να πάρει την πολυπόθητη ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η Aksam, επίκειται ανασχηματισμός μετά τη δημοσιοποίηση της Εκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

    Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, περί αλλαγών των μισών υπουργών, είπε χαρακτηριστικά: «Θα γίνει ανασχηματισμός. Αλλά αυτός θα γίνει μετά την ανακοίνωση της Έκθεσης Προόδου της ΕΕ. Μετά την Έκθεση αρχίζει νέος κύκλος και σ' αυτόν θα απαιτείται να υπάρχουν δυναμικά ονόματα. Όμως, δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου».

    Ο πρωθυπουργός Ερντογάν, γράφει η Aksam, αναφέρθηκε κατά τη Σύνοδο της ΚΕ και στις συζητήσεις που ξέσπασαν μεταξύ Ανώτατου Δικαστηρίου και ΜΙΤ, για τον Τσακιτζί. Ο κ. Ερντογάν είπε ακόμη πως θα είναι λάθος να επέμβει η κυβέρνηση στο θέμα και έδωσε οδηγίες στα μέλη της ΚΕ να μην μιλούν σχετικά με αυτό.

    [18] ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ Σ.Ε.Α.

    Αγκυρα, 25 Αυγούστου 2004 (20:08 UTC+2)

    Η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στο γειτονικό Ιράκ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (Σ.Ε.Α.) της Τουρκίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία του τουρκικού Σ.Ε.Α. μετά το πέρας της συνεδρίασης, «κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκτιμήθηκε η ασφάλεια και η δημόσια τάξη στην Τουρκία και συζητήθηκαν λεπτομερώς οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ιράκ».

    Σημειώνεται ότι το Σ.Ε.Α. συνεδριάζει κάθε δυο μήνες υπό την προεδρία του προέδρου της Τουρκίας, Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ.

    [19] ΣΧΟΛΙΟ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ "ΞΕΠΛΥΜΑ" ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Λευκωσία, 25 Αυγούστου 2004 (20:07 UTC+2)

    Η κυπριακή κυβέρνηση σε συνεργασία με την αμερικανική και το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας κάνει ό,τι μπορεί στα πλαίσια των συνεννοήσεων που υπάρχουν για την αντιμετώπιση του φαινομένου του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάκης Κεραυνός.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [20] ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

    Αγκυρα, 25 Αυγούστου 2004 (18:29 UTC+2)

    Αφετηρία για την ανάπτυξη των πολιτικών σχέσεων Τουρκίας- Ρωσίας, φιλοδοξούν οι Τούρκοι διπλωμάτες πως θα αποτελέσει η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Τουρκία, όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η Cumhuriyet.

    Όπως επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, μεγάλη σημασία αποδίδεται στη «Διακήρυξη φιλίας και πολύπλευρης συνεργασίας», η οποία θα υπογραφεί από τον Τούρκο πρόεδρο, Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ, και τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν.

    Η συγκεκριμένη διακήρυξη χαρακτηρίζεται ως προσαρμογή στις σημερινές συνθήκες του εγγράφου, το οποίο είχε υπογραφεί το 1992, λαμβανομένων υπόψη των σύγχρονων απειλών. Το «έγγραφο», με το οποίο επιδιώκεται η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο χώρες, προβλέπει την ανάπτυξη της ρωσο-τουρκικής συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Στο συγκεκριμένο έγγραφο θα υπογραμμίζεται, επίσης, ο σεβασμός τον οποίο οφείλουν να επιδείξουν οι δύο χώρες στην εδαφική ακεραιότητα και στην πολιτική κυριαρχία εκάστης.

    Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Πούτιν στην Τουρκία θα υπογραφούν, επίσης, συμφωνίες τεχνικού περιεχομένου, μεταξύ των οποίων και αυτή για την καταπολέμηση από κοινού παρανόμων ενεργειών με πρώτο το δουλεμπόριο στον Εύξεινο Πόντο. Η συμφωνία αυτή προβλέπει τη συνεργασία των δύο χωρών σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην προαναφερθείσα θάλασσα.

    Σημειώνεται ότι οι Παρευξείνιες χώρες Ρουμανία και Βουλγαρία είχαν προτείνει την ανάθεση της αποστολής αυτής στο ΝΑΤΟ, αλλά η πρόταση είχε απορριφθεί από την Τουρκία, η οποία πιστεύει ότι η κύρια ευθύνη βαρύνει τις χώρες οι οποίες έχουν ακτές στον Εύξεινο Πόντο.

    Ακόμη, θα υπογραφεί συμφωνία ανάπτυξης της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες που θα αφορά στην ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας και της συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

    Στο πλαίσιο αυτό θα υπογραφεί και επιπλέον συμφωνία για την τήρηση μυστικότητας σε θέματα τα οποία θα αφορούν πληροφορίες που θα αποτελούν κοινό κτήμα των υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών.

    Στο άρθρο της Cumhuriyet τονίζεται ότι οι συμφωνίες αυτές αποσκοπούν στην αποτροπή της υποχρέωσης της Τουρκίας να «μοιραστεί» με τρίτες χώρες την τεχνογνωσία την οποία προσπαθεί να "αποσπάσει" από τη Ρωσία στα πλαίσια της κατακύρωσης διαγωνισμών που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία.

    Σε περίπτωση κατά την οποία επιτευχθεί συμφωνία θα υπογραφεί και συμφωνία με την οποία θα επιτρέπεται η συμμετοχή ρωσικών ιδιωτικών επιχειρήσεων στη διανομή του φυσικού αερίου σε τουρκικές πόλεις.

    Κατά την επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία θα εξεταστούν και σχέδια «παράκαμψης των τουρκικών Στενών» όσον αφορά τη διακίνηση τάνκερ τα οποία θα μεταφέρουν επικίνδυνες ύλες, ενώ αναμένεται ότι θα εξεταστούν τα ζητήματα της Γεωργίας και του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Λέγεται, μάλιστα, ότι η τουρκική πλευρά θα συστήσει στη ρωσική «να μην διεθνοποιήσει το ζήτημα της Νότιας Οσετίας».

    Σύμφωνα, εξάλλου, με τη Radikal, ο Ρώσος πρόεδρος αναμένεται να θέσει επί τάπητος και το θέμα της προέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου "Blue Stream".

    Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, ήδη, η Ρωσία και το Ισραήλ έχουν πραγματοποιήσει τα πρώτα συγκεκριμένα βήματα για την υλοποίηση του σχεδίου, με τη συγκρότηση, πριν από μερικούς μήνες, κοινής ομάδας συνεργασίας.

    [21] ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Η ΡΩΣΙΑ "ΕΠΝΙΞΕ" ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:59 UTC+2)

    Επίδειξη δύναμης έκανε σήμερα η Ρωσία στον προημιτελικό της υδατοσφαίρισης των ανδρών, εξασφαλίζοντας πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης. Η «ρώσικη αρκούδα» κατασπάραξε τη Γερμανία με 12-5 και τώρα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία για την είσοδο στον μεγάλο τελικό.

    Οι Γερμανοί πάλεψαν έως και το δεύτερο 7λεπτο, όπου το σκορ ήταν 3-2. Με ένα ξέσπασμα και σερί 8-0 η Ρωσία ξέφυγε με 11-2 και όταν ξύπνησαν οι Γερμανοί ήταν αργά. Μείωσαν σε 11-3 του τέταρτου 7λέπτου μένοντας χωρίς επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα για περίπου 15 λεπτά. Τα τελευταία λεπτά ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα για να διαμορφωθεί το τελικό 12-5.

    Η Γερμανία θα παίξει για τις θέσεις 5-6 με τον ηττημένο του ζευγαριού Σερβία-Ισπανία. Τα επτάλεπτα: 2-1, 2-1, 5-0, 3-3

    [22] Ο Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛ ΛΙΟΥΙΣ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:56 UTC+2)

    Τον κορυφαίο Αμερικανό σπρίντερ, Καρλ Λιούις, που έχει χαρακτηριστεί ως ζωντανός μύθος του στίβου, θα δεχθεί αύριο, στις 12 το μεσημέρι, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός. Προηγουμένως, στις 11:30πμ τον κ. Ορφανό θα επισκεφθεί ο ομόλογος του, της Δημοκρατίας της Κεντρικής Αφρικής κ. Κολίγκα.

    Επίσης αντιπροσωπεία της Παναχαϊκής συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό για το γνωστό θέμα της συγχώνευσής της με τον Πατραϊκό.

    Ο κ. Ορφανός διαβεβαίωσε τους ανθρώπους της Παναχαϊκής ότι: Πολιτική βούληση του Υπουργείου είναι να προχωρήσει η συγχώνευση, καθώς όπως είπε: «Θέλουμε να εκπροσωπεί την Πάτρα μια ισχυρή ομάδα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από τις δικές μας δικαιοδοσίες για να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση».

    Ο Βουλευτής Αχαΐας Θεόφιλος Βασιλείου, που ήταν με τους ανθρώπους της Παναχαϊκής δήλωσε: «Πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά στο τέλος. Πέραν της πολιτικής απόφασης της Κυβέρνησης, που εκφράζεται από τον αρμόδιο Υφυπουργό, τον κ. Ορφανό, η υπόθεση εξελίσσεται και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Εκτιμώ ότι στα μέσα της άλλης εβδομάδος, το θέμα αυτό θα έχει τελειώσει ευνοϊκά, αφού όλα τα αντικειμενικά στοιχεία συντρέχουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    [23] Η ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ ΦΑΝ ΓΚΡΟΥΝΣΒΕΝ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΙΠΠΙΚΗΣ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:55 UTC+2)

    Η Ανκι φαν Γκρούνσβεν από την Ολλανδία χρίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά χρυσή Ολυμπιονίκης στο ατομικό της ιππικής δεξιοτεχνίας.

    Η Ολλανδέζα αμαζόνα κατάφερε να ''κλέψει'' το χρυσό μέσα από τα χέρια της Γερμανίδας Ούλα Σάλτζγκεμπερ, που προηγούνταν σταθερά σε όλους τους προκριματικούς γύρους. Η φαν Γκρούνσβεν όμως με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα στον τελικό, όπου υπήρχε το ελεύθερο πρόγραμμα, με τη συνοδεία μουσικής, συγκέντρωσε πολύ υψηλή βαθμολογία από τους πέντε κριτές και έφτασε στο σύνολο τους 85,825 βαθμούς.

    Η Γερμανίδα και χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Σίδνεϊ, έκανε επίσης καλό πρόγραμμα αλλά δεν έφτασε τη βαθμολογία της Φαν Γκρούνσβεν και έμεινε στο σύνολο στους 83,450 βαθμούς.

    Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανίδα Μπέατριθ Φερέρ Σαλάτ που συγκέντρωσε συνολικά 79,575 βαθμούς.

    [24] ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΝΟΕ/ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ ΣΤΟ ΣΧΙΝΙΑ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:50 UTC+2)

    Το Σάββατο, 28 Αυγούστου, ολοκληρώνονται οι συναρπαστικοί αγώνες Κανόε/ Καγιάκ Σπριντ που διεξάγονται στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά.

    Συγκεκριμένα αύριο το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 11 ημιτελικές κούρσες, οι οποίες ξεκινούν στις 8:30 και ολοκληρώνονται στις 10:10. Την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Αυγούστου το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 08:30 και ολοκληρώνεται στις 10:25.

    [25] ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: ΕΝΑΤΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΙΝ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (20:48 UTC+2)

    Την ένατη θέση κατέλαβε τελικά ο Ελληνας ποδηλάτης στο κέριν, Λάμπρος Βασιλόπουλος, μετά τον αποκλεισμό από τους αγώνες του Τσέχου Ιβάν Βρμπά επειδή μπήκε στην ευθεία ενός άλλου αθλητή, την ώρα που εκείνος βρισκόταν εκεί.

    Ο αυστραλός, Ράιαν Μπέιλι κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο κέριν ανδρών καθώς ήταν πιο γρήγορος από τους αντιπάλους του στον τελικό για τις θέσεις 1-6. Στην 2η θέση τερμάτισε ο ισπανός Χοσέ Εσκουρέδο και στην 3η ο γερμανός Ρενέ Βολφ.

    [26] ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ - ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

    Βαγδάτη, 25 Αυγούστου 2004 (20:33 UTC+2)

    Οι δύο γάλλοι δημοσιογράφοι Κριστιάν Σεσνό, των ραδιοφωνικών σταθμών "Radio France" και "Radio France International" και ο Ζορζ Μαλμπρινό, ειδικός απεσταλμένος της " Figaro" και της "Ouest France", "είναι χωρίς αμφιβολία ζωντανοί" τόνισε σήμερα στο κρατικό γαλλικό ραδιόφωνο ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής του, Ζαν-Πολ Κλουζέλ.

    Ο ίδιος υπογράμμισε "τη μεγάλη αποτελεσματικότητα της γαλλικής διπλωματίας" και πρόσθεσε χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες: "Ελπίζουμε ότι οι διάφορες δραστηριότητές μας θα επιφέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε:την απελευθέρωσή τους".

    [27] ΧΑΝΟΥΝ ΕΔΑΦΟΣ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΣΑΝΤΡ ΣΤΗ ΝΑΤΖΑΦ

    Βαγδάτη, 25 Αυγούστου 2004 (20:00 UTC+2)

    Η ζώνη που είχαν χθες υπό τον έλεγχό τους οι ένοπλοι οπαδοί του ριζοσπάστη σιίτη ηγέτη Μοκτάντα Σαντρ στην πόλη Νατζάφ στο Ιράκ "περιορίστηκε σημαντικά", παραδέχθηκε σήμερα ο Άχμεντ Σαϊμπάνι, εκπρόσωπος του Σαντρ."Δεν είναι όπως πριν. Η ζώνη που ελέγχαμε περιορίστηκε σημαντικά. Αυτοί (οι Αμερικανοί) προσπαθούν να διατηρήσουν τον έλεγχό τους επί της Νατζάφ επειδή απέτυχαν αλλού στο Ιράκ", δήλωσε ο Σαϊμπάνι από το μαυσωλείο του ιμάμη Άλι.

    Αμερικανικά άρματα μάχης βρίσκονται σήμερα σε απόσταση 20 μέτρων από τη δυτική πλευρά του μαυσωλείου, μεταδίδουν τα διεθνή μμε.

    [28] ΡΩΣΙΑ: ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

    Μόσχα, 25 Αυγούστου 2004 (19:25 UTC+2)

    Ο αρχιεισαγγελέας της Ρωσίας δήλωσε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη άποψη για το τι προκάλεσε την συντριβή των δυο αεροσκαφών από την οποία έχασαν τη ζωή τους 89 άνθρωποι.

    "Εξετάζουμε αρκετές εκδοχές, ανάμεσα τους και την τρομοκρατική ενέργεια, και τους ανθρώπινους και τους τεχνικούς παράγοντες", φέρεται ότι δήλωσε στον Πούτιν ο γενικός εισαγγελέας Βλαντίμιρ Ουστίνοφ σύμφωνα με το πρακτορείο Ιταρ Τας. " Δεν αποκλείουμε σήμερα καμία από τις θεωρίες αυτές", πρόσθεσε. "Πριν αρχίσουμε τη δουλειά μας, θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων", φέρεται ότι δήλωσε ο Πούτιν που κήρυξε την αυριανή ημέρα (Πέμπτη) ημέρα εθνικού πένθους.

    [29] ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ

    Λονδίνο, 25 Αυγούστου 2004 (18:46 UTC+2)

    Εναντίον του Μαρκ Θάτσερ, γιου της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, απαγγέλθηκαν κατηγορίες από τις αρχές του Κέιπ Τάουν για παραβίαση των νόμων της Νότιας Αφρικής για τους μισθοφόρους, σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος κατά της Ισημερινής Γουινέας, έγινε γνωστό από ξένους δημοσιογράφους.

    Ο Μαρκ Θάτσερ που κατηγορείται για παραβίαση του νόμου σχετικά με παροχή στρατιωτικής βοήθειας στο εξωτερικό η οποία απαγορεύει κάθε συμμετοχή σε δραστηριότητες μισθοφορικές ή παραμισθοφορικές (εκπαίδευση, οικονομική στήριξη, στρατολόγηση) αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος και ετέθη υπό δικαστικό έλεγχο.

    Θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των δύο εκατομμυρίων ραντ (250.000 ευρώ) από σήμερα και έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ του απαγορεύτηκε να εγκαταλείψει τον τόπο διαμονής του στη Νότια Αφρική.

    [30] ΔΕΚΑ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ

    Ουάσιγκτον, 25 Αυγούστου 2004 (18:23 UTC+2)

    Την υποστήριξη δέκα οικονομολόγων που έχουν τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ έχει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Τζον Κέρι, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο Μπους για μια πολιτική που έχει οδηγήσει στη δημιουργία μόνο χαμηλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

    Ο Κέρι παρουσίασε την επιστολή των δέκα οικονομολόγων, οι οποίοι επισημαίνουν πως η κυβέρνηση Μπους μπήκε σε μια ριψοκίνδυνη και ακραία πορεία που θέτει σε κίνδυνο την μακροπρόθεσμη οικονομική ευρωστία του έθνους μας, μετέδωσε το Ρόυτερ.

    [31] ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

    Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2004 (16:12 UTC+2)

    Ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα η αυλαία του Φεστιβάλ Δημητρίων με την εντυπωσιακή παράσταση του αγγλικού μουσικού συγκροτήματος Stomp. Οι Stomp είναι ένα μουσικό συγκρότημα που παρουσιάζουν ήχους με ένα μοναδικό συνδυασμό κρουστών και κίνησης, χωρίς πλοκή και λόγο. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν για μουσικά όργανα διάφορα χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας όπως σπιρτόκουτα, σακούλες, καπάκια, κάδους, κ.ά. χορεύουν σκουπίζοντας με απόλυτο ρυθμό και συγχρονισμό στις κινήσεις τους.

    Η πρώτη παράσταση των Stomp θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 21:30, στο θέατρο Δάσους ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις παραστάσεις, στις 31 Αυγούστου, 1 και 2 Σεπτεμβρίου.

    Η βασική εναρκτήρια συναυλία του Φεστιβάλ Δημητρίων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής με την παρουσίαση των έργων «Carmina Burana» του Carl Orff και «Πένταθλον» του Δ. Λαυράγκα. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα και η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της Ραδιοφωνίας της Σόφιας, η Χορωδία Θεσσαλονίκης, οι σολίστ Μαρία Μητσοπούλου (σοπράνο), ο Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος) και ο Δημήτρης Τηλιακός (βαρύτονος) με διευθυντή ορχήστρας τον Βύρωνα Φιδετζή.

    Στο πλαίσιο των Δημητρίων, για ένατη συνεχή χρονιά ο Διεθνής Μήνας Χορού ανανεώνει το ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης, από 10 έως 24 Σεπτεμβρίου, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με ώρα έναρξης στις 21:00.

    Ο Διεθνής Μήνας Χορού, εντάχθηκε και φέτος στα Δημήτρια, και φιλοξενεί τέσσερις ευρωπαϊκές και τρεις ελληνικές ομάδες σύγχρονου χορού, που μεταφέρουν στην πόλη μας, η κάθε μία τη δική της αντίληψη για τον σύγχρονο χορό. Φέτος στον Διεθνή Μήνα Χορού είναι μία ευκαιρία για το κοινό της Θεσσαλονίκης να παρακολουθήσει δημιουργίες ελλήνων και ξένων χορογράφων, που ακολουθούν τις τελευταίες τάσεις και ρεύματα του σύγχρονου χορού αλλά και που εκφράζουν το προσωπικό στίγμα του κάθε δημιουργού.

    Η γιορτή αυτή του χορού φιλοξενεί φέτος επτά συνολικά παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ΚΘΒΕ από τις 10 έως τις 24 Σεπτεμβρίου με ώρα έναρξης στις 21:00.

    Συγκεκριμένα:

    - Στις 10 Σεπτεμβρίου η ομάδα χορού SHEKETAK από το Ισραήλ. O Danny Rachom και ο Zahi Patish δημιούργησαν την ομάδα Sheketak το 1997. Η παράσταση που δημιούργησαν είναι βασισμένη στον ρυθμό και αποτελείται από πέντε μέλη. Συνδυάζει χορό, ζωντανή μουσική, τις ικανότητες και τα ταλέντα του κάθε μέλους.

    - Στις 13 Σεπτεμβρίου η ομάδα χορού NATS NUΤS από την Ισπανία. Πρόκειται για μια παράσταση με τίτλο «Loft» (Σοφίτα) που μετατρέπει την χρήση του χώρου ανάλογα με την άμεση ανάγκη του ατόμου - χορευτή. Ένα σύγχρονο χώρο διαβίωσης, ένα χώρο μονολόγου, όπου τα μικρά πράγματα γίνονται ακόμα μικρότερα.

    -Στις 15 Σεπτεμβρίου το χοροθέατρο του ΚΘΒΕ με την παράσταση «Τρελή ευτυχία». Στην συγκεκριμένη παράσταση, η οποία πήρε το Κρατικό Βραβείο Χορογραφίας 2001, τα εφτά πρόσωπα του έργου επιλέγουν το άλλοθι της παιδικής ηλικίας για την συμπεριφοράς τους, έτσι ώστε σε ένα κόσμο που τα τραύματα επουλώνονται δύσκολα να μπορέσουν να βρουν τρόπο να ζήσουν μια τρελή ευτυχία.

    -Στις 17 Σεπτεμβρίου η ομάδα χορού VIS MOTRIX θα παρουσιάσει τις «Αποστάσεις Ασφαλείας». Με άξονα την έννοια της απόστασης, η παράσταση παρακολουθεί και καταδεικνύει την μοναξιά του σύγχρονου ανθρώπου ως αποτέλεσμα των «αποστάσεων ασφαλείας» που παίρνει από τους συνανθρώπους του, τα αντικείμενα, τις καταστάσεις ακόμη και από τον ίδιο τον εαυτό του, την ίδια του την μνήμη, τα ίδια του τα συναισθήματα.

    -Στις 19 Σεπτεμβρίου το αθλητικό χοροθέατρο KATAKLO από την Ιταλία. Η ομάδα Kataklo δοκιμάζει μία νέα μορφή έκφρασης και συνδυάζει στις παραγωγές της τον χορό με τα σπορ, την ακροβατική με την κινησιολογία, υψηλό επίπεδο γυμναστικής με ποίηση.

    -Στις 22 Σεπτεμβρίου η ομάδα χορού ADLIB θα παρουσιάσει το έργο «Surroundead». Μια παράσταση που δείχνει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες της ομάδας τονίζοντας την γέννηση του ανθρώπου, κάτω από την σκιά και το σημάδι κάποιου άλλου.

    -Στις 24 Σεπτεμβρίου η ομάδα χορού SYSTΙME CASTAFIORE από την Γαλλία με το έργο «Generator NR-VAN». Από το 1989,που δημιουργήθηκε η ομάδα « Systeme Castafiore », έμεινε πιστή στην ιδέα της πολυμορφίας των τεχνών ( χορός, τραγούδι, θέατρο, κ.α.). Η παράσταση αυτή επαληθεύει την ιδέα της πολυμορφίας των τεχνών και καλεί το κοινό σε έναν ευαίσθητο και κωμικό κόσμο.

    Οι φορείς που στήριξαν το Διεθνή Μήνα Χορού είναι η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία Εμμέλεια, η Δημοτική Επιχείρηση Αθλητικών Δραστηριοτήτων, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα Δημήτρια καθώς και το Υπουργείο Πολιτισμού.

    [32] "ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΟΙ ΕΜΟΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΕΡΑΣΤΕΣ"

    Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2004 (14:46 UTC+2)

    Λίγο μετά τους Ολυμπιακούς και λίγο πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες η νέα δουλειά των «Ερασιτεχών Εραστών» με τον τίτλο «Οι Αγώνες οι εμοί» η οποία περιλαμβάνει έξι τραγούδια ,ένα και ένα παραμύθι, στα αρχαία και νέα ελληνικά καθώς και στα αγγλικά. Πρόκειται για μια ερασιτεχνική αφήγηση που μιλάει για τις αντοχές και το ξεπέρασμα των ορίων, ένα ξανακοίταγμα σε διαχρονικές αξίες. Οι στίχοι γράφτηκαν από τον Γιώργο Τσακαλίδη κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ το 2000. Η μουσική είναι του ίδιου και είναι παλιά όσο και η μαντινάδα και τα άλλα δύο παραδοσιακά πάνω στα οποία τραγουδάει, όμως με τη βοήθεια της τεχνολογίας ο παλιός ήχος ακούγεται πολύ σύγχρονος. Η απόδοση των στίχων στα αρχαία ελληνικά έγινε από τον φιλόλογο Στράτο Τσαγγαρή ενώ στα αγγλικά από τον Γιώργο Τσακαλίδη και τον Βασίλη Παπαδόπουλο.

    [33] ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Κοζάνη, 25 Αυγούστου 2004 (13:34 UTC+2)

    Με δύο μουσικές βραδιές συνεχίζεται το μουσικό ταξίδι του Αυγούστου, στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης σε όλο το Νομό.

    Οι συναυλίες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της Νομαρχίας που πραγματοποιούνται καθ' όλη την διάρκεια του έτους.

    Τον Γιάννη Λεμπέση θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε δύο μοναδικές βραδιές, την Πέμπτη στις 10 μ.μ. στο Πάρκο Αγίας Παρασκευής του Δ.Δ. Κρόκου και την Παρασκευή στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία Σερβίων.

    [34] Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (13:08 UTC+2)

    Η Περιφέρεια Αττικής, φιλοξενούσα περιφέρεια των Ολυμπιακών Αγώνων, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα «Πάρκο Ελληνικού Πολιτισμού», που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο Πεδίον του Άρεως, θα πραγματοποιήσει πολιτιστική εκδήλωση την Παρασκευή και ώρα 21.30, στο χώρο του Πάρκου.

    Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, τραγούδια και λαϊκά δρώμενα, με τη συμμετοχή χορευτών των παραρτημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Μεγάρων, Σαλαμίνας, Παιανίας, Κερατέας, Κορωπίου και Ραφήνας. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χαρακτηριστικές γεύσεις και εδέσματα της Αττικής.

    Το «Πάρκο Ελληνικού Πολιτισμού» λειτουργεί στο Πεδίον του Άρεως από τις 12 Αυγούστου έως και τις 29 Αυγούστου και το έχουν επισκεφτεί έως σήμερα χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και διοργανώνεται από το Δήμο Αθηναίων σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς και τις 13 Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας.

    [35] ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Αθήνα, 25 Αυγούστου 2004 (11:12 UTC+2)

    Πλούσιο είναι και σήμερα το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνονται από τους δήμους, τους φορείς αλλά και τον «Αθήνα 2004», στο πλαίσιο των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

    «ΑΘΗΝΑ 2004»

    19.00, πλατεία Δαβάκη, Καλλιθέα: «Οι βετεράνοι», κωμικά σκετς από την Ομάδα Δράσης και Σάτιρας (θεατρική ομάδα με επικεφαλής τον Γεράσιμο Γεννατά)

    20.15, πλατεία Κύπρου, Καλλιθέα: «Οι βετεράνοι»

    20.00, Ολυμπιακό Χωριό: η ομάδα ζονγκλέρ «Chipolatas» από την Αγγλία θα δώσει παράσταση για τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων

    20.00, πλατεία Αλεξάνδρας, Πειραιάς: «Λυσιστράτη», θεατρικό δρώμενο από την ομάδα χορού «Κινητήρας»

    20.00, Κεραμεικός, Αθήνα: παράσταση από την ομάδα μουσικών με κρουστά «Ηχόδραση»

    21.00, γκαλερί Ζουμπουλάκη, Αθήνα: μουσική παράσταση από το συγκρότημα «Quinteto Tangartο»

    22.00, σιδηροδρομικός σταθμός Ρουφ: «Χάρισμα: η συμμετρία της αρμονίας», μουσική παράσταση με δημοφιλή τραγούδια και μελωδίες από την Αθήνα του 1896 έως την Αθήνα του 2004 από την θεατρική ομάδα «Το τρένο στο Ρουφ» (μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες δυστυχώς έχουν εξαντληθεί)

    23.30, Ολυμπιακό Συγκρότημα Ελληνικού: παράσταση από την ομάδα μουσικών με κρουστά «Ηχόδραση».

    ΑΘΗΝΑ

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΥΔΗ:

    21.00, ομάδα χορού «Ελδώρ»

    22.00, χορευτική παράσταση από την ομάδα «Ήμερος»

    23.00, συναυλία της Αναστασίας Μουτσάτσου

    ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ:

    21.00, «Adriatika» συγκρότημα με τσιγγάνικα βιολιά.

    22.00, «Duo FinnAccord» (πρεσβεία Φιλανδίας)

    23.00, συναυλία του Δημήτρη Βασσιλάκη

    ΘΗΣΕΙΟ:

    21.00, τζαζ και παραδοσιακή μουσική από την Αρμενία με τον Hike Yiatzitzian

    22.00, συναυλία του Βασίλη Ρακόπουλου

    23.00, ρεμπέτικα τραγούδια από τη Μαριώ

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ:

    21.00, παραδοσιακά κρητικά τραγούδια, μαντινάδες και ριζίτικα από τον Μανώλη Κόνταρο

    22.00, λαϊκή, ρεμπέτικη μουσική από τον Βαγγέλη Λιόλιο

    ΟΜΟΝΟΙΑ:

    20.00, παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες από την Κορέα

    20.45, συναυλία των «Locomondo»

    21.45, συναυλία του μουσικού συγκροτήματος «Cabin 54»

    22.45, ηλεκτρονική ροκ και ποπ μουσική από τους «Raining Pleasure»

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ:

    20.30, θεατρική παράσταση «Νομάδες» από την ομάδα θεάτρου δρόμου «Πλεύσσις»

    21.30, μουσική τζαζ από το ολλανδικό συγκρότημα «Stage Bus»

    23.00, συναυλία των «Παρά θίν' αλός»

    ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ:

    21.00, θέατρο δρόμου από την ομάδα «Μήλον της Έριδος»

    22.00, παραδοσιακή μουσική από τη Δανία με τους «Baggaards Trioen»

    23.00, συναυλία τζαζ μουσικής με τον Τάκη Μπαρμπέρη

    ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ:

    21.00, τζαζ μουσική από τους «Five Winds»

    22.00, συναυλία των «Beatles Tribute Band»

    23.00, συναυλία των «Habana Vive»

    ΨΥΡΡΗ:

    21.00, Τραγούδια του Στέλιου Βαμβακάρη

    ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ:

    21.00, ελληνική ροκ μουσική από τους Όναρ

    22.00, τραγούδια των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Χατζηδάκη

    23.00, παραδοσιακή κροατική μουσική απ' το συγκρότημα «Klapa» (πρεσβεία Κροατίας)

    ΜΑΡΟΥΣΙ

    20.00, εγκαίνια Διεθνούς Ολυμπιακού Μουσείου Κεραμικής, στην πλατεία Ηρώων

    22.00, «Van Gogh», ροκ συγκρότημα από τη Σερβία, στην πλατεία Ηρώων

    22.00, θέατρο δρόμου, στην πλατεία Ηρώων

    22.00, «Στου τρύγου τα πατήματα και στου χορού τα βήματα» από το Λύκειο Ελληνίδων, στην Πλατεία Γαρδέλη.

    ΧΟΡΗΓΟΙ

    12.00, γεύμα παραθέτει η VISA στους έλληνες δημοσιογράφους, στο οποίο θα παραβρίσκεται και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. (Visa Olympians Reunion Center, στο Athens Tennis Club, Βασ. Όλγας 2).

    12.30, εκδήλωση της SWATCH, στην οποία θα παραβρεθούν Ελβετοί και Νορβηγοί πρωταθλητές του μπιτς βόλεϊ (Swatch Ionic Center, Λυσίου 11, Πλάκα).

    20.00-23.00, η VISA διοργανώνει δημοπρασία έργων που έχουν δωρίσει ή δημιουργήσει ολυμπιονίκες. Η δημοπρασία γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς και, μεταξύ των άλλων, θα παραβρεθούν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ και ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Προκόπης Παυλόπουλος. (Visa Olympians Reunion Center, στο Athens Tennis Club, Βασ. Όλγας 2).

    23.30, συναυλία των Ευρυδίκη, Δ. Κοργιαλά και Γ. Αλουπογιάννη στην πλατεία Νερού στο Φάληρο (WATER PLAZA).


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 25 August 2004 - 18:14:26 UTC