Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-08-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • [02] ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ
  • [03] 4.500 ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [04] ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ Ή ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ
  • [05] ΕΤΟΙΜΗ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ
  • [06] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΤΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ Γ΄ΚΠΣ
  • [08] ΜΕ ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
  • [09] ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΔΕΥΕΙ Ο ΣΟΥΡΕΡ
  • [10] ΚΟΕ: ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΤΟΝΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑ
  • [11] ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
  • [12] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ
  • [13] ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ
  • [14] "ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ" Η ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ
  • [15] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ
  • [16] ΝΕΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ WTO ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
  • [17] ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

  • [01] ΡΕΚΟΡ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Ιουλίου 2004 (13:05 UTC+2)

    Ρεκόρ προσέλευσης επωνύμων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας καθώς οι δηλώσεις συμμετοχής προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο για να παρακολουθήσουν τους αγώνες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή» μερικοί από τους πολιτικούς που θα βρεθούν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν τους αγώνες είναι: Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, της Γαλλίας Ζακ Σιράκ, της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου (ανέλαβε πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Ζαν Μισέλ Σαρκοζί, ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χ.Ν. Γκέσνερ.

    Παράλληλα αναμένονται και γαλαζοαίματοι: Ο Κωνσταντίνος (μέλος της ΔΟΕ) με όλη την οικογένειά του, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο διάδοχος του βελγικού θρόνου Φιλίπ μαζί με την πριγκίπισσα Ματίλντε θα είναι οι εκπρόσωποι των Ευρωπαίων γαλαζοαίματων.

    Για το μεγάλο πάρτι του αθλητισμού και του πολιτισμού ετοιμάζονται και οι Άραβες πρίγκιπες με τα χαρέμια τους οι οποίοι αναμένεται να διαμείνουν στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία της πρωτεύουσας ενώ λέγεται ότι έχουν νοικιάσει περίπου ογδόντα μίνι βαν οκτώ δέκα θέσεων, έναντι 10.000 ευρώ για είκοσι πέντε ημέρες.

    Οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων δεν θα αντιμετωπίσουν πάντως ανάλογο πρόβλημα. Προσκεκλημένοι της δημάρχου Αθηναίων Ντόρας Μπακογιάννη θα έχουν στη διάθεσή τους εθελοντές του δήμου. Μεταξύ των δημάρχων που θα έρθουν είναι οι εξής:

    Της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι, του Παρισιού Μπερτράν Ντε Λα Νοέ, του Λονδίνου Κεν Λίβιγκστον, του Σίτι Λόρδος Φίντζι και της Κωνσταντινούπολης Καντρί Τοφάς.

    Στην Αθήνα θα φτάσουν και σταρ του Χόλιγουντ όπως οι: Μπραντ Πιτ, Τζένιφερ Άνιστον, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τομ Χανκς και Στίβεν Σπίλμπεργκ. Όσο για την Αντζελίνα Τζολί ακύρωσε το ταξίδι της λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Αντίθετα η Μαντόνα θα έρθει στη χώρα μας προσκεκλημένη κολοσσιαίας χορηγού εταιρίας.

    Στο Λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσει με την πολυτελή θαλαμηγό του ο Μπιλ Γκέιτς ενώ αναμένονται ακόμη ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν, εκπρόσωποι των εταιριών Mercedes, Chrysler, BMW, Exxon/ Mobil, Shell, εκπρόσωποι της Coca Cola, της Nokia και η διοίκηση της Deutsche Bank

    [02] ΠΕΝΤΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

    Μοσούλη, 1 Αυγούστου 2004 (15:03 UTC+2)

    Στους πέντε έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών ενώ τραυματίες στους 50 σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της επίθεσης αυτοκτονίας που έγινε στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ και είχε ως στόχο αστυνομικό τμήμα.

    Μεγάλες μάχες έγιναν τη νύχτα και στη Φαλούτζα στο κεντρικό Ιράκ, όπου τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις που έγιναν ανάμεσα στους Αμερικανούς πεζοναύτες και τους αντάρτες, μετέδωσε το BBC.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ισχυρές εκρήξεις ακούγονταν σε διάφορες περιοχές της πόλης όπου οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν άρματα μάχης και μαχητικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, τα άρματα μάχης άνοιξαν πυρ για να αποκρούσουν τις επιθέσεις των ανταρτών και αεροσκάφος βομβάρδισε κτίριο που χρησιμοποιούνταν από τους ενόπλους. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν πως η πόλη χρησιμοποιείται από μαχητές που παραμένουν πιστοί στον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, έναν Ιορδανό για τον οποίον υπάρχουν υποψίες πως έχει διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα.

    Βόμβα εξερράγη επίσης στη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άμαχοι και να τραυματισθούν δύο άλλοι. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Άγκυρα, δύο τουρκικές εταιρείες μεταφορών δήλωσαν πως μπορεί να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στο Ιράκ για να σώσουν έτσι τη ζωή δύο οδηγών φορτηγών οι οποίοι κρατούνται ως όμηροι από Ιρακινούς αντάρτες. Εξ άλλου, το πρακτορείο Ρόιτερς μεταδίδει από τη Βηρυτό ότι άλλος ένας πολίτης του Λιβάνου έπεσε θύμα απαγωγής στο Ιράκ. Πηγή του υπουργείο Εξωτερικών του Λιβάνου ανέφερε πως αγνοείται η τύχη δύο πολιτών, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

    [03] 4.500 ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2004 (21:06 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της αντιδημαρχίας πρασίνου εν όψει των ολυμπιακών.

    Ήδη έχουν φυτευτεί 4.500 νέα δένδρα, τα 2.500 από αυτά είναι μεγάλα και ανεπτυγμένα και τοποθετήθηκαν σε διάφορους δρόμους της πόλης όπως στη νέα δυτική είσοδο, στην Αγίου Δημητρίου, στη λεωφόρο στρατού, στη νέα παραλία.

    Επίσης σε όλα τα πάρκα έχει αναπτυχθεί γκαζόν και έχουν φυτευτεί λουλούδια και καλλωπιστικά δένδρα.

    [04] ΕΙΔΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ Ή ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2004 (21:02 UTC+2)

    Ειδικές άδειες πρόσβασης και στάθμευσης (αυτοκόλλητα σήματα) κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων θα χορηγεί από αύριο Δευτέρα ο δήμος Θεσσαλονίκης στους δημότες που είναι ιδιοκτήτες οχημάτων και κατοικούν ή εργάζονται εντός της ζώνης ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή του Καυτατζογλείου σταδίου.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από τις 8 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι στα γραφεία της διεύθυνσης κυκλοφορίας προκειμένου να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα σήματά τους προσκομίζοντας και το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

    [05] ΕΤΟΙΜΗ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2004 (20:53 UTC+2)

    Σχέδιο προστασίας εν όψει των ολυμπιακών αγώνων βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις ολυμπιακές πόλεις. Στην Θεσσαλονίκη, η οποία είναι μια από τις πέντε ολυμπιακές πόλεις, η γενική αστυνομική διεύθυνση δηλώνει απολύτως έτοιμη να εφαρμόσει επιχειρησιακά σχέδια την περίοδο των αγώνων ποδοσφαίρου. Τα σχέδια έχουν ως στόχο να μην αποκλειστεί η Θεσσαλονίκη και να μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα.

    [06] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΤΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2004 (20:23 UTC+2)

    Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, μαζί με τον υφυπουργό κ. Γεώργιο Σαλαγκούδη επισκέφθηκαν το νέο εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής στο Αθερινόλακκο Λασιθίου που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περίπου δέκα ημέρες.

    Τους υπουργούς συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Ι. Παλαιοκρασσάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Σ. Νέζης, ο Γενικός Διευθυντής Παραγωγής κ. Πανέτας, στελέχη της ΔΕΗ από Αθήνα και Κρήτη. Παρευρέθηκαν εκεί ο Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας κ. Σ. Τσόκας, οι Βουλευτές Λασιθίου κ. Ι. Πλακιωτάκης και Μ. Καχριμάκης, ο πολιτευτής κ. Ι. Πευκιανάκης, ο Νομάρχης Λασιθίου κ. Α. Στρατάκης και ο Δήμαρχος Λεύκης κ. Ι. Δρακάκης. Το κλιμάκιο είχε εκεί συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ν. Χριστοφακάκη και το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, στο Δημαρχιακό Κατάστημα.

    Ο κ. Σιούφας μετά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις και την ενημέρωση από τη Διοίκηση της ΔΕΗ, τους εκπροσώπους των κατασκευαστικών εταιριών και τους εργαζόμενους έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο Ηλεκτροπαραγωγής και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας στην Κρήτη είναι σε λειτουργία. Αυτό είναι κατάκτηση για την ισορροπία και την επάρκεια του συστήματος στην Κρήτη αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής. Είναι έργο της ΔΕΗ, που έρχεται από την προηγούμενη κυβέρνηση και αγκαλιάστηκε από τη Νέα Διακυβέρνηση, και αυτό το σημειώνω.

    Η πλήρη ανάπτυξή του το επόμενο διάστημα με τη δεύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 50 μεγαβάτ καθώς και των άλλων 2 με 100 μεγαβάτ μέχρι το 2007, θα ενισχύσουν σοβαρά την επάρκεια του Συστήματος στην Κρήτη. Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου τη νέα ενεργειακή πολιτική για την Κρήτη, σε συνεργασία με τους Φορείς της, γιατί πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά.

    Μια πρώτη εξέταση για όλα αυτά έγινε την Παρασκευή σε ευρεία σύσκεψη υπό την Προεδρία του κ. Σαλαγκούδη στο Ηράκλειο και τη συμμετοχή των Βουλευτών της Κρήτης, του Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας, των Νομαρχών και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ Γ΄ΚΠΣ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2004 (20:20 UTC+2)

    Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τις δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών κ. Φώλια για το Γ΄ ΚΠΣ και αναφέρει ότι ευθύνη της κυβέρνησης αποτελεί να διασφαλίσει ότι η απώλεια πόρων από Γ΄ ΚΠΣ θα είναι η μικρότερη δυνατή.

    Η ανακοίνωση αναφέρει:

    «Μόλις πριν από τρεις μήνες, στις 28 Απριλίου, ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Χρ. Φώλιας ανακοίνωνε με πολλές τυμπανοκρουσίες, ότι θα έχουμε απώλειες 1 δισ. Ευρώ το 2004 από το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, επιχειρώντας, κατά την πάγια συνήθεια της Ν.Δ., να επιρρίψει την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

    Τώρα, ο γενικός διευθυντής Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. Robert Shotton, αρμόδιος «ελεγκτής» της πορείας υλοποίησης του Γ΄ ΚΠΣ, δηλώνει ότι δεν βλέπει το λόγο οι όποιες απώλειες να ξεπεράσουν τα 100 εκατομ. και σημειώνει ότι οι απώλειες για την Ελλάδα με τον κανόνα ν+2 θα είναι μικρότερες από αυτές άλλων χωρών μελών της Ε.Ε..

    Την επόμενη φορά που θα αποφασίσει να κάνει δηλώσεις ο κ. Φώλιας, καλόν είναι να θυμάται ότι εκτός από την περιβόητη «απογραφή» της Ν.Δ., η ευθύνη του και η ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. σήμερα είναι να διασφαλίσουν ότι η απώλεια πόρων από Γ΄ ΚΠΣ θα είναι η μικρότερη δυνατή».

    [08] ΜΕ ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΪΤ ΑΠΟΨΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2004 (16:55 UTC+2)

    Το δεύτερο δυνατό τεστ επί ολλανδικού εδάφους δίνει απόψε το απόγευμα (19.30) ο Παναθηναϊκός, στο πλαίσιο του τουρνουά του Άγιαξ.

    Μετά την πρώτη κόντρα με τον οικοδεσπότη Άγιαξ (ήττα με 3-2), οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν την Ρίβερ Πλέιτν σε ένα παιχνίδι, όπου ο τεχνικός της πρωταθλήτριας Ελλάδας Γιτζάκ Σουμ θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για την πορεία προετοιμασίας της ομάδας.

    Στα σχέδια για την αρχική 11άδα ο Ισραηλινός τεχνικός δεν υπολογίζει τους Μπασινά, Παπαδόπουλου, Σαπάνη, Βύντρα και Γκονζάλες. ενώ ερωτηματικό υπάρχει πίσω από τη συμμετοχή του Ολισαντέμπε.

    Όσον αφορά τον Αργεντίνο μέσο επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα, αφού η γυναίκα του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

    [09] ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΔΕΥΕΙ Ο ΣΟΥΡΕΡ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2004 (16:34 UTC+2)

    Το «φλερτ» του Ολυμπιακού με τον Αργεντινό Γκαμπριέλ Σουρέρ οδεύει προς ...γάμο και εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινωθεί η επίσημη απόκτηση του ποδοσφαιριστή από την πειραϊκή ομάδα.

    Σήμερα η Ρεαλ Σοσιεδάδ και ο 33χρονος αμυντικός ήρθαν σε συμφωνία για συναινετική λύση του συμβολαίου του παίκτη, που έληγε τον Ιούνιο του 2005.

    Μιλώντας, σε Ισπανούς δημοσιογράφους ο Σούρερ χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως μια νέα πρόκληση στην καριέρα του. «Είναι μεγάλη ομάδα και θέλω να τη βοηθήσω να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Χαίρομαι που θα συνεχίσω την καριέρα μου στη χώρα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιριστής.

    Με την προδιαγραφόμενη μετακίνηση του Σούρερ στους ερυθρόλευκους φεύγει και ο τελευταίος μεγάλος «πονοκέφαλος» του Ντούσαν Μπάγεβιτς ο οποίος επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού. Ο Σερβοέλληνα τεχνικός περιμένει τον Σουρέρ στην Αυστρία όπως και τους Ριβάλντο (Δευτέρα) και Οκκά (Δευτέρα ή Τρίτη).

    [10] ΚΟΕ: ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΤΟΝΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑ

    Αθήνα, 1 Αυγούστου 2004 (16:15 UTC+2)

    Τους λόγους της αντικατάστασης της κολυμβήτριας Τόνιας Μαχαίρα από την ολυμπιακή αποστολή εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ), τονίζοντας ότι η απόφαση αφορά λόγους υγείας και δεν αποδίδεται σε ενδεχόμενη χρήση αναβολικών ουσιών. Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΚΟΕ έχει ως εξής:

    "Σχετικά με τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, χθες (Σάββατο), για την κολυμβήτρια μας Τόνια Μαχαίρα, η ΚΟΕ ανακοινώνει τα εξής:

    1. Την Τετάρτη, 28 Ιουλίου, η Μαχαίρα όπως και άλλοι 6 κολυμβητές/τριες μας, που βρίσκονται στον Βόλο για προετοιμασία, υποβλήθηκε σε αντιντόπινγκ κοντρόλ από την WADA.

    2. Την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, η ΚΟΕ, σε συνεννόηση με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), ζήτησε την πιθανή αντικατάσταση της Μαχαίρα, από την Ολυμπιακή ομάδα Κολύμβησης, όπου και μετείχε στα 4χ100μ ελεύθερο, για λόγους υγείας, μετά από σχετική ενημέρωση των γιατρών της Ομοσπονδίας, από την ίδια.

    3. Καμία απάντηση, για τον έλεγχο της 28ης Ιουλίου, δεν έφτασε στα γραφεία της ΚΟΕ και της ΕΟΕ, το πρωί της Παρασκευής (30 Ιουλίου), ή τις επόμενες ημέρες, όπως ανακριβώς αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, σε ηλεκτρονικές σελίδες του διαδικτύου, αλλά και ρεπορτάζ τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών.

    4. Η ΚΟΕ, με αίσθημα ευθύνης, είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει την ηρεμία στους κόλπους της Ολυμπιακής ομάδας Κολύμβησης και δεν θα παρεκκλίνει από τους στόχους της που είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική παρουσία των τεσσάρων (4) Ολυμπιακών Αθλημάτων της, στο μεγάλο ραντεβού της Αθήνας. Επιφυλάσσεται δε σε οποιαδήποτε περίπτωση να τηρήσει τα νόμιμα".

    [11] ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 1 Αυγούστου 2004 (15:02 UTC+2)

    Άνδρες της αστυνομίας με ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το Καυτατζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κλειδωθεί και να παραχωρηθεί αύριο στις αρχές προς χρήση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το Καυτατζόγλειο θα φιλοξενήσει αγώνες του ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, αρχής γενομένης από το παιχνίδι Ελλάδας και Νότιας Κορέας.

    Στο μεταξύ, από αύριο ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα χορηγεί στους δημότες, που είναι ιδιοκτήτες οχημάτων και κατοικούν ή εργάζονται εντός της Ζώνης Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΖΕΣ) στην περιοχή του Καυτατζογλείου Σταδίου, τις ειδικές άδειες πρόσβασης και στάθμευσης (αυτοκόλλητα σήματα) κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από τις 8 το πρωί έως τις 2 μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Κυκλοφορίας προκειμένου να παραλάβουν τα αυτοκόλλητα σήματά τους προσκομίζοντας και το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας.

    Υπενθυμίζεται ότι η Ειδική Άδεια Πρόσβασης και Στάθμευσης πρέπει να αποκτήσουν όσοι κατοικούν ή εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή του Καυτατζογλείου Σταδίου όπως στις οδούς Μετσόβου, Καστοριάς, Αμυνταίου, Ναούσης, τμήμα της οδού Σκουφά από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την οδό Κατσιμίδου, Στιλπ. Κυριακίδου, Πληθ. Γεμιστού, τμήμα της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου (άρτιοι οικοδομικοί αριθμοί) από την οδό Στιλπ. Κυριακίδου έως την οδό Σκουφά, Τζοβαροπούλου Γκαίτε (πλευρά περιττών οικοδομικών αριθμών), Σάμου, Ελαφονήσου, Δοϊράνης, Τήλου, τμήμα οδού Αγ. Δημητρίου από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την οδό Κατσιμίδου, τμήμα της οδού Καυτατζόγλου από την οδό Αγ. Δημητρίου έως την οδό Τζοβαροπούλου Γκαίτε, Ρηγοπούλου και Ροδίου, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων τους στις οδούς κατοικίας ή εργασίας τους, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα τελεσθούν στην πόλη.

    [12] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

    Μπρνο, 1 Αυγούστου 2004 (13:12 UTC+2)

    Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Λιθουανίας θα αντιμετωπίσει σήμερα η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, διεκδικώντας την τρίτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μπρνο της Τσεχίας.

    Η εθνική μας ομάδα δεν τα κατάφερε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όπου γνώρισε την ήττα με 88-82 από το Ισραήλ, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Βασιλειάδη με 26 πόντους.

    [13] ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ: ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ

    Βαγδάτη, 1 Αυγούστου 2004 (19:19 UTC+2)

    Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από τέσσερις διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο κέντρο της Βαγδάτης. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανικού στρατού αδιευκρίνιστο παραμένει αν έχει σημειωθεί και πέμπτη έκρηξη.

    Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, σε έκρηξη που σημειώθηκε έξω από εκκλησία στη Μοσούλη.

    Οι δύο πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών έξω από εκκλησίες Αρμενίων και Ασσυρίων στην περιοχή Καραντα της Βαγδάτης.

    [14] "ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ" Η ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

    Πράγα, 1 Αυγούστου 2004 (18:16 UTC+2)

    Αποκλείουν το τρομοκρατικό χτύπημα οι Αρχές στην Πράγα καθώς αποδίδουν -σύμφωνα με πρώιμες εκτιμήσεις- σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, την έκρηξη που σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας.

    Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 18 άνθρωποι, εκ των οποίων αρκετοί ήταν τουρίστες.

    Η βόμβα εξερράγη το απόγευμα σε πολυσύχναστο δρόμο στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουρίστες από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Σλοβακία.

    Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Εβα Κνολοβα δήλωσε ότι το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια έχει αποκλειστεί και χαρακτήρισε το γεγονός «εγκληματική πράξη».

    Ο Τσέχος πρωθυπουργός Στανισλαβ Γκρος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Τσεχίας είπε ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    Πιθανώς η βόμβα να είχε ως στόχο τον ιδιοκτήτη του Βασιλικού Καζίνο, σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες την ώρα της έκρηξης κάθονταν στο εστιατόριο που βρίσκεται έξω από το καζίνο.

    [15] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΒΑΓΔΑΤΗ

    Βαγδάτη, 1 Αυγούστου 2004 (18:03 UTC+2)

    Από δύο μεγάλες εκρήξεις συγκλονίστηκε το κέντρο της Βαγδάτης, στην περιοχή Καράμπα. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε εκκλησία στη συνοικία του Εθνικού Θεάτρου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνταγματάρχης Αντναν Αμντουλ Ραχμαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

    [16] ΝΕΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ WTO ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ

    Γενέβη, 1 Αυγούστου 2004 (17:12 UTC+2)

    Την έναρξη νέου κύκλου συνομιλιών αποφάσισαν, αυτήν τη φορά στη Ντόχα, οι 147 χώρες-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (WTO), που συνεδρίαζαν τις τελευταίες πέντε μέρες στη Γενεύη της Ελβετίας, που αποτελεί και έδρα του Οργανισμού. Οι χώρες-μέλη συμφώνησαν να αρχίσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για την κατάργηση του καθεστώτος των επιδοτήσεων στις γεωργικές εξαγωγές, οι οποίες εκτιμάται ότι βλάπτουν σοβαρά τις οικονομικά ασθενέστερες χώρες.

    [17] ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ

    Πράγα, 1 Αυγούστου 2004 (15:33 UTC+2)

    Ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στο εμπορικό κέντρο της Πράγας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 16 άτομα. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή. Πληροφορίες για την καταγωγή των τραυματιών δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά, εκτιμάται ότι ανάμεσά τους βρίσκονται αρκετοί τουρίστες.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 1 August 2004 - 18:13:32 UTC