Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 03-11-21

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ
  • [02] ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • [03] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
  • [04] ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
  • [05] Ρ. ΖΗΣΗ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004
  • [06] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
  • [07] Ο Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
  • [08] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: ΕΠΙΔΙΩΞΗ Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ
  • [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [10] ΜΙΚΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ WALL STREET
  • [11] ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΗΣ ''ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΣ'' ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ
  • [12] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
  • [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΡΥ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
  • [14] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΥΕ
  • [15] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [16] ΓΟΥΕΣΤΟΝ: ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Κ. ΑΝΑΝ
  • [17] ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
  • [18] ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ
  • [19] ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΚ
  • [20] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΖΕΓΚΕΝΤ
  • [21] ΣΚΟΜΠΟΕ: ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
  • [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
  • [23] ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ -
  • [24] ΕΠΙΚΙΝΔΥΝEΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ
  • [25] ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ
  • [26] ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • [27] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
  • [28] ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: "Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ
  • [29] ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΤΖΦΙΛΝΤ
  • [30] ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 44oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [31] Η "ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [32] "ΕΦΥΓΕ" Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΓΑ
  • [33] "ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
  • [34] ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

  • [01] ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Λονδίνο, 21 Νοεμβρίου 2003 (18:10 UTC+2)

    Με ανακοίνωσή της σε ισλαμική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, η οργάνωση "Ταξιαρχίες του Αμπού Χαφζ αλ-Μάσρι" διεκδικεί την ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση στο βρετανικό προξενείο και σε υποκατάστημα βρετανικής τράπεζας, που βύθισε στο πένθος την Τουρκία.

    Η οργάνωση, που με την διπλή ενέργειά της στέρησε τη ζωή από 27 ανθρώπους, αναφέρει ότι επιτέθηκε κατά βρετανικών στόχων στην Πόλη για να "καταστρέψει την ειρήνη της Βρετανίας, η οποία πολεμά το Ισλάμ". Πρόκειται για τη δεύτερη οργάνωση-παρακλάδι της Αλ Κάιντα που αναλαμβάνει την ευθύνη των επιθέσεων, καθώς την Πέμπτη, σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει και το "Ισλαμικό Μέτωπο Μαχητών της Μεγάλης Ανατολής".

    Την ίδια στιγμή, οι τουρκικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ήδη η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις επτά υπόπτων για το λουτρό αίματος.

    Ο τρόμος πάντως φαίνεται πως έχει κυριεύσει ολόκληρη την υφήλιο, που τις τελευταίες ημέρες γίνεται μάρτυρας συνεχόμενων αιματηρών επιθέσεων στην Τουρκία. Επισκεπτόμενος το χώρο της τραγωδίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζακ Στρο, έκανε λόγο για "οικουμενική απειλή", σημειώνοντας όμως ότι οι επιθέσεις στην Πόλη δεν θα εμποδίσουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Λίγες ώρες νωρίτερα πάντως, το Φορέιν Όφις είχε προειδοποιήσει για νέες επιθέσεις στην Τουρκία. Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα δεν αποκλείουν την εκδήλωση επιθέσεων ακόμη και σε εμπορικά πλοία που διασχίζουν τον Βόσπορο.

    Στην ίδια στιγμή, οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης συνεχίζουν να ζουν σε κατάσταση πανικού, ενώ οι αρχές λαμβάνουν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στις δυτικές διπλωματικές αντιπροσωπείες. Στο κέντρο της πόλης, στους δρόμους που οδηγούν στα προξενεία της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, έχουν απομακρυνθεί τα σταθμευμένα αυτοκίνητα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του για το κοινό δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή.

    [02] ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (09:43 UTC+2)

    Το νέο μακελειό στην Κωνσταντινούπολη, με αρκετούς νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, αναστάτωσε τους έλληνες τουρίστες και οδήγησε στην ακύρωση όλων των εκδρομών που είχαν προγραμματιστεί για τη γειτονική χώρα.

    Μετά το χθεσινό διπλό χτύπημα και τις εικόνες φρίκης που μεταδόθηκαν, ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδρομές. Τα ταξιδιωτικά γραφεία αποφάσισαν να μην αναχωρήσουν τα λεωφορεία για την Κωνσταντινούπολη, καθώς η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουριστών.

    Η Κωνσταντινούπολη τον τελευταίο χρόνο αποτελούσε, σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ταξιδιωτικών γραφείων, το δημοφιλέστερο προορισμό των ελλήνων τουριστών. Σύμφωνα με στοιχεία περίπου 2.000 άτομα, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, επισκέπτονταν την Πόλη κάθε εβδομάδα λόγω των προσιτών τιμών.

    [03] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

    Κωνσταντινούπολη, 21 Νοεμβρίου 2003 (10:50 UTC+2)

    Πίσω από τις χθεσινές επιθέσεις μπορεί να βρίσκονται άτομα προσκείμενα στην «Άλ Κάιντα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Jack Straw ο οποίος επισκέφτηκε στις 9 το πρωί μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλλάχ Γκιούλ και τον νομάρχη Κωνσταντινούπολης Μουαμμέρ Γκιουλέρ το κτίριο της γενικής διεύθυνσης της τράπεζας HSBC στο Λεβέντ όπου σημειώθηκε η μια από τις χθεσινές εκρήξεις.

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων επισήμανε ότι οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις φαίνεται ότι είχαν στόχο τους Βρετανούς υπηκόους αλλά μαζί με αυτούς έβλαψαν και πολλούς Τούρκους πολίτες. Ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές παρέχουν πληροφορίες στους Βρετανούς ειδικούς σε θέματα ασφαλείας που ήρθαν από το Λονδίνο και ότι υπάρχει αλληλοβοήθεια.

    Στην ερώτηση γιατί επελέγη η Τουρκία ως στόχος ο κ Straw απάντησε ότι αυτοί που πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις είναι φανατικοί τρομοκράτες που έχουν στόχους σε όλο των κόσμο , ότι οι επιθέσεις αυτές στρέφονται εναντίον όλου του κόσμου και όπως στο παρελθόν αποτέλεσαν στόχο η Νέα Υόρκη, η Ινδονησία, η Σαουδικής Αραβία και το Μαρόκο έτσι χθες στόχος ήταν η Κωνσταντινούπολη

    [04] ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (12:56 UTC+2)

    Τηλεγράφημα συμπαράστασης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σχετικά με τα χθεσινά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κωνσταντινούπολη, απέστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος.

    Αναλυτικά το τηλεγράφημα του κ.Χριστόδουλου αναφέρει τα εξής: «Παναγιώτατε, συμμετέχοντες εις το παγκόσμιον πένθος εξ' αφορμής των αλλεπάλληλων τρομοκρατικών κτυπημάτων εις την καρδίαν της Κωνσταντινουπόλεως εκφράζουμε προς Υμάς ως και προς την φιλτάτην ελληνικήν ομογένειαν την αμέριστον συμπαράστασιν ημών και δεόμεθα προς Κύριον τον Θεόν διά την ταχείαν επούλωσιν των πληγών και την αποκατάστασιν της ηρεμίας και της ασφαλείας εις την γείτονα χώρα. Ειη και ο Πατριαρχικός Υμών Οίκος εν ασφαλεία πάντοτε. Μετά πολλής της εν Χριστώ αγάπης».

    [05] Ρ. ΖΗΣΗ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:39 UTC+2)

    Την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει τις εκλογές του 2004 εξέφρασε η υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Ροδούλα Ζήση, σε δηλώσεις της μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

    «Τα ψηφοδέλτια νίκης σε όλη την Ελλάδα θα ενεργοποιήσουν όλη τη δημοκρατική παράταξη της χώρας και όλους τους ενεργούς συμμέτοχους πολίτες για να ανταποκριθούμε στο μέλλον της χώρας και του λαού μας», τόνισε.

    «Στη Μαγνησία το ψηφοδέλτιο της δημιουργικής παρέμβασης, της ανανέωσης και της δυναμικής θα συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Μαγνησίας για την πραγμάτωση των μεγάλων στόχων του νομού μας. Προσδοκούμε για την περιοχή μας μια καλύτερη ζωή με ασφάλεια και προοπτική για την επόμενη μέρα», πρόσθεσε.

    [06] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:34 UTC+2)

    Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί η Επίτροπος, αρμόδια για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις Επίτροπος, Άννα Διαμαντοπούλου βρίσκεται στις ΗΠΑ.

    Σήμερα, η κ. Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν. Στη συνάντηση αυτή, θα εξεταστούν οι τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, ιδιαιτέρως, στην κατάσταση των γυναικών στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Επίσης, η Επίτροπος θα ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για τις πρόσφατες εκθέσεις της ΕΕ όσον αφορά τα νέα κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, και τις υποψήφιες για ένταξη χώρες. Προβλέπεται να συζητηθεί και η έκθεση προόδου της τουρκικής υποψηφιότητας και, ιδίως, το σημείο στο οποίο τονίζεται ότι η απουσία διευθέτησης του Κυπριακού θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο στις ευρωπαϊκές προσδοκίες της Τουρκίας. Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική, θα εξεταστεί η δυνατότητα προετοιμασίας μιας διεθνούς συμφωνίας για την προστασία των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες.

    Κατά την παραμονή της στις ΗΠΑ, η Επίτροπος θα επισκεφθεί την Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής, όπου θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο. Στη συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο θα εξεταστούν ο ρόλος της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο, καθώς και η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή της ΕΕ σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και οι σχετικές αποφάσεις που αποτελούν κεκτημένο όχι μόνο για τα σημερινά αλλά και για τα νέα κράτη μέλη.

    [07] Ο Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:33 UTC+2)

    «Φαίνεται ότι ο κ. Καραμανλής μπέρδεψε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ με το δικό του», υπογράμμισε ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Πρωτόπαπας, σχολιάζοντας την ομιλία του πρόεδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, στη Θεσσαλονίκη.

    «Γιατί εμείς είμαστε εκείνοι που στηρίζουμε το ΑΣΕΠ. Και θέλω να του θυμίσω ότι εκείνος είναι που θέλει, όπως λέει, να το καταργήσει, να επαναφέρει το ρουσφέτι, τις πελατειακές σχέσεις, το διχασμό των νέων ανθρώπων στα "δικά μας παιδιά" και μη. Αυτό δεν μπορεί όμως να γίνει ανεκτό», πρόσθεσε.

    [08] ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: ΕΠΙΔΙΩΞΗ Η ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

    Λευκωσία, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:22 UTC+2)

    Επιδίωξη όλων είναι η σύντομη εξεύρεση λύσης του κυπριακού προβλήματος, ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Μαγκριώτης, προσθέτοντας πως η Αγκυρα θα πρέπει να αφήσει την αμφίσημη στάση της και να δώσει προσοχή στην τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Αναφερόμενος στην ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, ο κ. Μαγκριώτης σημείωσε πως αυτή θα ανοίξει νέους ορίζοντες, τόσο για για την ίδια την Κύπρο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή, αφού η Ευρώπη μέσω της Κύπρου, θα φθάσει στην γεωστρατηγικής και γεωοικονομικής σημασίας, περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [09] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (19:41 UTC+2)

    Επίσκεψη εργασίας στη Ρουμανία θα πραγματοποιήσει από την Κυριακή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

    Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του, θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Μιρτσέα Γκεοάνα και με τον συντονιστή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, Βασίλε Πούσκας, ενώ θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας, Αντριαν Ναστάζε και τον πρόεδρο της Ρουμανικής Γερουσίας, Νικολάε Βακαρόιου.

    Επίσης, ο κ. Γιαννίτσης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βουκουρεστίου, με θέμα: "Η παγκοσμιοποίηση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

    [10] ΜΙΚΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗ WALL STREET

    Νέα Υόρκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:00 UTC+2)

    Μικρές διακυμάνσεις παρουσιάζει σήμερα η Wall Street με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε επιχειρηματικές ειδήσεις.

    Πιέσεις δέχεται ο φαρμακευτικός κλάδος, καθώς η φαρμακοβιομηχανία Merck ανακοίνωσε ότι διέκοψε την έρευνα για ένα δοκιμαστικό φάρμακο κατά του διαβήτη, επειδή συνδέθηκε με την εμφάνιση όγκων σε ποντίκια. Επίσης, μία άλλη εταιρία του κλάδου, η Biovail, επιβεβαίωσε ότι η SEC διενεργεί έρευνα στα λογιστικά της αρχεία για το οικονομικό έτος 2002 και σε τρίμηνα του 2003. Ο τίτλος της Merck υποχωρεί σε ποσοστό 6,53% και της Biovail πραγματοποιεί «βουτιά» 20,67%.

    Από το μέτωπο των εταιρικών επιδόσεων η αλυσίδα καταστημάτων Nordstrom ανακοίνωσε κέρδη υπερδιπλάσια, για το τρίτο τρίμηνο και πρόβλεψε πως τα μεγέθη του τρέχοντος διαστήματος θα ξεπεράσουν τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις. Ο τίτλος της ενισχύεται κατά 9,84%

    Η αλυσίδα ειδών πολυτελείας Dillards, ανακοίνωσε ζημιές ύψους 19 σεντς ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για 33 σεντς, με αποτέλεσμα η μετοχή της να σημειώνει άνοδο 6,55%.

    Στον τεχνολογικό κλάδο κέρδη της τάξης 1,19% του καταγράφει η Intel, ενώ η εταιρία πληροφορικής Autodesk σημειώνει κατακόρυφη άνοδο 15,52% ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Merrill Lynch αναβάθμισε τη μετοχή της εταιρίας σε «buy» (αγορά) από «neutral» (ουδέτερη στάση).

    Στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραφε οριακά κέρδη 0,04% και διαμορφωνόταν στις 9.623,28 μονάδες, o Nasdaq των επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας ανερχόταν στις 1.890,75 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,47% και ο ευρύτερος Standard and Poor's 500 σημείωνε άνοδο 0,09% στις 1.034,54 μονάδες.

    Σ.Α.

    [11] ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΤΗΣ ''ΕΙΔΗΣΕΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΣ'' ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (18:02 UTC+2)

    Ανοδική τροχιά διέγραψαν στο 9μηνο του 2003 τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας ''Ειδησεοφωνική Ελλάς'' Α.Ε.Ε, με τον κύκλο εργασιών της να ανέρχεται στο ποσό των 16,29 εκατ. ευρώ, έναντι 10,28 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2002, παρουσιάζοντας ανοδική ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του 58,53%.

    Ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα κέρδη προ φόρων στο 9μηνο του 2003, φθάνοντας στο ποσό των 3,34 εκατ. ευρώ, έναντι 2,78 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περσινής περιόδου, αυξημένα σε ποσοστό της τάξης του 20,10%.

    Θετική πορεία ακολούθησαν τα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας και σε ενοποιημένη βάση, με τον τζίρο της να σκαρφαλώνει στο ποσό των 17,05 εκατ. ευρώ, έναντι των 11,75 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ανοδική ποσοστιαία μεταβολή της τάξης του 45,16%.

    Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας στο συγκεκριμένο διάστημα ανήλθαν σε 3,31 εκατ. ευρώ, από 2,79 εκατ. ευρώ στο 9μηνο του 2002, αυξημένα κατά 18,63%.

    [12] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (17:23 UTC+2)

    Στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο "Ολύμπιον", θα παραστεί σήμερα στις 9 το βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άκης Τσοχατζόπουλος.

    Αύριο στις 11 το πρωί ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα επισκεφθεί το ΚΑΠΗ «Ελπίδα», του δήμου Ευόσμου και μισή ώρα αργότερα θα περιοδεύσει στον πεζόδρομο της περιοχής.

    Στη 1 το μεσημέρι ο υπουργός Ανάπτυξης, θα έχει συνάντηση με το δημοτικό συμβούλιο και φορείς του δήμου, σε ανοιχτή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ευόσμου, στο δημαρχείο, ενώ μία ώρα αργότερα, θα παρακαθίσει σε γεύμα σε τοπικό ουζερί

    Τέλος, αύριο στις 6.30 το απόγευμα ο κ. Τσοχατζόπουλος, θα έχει συνάντηση με συνδικαλιστές της Δημόσιας Διοίκησης, στο ξενοδοχείο «Mediterranean».

    [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΡΥ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (16:59 UTC+2)

    Επίσκεψη στους Νομούς Καρδίτσας και Λάρισας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή και τη Δευτέρα ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Δρυς.

    Στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει ο κ. Δρυς θα βρεθούν θέματα που αφορούν τη φετινή διαχείριση του βάμβακος, τις θετικές εξελίξεις στην αγορά του προϊόντος, την πορεία των διαπραγματεύσεων για τις αλλαγές στις ΚΟΑ των μεσογειακών προϊόντων (καπνός, λάδι, βαμβάκι) και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για τη βελτίωση των αγροτικών υποδομών στη Θεσσαλία.

    Ειδικότερα την Κυριακή, ο κ. Δρυς θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των τοπικών φορέων στη Νομαρχία Καρδίτσας, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθεί τον Παλαμά και θα πραγματοποιήσει επαφές με αγρότες σε ανοικτή συγκέντρωση.

    Τη Δευτέρα ο υπουργός Γεωργίας, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και με τον Νομάρχη Λάρισας, ενώ θα συμμετάσχει σε σύσκεψη εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου και τοπικών φορέων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

    Παράλληλα, έχουν προγραμματισθεί, επισκέψεις στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, στο Δημαρχείο Τυρνάβου και στο Δαμάσι.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ. Δρυς θα μεταβεί στο Σαραντάπορο, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αίθουσα του Δημαρχείου.

    Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Δήμο Ολύμπου, όπου και αναμένεται η ανακήρυξή του ως επίτιμου Δημότη, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση στην Καλλιθέα.

    [14] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΥΕ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (16:46 UTC+2)

    Συνάντηση με εκπροσώπους και εργαζομένους της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, οι οποίοι συμπλήρωσαν 7 εβδομάδες απεργιακών κινητοποιήσεων, θα πραγματοποιήσει στις 26 Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, όπως αναφέρεται και σε δημοσιεύματα του τύπου, οι υπάλληλοι της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση τους, για το εάν θα συνεχίσουν μετά τις 25 Νοεμβρίου την απεργία τους.

    [15] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Λευκωσία, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:54 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Φωτεινή Παπαδοπούλου, αναχωρεί την ερχόμενη Τρίτη για την Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου.

    Ο κ. Παπαδόπουλος θα φθάσει την Τρίτη, στις 8.45 π.μ. στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο.

    Στη συνέχεια θα διεξαχθούν διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας. Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών θα γίνουν δηλώσεις στον Τύπο.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [16] ΓΟΥΕΣΤΟΝ: ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ Κ. ΑΝΑΝ

    Λευκωσία, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:52 UTC+2)

    Το μόνο σχέδιο που υπάρχει στο τραπέζι για το Κυπριακό είναι αυτό του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, δήλωσε το απόγευμα ο Ειδικός Συντονιστής στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον.

    Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Λευκωσία, μετά την ολοκλήρωση των επαφών, ο Αμερικανός μεσολαβητής ανέφερε ακόμη ότι υψηλά ιστάμενοι κύκλοι της τουρκικής πλευράς εκφράζουν πρόθεση για διερεύνηση προτάσεων λύσης του Κυπριακού πέραν του Σχεδίου Ανάν.

    Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν έχει δει τις προτάσεις αυτές και πως το μόνο σχέδιο που υπάρχει στο τραπέζι είναι αυτό του ΓΓ των ΗΕ.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [17] ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

    Σκόπια, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:32 UTC+2)

    Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη χθες στις 11.30 το βράδυ, τοπική ώρα, μπροστά σε πολυκατοικία στη συνοικία Νοβο Λίσιτσε των Σκοπίων.

    Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημίες και διεξάγονται έρευνες.

    Να σημειωθεί ότι οι εκρήξεις στην ΠΓΔΜ είχαν σταματήσει εδώ και ένα μήνα.

    [18] ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Λευκωσία, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:19 UTC+2)

    Συμβολικό βήμα προς την επανένωση της Κύπρου αποτελεί η ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του ιστορικού Τεμένους του Μπαϊρακτάρη στη Λευκωσία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντρέας Χρίστου σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας του Τεμένους.

    Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο θρησκευτικός ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Σεϊχ Ναζίμ και άλλοι Τουρκοκύπριοι παράγοντες που μετέβησαν από τα κατεχόμενα, πρεσβευτές μουσουλμανικών χωρών, εκπρόσωποι άλλων πρεσβειών και ο πατήρ Ησαϊας, εκπροσωπώντας τη Μονή Κύκκου.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [19] ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΑΚ

    Λευκωσία, 21 Νοεμβρίου 2003 (19:48 UTC+2)

    Τη σταθεροποίησής του εντός του επιπέδου των 83 μονάδων συνέχισε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,2%, κλείνοντας στις 83,41 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε μόλις στις 264 χιλιάδες λίρες.

    Αμελητέα κέρδη της τάξης του 0,07% σημείωσε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, κλείνοντας στις 336,07 μονάδες.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [20] ΧΑΝΤΜΠΟΛ: ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΖΕΓΚΕΝΤ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (19:14 UTC+2)

    Με στόχο τη νίκη, έστω και με ένα γκολ, και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει θα παραταχθεί αύριο στις 6.30μμ ο Φίλιππος Βέροιας στο τελευταίο και καθοριστικό εντός έδρας παιχνίδι του για τον πέμπτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ουγγρική Πικ Ζέγκεντ.

    "Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς", είπε χθες ο πλέι μέικερ του Φιλίππου Γιόζεφ Ίλες, ο οποίος ως παίκτης της Φότεξ ήξερε την συνταγή να κερδίζει την Ζέγκεντ, και πρόσθεσε: "Ακόμη κι αν κερδίσουμε με διαφορά μικρότερη των έξι γκολ πρέπει να ξέρετε ότι έχουμε πολλές πιθανότητες πρόκρισης παίρνοντας βαθμό ή βαθμούς στη Νορβηγία. Το παιχνίδι με την Ζέγκεντ θα είναι δύσκολο γιατί η Ζέγκεντ είναι πολύ δυνατή ομάδα. Στη Βέροια όμως δείξαμε ότι ξέρουμε να κερδίζουμε ισχυρούς αντιπάλους όπως η Ζάγκρεμπ και η Σάντεφιορντ. Πιστεύω ότι εμείς έχουμε πιθανότητες 70-75% και η Ζέγκεντ 25-30%. Αν παίξουμε πολύ καλά πιστεύω ότι θα κερδίσουμε με διαφορά μεγαλύτερη των έξι γκολ".

    Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ίλες κινούνται και οι Άκος Ντόρος, Άντερς Μπενιάμινσον. Για τον Ούγγρο παίκτη μάλιστα το αυριανό παιχνίδι είναι το πρώτο του επίσημο απέναντι στην πρώην ομάδα του. "Δεν νιώθω τίποτα το ιδιαίτερο που θα παίξω κόντρα στους πρώην συμπαίκτες μου. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Το παιχνίδι με την Ζέγκεντ είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Πρέπει να κερδίσουμε για να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Πρώτος στόχος μας είναι η νίκη. Αν ξεπεράσουμε τα έξι γκολ διαφορά ακόμη καλύτερα. Άποψή μου είναι ότι αν το πιστέψουμε όλοι θα το πετύχουμε. Όπως καταλαβαίνω, δεν υπάρχει κανείς εδώ που να πιστεύει ότι δεν θα κερδίσουμε", σημείωσε ο Άκος Ντόρος. "Αν δεν κερδίσουμε μένουμε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, συνεπώς το αυριανό παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Είμαστε πολύ δυνατοί στην Βέροια. Δεν πήγαμε καλά στο Ζάγκρεμπ αλλά εντός έδρας πάντα παίζουμε καλά. Στόχος μας είναι η νίκη αλλά αν πάρουμε και διαφορά έξι γκολ θα είναι καλύτερα. Η Ζέγκεντ είναι πολύ δυνατή ομάδα γι αυτό πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε τους δυο βαθμούς. Αν δεν καλύψουμε την διαφορά τότε θα χρειαστούμε αποτέλεσμα στη Νορβηγία", επεσήμανε ο Άντερς Μπενιάμινσον.

    Στο μεταξύ έφτασε χθες και προπονήθηκε η Πικ Ζέγκεντ. Ο προπονητής της ομάδας Πέτερ Κόβατς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και έχει φέρει στην Ελλάδα όλα του τα αστέρια.

    Διαιτητές της αυριανή αναμέτρησης θα είναι οι Σέρβοι Ιμπρόνιεφ και Γκρκόβιτς οι οποίοι σφύριξαν και πέρσι στην Βέροια, τον επαναληπτικό του Τσάλεντζ Καπ ανάμεσα στον Φίλιππο και την Ρουμάνικη Μπάγια Μάρε (35-25 στις 14-12-2002). Παρατηρητής θα είναι ο Σκοπιανός Νιντελκόφσκι.

    [21] ΣΚΟΜΠΟΕ: ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (18:22 UTC+2)

    Στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο, αλλά και στις πρώτες του εντυπώσεις σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση της νέας του ομάδας αναφέρθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δανός προπονητής του Αρη, Ολε Σκόμποε.

    «Ολο αυτό το διάστημα δουλέψαμε πάνω στη φυσική κατάσταση. Μας βοήθησε η διακοπή του πρωταθλήματος. Δουλέψαμε σκληρά, αλλά έχω να πω ότι ίσως δεν έγινε καλή προετοιμασία στην αρχή και εκεί να οφείλεται η μειωμένη φυσική μας κατάσταση», τόνισε ο κ. Σκόμποε και συνέχισε: «Μέχρι στιγμής ο Πανιώνιος έχει κάνει πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. Είναι δυνατή και πολύ οργανωμένη ομάδα και θα πρέπει να μείνουμε συγκροτημένοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που πρέπει».

    Ο προπονητής του Αρη μίλησε και για επικείμενες μεταγραφές: «Αυτό το διάστημα δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές, όμως θεωρώ ότι αν γίνουν τότε θα έχουμε πολλές πιθανότητες να πάμε καλύτερα. Θα δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες. Οταν ήρθα στην ομάδα κανείς δεν μου είπε ότι θα κάνουμε μεταγραφές γιατί δεν υπάρχουν χρήματα. Πρέπει συνεπώς να δουλέψουμε με τα παιδιά που είναι στην ομάδα και να βελτιωθούμε συνολικά σαν ομάδα. Στο ποδόσφαιρο μπορώ να αποδεχτώ μια ομάδα που χάνει όταν ο αντίπαλος είναι καλύτερος, αλλά ποτέ όταν η άλλη ομάδα δεν έχει φυσική κατάσταση».

    Τέλος, ο κ. Σκόμποε αναφέρθηκε και στην ψυχολογία των παικτών: «Από τότε που ήρθα στην ομάδα άλλαξε η ψυχολογία. Είναι πολύ καλύτερη και αυτό είναι υπέρ μας», δήλωσε ο Δανός τεχνικός.

    O Ολε Σκόμποε συμπεριέλαβε στην αποστολή του Αρη για τον αγώνα με τον Πανιώνιο δεκαοκτώ ποδοσφαιριστές. Αυτοί είναι οι: Γκίτκος, Λαμπάκης, Καραλιόπουλος, Κολτσίδας, Ν. Παπαδόπουλος, Κατσιαρός, Αμπελάς, Διγκόζης, Φρατζέσκος, Σελάντερ, Πασσαλής, Κούσας, Κυζερίδης, Α. Παπαδόπουλος, Σκέντζος, Λαζανάς, Καζαντζής και Σπέρτος.

    [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

    Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2003 (18:12 UTC+2)

    Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είχαν την Παρασκευή ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Αργύρης Μήτσου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Λούβαρης, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι για την αποφυγή επεισοδίων και την ομαλή εξέλιξη του ντέρμπι του Σαββάτου μεταξύ των δύο "αιωνίων" στη Ριζούπολη.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, αθλητικού δικαστή, Δημήτρη Ασπρογέρακα και μετά την ολοκλήρωσή της οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ευχήθηκαν να εξελιχθούν όλα ομαλά.

    Στο μεταξύ, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λαμβάνει και η Αστυνομία για την αποτροπή επεισοδίων στη Ριζούπολη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται ακόμη και απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλούς δρόμους γύρω από το γήπεδο.

    Όλα γύρω από τις δύο ομάδες κινούνται σε ρυθμούς ντέρμπι. Κανένας από τους δύο μονομάχους δεν αντιμετωπίζει προβλήματα της τελευταίας στιγμής, με τους κ.κ. Προτάσοφ και Σουμ να συνεχίζουν την προετοιμασία των ομάδων τους χωρίς πολλά λόγια.

    [23] ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (18:07 UTC+2)

    Με τη συμμετοχή 115 αθλητών και αθλητριών από 37 σωματεία όλης της χώρας, ξεκινάει αύριο στο κλειστό γυμναστήριο της Δραπετσώνας «Κασιμάτειο» το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων - κορασίδων.

    Η ζύγιση των νεαρών πυγμάχων θα γίνει το πρωί από τις 8:00 έως τις 10:00. Στη συνέχεια, από τις 10:00 έως τις 11:00 θα ακολουθήσει η κλήρωση των αγώνων, οι οποίοι θα αρχίζουν καθημερινά στις 5 το απόγευμα.

    Από τον τελικό αριθμό των συμμετοχών θα εξαρτηθεί και η διάρκεια του πρωταθλήματος. Εφόσον υπάρξουν πολλές συμμετοχές σε τουλάχιστον μία κατηγορία, η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ολοκληρωθεί μία μέρα νωρίτερα.

    [24] ΕΠΙΚΙΝΔΥΝEΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ Β' ΕΘΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (16:34 UTC+2)

    Δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια δίνουν οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος της Β' εθνικής. Συγκεκριμένα η Καλαμαριά δοκιμάζεται στα Γιάννενα κόντρα στον τοπικό ΠΑΣ, ενώ η Κασσάνδρα έχει δύσκολο έργο στο νησί των Φαιάκων αντιμετωπίζοντας την Κέρκυρα. Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Νίκη Βόλου υποδέχεται στο γήπεδό της τον Πανσερραϊκό, ενώ επικίνδυνη έξοδο στην Καισαριανή πραγματοποιεί ο Ποσειδών Ν. Πόρων που αντιμετωπίζει τον Εθνικό Αστέρα.

    Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής είναι:

    Γηπ Λειβαδιάς: Λεβαδειακός-Πατραϊκός

    Γηπ. Καισαριανής: Εθνικός Αστέρας-Ποσειδών Νέων Πόρων

    Γηπ. Νέας Ιωνίας: Νίκη Βόλου-Πανσερραϊκός

    Γηπ. Κέρκυρας: Κέρκυρα-Κασσάνδρα

    Γηπ. Καλαμάτας: Καλαμάτα-Απόλλων Αθηνών

    Γηπ. Ιωαννίνων): Γιάννινα-Απόλλων Καλαμαριάς

    Αναβλήθηκαν τα παιχνίδια Εργοτέλη-Φωστήρα και Παναχαϊκής-Ατρομήτου Αθηνών. Ολες οι αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 15:00.

    [25] ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΑΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ

    Ουάσιγκτον, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:40 UTC+2)

    To αμερικανικό προξενείο στο Λάγος της Νιγηρίας κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην πόλη να αποφύγουν το προάστιο Βικτόρια Αϊλαντ και εμπορικά κέντρα που βρίσκονται σε αυτό, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ενδεχόμενο χτύπημα στην περιοχή αυτή, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Η προειδοποίηση αναφέρεται στο εμπορικό κέντρο Μέγκα Πλάζα, ένα από τα μεγαλύτερα της πόλης των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

    [26] ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    Τελ Αβιβ, 21 Νοεμβρίου 2003 (20:36 UTC+2)

    Τον περασμένο μήνα, η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, το οποίο -είπε- πως διέψευδε τους ισχυρισμούς των Παλαιστινίων ότι δέκα αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές στη Γάζα.

    Εκείνη την ημέρα, η αεροπορία του Ισραήλ ισχυριζόταν ότι δύο πύραυλοί της έπληξαν μόνο το αυτοκίνητο των Παλαιστίνιων παραστρατιωτικών.

    Όμως Ισραηλινοί βουλευτές λένε ότι διαθέτουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Ισραήλ χρησιμοποίησε ένα πιο θανατηφόρο τύπο όπλων, μετέδωσε το ΒΒC.

    Αμφιβολίες

    Ο Ισραηλινός στρατός, με μια ενέργεια που θεωρείται ασυνήθιστη, παρουσίασε το βίντεο ενώπιον δημοσιογράφων.

    Είχε προηγηθεί η στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα στις 20 Οκτωβρίου.

    Το μαυρόασπρο βίντεο έδειχνε ένα αυτοκίνητο να κινείται σε έναν ερημικό δρόμο, λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπηθεί από αέρος.

    Στην εικόνα, που δεν είναι καθαρή, δεν εμφανίζονται πολίτες.

    Τότε, ο διοικητής Νταν Χαλούτζ είχε πει ότι πύραυλοι τύπου Χελφάιερ εκτοξεύθηκαν από ελικόπτερα Απάτσι.

    Όμως, ο Ισραηλινός αριστερός βουλευτής, Γιόσι Σαρίντ, είπε ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι χρησιμοποιήθηκαν «ισχυρά πυρομαχικά ασυνήθιστα μεγάλου βεληνεκούς».

    «Δεν υπάρχει αμφιβολία», είπε, «ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο ισραηλινός στρατός ήταν ανακριβή».

    Αλλά και ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Σλομ Ελντάρ, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο της επίθεσης, είπε ότι κάτοικοι της περιοχής του ανέφεραν πως ένα από τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν το βράδυ της επίθεσης ήταν ασυνήθιστο.

    «Πρώτα εξερράγη στον αέρα, έτσι ώστε να διασκορπιστεί σε μεγάλες αποστάσεις», περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Μετά τις απειλές του κ. Σαρίντ για αποκάλυψη της αλήθειας, ο ισραηλινός στρατός παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν ήταν ολοκληρωμένα.

    [27] ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΠΟΥΣ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

    Λονδίνο, 21 Νοεμβρίου 2003 (19:03 UTC+2)

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους αναχώρησε σήμερα το απόγευμα από το αεροδρόμιο Τίσιντ (βορειανατολική Βρετανία) για την Ουάσιγκτον ολοκληρώνοντας την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στη Βρετανία.

    Ο κ. Μπους και η σύζυγός του Λόρα αναχώρησαν για τις ΗΠΑ αφού πέρασαν το πρωινό στο εκλογικό προπύργιο του Βρετανού πρωθυπουργού, το Σέντγκεφιλντ, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Το προεδρικό ζεύγος έγινε δεκτό στο αγρόκτημα του Τόνι Μπλερ και της συζύγου του Τσέρι, ενώ γευμάτισαν σε μια πάμπ της περιοχής και επισκέφθηκαν ένα Κολέγιο.

    [28] ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ: "Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ"

    Βαρσοβία, 21 Νοεμβρίου 2003 (19:01 UTC+2)

    Ο προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε σήμερα από τη Βαρσοβία που επισκέπτεται επίσημα ότι ''η πάταξη της τρομοκρατίας είναι καθήκον όλων των δημοκρατιών''.

    Ο Ιταλός πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας στο φόρουμ της ''(17μελούς) Πρωτοβουλίας Κρατών της Κεντρικής Ευρώπης'' στην πολωνική πρωτεύουσα τόνισε οτι ''ο δυτικός κόσμος είναι αντιμέτωπος με τη διεθνή τρομοκρατία. Αυτό αφορά όχι κάποια συγκεκριμένη χώρα αλλά ολόκληρο το δυτικό σύστημα'', ενώ επισήμανε πόσο σπουδαίος ''είναι ''ο διάλογος της Δύσης με το Ισλάμ''.

    Στο θέμα του Ιράκ ο Ιταλός πρωθυπουργός εξέφρασε την ευχή γρήγορα να απαλυνθούν οι ευρωπαϊκές διαιρέσεις και η ΕΕ ενωμένη να συμμετάσχει στην ανασυγκρότηση και την ανοικοδόμηση του Ιράκ.

    [29] ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΕΤΖΦΙΛΝΤ

    Λονδίνο, 21 Νοεμβρίου 2003 (18:13 UTC+2)

    Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές πολιόρκησαν στο Σέτζφιλντ, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και της πολιτικής του στο Ιράκ.

    Πολλοί από τους διαδηλωτές τον κατηγόρησαν ότι με την πολιτική του τροφοδοτεί τη διεθνή τρομοκρατία και τον χαρακτήρισαν «ανεπιθύμητο» στη Βρετανία, ενώ άλλοι κρατούσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «Κάτω ο Μπους».

    Εντωμεταξύ, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στη χθεσινή διαδήλωση στο κέντρο του Λονδίνου συμμετείχαν πάνω από 110.000 άτομα, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι δεν υπήρξε το παραμικρό έκτροπο, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά των διαδηλωτών υποδειγματική.

    [30] ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 44oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Αλεξανδρούπολη, 21 Νοεμβρίου 2003 (17:33 UTC+2)

    Για ένατη χρονιά φέτος θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη από 23-26 Νοεμβρίου οι Περιφερειακές εκδηλώσεις του 44ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

    Η Αλεξανδρούπολη, μαζί με τη Φλώρινα, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τα Γρεβενά, είναι οι επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

    «Στόχος των εκδηλώσεων», όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλης Μανωλόπουλος, «είναι να φέρουμε το κοινό της περιφέρειας κοντά στην παλαιότερη και σύγχρονη ελληνική και διεθνή κινηματογραφική παραγωγή, μεταφέροντας μια γεύση της γιορτής της έβδομης τέχνης πέρα από τα στενά όρια της Θεσσαλονίκης».

    Η επίσημη έναρξη θα γίνει την Κυριακή στις 8μμ στο Δημοτικό θέατρο της πόλης με την ταινία «Το κουστούμι».

    Οι άλλες ταινίες που θα προβληθούν είναι: «Στις πέντε το απόγευμα», «Chunking Express», «Κόκκινο χρυσάφι», «Μακριά», «Μάτια από νύχτα», «Σπιρτόκουτο».

    Ο.Ο.

    [31] Η "ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (15:01 UTC+2)

    Με το σύνθημα «Όλη η πόλη μια παρέα» οι Θεσσαλονικείς καλούνται να γιορτάσουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 7:00 το βράδυ στη πλατεία Αριστοτέλους. Είναι η «Γιορτή των Αγγέλων» που θα πλαισιώσει την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου. Φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν νωρίς, όπως άλλωστε συμβαίνει σ΄ όλες τις πόλεις τις Ευρώπης, προκειμένου να ενισχυθεί και η εμπορική κίνηση της Θεσσαλονίκης.

    Η «Γιορτή των Αγγέλων» ξεκινά με την χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Ζιακούλη, το σύνολο των πνευστών του Δημοτικού Ωδείου Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Καραπινίδη και την ορχήστρα του Άκη Γούναρη.

    Η βραδιά κορυφώνεται με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και του παραδοσιακού καραβιού από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ενώ εντυπωσιακά πυροτεχνήματα θα προσδώσουν στην γιορτή μια ξεχωριστή νότα.

    Στη συνέχεια θα εμφανισθούν στη σκηνή δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια της Ελληνικής έντεχνης λαϊκής σκηνής η Γλυκερία και ο Κώστας Μακεδόνας. Ενώ η βραδιά θα κλείσει με Χριστουγεννιάτικο ραντεβού με το συγκρότημα Δυτικές Συνοικίες.

    Τη μοναδική αυτή εκδήλωση θα μπορούν να την παρακολουθήσουν οι θεατές εκτός από το χώρο της εκδήλωσης και από τον τηλεοπτικό σταθμό TV100 που θα τη μεταδώσει ζωντανά.

    Υπεύθυνος διοργάνωσης, είναι ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος των Μεγάλων Εκδηλώσεων, Βασίλης Γάκης.

    Την ερχόμενη Τρίτη, 25 Νομεβρίου, στις 11:30 κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνάντησής του με τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος θα αναφερθεί στη «Γιορτή των Αγγέλων» και θα δοθούν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ τα καθιερωμένα αναμνηστικά Χριστουγεννιάτικα δώρα.

    [32] "ΕΦΥΓΕ" Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΚΘΒΕ ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΛΙΓΑ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (14:13 UTC+2)

    «Έφυγε» χτες χτυπημένη από την επάρατη νόσο η ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Ελένη Καλλιγά, η οποία κηδεύεται σήμερα στις 3 στον ιερό ναό Αναστάσεων του Κυρίου στο κοιμητήρι Θεσσαλονίκης

    Έχοντας γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε με υποτροφία στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και συνεργάστηκε με θιάσους του ελεύθερου θεάτρου (το Λαϊκό Πειραματικό Θέατρο του Λεωνίδα Τριβιζά, τον θίασο του Γιάννη Χουβαρδά, το Θέατρο του Πειραιά, τους Ελεύθερους Καλλιτέχνες, τον Λάκη Λαζόπουλο).

    Το ταλέντο και η ξεχωριστή καλλιτεχνική της παρουσία σφράγισαν μια σειρά από ρόλους σε παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Από τα "Τέσσερα πόδια του τραπεζιού" το 1985, ως τη "ΦΑΥΣΤΑ" το 1992 και τις πιο πρόσφατες ερμηνείες της στον "Συνταγματάρχη Πουλί" (1999), τον "Τρελαντώνη" (2001) και τις "Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης" (2002) η Ελένη Καλλιγά υπηρέτησε με πίστη και δημιουργική πνοή την Τέχνη του Θεάτρου.

    Ο διευθυντής του ΚΘΒΕ Βίκτωρ Αρδίττης σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων : «Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε χθες τον αιφνίδιο θάνατο της ηθοποιού Ελένης Καλλιγά, που τίμησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την καλλιτεχνική προσφορά της, ανήκοντας τα τελευταία χρόνια στο δυναμικό των ηθοποιών του. Σύσσωμο το δυναμικό του θεάτρου μας πενθεί για τον άδικο χαμό της. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια και συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο τη δύσκολη αυτή στιγμή στην οικογένειά της»

    [33] "ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ" ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (13:48 UTC+2)

    Το επιτυχημένο και απολαυστικό παιδικό θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Οι ιππότες της τηγανιτής πατάτας» ανεβάζει τον φετινό χειμώνα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57) η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Ευόσμου σε συνεργασία με το θέατρο σφαίρα.

    Το έργο παρουσιάζεται στο κοινό κάθε Κυριακή στις 11:00 π.μ., ενώ πραγματοποιούνται προγραμματισμένες παραστάσεις για τα δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού Θεσσαλονίκης αλλά και για σχολεία όμορων νομών (από Δευτέρα έως Παρασκευή- πρωινές ώρες κατόπιν συννενοήσεως).

    Για ένατη συνεχή χρονιά η θεατρική ομάδα του Δήμου Ευόσμου, δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς θεατές να προβληματιστούν μέσα από έξυπνους κωμικούς διαλόγους για καίρια ζητήματα της σύγχρονης εποχής

    Η παράσταση, που σκηνοθετεί η Γεωργία Εμμανουήλ, «ταξιδεύει» τους θεατές στο μέλλον και συγκεκριμένα στον 24ο αιώνα. Είναι η εποχή όπου οι άνθρωποι δεν τρώνε πια φαγητά αλλά. χάπια! Ο ανθρώπινος πολιτισμός τείνει να εξαφανιστεί, καθώς οι άνθρωποι εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία μετατρέπονται σε ρομπότ και αποκτούν ακόμη και τις διατροφικές τους συνήθειες.

    Δύο άνθρωποι που έχουν συνεργείο ρομπότ ανακαλύπτουν την τηγανιτή πατάτα..και η περιπέτεια αρχίζει!

    Οι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής:

    Σκηνοθεσία: Γεωργία Εμμανουήλ

    Σκηνικά - κουστούμια: Χριστίνα Μανώλα

    Κατασκευή κουστουμιών: Μερτζάνη Σοφία

    Φωτισμός: Κύριλλος Λαζαρίδης

    Μουσική επένδυση: Τόλης Δεληγιάννης και Στέλιος Καρασταμάτης

    Χορογραφίες: Αντωνία Ντάνου

    Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Γεωργίου Μαίρη, Ισαακίδης Κώστας, Σαμολαδά Μαρία, Στεφανίδης Ιωσήφ, Τσολερίδου Ροδή, Χατζηιλιάδου Αναστασία.

    Η τιμή του εισιτηρίου ανέχεται στα 6 .

    [34] ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 21 Νοεμβρίου 2003 (13:42 UTC+2)

    Την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά διοργανώνει την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, πιστό στις παραδόσεις.

    Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του μουσείου και θα περιλαμβάνει τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου και τα στολίδια είναι κατασκευασμένα από τα ίδια τα παιδιά.

    Επίσης, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά και μικρο αντικείμενα από το Πωλητήριο του Τελλογλείου θα διατίθενται στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, που διοργανώνεται την ίδια μέρα και τα έσοδα θα διατεθούν στο Παιδικό Χωριό SOS. Η γιορτή θα κλείσει με τραγούδια και κάλαντα από χορωδίες.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 21 November 2003 - 19:14:01 UTC