Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-12-29

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΡ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΕΕ ΓΙΑ ΙΡΑΚ
  • [02] ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ
  • [03] ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [04] Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ
  • [05] Ο ΑΡΙΕΛ ΣΑΡΟΝ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ
  • [06] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [07] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [08] ΠΑΟΥΕΛ: Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ
  • [09] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. - ΑΕΚ 76 - 85
  • [10] ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ
  • [11] ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ
  • [12] ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ Ι.Χ. ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ
  • [13] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ Ο Κ.ΜΙΣΣΑΣ
  • [14] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΡΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 77 - 76
  • [15] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ"
  • [16] ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ 20 Ι.Χ. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ
  • [17] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ
  • [18] ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ
  • [19] ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒΙΤΣ
  • [20] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ
  • [21] ΜΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ 2003 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ
  • [22] ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [23] ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ Ο ΠΑΟΥΕΛ
  • [24] Ο ΥΜΑ-Θ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

  • [01] Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΡ ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΕΕ ΓΙΑ ΙΡΑΚ

    Θεσσαλονίκη, 29 Δεκεμβρίου 2002 (11:36 UTC+2)

    Η Ελλάδα επιδιώκει να παίξει το ρόλο της "γέφυρας" ανάμεσα στην Ευρωπαική Ενωση και τις ΗΠΑ, με τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2003 που θα έχει την προεδρία της Ε. Ε. τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής".

    Σχετικά με το θέμα της επικείμενης στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράκ και το αν θα υπάρξει κοινή στάση των χωρών μελών της Ε.Ε. ο κ. Παπανδρέου σημειώνει:"Εμείς θα προσπαθήσουμε σε κάθε περίπτωση να είμαστε αποτελεσματικοί, αλλά δεν πρέπει αν ξεχνάμε ότι η προεδρία δεν είναι μάγος. Την κοινή συνιστώσα μπορούμε να τη βρούμε εάν υπάρχει και η βούληση όλων των εταίρων, εάν υπάρχει κάποια προσέγγιση στις θέσεις. Ξέρουμε ότι σε κάποια θέματα δεν υπάρχει προσέγγιση. Δεν είναι σίγουρο λοιπόν ότι θα μπορούμε να βρούμε κοινή θέση".

    Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας υπογραμμίζει ότι η Ε.Ε. πρέπει να αποδείξει το ιδιαίτερο βάρος, την ορθότητα των σκέψεων της και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών της και προσθέτει:"Πολύ απλά μπορεί να πεί κάποιος ότι ναι χρειάζεται η αστυνομική ή πολλές φορές ακόμη και η στρατιωτική ισχύς όταν αντιμετωπίζεις τέτοιου είδους προβλήματα. Εάν όμως πάλι μείνεις επικεντρωμένος σε αυτή τη λογική και μόνο, ίσως κερδίσεις τη μάχη αλλά θα χάσεις τον πόλεμο. Τον πόλεμο της ειρήνης".

    [02] ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

    Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2002 (21:38 UTC+2)

    Η ελληνική προεδρία θα δώσει έμφαση στις σχέσεις της Ενωσης με τα Δυτικά Βαλκάνια, την Τουρκία, τον αραβικό κόσμο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή της ΝΕΤ "Ελλάδα-Ευρώπη 2003".

    "Ολα αυτά οπωσδήποτε είναι θέματα που εκ των πραγμάτων η Ελλάδα θα έχει να παίξει σημαντικό ρόλο και να δώσει στην προεδρία της μια προοπτική", σημείωσε και πρόσθεσε ότι στο Συμβούλιο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, θα δοθεί η δυνατότητα συνάντησης ΕΕ και Βαλκανίων.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ είναι να ενδυναμώσει τις αξίες στις οποίες στηρίζεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα (ειρήνη, σταθερότητα, δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη, ασφάλεια, κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη) και να τις κάνει βιώσιμες όχι μόνο εντός της Ευρώπης, αλλά και στις γειτονικές χώρες και ευρύτερα στον κόσμο.

    [03] ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Βερολίνο, 29 Δεκεμβρίου 2002 (10:25 UTC+2)

    Σάλο στην ίδια την Τουρκία, αλλά κυρίως στη Γερμανία, προκαλεί η δίκη που διεξάγεται στο υπ' αριθμόν 1 Δικαστήριο Κρατικής Ασφαλείας της Αγκυρας με κατηγορούμενους τους εκπροσώπους των Γερμανικών ιδρυμάτων στην Τουρκία, οι οποίοι δικάζονται με την κατηγορία της κατασκοπίας.

    Οι γερμανικές εφημερίδες που υποστηρίζουν τα ιδρύματα, τα οποία κατηγορούνται για κατασκοπεία, τονίζουν ότι "εάν η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε. η Δικαστική Εξουσία της θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη" και "Η Τουρκία απέχει πολύ από το να είναι Κράτος Δικαίου".

    Η εφημερίδα "Die Welt" σχολίασε πως με το κατηγορητήριο των 80 σελίδων, αν και δεν υπάρχει στοιχείο, ενδέχεται οι κατηγορούμενοι να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης 15 ετών.

    Στην είδηση, γίνεται αναφορά και στις απόψεις του εκπροσώπου του ιδρύματος "Konrad Adenauer", Wulf Schonbohm. Στην ίδια είδηση τονίζεται ότι "τα ιδρύματα θεωρούν τον εαυτό τους θύμα του "πολέμου ισχύος" μεταξύ των φιλοευρωπαϊστών και των εθνικιστών στην Τουρκία" και υπογραμμίζεται πως : «Η γερμανική Κυβέρνηση και η νεοεκλεγείσα τουρκική είχαν προβεί σε έκκληση για να σταματήσει η δίκη».

    Οι ξένοι παρατηρητές στην τουρκική πρωτεύουσα εκτιμούν πως ορισμένοι κύκλοι του τουρκικού στρατού υποστηρίζουν την εκστρατεία εναντίον των γερμανικών ιδρυμάτων και σκοπός είναι να τορπιλίσουν την προσέγγιση της Τουρκίας στην Ευρώπη και να παρεμποδίσουν ορισμένες μεταρρυθμίσεις που απειλούν κάποιες ιδιαιτερότητες του στρατού και ορισμένους πολιτικούς κύκλους».

    Η "Hamburger Abendblatt" υποστήριξε ότι η δίκη αυτή είναι άκαιρη για την Κυβέρνηση, ότι οι πολιτικοί ήρθαν σε δύσκολη θέση και προέβη στο εξής σχόλιο: «Η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην Ε.Ε. και καταβάλλει προσπάθεια να εκπληρώσει τα κριτήρια της Ε.Ε.

    Ενώ έχουν έτσι τα πράγματα, η δίκη αυτή εις βάρος των γερμανικών Βακουφίων δεν δημιουργεί καλή εντύπωση».

    Από την άλλη η εφημερίδα "Badische Zeitung" τόνισε πως «ένα από τα εισιτήρια εισόδου στην Ε.Ε. είναι ο διαχωρισμός Εξουσιών [εννοεί την Νομοθετική, Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία] και ειδικότερα σημασία έχει μια ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία».

    Η εφημερίδα τόνισε πως η Τουρκία απέχει από το να είναι Κράτος Δικαίου.

    Στη συνέχεια σημειώνεται πως ο εκπρόσωπος του ιδρύματος "Konrad Adenauer", Wulf Schonbohm, που δικάζεται με την κατηγορία ότι προέβη σε κατασκοπεία, σε δήλωσή του στην "Die Welt", τόνισε: «Έχω τη γνώμη πως η δίκη θα διεξαχθεί κατά τρόπο δίκαιο. Ελπίζω επίσης να λήξει γρήγορα».

    Ο Πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, Wolfgang Thierse, προέβη σε έκκληση προς τους Τούρκους πολιτικούς, να αντιταχθούν στη δίκη που ξεκίνησε εναντίον των εκπροσώπων των γερμανικών Βακουφίων στην Τουρκία.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής της Γερμανίας σε ομιλία του στο ραδιοσταθμό του Βερολίνου "Bradenburg Info", τόνισε: «Σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι οι εκπρόσωποι των ιδρυμάτων στη δίκη που ξεκίνησε εναντίον τους στην Τουρκία, αυτό θα αποτελέσει χαστούκι σε όσους υποστηρίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.».

    Ο Πρέσβης της Γερμανίας στην Αγκυρα, Rudolf Schmidt υποστήριξε ότι η δίκη που ξεκίνησε με την αιτιολογία της κατασκοπείας, στηρίζεται σε αβάσιμους ισχυρισμούς.

    Ο Γερμανός πρέσβης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε πως δεν μπορούν να επέμβουν στην Δικαστική Εξουσία στην Τουρκία και πρόσθεσε: «Όμως μπορώ να πω ότι οι ισχυρισμοί δεν στηρίζονται σε καμία βάσιμη αιτιολογία. Ελπίζω ότι η δίκη θα λήξει με την αθώωση των κατηγορουμένων».

    [04] Ο ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

    Αγκυρα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (12:34 UTC+2)

    Ανοιχτο αφήνει το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για λύση στην Κύπρο πριν από την υπογραφή της συμφωνίας ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντεκτάς με δηλώσεις του από την Αγκυρα.

    «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Εάν δεν κατορθώσουμε να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα ως τέλη Φεβρουαρίου, τότε ευελπιστούμε ότι θα καταστεί δυνατή η επίτευξη μίας συμφωνίας μέσα στον Μάρτιο» τόνισε ο Ντεκτάς στους δημοσιογράφους που τον υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο της Αγκυρας, απ' όπου αναχώρησε για την κατεχόμενη Κύπρο.

    Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων καυτηρίασε τις πιέσεις που του ασκούνται για να καταλήξει σε μία συμφωνία για την επανένωση της νήσου, τονίζοντας πως «αποκλείεται να υποκύψει σε οποιαδήποτε εντολή, όποια κι αν είναι αυτή».

    Ο Ντεκτάς είχε φθάσει στις 12 Δεκεμβρίου στην Αγκυρα για να αναρρώσει έπειτα από σοβαρή εγχείρηση καρδιάς που υποβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Στη διάρκεια της συνόδου της Κοπεγχάγης, η ΕΕ είχε καλέσει τις δύο κυπριακές πλευρές να έλθουν σε συμφωνία πριν τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που ορίσθηκε ως διορία για να αποφασισθεί η διεξαγωγή ξεχωριστών δημοψηφισμάτων, πριν την υπογραφή στην Αθήνα στις 16 Απριλίου της συνθήκης για την ένταξη του ελληνικού τμήματος της Κύπρου, που έχει αποφασισθεί για το Μάιο του 2004.

    [05] Ο ΑΡΙΕΛ ΣΑΡΟΝ ΥΠΕΡΑΜΥΝΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ

    Τελ Αβίβ, 29 Δεκεμβρίου 2002 (20:48 UTC+2)

    Δικαιολογημένη και αναγκαία χαρακτήρισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή του και η οποία αποσκοπεί στην εξόντωση επιλεγμένων Παλαιστίνιων εξτρεμιστών, όπως μεταδίδει το BBC.

    Υποστήριξε μάλιστα πως η δολοφονία τεσσάρων Εβραίων εποίκων την περασμένη Παρασκευή υπογραμμίζει πόσο αναγκαία είναι, όπως είπε, η ενίσχυση του πολέμου που έχει κηρύξει το Ισραήλ κατά της τρομοκρατίας.

    Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως ο Γενικός Εισαγγελέας του Ισραήλ, Ελιακίμ Ρουμπινστάιν, είχε επικρίνει νωρίτερα την πολιτική των επιθέσεων εναντίον «επιλεγμένων στόχων», συστήνοντας μάλιστα στην κυβέρνηση Σαρόν να εφαρμόζει με «εξαιρετικά μεγάλη προσοχή» την πολιτική αυτή.

    [06] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 29 Δεκεμβρίου 2002 (20:43 UTC+2)

    Οι τελευταίες μέρες του 2002 βρίσκουν τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, μετά το τέλος της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Η ΑΕΚ με την εκτός έδρας νίκη επί του Ιωνικού Ν.Φ. παραμένει στη 2η θέση, ενώ τρίτος είναι ο Αρης που κέρδισε στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης τον Μακεδονικό.

    Αναλυτικά η βαθμολογία μετά το τέλος της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ εξελίχτηκε ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική)

    1.Παναθηναϊκός 18

    2.ΑΕΚ 17

    3.Αρης 16

    4.Ολυμπιακός 14

    5.Ιωνικός Ν.Φ. 14

    6.Μακεδονικός 14

    7.ΠΑΟΚ 13

    8.Μαρούσι 13

    9.Ηρακλής 12

    10.Περιστέρι 12

    11.Νήαρ Ηστ 11

    12.Ολύμπια Λάρισας 11

    13.Ηράκλειο 11

    14.Πανιώνιος 11

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10η)

    Πανιώνιος - Αρης

    Μαρούσι - ΠΑΟΚ

    ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

    Νήαρ Ηστ - Περιστέρι

    Ηρακλής - Ηράκλειο

    Ιωνικός Ν.Φ. - Ολυμπιακός

    Μακεδονικός - Ολύμπια Λάρισας

    [07] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 29 Δεκεμβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Την κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί αύριο, στις 12 το μεσημέρι, ο νέος Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, συνοδευόεμνος από Νομαρχιακούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.

    [08] ΠΑΟΥΕΛ: Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ

    Ουάσιγκτον, 29 Δεκεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται μεν για τυχόν επίθεση κατά του Ιράκ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ.

    Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε ωστόσο πως η κρίση με το Ιράκ δεν μπορεί να διαρκέσει επ' αόριστον, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως έχει έρθει η ώρα των τελικών αποφάσεων.

    Σε άλλες δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox, ο κ. Πάουελ υποστήριξε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, εξακολουθεί να ελπίζει σε ειρηνική επίλυση της κρίσης, αλλά την ίδια στιγμή οι αμερικανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.

    [09] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. - ΑΕΚ 76 - 85

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Με νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για το έτος 2002 η ΑΕΚ. Η Ενωση δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας να κάμψει την αντίσταση του Ιωνικού και επικράτησε με 85 - 76, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεκίνησαν από την αρχή το παιχνίδι σοβαρά και πειθαρχημένα και πήραν κεφάλι στο σκορ, το οποίο και διατήρησαν μέχρι τέλους. Πάντως ο Ιωνικός Ν.Φ. πάλεψε σκληρά. Η ΑΕΚ στις αρχές του β' ημιχρόνου ανέβασε τη διαφορά στους 21 πόντους, όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να μειώσουν στους 5. Εκεί όμως η Ενωση έδειξε την κλάση της και κατέκτησε το ροζ φύλλο.

    Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μιχάλης Κακιούζης με 23 πόντους. Με τη σημερινή επικράτηση η ΑΕΚ παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας πίσω από τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ιωνικός Ν.Φ. έφτασε τους 14 βαθμούς και ισοβαθμεί και Ολυμπιακό και Μακεδονικό.

    [10] ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ

    Ναϊρόμπι, 29 Δεκεμβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Αλλαγή φρουράς στην εξουσία της Κένυας σηματοδότησαν οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στη χώρα, αφού ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης Εθνικό Ουράνιο Τόξο (Narc) κατήγαγε μεγάλη νίκη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το μέχρι σήμερα κυβερνών κόμμα Κάνου. Νέος πρόεδρος της χώρας αναδεικνύεται ο υποψήφιος του Narc, Μβάι Κιμπάκι.

    Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ανακοίνωση της εκλογικής του επιτυχίας, ο Μβάι Κιμπάκι δεσμεύτηκε ότι θα πολεμήσει τη διαφθορά και θα ζητήσει από όλους τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης να κάνουν δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων.

    [11] ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (20:05 UTC+2)

    Ενας ανθυποπλοίαρχος τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου "Afros", που βρισκόταν για εκφόρτωση στο αγκυροβόλιο Kohsichang της Ταϊλάνδης.

    Πρόκειται για τον Χρήστο Σταμούλο, ανθυποπλοίαρχο του υπό σημαία Κύπρου φορτηγό πλοίο, ο οποίος χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εγχείριση και παραμένει στην εντατική μονάδα για νοσηλεία.

    [12] ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ Ι.Χ. ΣΤΗΝ Ε.Ο. ΑΘΗΝΩΝ - ΠΑΤΡΩΝ

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (19:55 UTC+2)

    Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα δύο τραυματίστηκαν σε καραμπόλα έξι αυτοκινήτων που σημειώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στο 120ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, στο Ξυλόκαστρο.

    Νεκροί είναι η Αγγελική Μπουζάνη, 55 ετών, ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, 15 χρόνων, και ο Δημήτρης Σαγόνας, 59 ετών. Τραυματίες ανασύρθηκαν από τα αυτοκίνητα η Παρασκευή Λαμπροπούλου, 25 ετών, αδελφή του 15χρονου που έχασε τη ζωή του, και ο Επαμεινώνδας Ζούζουλας, 23 ετών.

    Στο μεταξύ, καραμπόλα 28 αυτοκινήτων σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων. Από τη σύγκρουση υπήρξαν μόνο ελαφρά τραυματίες.

    [13] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ Ο Κ.ΜΙΣΣΑΣ

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (19:51 UTC+2)

    Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Πανιωνίου ο Κώστας Μίσσας. Η διοίκηση της ΚΑΕ αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία με τον έλληνα τεχνικό, καθώς οι κυανέρυθροι μετρούν μόλις δύο νίκες στις εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α1.

    "Η ΚΑΕ Πανιώνιος ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Κώστα Μίσσα. Η απόφαση ελήφθη κοινή συναινέσει, στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ του κ.Μίσσα και του προέδρου της ΚΑΕ κ.Διονύση Γερασιμίδη. Ο πρόεδρος και η διοίκηση της ΚΑΕ Πανιώνιος αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος στάθηκε όσο κανένας άλλος προπονητής στις δύσκολες στιγμές που έχει περάσει ο σύλλογος και τον ευχαριστεί για την προσφορά του. Θεωρεί δε τον κ.Μίσσα ως εξέχον μέλος της οικογένειας του Πανιωνίου, από εκείνους που συνεισέφεραν στην ομάδα ανιδιοτελώς και δίχως προσωπικά οφέλη", αναφέρει η ανακοίνωση.

    [14] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΡΗΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ 77 - 76

    Θεσσαλονίκη, 29 Δεκεμβρίου 2002 (19:21 UTC+2)

    Σε ένα παιχνίδι ...θρίλερ ο Αρης κέρδισε τον Μακεδονικό με σκορ 77 - 76 και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις του για το έτος 2002. Οι κίτρινοι επικράτησαν στο κατάμεστο από φιλάθλους Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών, και διατήρησαν τη θέση τους στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.

    Η νίκη για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήρθε λίγο πριν την εκπνοή της αναμέτρησης. Ο αμερικανός, Γουίλι Σόλομον, 10 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ήταν εύστοχος σε δύο ελεύθερες βολές, έγραψε το 77 - 76, και χάρισε στους κίτρινους ένα ακόμη ροζ φύλλο.

    Το παιχνίδι ανάμεσα στον Αρη και τον Μακεδονικό ήταν άκρως συναρπαστικό και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των περίπου 5.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο. Οι κίτρινοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο παρκέ έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Σόλομον που στα πρώτο ημίχρονο πέτυχε 20 πόντους. Ο Μακεδονικός όμως ήταν αυτός που οδηγήθηκε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 40 - 38, με κορυφαίο τον Παναγιώτη Λιαδέλη.

    Στην επανάληψη όμως σίγησε ο Σόλομον (στο δεύτερο 20λεπτο ευστόχησε μόνο στις δύο ελεύθερες βολές) και έτσι ο Μακεδονικός κατάφερε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Χαρακτηριστικό είναι πως στο 29' οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 10 πόντους (52 - 62). Ωστόσο οι κίτρινοι μέχρι το 30' μπόρεσαν να μειώσουν στο καλάθι 60 - 62. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η αναμέτρηση έσπαγε καρδιές. Οι δύο ομάδες ήταν συνεχώς κοντά στο σκορ, όμως στο τέλος η τύχη ευνόησε τους κίτρινους οι οποίοι πήραν το ροζ φύλλο χάρη στους δύο πόντους που σημείωσε ο αμερικανός.

    [15] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ"

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (18:10 UTC+2)

    Σε διαγωνισμό για τη σχεδίαση αφίσας με θέμα "Ρατσισμός και ξενοφοβία. Δράση και αντίδραση" καλούνται να πάρουν μέρος νέοι δημιουργοί.

    Το διαγωνισμό διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Ν.Γ.) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, την Ειδική Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

    Η αφίσα που θα βραβευτεί ως καλύτερη θα χρησιμοποιηθεί από τη Γ.Γ.Ν.Γ. και τον Δ.Ο.Μ. στην εκστρατεία που θα οργανώσουν κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2003.

    Στο διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νέοι καλλιτέχνες οι οποίοι: δεν έχουν συμπληρώσει το 30ο έτος της ηλικίας τους ως την 31η Δεκεμβρίου του 2002. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα πρέπει: να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής, να αποστείλουν τον φάκελο συμμετοχής τους πριν από την 31η Ιανουαρίου του 2003 και να αποδεχτούν την εκχώρηση των δικαιωμάτων στη Γ.Γ.Ν.Γ. και στο Δ.Ο.Μ. για τη χρήση της αφίσας.

    [16] ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ 20 Ι.Χ. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΡΙΝΘΟΥ

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (18:03 UTC+2)

    Καραμπόλα είκοσι αυτοκινήτων σημειώθηκε το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

    Εξαιτίας του ατυχήματος προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή, σχηματίστηκε ουρά χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς που κινούνται στο ρεύμα εισόδου προς την Αθήνα.

    Η τροχαία έχει παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας από τα διόδια της Ελευσίνας έως το Δαφνί.

    [17] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ

    Ξάνθη, 29 Δεκεμβρίου 2002 (17:53 UTC+2)

    Δύο στρατιώτες συνελήφθησαν στη Ξάνθη και κατηγορούνται για ληστεία. Πρόκειται για τους Δημήτρη Καραγιαννάκο, 24 ετών και τον Αλέξανδρο Σαπανίδη, 36 χρόνων, οι οποίοι επιβίβασαν με τη βία σε Ι.Χ. αυτοκίνητο μια 22χρονη και απαίτησαν να τους παραδώσει την τσάντα της που περιείχε χρήματα, κινητό και προσωπικά είδη.

    Οταν η νεαρή γυναίκα αρνήθηκε να τους παραδώσει την τσάντα την χτύπησαν και στη συνέχεια την εγκατέλειψαν. Λίγο αργότερα οι δύο στρατιώτες αποπειράθηκαν να ληστέψουν δύο Ουκρανούς ναυτικούς με την απειλή κατσαβιδιού.

    Οι δράστες όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας, συνελήφθησαν και παραδόθηκαν στη στρατονομία.

    [18] ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (17:44 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, με την ευκαιρία του ερχομού του νέου έτους θα δεχτεί την Τρίτη, στις 11 το πρωί, ευχές από μέλη και φίλους του κινήματος στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα. Αμέσως μετά θα ψαλούν στον κ.Τσοβόλα τα κάλαντα.

    [19] ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒΙΤΣ

    Βελιγράδι, 29 Δεκεμβρίου 2002 (17:41 UTC+2)

    Αυξάνουν οι πιέσεις της Χάγης για έκδοση του Μίλαν Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος αποχαιρετά σήμερα το αξίωμα του προέδρου της Σερβίας.

    Η σερβική κυβέρνηση αρνείται μέχρι στιγμής να συναινέσει στο αίτημα της Γενικής Εισαγγελέως της Χάγης, Κάρλα ντελ Πόντε, για έκδοση του Μιλουτίνοβιτς, ο οποίος κατηγορείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και παραβίαση των κανόνων του πολέμου.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ωστόσο, ότι το Βελιγράδι θα υποκύψει τελικά στις πιέσεις και θα ανάψει το "πράσινο φως" για έκδοση του μέχρι σήμερα προέδρου της Σερβίας. Άλλωστε, ο πρωθυπουργός Ζόραν Τζίντζιτς, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, έχει δηλώσει πως ο Μιλουτίνοβιτς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα καταλήξει στη Χάγη.

    Σ.Π.

    [20] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ

    Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (17:23 UTC+2)

    Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματίσει για το νέο έτος η Πρωτοβουλία Γένοβα 2001 και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, σε μια προσπάθεια να εκφράσουν την αντίθεση τους στην ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση το πρώτο εξάμηνο του 2003.

    Για τις 24 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στο Ναύπλιο, ενώ θα ακολουθήσει στις 15 Φεβρουαρίου πανελλαδικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

    [21] ΜΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ 2003 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΚΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 29 Δεκεμβρίου 2002 (17:23 UTC+2)

    Με γλέντια, τραγούδια και χορούς στις γειτονιές, ο Δήμος Συκεών αποχαιρετά τη φετινή χρονιά και υποδέχεται το 2003.

    Το "ραντεβού" του Δήμου Συκεών με τη νέα χρονιά ξεκινά μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης (31/12/2002), σε οχτώ διαφορετικά σημεία- στα πάρκα Βάρνας, Ελπίδος, Ειρήνης, Εθνικής Αντίστασης και απέναντι από τη Δροσιά, στην αυλή του πρώην 2ου δημοτικού σχολείου, στη συμβολή των οδών Μεγάρων και Παναγούλη, Ρήγα Φεραίου και Ανδρέου Δημητρίου και Τριπόλεως και Σουρμένων- με φαγητό και κρασί. Μπάντες θα γυρίζουν στις γειτονιές του δήμου και η χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού θα ψάλει τα κάλαντα.

    Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, «επιλέξαμε φέτος έναν διαφορετικό τρόπο υποδοχής της νέας χρονιάς, στοχεύοντας στην ενεργότερη συμμετοχή των συνδημοτών μας, οι οποίοι στήνουν τα δικά τους υπαίθρια γλέντια σε κάθε γειτονιά. Όλοι μαζί, συγγενείς και φίλοι, μικροί και μεγάλοι, βιώνουμε και πάλι τη ζωντάνια και τη ζεστασιά της παλιάς γειτονιάς».

    [22] ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΟ ΦΙΛΥΡΟ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 29 Δεκεμβρίου 2002 (17:12 UTC+2)

    Το παιδικό χωριό SOS στο Φίλυρο θα επισκεφτούν αύριο στις 11:30 το πρωί ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, υποστράτηγος, Νικηφόρος Τζατζάκης και ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος, Ιωάννης Μαρνάς, συνοδευόμενοι από αντιπροσωπεία αστυνομικών και από το τμήμα μουσικής αστυνομίας προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές και να μοιράσουν δώρα με αφορμή τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.

    [23] ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ Ο ΠΑΟΥΕΛ

    Ουάσιγκτον, 29 Δεκεμβρίου 2002 (16:48 UTC+2)

    Απέκλεισε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, το ενδεχόμενο προληπτικού χτυπήματος κατά της Πιονγιάνγκ προκειμένου να πειστεί η τελευταία να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα, ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των ΗΠΑ και της Β. Κορέας.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα πλήρες φάσμα δυνατοτήτων- πολιτικές, οικονομικές, διπλωματικές και, ναι, στρατιωτικές» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

    Διευκρίνισε δε πως η παρούσα κατάσταση είναι μεν πολύ σοβαρή, αλλά δεν πρόκειται για κρίση. «Αφήνουμε ανοιχτές όλες τις επιλογές μας και προσεγγίζουμε το θέμα με προσεκτικό τρόπο», επεσήμανε ο Κόλιν Πάουελ.

    Σημειώνεται ότι η αμερικανική διοίκηση έχει συμπεριλάβει τη Β. Κορέα στον «άξονα του κακού», μαζί με το Ιράκ και το Ιράν.

    Σ.Π.

    [24] Ο ΥΜΑ-Θ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΕΛΛΑΣ

    Έδεσσα, 29 Δεκεμβρίου 2002 (16:23 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Νομάρχη Πέλλας Πάκη Σιβένα και στις ορκωμοσίες των νέων Δημάρχων Βεγορίτιδας, Κρύας Βρύσης, Αριδαίας, Εξαπλάτανου.

    Μετά το πέρας της ορκωμοσίας του νέου Νομάρχη Πέλλας, ο κ. Πασχαλίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Σιβένα και συνεχάρη τον απερχόμενο Νομάρχη Μ. Καραμάνη για τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του.

    "Η κοινή υπόθεση της ανάπτυξης του Νομού Πέλλας, μας υπαγορεύει τη συνευθύνη και τη συνέργεια για το καλό του τόπου. Έχω αποδείξει πως συνεργάζομαι με όσους ο λαός επιλέγει στα αξιώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό το δρόμο θα συνεχίσω" είπε χαρακτηριστικά.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 29 December 2002 - 19:13:35 UTC