Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-10-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ 489 ΔΗΜΟΥΣ-34 ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ
  • [02] ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Ο ΠΡΟΝΤΙ
  • [03] ΓΙΑΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ
  • [04] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
  • [05] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΕ
  • [06] ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [07] ΕΤΟΙΜΟΣ ΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ Ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
  • [08] ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ McDONALD'S ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ
  • [09] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
  • [10] ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΡΛΑ ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ
  • [11] ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ
  • [12] ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Σ. ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ
  • [13] MONO NIKH EΠI TOY ΠΑΝΙΩΝΙΟY ΘΕΛΕΙ Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ
  • [14] ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ Ο ΛΑΓΩΝΙΔΗΣ
  • [15] Α. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: ΠΟΤΕ Η ΕΠΑΕ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΣΑΠ
  • [16] ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004 Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1
  • [17] AΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΡΙΜΙΝΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ
  • [18] Ο IRA ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ "ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ" ΑΙΤΗΜΑΤΑ
  • [19] ENAΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  • [20] Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ "ΝΑΙ" ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ
  • [21] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ
  • [22] ΦΙΣΕΡ: ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
  • [23] ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ
  • [24] ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

  • [01] ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ 489 ΔΗΜΟΥΣ-34 ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (10:07 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα ο προεκλογικός αγώνας των συνδυασμών οι οποίοι συμμετέχουν στο β' γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών και το λόγο παίρνουν αύριο οι ψηφοφόροι, που προσέρχονται στις κάλπες.

    Στην ψηφοφορία μετέχουν μόνο οι δύο συνδυασμοί που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους. Έτσι οι ψηφοφόροι θα παίρνουν κάθε φορά δύο ψηφοδέλτια, είτε για τις δημοτικές είτε για τις νομαρχιακές εκλογές.

    Επίσης, την Κυριακή θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια ψηφοδέλτια, με τη διαφορά ότι δεν απαιτείται σταυρός προτίμησης. Ωστόσο, αν κάποιοι βάλουν σταυρό προτίμησης δεν θα θεωρηθεί άκυρο το ψηφοδέλτιο.

    Οι εκλογές του β' γύρου θα διεξαχθούν σε περισσότερους από τους μισούς δήμους της χώρας. Από την πρώτη Κυριακή εκλέχθηκαν 412 δήμαρχοι, 19 νομάρχες και δύο υπερνομάρχες. Οι 130 κοινοτάρχες εκλέχτηκαν με σχετική πλειοψηφία. Η επαναληπτική ψηφοφορία θα γίνει σε 489 δήμους και 34 νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

    Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής και θα κλείσουν στις 7μ.μ. Οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή.

    Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης καθώς έχει καταργηθεί το εκλογικό βιβλιάριο.

    Στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής δικαιούνται να ψηφίσουν όσοι είχαν παραλειφθεί από τους εκλογικούς καταλόγους και εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα πιστοποιητικά μέχρι και την περασμένη Κυριακή 13 Οκτωβρίου. Όσοι πήραν τα πιστοποιητικά μετά την Κυριακή δεν θα ψηφίσουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

    Σε ό,τι αφορά εκείνους που είναι κανονικά εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, όσοι δικαιολογημένα ή όχι δεν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή μπορούν να το κάνουν την επόμενη Κυριακή χωρίς πρόβλημα αφού πρώτα πληροφορηθούν πού ψηφίζουν.

    [02] ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΛΕΞΗ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Ο ΠΡΟΝΤΙ

    Βρυξέλλες, 18 Οκτωβρίου 2002 (14:37 UTC+2)

    Αμετακίνητος στη θέση ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι ανελαστικό και συνεπώς ανόητο, παραμένει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι. Όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, Τζόναθαν Φολ, ο επικεφαλής της Κομισιόν "δεν παίρνει πίσω ούτε λέξη" από τις δηλώσεις που έκανε στη γαλλική εφημερίδα "le Monde".

    O ίδιος τόνισε ότι κ. Πρόντι "εμμένει απολύτως στη γραμμή αυτή, δηλαδή ότι το Σύμφωνο πρέπει να ερμηνευθεί και να εφαρμοσθεί με τρόπο έξυπνο, που να λαμβάνει υπόψη τα οικονομικά δεδομένα και να δέχεται ότι οι ακαμψίες είναι ανόητες"._

    [03] ΓΙΑΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ

    Δουβλίνο, 19 Οκτωβρίου 2002 (09:04 UTC+2)

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ιρλανδοί, καθώς διεξάγεται το δεύτερο δημοψήφισμα για την αποδοχή της συμφωνίας της Νίκαιας, η οποία και ανοίγει το δρόμο για την είσοδο νέων κρατών-μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

    Οι Ιρλανδοί δεν επικύρωσαν τη συνθήκη της Νίκαιας κατά το πρώτο δημοψήφισμα στις αρχές του 2001, ενώ η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τη θετική έκβαση του σημερινού δημοψηφίσματος.

    Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδωσαν ποσοστό 42% στη θετική άποψη για τη διεύρυνση της ΕΕ, ενώ δίνουν ποσοστό 29% στις αρνητικές ψήφους, ενώ οι αναποφάσιστοι κινούνται στο 19%. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομανο Προντι χαρακτήρισε ως "τραγωδία" το ενδεχόμενο δεύτερης αρνητικής για την ευρωπαϊκή διεύρυνση ψήφου, από την Ιρλανδία.

    [04] ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Β΄ ΓΥΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2002 (12:18 UTC+2)

    Τα δύο συνεργαζόμενα εθνικά Πρακτορεία Ειδήσεων της χώρας, το Μακεδονικό και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε συνεργασία με την ΕΡΤ 3 και την ΟTENET θα μεταδώσουν απευθείας τηλεοπτικά μέσω internet το βράδυ της Κυριακής 20 Οκτωβρίου, τα αποτελέσματα του Β΄γύρου των Δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών.

    Οι χρήστες του διαδικτύου θα έχουν τη δυνατότητα από τις 7 μμ, που θα κλείσουν οι κάλπες, να παρακολουθήσουν βήμα προς βήμα την εκλογική αναμέτρηση, τα αποτελέσματα σε όλους τους δήμους και τις νομαρχίες της χώρας, τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης και των άλλων προσωπικοτήτων μαζί με πλήθος από παραλειπόμενα και στιγμιότυπα της εκλογικής μάχης. Την απευθείας μετάδοση μέσω internet μπορεί κανείς να την παρακολουθήσει από τις διευθύνσεις:

    www.mpa.gr , www.ana.gr , www.ert3.gr , www.otenet.gr

    [05] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΕ

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Αντιδρούν στην απόφαση της ΕΠΑΕ για μείωση των αποδοχών τους κατά 20% οι παίκτες του Αρη. Διεμήνυσαν μάλιστα στη διοίκηση ότι είναι αδύνατο να γίνουν μειώσεις συμβολαίων της τάξεως του 20% σε όλους τους ποδοσφαιριστές, ενώ προέτρεψαν να γίνει μείωση σε κάθε παίκτη ανάλογα με τα χρήματα που παίρνει. Στη συνεδρίαση του ΠΣΑΠ τον Αρη θα εκπροσωπήσει ο Νίκος Παπαδόπουλος, όπου θα μεταφέρει και τις απόψεις των συμπαικτών του.

    [06] ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (20:47 UTC+2)

    Με τη διεξαγωγή δύο εξ αναβολής παιχνιδιών ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 γυναικών. Η Αναγέννηση Αρτας πέρασε εύκολο απόγευμα, επικρατώντας με 35-15 του Παναθλητικού ενώ ο Μακεδονικός δύσκολα νίκησε με 21-18 τη Νέα Ιωνία.

    Όλα τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής είναι:

    Αναγέννηση Αρτας-Παναθλητικός 35-15

    Μακεδονικός-Νέα Ιωνία 21-18

    Eθνικός Κοζάνης-Αθηναϊκός 32-20

    Αρης Θεσσαλονίκης-Ελπίδες Δράμας 26-24

    Θρίαμβος Πάτρας-Αρης Νικαίας 32-17

    Η βαθμολογία: Αναγέννηση Αρτας 10, Μακεδονικός 8, Νέα Ιωνία 8, Αρης 6, Θρίαμβος Πατρών 6, Ελπίδες Δράμας 4, Αρης Νικαίας 4, Παναθλητικός 2, Εθνικός Κοζάνης 2, Αθηναϊκός 0.

    [07] ΕΤΟΙΜΟΣ ΩΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗ ΡΕΑΛ Ο ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Τελικά ο τραυματισμός του Ντέμη Νικολαϊδη την Τετάρτη στο παιχνίδι της εθνικής μας ομάδας με την Αρμενία δεν ήταν σοβαρός. Αυτό φάνηκε σήμερα από την εκ νέου εξέτασή του από το ιατρικό τιμ της ΑΕΚ, το οποίο του διεμήνυσε ότι μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη που η Ενωση θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ θα είναι απολύτως έτοιμος.

    Ο διεθνής επιθετικός, που είχε τραυματιστεί στην ωμοπλάτη εξετάστηκε από τον Λάκη Νικολάου, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο παίκτης έχει υποστεί αιμάτωμα. Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγιεβιτς ικανοποιήθηκε απόλυτα από την διάγνωση και έτσι τον υπολογίζει για το μεγάλο ντέρμπι με την «Βασίλισσα» της Ευρώπης στο Μπερναμπέου.

    Αντίθετα ο Δημήτρης Ναλιτζής, δεν προλαβαίνει το ματς της Μαδρίτης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Νίκου Κωστένογλου που έχει κάποιες ενοχλήσεις στους προσαγωγούς.

    [08] ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ McDONALD'S ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ

    Μόσχα, 19 Οκτωβρίου 2002 (20:06 UTC+2)

    Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί, είναι ο απολογισμός έκρηξης αυτοκινήτου έξω από εστιατόριο McDonald's στη Μόσχα, σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δεν αποκλείει ανάμειξη Τσετσένων αυτονομιστών.

    Η έκρηξη προκλήθηκε από ενεργοποίηση μηχανισμού που βρισκόταν σε αυτοκίνητο. Από την αστυνομία διενεργούνται έρευνες σε όλη την περιοχή.

    [09] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΠΟΥΣΙΤΣ

    Ζάγκρεμπ, 19 Οκτωβρίου 2002 (19:58 UTC+2)

    Περίπου 300 Κροάτες πραγματοποίησαν σήμερα ειρηνική διαδήλωση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ζάγκρεμπ ζητώντας από τις αμερικανικές αρχές να απελευθερώσουν τον Ζβόνκο Μπούσιτς ή να του επιτρέψουν να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε φυλακή της Κροατίας.

    Ο Μπούσιτς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη το 1976 για αεροπειρατία με σκοπό να στρέψει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στη δεινή θέση, στην οποία είχε περιέλθει η Κροατία, ως δημοκρατία της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

    Το 1995 η Κροατία υπέγραψε πολυμερή συμφωνία για την ανταλλαγή κρατουμένων. Τόσο η πρώην, όσο και η τωρινή κυβέρνηση της Κροατίας έχουν ζητήσει από τις αμερικανικές αρχές να μεταφέρουν τον Μπούσιτς στην Κροατία, αλλά τα αιτήματα δεν έγιναν αποδεκτά.

    Ψήφισμα για τη μεταφορά του Μπούσιτς στην Κροατία έχει υπογραφεί από 200.000 πολίτες της χώρας.

    [10] ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΑΡΛΑ ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ

    Βελιγράδι, 19 Οκτωβρίου 2002 (19:15 UTC+2)

    Στο Βελιγράδι μεταβαίνει τη Δευτέρα η γενική εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) της Χάγης για τα εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα Ντελ Πόντε.

    Στόχος της επίσκεψης της κ. Ντελ Πόντε στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου της Φλοράνς Αρτμαν στην εφημερίδα "Dan" της Ποντγκόριτσα, είναι η βελτίωση της συνεργασίας ΔΠΔ και γιουγκοσλαβικών αρχών.

    "Η συνεργασία της Γιουγκοσλαβίας με το Δικαστήριο δεν είναι η ιδανική, υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν", τόνισε η κ. Αρτμαν σημειώνοντας ότι η υπόθεση του Ράτκο Μλάντιτς, του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου πρώην αρχηγού του στρατού των Σερβοβοσνίων δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα και ότι υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να αποσαφηνιστούν σχετικά με τις έρευνες που διεξάγονται στην περιοχή και με τα αρχεία στα οποία θα πρέπει να έχουν πρόσβαση οι ανακριτές του ΔΠΔ.

    "Ολα αυτά τα ζητήματα θα συζητηθούν κατά τις επαφές της γενικής εισαγγελέως με τους αξιωματούχους της Γιουγκοσλαβίας, καθώς πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τις έρευνες έως το 2004, όπως προβλέπεται", σημείωσε η κ. Αρτμαν υπογραμμίζοντας ότι οι προθεσμίες δεν μπορούν να τηρηθούν, αν η Γιουγκοσλαβία δεν συνεργαστεί πλήρως με το Δικαστήριο.

    Αρνητικά αντέδρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γιουγκοσλαβίας Σάβο Μάρκοβιτς στην προαναγγελία ότι η κ. Ντελ Πόντε θα επισκεφθεί το Βελιγράδι για να θέσει νέα αιτήματα σχετικά με τις έρευνες που διεξάγει το ΔΠΔ στη Γιουγκοσλαβία.

    Ο κ. Μάρκοβιτς δήλωσε ότι η Γιουγκοσλαβία κάνει ό,τι μπορεί, ώστε η συνεργασία με το Δικαστήριο της Χάγης να είναι η καλύτερη δυνατή. Πρόσθεσε ότι ο νόμος για τη συνεργασία με το ΔΠΔ που ψήφισαν τα όργανα της χώρας υποχρεώνει τη Γιουγκοσλαβία να μην αναγνωρίσει νέα κατηγορητήρια του Δικαστηρίου και ότι η σχετική διάταξη πρέπει να γίνει σεβαστή.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γιουγκοσλαβίας σημείωσε τέλος ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να συναντηθεί με την κ. Ντελ Πόντε.

    [11] ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

    Σεράγεβο, 19 Οκτωβρίου 2002 (18:50 UTC+2)

    Ο Σουλεϊμάν Τίχιτς, ο Μίρκο Σάροβιτς και ο Ντράγκαν Τσόβιτς θα είναι για την προσεχή τετραετία οι εκπρόσωποι των τριών εθνοτήτων (Βόσνιων μουσουλμάνων, Σέρβων και Κροατών αντίστοιχα) στη συλλογική προεδρία της Βοσνίας, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των γενικών εκλογών που διεξήχθησαν στις 5 Οκτωβρίου.

    Οπως ανακοίνωσε σήμερα στο Σεράγεβο η πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Βοσνίας Λίντια Κόρατς, ο υποψήφιος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης (SDA) Σουλεϊμάν Τίχιτς συγκέντρωσε ποσοστό 37,9% (192.661 ψήφους), ο Μίρκο Σάροβιτς υποψήφιος του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDS) 35,2% (180.212 ψήφους) και ο υποψήφιος της Κροατικής Δημοκρατικής Ενότητας (HDZ) Ντράγκαν Τσόβιτς 114.606 ψήφους, ποσοστό 61,52%.

    Στις προεδρικές εκλογές στη Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κόμματος των μεταρρυθμιστών, SDS Ντράγκαν Τσάβιτς με ποσοστό 35,89% (183.121 ψήφους).

    Τις 83 έδρες στο Κοινοβούλιο της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας καταλαμβάνουν 14 πολιτικά κόμματα.

    Το SDS θα έχει 26 βουλευτές, η Συμμαχία Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών (SNSD) 19, το Κόμμα Δημοκρατικής Προόδου (PDP) 9, το SDA 6, το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS) και το Κόμμα για τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη (SBiH) από τέσσερις βουλευτές. Από τρεις βουλευτές θα έχουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβικής Δημοκρατίας (SPRS), το (SDP BiH) και η Δημοκρατική Λαϊκή Συμμαχία (DNS), ενώ από ένα βουλευτή θα έχουν στη νέα Βουλή το Δημοκρατικό Κόμμα Σερβικής Δημοκρατίας (DSRS), η Σερβική Λαϊκή Συμμαχία (SNS), η Νέα Κροατική Πρωτοβουλία (NHI), το Κόμμα Συνταξιούχων (PS) και η Συμμαχία για την Εθνική Αναγέννηση.

    Στο Κεντρικό Κοινοβούλιο της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης η Σερβική Δημοκρατία θα εκπροσωπείται από 14 βουλευτές, πέντε από το SDS, τρεις από το SNSD, δύο από το PDP, ενώ τα SPRS, SRS, SDA και το Κόμμα για τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη (SBiH) θα έχουν από ένα βουλευτή.

    Από την Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία στο Κεντρικό Κοινοβούλιο θα συμμετάσχουν 28 βουλευτές, από το SDA εννέα, από το Συνασπισμό HDZ - Χριστιανοδημοκράτες και SBiH πέντε, από το SDP BiH τέσσερις. Από έναν βουλευτή θα έχουν το Κόμμα Βοσνίας (BS), το Κόμμα Συνταξιούχων (SP), η Δημοκρατική Λαϊκή Ενότητα (DNZ), η Νέα Κροατική Πρωτοβουλία και η Οικονομική Συμμαχία Κροατικής Δημοκρατικής Ενότητας.

    Στη Βουλή της Κροατο - Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας συμμετέχουν 18 κόμματα, το SDA με 13 βουλευτές, το HDZ με 16, το SBiH και το SDP με 15 βουλευτές. Τρεις θα έχει το Κόμμα Βοσνίας, ενώ από δύο βουλευτές θα έχουν το Κόμμα Συνταξιούχων/Ειρηνιστών BiH, το DNZ, η Νέα Κροατική Πρωτοβουλία (NHI), η Οικονομική Συμμαχία Κροατικής Δημοκρατικής Ενότητας.

    Από έναν βουλευτή θα έχουν το Κροατικό Αγροτικό Κόμμα BiH, η Κροατική Χριστιανο-Δημοκρατική Ενωση, το SNSD, το Αστικό Δημοκρατικό Κόμμα, το Κροατικό Κόμμα Δικαιωμάτων, το Φιλοευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο Κροατικός Συνασπισμός Δικαίου, το Βοσνιακό Πατριωτικό Κόμμα και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.

    [12] ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο Σ. ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (18:49 UTC+2)

    Ελάχιστες ώρες απομένουν για να αναλάβει και επίσημα τον ΠΑΟ ο Σέρτζιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός τεχνικός βρίσκεται ήδη στην Αθήνας και απλά απομένουν μερικές λεπτομέρειες για να αρχίσει δουλειά. Πήγε μάλιστα στις εγκαταστάσεις της Παιανίας και παρακολούθησε το φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟ εναντίον του ΟΦΗ.

    «Εχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Θέλω να μιλήσω πρώτα με τους παίκτες να δούμε πού βρισκόμαστε. Ο ΠΑΟ δεν ξεκίνησε καλά και αυτό κάνει τα πράγματα πολύ δύσκολα. Αυτό όμως μου αρέσει», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρκαριάν έχει ήδη συμφωνήσει με τη διοίκηση του τριφυλλιού. Απομένει απλά η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ εντός της ημέρας.

    [13] MONO NIKH EΠI TOY ΠΑΝΙΩΝΙΟY ΘΕΛΕΙ Ο ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (18:46 UTC+2)

    Το παρών στη σημερινή πρωϊνή προπόνηση του Ηρακλή έδωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Σπανουδάκης. Στην συζήτηση που είχε με τους παίκτες και τον προπονητή απαίτησε μεγαλύτερη προσπάθεια και νίκη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Επίσης τους έκανε γνωστό ότι ο Ευάγγελος Μυτιληναίος είναι απογοητευμένος και ότι αν συνεχιστεί αυτή η μέτρια πορεία θα παρθούν δραστικά μέτρα και θα υπάρξουν πολλές αλλαγές.

    Ένα θετικό αποτέλεσμα με τον Πανιώνιο απλά θα ηρεμίσει την ομάδα. Αντίθετα ένα αρνητικό σίγουρα θα δημιουργήσει τριγμούς και φόρτιση, ενώ πιθανόν να σημάνει και το τέλος του Ιβάν Γιοβάνοβιτς

    [14] ΣΤΗΝ ΖΥΡΙΧΗ Ο ΛΑΓΩΝΙΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (17:44 UTC+2)

    Αναχώρησε σήμερα για την Ζυρίχη ο συνεργάτης του Αγγελου Αναστασιάδη, Κώστας Λαγωνίδης προκειμένου να κατασκοπεύσει την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ, στο θεσμό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, Γκρασχόπερς κόντρα στην Ξαμάξ. Ωστόσο μέσα στον προγραμματισμό του είναι να δει και ο κ. Αναστασιάδης μια αναμέτρηση της ελβετικής ομάδας, πιθανόν κατά τη διάρκεια της επόμενης αγωνιστικής (27 Οκτωβρίου), ώστε να βγάλει ασφαλέστερα συμπεράσματα.

    Στο μεταξύ, από χθες κανονικά στον ρυθμό των προπονήσεων μπήκε ο Μάριους Κουκιέλκα, ενώ ήδη στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αρμάντο Φουτσίνι ο οποίος θα αρχίσει να λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις τις επόμενες ημέρες.

    Αυτό που προβληματίζει τον κ. Αναστασιάδη είναι η τριάδα των επόμενων παιχνιδιών. Δηλαδή το παιχνίδι του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου, η αναμέτρηση του Δικεφάλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και η αναμέτρηση επίσης στο ίδιο γήπεδο με την ελβετική ομάδα.

    [15] Α. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: ΠΟΤΕ Η ΕΠΑΕ ΔΕΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΕ ΤΟΝ ΠΣΑΠ

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (17:22 UTC+2)

    Την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΑΕ αποφάσισε τη μείωση των αποδοχών κατά 20% στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Αντωνιάδης.

    «Μας ενοχλεί η καθεστωτική νοοτροπία και ο αυταρχισμός. Ποτέ δεν μας έχουν καλέσει σε μια συνέλευση για να ακούσουν τις απόψεις μας και τις προτάσεις μας. Νομίζουν ότι οι παίκτες είναι μόνο για να κλοτσάνε τη μπάλα. Κανείς δεν μπορεί να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, αλλά και να αναδιαρθρώνει τις επαγγελματικές κατηγορίες χωρίς να μας ρωτάει», αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης. Ωστόσο ο ίδιος τόνισε ότι την Δευτέρα, που θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση θα παρθούν και κάποιες αποφάσεις. «Θα πάρουμε απόφαση στο συμβούλιο και θα ενημερωθούν οι αρχηγοί των ομάδων, που αποτελούν την εκτελεστική επιτροπή. Τόσα χρόνια είχαμε πολλές κόντρες, αλλά συζητούσαμε. Τώρα έχουμε να μιλήσουμε με την ΕΠΑΕ 5 μήνες».

    [16] ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΘΑ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2004 Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1

    Θεσσαλονίκη, 19 Οκτωβρίου 2002 (17:14 UTC+2)

    Και στην Κίνα από το 2004 θα διεξάγονται Γκραν Πρι της φόρμουλα 1. Τη Δευτέρα μάλιστα ο επίτιμος αντιπρόεδρος της FIA και αντιπρόσωπος των ομάδων στο παγκόσμιο συμβούλιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Μπέρνι Εκλεστόουν θα υπογράψει με αξιωματούχους της Κίνας τα συμβόλαια συνεργασίας τα οποία θα έχουν διάρκεια έξι χρόνων.

    Η πίστα της Σαγκάης θα είναι έτοιμη το Μάρτιο του 2004, ενώ την ίδια χρονιά (ίσως τον επόμενο μήνα) να διεξαχθεί και το πρώτο Γκραν Πρι. Το συνολικό μήκος της πίστας, θα είναι 5,3 χιλιόμετρα, ενώ η αρχική επένδυση υπολογίζεται σε 242 εκατομμύρια δολάρια.  

    [17] AΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΡΙΜΙΝΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

    Αλεξάνδρεια, 19 Οκτωβρίου 2002 (17:10 UTC+2)

    Tον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρο Ζ΄, επισκέφθηκε στην Ιερά Πατριαρχική Μονή του Αγίου Σάββα, η Ελληνική Αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια για την 60η επέτειο της Μάχης του Ελ Αλαμέιν.

    Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν με επικεφαλής το Διευθυντή Δ.Ε.Π.Α.Θ.Α Υποστράτηγο Γεώργιο Κουσούλη, ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Δροσινόπουλος και ο Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Ρέσκος της Προεδρικής Φρουράς, ο Ταγματάρχης Δημήτριος Ανδρεάδης και ο Πλωτάρχης Η. Ελευθέριος από το Γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας Δ. Πρωτονοτάριος.

    Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης βετεράνοι πολεμιστές και συγγενείς των πεσόντων.

    Ο Πατριάρχης μετά την κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τους προαναφερόμενους αξιωματούχους στο Πατριαρχικό Γραφείο, εδέχθη στη Μεγάλη Αίθουσα της Μονής όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας.

    Ο Υποστράτηγος Κουσούλης ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την υποδοχή και του έδωσε αναμνηστική πλακέτα. Στον Προκαθήμενο του Αλεξανδρινού Θρόνου αναμνηστική πλακέτα χάρισαν επίσης και οι βετεράνοι Ριμινίτες - Ιερολοχίτες.

    Ο Πατριάρχης μίλησε για την δισχιλιετή ιστορία του Πατριαρχείου και για την ιστορία του Ελληνισμού της Αλεξάνδρειας, εξήρε το επιτελούμενο Ιεραποστολικό ανά την Αφρικανική ήπειρο έργο και τόνισε τις καλές σχέσεις Ελλήνων και Αιγυπτίων.

    Τέλος, προσέφερε στον υποστράτηγο Κουσούλη, ως ευλογία, εικόνα του ιδρυτή και προστάτη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου.

    Το βράδυ ο Πατριάρχης παραβρέθηκε στην δεξίωση του υποστράτηγου Κουσούλη στην προξενική κατοικία Αλεξανδρείας.

    [18] Ο IRA ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ "ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ" ΑΙΤΗΜΑΤΑ

    Μπέλφαστ, 19 Οκτωβρίου 2002 (17:07 UTC+2)

    Ο Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός (IRA) σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι "δεν θα αποδεχτεί μη ρεαλιστικά αιτήματα", απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο αίτημα του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ και του ηγέτη του Ολστερ Ντέιβιντ Ντρίμπλ για πλήρη αφοπλισμό του.

    Επιπλέον στην ανακοίνωσή του ο IRA υποστηρίζει ότι δεν αποτελεί απειλή για την ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία.

    [19] ENAΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Σίδνεϊ, 19 Οκτωβρίου 2002 (16:43 UTC+2)

    Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους, καθώς μαίνονται 50 εστίες πυρκαγιάς κατά μήκος των ανατολικών ακτών της Αυστραλίας.

    Το πτώμα του άνδρα βρέθηκε απανθρακωμένο μέσα στο αυτοκίνητό του. Πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή ελικοπτέρου και αεροσκαφών ρίχτηκαν στη μάχη για την καταστολή των πυρκαγιών, που απειλούν πόλεις στην περιοχή.

    Τα περασμένα Χριστούγεννα πυρκαγιές κατέκαψαν 770.000 εκτάρια, απειλώντας και την πρωτεύουσα Σίδνεϊ, ενώ κατέστρεψαν 109 σπίτια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία οι φετινές πυρκαγιές μπορεί να αποδειχτούν περισσότερο καταστροφικές εξαιτίας της υπερβολικής ξηρασίας.

    [20] Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ "ΝΑΙ" ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

    Λευκωσία, 19 Οκτωβρίου 2002 (16:01 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα ο ιρλανδικός λαός να ψηφίσει σήμερα υπέρ της επικύρωσης της συνθήκης της Νίκαιας.

    Υστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο του αυστριακού Κοινοβουλίου Χάιντς Φίσερ, ο κ. Κασουλίδης είπε πως εύχεται και ελπίζει πως ο ιρλανδικός λαός, σήμερα, καλύτερα πληροφορημένος για το περιεχόμενο της συνθήκης, θα δώσει μια θετική απάντηση κατά το δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα για επικύρωσή της.

    Εξάλλου, ερωτηθείς σχετικά με τη στρατιωτική άσκηση Κύπρου και Ελλάδας ''Νικηφόρος - Τοξότης'', ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι ''είμαστε διατεθειμένοι να περιορίσουμε ανάλογα και με τις διαθέσεις της άλλης πλευράς οποιεσδήποτε δραστηριότητες αυτής της φύσεως, με στόχο την μείωση της έντασης σε μια περίοδο τόσο κρίσιμη όπως είναι η προσεχής''.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [21] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ

    Λευκωσία, 19 Οκτωβρίου 2002 (16:01 UTC+2)

    Η επιθυμία της Κύπρου για ένταξη στην ΕΕ δεν αποτελεί αδυναμία ούτε σημαίνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί οτιδήποτε της σερβιριστεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, προσθέτοντας πως αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους.

    Αναφερόμενος, ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο του αυστριακού Κοινοβουλίου Χάιντς Φίσερ, στις επαφές του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στην Αθήνα, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι σε αυτές συζητήθηκε ''η αναγκαιότητα οτιδήποτε μας προταθεί (για λύση του Κυπριακού) για να μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς να διαλαμβάνει μια σειρά από αρχές τις οποίες επανειλημμένα έχουμε διακηρύξει, και η διευθέτηση να μπορεί να λειτουργεί με βάση το χαρακτήρα της βιωσιμότητας εντός της ΕΕ'', όπου η Κύπρος να μιλά με μία φωνή και να έχει δομή τέτοια που να μπορεί να παίρνει αποφάσεις.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [22] ΦΙΣΕΡ: ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

    Λευκωσία, 19 Οκτωβρίου 2002 (16:00 UTC+2)

    Για την Αυστρία δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του αυστριακού Κοινοβουλίου Χάντς Φίσερ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη, ο κ. Φίσερ ανέφερε ότι είναι ''πάντοτε ενδιαφέρον και σημαντικό να υπάρχει στενή επικοινωνία με αυτές τις χώρες που θα γίνουν μέλη της ΕΕ στο εγγύς μέλλον", προσθέτοντας πως "η Κύπρος είναι μια από αυτές τις χώρες".

    Ο κ. Φίσερ σημείωσε ακόμη πως η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ "βρίσκεται σε καλό δρόμο και θα γίνει πραγματικότητα βάσει χρονοδιαγράμματος''.

    Ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι με τον Πρόεδρο του αυστριακού Κοινοβουλίου συζήτησε για "τις προσπάθειες που κατέβαλε η Κύπρος τους τελευταίους μήνες πριν την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην Κοπεγχάγη", καθώς και θέματα γενικού ενδιαφέροντος όπως ζητήματα που αφορούν την ΕΕ, το Μεσανατολικό και την επικύρωση της συνθήκης της Οτάβας.

    Ερωτηθείς για το σημερινό δημοψήφισμα στην Ιρλανδία, που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τη διεύρυνση της ΕΕ, ο κ. Φίσερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα του θα είναι θετικό "καθώς η ιρλανδική κυβέρνηση προετοιμάστηκε πολύ για το δημοψήφισμα αυτή τη φορά".

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [23] ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ - ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

    Πάτρα, 19 Οκτωβρίου 2002 (14:19 UTC+2)

    Ένας Κούρδος τραυματίστηκε όταν κατέρρευσε παλιό διώροφο σπίτι, στο οποίο διέμενε, στη συμβολή των οδών Νόρμαν και Γρηγορίου του Ε΄, στον Άγιο Διονύσιο Πατρών. Στο παλιό κτίριο διέμεναν άλλοι οκτώ Κούρδοι οι οποίοι πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν.

    [24] ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

    Αλεξανδρούπολη, 19 Οκτωβρίου 2002 (14:17 UTC+2)

    Για τις αρχές Νοεμβρίου μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης του νέου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καθώς απαιτείται χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων για την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών που εκτελούνται και τη δοκιμαστική λειτουργία όλων των συστημάτων του.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 19 October 2002 - 18:13:36 UTC