Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-10-09

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [02] ΚΟΥΒΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ
  • [03] ΣΕ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
  • [04] ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
  • [05] O N.XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ 3ο Ν/Σ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
  • [06] ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
  • [07] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ
  • [08] ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
  • [09] ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ
  • [10] Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑYO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ
  • [11] ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [12] Ο Π. ΚΟΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ
  • [13] ANOIXTO TO ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
  • [14] ΤΣΟΒΟΛΑΣ: ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • [15] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  • [16] ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ
  • [17] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΡΙΛΑΝΤ
  • [18] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [19] ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Θ.
  • [20] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ
  • [21] "ΛΥΣΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΜΠΛΕΡ
  • [22] NEA EΠΙΘΕΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
  • [23] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ
  • [24] ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
  • [25] ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (12:27 UTC+2)

    Σημαντική μέρα για την Κύπρο χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, καθώς σήμερα ανακοινώνεται η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ποιες χώρες θα ανήκουν στο πρώτο κύμα ένταξης και η Κύπρος περιλαμβάνεται σε αυτές έχοντας σημειώσει τη μεγαλύτερη πρόοδο.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πολύ θετική για την Κύπρο και η εξέλιξη αυτή δεν υπήρξε ως αποτέλεσμα μιας αυτόματης εξέλιξης των γεγονότων, αλλά ως αποτέλεσμα αρκετής δουλειάς από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Είναι σημαντικό ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., όμως ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στις συζητήσεις μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης, για ένταξη, στη Σύνοδο Κορυφής στην Κοπεγχάγη. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, μπορί να επηρεαστούν από δυσκολίες τις οποίες θα θελήσει να δημιουργήσει η τουρκική ή τουρκοκυπριακή πλευρά ή προβλήματα που θα δημιουργήσουν εκείνοι που δεν θέλουν την ένταξη της Κύπρου.

    Η δήλωση του κ. Σημίτη στους δημοσιογράφους έχει ως εξής:

    "Στη σημερινή τακτική επαφή μου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κ. Στεφανόπουλο συζήτησα όπως πάντα τα θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.

    Κεντρικό θέμα αυτής της συζήτησης ήταν η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με βάση έκθεση των υπηρεσιών της, αποφασίζει για το ποιες χώρες θα ανήκουν στο πρώτο κύμα της ένταξης.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι θετική για την Κύπρο. Η έκθεση μπορώ να πω είναι πολύ θετική. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα μιας αυτόματης εξέλιξης των γεγονότων. Πριν καιρό, επίτροποι και ο πρόεδρος της Επιτροπής είχαν αμφιβολίες ή ήσαν σκεπτικοί σε σχέση με την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου.

    Και χρειάστηκε αρκετή δουλειά και από την κυπριακή κυβέρνηση και από την ελληνική κυβέρνηση να καταδείξουμε ότι όσον αφορά και τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα η Κύπρος είναι η πιο προηγμένη χώρα από τις υπό ένταξη χώρες, αλλά και όσον αφορά τα πολιτικά δεδομένα η Κύπρος δεν μπορεί να διατελεί υπό την ομηρία καμιάς άλλης χώρας (της Τουρκίας) και γι' αυτό θα πρέπει να εξετασθεί το θέμα της ένταξης, ανεξάρτητα από το πολιτικό πρόβλημα.

    Αυτή η θέση είναι αποδεκτή και εμφανίζεται και στην έκθεση της Επιτροπής. Η Κύπρος αναγνωρίζεται ως η χώρα η οποία έχει κάνει την πιο μεγάλη πρόοδο.

    Και όσον αφορά το πολιτικό πρόβλημα, γίνεται παραπομπή στις αποφάσεις του Ελσίνκι, οι οποίες αναφέρονται στο κείμενο και οι οποίες, ως γνωστόν, προβλέπουν ότι η λύση του πολιτικού προβλήματος δεν είναι προϋπόθεση για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει και στην Κύπρο, όπως και στις άλλες χώρες, να ληφθούν, βέβαια, υπ' όψιν όλοι οι παράγοντες οι οποίοι παίζουν ένα ρόλο.

    Κλείνει, λοιπόν, θετικά το πρώτο κεφάλαιο για την ένταξη της Κύπρου.

    Και τώρα αρχίζει το δεύτερο κεφάλαιο: Οι συζητήσεις για την προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Κοπεγχάγης. Συζητήσεις, οι οποίες, βέβαια, θα επηρεασθούν από πιθανές δυσκολίες, τις οποίες θα δημιουργήσει ή θα θελήσει να δημιουργήσει η άλλη πλευρά ή από πιθανά προβλήματα, τα οποία θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν την ένταξη της Κύπρου.

    Είναι μια περίοδος δύσκολη. Είναι μια περίοδος, κατά την οποία πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Και είναι μια περίοδος θέλω να τονίσω όπου χρειάζεται εθνική ομοψυχία. Προπαντός δεν πρέπει να υπάρξει κομματική εκμετάλλευση και δεν πρέπει να συνοδεύουν αυτήν την προσπάθεια μεγάλες φωνές, υψηλοί τόνοι, μεγάλες αντιπαραθέσεις.

    Το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα εργασίας, δουλειάς, προσέγγισης, συνεννόησης, διαλόγου. Αυτήν την πολιτική, την οποία ασκήσαμε μέχρι τώρα και όπως βλέπουμε σήμερα με επιτυχία, θα συνεχίσουμε και μέχρι την Κοπεγχάγη, όπου θα ληφθεί η τελική απόφαση".

    [02] ΚΟΥΒΑ: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

    Αβάνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (17:05 UTC+2)

    Χιλιάδες Κουβανοί συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μνήμης, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από τον θάνατο του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα. Σύμφωνα με το Ρόυτερς επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν η πόλη Σάντα Κλάρα της Κούβας, όπου βρίσκεται ο τάφος του. Το 1997, οι Αρχές της Βολιβίας ανακάλυψαν το σημείο που είχε ταφεί μετά την εκτέλεσή του και συμφώνησαν να παραδώσουν τα οστά του στην κυβέρνηση της Κούβας.

    Εκδηλώσεις στη μνήμη του Γκεβάρα έγιναν και στη γενέτειρά του Αργεντινή. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος ο Στρατός της Βολιβίας τίμησε τη μνήμη του, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο σημείο που εκτελέστηκε.

    Ο Γκεβάρα γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1928 στο Ροσάριο της Αργεντινής. Το 1955 γνώρισε τον Φιντέλ Κάστρο τον οποίο και ακολούθησε στην Κούβα. Μετά την επανάσταση, ο Κάστρο τον διόρισε υπουργό Βιομηχανίας και υπεύθυνο για την αγροτική μεταρρύθμιση.

    Το 1964 αποχώρησε από την κυβέρνηση αποφασισμένος να οργανώσει την επανάσταση σε όλη την Λατινική Αμερική. Μετά από πολλά ταξίδια κατέληξε στη Βολιβία, στο πλευρό των αριστερών ανταρτών. Εκεί έπεσε στα χέρια των Βολιβιανών στρατιωτών στις 8 Οκτωβρίου 1967 και εκτελέστηκε.

    [03] ΣΕ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (10:47 UTC+2)

    Μέσα σε τρεις ή τέσσερις μέρες θα καθαρίσει εντελώς η Θεσσαλονίκη από τα σκουπίδια που είχαν κατακλύσει την πόλη, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον κεντρικό Δήμο, δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βαγγέλης Δημητρίου.

    Οπως είπε, τις 9 μέρες της απεργίας συγκεντρώθηκαν στους δρόμους περίπου 7.000 τόνοι σκουπιδιών και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την όσο το δυνατό γρηγορότερη αποκομιδή τους. Ετσι από νωρίς το πρωί βρίσκονται σε κινητοποίηση όλο το προσωπικό και όλα τα απορριμματοφόρα σε συνεχή ροή.

    [04] ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Ουάσιγκτον, 9 Οκτωβρίου 2002 (10:15 UTC+2)

    Η τηλεόραση του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, έχει στη διάθεση της βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του Αϊμαν αλ Ζαουαρι, που εμφανίζεται ως υπαρχηγός του Οσαμα μπιν Λαντεν και ο οποίος απειλεί για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

    Ωστόσο, ερωτηματικά διατυπώνονται για την αυθεντικότητα του βίντεο, στο οποίο και γίνονται αναφορές για την παρούσα ένταση στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράκ. Ο Ζαουαρι κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι με την επιθετική τακτική της κατά του Ιράκ, προσπαθεί να υποτάξει τον αραβικό κόσμο για λογαριασμό του Ισραήλ.

    [05] O N.XΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ 3ο Ν/Σ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

    Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (10:14 UTC+2)

    Φορολογικές ελαφρύνσεις, που αποσκοπούν στην ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, των οικογενειών με παιδιά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, περιλαμβάνει το τρίτο νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης, που αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης.

    Όλες οι φορολογικές αλλαγές, καθώς και οι φοροελαφρύνσεις στις γονικές παροχές, κληρονομιές και δωρεές θα ισχύσουν από την 1η Iανουαρίου 2003. Μεταξύ των βασικότερων αλλαγών που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, το τρίτο κατά σειρά στη διαδικασία της φορολογικής μεταρρύθμισης, συγκαταλέγεται και η αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, έναντι 8.400 ευρώ σήμερα.

    Για τις υπόλοιπες κατηγορίες φορολογούμενων, το αφορολόγητο όριο διαμορφώνεται στα 8.400 (από 7.400 ευρώ), ενώ ορίζεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με ένα παιδί και 2.000 ευρώ για όσους έχουν δύο. Για τις οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, το αφορολόγητο όριο διπλασιάζεται και διαμορφώνεται στα 20.000 ευρώ.

    Επιπλέον, καταργείται ο φόρος ιδιοκατοίκησης για κύρια και δευτερεύουσα κατοικία, ενώ θεσπίζεται νέο τεκμήριο εισοδήματος για την πρώτη, εφόσον το εμβαδόν της υπερβαίνει τα 200 τετραγωνικά μέτρα. Επίσης, καταργείται η έκπτωση δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα για αγορές ηλεκτρονικού υπολογιστή, συσκευών φυσικού αερίου, ηλιακού θερμοσίφωνα κ.λπ.

    Πέραν τούτων, παρελθόν θα αποτελέσουν τα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης για τα αυτοκίνητα έως 2.000 κυβικά εκατοστά, για σκάφη αναψυχής χωρίς προσωπικό και μέχρι 10 μέτρα και για δευτερεύουσες κατοικίες μέχρι 150 τ.μ. Την ίδια στιγμή, διπλασιάζονται τα τεκμήρια για σκάφη αναψυχής, πισίνες, αεροσκάφη κ.λπ.

    Παράλληλα, καταργείται ο εξωλογιστικός προσδιορισμός των καθαρών αμοιβών των ελεύθερων επαγγελματιών και του καθαρού εισοδήματος επιχειρήσεων που τηρούν ακριβή και επαρκή βιβλία B' κατηγορίας . Tο εισόδημά τους θα προσδιορίζεται μόνο λογιστικά, δηλαδή με βάση τα βιβλία τους.

    Σημειώνεται ότι αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα καθορίσει τον χρόνο εισαγωγής ΦΠA στις νεοαναγειρόμενες οικοδομές και επιβολής του ενιαίου τέλους ακινήτων._

    [06] ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

    Αγκυρα, 9 Οκτωβρίου 2002 (21:01 UTC+2)

    Την αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπουλέντ Ετζεβίτ, προκάλεσε το σχέδιο συντάγματος των Τούρκων του Ιράκ, αρχιτέκτονες του οποίου είναι οι Κούρδοι ηγέτες Μπαρζανί και Ταλαμπανί και το οποίο προβλέπει την εγκαθίδρυση ομοσπονδίας στο Ιράκ.

    «Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο δεν έχει οριστικοποιηθεί και επισημοποιηθεί. Όμως, μ' αυτή του τη μορφή το σχέδιο είναι απαράδεκτο» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην εφημερίδα Milliyet, εξηγώντας πως «με το σχέδιο αυτό σχεδόν καταργείται το ΙράκΘεωρείται ανύπαρκτη η Βαγδάτη και αναγνωρίζονται στο Β. Ιράκ, το οποίο προβλέπεται ως ομόσπονδο κράτος, αρμοδιότητες οι οποίες υπερβαίνουν κατά πολύ το καθεστώς».

    Προειδοποίησε μάλιστα ότι «αν αυτό το σχέδιο συντάγματοςοριστικοποιηθεί και επισημοποιηθεί, η Τουρκία δεν πρόκειται να το αποδεχθεί» και επανέλαβε πως πρόκειται για ένα κείμενο απαράδεκτο για την Άγκυρα.

    «Το σχέδιο αυτό παραπέμπει στη Συνθήκη των Σεβρών η οποία έχει ενταφιασθεί στην Ιστορία. Ναι μεν η παραπομπή αυτή είναι κάπως ασαφής, αλλά ακόμη και το γεγονός ότι υπήρξε παραπομπή θεωρείται σημαντικό. Κατ' αυτόν τον τρόπο, αποκαλύπτονται ορισμένες προθέσεις. Η πρόθεση όμως για επιστροφή στη Συνθήκη των Σεβρών είναι απαράδεκτη για την Τουρκία και δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη Συνθήκη αυτή», πρόσθεσε ο κ. Ετζεβίτ.

    ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΡΕΛ

    Στο ίδιο άρθρο γίνεται επίσης αναφορά στις εκτιμήσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, ο οποίος θεωρεί πως «αυτό το οποίο γίνεται αντιληπτό είναι ότι (οι Κούρδοι ηγέτες) έθεσαν ως σκοπό να αναδυθούν από τις συνθήκες σύγχυσης που έχουν διαμορφωθεί», επισημαίνοντας ότι η πρόθεση αυτή διαφαίνεται τόσο από το σχέδιο συντάγματος όσο και με παραπομπές στη Συνθήκη των Σεβρών.

    Ξεκαθάρισε, επίσης, όπως και ο Μπουλέντ Ετζεβίτ ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τίποτα από όλα αυτά και δεν πρόκειται να επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα.

    [07] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Την ικανοποίηση της Αθήνας για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. το 2004, βάσει της ιστορικής για τη διεύρυνση της Eνωσης έκθεσης της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε σήμερα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου.

    "Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα, γιατί η Επιτροπή δημοσιοποίησε την έκθεσή της για όλες τις υποψήφιες χώρες - και τις 13 - όπου για τις 10 χώρες έχει ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την ενταξιακή τους πορεία και την πιθανότητα να καταλήξουμε στις διαπραγματεύσεις, φέτος το Δεκέμβριο, στη Κοπεγχάγη", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

    Ο κ. Παπανδρέου συνεχάρη την Κύπρο "για την πολύ σκληρή δουλειά που έχει κάνει για να είναι στην πρωτοπορία των υποψηφίων χωρών και να προσαρμοστεί στις ευρωπαϊκές συνθήκες".

    "Και αυτό νομίζω ότι δίνει μία δυναμική σημαντική, την οποία πρέπει να την αξιοποιήσουμε, όταν η κρίσιμη τελική απόφαση θα ληφθεί στις 16 Δεκεμβρίου", πρόσθεσε.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι μεταξύ των υποψηφίων προς ένταξη χωρών είναι η Βουλγαρία και η Ρουμανία και υπογραμμίζοντας ότι "η Ελλάδα θέλει να βοηθήσει στην παραπέρα προώθηση αυτών των δύο χωρών, ώστε ένα σημαντικό μέρος των Βαλκανίων να είναι πια μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αυτό το συντομότερο".

    Αναφέρθηκε επίσης στην Τουρκία υποστηρίζοντας ότι η σχετική με τη γειτονική χώρα έκθεση "είναι ίσως η πιο ουσιαστική και σε βάθος αξιολόγηση που έχει γίνει ποτέ από την ΕΕ για την Τουρκία, που επισημαίνει και τα θετικά βήματα που έχει κάνει η Τουρκία, αλλά αναδεικνύει και σημαντικά ελλείμματα, τα οποία η Τουρκία πρέπει να συμπληρώσει στην προσπάθειά της για την ευρωπαϊκή της πορεία".

    "Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει τονίσει ότι θέλει να δει την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας να συνεχιστεί και να υπάρξει ένα θετικό μήνυμα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοπεγχάγης, όταν θα αποφασίσουμε για όλες τις υποψήφιες χώρες", κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    [08] ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

    Μόσχα, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Ξεκίνησε σήμερα η απογραφή του πληθυσμού στη Ρωσία, 13 χρόνια μετά τη διεξαγωγή της τελευταίας καταμέτρησης.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, η καταγραφή του πληθυσμού αναμένεται να φέρει στο φως τον αντίκτυπο των οικονομικών και κοινωνικών αλλαγών που συντελέστηκαν στη χώρα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

    Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η απογραφή είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τον αριθμό των μεταναστών που ζουν στη χώρα, την μεταφορά από μια σχεδιαζόμενη οικονομία σε ένα σύστημα ελεύθερης αγοράς καθώς και για τον αντίκτυπο της πτώσης του κομμουνισμού στις κοινωνικές υπηρεσίες.

    Σημειώνεται ότι η τελευταία απογραφή διεξήχθη το 1989, δυο χρόνια πριν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ενώ η όλη διαδικασία θα κοστίσει 180 εκατομμύρια δολάρια.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κρατικής Στατιστικής Υπηρεσίας σήμερα στη Ρωσία μένουν συνολικά 143,4 εκατομμύρια άτομα, τέσσερα εκατομμύρια λιγότερα από ό,τι το 1989.

    [09] ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:44 UTC+2)

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΟΚ σχετικά με τη διαμάχη της με τον Ολυμπιακό και έπειτα από την κλήση σε απολογία του μάνατζερ, Σταύρου Ελληνιάδη, προσπαθεί να δώσει λύσεις σε ορισμένα θέματα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, κρατώντας πάντως χαμηλούς τόνους. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Με αφορμή σχόλια μερίδας του αθλητικού Τύπου που αφορούν την κλήση σε απολογία από την ΕΟΚ του Σταύρου Ελληνιάδη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ, Ζαχαρίας Αλεξάνδρου, προέβη στην κάτωθι ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας.

    Σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, την πειθαρχική αρμοδιότητα για υποθέσεις που ανακύπτουν στους διεξαγόμενους αγώνες, έχει αποκλειστικά και μόνο ο αρμόδιος αθλητικός δικαστής, ο οποίος εκλαμβάνεται σχετικών υποθέσεων και συντάσσει τις σχετικές κλήσεις απολογίες σε κάθε περίπτωση.

    Εν όψει των ανωτέρω η προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να αποδώσουν στην διοίκηση της ΕΟΚ την κλήση σε απολογία του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, είναι ατυχής και οφείλεται είτε σε ηθελημένη άγνοια των κείμενων νόμων, είτε σε έντεχνη αλλά και συνάμα ανεπιτυχή προσπάθεια να αποδοθεί ευθύνη στην διοίκηση της ομοσπονδίας.

    Επίσης, πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι η αναφορά στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγώνα Κυπέλλου, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού και ο αόριστος ισχυρισμός ότι η ΕΟΚ σιώπησε έγινε με προφανή στόχο να πληγεί η αξιοπιστία της διοίκησης της ΕΟΚ η οποία και στην προκειμένη περίπτωση ήταν αμέτοχη λόγω αναρμοδιότητας".

    Κ.Π.

    [10] Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΑYO ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ

    Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:38 UTC+2)

    Η υπόθεση της Λιβεριανής εταιρείας MAYO δεν έχει κλείσει και η δικαιοσύνη πρέπει με δικαστική συνδρομή να συνεχίσει την έρευνα στους λογαριασμούς της εταιρίας, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, με αφορμή την δημοσίευση του εισαγγελικού πορίσματος για την υπόθεση στην εφημερίδα «Απογευματινή».

    Ο κ. Λαλιώτης υπογράμμισε ότι το πόρισμα του εισαγγελέα αποδεικνύει η ύπαρξη της Λιβεριανής Εταιρείας MAYO και τους διαχρονικούς δεσμούς της με την Ν.Δ, καθώς και τη ροή «μαύρου και αδήλωτου χρήματος 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τους τροφοδότες λογαριασμούς της Scotland Bank στους ειδικούς λογαριασμούς της Ν.Δ. στο Κολωνάκι».

    «Αποδεικνύεται ότι για να μην στοιχειοθετηθεί η εγκληματική πράξη της υπεξαίρεσης όλα τα στελέχη της Ν.Δ., όπως και οι μεγαλόσχημοι χρηματοδότες της, αναγκάστηκαν όλοι μαζί «εκόντες άκοντες» να ομολογήσουν με απολύτως ταυτόσημο τρόπο ότι τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια, μπήκαν στα ταμεία της Ν.Δ», ανέφερε.

    «Όλοι όμως θυμούνται ότι η ηγεσία της Ν.Δ. για να παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό είχε αρνηθεί πεισματικά τα τελευταία δέκα χρόνια τόσο την ίδια την ύπαρξη της MAYO και τη σχέση της MAYO με την Ν.Δ. όσο και τη ροή μαύρου και αδήλωτου χρήματος από τη MAYO προς την Ν.Δ», τόνισε.

    «Οι ηγεσίες της Ν.Δ. με όσα αναγκάστηκαν τελικά να παραδεχθούν και να ομολογήσουν, έχουν αυτοδιαψευστεί και έχουν μείνει πολιτικά θεσμικά και ηθικά έκθετοι.Γι' αυτό συνιστώ στην ηγεσία και τα στελέχη της Ν.Δ. να μην πανηγυρίζουν και να μην παραπλανούν τον ελληνικό λαό για τη δήθεν «αθωότητά τους», πρόσθεσε.

    Περαιτέρω, επισήμανε ότι η υπόθεση της λιβεριανής εταιρείας MAYO «και οι διαχρονικές σχέσεις της με την Ν.Δ. και τη ροή μαύρου και αδήλωτου χρήματος εκατομμυρίων δολαρίων δεν έχει κλείσει». «Είναι ζωτική ανάγκη και για τη Δικαιοσύνη και για το Πολιτικό σύστημα και για την ίδια την Ν.Δ. να διερευνηθούν όλα τα στοιχεία και να λάμψουν όλες οι αλήθειες τόσο για τη σχέση της Ν.Δ. με τη MAYO όσο και για τις διαπλοκές και τις συναλλαγές των χρηματοδοτών τους», συμπλήρωσε.

    «Δυστυχώς, ο κ. Παπαγγελόπουλος, αν και είχε τα στοιχεία, δεν προχώρησε την έρευνά του εις βάθος και δεν ζήτησε με Δικαστική Συνδρομή να «σπάσουν» οι λογαριασμοί της MAYO στο Λονδίνο. Γιατί, φαίνεται ότι πείστηκε από τη μαρτυρία του κ. Πολέμη, που ήταν και είναι ο διαχειριστής της MAYO, η κατάθεση του οποίου θυμίζει την παροιμία «Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει», ανέφερε.

    «Η δικαιοσύνη πρέπει να πράξει το χρέος της. Απαιτείται η δικαιοσύνη με δικαστική Συνδρομή να συνεχίσει την έρευνά της εις βάθος στους τροφοδότες λογαριασμούς της MAYO στη Scotland Bank, γιατί μόνον έτσι θα μάθουμε τις αλήθειες, γιατί μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν ποιοι εφοπλιστές, επιχειρηματίες και οικονομικά συμφέροντα και γιατί χρηματοδοτούσαν τη Ν.Δ. και με ποια ανταλλάγματα. Γιατί μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά και θα λυθούν όλα τα μυστήρια για τη διαχρονική διαπλοκή της Ν.Δ. και των ανθρώπων της με τη MAYO.», υπογράμμισε.

    «Ο αγώνας μου για να καθιερωθεί στη Δημόσια Ζωή η διαφάνεια παντού, για τους πάντες και τα πάντα δεν θα σταματήσει αντιθέτως θα κλιμακωθεί», κατέληξε.

    [11] ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΕΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:34 UTC+2)

    Καλό ξεκίνημα πραγματοποίησαν τρεις από τους δέκα Έλληνες τενίστες που συμμετέχουν από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο τουρνουά FUTURES GREECE F3, των 10.000 δολαρίων που γίνεται στη Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά). Συγκεκριμένα την πρόκριση στο τουρνουά πήραν οι Κωνσταντίνος Οικονομίδης, Νίκος Ροβάς, Γιάννης Βλάχος, ενώ αντίθετα τον αποκλεισμό γνώρισαν οι Λευτέρης Αλεξίου και Σόλων Πέππας.

    [12] Ο Π. ΚΟΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ

    Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:33 UTC+2)

    Την ικανοποίησή του για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διεύρυνση εξέφρασε με δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Πατ Κοξ.

    "Είναι πια σαφές ότι δέκα ακόμη χώρες είναι έτοιμες να προσχωρήσουν στην Ενωση. Θα αποτελούσε αυταπάτη να πιστεύουμε ότι μια Συνθήκη που σχεδιάσθηκε για να υποδεχθούμε πέντε επιπλέον μέλη είναι κατάλληλη για να επιτευχθούν οι μελλοντικοί στόχοι της Ευρώπης. Η σημασία της επικύρωσης της Συνθήκης της Νίκαιας που εισάγει τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, επιβεβαιώνεται και υπογραμμίζεται από την έκθεση της Επιτροπής", υπογραμμίζει ο κ. Κοξ.

    Επισημαίνει ότι οι χώρες της Ε.Ε. πρέπει σήμερα τόσο μεμονωμένα όσο και συλλογικά να επιδείξουν την αναγκαία πολιτική βούληση προκειμένου να υπερκεραστούν τα τελευταία εμπόδια.

    "Η νίκη είναι ορατή και το βραβείο συνίσταται από απαράμιλλες συνθήκες ειρήνης, ελευθερίας, ευημερίας και ασφάλειας στην ήπειρο μας", τονίζει και εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Κομισιόν και τους διαπραγματευτές των υποψηφίων κρατών για την προσήλωσή τους στο στόχο και για όλη την ενδελεχή τους εργασία.

    "Σήμερα ξεπερνάμε το τεχνικό μέρος της προετοιμασίας και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πολιτική πρόκληση των τελευταίων, σκληρών και ιστορικών αποφάσεων που θα ληφθούν στην Κοπεγχάγη στο πλαίσιο της Δανικής Προεδρίας, ακριβώς σε δύο μήνες", σημειώνει.

    "Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε σε πέρας τη διαδικασία αυτή γιατί έχουμε την πεποίθηση ότι η διεύρυνση εξυπηρετεί τα θεμελιώδη, μακροπρόθεσμα συμφέροντα των πολιτών που μας εξέλεξαν ως εκπροσώπους. Οφείλουμε να αδράξουμε αυτή την ιστορική ευκαιρία", καταλήγει στη δήλωσή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [13] ANOIXTO TO ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:26 UTC+2)

    Το Ληξιαρχείο του Δήμου Θεσσαλονίκης επί της οδού Ταντάλου 30 θα λειτουργήσει το ερχόμενο Σάββατο 12 Οκτωβρίου και την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου ημέρα εκλογών από τις 7 π.μ. έως τις 6 μ.μ. συνεχώς για την εξυπηρέτηση του κοινού για την έκδοση ληξιαρχικών πράξεων.

    [14] ΤΣΟΒΟΛΑΣ: ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:21 UTC+2)

    Για απόπειρα δημιουργίας τεχνητού κλίματος πόλωσης κατηγόρησε τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας τονίζοντας ότι επιδιώκουν και πάλι, όπως στο παρελθόν, να αποπροσανατολίσουν και τελικά να εγκλωβίσουν στο δικομματισμό το δημοκρατικό και προοδευτικό ελληνικό λαό.

    Σε συνέντευξη τύπου για τις εκλογές της Κυριακής που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος ο κ. Τσοβόλας υπογράμμισε ότι "αυτή όμως την φορά δεν θα πρέπει να ξεχάσει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ότι η Νέα Δημοκρατία και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μετά το 1990 με την αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη πολιτική τους υποβάθμισαν την Αυτοδιοίκηση του α΄ και του β΄ βαθμού, την αποδυνάμωσαν, αλλά και έστειλαν στον περιθώριο μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού μέσα από την ανεργία, τον περιορισμό του κράτους πρόνοιας, μέσα από τις γνωστές αντιεργατικές, αντιαγροτικές και αντιλαϊκές πολιτικές".

    Επισήμανε ότι το ΔΗΚΚΙ μαζί με άλλες δημοκρατικές, προοδευτικές και αριστερές πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και προσωπικότητες έκαναν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της συγκρότησης ενός αποτελεσματικού και ευρύτερου αντινεοφιλελεύθερου κοινωνικού μετώπου και αυτό το έκαναν πράξη με ουσιαστικά βήματα και στο χώρο του συνδικαλισμού, εργατοϋπαλληλικού και αγροτικού, αλλά και στα ζητήματα της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και τώρα με την κάθοδο σε κοινά ψηφοδέλτια σε πολλούς Νομούς και Δήμους της χώρας.

    Εξέφρασε την άποψη ότι την Κυριακή που έρχεται δοκιμάζεται η κοινωνία, δοκιμάζονται τα κοινωνικά στρώματα που ήταν και είναι τα θύματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.

    "Εχουν να επιλέξουν την Κυριακή μεταξύ δύο διαφορετικών πορειών. Είτε την συνέχιση της πορείας που ζούμε από το '90 μέχρι σήμερα, που οδήγησε 2,5 εκ. Έλληνες πολίτες να έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, που οδήγησε επίσης το 30% των νέων ανθρώπων να βρίσκεται στην ανεργία, που είναι η λεγόμενη συντηρητική πορεία και εκφράζεται από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία και τους Συνδυασμούς που στηρίζουν αυτά τα δύο Κόμματα, είτε να επιλέξει την προοδευτική πορεία από την επομένη των Δημοτικών και Νομαρχιακών Εκλογών, την οποία εγγυώνται με τη δική τους συμμετοχή οι Συνδυασμοί ευρύτερης δημοκρατικής, προοδευτικής και αριστερής συνεργασίας στους Νομούς και στους Δήμους όπου υπάρχει αυτή", τόνισε.

    Παρατήρησε ότι όσο προχωράμε προς την ημέρα των εκλογών, τόσο και επαναβιώνουν παλιές γνωστές μέθοδοι καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού που ανήκουν στο παρελθόν.

    "Ενώ η ηγεσία του δήθεν εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ εδώ και 6 χρόνια προσπαθούσε να πείσει το δημοκρατικό ελληνικό λαό ότι γύρισε σελίδα, ότι πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν, εμείς λέγαμε ότι είναι λάθος αυτή η πολιτική θέση. Εντούτοις όμως επέμενε σ' αυτή τη θέση την απολίτικη.

    Ενώ επίσης η ηγεσία του δήθεν εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ έλεγε ότι επήλθε το τέλος των ιδεολογιών και της ιστορίας, τώρα θυμήθηκε αυτά που αρνιόταν επί τόσα χρόνια. Τώρα θυμήθηκε ότι υπήρξε δικτατορία στην Ελλάδα, τώρα θυμήθηκε ότι υπήρξαν χουντικοί, ακροδεξιοί, οι οποίοι εκφράζονται μέσα από την Νέα Δημοκρατία, αλλά και από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ", είπε.

    Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει το ΔΗΚΚΙ στο δεύτερο γύρο των εκλογών, τόνισε ότι θα στηρίξει τους Συνδυασμούς που στηρίζει και την πρώτη Κυριακή, γιατί θα μπουν στο δεύτερο γύρο.

    "Αν δεν μπουν, υπάρχουν συλλογικά όργανα, του ΔΗΚΚΙ, που είναι εξουσιοδοτημένα από το Συνέδριο και από την Κεντρική Επιτροπή, που θα πάρουν τις αποφάσεις, πάντα στο πλαίσιο που χάραξε το συνέδριο μας, και το πλαίσιο αυτό είναι σαφώς αντινεοφιλελεύθερο. Αντινεοφιλελεύθερο με την έννοια που έχουμε προδιαγράψει. Οτι για μας σήμερα, η νεοφιλελεύθερη πολιτική εκφράζεται, τόσο από τη Ν.Δ. το παραδοσιακό νεοφιλελεύθερο κόμμα, όσο και από το ΠΑΣΟΚ", πρόσθεσε.

    Εξέφρασε τον προβληματισμό του για το νέο σύστημα, αλλά και για τα μεγάλα λάθη, που διαπιστώνουμε καθημερινά, σε σχέση με διπλοεγγραφές, αλλά και τα εκλογικά τμήματα και εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα την μέρα των εκλογών τονίζοντας ότι ευχής έργο θα είναι, αυτά να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    "Εμείς διευκολύναμε στο να δοθεί μια διέξοδος, αλλά όμως πολύ φοβάμαι ότι τα προβλήματα είναι μεγάλα, και παράλληλα πρέπει να επισημάνω ότι πρέπει όλοι οι Συνδυασμοί που στηρίζονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, να έχουν ανοιχτά τα μάτια και κυρίως, στο ηλεκτρονικό σύστημα διεξαγωγής των αποτελεσμάτων", υπογράμμισε.

    [15] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Τίρανα, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    του Κλέαρχου Λιάτη

    Στην πρόσφατη περιοδεία του στον νότο της Αλβανίας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ΑΤΑ και δημοσιεύει η αλβανική εφημερίδα «Εκονομία», ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα Δημήτρης Ηλιόπουλος

    Όπως επισήμανε ο κ. Ηλιόπουλος, στόχος της περιοδείας του ήταν δει από κοντά την πορεία των εργασιών στα έργα που έχει αναλάβει να ολοκληρώσει η αλβανική πλευρά.

    Ο Ελληνας πρέσβης αναφέρθηκε και στη δωρεά ύψους 50 εκ. ευρώ που χορήγησε η Ελλάδα στην Αλβανία στόχοι της οποία είναι, όπως είπε, η διευκόλυνση της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη στις δύο πλευρές των συνόρων, αλλά και να μην επαναληφθούν τα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου στα σύνορα.

    Για τον μεθοριακό σταθμό των Τριών Γεφυρών,, ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αναφορικά με το τελωνείο και τον δρόμο Αγιοι Σαράντα-Κονίσπολη, υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά έχει δώσει τα χρήματα που απαιτούνται για την κατασκευή τους και αναμένει μόνο τα σχέδια από την αλβανική πλευρά.

    Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι που συνάντησε, Αλβανοί ή Ελληνες μειονοτικοί, ευχαρίστησαν την Ελλάδα για την βοήθεια που προσφέρει.

    Τέλος, ανέφερε ότι η βοήθεια αυτή θα φέρει πιο κοντά τις δύο χώρες και τους δύο λαούς.

    [16] ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Θεσσαλονίκης μπορούν οι δημότες να βρουν όλα τα εκλογικά τμήματα και όλα τα σχολεία που θα τα στεγάσουν, με τις διευθύνσεις τους, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, στις 13 Οκτωβρίου.

    Οι διευθύνσεις αφορούν τα εκλογικά τμήματα μόνο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    Η ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι: www.thessalonikicity.gr

    [17] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΡΙΛΑΝΤ

    Ουάσινγκτον, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    Οι αστυνομικές αρχές της κομητείας Μοντγκόμερι των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο ελεύθερος σκοπευτής στο Μέριλαντ που ευθύνεται για τον θάνατο έξι ατόμων άφησε πίσω του μια κάρτα ταρώ με το σύμβολο του θανάτου.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, το τηλεοπτικό δίκτυο WUSA μετέδωσε ότι κοντά στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο 13χρονος μαθητής, το τελευταίο θύμα της σειράς επιθέσεων, βρέθηκε μια κάρτα ταρώ με το μήνυμα "Αγαπητέ αστυνομικέ, είμαι ο Θεός".

    Ο επικεφαλής της αστυνομίας Τσαρλς Μουζ τόνισε ότι δεν θα ήταν σωστός οποιοδήποτε σχολιασμός για την εν λόγω κάρτα καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την πορεία των ερευνών.

    Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δεν συνδέουν τα θύματα μεταξύ τους, οι επιθέσεις όμως συνδέονται, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τους βαλλιστικούς ελέγχους.

    [18] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα συνεδριάσει εκτάκτως αύριο στις 2μ.μ., με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την «συμβιβαστική επίλυση της διαφοράς μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και των εργαζομένων σχετικά με την καταβολή του πρίμ παραγωγικότητας των ετών 1993-1996».

    [19] ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Για συνδιαλλαγή με την ακροδεξιά κατηγόρησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος.

    «Προχθές κατήγγειλα ότι ο κ. Φλωρίδης, με τροπολογία του, αποπειράθηκε να δώσει σύνταξη σε όλους τους δοτούς επί δικτατορίας δημάρχους και κοινοτάρχες της χώρας. Ο κ. Πρωτόπαπας προσπάθησε χθες να τα μπαλώσει. Σήμερα ο κ. Φλωρίδης, ψευδόμενος, επιχείρησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα. Είπε, λοιπόν, σήμερα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομίας ότι ''δεν υπήρξε καμμία τροπολογία, αλλά μία διάταξη ενσωματωμένη από την αρχή στο σχετικό νομοσχέδιο''», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    "Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα πιο πέρα από τη Βουλή, στο υπουργείο Τύπου, ο κ. Πρωτόπαπας έλεγε ότι ''ούτε η αρχική διατύπωση Φλωρίδη δημιουργούσε πρόβλημα, ούτε αργότερα η καλοπροαίρετη τροπολογία του κ. Φλωρίδη''. Ο κ. Πρωτόπαπας παραδέχεται μια ''καλοπροαίρετη'', όπως την λέει, τροπολογία του κ. Φλωρίδη, να δώσει σύνταξη στους χουντικούς δημάρχους και ο κ. Φλωρίδης λέει ότι δεν υπήρχε καμμία τέτοια διάταξη», πρόσθεσε.

    Επιπλέον, επικαλούμενος τα πρακτικά της Βουλής, υπογράμμισε ότι κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Φλωρίδη. «Πέρασε μία ολόκληρη εβδομάδα και όχι λίγα λεπτά της ώρας όπως δήλωσε σήμερα ψευδώς ο κ. Φλωρίδης και δεν έγινε καμμία διόρθωση στο κείμενο του σχεδίου νόμου, το οποίο κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών. Στις 18 Σεπτεμβρίου, πάλι σε συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής, σε νέες επισημάνσεις των Βουλευτών της Αντιπολίτευσης, ο κ. Φλωρίδης δηλώνει επί λέξει: ''Το θέμα θα το δούμε με προσοχή και δεν καταλαβαίνω την επιμονή σας''. Κατόπιν νέων πιέσεων των Βουλευτών, στην ίδια συνεδρίαση, κατά την πορεία της συζήτησης, ο κ. Φλωρίδης, σηκώνεται, παίρνει τον λόγο και δηλώνει: ''Θα φροντίσουμε να περιληφθεί μια διατύπωση, με την οποία θα εξαιρείται ρητά η περίοδος της δικτατορίας''»,πρόσθεσε.

    «Στην αμηχανία του, λοιπόν, ο κ. Φλωρίδης εκθέτει, πέρα από τον εαυτό του, όλους αυτούς, που, πίσω από μία καιροσκοπική αριστερή ρητορεία, κρύβουν συνδιαλλαγές και συναλλαγές με την ακροδεξιά », κατέληξε.

    [20] ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΙΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:14 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με αφορμή την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στο Δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε πως δεν υπάρχουν πλέον νικητές και ηττημένοι.

    "Βγήκαμε όλοι κερδισμένοι. Κέρδισε ο Δήμος, κέρδισε η Θεσσαλονίκη μας,κέρδισε ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κέρδισε η Βουλή των Ελλήνων, κέρδισε πάνω από όλα η απλή λογική, διότι πραγματικά είχε δίκιο ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Συμβούλιο" είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και πρόσθεσε: "Τώρα ενωμένοι και αγαπημένοι, πέρα από κόμματα και παρατάξεις, ανασκουμπωθήκαμε για να καθαρίσουμε την πόλης μας. Δίνουμε την υπόσχεση ότι σε τρεις ημέρες από σήμερα θα έχουμε μια πεντακάθαρη Θεσσαλονίκη. Καλώ όλους τους Θεσσαλονικείς να βοηθήσουν το έργο των υπηρεσιών της καθαριότητας ενώ θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον με εκλογικό υλικό».

    [21] "ΛΥΣΗ" ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΚ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο ΜΠΛΕΡ

    Λονδίνο, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:10 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι το ζήτημα του αφοπλισμού του Ιράκ πρέπει να λυθεί «με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

    Σε συνέντευξη, που παρεχώρησε στο BBC, την παραμονή της επίσκεψής του στη Ρωσία, όπου αναμένεται, μεταξύ άλλων, να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο κ. Mπλερ είπε ότι θα προσπαθήσει να πείσει τον κ. Πούτιν να υποστηρίξει το προωθούμενο ψήφισμα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, το οποίο υποχρεώνει τον ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσεΐν να απαλλαγεί από τα όπλα μαζικής καταστροφής, που οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία θεωρούν ότι κρύβει το Ιράκ.

    Οι ΗΠΑ και η Βρετανία προωθούν το ψήφισμα αυτό με σκοπό να δημιουργήσουν ένα πιο αυστηρό πλαίσιο από το υπάρχον για την επιστροφή των επιθεωρητών όπλων του ΟΗΕ στο Ιράκ, όμως συναντούν σημαντικές αντιδράσεις, κυρίως, στο ζήτημα του να συμπεριληφθεί στο ψήφισμα αυτό διάταξη, που κάνει λόγο για απειλή χρήσης βίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Ιράκ.

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας είπε ότι ο πόλεμος με το Ιράκ δεν είναι αναπόφευκτος προσθέτοντας, όμως, ότι, αν το Ιράκ συνεχίσει να περιφρονεί την βούληση της διεθνούς κοινότητας, θα πρέπει να αποφασιστεί μια διαφορετική αντιμετώπιση του θέματος.

    [22] NEA EΠΙΘΕΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:09 UTC+2)

    Νέα επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου εξαπολύει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη δημαρχία Σπύρος Βούγιας.

    Συγκεκριμένα επισημαίνει πως «μετά από 11 ημέρες ομηρίας της πόλης ο κ.Παπαγεωργόπουλος υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την αδιέξοδη αδιαλλαξία του και να πράξει το στοιχειώδες καθήκον του: να μαζέψει τα σκουπίδια και να λυτρώσει τους Θεσσαλονικείς από μια κατάσταση που δημιούργησε ο ίδιος με τις ακατανόητες ενέργειές του».

    Σε ό,τι αφορά όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή τονίζει ότι «η Εθνική Αντιπροσωπεία επιβεβαίωσε σε όλους τους τόνους αυτό που όλοι γνωρίζαμε και ζητούσαμε: ότι πρέπει δηλαδή να συγκαλέσει αμέσως το Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί η πολιτική απόφαση της πληρωμής των εργαζομένων καθώς δεν υφίσταται κανένα νομικό κώλυμα».

    Ο κ. Βούγιας καλεί τον κ. Παπαγεωργόπουλο να απαντήσει στα ερωτήματα «γιατί έπρεπε να ταλαιπωρήσει την πόλη επί έντεκα μέρες για να πράξει το αυτονόητο», «γιατί αρνήθηκε τις συνεχείς εγγυήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες είχαν το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο με την χθεσινή διαβεβαίωση του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη», και «γιατί έθεσε σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

    «Ανεξάρτητα όμως από την θετική εξέλιξη στο θέμα των σκουπιδιών, ο κ.Παπαγεωργόπουλος απέδειξε για άλλη μια φορά πως όχι μόνο δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί με σύνεση και λογική οποιαδήποτε κρίση αλλά και πως είναι ένας Δήμαρχος επικίνδυνος για την πόλη. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης καλούνται να τον τιμωρήσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής» προσθέτει ο κ. Βούγιας.

    [23] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

    Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:08 UTC+2)

    «Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου συνιστούν τεκμήριο πολιτικής αναισχυντίας. Ντροπή δεν είναι να αναφέρεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα υπαρκτά προβλήματα του κόσμου. Ντροπή είναι η επιχείρηση της κυβέρνησης να προσπαθεί να υποκαταστήσει τον πολιτικό λόγο με λάσπη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Πρωτόπαπα.

    «Ντροπή είναι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, υπό το κράτος του πανικού και ελλείψει πολιτικών επιχειρημάτων, να οδηγούνται στα άκρα, στις ακρότητες και, τελικά, στη γελοιοποίηση. Ντροπή είναι να επιχειρούν συνειδητά να διχάσουν τον ελληνικό λαό, ελπίζοντας ότι έτσι θα έχουν μικροκομματικά οφέλη», κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.

    [24] ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΚΑΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:07 UTC+2)

    Ορίσθηκαν σήμερα από την τεχνική επιτροπή της FIBA Europe, οι διαιτητές των αγώνων που θα δώσουν οι ελληνικές ομάδες στο Τσάμπιονς Καπ. Αυτοί είναι:

    29/10/2002

    Ραμποτίνσκι - Περιστέρι: Ντράγκοσλαβ Λούκα (Γιουγκοσλαβία) - Μαρίν Μεσάντιεφ (Βουλγαρία), Κομισσάριος: Αντόνιο Ουγκρίνοφ (ΠΓΔΜ)

    Σπλίτ - Αρης: Εντίν Χούσαριτς (Βοσνία-Ερζεγοβίνη) - Βλάντιμιρ Τσέκοφ (Βουλγαρία), Κομισσάριος: Ιβιτσα Γιόβιτς (Κροατία)

    Σλόμποτνα Ντίτα - Πανιώνιος: Σίνισα Χέρσεγκ (Κροατία) - Ιγκορ Βίντιτς (Σλοβενία), Κομισσάριος: Μίροσλαβ Πρελογκόβιτς (Κροατία)

    ΚΚ Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ: Σέι Στρικς (Ισραήλ) - Αντεμίρ Ζουράποβιτς (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Κομισσάριος: Μπόρις Λάλιτς (Κροατία)

    5/11/2002

    Χάποελ Τέλ Αβιβ - Πανιώνιος: Στέλιαν Μπάνικα (Ρουμανία) - Χαλούκ Γιεσιλογλου (Τουρκία), Κομισσάριος: Ρουβιέν Βιρόβνικ

    Μαρούσι - Σπλίτ: Μαρίν Μεντάσιεφ (Βουλγαρία) - Γιέρ Μικαέλι (Ισραήλ), Κομισσάριος: Αντώνης Μάνος

    Χασαρόν - Αρης: Τίχομιρ Μπούμπαλο (Σερβία) - Ενγκιν Κένερμαν (Τουρκία), Κομισσάριος: Μπόρις Ζέλινγκερ (Ισραήλ)

    Τζεόπλιν Σλόβαν - ΠΑΟΚ: Γκεόργκι Βάραντι (Ουγγαρία) - Μίλαν Αντάμοβιτς (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), Κομισσάριος: Σιμόν Ομπλακ (Σλοβενία)

    6/11/2002

    Χάποελ Ιερουσαλήμ - Περιστέρι: Στέλιαν Μπάνικα (Ρουμανία) - Χαλούκ Γεσίλογλου (Τουρκία), Κομισσάριος: Μένασχ Χάρμαν (Ισραήλ)

    12/11/2002

    Πανιώνιος - Χέμοφαρμ: Σέι Στρίκς (Ισραήλ) - Βαντιμίρ Ατανάσοφ (Βουγλαρία), Κομισσάριος: Αντώνης Μάνος

    Περιστέρι - Βοϊβοντίνα: Μάριαν Στογιόβσκι (ΠΓΔΜ) - Χριστάκης Παπαδήμου (Κύπρος), Κομισσάριος: Σταύρος Δουβής

    Μαρούσι - Κεραυνός: Νικολάι Νεντέλτσεφ (Βουγλαρία) - Γιαρόν Ζαρίφ (Ισραήλ), Κομισσάριος: Γιώργος Ακάσογλου

    13/11/2002

    ΠΑΟΚ - Σιρόκι: Μάριαν Στογιόβσκι (FYROM) - Χριστάκης Παπαδήμου (Κύπρος), Κομισσάριος: Γιώργος Ακάσογλου.

    [25] ΡΕΧΑΓΚΕΛ: ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

    Θεσσαλονίκη, 9 Οκτωβρίου 2002 (20:06 UTC+2)

    Μονόδρομος είναι για την εθνική μας ομάδα η νίκη στο παιχνίδι με την Ουκρανία που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (19:00) στο Κίεβο για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004.

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Οτο Ρεχάγκελ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΕΠΟ μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς και για αυτό με την Ισπανία στην Αθήνα: «Αν δεν μπορούμε να νικήσουμε, τότε θα κοιτάξουμε να μη χάσουμε», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός κατά την έναρξη της ομιλίας του και συνέχισε: «Το κλίμα στην ομάδα μας είναι πολύ καλό και θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε την αξία μας μπροστά σε πολλές χιλιάδες φιλάθλους. Δεν κάνω αρνητικές σκέψεις πριν από έναν αγώνα, αλλά πάντα σκέφτομαι τα κακά για να μου έρθουν τα καλύτερα», επισήμανε ο κ. Ρεχάγκελ.

    Οι Γιώργος Καραγκούνης, Στέλιος Γιαννακόπουλος, Αγγελος Μπασινάς, Αντώνης Νικοπολίδης και Χρήστος Πατσατζόγλου θα δώσουν το παρών στο παιχνίδι με την Ουκρανία.

    Ο κ. Ρεχάγκελ αναφερόμενος στον προηγούμενο αγώνα με την Ισπανία τόνισε: «Χάσαμε εκείνον τον αγώνα, παρά το γεγονός ότι είχαμε ευκαιρίες. Από την απόδοση των παικτών μου είμαι ικανοποιημένος, γιατί έκαναν αυτά που τους ζήτησα. Για τον αγώνα με την Ουκρανία, κάλεσα τους ίδιους παίκτες που έπαιξαν με την Ισπανία, γιατί απλά δεν υπήρχε λόγος να τους αλλάξω».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 9 October 2002 - 18:13:45 UTC