Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-04-28

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ
  • [02] Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [03] Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [04] Ο Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΤΣΟΥΡΝΟΥ
  • [05] ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ
  • [06] Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • [07] ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
  • [08] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΝΕΩΝ Ο ΑΡΗΣ
  • [09] ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ
  • [10] ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΤΟΝ
  • [11] Ο ΛΕΠΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ
  • [12] "ΧΡΥΣΟΙ" ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣ
  • [13] ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ
  • [14] "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
  • [15] ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  • [16] ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 13ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • [17] Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ
  • [18] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΟ Α1
  • [19] ΜΕ 12 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ
  • [20] Ο Μ.ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
  • [21] ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • [22] ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

  • [01] ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΣ Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

    Μεσολόγγι, 28 Απριλίου 2002 (19:08 UTC+2)

    Βαρυσήμαντη παρέμβαση από το Μεσολόγγι έκανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, με αφορμή πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι μερίδα Ελλήνων πολιτών θα προτιμούσε την ύπαρξη ακροδεξιού κόμματος και στην Ελλάδα, ενώ έχει αρνητική στάση απέναντι στους ξένους που εργάζονται στη χώρα μας. Ο κ. Στεφανόπουλος παρέστη στις εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι για την 176η επέτειο από την έξοδο.

    Στην ομιλία του για την ηρωική έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε τους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία και δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις απόψεις που εκφράστηκαν κατά των οικονομικών μεταναστών.

    "Πιστεύω ότι μάλλον οφείλεται σε κάποιο λάθος, το αποτέλεσμα που έδωσε μια τελευταία δημοσκόπηση, που υπήρξαν Ελληνες, που δεν συγκινήθηκαν απ' όλη την έκταση της ελευθερίας, αλλά είπαν μερικά πράγματα που εμένα με ενόχλησαν πολύ, όπως φαντάζομαι ενόχλησαν όλους. Λοιπόν θα ήθελα να τους πω ότι όταν κανείς είναι ελεύθερος, δεν δέχεται μερικούς τυράννους εις το εσωτερικό, επειδή αρνείται τον εξωτερικό τύραννο. Σηκώνει ψηλά το κεφάλι και αντιμετωπίζει τις δυσκολίες κάθε στιγμής, χωρίς να φορτώνει τις δυσκολίες σε βάρος της ελευθερίας και της δημοκρατίας", τόνισε ο κ. Στεφανόπουλος.

    "Αλίμονο αν τόσο εύκολα ξεχνάμε τους αγώνες του έθνους, που δεν ήταν μόνο εθνικοί αλλά ήταν και αγώνες εσωτερικής ελευθερίας. Ας σκεφτούμε τι τίμημα πλήρωσε ο ελληνικός λαός, όχι μόνο για να αποκτήσει την εθνική ελευθερία του, αλλά και για μπορούμε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι ο ένας απέναντι του άλλου, να μην έχουμε κανένα δισταγμό στην ομιλία, στην έκφραση, στη σκέψη μας, να μπορούμε να κοιτάμε ο ένας τον άλλο χωρίς δισταγμό, αναγνωρίζοντας του την ελευθερία του άλλου, αυτή που δικαιούμαστε και εμείς, την διεκδικούμε για τον εαυτό μας", σημείωσε.

    Εξάλλου, στο Μεσολόγγι κορυφώθηκαν οι εορτασμοί για την 176η επέτειο από την έξοδο. Το πρωί έγινε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της πόλης και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή που κατέληξε στον Κήπο των Ηρώων. Στις εορταστικές εκδηλώσεις, εκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρέστησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρόεδροι του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας και εκπρόσωποι διπλωματικών αντιπροσωπειών.

    [02] Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2002 (11:07 UTC+2)

    "Είναι στο χέρι μας στις εθνικές εκλογές του 2004 να κερδίσει και πάλι το ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Σημίτης", δηλώνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Κώστας Λαλιώτης, σε συνέντευξη του στο "Εθνος της Κυριακής".

    Ο κ. Λαλιώτης εκφράζει την πεποίθηση ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις, όπως έκανε και στο παρελθόν, και σε ερώτηση αν τεθεί θέμα ηγεσίας στο Κίνημα μετά από μια ενδεχόμενη ήττα στις δημοτικές εκλογές, απαντά:"Το ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Σημίτης έχουν την εντολή του ελληνικού λαού να οδηγήσουν τη χώρα προς το 2004. Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλές φορές τεθεί αντίστοιχες υποθετικές ερωτήσεις, όχι μόνο για τις ενδεχόμενες ήττες του ΠΑΣΟΚ αλλά και για ενδεχόμενες αλλαγές στην ηγεσία του. Ομως σας θυμίζω ότι ο ελληνικός λαός έχει δώσει τις δικές του απαντήσεις το 1996, το 1998 και το 2000 και για το ΠΑΣΟΚ και για τον Κώστα Σημίτη".

    Για τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, επισημαίνει:"Ναι με τον Γιώργο είμαστε "παιδιά του Ανδρέα". Νιώθουμε αδέρφια, αλλά δεν είμαστε δίδυμοι. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα σε μένα και σε άλλα μέλη του Ε.Γ. μα τον Γ. Παπανδρέου. Πολλές φορές έχουμε εκφράσει τη συμφωνία μας και την εμπιστοσύνη μας στις πρωτοβουλίες του στην εξωτερική πολιτική. Σε κμιά περίπτωση, η όποια πολιτική επισήμανση δεν σημαίνει διαφωνία, έλλειψη εμπιστοσύνης και συντροφικά μαχαιρώματα".

    [03] Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2002 (12:19 UTC+2)

    Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

    "Ο Κώστας Σημίτης πρέπει να φύγει το ταχύτερο", τονίζει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και καλεί τον πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

    "Πρέπει να φύγει το ταχύτερο. Πρέπει να φύγει ...χθες. Κάθε μέρα παραμονής του Σημίτη στην εξουσία είναι ζημιά για την Ελλάδα. Τελείωσε. Από την ώρα που δεν μπορεί να άρει τα μέτρα που οι περιστάσεις απιατούν πρέπει να φύγει για να έρθει άλλος και να κάνει αυτό που αυτός δεν μπορεί να κάνει", υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον "Τύπο της Κυριακής".

    Σχετικά με τις εξελίξεις στη Γαλλία και την άνοδο του Λεπέν σημειώνει πως την ευθύνη έχουν οι σοσιαλιστικές ηγεσίες που έχασαν την επαφή με το λαό. "Εσπειραν ανέμους και Θερίζουν θύελλες", επισημαίνει.

    [04] Ο Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΤΣΟΥΡΝΟΥ

    Αθήνα, 28 Απριλίου 2002 (21:02 UTC+2)

    Την επίθεση κατά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γεώργιου Τσούρνου, καταδίκασε με δήλωση του ο γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Δημήτρης Σιούφας.

    «Η επίθεση αυτή δεν στρέφεται μόνο εναντίον του, αλλά και εναντίον όλου του πολιτικού κόσμου και χαρακτηρίζει το ήθος και την νοοτροπία των δραστών», τόνισε ο κ. Σιούφας.

    [05] ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ

    Αθήνα, 28 Απριλίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Τη μετάθεση των απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν προγραμματίσει για τις 29 και 30 Απριλίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΙΚΑ, λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την ιογενή λοίμωξη.

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) οι γιατροί του Ιδρύματος θα απεργήσουν στις 16 και 17 Μαίου, αν μέχρι τότε οι αρμόδιοι δεν ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους.

    [06] Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

    Σίδνεϊ, 28 Απριλίου 2002 (20:58 UTC+2)

    Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νότιας Ουαλίας (ΝΝΟ) πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσώπων οργανισμών και φορέων της ελληνικής

    παροικίας προκειμένου να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του προτεινόμενου αντιμεναταστευτικού νομοσχεδίου αναφορικά με τη μεταφορά συντάξεων στο εξωτερικό.

    Το προτεινόμενο νομοσχέδιο που προωθεί στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση προβλέπει την αύξηση των εργάσιμων ετών ενός μετανάστη από 25 στα 30 χρόνια, ώστε να δικαιούται να λαμβάνει ολόκληρο το ποσό της σύνταξης εάν παραμείνει στο εξωτερικό περισσότερο από έξι μήνες.

    Στη συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχε η επιτροπή συντάξεων που είχε εκλεγεί πριν από μερικά χρόνια σε παλλαϊκή συγκέντρωση, εκλέχθηκε και διευρύνθηκε η επιτροπή της οποίας ηγείται ο πρώην πρόεδρος της Κοινότητας κ. Χάρης Δανάλης, πλαισιωμένος από τον νυν πρόεδρο κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, την πρώην πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. ΝΝΟ Βιβή Κουτσουνάδη - Γερμανού, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλα στελέχη της ομογένειας.

    Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή καλεί σύσσωμη την ομογένεια σε παλλαϊκή συγκέντρωση την προσεχή Τρίτη, για να διατρανώσει την αντίθεσή της στο προτεινόμενο

    νομοσχέδιο.

    Στην συγκέντρωση της Τρίτης θα παραστούν αντιπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων της Αυστραλίας και αντιπρόσωποι από άλλες εθνότητες, αφού η ενδεχόμενη

    έγκριση του αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου θα δημιουργήσει προηγούμενο και ενδεχομένως να επηρεάσει άλλες εθνότητες, που μετανάστευσαν στην Αυστραλία πολύ αργότερα από την ελληνική πατριά.

    Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Συντάξεων καλεί όλους να παραστούν σε ένδειξη συμπαράστασης και να παρουσιάσουν αρραγές μέτωπο εναντίον του προτεινόμενου νομοσχεδίου το οποίο αδικεί κατάφορα τους Έλληνες μετανάστες.

    Να σημειωθεί ακόμη ότι την ίδια μέρα πραγματοποιούνται παρόμοιες συγκεντρώσεις σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της Αυστραλίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του

    νομοσχεδίου ως επίσης για τη λήψη αποφάσεων αντιμετώπισης του προβλήματος.

    Δ.Ρ.

    [07] ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

    Αργυρόκαστρο, 28 Απριλίου 2002 (20:45 UTC+2)

    Αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου προεδρείου του Συλλόγου Ελλήνων Εκπαιδευτικών του νομού Αργυροκάστρου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο του Λαζάρου, 27 Απριλίου στο Αργυρόκαστρο .

    Πρόεδρος του συλλόγου επανεξελέγη με ποσοστό περίπου 78% ο ανεξάρτητος υποψήφιος Βασίλειος Κουτσός, ο οποίος έχει την στήριξη και της ΟΜΟΝΟΙΑ έναντι 22% που έλαβε ο έτερος υποψήφιος κ. Γ. Μάσσιος.

    Το νέο προεδρείο αποτελείται από εκπροσώπους των επαρχιών της Άνω και Κάτω Δρυϊνούπολης, του βορείου Πωγωνίου, της Ρίζας, της πόλεως του Αργυροκάστρου και του Ελληνικού τμήματος του Πανεπιστημίου της ίδιας πόλης. Ένα από τα θέματα στα οποία καλείται να δραστηριοποιηθεί ο σύλλογος είναι η δημιουργία Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών με την συμμετοχή των αντίστοιχων συλλόγων Δελβίνου και Αγίων Σαράντα, αλλά και την κάλυψη των εκπαιδευτικών ανεξαρτήτως επαρχίας καταγωγής.

    Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες η Ελληνική Κοινότητα αφορά στην Παιδεία. Από κύκλους της ελληνικής εθνικής μειονότητας εκτιμάται ότι οι συνθήκες για την προώθηση της παροχής επαρκούς εκπαίδευσης στους Έλληνες μαθητές, μέσα στα πλαίσια που ορίζει η Σύμβαση Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές.

    Δ.Ρ.

    [08] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΝΕΩΝ Ο ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2002 (20:23 UTC+2)

    Η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Νέων. Οι κίτρινοι κέρδισαν σήμερα στο γήπεδο Χαριλάου, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος, τον Ηρακλή με σκορ 4 - 2.

    Στο γήπεδο Χαριλάου το παρών έδωσαν περίπου 4.000 φίλαθλοι του Άρη, οι οποίοι εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τη διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιάννη Ζαχουδάνη.

    [09] ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ Α' ΕΘΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2002 (20:21 UTC+2)

    Ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Καλλιθέα και η Προοδευτική είναι οι τρεις ομάδες που πανηγυρίζουν την άνοδο τους στα σαλόνια του ποδοσφαίρου μετά το τέλος του

    πρωταθλήματος της Β' εθνικής κατηγορίας. Αντίθετα, πίκρα και απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς καθώς την τελευταία στιγμή χάθηκε το εισιτήριο της ανόδου. Οσον αφορά την ομάδα που υποβιβάζεται στη Γ' εθνική είναι ο Αγιος Νικόλαος.

    Συναρπαστική ήταν η 26η και τελευταία αγωνιστική της Β' εθνικής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με σκορ 3 - 1 την Καλαμάτα, ενώ η Καλλιθέα επικράτησε εκτός έδρας επί της Χαλκηδόνας με 1 - 0. Αντίθετα, η Προοδευτική παρά την ήττα της με 2 - 1 από τον Παναιγιάλειο κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδο στην Α' εθνική κατηγορία.

    Ο Απόλλων Καλαμαριάς μπορεί να κέρδισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Αθηνών με 2 - 0, όμως έχασε την άνοδο λόγω της τριπλής ισοβαθμίας. Επίσης, ο Πατραϊκός κέρδισε σήμερα τον Αγιο Νικόλαο με σκορ 2 - 0, με αποτέλεσμα η ομάδα της Κρήτης να υποβιβαστεί στη Γ' εθνική. Στα υπόλοιπα αποτελέσματα Ολυμπιακός Βόλου και Αθηναϊκός αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2 - 2 και Πανσερραϊκός - Πανηλειακός 2 - 1.

    Αναλυτικά η βαθμολογία όπως εξελίχτηκε μετά το τέλος και της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Β' εθνικής κατηγορίας:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (26η αγωνιστική)

    1.ΠΑΣ Γιάννινα 50

    2.Καλλιθέα 47

    3.Προοδευτική 47

    4.Απ.Καλαμαριάς 47

    5.Αθηναϊκός 40

    6.Πανσερραϊκός 36

    7.Πατραϊκός 35

    8.Ολυμπιακός Βόλου 33

    9.Χαλκηδόνα 31

    10.Πανηλειακός 30

    11.Καλαμάτα 29

    12.Απόλλων Αθηνών 28

    13.Παναιγιάλειος 21

    14.Αγιος Νικόλαος 20

    *Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ένα μηδενισμό και -1 βαθμό

    [10] ΠΥΡΗΝΙΚΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΞΙΟ Η ΠΓΔΜ

    Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2002 (20:18 UTC+2)

    Τέσσερις πυρηνικούς αντιδραστήρες και 17 μεγάλα φράγματα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζει να κατασκευάσει κατά μήκος του ποταμού Αξιού η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, γράφει η εφημερίδα «Αγγελιοφόρος της Κυριακής».

    Τα έργα εντάσσονται στο «Σχέδιο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξης της κοιλάδας του Βαρδάρη», το οποίο αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη για την διασυνοριακή συνεργασία για την προστασία και διαχείριση των νερών του Αξιού ο συντονιστής του κονσόρτσιουμ εταιριών (κρατικών και ημικρατικών) για την «Κοιλάδα του Βαρδάρη» Γιόρνταν Στάβροφ.

    Ο κ. Στάβροφ επισήμανε ότι οι προτάσεις έχουν ήδη εγκριθεί από τη Βουλή της ΠΓΔΜ. «Ηδη γαλλικές και ιταλικές κατασκευαστικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κατασκευή του έργου, πλην όμως χρειάζονται πολλά χρήματα και γι' αυτό θα ζητήσουμε οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση ή από κράτος-μέλος που θα θελήσει να δώσει τα ποσά για το πολυέξοδο αυτό σχέδιο, κερδίζοντας από την εκμετάλλευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας», σημείωσε

    Πιο συγκεκριμένα, το σχέδιο προβλέπει σύνδεση του Θερμαϊκού με τη Βόρεια Θάλασσα, μέσω του Αξιού (που θα γίνει πλωτός), του Δούναβη και του Μοράβα, ένα θέμα που έχει τεθεί με επίταση και από ελληνικής πλευράς τη δεκαετία του '70. Σύμφωνα με τον κ. Στάβροφ, άμεσα πρόκειται να προχωρήσει η κατασκευή του λιμανιού της Γευγελής, ενώ προβλέπεται η δημιουργία «ευρωλιμένα» στις εκβολές του ποταμού, στο Θερμαϊκό.

    «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια σειρά από φράγματα για την παραγωγή σειρά από φράγματα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και 40 για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών», τόνισε.

    «Στο σχεδιασμό προγραμματίζονται και 4 πυρηνικοί αντιδραστήρες. Πρόκειται για δύο δίδυμους που θα χρησιμοποιούν τα νερά για ψύξη και χωροθετούνται ο ένας στην περιοχή του Βέλες και ο άλλος βορείως της πόλης των Σκοπίων και θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Βέβαια υπάρχει πολιτική απόφαση από την ΠΓΔΜ να θεσμοθετηθεί μορατόριουμ σε ότι αφορά την πυρηνική ενέργεια. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων δεν χρειάζεται και άλλα δύο πυρηνικά εργοστάσια. Θα έχουμε αντιδράσεις από την Ελλάδα και το ξέρουμε», πρόσθεσε.

    Η ανακοίνωση προκάλεσε τις αντιδράσεις των οικολόγων που ήταν στο συνέδριο, οι οποίοι εξήγησαν στον κ. Στάβροφ ότι με το σχέδιο αυτό η ρύπανση της Βόρειας Θάλασσας θα καταλήγει στο Θερμαϊκό κόλπο, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για το προστατευόμενο Δέλτα του Αξιού, όσο και για το οικοσύστημα του κόλπου της Θεσσαλονίκης.

    Ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής» ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τις αρχές της ΠΓΔΜ για να μην υλοποιηθεί το σχέδιο, το οποίο θα καταστρέψει το περιβάλλον και το σύστημα του προστατευόμενου από τη συνθήκη Ραμσάρ υγροβιότοπου». Πρόσθεσε, δε, ότι τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν συσκέψεις για την αποτροπή του σχεδιασμού της ΠΓΔΜ.

    [11] Ο ΛΕΠΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Παρίσι, 28 Απριλίου 2002 (19:59 UTC+2)

    Της Ιωάννας Ράντου

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν είχε ο ηγέτης του ρουμάνικου κόμματος «Μεγάλη Ρουμανία» Κορνέλιος Βαντίμ Τούντορ, χθες στο Παρίσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείο τύπου του κόμματος.

    Οι δύο πρόεδροι των κομμάτων αναφέρθηκαν στην ομοιότητα που υπάρχει ανάμεσα στις προεδρικές εκλογές και στο γεγονός ότι αυτή φαίνεται από δύο σημεία: «Το λιντσάρισμα των ΜΜΕ και τα ψεύτικα exit polls».

    «Είναι προφανές ότι ένα κεντρικό γραφείο ελέγχου αποφασίζει την καθιέρωση πατριωτών πολιτικών για το κουράγιο που έχουν να λένε την αλήθεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Ο Βαντίμ ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον Λεπέν για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και του προσέφερε μια ορθόδοξη ρουμάνικη χρυσή εικόνα.

    [12] "ΧΡΥΣΟΙ" ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΣ

    Πάτρα, 28 Απριλίου 2002 (19:49 UTC+2)

    Δύο ακόμα χρυσά μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στην Πάτρα.

    Ο Βασίλης Τσολακίδης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο δίζυγο, με βαθμολογία 9.837, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Σλοβένο Μίτια Πέτκοβεσκ με 9.750 και στην τρίτη τον Λευκορώσο Αλεξέι Σίνκεβιτς με 9.687.

    Εξάλλου, ο Βλάσης Μάρας ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο μονόζυγο, με βαθμολογία 9.812. Το αργυρό μετάλλιο κέρδισε ο Γάλλος Φλοράν Μαρέ (9.712) και το χάλκινο ο Ιταλός Ιγκορ Κασίνα (9.687).

    [13] ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο Χ. ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

    Αθήνα, 28 Απριλίου 2002 (19:34 UTC+2)

    Εντονη ήταν η αντίδραση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Χρήστου Παπουτσή για τον τίτλο συνέντευξης του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ανεξάρτητος της Κυριακής», όπου φέρεται να δηλώνει ότι «Αν ηττηθούμε στις δημοτικές εκλογές πρέπει να φύγει ο πρωθυπουργός».

    Ο κ. Παπουτσής επισήμανε ότι ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο, τις απαντήσεις, την ουσία και το πνεύμα της συνέντευξης και πρόσθεσε ότι «η πράξη αυτή των υπευθύνων της εφημερίδας αποτελεί βάναυση προσβολή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τους στόχους και τις προθέσεις των εμπνευστών αυτής της προκλητικής στρέβλωσης της αλήθειας».

    Επιπλέον, ζήτησε από την εφημερίδα να αποκαταστήσει την αλήθεια και από την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει για να διερευνήσει αυτό το περιστατικό.

    Η διεύθυνση της εφημερίδας σε ανακοίνωση της τόνισε ότι ο τίτλος αποτελεί πολιτική ερμηνεία των συντακτών της εφημερίδας και σε καμία περίπτωση δεν αποδίδεται σε δηλώσεις ή αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Παπουτσή.

    [14] "ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

    Ιερουσαλήμ, 28 Απριλίου 2002 (19:31 UTC+2)

    Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε να μην επιτρέψει στην αποστολή του ΟΗΕ να μεταβεί στην Τζενίν προκειμένου να διεξαγάγει έρευνες, ανακοίνωσε μέλος του συμβουλίου.

    Ο υπουργός Τύπου Ρεϊβεν Ριβλιν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ύστερα από την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι τα Ηνωμένα Έθνη υποχώρησαν στις αρχικές συμφωνίες που είχαν κάνει μαζί με το Ισραήλ σχετικά με την ομάδα και για αυτό δεν θα τους επιτραπεί να μεταβούν στην περιοχή.

    N.K.

    [15] ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

    Βερολίνο, 28 Απριλίου 2002 (19:27 UTC+2)

    Ένας εκ του εκπαιδευτικού προσωπικού του σχολείου της Ερφούρτης όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση της Παρασκευής περιέγραψε στη γερμανική τηλεόραση πως προσπάθησε να κλειδώσει τον 19χρονο δράστη σε ένα δωμάτιο, όπου και τελικά ο 19χρονος έδωσε τέλος στη ζωή του, μεταδίδει το BBC.

    Ο δάσκαλος Ράινερ Χάιζε είπε ότι προκάλεσε τον μαθητή να τον κοιτάξει στα μάτια την ώρα που τον σημάδευε και ότι ο νεαρός δολοφόνος, Ρόμπερτ Σταινχόιζερ κατέβασε το όπλο του και είπε "αρκετά για σήμερα".

    Εντωμεταξύ μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε ολόκληρη τη Γερμανία, η οποία πενθεί το άδικο τέλος των 16 ανθρώπων στο γυμνάσιο της Ερφούρτης.

    Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατέθεσε λουλούδια έξω από το σχολείο, όπου την Παρασκευή ένας μαθητής άνοιξε πυρ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 καθηγητές, δύο μαθητές και έναν αστυνομικό.

    Ο μαθητής είχε προ αρκετών μηνών αποβληθεί. Σύμφωνα με ανταποκριτή της ελληνικής υπηρεσίας του BBC στη Γερμανία οι αστυνομικές αρχές αναζητούν και συνεργό του δράστη.

    Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας εξέφρασε την οδύνη της για το γεγονός ενώ σε ολόκληρη τη χώρα οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιαιες ως ένδειξη πένθους.

    Το σχολείο Γκούτενμπεργκ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, διαθέτει 750 μαθητές, ηλικίας από 10 έως 19 χρόνων.

    Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του γερμανικού κοινοβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε συμπτωματικά δυο ώρες μετά την επίθεση, με θέμα το καθεστώς οπλοφορίας στη Γερμανία, αποφασίστηκε η λήψη αυστηρότερων μέτρων για την παροχή αδειών.

    Η επίθεση έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με ομάδες πολιτών να ζητούν την πλήρη απαγόρευση πώλησης όπλων σε ιδιώτες.

    Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο δράστης ανήκε σε κλαμπ σκοποβολής και μόλις πρόσφατα είχε πάρει άδεια οπλοχρησίας.

    Ο 19χρονος απεβλήθη από το σχολείο επειδή επιχείρησε να πλαστογραφήσει δικαιολογητικά απουσιών.

    Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει την κοινή γνώμη στη Γαλλία όπου πριν από ένα μήνα οπλοφόρος με δυο ημιαυτόματα τύπου Γκλοκ και ένα Μάγκνουμ οκτώ δημοτικούς υπαλλήλους σε προάστιο του Παρισιού.

    Υπό εξέταση βρίσκεται όμως το καθεστώς οπλοκατοχής και στην Ελβετία που πιστεύεται ότι διαθέτει την πλέον χαλαρή νομοθεσία για σχετικά ζητήματα.

    [16] ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 13ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

    Λαμία, 28 Απριλίου 2002 (19:17 UTC+2)

    Πυκνό μυστήριο καλύπτει το θάνατο της 13χρονης Βασιλικής Βουλγαράκη, που βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της, στην Πελασγία Φθιώτιδας.

    Η μικρή Βασιλική επέστρεψε την Τρίτη το μεσημέρι στο σπίτι της μετά το σχολείο και από τότε κανείς δεν την ξαναείδε. Το πτώμα της ανακάλυψε χτες το βράδυ μια γειτόνισσα, που ειδοποίησε την αστυνομία.

    Η 13χρονη ζούσε με τον πατέρα της Χρήστο, ενώ η μητέρα της που μένει στην Αθήνα προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει μαζί της. Ο πατέρας της μικρής μαθήτριας έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την αστυνομία.

    [17] Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

    Κέρκυρα, 28 Απριλίου 2002 (19:11 UTC+2)

    Ο Πανελλήνιος κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών, καθώς κέρδισε στον τελικό του φάιναλ φορ που έγινε σήμερα στην Κέρκυρα τον Ιωνικό Ν.Φ. με σκορ 20 - 17. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Πανελλήνιος κατακτά το τρόπαιο.

    Επίσης, η ομάδα της Κυψέλης στοχεύει στο πρώτο νταμπλ καθώς έχει προκριθεί και στον τελικό των πλέι οφ όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας το Δούκα.

    [18] ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΟ Α1

    Αθήνα, 28 Απριλίου 2002 (19:01 UTC+2)

    Ο Ολυμπιακός και η Βουλιαγμένη θα αναμετρηθούν για μια ακόμη χρονιά στον τελικό του πρωταθλήματος πόλο της Α1 κατηγορίας των ανδρών.

    Η Βουλιαγμένη κέρδισε σήμερα τον Εθνικό με σκορ 9 - 6, ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε στην παράταση του Παναθηναϊκού με 13 - 12 και προκρίθηκαν στον τελικό.

    Πρωταθλήτρια θα αναδειχτεί η ομάδα που θα πετύχει τρεις νίκες. Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 8 Μαίου. Οι επόμενες ημερομηνίες των αγώνων είναι 10, 12, 14 και 15 Μαίου.

    [19] ΜΕ 12 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ

    Αθήνα, 28 Απριλίου 2002 (18:58 UTC+2)

    Με δώδεκα μετάλλια στις βαλίτσες της επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι από την Αττάλεια της Τουρκίας η εθνική ομάδα της άρσης βαρών που πήρε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - γυναικών.

    Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Χρήστος Ιακώβου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών, σημειώνοντας πάντως πως στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία καθώς από την ελληνική αποστολή απουσίαζαν όλοι οι Ολυμπιονίκες με εξαίρεση το Λεωνίδα Σαμπάνη.

    Στον πίνακα των μεταλλίων η Ελλάδα κατέκτησε την 4η θέση της γενικής κατάταξης της διοργάνωσης.

    [20] Ο Μ.ΣΟΥΜΑΧΕΡ ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Απριλίου 2002 (18:58 UTC+2)

    Ο Μίκαελ Σουμάχερ με Ferrari ήταν και πάλι ο νικητής. Ο Γερμανός οδηγός της Formula 1 κέρδισε σήμερα το Γκραν Πρι της Ισπανίας, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, και πέτυχε την τρίτη του συνεχόμενη φετινή νίκη.

    Τη δεύτερη θέση στο Γκραν Πρι της Ισπανίας πήρε ο Χουάν Πάμπλο Μοντόγια με BMW Williams, ενώ τρίτος ήταν ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ με McLarren.

    Ο Ρούμπενς Μπαριτσέλο είχε πρόβλημα στον κινητήρα στο γύρο της προθέρμανσης και δεν ξεκίνησε τον αγώνα, ενώ ο Ραλφ Σουμάχερ εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο.

    [21] ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

    Αθήνα, 28 Απριλίου 2002 (18:57 UTC+2)

    Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ο Τζιοβάνι. Ο βραζιλιάνος μπορεί να πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1 - 1) στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο με την αψυχολόγητη ενέργεια του και την αποβολή του άφησε τους ερυθρόλευκους με δέκα παίκτες σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

    Μετά την αποβολή του Βραζιλιάνου (χτύπησε εκτός φάσης το Σωτήρη Κωνσταντινίδη) ο Ολυμπιακός υποχώρησε και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το τρόπαιο. Πλέον, διοίκηση και τεχνική ηγεσία εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε ο Τζιοβάνι και πολύ δύσκολα θα αποφασίσουν να ανανεώσουν το συμβόλαιο του που λήγει το καλοκαίρι.

    Στο μεταξύ, στον Ολυμπιακό το κλίμα είναι βαρύ μετά την ήττα από την Ενωση στο ΟΑΚΑ με σκορ 2 - 1. Ο Τάκης Λεμονής προσπαθεί να ανασυντάξει την ομάδα καθώς μετά το Πάσχα ακολουθεί το παιχνίδι με τον Αρη στο γήπεδο Χαριλάου όπου θα κριθεί ο τίτλος του πρωταθλητή. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται πάση θυσία νίκη προκειμένου να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

    Ωστόσο ο Κριστιάν Καρεμπέ τραυματίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς, και πολύ δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος για το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη.

    [22] ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

    Αθήνα, 28 Απριλίου 2002 (18:56 UTC+2)

    Σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας γιόρτασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ενωση κέρδισε στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό με σκορ 2 - 1 και αναδείχτηκε για 12η φορά Κυπελλούχος Ελλάδας.

    Ο πορτογάλος τεχνικός της ΑΕΚ, Φερνάντο Σάντος, μίλησε για μια ευτυχισμένη νύχτα, ενώ οι ποδοσφαιριστές από την πλευρά τους ονειρεύονται πλέον και κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι παίκτες της Ενωσης ελπίζουν πως την τελευταία αγωνιστική θα στραβοπατήσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον Αρη στο γήπεδο Χαριλάου (κεκλεισμένων των θυρών) και θα κατακτήσουν αυτοί το ντάμπλ.

    "Θα είμαστε περισσότερο ευχαριστημένοι αν πάρουμε και το πρωτάθλημα", υποστήριξε μάλιστα ο Ντέμης Νικολαίδης. Για την ΑΕΚ πάντως η φετινή χρονιά κρίνεται πετυχημένη καθώς εξασφάλισε την έξοδο της στο Τσάμπιονς Λιγκ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας.

    Ωστόσο δυσάρεστη είδηση αποτελεί ο τραυματισμός του Μιχάλη Κασάπη. Υπέστη κάταγμα στα μαλακά μόρια της ποδοκνημικής και θα μείνει εκτός δράσης περίπου 20 - 30 μέρες. Ο Κασάπης θα χάσει το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 28 April 2002 - 18:14:57 UTC