Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-12-22

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΕΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  • [02] ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ
  • [03] ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΝΙΤΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ
  • [04] Η ΝΗΑΡ ΗΣΤ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 89-85 ΤΟΝ ΚΑΟΔ
  • [05] ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Η ΝΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • [06] ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
  • [07] ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ
  • [08] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
  • [09] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ- ΜΑΡΚΟ ΣΤΗΝ Α1 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [10] Ο ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
  • [11] ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΓΚΟΪΚΟΒΙΤΣ
  • [13] ΙΔΡΩΣΕ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • [14] ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [15] ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ
  • [16] ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΥ ΠΟΛΟ
  • [17] "ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ
  • [18] ΕΓΧΕΙΡΗΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
  • [19] Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ
  • [20] ΜΕ ΕΦΗΒΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
  • [21] ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
  • [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

  • [01] ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΕΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2001 (00:59 UTC+2)

    Φωτογραφία: Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στο βήμα της Βουλής

    της Νατάσας Θωμά

    Ψηφίστηκε μετά από ονομαστική ψηφοφορία και 155 ψήφους υπέρ και 143 κατά, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2002. Υπέρ του νέου προϋπολογισμού ψήφισαν όλοι οι βουλευτέες του κυβερνώντος κόμματος πλην δύο που απουσίαζαν δικαιολογημένα, οι Γεώργιος Θωμάς και Ευάγγελος Βλασσόπουλος. Κατά τάχθηκαν οι 122 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι 11 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 6 του Συνασπισμού καθώς και οι τέσσερις ανεξάρτητοι βουλευτές, πλην του Βασίλη Κεδίκογλου, που υπερψήφισε τα κονδύλια για την Άμυνα.

    [02] ΥΦΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ Β.ΕΛΛΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (11:30 UTC+2)

    Υφεση παρουσιάζει σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

    Στη Βόρεια Ελλάδα επικρατεί ήλιος με δόντια καθώς το κρύο παραμένει τσουχτερό και σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης ο υδράργυρος εξακολουθεί να παραμένει κάτω από το μηδέν.

    Στη Θεσσαλονίκη έχει λίγη συννεφιά, οι άνεμοι πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 8 βαθμούς Κελσίου.

    Ο ίδιος καιρός επικρατεί και στο νομό Αττικής. Οι άνεμοι πνέουν μέτριοι και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 13 βαθμούς Κελσίου.

    [03] ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΝΙΤΣ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2001 (20:51 UTC+2)

    Ενας Μινιτς φαίνεται πως έκανε τη διαφορά. Ο Αρης έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο της το νέο προπονητή, κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας τον Ιωνικό με 97-90. Η ομάδα του Αρη είχε το πάθος και τη θέληση και έφυγε από το γήπεδο με τους βαθμούς της νίκης και φυσικά με το ροζ φύλλο αγώνα.

    Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε σε πολύ καλή ημέρα και κορυφαίους τους Χάμινκ και Μπραγκς. Ετσι μετά το σπουδαία εκτός έδρας νίκης σε βαρος του Ιωνικού ο Αρης έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή του στην κατηγορία. Αντίθετα οι παίκτες του Ιωνικού αν και έπαιξαν καλά, έκαναν πολλά λάθη και προδόθηκαν από αυτά.

    [04] Η ΝΗΑΡ ΗΣΤ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 89-85 ΤΟΝ ΚΑΟΔ

    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2001 (20:51 UTC+2)

    Κυνήγησε τη νίκη μέχρι και το τέλος. Τελικά δεν τα κατάφερε. Η Νηαρ Ηστ ήταν αυτή που κέρδισε με 89-85 τον ΚΑΟΔ σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Οπως ένα ντέμρπι. Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν γρήγορος και οι δύο ομάδες παρουσίασαν καλό θέαμα ικανοποιώντας τους φιλάθλους που παρακολούθησαν το παιχνίδι.

    Η Νήαρ Ηστ είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Σοφογιάννη που ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Νηαρ Ηστ με 21 πόντους, καθώς και τον Βετούλα, ενώ από τον ΚΑΟΔ πολύ καλή δουλειά έκανε στον αγωνιστικό χώρο ο Λόρθριτζ που σημείωσε και 24 πόντους.

    ΝΗΑΡ ΗΣΤ: Μόσχου 2 Σοφογιάννης 21, Πετρόπουλος, Παπανικολόπουλος 3, Ζουρπένκο 2, Ασημακόπουλος 18, Τσιριγωτάκης 9, Βετούλας 19(4τρ), Κινγκ 12, Σμιθ 3

    ΚΑΟΔ: Σδράκας 3, Βουρτζούμης 6, Μάρκοβιτς 13, Λόρθριτζ 24, Γκιμπέρτ 23, Πέτροβιτς 13, Κουκλάκης 4.

    [05] ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ Η ΝΙΚΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (20:50 UTC+2)

    "Καμιά ομάδα δεν είναι εύκολη. Το Περιστέρι είναι πολύ επικίνδυνο και μπορεί να κάνει τη ζημιά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή", τονίζει ο προπονητής του Ηρακλή, Κώστας Πιλαφίδης εν όψει του αυριανού αγώνα μπάσκετ στο Ιβανώφειο. Οσο για τους παίκτες του Γηραιού, το μόνο που σκέφτονται είναι η νίκη. Και θέλουν να την πετύχουν για να περάσουν καλά Χριστούγεννα.

    Ο τεχνικός του Ηρακλή κ. Πιλαφίδης αναγνωρίζει την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Αλλωστε η φετινή πορεία της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη, έχει απίστευτα σκαμπανεβάσματα, δείχνοντας ότι αν βρεθεί σε καλή ημέρα μπορεί να κάνει τη ζημιά κόντρα σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Ομως οι Θεσσαλονικείς είναι πεπεισμένοι ότι φέτος έχουν τις δυνατότητες να πετύχουν το κάτι παραπάνω. Και δεν είναι διατεθειμένοι να το ρισκάρουν.

    Οσον αφορά για το Περιστέρι, αυτό θέλει πάση θυσία τη νίκη ειδικά μετά την επιτυχία επί του ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική, διασκεδάζοντας ίσως και με αυτό τον τρόπο την πρόσφατη ήττα τους στην Ευρώπη.

    [06] ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

    Σόφια, 22 Δεκεμβρίου 2001 (20:50 UTC+2)

    Ημέρα πένθους κήρυξε την αυριανή η βουλγαρική κυβέρνηση για το θάνατο των επτά εφήβων που ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου σε ντισκοτέκ χθες το βράδυ στη Σόφια.

    "Σε μία δύσκολη στιγμή όπως αυτή η Πολιτεία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη", τόνισε ο πρωθυπουργός Συμεών Σαξκομπουργκότσκι σε σημερινή του δήλωση και έκανε έκκληση προς όλους τους κατοίκους να ανάψουν ένα κερί στα παράθυρα των σπιτιών τους απόψε.

    Ο δήμαρχος της Σόφιας ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις πριν τα Χριστούγεννα, ενώ οι βουλευτές κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Βουλής τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

    [07] ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2001 (20:28 UTC+2)

    Παλιό διώροφο σπίτι κατέρρευσε το απόγευμα στην οδό Πανουργιά 14, στα Σεπόλια. Το σπίτι ήταν ακατοίκητο, αλλά εκφράζονται φόβοι, μετά από μαρτυρίες περιοίκων, ότι πιθανόν να έχει καταπλακώσει κάποιον διερχόμενο.

    Στο σημείο έφθασαν άνδρες της Πυροσβεστικής και ομάδα της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο και εκσκαφέα και διεξάγονται έρευνες στα ερείπια.

    [08] ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (20:22 UTC+2)

    Μόνος πρώτος παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας της Α2 ανδρών στο μπάσκετ ο Μακεδονικός που δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει με 75-67 τον Πανελλήνιο. Εύκολη νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας που επικράτησε του Σπόρτιγκ στα Πατήσια με σκορ 85-71.

    Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της Α2 μπάσκετ είναι:

    Σπόρτιγκ- Απόλλων Π. 71-85

    ΜΕΝΤ-Μίλων 84-79

    Ιωνικός Νικ.- Παπάγου 78-77

    Π. Φάληρο- Αιας Ευόσμου 75-67

    Λάρισα- Αλιμος 78-69

    Μακεδονικός- Πανελλήνιος 75-67

    Στη βαθμολογία προηγείται ο Μακεδονικός με 23 βαθμούς, ενώ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας τον ακολουθεί ο Απόλλωνας με 22 και η ΜΕΝΤ πιο πίσω με 21β.

    [09] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΑ- ΜΑΡΚΟ ΣΤΗΝ Α1 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (20:06 UTC+2)

    Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα αναβλήθηκαν παιχνίδια στην 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 γυναικών. Ετσι μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΠΕ που ακύρωσε τη διεξαγωγή των τεσσάρων παιχνιδιών της Τετάρτης 19 Δεκεμβρίου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, σήμερα η ομάδα του Μαρκόπουλου δεν κατάφερε να φθάσει στη Θεσσαλονίκη. Ετσι δεν βρέθηκε στο γήπεδο για να αντιμετωπίσει τον Αίαντα Ευόσμου. Αποτέλεσμα; Να αναβληθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι, με την ΕΟΠΕ να γίνεται γνώστης του θέματος. Το παιχνίδι θα οριστεί σε νέα ημερομηνία, η οποία θα αποφασιστεί στην συνεδρίαση της ΕΟΠΕ τις επόμενες ημέρες.

    [10] Ο ΚΟΣΤΟΥΝΙΤΣΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕΡΒΙΑΣ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

    Βελιγράδι, 22 Δεκεμβρίου 2001 (19:50 UTC+2)

    Δεν πιστεύει ότι θα έχει επιτυχία η προσπάθεια για τη διεξαγωγή νέου διαλόγου σχετικά με την αναδιάρθρωση της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας και τις σχέσεις Σερβίας - Μαυροβουνίου ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα και εκτιμά ότι τελικά η όλη υπόθεση θα καταλήξει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου.

    "Οπως δεν πίστευα στις 26 Οκτωβρίου ότι υπάρχει ελπίδα για διάλογο με τις αρχές του Μαυροβουνίου, έτσι δεν πιστεύω και τώρα ότι θα επιτευχθεί πρόοδος", τόνισε μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας, του οποίου είναι πρόεδρος.

    Πρόσθεσε ωστόσο ότι πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στις νέες συνομιλίες, οι οποίες θα διεξαχθούν σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση με τον ύπατο εκπρόσωπο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της Ε.Ε. Χαβιέρ Σολάνα.

    Οπως τόνισε η Ευρώπη έχει κουραστεί από το διχασμό στα Βαλκάνια και τις φιλοδοξίες μικρών κρατών, αλλά ο μονόλογος της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου αντηχεί στον κόσμο, που έχει διαφορετική άποψη.

    [11] ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ Γ' ΕΘΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (19:49 UTC+2)

    Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν δύο ομάδες της Γ΄ εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο να βρεθούν στις πόλεις όπου αύριο είναι να διεξαχθούν οι αγώνες για το πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

    Συγκεκριμένα ο Φωστήρας δεν κατάφερε να βρεθεί στη Κρύα Βρύση, όπου αύριο είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τον τοπικό Απόλλωνα, ενώ το ίδιο ίσχυσε και για την Κέρκυρα, που δεν μπόρεσε να πάει στα Τρίκαλα για τον μεταξύ τους αυριανό αγώνα. Και οι δύο ομάδες πήραν χαρτί από την αστυνομία που αναφέρει ότι δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν για τον τελικό τους προορισμό, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν και την ΕΠΟ. Ετσι η Ομοσπονδία μέσα στις επόμενες ημέρες θα ορίσει νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή των δύο (μέχρι στιγμής) αγώνων της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΙΑ ΓΚΟΪΚΟΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (19:49 UTC+2)

    Ο άδικος χαμός του ποδοσφαιριστή Γκοϊκοβιτς έχει συγκλονίσει την οικογένεια του Ηρακλή και όχι μόνο, η οποία ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έγινε. Από την πρώτη στιγμή η ΠΑΕ Ηρακλής βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας του παίκτη.

    Πριν από λίγο εξέδωσε και ανακοίνωση η οποία αναφέρει: "Ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΗΡΑΚΛΗ Ευάγγελος Μυτιληναίος, τα μέλη του Δ.Σ., το προπονητικό και ιατρικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές και όλοι οι εργαζόμενοι στην Π.Α.Ε. εκφράζουν την οδύνη τους για τον χαμό ενός δικού τους ανθρώπου του Jovan Gojkovic.

    Η οικογένεια του ΗΡΑΚΛΗ εύχεται η Γέννηση του Χριστού να δώσει δύναμη και κουράγιο στους συγγενείς και φίλους του να αντέξουν αυτήν την απώλεια".

    [13] ΙΔΡΩΣΕ Η ΑΕΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

    Ηράκλειο, 22 Δεκεμβρίου 2001 (19:19 UTC+2)

    Το σκορ είναι πλασματικό... Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ για να πάρει τη νίκη από το Ηράκλειο. Παρά το 83-76 που δείχνει ότι επικράτησε εύκολα, το ροζ φύλλο του αγώνα ήρθε πολύ δύσκολα, κάνοντας τον Ντράγκαν Σάκοτα να καρδιοχτυπήσει σε ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος και μετατράπηκαν τα τελευταία λεπτά σε θρίλερ.

    Οι παίκτες του Ηρακλείου προσπάθησαν και έδειξαν τον καλό τους εαυτό. Εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Όμως λύγισαν λόγω κούρασης στο τέλος της αναμέτρησης, όπου η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αύξησε τη διαφορά και πήρε τη νίκη. Το ματς ωστόσο είχε δύο πρόσωπα. Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν το προβάδισμα του σκορ και το δεύτερο στους παίκτες της Ενωσης. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 42-39 υπέρ του Ηρακλείου.

    Τα δεκάλεπτα: 27-19, 42-39, 59-61, 76-83.

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Χαρίσης 19 (1), Κανταρτζής 8(2), Τόμας 21(4), Ζούζα 13, Κούβαρης 5, Λίγγος 2, Κρίτσαλος 11, Μακρής.

    ΑΕΚ: Χόλντεν 18 (3), Ζήσης 3, Χατζής 5 (1), Κικίλιας 11 (3), Ντικούδης 17 (1), Μπιλμπά 2, Μπετς 8, Κακιούζης 19.

    [14] ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 22 Δεκεμβρίου 2001 (19:11 UTC+2)

    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το δριμύ ψύχος που επικρατεί στην ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών από το κρύο αυτή την εβδομάδα να φθάσει τους πέντε.

    Ενας άνδρας στην πόλη Βέλες βρέθηκε νεκρός στο δρόμο, ενώ στο Κουμάνοβο ένας άλλος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σύμφωνα με την εφημερίδα "Dnevnik".

    Δύο στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα έξω, μετά την ανατροπή του οχήματος στο οποίο επέβαιναν κοντά στο χωριό Μπρόντετς.

    Η θερμοκρασία σε ορισμένες περιοχές της χώρας έπεσε στους - 25 βαθμούς Κελσίου.

    [15] ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΜΠΑΓΙΕΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (19:06 UTC+2)

    Σφίγγα ο Ντούσαν Μπαγιεβιτς για το αν θα μείνει ή θα φύγει από τον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα γενικότερα. Οι συζητήσεις συνεχίστηκαν και σήμερα στο Βελιγράδι μεταξύ του ιδίου και των "ισχυρών" ανθρώπων της γιουγκοσλαβικής ομοσπονδίας. Δηλαδή τον πρόεδρο κ. Στοϊκοβιτς και τον γενικό γραμματέα κ. Μπουλάτοβιτς.

    Την οριστική απόφαση ο κ. Μπάγιεβιτς θα την πάρει μετά τις γιορτές. Αλλωστε ο ίδιος σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να πάρει γρήγορα κάποιες αποφάσεις (έτσι λειτουργεί πάντα) και πολύ περισσότερο να κερδίσει εντυπώσεις. Ο ίδιος πάντως σε δηλώσεις που έκανε πριν αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει την εθνική ομάδα Γιουγκοσλαβίας, άσχετα αν οι οικονομικές του απολαβές είναι μικρότερες από αυτές στην Ελλάδα. Αυτό κάνει τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιώργο Μπατατούδη να κρατάει στάση αναμονής και να περιμένει απλά την απόφαση του κ. Μπάγιεβιτς για να του αντιπροτείνει νέο συμβόλαιο στο Δικέφαλο.

    Στην ΤΣΣΚΑ θα συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα ο Ομάρ Τετράτζε. Ο ίδιος πάντως σήμερα αποχαιρέτησε τους φίλους και συμπαίκτες του και ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τετράτζε για συνεργασία ενός έτους στη ΤΣΣΚΑ θα πάρει περίπου 300 εκατομμύρια.

    [16] ΑΝΕΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ Α1 ΤΟΥ ΠΟΛΟ

    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2001 (18:44 UTC+2)

    Ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να πάει στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι έμειναν οι παίκτες και το λεωφορείο που τους μετέφερε στη Λάρισα αποκλεισμένο για αρκετές ώρες το βράδυ της Παρασκευής. Ετσι με την κούραση ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών του ΠΑΟΚ έδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου μια δύσκολη αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών. Τελικά ο Ολυμπιακός το κέρδισε με 15-4 σε ένα παιχνίδι που σε καμιά περίπτωση δεν θύμιζε τον αγώνα κυπέλλου πριν από λίγες ημέρες. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Θωμάκος που σημείωσε πέντε γκολ. Ετσι μετά και αυτή την νίκη ο Ολυμπιακός μαζί με την Βουλιαγμένη) παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα.

    Τα εννιάλεπτα: 4-1, 4-0, 4-0, 3-3

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Θωμάκος 5, Καλακόνας 3, Βλοντάκης 2, Χατζηθεοδώρου 2, Πλατανίτης, Ψύχος, Μαρούλης

    ΠΑΟΚ: Αποστόλου 2, Μπόρος, Καρίκας

    [17] "ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (18:32 UTC+2)

    Οι γιορτές των Χριστουγέννων παγώνουν κάθε προσπάθεια αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ Αρης. Ετσι μετά τη φημολογία των τελευταίων ημερών ότι ο κ. Ζαχουδάνης πρόκειται να πουλήσει τις μετοχές του σε επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης, το όλο θέμα μπαίνει για λίγο στα... αζήτητα. Οποια κίνηση πώλησης και αν γίνει αυτή σίγουρα θα δρομολογηθεί από το νέο έτος. Αυτό πάντως που χαροποιεί όλους είναι ότι υπάρχει η ανάλογη διάθεση από επενδυτή (πολλοί λένε ότι είναι ο Νίκος Καματάκης) να αναλάβει τον σύλλογο.

    Μπορεί να βρίσκεται στη Γαλλία ο προπονητής του Αρη, Ρισάρ Ταρντί όμως δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Κάθε άλλο μάλιστα, αφού αναζητά καθημερινά παίκτες (Γάλλους κυρίως) που θα μπορέσουν να ενισχύσουν τον Αρη από τον Ιανουάριο. Παίκτες του κίτρινου συλλόγου είναι (σύμφωνα με τα προσύμφωνα που έχουν υπογράψει) οι Ζοέλ Επαλέ και Σπύρος Νούσιας, ενώ πολύ κοντά στην ομάδα είναι ο Γκαβανόν που αναμένεται να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Παράλληλα οι διοικούντες της ΠΑΕ Αρης αναμένεται να κάνουν επίσημη πρόταση μέσα στη εβδομάδα στον Παρασκευά Αντζα από τον Ολυμπιακό.

    [18] ΕΓΧΕΙΡΗΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (18:21 UTC+2)

    Πετυχημένη ήταν η εγχείρηση στο αριστερό χέρι στην οποία υπεβλήθη το μεσημέρι ο παίκτης του Περιστερίου, Μίκαελ Αντερσεν στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Ο άσος της αθηναϊκής ομάδας είχε τραυματιστεί στον αγώνα με την Ούλκερ (06/12) και από τότε ένιωθε φοβερές ενοχλήσεις. Παρά τη θεραπευτική αγωγή και την αποχή από τις ομαδικές προπονήσεις που του συνέστησε ο γιατρός της ομάδας, ο 27χρονος παίκτης δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημά του με αποτέλεσμα η εγχείρηση να είναι φυσικό επακόλουθο της κατάστάσης του, αποτελώντας επιτακτική ανάγκη.

    Στον αγωνιστικό τομέα οι παίκτες του Περιστερίου σκέφτονται περισσότερο την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο για την 12η αγωνιστική της Α1. Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, το Περιστέρι θα παραταχθεί στο Ιβανώφειο χωρίς απουσίες, ενώ η απουσία του Αντερσεν αναμένεται να γίνει αισθητή.

    [19] Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕ 1-0 ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (18:05 UTC+2)

    Η Κασσάνδρα κέρδισε έστω και με 1-0 την Καβάλα για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στις καθυστερήσεις ο Ζαϊμι.

    Τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα διεξαχθούν αύριο είναι: Τρίκαλα- Κέρκυρα, Παναιτωλικός- Χανιά. Απόλλων Κρ. Βρύσης- Φωστήρας, Ελευσίνα-Λάρισα, Κιλκισιακός- Εθνικός, Ναυπακτιακός- Λεωνίδιο και Ατρόμητος Αθ. - Μακρό.

    Η βαθμολογία έτσι όπως διαμορφώθηκε είναι: Κασσάνδρα 29, Ατρόμητος 22, Κέρκυρα 21, Καβάλα 20, Κιλκισιακός 18, Λάρισα 18, Φωστήρας 18, Μαρκό 16, Χανιά 14, Εθνικός 13, Τρίκαλα 11, Ναυπακτιακός 9, Λεωνίδιο 8, Παναιτωλικός 7, Πανελευσινιακός 6, Απόλλων Κρ. Βρύσης 3.

    Να τονίσουμε ότι ο Φωστήρας και ο Πανελευσινιακός έχουν από έναν μηδενισμό και μείον τρεις βαθμούς, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τον αγώνα Πανελευσινιακός-Καβάλα που ματαιώθηκε.

    [20] ΜΕ ΕΦΗΒΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

    Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2001 (17:39 UTC+2)

    Εφηβους βουλευτές της Αττικής, οι οποίοι συμμετείχαν στις 6 Συνόδους που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα από το σχετικό πρόγραμμα της Βουλής δέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος του Σώματος Απόστολος Κακλαμάνης.

    Οι νέοι ευχήθηκαν στον Πρόεδρο της Βουλής για τις γιορτινές μέρες που έρχονται και για τον καινούργιο χρόνο.

    Ο κ. Κακλαμάνης χαιρέτησε όλα τα παιδιά, πολλά από τα οποία είναι πια φοιτητές, και τους ευχήθηκε "το μέλλον να είναι όσο γίνεται καλύτερο και πιο κοντά στα όνειρα, τα οράματα, τις φιλοδοξίες τους". Τους παρότρυνε να συνεχίσουν να παρακολουθούν το πρόγραμμα της "Βουλής των εφήβων", που με τη δική τους συμμετοχή πήρε σάρκα και οστά, ώστε να είναι πλέον ένας ζωντανός, γερά ριζωμένος θεσμός, εκφράζοντας τη γνώμη τους και διατυπώνοντας την κριτική τους για τη μελλοντική εξέλιξή του.

    Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Βουλής παραβρέθηκε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο για τα παιδιά των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου τους.

    [21] ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 22 Δεκεμβρίου 2001 (17:38 UTC+2)

    Η είδηση του θανάτου του 26χρονου ποδοσφαιριστή Γιόβαν Γκοϊκοβιτς έχει συγκλονίσει τον κόσμο του Ηρακλή. Ο άσος του Ηρακλή σύμφωνα με πληροφορίες της γιουγκοσλάβικης αστυνομίας έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα που υπολογίζεται πάνω από 200 χλμ. την ώρα, όταν για ανύποπτη στιγμή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και προσέκρουσε πάνω σε δέντρο. Η πρόσκρουση ήταν τόσο δυνατή που η μηχανή του αυτοκινήτου εκσφενδονίστηκε σε απόσταση περίπου 50 μέτρων, ενώ οι λαμαρίνες διαλύθηκαν. Λίγο νωρίτερα ο Σέρβος παίκτης έπινε μαζί με φίλους του σε μπαρ της περιοχής.

    Ο Γιόβαν Γκοϊκοβιτς, ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός κοριτσιού 2 ετών, ενώ η σύζυγος του είναι έγκυος στον 7ο μήνα. Επειτα από το τραγικό γεγονός επισκέφθηκε την γυναίκα του παίκτη στο Πανόραμα αντιπροσωπεία παραγόντων του Ηρακλή αποτελούμενη από τους Μπατάκη και Παναγιωτάκη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής Ευάγγελος Μυτιληναίος αμέσως μόλις έμαθε την δυσάρεστη είδηση έδωσε εντολή να ναυλωθεί τσάρτερ για να μεταφέρει στο Βελιγράδι την κ. Γκοϊκοβιτς με την κόρη της, δήλωσε ότι τα έξοδα της κηδείας του θα τα αναλάβει η ΠΑΕ Ηρακλής. Την οποία νεκρώσιμη ακολουθία θα παρακολουθήσουν την Τρίτη στο Βελιγράδι οι κ.κ. Σπανουδάκης, Παναγιωτάκης, Αναστασιάδης και μπορεί ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.

    [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΗΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

    Λευκωσία, 22 Δεκεμβρίου 2001 (16:51 UTC+2)

    Με τον πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο, Χρήστο Παναγόπουλο, συναντήθηκε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, και συζήτησαν τις εξελίξεις στο κυπριακό, τη σύνοδο του Λάακεν και την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην Ουάσινγκτον.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 22 December 2001 - 19:13:53 UTC