Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-10-17

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ
  • [02] ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΣΑΡΟΝ ΠΡΙΝ
  • [03] ΡΕΠΠΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [04] ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ:ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΦΕΣΗΣ
  • [05] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [06] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ: ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
  • [07] ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
  • [08] ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΗΜΙΤΗΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
  • [09] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΦΙΣΕΡ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΡΑΤΗ
  • [10] ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ... ΠΑΙΑΝΙΑ Ο ΠΑΟ
  • [11] ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ
  • [12] ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΙΛΕΡ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ
  • [13] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
  • [14] Ο ΝΤΕΛΟΡ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ
  • [15] ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ
  • [16] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ
  • [17] ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
  • [18] ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΛΙΩΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ
  • [19] ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΟΛΑΝΑ - ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ - ΓΚΕΟΑΝΑ
  • [20] ΣΥΛΛΗΨΗ 92 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [21] ΠΑΝΟΠΛΟΣ Ο ΠΑΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ
  • [22] "DAILY TELEGRAPH": ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • [23] ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ
  • [24] ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΑΚΙ

  • [01] ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ

    Καμπούλ, 17 Οκτωβρίου 2001 (08:06 UTC+2)

    Το καθεστώς των Ταλιμπάν προτείνει τώρα την παράδοση του Οσάμα μπιν Λάντεν χωρίς να του δοθούν αποδείξεις για την εμπλοκή του, στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Guardian", η οποία επικαλείται δηλώσεις Πακιστανού υπουργού, που δε θέλησε ν' αποκαλύψει την ταυτότητα του. Για πρώτη φορά οι Ταλιμπάν προσφέρθηκαν να παραδώσουν τον μπιν Λάντεν για να δικαστεί σε τρίτη χώρα (εκτός των ΗΠΑ) χωρίς ν' απαιτήσουν αποδείξεις εναντίον του, με αντάλλαγμα τον τερματισμό των βομβαρδισμών κατά του Αφγανιστάν.

    [02] ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑΧΘΗΚΕ Ο ΣΑΡΟΝ ΠΡΙΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Τελ Αβίβ, 17 Οκτωβρίου 2001 (14:19 UTC+2)

    Φωτογραφία: Άριελ Σαρόν

    Τα νέα δεδομένα που έφερε στο προσκήνιο η δολοφονία του Ισραηλινού υπουργού Τουρισμού έθεσε υπό αμφισβήτηση το ζήτημα της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους, με το οποίο εμφανίστηκε σύμφωνος νωρίτερα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, με την προϋπόθεση όμως να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Ισραήλ.

    Όπως μεταδίδει το BBC, ο κ. Σαρόν είχε δηλώσει πριν από το τραγικό συμβάν, ότι ο ίδιος προσωπικά θα ηγούνταν μελλοντικών ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους, σε περίπτωση που γινόταν εκεχειρία για τουλάχιστον 48 ώρες.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, είχε εκφράσει την υποστήριξή του για τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, ακολουθώντας τις αντίστοιχες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου και του Βρετανού Πρωθυπουργού τη Δευτέρα.

    Πάντως, σύμφωνα με το BBC, το Ισραήλ μπροστά στην πιθανότητα προώθησης σχεδίου ειρήνευσης από τη Δύση, επροτίθετο να προτείνει στις ΗΠΑ ένα δικό του σχέδιο για τη Μέση Ανατολή.

    Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σαρόν, προέβλεπε τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους και την αποστρατικοποίηση της περιοχής, χωρίς την απομάκρυνση ωστόσο των αστυνομικών δυνάμεων.

    Παραταύτα, η βία συνεχίζεται στη λωρίδα της Γάζας, όπου χτες σκοτώθηκε από έκρηξη ένα μέλος της παλαιστινιακής Χαμάς.

    [03] ΡΕΠΠΑΣ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2001 (17:07 UTC+2)

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Δεν έχουμε οποιοδήποτε κρούσμα άνθρακα ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Ελλάδα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, και πρόσθεσε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας ήταν προγραμματισμένη, προκειμένου να γίνει επισκόπηση της κατάστασης και να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός για το θέμα αυτό.

    [04] ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ:ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΦΕΣΗΣ

    Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2001 (14:07 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ύφεσης, ακόμη και στην περίπτωση που ο ρυθμός ανάπτυξης υποχωρήσει φέτος κάτω από το 4,5%, διατύπωσε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN.

    Ο ίδιος τόνισε πάντως, ότι δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής στην Ε.Ε και ιδίως στην Ελλάδα, η οποία "υποφέρει από υψηλό δημόσιο χρέος". Τόνισε δε, ότι "η μείωση του χρέους είναι η βασική πηγή χρηματοδότησης της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης".

    Σχετικά με το νέο προϋπολογισμό, ο υπουργός τόνισε ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη για το ρυθμό ανάπτυξης. Πάντως, εκτιμάται ότι αυτός δεν θα αποκλίνει πολύ από τον στόχο του 4%, που προβλέπει το απαισιόδοξο εναλλακτικό σενάριο. Ερωτηθείς δε, για το εάν θα καταθέσει ο ίδιος τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, τονίζοντας ότι ενόψει ανασχηματισμού δεν θα ήταν σωστό.

    Αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις της ΕΤΒΑ και της Ολυμπιακής, ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι για την πρώτη αναμένεται να ληφθεί απόφαση εντός των επόμενων ημερών. Οσον αφορά την Ολυμπιακή είπε ότι εντός της εβδομάδας θα παραδοθεί η εισήγηση του συμβούλου της ιδιωτικοποίησης Credit Suisse First Boston, με βάση την οποία θα ληφθεί η απόφαση.

    Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε εξάλλου, ότι πέραν των ιδιωτικοποιήσεων και των μετοχοποιήσεων, υπάρχουν άλλα τρία σημεία-κλειδιά, που θα συμβάλουν στην περαιτέρω θωράκιση της ελληνικής οικονομίας. "Νούμερο ένα" σημείο είναι η γρήγορη και αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Γ' ΚΠΣ. Δεύτερο σημείο-κλειδί είναι τα μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας (το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίζεται την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή).

    Τέλος, το τρίτο σημείο στο οποίο θα επικεντρωθούν οι κυβερνητικές προσπάθειες είναι η αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου. Ο διάλογος για την αναμόρφωση του εν λόγω νόμου θα αρχίσει εντός του μήνα, και θα αναπτυχθεί σε τρεις βασικές κατευθύνσεις: ενίσχυση των φοροαπαλλαγών σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από αναπτυξιακή υστέρηση, υιοθέτηση ευέλικτων διαδικασιών στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τέλος προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του ρόλου του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων.

    [05] ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2001 (21:07 UTC+2)

    Επέστρεψε από τη Κύπρο η αποστολή του ΠΑΟΚ. Ολοι πλέον στο Δικέφαλο σκέφτονται το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αυτό σαφώς θα είναι πολύ διαφορετικό από τον αγώνα του κυπέλλου, όπου ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε ανέτοιμος και με αρκετές ελλείψεις. Κατά τη διάρκεια της άφιξης στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" δεν ήταν ώρα για δηλώσεις.Κάθε άλλο μάλιστα, αφού είναι ώρα για περισυλλογή και αυτοκριτική. Ο προπονητής Λευτέρης από χθες προσπαθεί να βγάλει κάποια θετικά συμπεράσματα από το πρόσφατο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, ώστε να τα χρησιμοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο στο μεγάλο ντέρμπι.

    "Στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν είχα στη διάθεσή μου τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα, και ο Λιαδέλλης είχε μόλις γυρίσει από τραυματισμό", επισημαίνει ο τεχνικός του Δικεφάλου που αύριο θα δώσει συνέντευξη Τύπου εν όψει του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό.

    "Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι διαφορετικό από αυτό του κυπέλλου. Τώρα έχουμε δυο επί πλέον παίκτες, τον Κολντεμπέλα και τον Λιαδέλη. Οι συγκεκριμένοι παίκτες θα μας βοηθήσουν αναπόφευκτα", επισήμανε λακωνικά ο Χουάν Αντόνιο Μοράλες.

    [06] ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ: ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

    Άγκυρα, 17 Οκτωβρίου 2001 (21:05 UTC+2)

    Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (OIC) Αμπντελουαχέντ Μπελκεζίζ δήλωσε ότι είναι ιδανικό να προάγεται το Ισλάμ ως η θρησκεία της ειρήνης και της αγάπης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ τονίζοντας ότι η Τουρκία θα πρέπει να προάγει αυτό το μήνυμα στις πολιτικές και πολιτισμικές επαφές που έχει με τα άλλα κράτη.

    Από την πλευρά του ο κ. Τζεμ εγκωμίασε τον ρόλο του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης για την αρμονία που έχει επιφέρει στις σχέσεις του Χριστιανικού και του Μουσουλμανικού Πολιτισμού.

    Ο γενικός γραμματέας του OIC είχε συνομιλίες και με τον Τούρκο πρόεδρο Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ.

    Ο OIC εξέφρασε την αντίθεσή του για την εξάπλωση των στρατιωτικών επιθέσεων σε οποιαδήποτε άλλη αραβική ή ισλαμική χώρα πέρα από το Αφγανιστάν κάνοντας λόγο για τον θάνατο αθώων πολιτών.

    [07] ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2001 (21:01 UTC+2)

    Με τη συμμετοχή 75 αθλητών και 67 αθλητριών από 35 σωματεία της χώρας θα διεξαχθούν την Παρασκευή και το Σάββατο τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων, υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και της Τοπικής Επιτροπής Μακεδονίας - Θράκης.

    Στους παίδες τη μεγαλύτερη ομάδα κατεβάζει ο Ηρακλής Καβάλας με 9 αθλητές, ενώ στις κορασίδες από 8 αθλήτριες δήλωσαν ο Σπάρτακος Ιωαννίνων και ο Σπάρτακος Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο της Πυλαίας, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 9:00 και θα ολοκληρωθούν στις 19:00, ενώ το Σάββατο θα αρχίσουν επίσης στις 9:00 και θα ολοκληρωθούν στις 13:00.

    Παράλληλα με τα πανελλήνια πρωταθλήματα θα διεξαχθούν το Σάββατο τα "ΙΑ' Αλεξάνδρεια" με τη συμμετοχή 7 χωρών. Οι χώρες που θα πάρουν μέρος είναι: Κολομβία Τουρκία, Μολδαβία, Κιργιστάν, Καζακστάν, Ισπανία, Γεωργία.

    [08] ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΣΗΜΙΤΗΣ - ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ

    Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:57 UTC+2)

    Η πορεία του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με τον απερχόμενο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Κώστα Σκανδαλίδη.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Σκανδαλίδης επισήμανε ότι η συνεργασία του με τον πρωθυπουργό δεν ήταν τόσο θεσμική και τυπική, αλλά ανθρώπινη και ουσιαστική, καθώς ήταν η τελευταία του συνάντηση με τον πρωθυπουργό με την ιδιότητα του γραμματέα.

    Τόνισε, δε, ότι στη συνάντηση δεν συζητήθηκε ο ανασχηματισμός και οι κυβερνητικές θέσεις.

    Αναφορικά με την αντιπαράθεση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε ότι είναι «με τη μεριά του κ. Λαλιώτη και με το δίκιο του κ. Λαλιώτη, εκ των πραγμάτων και εκ του έργου που έχει γίνει στο χώρο που ήταν ο κ. Λαλιώτης». «Νομίζω, λοιπόν, ότι αυτό είναι θέμα που αφορά την Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, δεν μπορώ να υπεισέλθω πιο πέρα», συμπλήρωσε.

    [09] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΦΙΣΕΡ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΡΑΤΗ

    Βερολίνο, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:51 UTC+2)

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ θα επισκεφθεί από αύριο γειτονικά κράτη του Αφγανιστάν, προκειμένου να σχηματίσει ο ίδιος εικόνα για την πολιτική και ανθρωπιστική κατάσταση.

    Πρώτο σταθμό της περιοδείας του κ. Φίσερ θα αποτελέσει το Πακιστάν και το Τατζικιστάν, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφθεί το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, όπου θα έχει διαβουλεύσεις σχετικά με τη δυνατότητα να δρομολογηθεί πολιτική λύση της διένεξης που έχει προκληθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ.

    [10] ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ... ΠΑΙΑΝΙΑ Ο ΠΑΟ

    Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:49 UTC+2)

    Η ήττα που γνώρισε ο ΠΑΟ από την Αρσεναλ, αλλά πολύ περισσότερο ο τρόπος ήταν αυτός που πείραξε περισσότερο τον τεχνικό της ομάδας, Γιάννη Κυράστα. Αυτό άφησε να εννοηθεί κατά τη διάρκεια της άφιξης του συλλόγου από την Αγγλία στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", ενώ οι παίκτες δεν έχασαν ούτε λεπτό, αφού από το αεροδρόμιο πήγαν κατ' ευθείαν στη Παιανία για προπόνηση. Αυτό μάλιστα που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι ο ΠΑΟ γνώρισε την ήττα με 2-1, κάτι που σε περίπτωση ισαβαθμίας με την αγγλική ομάδα θα ε΄χει τον πρώτο λόγο, αφού το παιχνίδι της Αθήνας ήταν 1-0.

    Τώρα για τον ΠΑΟ μένει να υπερασπίσει τον τίτλο του στο παιχνίδι με την Σάλκε. Μόνο έτσι θα παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας στον όμιλό του. Το άσχημο για τον Κυργιάκο είναι ότι με την κίτρινη κάρτα που δέχθηκε στο παιχνίδι με την Αρσεναλ δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών του στην αναμέτρηση με τη Σάλκε στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ.

    [11] ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

    Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:39 UTC+2)

    Εξειδικευμένα προϊόντα αποκλειστικά σχεδιασμένα για τον κλάδο των φαρμακοποιών, ανακοινώνει η Τράπεζα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, μετά από προσεκτική έρευνα του κλάδου των φαρμακοποιών, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τρία προϊόντα με προνομιακούς όρους.

    Το πρώτο είναι το Ανοιχτό Κεφάλαιο Κίνησης για άμεση ενίσχυση της ρευστότητας με προνομιακή δυνατότητα επιλογής εφάπαξ εκταμίευσης με διάρκεια μέχρι 3 έτη, ή εκταμίευσης μέσω λογαριασμού Overdraft με διάρκεια μέχρι 12 μήνες και ανακυκλούμενο ανά έτος, ώστε να μπορεί ο φαρμακοποιός να πληρώνει κατά τη διάρκεια της χορήγησης, μόνο τόκους για όσο κεφάλαιο χρειάζεται ανάλογα με τις ανάγκες του. Το προϊόν παρέχεται με ανταγωνιστικό κυμαινόμενο επιτόκιο 8%, και με δυνατότητα πρόωρης εξόφλησης χωρίς καμία επιβάρυνση.

    Το δεύτερο προϊόν είναι το Δάνειο Επιχειρηματικής Στέγης για την απόκτηση, αποπεράτωση ή την ανακαίνιση της επιχειρηματικής στέγης (φαρμακείου) με προνομιακούς όρους που περιλαμβάνουν, περίοδο χάριτος μέχρι 1 έτος και ανταγωνιστικό επιτόκιο 6,60%. Το δάνειο καλύπτει μέχρι το 100% της αξίας του συμβολαίου ή μέχρι το 80% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

    Τέλος, το τρίτο προϊόν είναι το Δάνειο σύνδεσης με το διαδίκτυο για την προμήθεια εξοπλισμού λογισμικού και υπηρεσιών σύνδεσης στο Internet στα πλαίσια του προγράμματος "Δικτυωθείτε". Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα να εκσυγχρονιστεί η επιχείρηση - φαρμακείο και να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

    [12] ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΙΛΕΡ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

    Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:37 UTC+2)

    Με τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων συναντήθηκε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τόμας Μίλλερ, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Αμυνας.

    Συγκεκριμένα είχε συνάντηση μίας ώρας με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μανούσο Παραγιουδάκη, με τον οποίο συζήτησε θέματα τρομοκρατίας, ελληνοαμερικανικών και ελληνοτουρκικών σχέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε η πιθανότητα αντικατάστασης των αμερικανικών με ευρωπαϊκές δυνάμεις στα Βαλκάνια, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν μία τέτοια μετακίνηση.

    Σε συνομιλίες του με τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Δ. Λυντζεράκο, ο κ.Μίλλερ συζήτησε τις διευκολύνσεις της Ελλάδας στα αμερικανικά αεροσκάφη, για τις επιθέσεις τους στο Αφγανιστάν, ενώ με τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Γ. Θεοδωρουλάκη, την ελληνική συνδρομή στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις και τη χρήση της βάσης της Σούδας.

    [13] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

    Βουκουρέστι, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:31 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Μια ειδική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ρουμανίας θα πραγματοποιηθεί αύριο καθώς επικεφαλής θα είναι ο πρόεδρος της Ρουμανίας Ίον Ιλιέσκου και όχι ο πρωθυπουργός, Άντριαν Ναστάζε.

    Θέμα της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να είναι οι διεθνείς εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [14] Ο ΝΤΕΛΟΡ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΙΣΠΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ

    Παρίσι, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:28 UTC+2)

    Μήνυμα εγρήγορσης σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση έστειλε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζακ Ντελόρ, ο οποίος προτρέπει τη λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή.

    Σε έκθεσή του ο κ. Ντελόρ τάσσεται υπέρ της ταχύτερης ενσωμάτωσης μεταξύ ορισμένων χωρών που μπορούν να την πραγματοποιήσουν και υπερασπίζεται την παραδοσιακή μέθοδο υιοθέτησης νόμων εκ μέρους της Κομισιόν.

    Ζητεί επίσης τη μεγαλύτερη χρήση του πλειοψηφικού συστήματος ψηφοφοριών, όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση διευρυνθεί. Παρά την έλευση του ευρώ και τις κινήσεις για τη δημιουργία στρατιωτικής δύναμης ταχείας επέμβασης, ο κ. Ντελόρ ανησυχεί για την εξασθένηση της πολιτικής υποστήριξης προς την Ε.Ε.

    [15] ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

    Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:25 UTC+2)

    Ομάδες κρούσης θα αναλάβουν την αντιμετώπιση πιθανών ραδιοβιολογικών ή χημικών χτυπημάτων, όπως αποφάσισαν 13 γενικοί γραμματείς διαφορετικών υπουργείων, που συνεδρίασαν στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, παρά το γεγονός ότι "δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας στην Ελλάδα για την εκδήλωση τέτοιων τρομοκρατικών ενεργειών".

    Στις ομάδες ανατίθεται η επιχειρησιακή ευθύνη για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών, ενώ θα συμμετέχουν αστυνομικές, πυροσβεστικές και ένοπλες δυνάμεις, αλλά και επιστήμονες από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, την Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και άλλους φορείς. Το συντονισμό τους θα αναλάβει η ειδική ομάδα δράσης που συστήθηκε με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

    Η ομάδα συνεδρίασε πρώτη φορά σήμερα με τη συμμετοχή του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ, του αρχηγού της Αστυνομίας, εκπροσώπων του ΕΚΑΜ Δημόκριτου, του Κέντρου Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

    Σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας, θα δημιουργηθούν τρεις ομάδες εργασίας με επιστήμονες, έργων των οποίων είναι να διαμορφώσουν νέα σχέδια εκτάκτου ανάγκης για την αντιμετώπιση χημικών βιολογικών ή πυρηνικών συμβάντων.

    [16] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:24 UTC+2)

    Στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τριάθλου, Καναδός Λες Μακ Ντόναλντ. Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας θα έχει σειρά επαφών με την Πολιτεία, την διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, καθώς και με μέλη του "Αθήνα 2004".

    Παράλληλα στις 16 έφθασαν οι χώρες που δήλωσαν συμμετοχή για τον διεθνή αγώνα της Βουλιαγμένης μετά τη χθεσινή δήλωση της Σουηδίας και της Πορτογαλίας. Ετσι οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες ξεπέρασαν τους 80. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή τα κράτη: Αυστραλία, Ουκρανία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ελβετία, Μ. Βρετανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία, Βέλγιο, Καναδάς, Σουηδία, Πορτογαλία και φυσικά η Ελλάδα.

    [17] ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

    Βερολίνο, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:23 UTC+2)

    Εκτός αέρα έθεσαν οι οικονομικές δυσχέρειες την ελληνογερμανική εκπομπή «ARGO-TV». Το ARGO- TV αποτελούσε τη μοναδική ελληνογερμανική εκπομπή σε ολόκληρη τη Γερμανία και εξέπεμπε κάθε Παρασκευή από τις 20.00 μέχρι τις 21.00 στο καλωδιακό πρόγραμμα του Βερολίνου Spreekanal (Kabel SK 10).

    Το πρόγραμμα έχει ιστορία τεσσάρων χρόνων πίσω του, με πάνω από 120 παραγωγές εκπομπών με ρεπορτάζ από την Ελλάδα, την ελληνική κοινότητα της Γερμανίας, δεκάδες παρουσιάσεις καλλιτεχνών και προσωπικοτήτων, μουσική και ειδήσεις, ενώ βραβεύτηκε τρεις φορές από το υπουργείο Τύπου για την άρτια παραγωγή του.

    Το επιτελείο του προγράμματος συνεχίζει τις προσπάθειες για την εύρεση οικονομικών πόρων, ώστε να συνεχίσει η παραγωγή του μοναδικού στην Ευρώπη ελληνικού δίγλωσσου τηλεπεριοδικού.

    [18] ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΛΙΩΤΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:18 UTC+2)

    "Η λάσπη είναι παραγωγής Κώστα Λαλιώτη. Έχει σφραγίδα, έχει ονοματεπώνυμο, έχει ιστορία", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Θόδωρος Ρουσόπουλος μετά τη συνεδρίαση των Συντονιστών των Ομάδων Διαρκών Επιτροπών, υπό την προεδρία του Κώστα Καραμανλή με αποκλειστικό θέμα το Κτηματολόγιο.

    "Η Ν.Δ και συγκεκριμένα στελέχη της δέχονται πόλεμο λάσπης. Θα είμαστε αμείλικτοι, αυστηροί, αλληλέγγυοι, αλλά θα μιλάμε πάντα για την ουσία των θεμάτων" δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής σχετικά με τις καταγγελίες του Κώστα Λαλιώτη περί εμπλοκής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε υπόθεση χρηματισμού για το νέο αεροδρόμιο.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι η Ν.Δ θα συγκροτήσει επιτροπή παρακολούθησης του Κτηματολογίου, για το οποίο, όπως είπε, ο αποχωρών ΥΠΕΧΩΔΕ έχει επιβάλλει "λαλιωτόσημο".

    Πρόσθεσε δε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης από τον Κ. Λαλιώτη συνδέεται με τρία "επιτεύγματα":

    -Την αδιαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων

    -Το πρωτοφανές αίτημα για επιστροφή χρημάτων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    -Το ότι ο νέος ΥΠΕΧΩΔΕ θα βρεθεί υπό επιτροπεία εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. Δεν θα μπορεί, δηλαδή, ο νέος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ να χειρισθεί την υπόθεση του Κτηματολογίου μόνος, αλλά θα πρέπει προηγουμένως να ρωτά τους διεθνείς εμπειρογνώμονες, που θα ορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι ο κ. Λαλιώτης, μόλις προχθές, ανακοίνωσε την επιβολή νέου επιπλέον τέλους, ώστε να καλυφθούν αυτά τα προβλήματα. "Στην αρχική σύμβαση υπήρχε πρόβλεψη για ένα χρηματικό ποσό. Το ποσό τώρα είναι πολύ μεγαλύτερο. Νομίζω δικαίως ότι αυτό το τέλος μπορεί να φέρει τον τίτλο ''λαλιωτόσημο'', είπε χαρακτηριστικά.

    Στο μεταξύ, τα στελέχη της Ν.Δ, Σ. Τσιτουρίδης, Κ. Χατζηδάκης και Ν. Λέγκας προσφεύγουν την Πέμπτη, στη Δικαιοσύνη κατά του Κ. Λαλιώτη, αναφορικά με τις καταγγελίες του τελευταίου ότι οι παραπάνω συνδέονται με ιδιωτικά συμφέροντα. Ερωτηθείς αν η Ν.Δ καλύπτει πολιτικά την απόφαση των στελεχών της να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε: "βεβαίως".

    Πρόσθεσε ότι η Νέα Δημοκρατία για το Κτηματολόγιο θα κάνει δύο ακόμη κινήσεις: Πρώτον, θα οργανώσει σύντομα μια Ημερίδα με εμπειρογνώμονες, στην οποία θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν το Κτηματολόγιο. Δεύτερον, θα λειτουργεί στο εξής μια Επιτροπή, με τη συμμετοχή του αρμόδιου Συντονιστή, των αρμοδίων Τομεαρχών και εμπειρογνωμόνων, η οποία θα παρακολουθεί καθημερινά την πορεία του έργου και όλα όσα αφορούν το Κτηματολόγιο, είτε αυτά γίνονται σε ελλαδικό, είτε σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ερωτηθείς αν έχει πάρει μίζα από τη σύμβαση του αεροδρομίου των Σπάτων ο κ. Μητσοτάκης το '93, όπως υπαινίχθηκε ο κ. Λαλιώτης, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε: "Ο κ. Λαλιώτης είναι τόσα χρόνια υπουργός Δημοσίων Έργων. Αντί να ολοκληρώσει κάποιο έργο βρίσκεται ακόμα στην αρχή. Συνεχίζει να παρασκευάζει λάσπη".

    Κληθείς να διευκρινίσει τις δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι πρέπει ο κ. Λαλιώτης να δώσει εξηγήσεις για όλα τα έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και αν η Νέα Δημοκρατία θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, επισήμανε ότι "σε όλα τα έργα, η Νέα Δημοκρατία έχει παρακολουθήσει, παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία τριών πραγμάτων: Πρώτον, αν ακολουθείται η μελέτη η οποία έχει γίνει. Δεύτερον, αν ακολουθούνται χρονικά οι στόχοι. Τρίτον, αν ο προϋπολογισμός των έργων είναι αυτός που τελικά τηρείται ή υπάρχουν υπερβάσεις. Και στα τρία αυτά θέματα η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί την Κυβέρνηση, για όσα από τα έργα αναλαμβάνει να υλοποιήσει".

    [19] ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΟΛΑΝΑ - ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ - ΓΚΕΟΑΝΑ

    Βρυξέλλες, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:12 UTC+2)

    Στα Σκόπια αναμένεται να μεταβούν αύριο ο επικεφαλής της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον και ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Μιρτσέα Γκεοάνα.

    Σκοπός της επίσκεψής τους στα Σκόπια είναι να πείσουν την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εφαρμόσει την συμφωνία της Οχρίδας και να προχωρήσει στην έγκριση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων στην χώρα.

    Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ Στόγιαν Άντοφ προχώρησε σε αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο συνεδρίασης του Κοινοβουλίου με θέμα τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

    [20] ΣΥΛΛΗΨΗ 92 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Άγκυρα, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:12 UTC+2)

    Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν 92 άτομα που σκόπευαν να μεταβούν παράνομα στην Ευρώπη μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    Στην Αττάλεια συνελήφθησαν 64 άτομα από το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία που περίμεναν τους λαθρέμπορούς προκειμένου να μεταβούν στην Ευρώπη.

    Στην πόλη Βαν συνελήφθησαν 28 άτομα από τα οποία τα 24 ήταν από το Αφγανιστάν.

    Τούρκοι αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι ο αριθμός των Αφγανών που εισέρχονται στην Τουρκία έχει αυξηθεί ύστερα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Η Τουρκία αποτελεί βασική μεταβατική οδό για πολλούς μετανάστες που επιθυμούν να μεταβούν στην Δυτική Ευρώπη.

    [21] ΠΑΝΟΠΛΟΣ Ο ΠΑΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΣΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:11 UTC+2)

    Εμειναν λιγότερες από 24 ώρες για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού του ΠΑΟ με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19:30), όμως αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι να ξεπεραστεί η κούραση και η ταλαιπωρία του ταξιδιού.

    Οσον αφορά για την ψυχολογία, αυτή είναι στα ύψη. "Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νίκη", σχολιάζει ο προπονητής των "πρασίνων" Ζέλικο Ομπράντοβιτς και συνεχίζει αναφορικά για την αυριανή του αντίπαλο: "Η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα που παίζει ομαδικά και κρατάει το συγκεκριμένο προφίλ από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

    Αυτό πάντως που κάνει μεγάλη εντύπωση στην τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι ότι οι πράσινοι είναι συγκρατημένοι και με καλή ψυχολογία."Οι παίκτες είναι σε πολύ καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση". Ο κ. Ομπράντοβιτς θα έχει στη διάθεσή του τον Σάντσεθ και τον Γιάννη Γιανούλη, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του στον αντίχειρά. Αντίθετα στην Αθήνα έχει μείνει ο Γιώργος Μπαλογιάννης.

    [22] "DAILY TELEGRAPH": ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Λονδίνο, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:07 UTC+2)

    Το σοβαρό πρόβλημα των ασφαλιστικών εταιρειών που ασφαλίζουν αθλητικούς αγώνες, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον των ΗΠΑ προβάλλεται σε ρεπορτάζ της "Daily Telegraph" με τίτλο, "Μπορεί το κόστος της ασφάλισης να προκαλέσει την εγκατάλειψη του αθλητισμού;".

    Μετά την 11η Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η ανθρωπότητα και ο κόσμος του αθλητισμού ανακάλυψε ότι το κόστος των ασφαλιστικών καλύψεων ανήλθε στα ύψη, με συνέπεια να πρέπει ενδεχομένως να ακυρωθούν αθλητικές συναντήσεις λόγω των δυσβάστακτων οικονομικών επιβαρύνσεων. Ιδιαίτερα κινδυνεύουν να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους οι διεθνείς αθλητικές συναντήσεις.

    Μεταξύ άλλων γίνεται η εξής αναφορά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα:

    "Είναι γεγονός ότι οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ είχαν αναγκασθεί να εξετάσουν την απομακρυσμένη πιθανότητα να πέσει αεροπλάνο στο ολυμπιακό στάδιο κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής των Αγώνων. Το ενδεχόμενο αυτό δεν αποτελεί πλέον απομακρυσμένη πιθανότητα για τους οργανωτές της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα. Οι Ελληνες, όπως και η FIFA μπορεί να βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ακυρωμένο ασφαλιστικό συμβόλαιο. Δεν έχουν όμως μέχρι σήμερα διαπραγματευθεί την ασφαλιστική τους κάλυψη.

    Οσο το κάνουν αυτό μπορεί να διαπιστώσουν ότι το κόστος είναι απαγορευτικό, ακόμη και πάνω και πέρα από το ποσό που μπορεί να προσφερθεί από την ελληνική κυβέρνηση σαν επιδότηση".

    [23] ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

    Βουκουρέστι, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:06 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας στα ταχυδρομεία της Ρουμανίας αποφάσισε ο Ρουμάνος υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας Νταν Νίτσα προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις ανάλογες με αυτές που συνέβησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την ασθένεια του άνθρακα.

    Ο κ. Νίτσα επισήμανε ότι σε περίπτωση που υπάρξει σε κάποιο ταχυδρομείο ύποπτο γράμμα τότε η διεύθυνσή του θα απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές, στο υπουργείο Εσωτερικών, στη Μυστική Υπηρεσία της Ρουμανίας και στο υπουργείο Υγείας.

    Η απόφαση του κ. Νίτσα είναι δεσμευτική για όλα τα ταχυδρομεία της Ρουμανίας.

    [24] ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΤΑΚΙ

    Νέα Υόρκη, 17 Οκτωβρίου 2001 (20:05 UTC+2)

    Βρέθηκαν ίχνη από βακτηρίδια του άνθρακα στο γραφείο του Κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι στο Μανχάταν μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Αssociated Press.

    Οι Γερουσιαστές συναντήθηκαν σήμερα και αποφάσισαν να μην συνεχίσουν τη συνεδρίαση τους ενώ το κτίριο της Γερουσίας έκλεισε για να διεξαχθούν εντατικοί έλεγχοι.

    Ο.Κ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 17 October 2001 - 18:13:55 UTC