Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-09-05

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • [03] Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • [04] ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
  • [05] ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗ ΓΝΑΘΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
  • [06] ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • [07] ΚΟΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ 2001"-ΕΚΘ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • [08] ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ
  • [09] Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ
  • [10] ΝΑΚΟΣ: ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
  • [11] ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ERICSSON
  • [12] ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ: ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ICTY
  • [13] ΑΝΘΙΜΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
  • [14] ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ
  • [15] ΣΤΗΝ 66η ΔΕΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο AGROCEPT
  • [16] ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ
  • [17] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΒΙΤΣ - ΦΙΣΕΡ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
  • [18] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  • [19] ΜΙΧΑΙΛΟΒΙΤΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ
  • [20] TO ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [21] ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ "DΑΝ"
  • [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΧΩΔΕ ΤΗΣ Ν.Δ.
  • [23] ΠΑΡΟΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ
  • [24] ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

  • [01] ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Λευκωσία, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (10:08 UTC+2)

    Φωτογραφία: Γιώργος Παπανδρέου

    Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, προειδοποίησε την Τουρκία ότι η βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες εξαρτάται από την διευθέτηση του Κυπριακού. Ο κ. Παπανδρέου είπε επίσης ότι η προοπτική ένταξης τόσο της Κύπρου όσο και της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει μια ιστορική ευκαιρία για την επίλυση Κυπριακού. Σε δηλώσεις του στην Λευκωσία ο Ελληνας υπουργός εξωτερικών επισήμανε ότι η Κύπρος θα γίνει οπωσδήποτε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ερώτημα που απομένει είναι κατά πόσον αυτό θα επιτευχθεί με ή δίχως την συνεργασία της Τουρκίας. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για αναβίωση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών ανάμεσα στις δύο κοινότητες του νησιού θα πρέπει να επαναληφθούν αμέσως και παρότρυνε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενγκτάς, να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι δηλώσεις του κ. Παπανδρέου έγιναν καθώς ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΕ, Αλβάρο ντε Σότο, συνεχίζει στην Κύπρο τις προσπάθειες του για αναβίωση των διακοινοτικών συνομιλιών.

    [02] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Χαλκίδα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (10:26 UTC+2)

    Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων λαθρομεταναστών ανοιχτά της Εύβοιας. Στις έρευνες παίρνουν μέρος δύο ελικόπτερα, τέσσερα σκάφη του λιμενικού και μια πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πέντε λαθρομετανάστες έχουν πνιγεί ενώ πάνω από 500 βγήκαν στην παραλία του Μαντουδίου. Οι 112 από αυτούς κρατούνται από τις ελληνικές αρχές. Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι λαθρομετανάστες ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά βρέθηκαν στη θάλασσα. Το πλοίο που τους μετέφερε εντοπίστηκε στην περιοχή του Δαφνοποτάμου ενώ οι Τούρκοι δουλέμποροι είναι άφαντοι.

    Οι αλλοδαποί φιλοξενούνται σε αποθήκες των μεταλλείων Σκαλιστήρη, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής μαζεύουν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα.

    [03] Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

    Σκόπια, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (10:51 UTC+2)

    Φωτογραφία: Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της ολομέλιας της Βουλής της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

    Λίγο πριν το μεσημέρι, επρόκειτο να αρχίσει εκ νέου η συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ για τη συζήτηση και την ψήφιση ίσως εντός της ημέρας, των Συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκαν στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 13ης Αυγούστου μεταξύ των Σλαβομακεδονικών και των Αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ. Εκτιμάται ότι η Συμφωνία της Αχρίδας, θα υπερψηφιστεί από το Κοινοβούλιο, μετά και τις έντονες, έως φορτικές πιέσεις που ασκήθηκαν από τον διεθνή παράγοντα στην κατεύθυνση αυτή. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών και διπλωματικών κύκλων, υπέρ της συμφωνίας θα ψηφίσουν οι βουλευτές των δύο αλβανικών κομμάτων PDM και DPA, το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM), αλλά και το κεντροδεξιό VMRO-DPMNE, παρά τις αρχικές περί του αντιθέτου δηλώσεις του προέδρου του και πρωθυπουργού της χώρας Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι.

    Την ίδια ώρα, το αλβανικό κόμμα PDP συγκεντρώνει υπογραφές για την αποπομπή από τη θέση του, του προέδρου της Βουλής Στόγιαν Άντωφ, θεωρώντας ότι αδικαιολόγητα διέκοψε και ανέβαλε την περασμένη Παρασκευή τη συνεδρίαση.

    Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Γκεοργκίεφσκι στη Βουλή των Σκοπίων κινήθηκε κατά κοινή ομολογία μεταξύ σφύρας και άκμονος, αντικατοπτρίζοντας τις διεθνείς πολυεπίπεδες πιέσεις που υφίσταται η χώρα σε μια περίοδο "ανάπαυλας" των πολεμικών συγκρούσεων. Το μήνυμα της ομιλίας του πρωθυπουργού όχι μόνον προς τα μέλη του κόμματός του (VMRO), αλλά και γενικότερα στα μέλη του κοινοβουλίου ήταν ένα: μπορεί να διαφωνούμε με το πακέτο των μεταρρυθμίσεων και να θεωρούμε δύσκολο να τις εγκρίνουμε και να τις ψηφίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς μπροστά στις πιέσεις των ξένων δυνάμεων...

    Αν και βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την κατ' αρχήν έγκριση της ειρηνευτικής συμφωνίας της 13ης Αυγούστου, που προβλέπεται να γίνει μέχρι το βράδυ σήμερα, από την πλειοψηφία των μελών της 120μελούς Βουλής των Σκοπίων, εντούτοις αυτό το αποτέλεσμα προεξοφλούν τα περισσότερα δυτικά ΜΜΕ, που αναγνωρίζουν τις ισχυρές πιέσεις που ασκούνται πλέον ως επί το πλείστον στα πολιτικά κόμματα της χώρας και δη στην πολιτική ηγεσία των σλαβομακεδονικών κομμάτων...

    Το ίδιο 24ωρο, χτεσινό δημοσίευμα της σκοτσέζικης εφημερίδας "The Herald", επικαλούμενο απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ, επιβεβαιώνει τις γνωστές εκτιμήσεις του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ περί του τεράστιου οπλοστασίου των Αλβανών αυτονομιστών.

    Η ομιλία Γκεοργκιέφσκι

    "Στείλαμε στον κόσμο το μήνυμα πως η τρομοκρατία αποδίδει... Είμαστε μόνο στην αρχή... αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε το σύνταγμα κάτω από πιέσεις και επιθέσεις". Ήταν μία από τις χαρακτηριστικότερες φράσεις - κλειδιά της προχτεσινοβραδινής ομιλίας του πρωθυπουργού Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, ενώπιον της μισογεμάτης Βουλής των Σκοπίων. Ο πρωθυπουργός (και αρχηγός του κόμματος VMRO) εμμέσως πλην σαφέστατα δεν έκρυψε πως διαφωνεί με τις μεταρρυθμίσεις που προδιαγράφονται στην "ειρηνευτική συμφωνία" της 13ης Σεπτέμβρη. Ωστόσο, με κάθε αφορμή εξήγησε πως αναγκάστηκε να την υπογράψει και να υποστηρίξει την κοινοβουλευτική έγκρισή της, λόγω των πιέσεων "και των τρομερών οικονομικών συνεπειών που θα αντιμετωπίσει η χώρα σε αντίθετη περίπτωση"...

    Σε άλλο σημείο, ο Γκεοργκιέφσκι προέβλεψε ότι το πακέτο των συνταγματικών και άλλων μεταρρυθμίσεων αδυνατεί να οδηγήσει στην εδραίωση της ειρήνης. "Ποτέ δεν πίστευα ότι το Μακεδονικό Σύνταγμα είναι η αιτία για την κρίση στη χώρα... Δεν πιστεύω ότι η αλλαγή του Συντάγματος θα φέρει την ειρήνη", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, προσθέτοντας πως η κρίση οφείλεται "στην επίθεση που δέχτηκε η Μακεδονία από το Κόσσοβο, με την υποστήριξη ορισμένων αλβανικής εθνότητας πολιτών από τη Μακεδονία", αλλά και στο ότι η λεγόμενη διεθνής κοινότητα έκανε "ελάχιστα πράγματα έναντι της τρομοκρατίας".

    Και ο Γκεοργκιέφσκι κατέληξε λέγοντας:"Δυστυχώς η Μακεδονία είναι παράπλευρη απώλεια της ΝΑΤΟικής επέμβασης στην πρώην Γιουγκοσλαβία και δεν μπορούμε να δεχτούμε απ' αυτούς που έκαναν αυτό το λάθος το 1999 να το παραδεχτούν"...

    Η δε Ραντμίλα Σετσέρινσκα βουλευτής της "Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης Μακεδονίας", που κάλεσε ομοίως τη Βουλή να εγκρίνει τη συμφωνία κυμάνθηκε σε διαφορετικό τόνο, λέγοντας:"Ας μην έχουμε ψευδαισθήσεις: Χρειαζόμαστε κουράγιο και σοφία για να αντιμετωπίσουμε την τεράστια ευθύνη ενώπιον της χώρας μας και των προγόνων μας".

    Διχασμένοι και οι πολίτες...

    Η διχογνωμία, αν όχι έντονη αντίδραση των σλαβομακεδονικών πολιτικών κομμάτων έναντι της πολιτικής συμφωνίας της 13ης Αυγούστου, αντανακλάται -πολύ περισσότερο...- στις (ανάλογες...) αντιδράσεις των πολιτών της ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με χτεσινή σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης στην ΠΓΔΜ που είδε χτες το φως της δημοσιότητας και επικαλείται ο σερβικός ραδιοσταθμός Β-92, πάνω από το 50% των πολιτών της ΠΓΔΜ είναι κατά της συμφωνίας και των μεταρρυθμίσεων. Εντύπωση προκαλεί, επίσης, πως το 12,9% του αλβανικού πληθυσμού είναι επίσης κατά της συμφωνίας, αν και η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 78%) την υποστηρίζει.

    Μεταξύ του γενικού πληθυσμού της χώρας (στην έρευνα δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία εθνικότητας κ.ά.) το 43,7% είναι υπέρ της συμφωνίας και αντιτίθενται σ' αυτή το 50,7%. Σε άλλο σκέλος της έρευνας καταγράφεται πως μολονότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ υποστηρίζουν σε γενικές γραμμές το ΝΑΤΟ, εντούτοις θεωρούν πως η συγκεκριμένη αποστολή του στη χώρα ("Απαραίτητη Συγκομιδή") θα αποτύχει...

    [04] ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

    Αγκυρα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (10:00 UTC+2)

    Φωτογραφία: Μπουλέντ Ετσεβίτ

    O ένας στους δύο Tούρκους πολίτες θεωρεί ως μεγαλύτερη απειλή την οικονομική κρίση και την επαπειλούμενη κοινωνική έκρηξη, ενώ λιγότεροι από ένας στους δέκα τοποθετούν στην πρώτη θέση του σχετικού καταλόγου την Eλλάδα, από κοινού με τους άλλους γείτονες της Tουρκίας -το Iράκ, το Iράν, τη Pωσία, την Aρμενία και τη Συρία.

    Tο πολύ ενδιαφέρον αυτό συμπέρασμα προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διεξήγαγε το ινστιτούτο ANAR, στο διάστημα 27 - 30 Aυγούστου, στην Άγκυρα, την Kωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τα Άδανα, τη Σαμσούντα, το Nτιγιάρμπακιρ και το Eρζουρούμ, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν χθες στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Turkish Daily News.

    Συγκεκριμένα, το 33,1% των ερωτηθέντων κατατάσσει την οικονομική κρίση στην πρώτη θέση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η Tουρκία, ενώ ένα 10% επιπλέον βλέπει το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης και το 5,7% την ανεργία ως τις σημαντικότερες απειλές.

    Aντιθέτως, μόλις το 8,9% αντιμετωπίζει τις προαναφερθείσες γειτονικές χώρες ως απειλή για την Tουρκία, το 6% βλέπει αρνητικά τις HΠA, ενώ τις προτιμήσεις του 3,4% συγκεντρώνουν, ισοψηφώντας, η Eυρώπη, η τρομοκρατία (δηλαδή το PKK) και ο ισλαμικός φονταμενταλισμός.

    Πρόκειται για μια εικόνα απολύτως φυσιολογική. Διότι τι άλλο από την οικονομία θα μπορούσε να αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα των Tούρκων, τη στιγμή που το AEΠ συρρικνώνεται με ρυθμούς 11,8% σε ετήσια βάση, ενώ η υποτίμηση της λίρας και οι χιλιάδες απολύσεις έχουν φέρει σημαντικό τμήμα του πληθυσμού στα όρια της απόγνωσης;

    Ολο και λιγότερα για διατροφή και ένδυση

    Eίναι χαρακτηριστικό ότι το 76,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει μειώσει δραματικά τα έξοδα για διατροφή προκειμένου να καταφέρει να τα φέρει βόλτα, ενώ έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί οι δαπάνες των νοικοκυριών για διασκέδαση και ένδυση.

    Eπίσης, το 17,8% αναφέρει ότι έχει αναγκαστεί να μετακομίσει σε φτηνότερες και πιο υποβαθμισμένες κατοικίες, καθώς ο μισθός δεν επαρκεί για τα πανάκριβα πλέον ενοίκια.

    Όπως θα έχετε ήδη υποθέσει, η οικονομική κρίση παρασέρνει σύμπασα σχεδόν την πολιτική ηγεσία στις συνειδήσεις των Tούρκων πολιτών, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Οπως, το προσφάτως ιδρυθέν Kόμμα Δικαιοσύνης και Aνάπτυξης, ένα από τα δύο διάδοχα σχήματα του κηρυχθέντος ως παρανόμου από το Συνταγματικό Δικαστήριο ισλαμικού Kόμματος της Eυημερίας του οποίου ηγείται ο δημοφιλέστατος πρώην δήμαρχος της Kωνσταντινούπολης T. Eρντογκάν, και συγκεντρώνει το 23,8% στην πρόθεση ψήφου,

    Αυτό, τη στιγμή που το αμέσως επόμενο κόμμα παίρνει μόλις και μετά βίας 5,9%!

    Oι εκπλήξεις, όμως, δεν σταματούν εκεί: Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ένα κόμμα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι βαδίζει οριστικά στον δρόμο της πολιτικής εξαφάνισης - ο Oρθός Δρόμος της Tανσού Tσιλέρ, την οποία οι Tούρκοι ξαναβγάζουν από τον "πάγο" στην απέλπιδα προσπάθειά τους να βρουν στήριγμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

    Κομπάρσοι της πολιτικής

    Οσο για τους υπόλοιπους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν ίσα που τους επιτρέπουν να ελπίζουν ότι θα παραμείνουν... κομπάρσοι.

    Tο Kόμμα της Mητέρας Πατρίδας του M. Γιλμάζ παίρνει 4,5%, ο έτερος των συγκυβερνώντων, το ακροδεξιό Kόμμα Eθνικιστικής Δράσης του Mπαχτσελί παίρνει 4,2%, ενώ η Δημοκρατική Aριστερά του Mπ. Eτσεβίτ καταποντίζεται στο 2,8%, λιγότερο δηλαδή από ό,τι το φιλοκουρδικό HADEP, που συγκεντρώνει 3,4%!

    Kαλή σχετικά θεωρείται η επίδοση για το Pεπουμπλικανικό Kόμμα του Nτ. Mπαϊκάλ, που παίρνει 4,3% καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση, ενώ το άλλο ισλαμικό κόμμα, της Eυδαιμονίας, απογοητεύει με 2%.

    Μειώνεται η δημοτικότητα του Ντερβίς

    Για τον τσάρο της τουρκικής οικονομίας, τον K. Nτερβίς, τα πράγματα δεν είναι πολύ καλά. Φαίνεται ότι η λάμψη του άστρου του έχει μειωθεί στο 37,3% από 45,2% τον Iούνιο, ενώ παράλληλα αυξάνονται όσοι πιστεύουν ότι η συνταγή που ακολουθεί είναι αποτυχημένη. Bεβαίως, εξακολουθούν να είναι υψηλά τα ποσοστά αποδοχής τόσο για τον πρόεδρο Σεζέρ (66,6%) όσο και για τον στρατό (62,9%), που αποτελούν τους μόνους σταθερούς πυλώνες σε μια στιγμή που ο ένας στους τρεις Tούρκους ψηφοφόρους δηλώνει ότι δεν θα ψήφιζε κανένα από τα υπάρχοντα πολιτικά σχήματα...

    [05] ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗ ΓΝΑΘΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

    Λάρισα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:10 UTC+2)

    Μια απολιθωμένη κάτω γνάθο, που ανήκει σε ελέφαντα της παλαιολιθικής περιόδου βρέθηκε στη Λάρισα, η οποία είναι ηλικίας πάνω από 50.000 χρόνων.

    Το εύρημα εντόπισε αγρότης τυχαία κοντά στον Πηνειό την ώρα που έκοβε ξύλα από τις όχθες του ποταμού και το άφησε στα γραφεία τοπικής εφημερίδας, αφού δεν ήξερε τι είναι, ενώ αρχαιολόγοι της Εφορίας κλασσικών αρχαιοτήτων Λάρισας εξετάζουν το σπάνιο απολίθωμα.

    Κατά την παλαιολιθική περίοδο, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ζούσαν στην περιοχή μεγαλόσωμα ζώα, όπως ελέφαντες και ταύροι, ενώ ευρήματα της ίδιας εποχής έχουν εντοπιστεί και σε άλλα σημεία της Θεσσαλίας.

    [06] ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Βουκουρέστι, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:09 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας φιλοδοξεί να υλοποιήσει άμεσα οκτώ στόχους στο μέλλον δήλωσε ο επικεφαλής του Μιρτσέα Γκεοάνα στην ετήσια συνάντηση που είχε στο Βουκουρέστι με διπλωμάτες διαφόρων χωρών.

    Ο υπουργός Εξωτερικών Μιρτσέα Γκεοάνα είπε ότι οι στόχοι του υπουργείου είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προεδρία της χώρας στον ΟΑΣΕ, να αντιμετωπιστούν με αποτελεσματικότητα θέματα όπως η κατάργηση της βίζας για τους Ρουμάνους που ταξιδεύουν σε χώρες της συνθήκης Σένγκεν, να προχωρήσει η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, να ενδυναμωθεί ο ρόλος της χώρας στην περιοχή, να δημιουργηθεί σωστό θεσμικό πλαίσιο για τη διπλωματία και να ενισχυθεί η ρουμανική οικονομία.

    [07] ΚΟΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΕΝΟΒΑ 2001"-ΕΚΘ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:07 UTC+2)

    Κοινό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο, εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, το ΕΚΘ και η «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001». Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσης της «Πρωτοβουλίας», η συγκέντρωση της, που θα γίνει το Σάββατο, στις 6μμ, στην Καμάρα θα βαδίσει προς τη ΔΕΘ και θα ενωθεί με το συλλαλητήριο του ΕΚΘ που θα γίνει την ίδια μέρα, στις 8.30μμ στη ΧΑΝΘ.

    Η «Πρωτοβουλία Γένοβα 2001» χαιρετίζει την απόφαση των μελών της διοίκησης του ΕΚΘ να καλέσουν συλλαλητήριο για το Σάββατο, επισημαίνοντας ότι εκφράζει τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που στήριξαν τις πανεργατικές απεργίες για το ασφαλιστικό και τον κόσμο που υποστήριξε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη Γένοβα ενάντια στην «καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση των G-8».

    [08] ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

    Βελιγράδι, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:05 UTC+2)

    Στο Βελιγράδι σήμερα υπογράφτηκε η συμφωνία για την αποστολή οικονομικής βοήθειας ύψους 50 εκατομμυρίων γαλλικών φράγκων στην Γιουγκοσλαβία.

    "Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για εμένα" είπε χαρακτηριστικά ο Γιουγκοσλάβος υπουργός Εξωτερικών Γκόραν Σβιλάνοβιτς κατά την υπογραφή της συμφωνίας με τον Γάλλο πρεσβευτή στην Γιουγκοσλαβία Γκαμπριέλ Κελέρ.

    "Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια χώρα που τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκει συνεχώς τρόπους επικοινωνίας με τους κατοίκους της" εξήγησε ο κ. Σβιλάνοβιτς.

    Ο κ. Κελέρ διευκρίνισε ότι τα χρήματα θα διατεθούν σε δύο με τρεις εβδομάδες στην Σερβία και το Μαυροβούνιο.

    Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία θα λάβει το ποσό των 46,5 εκατομμυρίων φράγκων και θα τα χρησιμοποιήσει κυρίως για την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων σε άπορες και πολύτεκνες οικογένειες.

    Στον προϋπολογισμό του Μαυροβουνίου θα εισρεύσουν 3,5 εκατομμύρια φράγκα, με τα οποία η κυβέρνηση αυτής της δημοκρατίας θα μειώσει τα χρέη των δημόσιων επιχειρήσεων.

    [09] Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΚΚΟΥ

    Αλεξάνδρεια, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:04 UTC+2)

    Η Κυπριακή αδελφότητα Αλεξανδρείας τίμησε και φέτος την εικόνα της Παναγίας του Κύκκου, που αντίγραφό της βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια.

    Έτσι την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρος Ζ' χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Ορθρου και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο Νειλουπόλεως Γεώργιο και τον Αλεξανδρινό κλήρο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Αρτοκλασία. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Γεώργιος.

    Στις Ιερές ακολουθίες μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Πρόξενος της Κύπρου στην Αλεξάνδρεια κ. Βίας Κυριακίδης, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Κυπριακής Αδελφότητας Αλεξανδρείας και αρκετοί πιστοί.

    Τέλος ο Μακαριότατος ευχαρίστησε την Κυπριακή Αδελφότητα που για άλλη μια φορά τίμησε την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Κύκκου και ευχήθηκε ο Κύριος δια των πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου να προστατεύει πάντοτε την Μεγαλόνησο Κύπρο και την Μητέρα Πατρίδα και να χαρίζει σε όλο το κόσμο ειρήνη και ευημερία.

    [10] ΝΑΚΟΣ: ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

    Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:03 UTC+2)

    "Ομολογία αποτυχίας της ακολουθούμενης πολιτικής στον τομέα της απελευθέρωσης της αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποτελεί η σύσκεψη της Τρίτης, την οποία συγκάλεσε ο Υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων Αρχών, Φορέων, ΔΕΚΟ και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων", δήλωσε ο υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης της Ν.Δ. βουλευτής Μαγνησίας Αθανάσιος Νάκος, αναφερόμενος στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς Hλεκτρικής Eνέργειας.

    "Χωρίς τη συμμετοχή της ΔΕΗ, στην οποία αποδίδεται μέρος της ευθύνης για την καθυστέρηση, τώρα, έξι μήνες μετά την κατ' όνομα απελευθέρωση της αγοράς, ο υπουργός εξαγγέλλει τη σύσταση γραφείων για να συντονίζει τις διαδικασίες αδειοδότησης των νέων σταθμών παραγωγής.

    Χωρίς να έχουν ακόμη καθορισθεί τα τιμολόγια του Φυσικού Αερίου που θα χρησιμοποιούν οι κατέχοντες άδειες παραγωγής (2.200 Μεγαβάτ), χωρίς τον καθορισμό των τελών χρήσεως των δικτύων μεταφοράς του ρεύματος, χωρίς το λογιστικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ όπως ο από τριετίας νόμος προβλέπει, απελευθέρωση της αγοράς δεν είναι δυνατό να γίνει", τόνισε.

    Ο κ. Νάκος επισήμανε ακόμη ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το 2004, αφού προβλέπει ότι το συνολικό ενεργειακό έλλειμμα θα κυμαίνεται στα 600 Μεγαβάτ, ακόμη και στην περίπτωση που ενταχθούν στο σύστημα όλες οι προγραμματισμένες μονάδες.

    "Παρά τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ για κάλυψη των αναγκών, το έλλειμμα, σύμφωνα με τη μελέτη της ΡΑΕ, θεωρείται βέβαιο ότι θα προκύψει, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

    Καλούμε τον υπουργό να θυμηθεί τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις, που έδωσε τον Φεβρουάριο για νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας, υγιή ανταγωνισμό και χαμηλές τιμές προς όφελος της Ελληνικής Οικονομίας", σημείωσε.

    Δεν είναι δυνατόν η ενεργειακή υπόσταση της χώρας και η ανταγωνιστικότητα της Oικονομίας να εμποδίζεται από εισπρακτικούς λόγους μετοχοποίηση της ΔΕΗ - ή από προστασίες οιασδήποτε μορφής", κατέληξε.

    [11] ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ERICSSON

    Λονδίνο, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:02 UTC+2)

    Η Ericsson πραγματοποίησε Διάσκεψη για θέματα Στρατηγικής και Τεχνολογίας, στα πλαίσια της οποίας η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε τις τελευταίες τάσεις της αγοράς τηλεπικοινωνιών, εστιάζοντας κυρίως στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

    Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ο Πρόεδρος και CEO της Ericsson, Kurt Hellstrom αναφέρθηκε στις θετικές μακροπρόθεσμες προβλέψεις του για την πορεία της Ericsson, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που θα συνεχίσουν να επικρατούν στην αγορά στο άμεσο μέλλον. H διοίκηση της εταιρείας συνεχίζει να προβλέπει ανάπτυξη των κεντρικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Ericsson στα συστήματα κινητής τηλεφωνίας, τουλάχιστον σύμφωνα με τους γενικότερους ρυθμούς στους οποίους κινείται η διεθνής αγορά.

    Συγκεκριμένα, ο Kurt Hellstrom προβλέπει σταθερή έως και συγκρατημένη ανάπτυξη της αγοράς κινητής τηλεφωνίας για το 2001, που επηρεάζεται σημαντικά από την εντεινόμενη οικονομική επιβράδυνση στη Λατινική Αμερική. Παράλληλα, στην Κίνα και την Ιαπωνία οι ρυθμοί ανάπτυξης της αγοράς συνεχίζουν να είναι υψηλοί. Πάντως, όπως εκτιμά η διοίκηση τη Ericsson, η πορεία της αγοράς θα χαρακτηρίζεται από σταθερότητα έως και συγκρατημένη ανάπτυξη και το 2002.

    "Η αγορά κινητής τηλεφωνίας παρουσιάζει αυτή τη στιγμή μία σημαντική καμπή και για αυτό, εξάλλου, εφαρμόζουμε μια πολιτική αναδιάρθρωσης, προκειμένου να επιστρέψουμε στα επιθυμητά επίπεδα κερδοφορίας -ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς" δήλωσε ο Kurt Hellstrom και συνέχισε "Δεν έχουμε κανένα λόγο να μην είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, κρίνοντας από τη δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς".

    "Η συνδρομητική βάση των δικτύων συνεχίζει να αυξάνεται, με 50 έως 60 εκατομμύρια νέους συνδρομητές κάθε τρίμηνο. Η τεχνολογία GPRS είναι ήδη πραγματικότητα, τα δίκτυα είναι αξιόπιστα και προηγμένες συσκευές κινητής τηλεφωνίας διατίθενται στην αγορά. Πιστεύω ακράδαντα ότι η τεχνολογία GPRS θα αναπτυχθεί περαιτέρω στη διάρκεια αυτού και του επόμενου έτους και εμείς θα είμαστε σε θέση να διαθέσουμε μαζικά στην αγορά, εξοπλισμό κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς μέσα στο 2003", κατέληξε ο Kurt Hellstrom.

    Στο πλαίσιο της ίδιας Διάσκεψης στο Λονδίνο, η Ericsson παρουσίασε για πρώτη φορά το Ericsson Τ65, ένα νέο κινητό τηλέφωνο, τεχνολογίας GPRS, που επιτρέπει άμεση και εύκολη πρόσβαση στο Mobile Internet. Χάρη σε αυτή τη λειτουργία, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε αγαπημένα προσωπικά του αρχεία, όπως η ιστοσελίδα WAP που προτιμά, μέσα από τη μεγάλη οθόνη 6 γραμμών του Τ65 και με ταχύτητα σύνδεσης έως 43,2 kpbs.

    Παράλληλα, το Τ65 διαθέτει την πρωτοποριακή υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων EMS και δυνατότητα mobile chat. Επιπλέον, το νέο κινητό τηλέφωνο της Ericsson γίνεται ακόμα πιο μοναδικό, χάρη στους πολλαπλούς τρόπους προσωποποίησης της χρήσης του, με την προσθήκη εικόνων, ήχων και συνεχώς διαφορετικού περιεχομένου που μπορεί να "κατεβάζει" ο χρήστης από το Internet.

    Το Τ65 θα κυκλοφορήσει στις αγορές συστημάτων GSM 900/1800, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2001, ενώ στην ελληνική αγορά θα διατεθεί περί τα μέσα Οκτωβρίου.

    [12] ΝΤΕΛ ΠΟΝΤΕ: ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΟΙ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ICTY

    Σεράγεβο, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:02 UTC+2)

    Η Γενική Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Κάρλα Ντελ Πόντε επέκρινε τους Σέρβους και τους Κροάτες της Βοσνίας για αποτυχία συνεργασίας με το Δικαστήριο.

    "Πρέπει να τονίσω ότι παρόλο που συμπληρώθηκαν ήδη 5 χρόνια εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας, δύο από τις τρεις πλευρές στη Βοσνία δεν συνεργάζονται με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης", δήλωσε η κ. Ντελ Πόντε αναφερόμενη στη Συνθήκη του Ντέιτον με την οποία έληξε ο πόλεμος στη Βοσνία.

    Κατηγόρησε τις αρχές της Κροατών της Βοσνίας και της Σερβικής Δημοκρατίας ότι δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ειρηνευτική συμφωνία όσον αφορά την παραπομπή υπόπτων για εγκλήματα πολέμου στη δικαιοσύνη.

    Η κ. Ντελ Πόντε συναντήθηκε στο Σεράγεβο με τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία Βόλφγκανγκ Πέτριτς, ο οποίος δεσμεύθηκε για επιπλέον στήριξη του Διεθνούς Δικαστηρίου με στόχο τη διευθέτηση του ζητήματος.

    "Δεν έχουμε αποσπάσει ακόμη την πλήρη δέσμευση της κυβέρνησης της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, αλλά πρόθεσή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι θα συνεργαστούν μαζί μας", τόνισε ο κ. Πέτριτς.

    Η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας δέχεται ασφυκτικές πιέσεις, ώστε να συνεργαστεί με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία και να αρχίσει τις συλλήψεις υπόπτων για εγκλήματα πολέμου, που έχουν βρει άσυλο στο έδαφός της.

    Κύριο αίτημα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης είναι η έκδοση του πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς και του πρώην διοικητή του στρατού Ράτκο Μλάντιτς, οι οποίοι διαφεύγουν της σύλληψης.

    Οι Κάρατζιτς και Μλάντιτς κατηγορούνται για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κυρίως για το ρόλο τους στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995, όταν δολοφονήθηκαν 7.000 μουσουλμάνοι.

    Πάντως ο διοικητής της SFOR Αμερικανός στρατηγός Μάικλ Ντόντσον δήλωσε ότι ξέρει που βρίσκονται οι Κάρατζιτς και Μλάντιτς και ότι δεν βρίσκονται στη Βοσνία.

    Νωρίτερα σήμερα η κ. Ντελ Πόντε συναντήθηκε με το στρατηγό Ντόντσον στο Σεράγεβο, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τα θέματα που συζήτησαν.

    Η Γενική Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της Χάγης έφθασε στο Σεράγεβο, μετά από διήμερη επίσκεψη στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα, απ' όπου, όπως υποστήριξε, απέσπασε υπόσχεση για στήριξη των προσπαθειών για εντοπισμό του Ράτκο Μλάντιτς.

    Σήμερα, ωστόσο από το Σεράγεβο δήλωσε ότι στις συνομιλίες που είχε με εκπροσώπους των σερβικών αρχών στο Βελιγράδι δεν έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα.

    "Κανείς δεν μου έδωσε εγγυήσεις για συγκεκριμένα ονόματα, αλλά ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας με διαβεβαίωσαν ότι θα συνεργαστούν και στο πλαίσιο της συνεργασίας εντάσσεται η σύλληψη φυγόδικων", διευκρίνισε.

    Η κ. Ντελ Πόντε αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλει για την εξασφάλιση πόρων, ώστε να οργανώσει ομάδα για τον εντοπισμό των υπόπτων για εγκλήματα πολέμου.

    "Είμαι σίγουρη ότι αν έχω τη δική μου ομάδα θα εντοπίσω τους φυγόδικους", τόνισε.

    Σημειώνεται ότι 38 ύποπτοι για εγκλήματα πολέμου διαφεύγουν της σύλληψης. Τα ονόματα των περισσοτέρων έχουν δημοσιοποιηθεί, ενώ τα ονόματα των 11 υπάρχουν σε σφραγισμένα εντάλματα σύλληψης.

    Η κ. Ντελ Πόντε συναντήθηκε επίσης με τον ειδικό εκπρόσωπο του ΟΗΕ στη Βοσνία Ζακ Πολ Κλέιν, τον πρωθυπουργό της Βοσνίας Ζλάτκο Λαγκούμτζια και μέλη της τριμελούς προεδρίας.

    [13] ΑΝΘΙΜΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

    Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:02 UTC+2)

    "Η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, είτε προαιρετικώς είτε υποχρεωτικώς" σχολίασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, σχετικά με τη δημοσκόπηση που ανακοίνωσε σήμερα η Metro Analisis.

    Ο κ.Ανθιμος πρόσθεσε με έμφαση ότι "οι δημοσκοπήσεις δεν θα προσδιορίσουν αυτό που θα κάνουμε".

    [14] ΣΕΡΒΟΒΟΣΝΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

    Χάγη, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:01 UTC+2)

    Σερβοβόσνιος πρώην διοικητής στρατοπέδου συγκέντρωσης στη Βοσνία ομολόγησε την ενοχή του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μετά από συμφωνία με το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

    "Ο Ντράγκαν Κολούντζια ομολόγησε την ενοχή του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ως αντάλλαγμα αποσύρθηκαν όλες οι άλλες κατηγορίες εναντίον του, ενώ το Δικαστήριο θα προτείνει να καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 έως 5 ετών", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης Τζιμ Λαντέιλ.

    Ο Κολούντζια 41 ετών αντιμετώπιζε πολλαπλές κατηγορίες σε σχέση με το ρόλο του το 1992 ως διευθυντή του στρατοπέδου συγκέντρωσης "Κερατέρμ" στην πόλη Πριέντορ της Βοσνίας, όπου εκατοντάδες κρατούμενοι όχι σερβικής εθνικότητας, βασανίστηκαν, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά και δολοφονήθηκαν.

    Σε προηγούμενη ακρόαση, ο Κολούντζια και οι συγκατηγορούμενοι του Ντούσκο Σικίριτσα και Νταμίρ Ντόζεν είχαν υποστηρίξει ότι είναι αθώοι.

    Ο κ. Κολούντζια είναι ο τρίτος ύποπτος για εγκλήματα πολέμου που ομολογεί την ενοχή του ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

    Ο Σερβοβόσνιος Στέβαν Τοντόροβιτς ομολόγησε επίσης την ενοχή του για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε τον Ιούλιο σε κάθειρξη 10 ετών για το ρόλο του στην επιχείρηση εθνοκάθαρσης στο Μπόσανσκι Σάματς, στα βόρεια της Βοσνίας.

    Ο Ντράζεν Ερντέμοβιτς, Κροάτης από τη Βοσνία που υπηρέτησε στο σερβοβοσνιακό στρατό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 ετών το 1998, αφού ομολόγησε την ενοχή του για εγκλήματα πολέμου και παραδέχθηκε ότι σκότωσε 70 μουσουλμάνους από την πόλη Σρεμπρένιτσα.

    [15] ΣΤΗΝ 66η ΔΕΘ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο AGROCEPT

    Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:01 UTC+2)

    Με κεντρικό μήνυμα «Ποιότητα για τον αγρότη, τον καταναλωτή και το περιβάλλον» ο AGROCEPT, Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ) του υπουργείου Γεωργίας, συμμετέχει στην 66η ΔΕΘ, στο περίπτερο 10, όπου για πρώτη φορά παρουσιάζονται οι πλέον σύγχρονες υπηρεσίες του κράτους στον πολίτη.

    Με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του AGROCEPT το υπουργείο Γεωργίας παρεμβαίνει αποφασιστικά στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων εκεί όπου ακριβώς παράγονται, δηλαδή στο χωράφι, στο στάβλο, στο ιχθυοτροφείο.

    Η ποσοτική γεωργία στο εξής δίνει σταδιακά τη θέση της στην ποιοτική γεωργία. Σε αυτήν που αξιοποιεί την επιστημονική γνώση και έρευνα, που παράγει λογισμένα, με σχεδιασμό και σεβασμό στο περιβάλλον πιστοποιημένα προϊόντα ασφαλή για τον καταναλωτή.

    Με την πιστοποίηση της ποιότητας των γεωργικών μας προϊόντων ενισχύεται η ταυτότητά τους, αυξάνεται η προστιθέμενη αξία τους, βελτιώνεται το εισόδημα του Ελληνα παραγωγού, προστατεύεται ο καταναλωτής και το περιβάλλον.

    Με τις νέες σύγχρονες και καινοτόμες υπηρεσίες του AGROCEPT, το υπουργείο Γεωργίας ανοίγει το δρόμο στην ελληνική ποιοτική γεωργία.

    [16] ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:01 UTC+2)

    Στεγαστικά δάνεια για την απόκτηση κατοικίας στην Ελλάδα προσφέρει η Λαϊκή Τράπεζα (Ελλάς) σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου αξιοποιώντας έτσι την ισχυρή παρουσία του Oμίλου Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και τις πρόσφατες ρυθμίσεις της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με τις οποίες οι μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου δικαιούνται εξαγωγή συναλλάγματος μέχρι £100.000 για απόκτηση κατοικίας στο εξωτερικό.

    Τα συγκεκριμένα στεγαστικά δάνεια καλύπτουν έως το 70% της εμπορικής αξίας του ακινήτου με ελάχιστο ποσό τα 30.000 Ευρώ (δρχ. 10.222.500), μέγιστο ποσό τα 150.000 Eυρώ (δρχ. 51.112.500) και μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τα 15 χρόνια.

    Το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο και σήμερα ανέρχεται σε 6,25% (πλέον 0,12% εισφ. Ν. 128/75). Το δάνειο θα πρέπει να συνοδεύεται από ασφάλεια ζωής του δανειολήπτη και ασφάλεια του ακινήτου έναντι πυρός και σεισμού ενώ στους δανειολήπτες προσφέρεται δωρεάν συνδρομή στην ηλεκτρονική Τράπεζα Laiki eBank για συναλλαγές 24 ώρες το 24ωρο στο 0800 - 32000 (χωρίς χρέωση) και μέσω Internet στη διεύθυνση www.laikiebank.gr .

    Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει στα καταστήματα της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Η διαδικασία έγκρισης είναι ταχύτατη (προέγκριση σε 2 εργάσιμες ημέρες) όπως και η διαδικασία εκταμίευσης η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε 15 εργάσιμες ημέρες.

    Η Λαϊκή Τράπεζα προσφέρει μεγάλη ποικιλία τραπεζικών προϊόντων που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό επίπεδο και να διευκολύνουν τις επενδύσεις για απόκτηση κατοικίας στην Ελλάδα, όπως π.χ. αυτόματη εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφελείας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ), πάγια εντολή μέσω λογαριασμού καταθέσεων στην Λαϊκή Τράπεζα για αποπληρωμή του δανείου, κ.λ.π.

    Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν χωρίς χρέωση τη Λαϊκή Τηλετράπεζα στο 0800 - 32000 στην Ελλάδα ή στο 02-887755 στην Κύπρο.

    [17] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΒΙΤΣ - ΦΙΣΕΡ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

    Βερολίνο, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:00 UTC+2)

    Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και πρόεδρος του συντονιστικού σώματος για το Κόσοβο θα συναντηθεί αύριο στο Βερολίνο με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και θα συζητήσουν για τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην επαρχία.

    Οι κ. Τσόβιτς και Φίσερ θα εξετάσουν την κατάσταση στη Νότια Σερβία και το Κόσοβο και την προοπτική συμμετοχής των Σέρβων στις κοινοβουλευτικές εκλογές που έχουν οριστεί για τις 17 Νοεμβρίου.

    Ο κ. Τσόβιτς βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο των επαφών του συναντήθηκε χθες με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον, τον οποίο ενημέρωσε για την εκτίμησή του ότι ενδέχεται επαναδραστηριοποίηση αλβανικών εξτρεμιστικών ομάδων στη Νότια Σερβία.

    [18] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

    Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (21:00 UTC+2)

    "Παγίως δεν σχολιάζονται δημοσκοπήσεις. Θεωρώ ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο δουλειάς, τίποτα παραπάνω" απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενήργησε η Metron Analisis.

    [19] ΜΙΧΑΙΛΟΒΙΤΣ: ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

    Βελιγράδι, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (20:57 UTC+2)

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ντούσαν Μιχάιλοβιτς αμύνθηκε των τελευταίων κατηγοριών για την αστυνομία της Σερβίας τονίζοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών κοίταξε πρώτα στο εσωτερικό του προτού ξεκινήσει τον αγώνα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην σερβική κοινωνία.

    Ο κ. Μιχαίλοβιτς σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση επισήμανε ότι το πρώτο μέλημα του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας ήταν να απαλλαγεί από τις ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται στο εσωτερικό του τονίζοντας ότι περίπου 1.000 αστυνομικοί έχουν εμπλακεί σε θέματα διαφθοράς.

    "Προσπαθούμε να περιορίσουμε την διαφθορά στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαίλοβιτς στον ραδιοφωνικό σταθμό Β92.

    [20] TO ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (20:49 UTC+2)

    Οι δηλώσεις της υπουργού Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου για επιδοματικές παροχές στους δημοσίους υπαλλήλους, κινούνται στα πλαίσια της εκστρατείας αποπροσανατολισμού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΚΕ του ΚΚΕ.

    «Η κυβέρνηση επιχειρεί να πλασάρει σαν νέο το μπαγιάτικο φρούτο της επιδοματικής πολιτικής και να κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα, έχοντας στήριγμα στις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι τα επιδόματα είναι χρήματα που οφείλει η κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους και αρνείται να τα καταβάλλει στους βασικούς μισθούς προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να διασπάσει και να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους.

    Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να απαιτήσουν την ουσιαστική αύξηση του μισθού, να εναντιωθούν στη σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας και στις μεθοδεύσεις πολιτικής ομηρίας.

    [21] ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΗΣ "DΑΝ"

    Ποντγκόριτσα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (20:47 UTC+2)

    Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας της Ποντγκόριτσα "Dan" Βλάντο Ασάνιν υπέβαλε την παραίτησή του ύστερα από την ποινή πέντε μηνών φυλάκισης που του υποβλήθηκε για λόγους δυσφήμισης.

    Ο κ. Ασάνιν είχε δηλώσει την Δευτέρα ότι η δικαστική απόφαση σηματοδοτεί το τέλος της ελεύθερης δημοσιογραφίας στο Μαυροβούνιο.

    Ο επιχειρηματίας Στάνκο "Τσάνε" Σούμποτιτς είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του αρχισυντάκτη της Dan καθώς ο τελευταίος είχε επαναδημοσιεύσει άρθρα από την εφημερίδα "Zagreb Nacional" τα οποία τον χαρακτήριζαν "αρχηγό της μαφίας στα Βαλκάνια, υπεύθυνο για πολλά εγκλήματα".

    Μέχρι στιγμής έχει διορισθεί αναπληρωτής διευθυντής μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης του κ. Ασάνιν.

    [22] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΕΧΩΔΕ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Θεσσαλονίκη, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (20:43 UTC+2)

    Τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης σε υποδομή και μεγάλα αναπτυξιακά έργα συζήτησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος με τα μέλη του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι "η Θεσσαλονίκη είναι μία ξεχασμένη πόλη σε ότι αφορά την αντιμετώπισή της από την κεντρική εξουσία", τονίζοντας ότι συζητήθηκαν τα θέματα του μετρό που δεν προχωρά, της υποθαλάσσιας αρτηρίας που έχει τελματώσει, των ανισόπεδων κόμβων της περιφερειακής οδού που καθυστερούν σημαντικά, το έργο της ύδρευσης από τον Αλιάκμονα που έχει "κολλήσει" στην οδό Αγ. Δημητρίου, καθώς και το θέμα των υπογείων πάρκινγκ της Θεσσαλονίκης υπευθυνότητας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.

    Ο επικεφαλής του Τομέα ΠΕΧΩΔΕ της Ν.Δ. βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης, δήλωσε από την πλευρά του: "Δυστυχώς συμφωνήσαμε με τον κ. Παπαγεωργόπουλο ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι στο λαό της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα αποτελεί εμπαιγμό".

    "Υστερα από οκτώ χρόνια κυβέρνησης και ενός μόνιμου υπουργού ΠΕΧΩΔΕ τα πράγματα είναι απογοητευτικά για τη Θεσσαλονίκη", κατέληξε.

    [23] ΠΑΡΟΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΟΥΔΙ

    Αθήνα, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (20:36 UTC+2)

    Αμεση ήταν η κινητοποίηση φορέων και κατοίκων του Μαντουδίου Ευβοίας προκειμένου να βοηθήσουν και να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους λαθρομετανάστες που βρέθηκαν στην περιοχή.

    Μεταξύ αυτών στέγη, αλλά και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί, έσπευσε να προσφέρει ο ΟΑΕΔ, όταν έγινε γνωστή η τραγωδία των λαθρομεταναστών.

    Η διοίκηση του Οργανισμού, κατόπιν εντολής του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσου Γιαννίτση, άνοιξε το κτίριο της Σχολής Μαθητείας, προκειμένου να προσφερθεί προσωρινό κατάλυμα στους ταλαιπωρημένους ανθρώπους.

    Ταυτοχρόνως με ταχύτατες διαδικασίες, ο ΟΑΕΔ ενέκρινε χρηματικό κονδύλι το οποίο ετέθη στην διάθεση του Δημάρχου Κηρέως (Μαντουδίου) - εφόσον το χρειαστεί - για την σίτιση των λαθρομεταναστών και για την προμήθεια του απαραίτητου ρουχισμού.

    Όλες τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, από την πλευρά του ΟΑΕΔ, συντόνιζε ο διοικητής του Οργανισμού Τηλ. Παλαιολόγος, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου, μετέβη σήμερα το πρωί στο Μαντούδι, ώστε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς να επιλύσουν τα πρώτα προβλήματα στέγασης και παροχής κάθε δυνατής βοήθειας στους λαθρομετανάστες.

    [24] ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

    Σκόπια, 5 Σεπτεμβρίου 2001 (20:28 UTC+2)

    Οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ διέψευσαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου ότι ελικόπτερα της συμμαχίας μετέφεραν στους Αλβανούς αντάρτες κιβώτια και οχήματα στην ορεινή περιοχή του Τετόβου πριν δύο μέρες.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, Μπέρι Τζόνσον, δήλωσε ότι πρόκειται για προπαγάνδα κατά της συμμαχίας από ορισμένα μέσα ενημέρωσης.

    Το τηλεοπτικό κανάλι της ΠΓΔΜ Citel μετέδωσε ότι δύο ελικόπτερα του ΝΑΤΟ προμήθευσαν στην ορεινή περιοχή του Τετόβου κιβώτια και δύο τζιπ, επικαλούμενο μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες της περιοχής.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 5 September 2001 - 18:13:49 UTC