Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-06-02

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
  • [02] ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
  • [03] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ
  • [04] ΡΕΠΠΑΣ: Ο ΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ
  • [05] ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
  • [06] ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ
  • [07] ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΛΙ Η ΝΙΚΗ ΞΑΝΘΟΥ
  • [08] ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 10ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ Φ. ΣΤΡΑΚΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ
  • [09] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΟ ΒΗΜΑGAZINO
  • [10] ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΙΣ... ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ
  • [11] ΤΡΕΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • [12] ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Ο ΙΒΙΤΣ
  • [13] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ KFOR ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ
  • [14] Ο ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ
  • [15] ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 9-9
  • [16] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ 7 ΛΑΘΡΟΜΕΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ
  • [17] XAΛΚΙΝΟ Η ΔΡΟΣΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ
  • [18] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΗΜΙΤΗ
  • [19] ΤΖΙΝΤΖΙΤΣ: ΣΕ 3-4 ΜΗΝΕΣ Η ΔΙΚΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ
  • [20] ΔΗΚΟ - ΚΙΣΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ
  • [21] ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΥΦΕΞ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ
  • [22] Ο Τ/Κ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΛΜΑΖ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
  • [23] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΚ ΣΤΟ ΑΚΕΛ

  • [01] ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΥΣ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (12:20 UTC+2)

    Φωτογραφία: Μαθητές σε αίθουσα κατά τη διάρκεια Πανελλαδικών Εξετάσεων

    Για καλά διαβασμένους ήταν τα σημερινά θέματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας και των μαθηματικών που εξετάστηκαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου. Χωρίς να σημειωθούν προβλήματα ως προς τη σαφήνεια των θεμάτων, τα ζητούμενα εκτιμάται ότι μπορούσαν να αποτυπώσουν το βαθμό προετοιμασίας των μαθητών.

    Αντιθέτως, μέτρια ως προς τη δυσκολία τους χαρακτηρίστηκαν τα θέματα της φυσικής για τη Β' Λυκείου.

    [02] ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

    Τελ Αβίβ, 2 Ιουνίου 2001 (10:26 UTC+2)

    Νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χθες τη νύχτα στο Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 17 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους νέοι και να τραυματιστούν άλλοι 90. Τρεις από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο βομβιστής, ο οποίος είχε αναμειχθεί με τους νεαρούς, που περίμεναν έξω από ντισκοτέκ σε πολυσύχναστη παραλιακή περιοχή του Τελ Αβίβ.

    Την επίθεση καταδίκασε ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ και απηύθυνε έκκληση προς όλες τις πλευρές να δείξουν αυτοσυγκράτηση.

    Την ανάγκη να σπάσει ο κλοιός της βίας υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, ενώ νωρίτερα ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κάλεσε τον Γιασερ Αραφάτ να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση.

    Ο πρόεδρος του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ, κατηγόρησε τον παλαιστίνιο ηγέτη ότι επιζητεί την κλιμάκωση της βίας.

    Εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν αυθόρμητα στους δρόμους του Μπαντ Γιαμ, περιοχής κοντά το Τελ Αβίβ, από την οποία προέρχονταν πολλά θύματα, εκφράζοντας την οργή τους για την επίθεση αυτοκτονίας.

    Αυτή την ώρα πρόκειται να συνεδριάσει το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο για να εξετάσει την κατάσταση.

    [03] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (10:43 UTC+2)

    Στους 36 βαθμούς θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία στην Ηπειρωτική χώρα, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα. Σήμερα και αύριο στη Μακεδονία και την Θράκη, στην Ηπειρο και τη Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο και στο Βόρειο Ιόνιο θα υπάρξει αυξημένη συννεφιά με βροχές και καταιγίδες που δεν αποκλείεται για σήμερα τουλάχιστον να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρξει ηλιοφάνεια, ενώ το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει.

    Οι άνεμοι στη Βόρεια Ελλάδα θα πνέουν με ένταση 5-6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα φτάσει τους 28 βαθμούς, στα δυτικά τους 32 και στην υπόλοιπη χώρα το μεσημέρι τους 35 βαθμούς.

    Στη Θεσσαλονίκη κατά διαστήματα θα υπάρξει συννεφιά με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι έντασης 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς. Στην Αττική το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα, οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και ο υδράργυρος θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου

    Χθες σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία έφτασε τους 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη άγγιξε τους 33 β. και ο δείκτης δυσφορίας ξεπέρασε τα κανονικά όρια.

    [04] ΡΕΠΠΑΣ: Ο ΤΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    Αθήνα, 2 Ιουνίου 2001 (21:00 UTC+2)

    "Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος είναι ο τελευταίος που πρέπει να έχει διεκδικήσεις από την ελληνική Πολιτεία, δήλωσε ο υπουργός Τύπου Δημήτρης Ρέππας επισημαίνοντας ότι ο έκπτωτος μονάρχης "ζητά περισσότερα από αυτά που ο ίδιος έχει εισπράξει".

    "Οι απαιτήσεις του τέως και ο τρόπος με τον οποίο τις προωθεί αποκαλύπτουν πώς αντιλαμβάνεται τις σχέσεις του με τη χώρα μας, με τον ελληνικό λαό. Αυτές οι διεκδικήσεις, που έρχονται από το παρελθόν, δεν έχουν καμία σχέση με το παρόν και το μέλλον της χώρας μας" τόνισε ο κ. Ρέππας.

    "Ο ελληνικός λαός έχει διαγράψει οριστικά από τη ζωή του το βασιλικό θεσμό και προκαλείται όταν σε κάθε ευκαιρία ο τέως επανέρχεται με τέτοιου είδους αστήρικτες διεκδικήσεις" πρόσθεσε.

    "Σεβόμαστε την απόφαση του δικαστηρίου και θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις που θα λάβει. Πρέπει, όμως, και ομιλώ πλέον επί της ουσίας, να είναι γνωστό σε όλους ότι αυτά τα οποία ζητά ο τέως είναι περισσότερα από αυτά τα οποία έχει ο ίδιος εισπράξει από τον ελληνικό λαό και τη χώρα μας, όσο ήταν βασιλιάς. Αρα, λοιπόν, μπορώ να πω ότι είναι ο τελευταίος ο οποίος μπορεί να διεκδικεί από την ελληνική Πολιτεία. Κυριολεκτικά, είναι ο τελευταίος ο οποίος μπορεί να διεκδικεί. Θα έλεγα ότι χρωστάει, ότι οφείλει σε αυτή τη χώρα. Γι' αυτό ακριβώς, δεν πρέπει να διεκδικεί και να απαιτεί" κατέληξε.

    [05] ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (20:55 UTC+2)

    Παράταση αγωνίας για τους παίκτες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που είναι αποφασισμένοι να περιμένουν τον... μεγαλομέτοχο Γιώργο Μπατατούδη μέχρι και τις 15 Ιουνίου πριν καταθέσουν προσφυγές στην ΕΟΚ. Ίσως αυτό που τους κρατάει (μετά από πολλές συζητήσεις που είχαν με τη διοίκηση της ομάδας) είναι η απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ και τον Αρη από τα χρέη τους, ευελπιστώντας σε κάτι καλύτερο για το μέλλον. Απόφαση που θα δώσει -αναμφίβολα- ανάσα στους προέδρους και των δύο ομάδων.

    Από την άλλη διάχυτη είναι η αισιοδοξία των παραγόντων στον Αρη εν όψει των εκλογών που θα διενεργηθούν στις 7 Ιουνίου και όπου μετέχουν δύο ψηφοδέλτια. Του Παναγιώτη Σπύρου και του Μιχάλη Ζορπίδη, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί επίλυση των οικονομικών προβλημάτων...

    [06] ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ Η ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (20:51 UTC+2)

    Το θέμα του προπονητή προβληματίζει αυτήν την περίοδο τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΚΑΕ Ηρακλής Πρόδρομο Εμφιετζόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Εμφιετζόγλου έχει ήδη επαφές με τον Ντράγκαν Σάκοτα και το Λευτέρη Σούμποτιτς.

    [07] ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΑΛΙ Η ΝΙΚΗ ΞΑΝΘΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (20:40 UTC+2)

    Ατυχιών συνέχεια για την Ελληνίδα άλτρια, Νίκη Ξάνθου που κατά τη διάρκεια προσπάθειάς της στο μήκος στο πλαίσιο του διεθνούς μίτινγκ Παπαφλέσσεια που διεξάγεται στην Καλαμάτα τραυματίστηκε.

    Έτσι δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στο Μπρούνο Τζάουλι, μετά από απόφαση του γιατρού της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Αβερκίου, ο οποίος και θα αποφασίσει πότε θα επιστρέψει στις προπονήσεις.

    [08] ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 10ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ Φ. ΣΤΡΑΚΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ

    Αθήνα, 2 Ιουνίου 2001 (20:10 UTC+2)

    Ευτυχώς γλίτωσε τα δυσάρεστα ο 10χρονος υιός του Αλβανού τερματοφύλακα του Ιωνικού, Φώτη Στρακόσια, ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του στη Νέα Σμύρνη.

    Το άτυχο παιδί νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, εκτός κινδύνου όπου οι γιατροί διέγνωσαν κατάγματα στα πλευρά. Και όλα αυτά λίγες ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης Ελλάδας Αλβανίας στην Κρήτη.

    [09] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ ΣΤΟ ΒΗΜΑGAZINO

    Αθήνα, 2 Ιουνίου 2001 (19:46 UTC+2)

    Για όλους και για όλα μιλά ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος σε συνέντευξή του στο αυριανό "ΒΗΜΑgazino", ενώ δίνει ιδιαίτερο βάρος στην επιστροφή της βασιλικής περιουσίας. Παράλληλα αναγνωρίζει ότι έκανε λάθη, τα οποία πληρώνει.

    Ο Κωνσταντίνος σχετικά με τη βασιλική περιουσία αναφέρει χαρακτηριστικά: "Σήμερα που το Δικαστήριο αποφάσισε ότι έχω δίκιο, γιατί να μην υπάρχει από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης, η μεγαλοψυχία να μου δώσουν πίσω το σπίτι μου ή να έρθουν τουλάχιστον να συζητήσουμε; Μου πήραν το σπίτι μου, μου πήραν τους τάφους των γονέων μου".

    Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου ήταν έτοιμη να του παραχωρήσει την περιουσία του, αλλά ξαφνικά πριν μπουν οι υπογραφές μεταξύ των δύο πλευρών αρρώστησε ο πρώην πρωθυπουργός.

    Η αυτοκριτική του εστιάζεται κυρίως στον τρόπο, με τον οποίο αντιμετώπισε την αποστασία του 1965, και εκφράζει τη μεγάλη εκτίμησή του στο πρόσωπο του ηγέτη της Ενωσης Κέντρου Γεωργίου Παπανδρέου.

    "Εκανα μεγάλα λάθη και τα πληρώνω", δηλώνει, ενώ παραδέχεται ότι την περίοδο εκείνη ο ίδιος ήταν ανώριμος και ότι ο θάνατος του πατέρα του του είχε προκαλέσει μεγάλο άγχος.

    "Ο πατέρας μου ήταν ως τότε το αφεντικό. Αυτός έπαιρνε τις αποφάσεις. Αν ζούσε η κρίση του '65 θα είχε αποφευχθεί, αλλά όχι και το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, το οποίο ήταν προαποφασισμένο", τονίζει.

    Υποστηρίζει ότι είχε ζητήσει από το Γεώργιο Παπανδρέου τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, αλλά εκείνος αρνήθηκε.

    Απολογείται επίσης για τη στάση που κράτησε στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, δηλώνει όμως ότι δεν ήλεγχε το στράτευμα.

    Αποσαφηνίζει ότι δεν έχει επαφές με τους Ελληνες αρχηγούς. "Δεν ασχολούνται μαζί μου", λέει. Σημειώνει όμως ότι είχε και έχει σχέσεις με τον κ. Μητσοτάκη.

    [10] ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΙΣ... ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΛΕΪ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (19:05 UTC+2)

    Τρεις στις τέσσερις νίκες επί της Ρωσίας έχει πετύχει τελευταία η εθνική μας ομάδα βόλεϊ στο πλαίσιο του παγκοσμίου κυπέλλου. Το απόγευμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα κατάφερε όπως τις προηγούμενες φορές. Γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ. Η κούραση των παικτών στάθηκε καθοριστικός παράγοντας για τον τελικό αποτέλεσμα.

    Παρά τη ήττα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Στέλιος Προσαλίκας έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος. Μένουν τώρα δύο δύσκολα παιχνίδια με την Πολωνία στη Θεσσαλονίκη. "Είμαι ικανοποιημένος και με το παραπάνω από την απόδοση της Εθνικής. Βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο", τόνισε ο κ. Προσαλίκας.

    Οι διεθνείς μας επιστρέφουν στην Αθήνα αύριο το απόγευμα.

    Τα σετ: 25-18, 25-21, 22-25, 25-21

    Μετά το σημερινό παιχνίδι η βαθμολογία έχει ως εξής: 1.Ελλάδα 14 (19-13), 2.Ρωσία 13 (17-11), 3.Πολωνία 10 (13-14), 4.Βενεζουέλα 8 (8-19).

    [11] ΤΡΕΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Αθήνα, 2 Ιουνίου 2001 (18:54 UTC+2)

    Αστικό λεωφορείο έσπειρε τον τρόμο το απόγευμα στην Οδό Πατησίων, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος πιθανότατα λόγω μπλακ - άουτ στα ηλεκτρονικά συστήματα.

    Το διπλό λεωφορείο χτύπησε τρία Ι.Χ. και ένα ταξί. Μέσα στο ένα από τα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην τρελή πορεία του λεωφορείου, ήταν ένα αντρόγυνο με το παιδάκι τους στο πίσω κάθισμα, οι οποίοι ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα.

    Ο οδηγός σε μία προσπάθεια να ακινητοποιήσει το όχημα το έριξε πάνω σε κολώνες στη γωνία της Πατησίων με τη Βασ. Ηρακλείου, το λεωφορείο όμως δεν σταμάτησε ούτε εκεί.

    Οι επιβάτες σοκαρίστηκαν, ενώ ο οδηγός τραυματίσθηκε στα κάτω άκρα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

    Το ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

    [12] ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ Ο ΙΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (18:50 UTC+2)

    "Κάντε υπομονή μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη. Τότε θα έχω συνάντηση στην Αθήνα με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ομάδας και θα αποφασίσω αν θα μείνω ή όχι στον Αρη", αναφέρει στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ιλια Ιβιτς. Ο ίδιος μπορεί να θέλει να μείνει στον Αρη, ωστόσο θέλει να κρατήσει κρυφές τις προθέσεις του. "Οι σχέσεις μου με τον κ. Κοντομηνά είναι πολύ καλές και γνωριζόμαστε διαφορετικά. Μου αρέσει ο Αρης, όμως θα προτιμούσα να αλλάξουν κάποια πράγματα, ώστε του χρόνου ο Αρης να καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του".

    Σχολιάζοντας τη μέχρι τώρα πορεία του Αρη επισήμανε: "Η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη. Ο Αρης δεν πήγε πολύ καλά. Υπήρχαν κάποιες ατυχίες με αποτέλεσμα να μην υλοποιήσουμε τους στόχους που είχαμε αρχικά θέσει. Για το τι έφταιξε δεν μπορώ να πω, γιατί πρώτον είμαι πολύ λίγο στην ομάδα και δεύτερον επειδή δεν είμαι μάνατζερ ή προπονητής". Όσο για το μέλλον ο Ιλια Ιβιτς τόνισε: "Κάποια στιγμή όταν θα αποφασίσω να σταματήσω το ποδόσφαιρο θέλω να γίνω μάνατζερ ή προπονητής. Θεωρώ ότι έχω όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται".

    [13] ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΣ KFOR ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

    Πρίστινα, 2 Ιουνίου 2001 (18:33 UTC+2)

    Ενας Αμερικανός στρατιώτης της KFOR έχασε τη ζωή του και ένας άλλος τραυματίστηκε βαριά όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε από γέφυρα κοντά στην Πρίστινα.

    Οι δύο στρατιώτες ταξίδευαν μαζί με έναν Αλβανό διερμηνέα, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά. Το δυστύχημα συνέβη χθες στη γέφυρα στο χωριό Νόβο Σέλο, περίπου 30χλμ νοτιανατολικά της πρωτεύουσας του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της KFOR Ρόι Μπρόουν.

    Ο τραυματίας εισήχθη στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο στρατόπεδο Bondsteel της αμερικανικής βάσης, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [14] Ο ΜΠΑΤΑΤΟΥΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (18:31 UTC+2)

    Αυτό που προέχει για τον ΠΑΟΚ είναι η καλή αγωνιστική παρουσία του Γιώργου Γεωργιάδη στο σημερινό αγώνα της εθνικής ομάδας με την Αλβανία. Κατόπιν κατά την επιστροφή του παίκτη στη Θεσσαλονίκη θα κληθεί στα γραφεία του συλλόγου όπου θα έχει συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο, Γιώργο Μπατατούδη με κύριο θέμα τη διευθέτηση της οικονομικής εκκρεμότητας και την παραμονή του στον ΠΑΟΚ.

    Οσον αφορά τον Παντελή Καφέ, οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και ο παίκτης αν και μπορεί να επιλέξει άλλη ομάδα φέρεται να θέλει να μείνει στην Τούμπα. Για αίσια έκβαση του θέματος αισιοδοξεί ο προπονητής της ομάδας, Ντούσαν Μπάγιεβιτς.

    [15] ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ 9-9

    Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2001 (18:25 UTC+2)

    Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η εθνική μας ομάδα γυναικών του πόλο αναδείχθηκε ισόπαλη 9-9 στα Χανιά με την Ιταλία στο πλαίσιο του τουρνουά Θέτις Καπ.

    Τα επτάλεπτα: 1-3, 2-1, 2-2, 4-3.

    Από την ελληνική πλευρά τα τέρματα σημείωσαν οι Ασιλιάν 3, Πετσάλη 3, Πάτερου 1, Οικονομοπούλου 1, Κανελλοπούλου 1.

    Τα αποτελέσματα των υπολοίπων αγώνων είναι: ΗΠΑ - Ολλανδία 12-3, Καναδάς - Γερμανία 5-5, Ρωσία - Αυστραλία 6-5.

    [16] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 2 ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ 7 ΛΑΘΡΟΜΕΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

    Αθήνα, 2 Ιουνίου 2001 (18:21 UTC+2)

    Δεκατρείς λαθρομετανάστες και δύο δουλέμποροι εντοπίστηκαν τα ξημερώματα από τις Λιμενικές Αρχές στην Κω, κοντά στην ακτή Σκανδαρίου.

    Το ταχύπλοο που τους μετέφερε ακινητοποιήθηκε από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού μετά από περιπετειώδη καταδίωξη. Οταν οι δουλέμποροι αποβίβασαν τους λαθρομετανάστες στην ακτή, αντελήφθησαν τους Λιμενικούς και ανέπτυξαν ταχύτητα για να διαφύγουν.

    Οι Λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές και μετά από λίγο το σκάφος ακινητοποιήθηκε. Οι δύο δουλέμποροι και επτά λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ αναζητούνται ακόμη 6 λαθρομετανάστες.

    [17] XAΛΚΙΝΟ Η ΔΡΟΣΙΔΟΥ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

    Βιετνάμ, 2 Ιουνίου 2001 (18:16 UTC+2)

    Μπορεί χθες ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ταε Κβο Ντο, Μιχάλη Μουρούτσος να μην πήρε κάποιο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται στο Βιετνάμ, ωστόσο ασπροπρόσωπη την Ελλάδα έβγαλε η Μόρφω Δροσίδου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 67 κιλών.

    Αύριο από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν ο Μάκης Πεχλιβάνης στα 84κ., όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Ταρνικουολού (Τουρκία) - Σαπακούν (Ταϊλάνδη). Ο Ανδρέας Χρηστίδης επίσης στα 84κ. θα παίξει με τον Ταϊλανδό Τζαρακίτ, η Κυριακή Κούβαρη στα +72κ. με την Γιαπωνέζα Μαετάβα, ενώ η Ελισάβετ Μυστακίδου στα 72κ. θα αγωνιστεί με τη νικήτρια της αναμέτρησης Σαμοσκίνα (Ρωσία) - Γιουκίκο (Ιαπωνία).

    [18] ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΗΜΙΤΗ

    Αθήνα, 2 Ιουνίου 2001 (18:09 UTC+2)

    Εντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου τύπου της Ν.Δ. Θόδωρου Ρουσόπουλου στην κριτική που άσκησε στην παράταξη της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ομιλία του στη Σύνοδο της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό.

    "Με την επιλογή του να γυρίσει και να μείνει στο παρελθόν ο κ. Σημίτης ομολογεί πλέον πως, ως Πρωθυπουργός, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε.

    Στην ανασφάλειά του καταφεύγει στην οξύτητα. Στη σύγχυσή του ανακαλύπτει συνωμοσίες. Στα αδιέξοδά του αναζητεί άλλοθι", τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Επισήμανε δε ότι "μπροστά στην αδυναμία τους να προσφέρουν έργο και προοπτική ο κ. Σημίτης και τα στελέχη του υιοθετούν αλλοπρόσαλλες, ανεύθυνες και επικίνδυνες πρακτικές".

    [19] ΤΖΙΝΤΖΙΤΣ: ΣΕ 3-4 ΜΗΝΕΣ Η ΔΙΚΗ ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ

    Βελιγράδι, 2 Ιουνίου 2001 (18:08 UTC+2)

    Ο Γιουγκοσλάβος πρώην πρόεδρος, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, μπορεί να δικαστεί εντός των επόμενων τριών ή τεσσάρων μηνών, ενώ οι κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου μπορούν να προστεθούν στα αδικήματα που του έχουν προσαφθεί μέχρι στιγμής, όπως δήλωσε ο Σέρβος πρωθυπουργός, Ζόραν Τζίντζιτς, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστρίας, ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στη χώρα.

    Ο κ.Τζίντζιτς δήλωσε ότι βασικότερη ανησυχία της Γιουγκοσλαβίας, όσον αφορά τη δίκη Μιλόσεβιτς, ειναι να αποδείξει ότι έχει γίνει "κράτος νομιμότητας" και ότι η δίκη δεν είναι πολιτική. Για την πιθανότητα δίκης του πρώην ηγέτη με τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, είπε ότι "όλα είναι πιθανά, δεν αποκλείω τίποτα, θα είναι μία ανοιχτή δίκη".

    Ο Σέρβος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα μείνει τίποτα κρυφό, ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για πολιτική δίκη, αλλά για δίκη που θα βασίζεται σε αποδείξεις. "Πιστεύω ότι ο Μιλόσεβιτς θα πρέπει να παραστεί ενώπιον του δικαστηρίου μέσα στους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες" είπε.

    Σχετικά με τη μελλοντική συνεργασία της Γιουγκοσλαβίας με το Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η έκδοση Μιλόσεβιτς, ο Τζίντζιτς απάντησε ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από πολλές λεπτομέρειες. "Μπορούμε να προχωρήσουμε βήμα βήμα. Το πρώτο θα είναι μία κυβερνητική απόφαση και στη συνέχεια μία ψηφοφορία από το κοινοβούλιο, και μετά βλέπουμε" τόνισε.

    [20] ΔΗΚΟ - ΚΙΣΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

    Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2001 (17:39 UTC+2)

    Οι πρόεδροι του ΔΗΚΟ και του ΚΙΣΟΣ, Τάσσος Παπαδόπουλος και Βάσος Λυσσαρίδης, αντίστοιχα, κατέστησαν σήμερα σαφές ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το πρόσωπο που θα προταθεί ή θα υποστηριχθεί από τις παρατάξεις τους για τη θέση του νέου προέδρου της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και ότι την τελική απόφαση θα πάρουν τα συλλογικά τους όργανα.

    Οπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, μετά την ωριαία περίπου συνάντησή του με τον κ. Λυσσαρίδη, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του ΔΗΚΟ με όλα τα κόμματα, μετέφερε στον κ. Λυσσαρίδη τις απόψεις του κόμματός του και τον διαβεβαίωσε, όπως είπε, ότι η απόφαση του ΔΗΚΟ θα καθορισθεί από την Κεντρική Επιτροπή, την προσεχή Τρίτη, 5 Ιουνίου.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [21] ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο ΥΦΕΞ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

    Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2001 (17:36 UTC+2)

    Φτάνει το βράδυ της Δευτέρας στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας και Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της χώρας του στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Γιάν Φίγκελ.

    Την Τρίτη, ο κ.Φίγκελ θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο πρόεδρο, Γλαύκο Κληρίδη, και στη συνέχεια θα συναντηθεί με το γενικό διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών, Μιχάλη Ατταλίδη, και τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Γιώργο Βασιλείου.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [22] Ο Τ/Κ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΛΜΑΖ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2001 (17:35 UTC+2)

    Ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρεται πρωτοσέλιδα στη χθεσινή ολιγόωρη επίσκεψη του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης και αρχηγού του κόμματος της Μητέρας Πατρίδας, Μεσούτ Γιλμάζ, στα κατεχόμενα, ο οποίος δήλωσε ότι "στο σημείο που φθάσαμε η καλύτερη λύση που συνάδει με τις πραγματικότητες της Κύπρου είναι η συνομοσπονδιακή δομή που θα βασίζεται στην ισότητα των δύο κοινοτήτων".

    Ο κ. Γιλμάζ έφθασε στα κατεχόμενα στις 3.30 το απόγευμα και συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, και το λεγόμενο "εντολοδόχο πρωθυπουργό" του κατοχικού καθεστώτος, Ντερβίς Ερογλου, ενώ παρέστη σε τελετή στην οποία αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του λεγόμενου "αμερικανικού πανεπιστημίου Κερύνειας".

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ

    [23] ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΚ ΣΤΟ ΑΚΕΛ

    Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2001 (17:34 UTC+2)

    Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Κύπρο, αναφέρει το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΓΚΚ) σε συγχαρητήριο μήνυμά του προς το ΑΚΕΛ για τη νίκη του σε αυτές, θα συμβάλει στην εγγύηση των καλύτερων συνθηκών για τον κυπριακό λαό στην παρούσα διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Το ΓΚΚ στο μήνυμά του επίσης διατυπώνει την εκτίμηση πως η επιτυχία του ΑΚΕΛ "αποτελεί ενθάρρυνση για τους αγώνες ολόκληρης της προοδευτικής ευρωπαϊκής αριστεράς", ενώ σε ανάλογες εκτιμήσεις προβαίνουν και αρκετά άλλα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα που εξακολουθούν, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, να αποστέλλουν στα γραφεία του κόμματος συγχαρητήρια τηλεγραφήματα και μηνύματα.

    ΜΠΕ - ΚΥΠΕ


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 2 June 2001 - 18:13:46 UTC