Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-05-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ!!
  • [02] ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ"
  • [03] Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΒΟΛΑ - ΡΕΠΠΑ
  • [05] ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ NOKIA BEACH SOCCER
  • [06] ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΣΤΑΖΕ
  • [07] Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ
  • [08] SATO: ΑΥΞΗΣΗ 90,6% ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ
  • [09] Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ
  • [10] ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΑ
  • [11] Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ
  • [12] ΕΛΠΕ: ΜΕΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ
  • [13] ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΕΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • [14] ΔΙΑΤΑΞΙΚΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [15] ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
  • [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
  • [17] FOURLIS: "ΦΕΡΝΕΙ" ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΕΑ
  • [18] Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ
  • [19] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ
  • [20] ΟΟΣΑ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
  • [21] ΜΗΝΥΜΑ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ
  • [22] ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ
  • [23] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ

  • [01] ΜΕ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ!!

    Σκόπια, 30 Μαϊου 2001 (15:27 UTC+2)

    Πολιτικός εκπρόσωπος του λεγόμενου Απελευθερωτικού Λαϊκού Στρατού, ο οποίος ζει στην Ελβετία, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο της Αυστραλίας, το βράδυ της Τρίτης, τοπική ώρα, ότι οι ένοπλοι Αλβανοί θα αναλάβουν δράση και στη βορειοδυτική Ελλάδα!.

    Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων "ΜΙΑ" της ΠΓΔΜ, βασιζόμενο σε ανταπόκριση από το Σίδνεϊ, ο Αχμέτι ισχυρίστηκε ότι στην περιοχή αυτή της Ελλάδας, την οποία αποκάλεσε "Τσαμουριά" ζουν περίπου ένα εκατομμύριο Αλβανοί και δήλωσε ότι τα μέλη του λεγόμενου "Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριά" (UCC), που έχει ήδη δημιουργηθεί, έχουν άριστα εκπαιδευτεί, και σύντομα θα κληθούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.

    "Αλβανοί απ' όλες τις αλβανικές χώρες των Βαλκανίων πρέπει να χαίρουν των δικαιωμάτων τους και αυτό είναι το αίτημά μας" δήλωσε ο Αχμέτι, επισημαίνοντας ότι ο πόλεμος στην ΠΓΔΜ θα σταματήσει μόνο εφόσον ικανοποιηθούν τα αιτήματα που θέτει ο Απελευθερωτικός Λαϊκός Στρατός.

    "Θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των Αλβανών στην Ελλάδα, όπως και τα δικαιώματα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ, τα οποία παραβιάζονται" κατέληξε.

    Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το περιοδικό "Zum" των Σκοπίων είχε δημοσιεύσει άρθρο, στο ποίο ανέφερε ότι από τις αρχές του έτους στην Ελβετία καταρτίστηκε λεπτομερές σχέδιο για ίδρυση του Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς.

    Το περιοδικό, επικαλούμενο πηγές που πρόσκεινται στις μυστικές υπηρεσίες της ΠΓΔΜ, είχε γράψει ότι στην πρώτη φάση στην Ελλάδα θα ιδρυθούν οργανώσεις των Αλβανών, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει ο ένοπλος αγώνας για την προσάρτηση τμήματος του ελληνικού εδάφους στην λεγόμενη "Μεγάλη Αλβανία". "Στο στόχαστρο του UCC θα βρεθεί και η ελληνική μειονότητα στη νότια Αλβανία και κυρίως τα μέλη της Ομόνοιας", ανέφερε το περιοδικό.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ σε άλλο τηλεγράφημά του, αναφέρει ότι το σχέδιο των Αλβανών ανταρτών για την Ελλάδα επιβεβαιώνεται κατά κάποιο τρόπο και από το γεγονός ότι στις 21 Απριλίου, δημοσιογράφοι είχαν υποστηρίξει ότι στα μέσα του ίδιου μήνα οι ελληνικές αρχές κατέσχεσαν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα φορτηγό γεμάτο όπλο, τα οποία έφεραν τα χαρακτηριστικά του UCK. Πάντως, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές που ρωτήθηκαν σχετικά, διέψευσαν την πληροφορία ότι υπήρξε εντοπισμός παρόμοιου φορτίου όπλων.

    Στο τηλεγράφημα του ίδιου πρακτορείου της ΠΓΔΜ, επισημαίνεται ότι σε πολλές μη αλβανόφωνες ιστιοσελίδες στο Ιντερνετ υπάρχουν μηνύματα, από τα οποία προκύπτει το συμπέρασμα ότι ετοιμάζεται η ίδρυση του UCC. Τα μηνύματα αυτά, πολλές φορές τελειώνουν με την φράση "Η Ελλάδα είναι η επόμενη χώρα από την οποία θα πάρουμε το έδαφός μας".

    [02] ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ"

    Αθήνα, 30 Μαϊου 2001 (16:06 UTC+2)

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Δεν επαληθεύεται η πληροφορία για την διενέργεια ερευνών από το ερευνητικό σκάφος "Πιρι Ρέις" δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οι ανάλογες διευκρινήσεις και δεν πρόκειται το σκάφος να προχωρήσει σε τέτοιες ερευνητικές δραστηριότητες.

    Συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς, εάν υπάρχει τουρκική νότα που ειδοποιεί ότι στις 4 Ιουνίου θα βγει το "Πίρι Ρέις" για έρευνες, απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία νότα από την πλευρά της Τουρκίας προς την χώρα μας, ήρθαν σχετικές πληροφορίες σε μας από αρμόδιες υπηρεσίες, ζητήσαμε διευκρινήσεις και μας παρασχέθηκαν. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα φοβάται θερμό επεισόδιο από την Τουρκία δήλωσε: "δεν έχουμε λόγους να φοβόμαστε, έχουμε λόγο να επαγρυπνούμε για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας".

    Οσον αφορά την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και τα προβλήματα που δημιουργεί στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η απόφαση της Ε.Ε. για την ένταξη της Κύπρου δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί, όλες οι χώρες της Ε.Ε. εγγυώνται την ένταξή της, ενώ πρόσθεσε ότι η Τουρκία με την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί οδηγείται από αδιέξοδο σε αδιέξοδο. "Πιστεύουμε ότι η πολιτική όξυνσης που ακολουθείται με δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, την τελευταία περίοδο, δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Τουρκίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων πρέπει να καταβληθεί από κοινού με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, γιατί η πολιτική αυτή είναι προς το συμφέρον και των δύο κρατών και των δύο λαών. "Εμείς ακολουθούμε αυτήν την πολιτική αυτή την πολιτική πρέπει να ακολουθήσει και η Τουρκία", είπε.

    Τέλος, όσον αφορά την αρνητική στάση της Τουρκίας στη Σύνοδο της Βουδαπέστης για το ζήτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Τουρκία με την στάση της βρίσκεται σε απομόνωση, και από εκεί και πέρα, επιμένοντας σε αυτή τη θέση δυσχεραίνει την λήψη μιας απόφασης στο πλαίσιο που έχουν καθορίσει οι χώρες της Ε.Ε.. "Η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημιουργεί του λεγόμενου 'Ευρωπαϊκού στρατού' , το αργότερο μέσα στο 2003 και θα προχωρήσει" κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [03] Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 2001 (13:43 UTC+2)

    Η καρδιά της Ελλάδας χτύπησε και στη Θεσσαλονίκη. Το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων μεταφέρεται επίσημα και για τα επόμενα τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη που θα παίξει σημαντικό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα, καθώς και στην εξέλιξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" και της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι η απαρχή μια μεγάλης πορείας. Το παρών στην υπογραφή που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκη -όπως ήταν επόμενο - έδωσε όλος ο πολιτικός και αθλητικός κόσμος της Θεσσαλονίκης.

    Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Βασίλης Βαλασόπουλος, καθώς και πολλοί άλλοι παράγοντες της πόλης.

    "Με την χαρά και την αγωνία, αλλά και την εμπειρία του ανθρώπου που είχε την τύχη να συμμετάσχει ή να παρακολουθήσει Ολυμπιακούς Αγώνες έξι φορές, είτε ως αθλητής, είτε ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είτε ως υφυπουργός Αθλητισμού, είτε ως δήμαρχος θέλω να τονίσω ότι πετύχαμε να αναλάβουμε μια μεγάλη διοργάνωση. Διακήρυξα μάλιστα και μια βασική προϋπόθεση. Την Πανεθνική συμμετοχή", τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και συνέχισε: "Ανοίγουμε μια νέα σελίδα συνθέτοντας τις δυνατότητες και τις ανάγκες, τους στόχους των τοπικών, νομαρχιακών και περιφερειακών παραγόντων. Ξεκινούμε μια κούρσα ταχύτητας, γνωρίζοντας τα μυστικά της, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της, τις ευαισθησίες της, τους κινδύνους της, την ομορφιά της, όχι βέβαια στο στίβο, αλλά στην προετοιμασία της πόλης μας για να στηρίξει την εθνική προσπάθεια. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να πετύχουμε τη συμμετοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, της Νομαρχίας και της περιφέρειας της Μακεδονίας στα προγράμματα δράσεων και έργων.

    Βάζουμε τα θεμέλια για την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων, έργων και δράσεων σε σημαντικούς τομείς της επίπονης προετοιμασίας, αλλά και της κρίσιμης περιόδου πραγματοποίησης, με την συνεργασία των συμμετεχόντων φορέων: Προγράμματα ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης κι ενδυνάμωσης της συλλογικής βούλησης των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, προγράμματα επιλογής και κατάρτισης ανθρώπινων πόρων, προγράμματα πολιτισμού, μέριμνα για την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στα δρώμενα, προστασία του Ολυμπιακού συμβόλου, προγράμματα αισθητικών - παρεμβάσεων , αναπλάσεων, ανάπτυξη και χρήση καινοτομικών προγραμμάτων, προγράμματα υπερτοπικής ή διαδημοτικής συνεργασίας σε τομείς όπως μεταφορές, συγκοινωνίες, ασφάλεια, ιατρικές υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες και άλλα.

    Σε κάθε περίπτωση έχουμε αποδείξει ότι στη Θεσσαλονίκη οι τοπικοί φορείς μπορούμε να συνεργαζόμαστε και να παραμερίζουμε τα ελάχιστα που μας χωρίζουν, μπροστά στους μεγάλους στόχους και τα μεγάλα οράματα. Για την υλοποίηση του μνημονίου υπογράφουμε και ειδικότερα για τη διεξαγωγή του Ολυμπιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου, θα συστήσουμε ομάδα εργασίας με εκπροσώπους από τους τέσσερις φορείς, η οποία θα αναλάβει την εκπόνηση, προώθηση και υλοποίηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου. Όλα θα πρέπει να γίνουν με αυτό το χρονοδιάγραμμα, με διαρκή παρακολούθηση και συνέπεια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις.

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανοίγουν σήμερα μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σελίδα στη Θεσσαλονίκη. Ολοι οι φορείς μαζί θα πετύχουμε".

    Ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας, Βασίλης Βαλασόπουλος επεσήμανε: "Η υπογραφή του μνημονίου σηματοδοτεί με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 δεν είναι υπόθεση μόνο της Αθήνας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη αναλάβει τον συντονισμό και την παρακολούθηση του συνόλου των αθλητικών έργων. Αναφερόμαστε σε ένα πρόγραμμα που θα ξεπεράσει τα 65 δις δρχ χωρίς να περιλαμβάνουμε σε αυτά τα έργα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα ολυμπιακά έργα υποδομής που θα γίνουν στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης ύψους 21 δις δρχ. και έχει ανακοινωθεί η ανάπλαση της αλάνας της Τούμπας.

    Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να βοηθήσει σε όλους του τομείς που έχουν σχέση με την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εχουμε ήδη καταθέσει στο υπουργό Πολιτισμού πρόταση για τον τρόπο εμπλοκής της περιφέρειας σε όλα τα μέτρα του προγράμματος "Ελλάδα 2004".

    Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας για το ίδιο μνημόνιο τόνισε: "Είναι μεγάλη μέρα για τη Θεσσαλονίκη η υπογραφή του μνημονίου. Εχουμε μπροστά μας μια μεγάλη πρόκληση. Και πρέπει να πετύχουμε. Είναι υπόθεση όλων μας. Η Ελλάδα είναι η μικρότερη χώρα που έχει αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Και θα γίνει η χώρα όπου θα στραφούν τα βλέμματα όλων. Το ίδιο ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε την Αθήνα σε ότι χρειαστεί με όλες μας τις δυνάμεις. Θα ενεργοποιηθούμε όχι μόνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για άλλους οργανωτικούς σκοπούς. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που γίνεται η υπογραφή του μνημονίου".

    Τέλος, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004", Γιάννα Δασκαλάκη- Αγγελοπούλου επισήμανε: "Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη που υπογράφουμε το συγκεκριμένο μνημόνιο με όλους του φορείς της Θεσσαλονίκης. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στον στόχο μας. Πέρασε ήδη ένας χρόνος σκληρής δουλειάς. Ξεκινήσαμε με την ενημέρωση του κόσμου και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Όμως ένα θέμα που θα πρέπει να προσέξουμε είναι το πρόγραμμα εθελοντισμού. Η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη πόλη που θα ξεκινήσει η προκριματική φάση του ποδοσφαίρου στις 11 Ιουνίου και δύο ημέρες αργότερα θα μεταφερθεί στη Αθήνα.

    Στη Θεσσαλονίκη θα χρειαστούν περίπου 2500 εθελοντές. Επίσης οφείλουμε να αναβαθμίσουμε τους χώρους μέσα και έξω των αγωνιστικών χώρων. Υπάρχουν πολλά προγράμματα, όπως και προγράμματα δράσης και υπηρεσίες που έχουν σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Θέλουμε να οργανώσουμε καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες και να αφήσουμε έργο πίσω μας. Η Θεσσαλονίκη είναι ζωντανή πόλη με μεγάλες προοπτικές και έχει δώσει πολλά μετάλλια. Η Θεσσαλονίκη θα κερδίσει πολλά. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών οργανώσαμε ένα πρόγραμμα εκεχειρίας. Δεν θέλουμε να είναι συμβολικό, αλλά πραγματικό. Η Θεσσαλονίκη θα είναι το μητροπολιτικό κέντρο της συγκεκριμένης προσπάθειας.

    Η Ελλάδα δεν είναι πια μια μικρή χώρα του παρελθόντος...".

    Μετά την υπογραφή του μνημονίου η Γιάννα Δασκαλάκη - Αγγελοπούλου έκανε περιοδεία στην αγορά της Θεσσαλονίκης και στην πλατεία Αριστοτέλους.

    Κ.Π.

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΟΒΟΛΑ - ΡΕΠΠΑ

    Αθήνα, 30 Μαϊου 2001 (20:48 UTC+2)

    Για αποκλεισμό του ΔΗΚΚΙ από τα ΜΜΕ έκαναν λόγο στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Ρέππα ο πρόεδρος του κόμματος Δημήτρης Τσοβόλας και τα μέλη της πολιτικής γραμματείας Ηλίας Νικολόπουλος και Παναγιώτης Γαλατσέλης.

    Ο κ. Τσοβόλας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα από το νόμο και το Σύνταγμα να δίνουν βήμα σε στελέχη όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική βουλή και στο ευρωκοινοβούλιο.

    Πρόσθεσε, δε, ότι όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΣΡ, το ΔΗΚΚΙ έχει εξαφανιστεί από τα ιδιωτικά κανάλια και επισήμανε ότι η ενέργεια αυτή είναι συστηματική και δόλια και βλάπτει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσοβόλα, ο υπουργός Τύπου και ΜΜΕ συμμερίστηκε την άποψη του ΔΗΚΚΙ και δήλωσε ότι θα αποστείλει το υπόμνημα που του κατέθεσε το ΔΗΚΚΙ στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για να αποφασίσει για τη λήψη των μέτρων και των κυρώσεων που επιβάλλονται για να συμμορφωθούν τα ΜΜΕ με τις υποχρεώσεις τους.

    [05] ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ NOKIA BEACH SOCCER

    Αθήνα, 30 Μαϊου 2001 (20:46 UTC+2)

    Το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα Nokia Beach Soccer ξεκινάει και αναμένεται να κρατήσει το ενδιαφέρον αμείωτο καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Alpha Copy και η Nokia πρωτοπόρος και παρών στα πιο ενδιαφέροντα αθλητικά γεγονότα είναι ο βασικός χορηγός του πρώτου πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην άμμο, αλλά και ο επίσημος χορηγός της ελληνικής εθνικής ομάδας Beach Soccer.

    Οι έξι φάσεις του πρωταθλήματος θα διεξαχθούν στον Σχοινιά, το Ρίο, την Κέρκυρα, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο, με τη συμμετοχή τετρακοσίων και περισσοτέρων ομάδων, από τους νικητές των οποίων θα ανακηρυχθεί η πρωταθλήτρια ομάδα Ελλάδος.

    [06] ΝΕΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΣΤΑΖΕ

    Βουκουρέστι, 30 Μαϊου 2001 (20:45 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριαν Ναστάζε διόρισε τον Τζιοβάνι Ραβάζιο ως σύμβουλο του σε οικονομικά και φορολογικά ζητήματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

    Ο Ραβάζιο ήταν μέχρι τώρα ο γενικός διευθυντής της Οικονομικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    [07] Γ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 2001 (20:41 UTC+2)

    Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζουμε την προώθηση του Ολυμπιακού εθελοντισμού. Από την όμορφη πρωτεύουσα της βόρειας Ελλάδας απευθύνουμε προς όλους τους Ελληνες το μήνυμα ότι η "Αθήνα 2004", αρχίζει την υλοποίηση του εθελοντικού προγράμματος με την ουσιαστική πλέον ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων μας", τόνισε η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου, μιλώντας στην εκδήλωση για τον εθελοντισμό και τους ολυμπιακούς αγώνες που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Σε όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση μοιράστηκε αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο εθελοντικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων.

    Οπως ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου, από την επίσημη έναρξη του προγράμματος εθελοντισμού τον περασμένο Ιανουάριο, δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν 200 εθελοντικοί οργανισμοί, ανάμεσα στις οποίες κατέχουν λαμπρή θέση οι οργανώσεις του απόδημου ελληνισμού, 10.000 άτομα από την Ελλάδα, 5.000 από την Κύπρο και 1.000 άτομα από άλλες 13 χώρες. Πρόσθεσε, δε, ότι ο "Αθήνα 2004" έχει ήδη υπογράψει πρωτόκολλα συνεργασίας με μία σειρά από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, που προσφέρονται να συνδράμουν με όλες του τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια.

    "Δεν φαίνεται λοιπόν να υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ανταπόκριση των απανταχού Ελλήνων και όχι μόνο στην πρόσκληση συμμετοχής τους στην οικουμενική ολυμπιακή εορτή δεν θα έχει προηγούμενο. Η διαπίστωση αυτή μας γεμίζει με χαρά αλλά και μεγαλώνει τις ευθύνες μας", σημείωσε.

    Σύμφωνα με την κ. Αγγελοπούλου η υλοποίηση της εθελοντικής προσπάθειας μπορεί να διακριθεί σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκίνησε αυτή τη χρονιά και αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του κοινού, με εκδηλώσεις όπως αυτή που έγινε στο Μέγαρο, που θα γίνουν στην Ελλάδα και στις ομογενειακές κοινότητες. Η δεύτερη φάση αρχίζει το 2002 με την υλοποίηση των ενεργειών που πρέπει να γίνουν ώστε οι εθελοντές που θα επιλεγούν να αντιστοιχήσουν με ακρίβεια σε αναγκαίες δράσεις και λειτουργίες. Υπολογίζεται ότι οι μισοί περίπου εθελοντές θα κληθούν να καλύψουν εξειδικευμένες θέσεις που αντιστοιχούν απολύτως με τη γνώση και τα ενδιαφέροντα τους, τόνισε η κ. Αγγελοπούλου.

    Η Θεσσαλονίκη θα χρειαστεί για τις ανάγκες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου 2500 εθελοντές, οι οποίοι, μαζί με τους εφεδρικούς, θα αντληθούν από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

    Μετά την επιλογή θα ακολουθήσει η εκπαίδευση των εθελοντών, μέσα από την οποία δημιουργούνται οι ομάδες, συγκεκριμενοποιούνται οι ευθύνες, γίνεται η εξοικείωση με τους χώρους και ξεχωρίζουν οι επικεφαλής κάθε ομάδας. Τελευταία φάση της εθελοντικής προετοιμασίας αποτελούν οι δοκιμαστικές διοργανώσεις, που θα γίνουν το 2003.

    Αναφερόμενη στο νόημα του εθελοντισμού, η κ. Αγγελοπούλου τόνισε ότι οι εθελοντές δεν αμείβονται, ούτε μπορούν να προσδοκούν υλικά οφέλη από τη συμμετοχή τους, η ανταμοιβή τους είναι καθαρά ηθική και γι' αυτό το λόγο ο εθελοντισμός είναι μια έννοια σύμφυτη με τους αγώνες.

    "Ο εθελοντισμός δεν συμπληρώνει απλώς αλλά κυριολεκτικά θεμελιώνει την οικουμενική διάσταση του ολυμπισμού και της συμμετοχής. Η δίχως αντάλλαγμα και όφελος εισφορά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων είναι ακριβώς εκείνη που προσδίδει στους αγώνες την ιδιαιτερότητα τους και την πανανθρώπινη αίγλη τους", σημείωσε.

    Η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" υπογράμμισε την τεράστια εθνική σημασία των Ολυμπιακών αγώνων. "Αναλάβαμε τους αγώνες του 2004 μετά από μία μακρόχρονη εθνική προσπάθεια. Πρέπει λοιπόν να φανούμε άξιοι. Πρέπει να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Θα πετύχουμε αθλητικά, θα πετύχουμε οργανωτικά και θα πετύχουμε ηθικά", πρόσθεσε.

    Οι Ελληνες, στο πλευρό της χώρας μας σε μία στιγμή που μας έχει όλους ανάγκη, θα μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι συνεισφέραμε με όλες μας τις δυνάμεις στην επίτευξη ενός στόχου, που είναι ταυτόχρονα εθνικός και πανανθρώπινος, τόνισε. "Και μάλιστα στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης, που όμοιας της δεν θα έχει υπάρξει ποτέ. Και κάθε Ελληνας θα μπορεί τότε να λέει: ήμουνα και εγώ εκεί", κατέληξε.

    [08] SATO: ΑΥΞΗΣΗ 90,6% ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ

    Αθήνα, 30 Μαϊου 2001 (20:37 UTC+2)

    Αύξηση που ξεπερνά το 90% του κύκλου εργασιών σε ενοποιημένη βάση παρουσιάζει η SATO ΑΕ σύμφωνα με τα στοιχεία του α' τριμήνου 2001. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις στο διάστημα αυτό σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 6.425 εκ. δρχ., έναντι 3.371 εκ. δρχ. του τριμήνου 2000. Η θεαματική αυτή αύξηση των μεγεθών επιβεβαιώνει τη στρατηγική ανάπτυξη που ακολουθεί η διοίκηση της εταιρίας με επέκταση στις ευρωπαϊκές αγορές είτε μέσω εξαγορών - Grammer- είτε μέσω επέκτασης υπαρχόντων δραστηριοτήτων - ανάπτυξη BO CONCEPT Πολωνίας.

    Κάμψη παρουσιάζει η κερδοφορία στο α' τρίμηνο 2001 σε ενοποιημένη βάση. Τα κέρδη ανήλθαν στα 147,4 εκ. δρχ., έναντι 289,6 εκ. δρχ. του τριμήνου 2000. Τα αποτελέσματα των κερδών επηρεάσθηκαν κατά κύριο λόγο από την Grammer της οποίας παραδοσιακά το πρώτο τρίμηνο είναι το ασθενέστερο αλλά και στην επίδραση των αποτελεσμάτων της θυγατρικής της στην Τουρκία με την πρόσφατη οικονομική αστάθεια της χώρας.

    Οσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρίες του Ομίλου το ΒΟ CONCEPT βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης του δικτύου του και απαιτεί συνεχείς επενδύσεις, η ΒΕΡΣΑ ΑΕ (DIVANI & DIVANI) είχε ένα αρκετά θετικό τρίμηνο, ενώ η BO CONCEPT Πολωνίας παρόλο που διανύει την πρώτη της χρήση καταφέρνει να έχει σημαντικές πωλήσεις με οριακό κέρδος. Οι προοπτικές της συγκεκριμένης εταιρίας στην Πολωνία φαίνονται εξαιρετικές.

    Οσον αφορά τη μητρική SATO, αυτή συνεχίζει να αναπτύσσει θετικά τον κύκλο εργασιών της. Οι πωλήσεις στο α' τρίμηνο ανήλθαν στα 3.557 εκ. δρχ. έναντι 3.298 εκ. δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 7,9%. Στο ίδιο διάστημα τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 156,7 εκ. δρχ., έναντι 305 εκ. δρχ. του τριμήνου 2000. Η μείωση αυτή των κερδών οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση αφενός του μεικτού περιθωρίου κέρδους λόγω πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλα projects - κυρίως διαγωνισμούς - τα οποία δεν επιτρέπουν σημαντικό περιθώριο μεικτού αλλά και αφετέρου στη γενικότερη αύξηση των δαπανών κατά 12%. Μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι χρηματοοικονομικές δαπάνες κατά 47% λόγω της αύξησης των συμμετοχών και επενδύσεων που πραγματοποίησε η εταιρία.

    [09] Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 2001 (20:37 UTC+2)

    Ο εθελοντισμός είναι πλέον σ΄ όλο τον κόσμο ένας τρίτος τομέας κοινωνικής δραστηριότητας δίπλα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό της οικονομίας, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση για τον Εθελοντισμό που οργάνωσε ο "Αθήνα 2004" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

    Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι μία μορφή εκδήλωσης κοινωνικής φιλανθρωπίας ή ευεργετισμού, αλλά μία πολύ συγκεκριμένη μέθοδος κοινωνικής και πολιτικής συμμετοχής.

    "Επιπλέον ο εθελοντισμός αναδεικνύει νέα κοιτάσματα απασχόλησης, τα οποία στην αρχή ναι μεν καλύπτονται σε εθελοντική βάση στη συνέχεια μπορούν όμως να δημιουργήσουν πολλές χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες και μπορούν να καλυφθούν από άτομα που έχουν αποκτήσει δεξιότητες και εμπειρία", πρόσθεσε.

    Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό εθελοντισμό την πιο σημαντική διεθνής εκδήλωση του εθελοντικού φαινομένου γενικά. "Εξήντα χιλιάδες εθελοντές συνολικά θα χρειστούν για την άψογη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στις άλλες Ολυμπιακές πόλεις, πρώτη από τις οποίες είναι η Θεσσαλονίκη. Πρόκειται συνεπώς για μία τεράστια επιχείρηση κινητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας και ιδίως των νέων, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η προσφορά των μεγαλύτερων ηλικιών, καθώς και του απόδημου ελληνισμού που μπορεί έτσι να δεθεί πολύ περισσότερο με το στόχο του 2004 που αφορά όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τον απανταχού ελληνισμό", συμπλήρωσε.

    Σημείωσε, εξάλλου, ότι οι παραδοσιακές εθελοντικές οργανώσεις όπως οι πρόσκοποι και ο Ερυθρός Σταυρός, νεώτερες μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και η ατομική συμμετοχή θα επιτρέψουν στην οργανωτική επιτροπή του 2004 να οργανώνει ένα τεράστιο δίκτυο εθελοντικής προσφοράς και σε πολλούς νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμα βιώματα και εμπειρίες χρήσιμα για την ένταξη τους στη συνέχεια στον παραγωγικό μηχανισμό.

    Ο υπουργός Πολιτισμού επισήμανε ότι η κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον πολιτιστικό, αθλητικό, προνοιακό εθελοντισμό και στον εθελοντισμό για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και θα διαθέσει και τα αναγκαία κονδύλια.

    Στη διάθεση του Ολυμπιακού εθελοντισμού έχουν ήδη τεθεί οι Ολυμπιονίκες μας και όλοι οι μεγάλοι πρώην και νυν αθλητές μας τους οποίους θερμά ευχαριστώ, όπως θερμά ευχαριστώ και την ειδική κοινοβουλευτική ομάδα που έχει συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό. Βουλή, τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς της κοινωνίας των πολιτών καλούνται να διαχειρισθούν από κοινού την τεράστια αυτή υπόθεση", κατέληξε.

    [10] ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΑ

    Αθήνα, 30 Μαϊου 2001 (20:35 UTC+2)

    Δύο νέα έντυπα που αποσκοπούν στη διεύρυνση της πληροφόρησης των επενδυτών σχετικά με τη χρηματιστηριακή αγορά εξέδωσε το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

    Το ένα έντυπο φέρει τον τίτλο "Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών", περιέχει όλες τις βασικές έννοιες που αφορούν το ΧΑΑ και αποτελεί μια έκδοση ενημερωτικού χαρακτήρα που απευθύνεται κυρίως σε καινούργιους επενδυτές.

    Το άλλο έντυπο είναι το "Αλφαβητάρι του Επενδυτή" και αποτελεί ένα εγχειρίδιο, που έχει ως στόχο την ενημέρωση των επενδυτών στις πρωταρχικές και βασικές έννοιες της κεφαλαιαγοράς.

    Παράλληλα, προετοιμάζονται και σύντομα θα ολοκληρωθούν και άλλες παρόμοιες εκδόσεις του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, οι οποίες και θα προβληθούν από το site του ΧΑΑ.

    [11] Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ

    Βερολίνο, 30 Μαϊου 2001 (20:21 UTC+2)

    Η βουλή της Γερμανίας αποφάσισε την έναρξη της διαδικασίας αποζημίωσης από το γερμανικό κράτος και κορυφαίες βιομηχανίες της χώρας των όσων επέζησαν από τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετέδωσε το BBC.

    Δέκα δισεκατομμύρια μάρκα θα διατεθούν στους επιζώντες της ναζιστικής θηριωδίας, τους συγγενείς των θυμάτων ή άλλους δικαιούχους μετά τη απόφαση της γερμανικής βουλής.

    Ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ τόνισε ότι για τη χώρα κλείνει το κεφάλαιο της ευθύνης της στη σύγχρονη Ιστορία. Ο κ. Σρέντερ είπε χαρακτηριστικά ότι αισθάνεται ανακούφιση και η πρώτη λέξη που του έρχεται να προφέρει είναι «επιτέλους».

    [12] ΕΛΠΕ: ΜΕΙΩΣΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ

    Αθήνα, 30 Μαϊου 2001 (20:16 UTC+2)

    Σε 4,8 δισ. δρχ. ανήλθαν τα κέρδη προ φόρων της Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ το α' τρίμηνο 2001 σε σύγκριση με τα 16,2 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περίοδο του 2000. Τα ενοποιημένα κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 5 δισ. δρχ. έναντι 17 δισ. δρχ. το 2000.

    Πριν από αποσβέσεις, χρηματοοικονομικά και φόρους (EBITDA), τα κέρδη της εταιρίας το α' τρίμηνο ήταν 13,4 δισ. δρχ. και τα ενοποιημένα του Ομίλου 18 δισ. δρχ., σε σύγκριση με 24,3 δισ. δρχ. και 28,4 δισ. δρχ., αντίστοιχα το 2000.

    Σε αντίθεση με την πολύ καλή επιχειρηματική συγκυρία που χαρακτήρισε το α' τρίμηνο του 2000 - και είχε οδηγήσει σχεδόν σε τριπλασιασμό των κερδών του τριμήνου σε σχέση με το 1999- τα αποτελέσματα το α' τρίμηνο 2001 επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μείωση των διεθνών περιθωρίων διύλισης και τους χαμηλότερους όγκους πωλήσεων - ιδιαίτερα πετρελαίου θέρμανσης - στην εγχώρια αγορά, χωρίς τη θετική επίπτωση αποθεμάτων που είχε η περυσινή περίοδος. Η ίδια αρνητική συγκυρία επηρέασε φέτος και τα αποτελέσματα των εμπορικών εταιριών του Ομίλου.

    Η βελτίωση από τον Απρίλιο των πιο πάνω παραμέτρων, αναμένεται να διατηρήσει την κερδοφορία της εταιρίας και του Ομίλου σε ικανοποιητικά επίπεδα και το 2001, με στόχο μια απόδοση ανάλογη εκείνης του 2000.

    Στο χώρο διύλισης η παραγωγή των δύο διυλιστηρίων, Θεσσαλονίκης και Ασπρόπυργου, αυξήθηκε οριακά (+1,8%) στους 2,6 εκατ. τόνους, καθώς οι μονάδες, μετά τν πρόσφατη αναβάθμισή τους λειτουργούν πλέον κοντά στο μέγιστο της δυναμικότητάς τους. Αντίθετα, οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά παρουσίασαν κάμψη 3,3%, λόγω μείωσης της κατανάλωσης (-4,8%). Στο σύνολό τους, μαζί με εξαγωγές, οι πωλήσεις ήταν 3.153 χιλ. τόνοι, σε σύγκριση με 3.191 χιλ. τόνοι το α΄ τρίμηνο 2000. Στο εμπορικό επίπεδο οι πωλήσεις της ΕΚΟ - ΕΛΔΑ μειώθηκαν 11,9% σε 965 χιλ. τόνους, κυρίως λόγω της μεγάλης πτώσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στις εξαγωγές.

    Οι πάγιες επενδύσεις του Ομίλου έφθασαν το α' τρίμηνο τα 11,4 δισ. δρχ. σε σύγκριση με 9,8 δισ. δρχ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πρόσφατα, τέθηκε σε λειτουργία η μονάδα διαχωρισμού προπυλενίου στον Ασπρόπυργο, και είναι στο στάδιο commissioning το εργοστάσιο πολυπροπυλενίου στη Θεσσαλονίκη. Η λειτουργία του θα ολοκληρώσει την καθετοποίηση της παραγωγής στον χημικό τομέα με τελικό προϊόν το ΒΟΡΡ φιλμ, που ήδη παράγεται με εισαγόμενο πολυπροπυλένιο στην Κομοτηνή. Από τα άλλα έργα σε ανάπτυξη ξεχωρίζουν οι αγωγοί Θεσσαλονίκης - Σκοπίων και Ασπρόπυργος - νέο αεροδρόμιο Αθηνών, καθώς και οι έρευνες υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και Αλβανία.

    [13] ΝΕΑ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΗ ΝΕΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    Ιερουσαλήμ, 30 Μαϊου 2001 (20:07 UTC+2)

    Δυο άτομα τραυματίστηκαν και έξι έχουν υποστεί ισχυρό σοκ από νέα έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από σχολείο, στην πόλη Νετάνια του Ισραήλ. Η αστυνομία ανέφερε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

    Πρόσφατα στη Νετάνια είχαν σκοτωθεί πέντε άτομα σε βομβιστική επίθεση και 100 τραυματίστηκαν.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν ζήτησε αυτοσυγκράτηση ενώ δέχεται πιέσεις για τερματισμό της εκεχειρίας που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα.

    Ο κ. Σαρόν μιλώντας μετά από συνάντηση του συμβουλίου ασφαλείας είπε ότι ισχύει η εκεχειρία και ζήτησε υπομονή από όλους.

    [14] ΔΙΑΤΑΞΙΚΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 2001 (20:06 UTC+2)

    Πάνω από 750 γυναίκες από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, που υπέστησαν κάποιο είδος ψυχολογικής ή σωματικής βίας, κατέφυγαν σε φορείς και ειδικούς για να ζητήσουν βοήθεια, τα τελευταία δύο χρόνια, όπως επισημάνθηκε στην ημερίδα που οργάνωσε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με θέμα "Το σώμα των γυναικών ως πεδίο άσκησης βίας και εκμετάλλευσης".

    Περισσότερο από το 40% των περιπτώσεων αυτών ανήκει στην ενδο-οικογενειακή βία, όταν δηλαδή μία γυναίκα δέχεται κακοποίηση από τον σύντροφο ή τον σύζυγό της, ενώ το φαινόμενο χαρακτηρίζεται διαταξικό, ωστόσο φαίνεται ότι αφορά κυρίως τις γυναίκες που είναι πλήρως εξαρτημένες οικονομικά από το αντρικό φύλο.

    Οπως δήλωσε η δικηγόρος και στέλεχος του ΚΕΘΙ, Αθηνά Γούλιαρου, σε διάστημα περίπου οχτώ μηνών το κέντρο προσέφερε βοήθεια σε τουλάχιστον 50 γυναίκες, μέσω των προγραμμάτων νομικής και ψυχολογικής στήριξης, πλαίσιο που διευκολύνει τις γυναίκες να προσφεύγουν σε καταγγελίες κακοποίησης. "Τα κρούσματα κακοποίησης δεν έχουν αυξηθεί, αλλά οι γυναίκες βρήκαν έναν φορέα για να απευθυνθούν και να σπάσουν τη σιωπή τους" είπε.

    Το ΚΕΘΙ, που λειτουργεί σε πέντε πόλεις της Ελλάδας - Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλος, Ηράκλειο, Πάτρα - στα πλαίσια της γενικής γραμματείας ισότητας, είναι φορέας που προσφέρει ψυχολογική, συμβουλευτική και νομική στήριξη στις κακοποιημένες γυναίκες ή σε αυτές που έχουν υποστεί κάθε είδους ψυχολογική και σωματική βία, φροντίζοντας παράλληλα για την περίθαλψη, την προστασία και την κοινωνική τους ένταξη, σε συνεργασία με άλλους φορείς. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει τις γυναίκες να ασκήσουν τα δικαιώματά τους ή ακόμη και να καταγγείλουν το φαινόμενο.

    Αναφερόμενη στην ταυτότητα των κακοποιημένων γυναικών, η κ.Γούλιαρου, εξήγησε ότι δεν υπάρχει ταξική διάκριση και συγκεκριμένη ταυτότητα, αφού θύμα μπορεί να είναι οποιαδήποτε γυναίκα. "Κάθε γυναίκα, με βάση και μόνο το φύλο της μπορεί σε κάποια στιγμή της ζωής της να δεχτεί κακοποίηση. Βέβαια, πιο κοντά σε μία τέτοια πιθανότητα είναι αυτές που βρίσκονται σε ευάλωτη κατάσταση, είναι απόλυτα εξαρτημένες οικονομικά από το σύζυγο και δεν έχουν καμία διέξοδο" επεσήμανε.

    Από την πλευρά του ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πολιτικής Επιστημης, Δημήτρης Χαραλάμπης, τόνισε ότι πολλοί είναι οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν έναν άντρα στη βία κατά της γυναίκας, κυρίως εξαιτίας μίας κοινωνικής και επαγγελματικής αποτυχίας. "Συχνά ξεχνάμε πως το φαινόμενο υπάρχει στη χώρα μας, επειδή καλύπτεται από μία υποτιθέμενη κατάσταση ισότητας" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι τα κρούσματα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, ιδιαίτερα αυξημένα όμως είναι στις ανατολικές χώρες, λόγω και των κοινωνικών συνθηκών (ανεργία, αλκοολισμός, εγκληματικότητα, παραδόσεις). "Οσο πιο παραδοσιακή είναι μία κοινωνία, όπως η ελληνική, τόσο περισσότερο αντιμετωπίζεται η γυναίκα ως πολίτης δεύτερης κατηγορίας" κατέληξε.

    Σημαντικό ρόλο στην κατάληξη τέτοιων περιπτώσεων παίζει ο οικογενειακός και κοινωνικός περίγυρος, τόσο του θύτη όσο και του θύματος, δήλωσε η ψυχολόγος και σύμβουλος του Κέντρου Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών, ΜΑΚΙΝΕ, Χρυσάνθη Ζαφειράτου, η οποία πρόσθεσε ότι το σώμα της γυναίκας αποτελεί σημείο αναφοράς των πολιτισμών και συχνά απαξιώνεται. "Ορισμένοι πολιτισμοί δέχονται τη βία ως μέσω για την επίτευξη στόχων, αλλά η αποδοχή αυτή αυξάνει το όφελος για το δράστη" είπε, ενώ αναφέρθηκε στη μάθηση της βίας από γενιά σε γενιά και στη διάδοσή της μέσω τηλεοπτικών προγραμμάτων.

    [15] ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΔΟΥΝΑΒΗ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Βουκουρέστι, 30 Μαϊου 2001 (20:02 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Εκπρόσωποι του υπουργείου Μεταφορών στη Σόφια ανέφεραν ότι οι εργασίες κατασκευής νέας γέφυρας στον Δούναβη στη περιοχή Καλαφάτ-Βίντιν θα αρχίσουν τον Ιούνιο του 2002 και θα ολοκληρωθούν το 2005, έγραψε η βουλγαρική εφημερίδα «Στάνταρτ».

    Η επιτροπή Ρουμανίας - Βουλγαρίας που συντονίζει το πρόγραμμα θα συναντηθεί στις 13 Ιουνίου στην πόλη Βίντιν στη Βουλγαρία.

    [16] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

    Βουκουρέστι, 30 Μαϊου 2001 (19:59 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η Ρουμανία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις και να προλάβει τις σχετικές προθεσμίες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε ο υπουργός της χώρας αρμόδιος για τις ιδιωτικοποιήσεις Οβίντιου Μουσετέσκου.

    Ο κ. Μουσετέσκου, από το Βερολίνο όπου ξεκίνησε οικονομική εβδομάδα για τη Ρουμανία με τη συμμετοχή Ρουμάνων και Γερμανών επιχειρηματιών δήλωσε ότι η χώρα του έχει πολλά να προσφέρει και μπορεί να προλάβει προθεσμίες για μεταρρυθμίσεις με την ΕΕ ώστε να αποδείξει πόσο σοβαρή είναι και τηρεί τις υποσχέσεις της.

    Ο Ρουμάνος υπουργός αρμόδιος για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του μπορεί να υπολογίζει σε επενδύσεις γερμανικών εταιριών μετά την οικονομική εβδομάδα στο Βερολίνο.

    [17] FOURLIS: "ΦΕΡΝΕΙ" ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΙΚΕΑ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 2001 (19:56 UTC+2)

    Στην περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης θα ανοίξει τις "πύλες" του στις 24 Οκτωβρίου 2001 το πρώτο κατάστημα ΙΚΕΑ, από τον όμιλο "Fourlis" στην Ελλάδα. Το σύνολο της επένδυσης εκτιμάται - σύμφωνα με στελέχη του Ομίλου - ότι θα "προσεγγίσει" τα 13 δισ. δρχ.

    Από το ποσό αυτό, ο Ομιλος έχει ήδη διαθέσει 8 δισ. δρχ. για την αγορά του οικοπέδου και του κτιρίου, ενώ τα υπόλοιπα θα "χρησιμοποιηθούν" για την ανακαίνιση του κτιρίου.

    Εξάλλου, το αναπτυξιακό πλάνο της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα από τον Όμιλο «Fourlis», "περιλαμβάνει" το άνοιγμα δύο ακόμη καταστημάτων μέχρι το τέλος του 2003, στην Αττική.

    [18] Η Ε.Ε. ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

    Βρυξέλες, 30 Μαϊου 2001 (19:48 UTC+2)

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα στείλει παρατηρητές στη Μέση Ανατολή χωρίς την συγκατάθεση του Ισραήλ ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Εκπρόσωπος του Κρις Πάτεν, Επίτροπου για Εξωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ δήλωσε ότι η ΕΕ δεν θα προχωρήσει σε αποστολή παρατηρητών αν η μια από τις δυο πλευρές δεν συμφωνεί και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη τάσσεται όμως υπέρ αυτής της ιδέας που συζητήθηκε στον ΟΗΕ πριν από δυο μήνες.

    Ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ από την Κοπεγχάγη όπου βρίσκεται δήλωσε νωρίτερα ότι πρέπει να σταλούν παρατηρητές στην Μέση Ανατολή σύντομα και ιδίως από την ΕΕ για να τερματιστεί η βία και να προστατευθεί η ειρηνευτική διαδικασία.

    Ο Αραφάτ θα βρεθεί αύριο στις Βρυξέλες όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Πάτεν, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, τον επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας της ΕΕ Χαβιέρ Σολάνα και την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν αναμένεται να ξεκινήσει περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες τη Δευτέρα. Ο Σαρόν θα επισκεφθεί πρώτα τη Γερμανία και θα βρεθεί στις Βρυξέλες την ερχόμενη Τετάρτη.

    O.K.

    [19] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ

    Σκόπια, 30 Μαϊου 2001 (19:47 UTC+2)

    Ενδιαφέρον χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ Στόγιαν Αντοφ το σχέδιο μελών της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της χώρας, οι οποίοι προτείνουν ενδεχόμενη ανταλλαγή εδαφών και πληθυσμών μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας, για οριστική επίλυση της διένεξης μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών, που εντείνεται επικίνδυνα τους τελευταίους μήνες.

    Ο κ. Αντοφ έκανε λόγο για πολιτισμένη λύση, τόνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί να το σχολιάσει, καθώς πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν πρόκειται για βίαιη αλλαγή συνόρων.

    Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μπράνκο Τσερβένκοφσκι απέρριψε κατηγορηματικά το σχέδιο τονίζοντας ότι δεν αποσκοπεί στην ειρήνη, αλλά στον εμφύλιο πόλεμο.

    Τόνισε ότι θα προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση, κύμα προσφύγων και υπογράμμισε ότι στην ΠΓΔΜ έχει λυθεί το πρόβλημα των μειονοτήτων και δεν χρειάζεται τέτοιου είδους λύσεις.

    [20] ΟΟΣΑ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Αθήνα, 30 Μαϊου 2001 (19:43 UTC+2)

    Την αναγκαιότητα επιτάχυνσης όλων των διαρθρωτικών αλλαγών, τη βελτίωση του συντονισμού των υπηρεσιών και την άμεση και σε βάρος προώθηση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων, υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ σε έκθεσή του.

    Την έκθεση του οργανισμού, η οποία ασχολείται με την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, την οποία χαρακτηρίζει θετική, παρουσίασε σήμερα η υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Βάσω Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΟΟΣΑ Σέντομ Γκόλμπι.

    Η υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι προωθείται η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης και οριζόντιας πολιτικής για την κανονιστική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ», τα κύρια «χαρακτηριστικά» της οποίας αφορούν τον έλεγχο της καλής ποιότητας των κανονιστικών ρυθμίσεων, αλλά και τον έλεγχο των επιπτώσεων προς τον κρατικό προϋπολογισμό.

    Επίσης, η κ. Παπανδρέου γνωστοποίησε ότι ως το τέλος του Ιουνίου η διϋπουργική ομάδα εργασίας που έχει συστήσει το υπουργείο, αναμένεται να έχει ολοκληρώσει την επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου για την κανονιστική ρύθμιση στην Ελλάδα.

    [21] ΜΗΝΥΜΑ Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 2001 (19:40 UTC+2)

    Εκκληση σε όλους όσους καπνίζουν να αναλογιστούν τις ευθύνες απέναντι στον εαυτό τους, τις οικογένειες τους και την κοινωνία και να ξεκινήσουν την προσπάθεια για απεξάρτηση από το τσιγάρο, απευθύνει στο μήνυμα του για την αυριανή παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    "Ο αντικαπνιστικός αγώνας είναι ανάγκη να συνεχιστεί και να ενισχυθεί. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι, πολιτεία, φορείς και πολίτες, καπνιστές και κυρίως οι μη καπνιστές στην προσπάθεια των πρώτων να απεξαρτηθούν. Να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση ενός προσωπικού ζητήματος με κοινωνικές διαστάσεις, καθώς συναρτάται με την ατομική υγεία και σε τελική ανάλυση με την ποιότητα της ίδιας της κοινωνίας μας", τονίζει στο μήνυμα του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    [22] ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 30 Μαϊου 2001 (19:32 UTC+2)

    Ο εκπρόσωπος του στρατού της ΠΓΔΜ Μπλάγκογια Μάρκοφσκι ανακοίνωσε τον τερματισμό της κατάπαυσης του πυρός, που είχε σκοπό την ασφαλή απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από την περιοχή των συγκρούσεων.

    Ο Μάρκοφσκι, δήλωσε ότι οι αντάρτες έκαναν χρήση όλμων και αυτομάτων όπλων εναντίον θέσεων του στρατού στο χωριό Μάτεϊτσε και ο στρατός των Σκοπίων ανταπέδωσε τα πυρά.

    Η κυβέρνηση των Σκοπίων διέταξε το πρωί κατάπαυση του πυρός, για να απομακρυνθούν χιλιάδες άμαχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα πεδία συγκρούσεων.

    [23] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΜ-Θ

    Θεσσαλονίκη, 30 Μαϊου 2001 (19:31 UTC+2)

    Με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ Δημήτρη Γουσίδη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συναντήθηκε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Βασίλης Βαλασόπουλος.

    Ο κ. Γουσίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία που είχε με τον κ. Βαλασόπουλο και επισήμανε ότι η ΕΣΗΕΜ-Θ βρήκε πλήρη κατανόηση σε όλα τα προβλήματα που έθεσε.

    Από την πλευρά του, ο κ. Βαλασόπουλος τόνισε ότι θα υπάρξει συστηματική συνεργασία των δύο πλευρών για την αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων και την επαγγελματική κατάρτιση των δημοσιογράφων από τις Βαλκανικές χώρες και ειδικότερα τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ.

    Πρόσθεσε, δε, ότι συζητήθηκε η συνεργασία ΕΣΗΕΜ-Θ και περιφέρειας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και για την αξιοποίηση του χώρου της Ενωσης στη Χαλκιδική.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 30 May 2001 - 18:13:48 UTC