Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-03-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΣ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΠΟΥΣ-ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
  • [03] ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΠΟ
  • [04] Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ
  • [05] ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΝ
  • [06] ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ''ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ''
  • [07] ΜΕ... ΝΑΚΙΤΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΜΙΛΩΝΑ
  • [08] Ο Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Τ. ΛΑΜΠΡΙΑ
  • [09] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
  • [10] ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ
  • [11] ΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ... ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ
  • [12] ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗ DETROP 2001
  • [13] ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η Ν. ΣΕΡΒΙΑ ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΕΓΧΟ
  • [14] ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΝ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΣΤΗ 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [15] Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ
  • [16] ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
  • [17] ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΑ
  • [18] ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
  • [19] ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ
  • [20] Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΑ
  • [21] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Τ. ΛΑΜΠΡΙΑ
  • [22] ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

  • [01] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΙΑΣ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (12:24 UTC+2)

    Κηδεύεται τη Δευτέρα στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας ο Παναγιώτης Λαμπρίας, ο οποίος πέθανε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Υγεία, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.

    Ο Παναγιώτης Λαμπρίας γεννήθηκε το 1926, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ήταν δικηγόρος, δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή.

    Ο Λαμπρίας ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία τη δεκαετία του '50 από την εφημερίδα "Εμπρός" ως συντάκτης ύλης και το διάστημα που ακολούθησε πέρασε από διάφορες διευθυντικές θέσεις σε πολλές εφημερίδες. Από το 1961 έως το 1967 υπήρξε διευθυντής της εφημερίδας "Μεσημβρινή" και το 1968 αυτοεξορίστηκε στο Λονδίνο, όπου υπήρξε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού "Greek Report".

    Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ εξελέγη για πρώτη φορά το 1974, ευρωβουλευτής το 1984 και ήταν μία θέση την οποία κράτησε μέχρι και τα τελευταία χρόνια. Στις 8 Δεκεμβρίου του 1989 εξελέγη μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΝΔ, ενώ την περίοδο 1977-81 διετέλεσε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

    Στο ενεργητικό του περιλαμβάνεται και συγγραφή βιβλίων, το Νοέμβριο του 1995 παρουσίασε το βιβλίο του "Κωνσταντίνος Καραμανλής: επίλεκτα κείμενα". Το 1996 εξελέγη για πρώτη φορά αντιπρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ, ενώ στις 14 Απριλίου του 1997 ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΠΟΥΣ-ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (10:19 UTC+2)

    Φωτογραφία: U.S. President George W. Bush

    Από τους πρώτους ηγέτες που θα επισκεφθούν την Ουάσιγκτον είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος αποδέχθηκε χθες κατά τη μακρά τηλεφωνική του συνομιλία τη σχετική πρόταση του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στις ΗΠΑ μετά τον Ιούνιο. Οι δύο άνδρες αντήλαξαν απόψεις γύρω από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

    Οσον αφορά το Κυπριακό ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και συνεχάρη τον Ελληνα πρωθυπουργό για τη συμβολή του στην ειρηνική εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο πρόεδρος Μπους εξήρε το ρόλο της χώρας μας για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ουσιαστικά προανήγγειλε νέες αμερικανικές πρωτοβουλίες στην περιοχή.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μπους ανέφερε ότι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες των ΗΠΑ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη θα λυθούν μετά από συνεννόηση με τους συμμάχους τους.

    Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τη συνομιλία εποικοδομητική και ουσιαστική εκφράζοντας την εκτίμηση πως οι ΗΠΑ επιθυμούν στενή συνεργασία με την Ελλάδα.

    [03] ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΠΟ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (20:55 UTC+2)

    Με ψήφους 28 υπέρ και 24 κατά εγκρίθηκε από τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, αργά το απόγευμα ο απολογισμός του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την περίοδο 2000.

    Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης άρχισαν το πρωί και μετείχαν 52 Ενώσεις της Ομοσπονδίας. Τις εργασίες άνοιξε με την ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στα διοικητικά πεπραγμένα της διοίκησης κατά την περασμένη χρονιά.

    "Η εμπιστοσύνη των Ενώσεων εκφράστηκε για άλλη μια φορά. Την τέταρτη συνεχόμενη φορά που η διοίκηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης", τόνισε μετά την υπερψήφιση του απολογισμού ο κ. Γκαγκάτσης.

    [04] Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΣΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

    Καλαμάτα, 3 Μαρτίου 2001 (20:51 UTC+2)

    Ο Χρήστος Κουρούσης εξελέγη νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, καθώς στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο πλαίσιο του 5ου συνεδρίου στην Καλαμάτα επί 831 συνέδρων έλαβε τη θετική ψήφο των 750.

    Έχει διατελέσει πρόεδρος της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

    Αμέσως μετά την εκλογή του ο Χρ. Κουρούσης, ο οποίος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, δήλωσε: "Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι υπήρξε ευρεία συναίνεση. Η ΟΝΝΕΔ άνοιξε το δρόμο και για το συνέδριο του κόμματος, ώστε να βγεί ενισχυμένη η ΝΔ και ο Κώστας Καραμανλής".

    [05] ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΥΝ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (20:46 UTC+2)

    Εναλλακτική κυβερνητική λύση προτείνει ο ΣΥΝ και είναι αποφασισμένος σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Κωνσταντόπουλο να βοηθήσει είτε αντιπολιτευόμενος, είτε συμμετέχοντας στην εξουσία αν αλλάξει η κοινοβουλευτική πραγματικότητα.

    Μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι είναι αναγκαία στην Ελλάδα μία αριστερά που να μπορεί να συνδυάζει την κοινωνική ευαισθησία με τις ρεαλιστικές προτάσεις.

    "Ο ΣΥΝ δεν θέλει να είναι συμβουλάτορας ή βοηθός κανενός. Και δεν θέλει να συγκρούεται με πολιτικές. Θέλει να αντιπροτείνει πολιτικές και ζητάει από τον ελληνικό λαό να τον στηρίξει και να τον ενισχύσει για να μπορέσει, είτε από θέση αντιπολίτευσης, είτε από θέση κυβερνητικής ευθύνης, εάν αυτό με την αλλαγή των συσχετισμών καταστεί δυνατό να προωθήσει αυτές τις πολιτικές", υπογράμμισε.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στη δημόσια εικόνα που παρουσιάζει ο ΣΥΝ και επισήμανε ότι αυτό που βλάπτει είναι η πολεμική που ασκείται στην πολιτική του κόμματος.

    Στην ομιλία της η Μαρία Δαμανάκη υποστήριξε το εγχείρημα της κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι αυτό δεν λειτουργεί μόνο υπέρ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και κυρίως υπέρ του ΣΥΝ.

    [06] ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ''ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ''

    Ηράκλειο, 3 Μαρτίου 2001 (20:39 UTC+2)

    Μεγάλη νίκη με 98-92 πέτυχε το Ηράκλειο επί του Αμαρουσίου. Από τους γηπεδούχους κορυφαίος παίκτης ήταν ο Μακρής που σημείωσε και 11 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Μασλαρινός.

    Τα δεκάλεπτα: 30-20, 54-39, 75-67, 98-92

    ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κανταρτζής 4, Πετρόπουλος 29 (3), Χαρίσης 7, Μακρής 11 (2), Κούβαρης 1, Κυρίτσης 4 (1), Χάμιλτον 23, Γκιμπέρτ 19

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Φαλέκας 10, Νικολαϊδης 10, Καραπλής 3 (1), Μασλαρινός 12, Μαρμαρινός 5, Αναγνώστου 1, Εφθίμοφ 16, Ολιβερ 28 (7), Βουρτζούμης 2, Λογοθέτης 2, Χαρίσης 5

    [07] ΜΕ... ΝΑΚΙΤΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΜΙΛΩΝΑ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (20:38 UTC+2)

    Δεν τα κατάφερε ο Τάκης Κορωναίος που κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Μίλωνα. Η ομάδα του γνώρισε την ήττα (71-72) με έναν πόντο από τον Ηρακλή. Τον τελευταίο νικηφόρο πόντο σημείωσε ο Νάκιτς στέλνοντας έτσι ουσιαστικά το Μίλωνα στην Α2.

    Από την αρχή οι Νεοσμυρνιώτες βρέθηκαν να προηγούνταν. Όμως όχι για πολύ, αφού στο ημίχρονο οι πάικτες του Ηρακλή είχαν το προβάδισμα με τέσσερις πόντους (35-31).

    Στην επανάληψη ο Νίκος Χατζηβρέττας πήρε πάνω του το παιχνίδι και ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό για την ομάδα του Ηρακλή. Ο αγώνα πήγαινε πόντο - πόντο, μέχρι και το τέλος. Τέσσερα δευτερόλεπτα πριν λήξει το παιχνίδι και ενώ το σκορ ήταν 71-70 ο Νάκιτς με σουτ δύο πόντων έστειλε τον Ηρακλή στον... παράδεισο και τον Μίλωνα στην... κόλαση.

    Τα δεκάλεπτα: 21-19, 31-35, 47-61, 71-72

    ΜΙΛΩΝΑΣ: Τζόνσον 16, Γκρέιτζερ 14, Μίχαλος 17, Βαρυπάτης, Πασχάλης 11, Καζιάνης, Σίννης, Μέντζος 5, Κρούσεβατς 2, Μόργκαν 3

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Καμαριώτης 4, Καράσεφ 7, Νάκιτς 11, Χατζηβρέττας 25, Παπαϊωακείμ 4, Διαμαντίδης, Παπαδόπουλος 5, Καράγκουτης 16

    [08] Ο Δ. ΣΙΟΥΦΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Τ. ΛΑΜΠΡΙΑ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (20:35 UTC+2)

    Συλλυπητήρια στους οικείους του Τάκη Λαμπρία εκφράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

    Σε δήλωσή του για το θάνατο του Τάκη Λαμπρία ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. υπογράμμισε:

    "Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την απώλεια του Τάκη Λαμπρία. Ως δημοσιογράφος, στενός συνεργάτης του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή και εκλεκτό μέλος της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας ελάμπρυνε το δημόσιο βίο της χώρας. Υπηρέτησε πιστά τη δημοκρατία, τα συμφέροντα του τόπου μας, τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της παράταξής μας και του Ελληνισμού.

    Συνέβαλε στην ένταξη της χώρας στην Ευρώπη και αγωνίστηκε για τις ελληνικές υποθέσεις και την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας και μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπήρξε υπόδειγμα ήθους και ευπρέπειας, πρότυπο προσφοράς και ανιδιοτέλειας".

    [09] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2001 (20:29 UTC+2)

    "Η Αξιοποίηση της Μεσογειακής Διατροφής από την Ελληνική βιομηχανία τροφίμων και ποτών για την προώθηση των προϊόντων της στις παγκόσμιες αγορές - Η σημασία των τοπικών προϊόντων" ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα, στο Συνεδριακό Κέντρο "Ν. Γερμανός" η HELEXPO σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και την Κοινοπραξία PROMAGO.

    Ο πρόεδρος της αμερικανικής εταιρίας OLDWAYS Νταν Γκίφορντ μέσω του εκπροσώπου του Γιάννη Μανδάλα, διευθυντή της ΕΝΑ Χίου χαρακτήρισε καταπληκτικά τα ελληνικά τρόφιμα επισημαίνοντας ότι αυτά στα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους στην Αμερική και τον Καναδά. Πρότεινε δε πρόγραμμα πέντε αξόνων για τη στρατηγική μάρκετινγκ των ελληνικών επιχειρήσεων για τη μεσογειακή διατροφή στην Αμερική.

    Ο διευθυντής Υπηρεσιών Διατροφής του "Αθήνα 2004" Γ. Φωκάς εκτίμησε ότι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2004 αναμένεται να διατεθούν 11.500.000 μερίδες φαγητού και μόνο στο Ολυμπιακό Χωριό θα παρέχονται περί τα 48.000 γεύματα ημερησίως και θα καταναλώνονται 90 τόνοι φαγητού.

    Την ανάγκη δικτύωσης των φορέων και επιχειρήσεων επισήμανε ο υπεύθυνος της Κοινοπραξίας PROMAGO Μίλτος Σταμπουλής και, όπως είπε, η κοινοπραξία δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ενέργειες που ξεπερνούν τις κλασικές, όπως η βοήθεια προς τον παραγωγό και η εκπαίδευση.

    Στην εμπειρία από την εφαρμογή των προγραμμάτων προώθησης νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων στο εξωτερικό αναφέρθηκε το μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ Ματθίλδη Σάριτζα, ενώ τόνισε ότι ο ΣΕΒΕ έχει προτείνει την υιοθέτηση μίας Εθνικής Στρατηγικής Εξαγωγών, η οποία θα έχει ως στόχο να λύσει συνολικά τα προβλήματα και να αναπτύξει τις ελληνικές εξαγωγές.

    [10] ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (20:23 UTC+2)

    Εύκολο απόγευμα πέρασε το Περιστέρι που κέρδισε με 83-62 τον Μακεδονικό. Οι νικητές παρουσίασαν δύο πρόσωπα. Ήταν νωθροί στο πρώτο ημίχρονο και αεικίνητοι στην επανάληψη. Από το Περιστέρι ξεχώρισε ο Τσαρτσαρής που σημείωσε και 23 πόντους, ενώ από τον Μακεδονικό διακρίθηκε ο Χαραλαμπίδης που σημείωσε 15 πόντους.

    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Πελεκάνος, Ζεβροσένκο 3, Ντίνκινς 11 (1), Φορντ 16 (1), Τσαρτσαρής 23 (1), Ριμπέιρο 2, Αντερσεν 4, Παπαμακάριος 9, Παπαδάτος 9, Ευθυμίου, Ραϊζενμπούχλερ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Σίμς 8 (2), Σίμπκινς 11, Μπεχλιβάνης 5 (1), Χαραλαμπίδης 15 (2), Σιδηρόπουλος, Δαλιάρης 7, Κούβελας 2, Πατρίκης 2, Μελετιάδης, Παπαπασχάλης.

    [11] ΑΡΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ... ΝΙΚΟ ΓΚΑΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2001 (20:16 UTC+2)

    Ο Νίκος Γκάλης έγινε το πρόσωπο της ημέρας στην αναμέτρηση του Αρη με τη Δάφνη, την οποία παρακολούθησε από τις κερκίδες του Παλέ ντε Σπόρ. Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου κέρδισε με 99-84 την ομάδα της Αθήνας. Κορυφαίοι από τους κίτρινους ήταν οι Φόρεστ με 34 πόντους και ο Ινγκλις που σημείωσε 28 πόντους.

    Το παιχνίδι παρακολουθήσαν περίπου 3000 οπαδοί του Άρη, που αποθέωσαν το Νίκο Γκάλη που επέστρεψε μετά από πολύ καιρό και πάλι στα γήπεδα.

    Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά πήραν το προβάδισμα στο σκορ και το κράτησαν μέχρι και το ημίχρονο που έληξε με 52-55 υπέρ τους. Στη συνέχεια η απόδοση των παικτών του Άρη ανέβηκε και υποσκέλισε την αγωνιστικότητα των παικτών του κ. Μίσσα.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα είναι: 24-24, 52-55, 78-67, 99-84.

    ΑΡΗΣ: Ίνγκλις 28, Φόρεστ 32, Παπανικολόπουλος 3, Ραϊσεβιτς 5, Λάππας 4, Μάρκοβιτς 9, Σιούτης 7, Πέτροβιτς 4, Φίριτς 7.

    ΔΑΦΝΗ: Ρόουντς 15, Τζόνσον 32, Δανιήλ, Σταυρακόπουλος 14, Αριγκμπάμπου 13, Γκαγκουδάκης 5, Παναγιωταράκος 2, Μοσχοβίτης 2, Τσόπης, Αγγελίδης 2.

    [12] ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΗ DETROP 2001

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2001 (20:11 UTC+2)

    Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η προσέλευση των επιχειρηματιών, εμπορικών και απλών επισκεπτών στην 16η Διεθνή Εκθεση Τροφίμων και Ποτών - DETROP 2001, που διοργανώνει η HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

    Η προσέλευση των επισκεπτών την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης ξεπέρασε αισθητά τα μεγέθη της αντίστοιχης ημέρας της προηγούμενης διοργάνωσης.

    Συγκεκριμένα, κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης πέρασαν τις πύλες του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης 459 εμπορικοί επισκέπτες, 13 ειδικοί επισκέπτες, 1.592 απλοί επισκέπτες, 672 μέλη ομαδικών αποστολών, ενώ κόπηκαν 555 εισιτήρια. Ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ανήλθε σε 3.384, έναντι 2.714 της αντίστοιχης ημέρας της προηγούμενης διοργάνωσης.

    Οι Ελληνες εμπορικοί επισκέπτες προέρχονταν από όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, ενώ οι ξένοι προέρχονταν από 16 χώρες: Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Κύπρο, ΠΓΔΜ, Μ. Βρετανία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία.

    Το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών εστιάστηκε, σύμφωνα με δηλώσεις τους, στον ευρύτερο τομέα των τροφίμων, στα κρασιά, στον κλάδο ποτών - χυμών - νερού, στα μηχανήματα και τον εξοπλισμό και στα προϊόντα χάρτου.

    [13] ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΤΕΘΕΙ Η Ν. ΣΕΡΒΙΑ ΥΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΕΓΧΟ

    Πρέσεβο, 3 Μαρτίου 2001 (20:08 UTC+2)

    Την αποστρατιωτικοποίηση της Νότιας Σερβίας και την ανάληψη του ελέγχου της περιοχής από τη διεθνή κοινότητα μέχρις ότου οικοδομηθεί μία "δημοκρατική κοινωνία" ζήτησαν οι Αλβανοί πολιτικοί αρχηγοί.

    Ο Δήμαρχος του Πρέσεβο Ρίζα Χαλίμι παρουσίασε την πλατφόρμα της αλβανικής πλευράς για τις συνομιλίες με τις σερβικές αρχές με στόχο την επίλυση της κρίσης τονίζοντας ότι τα βασικά σημεία της είναι η αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής, η συμβολή της διεθνούς κοινότητας, οι προετοιμασίες για τη συγκρότηση τοπικής αστυνομικής δύναμης και η συμμετοχή στις συνομιλίες εκπροσώπων των ενόπλων Αλβανών.

    Ο κ. Χαλίμι υπογράμμισε ότι όλες οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν με πολιτικά μέσα με διαπραγματεύσεις.

    Με την πλατφόρμα ζητείται να τεθεί η περιοχή της Νότιας Σερβίας υπό διεθνή έλεγχο, έως ότου επιτευχθεί οριστική επίλυση, η αποστρατιωτικοποίηση της περιοχής και η απόσυρση των σερβικών δυνάμεων. Επίσης να τεθούν οι Αλβάνοι αντάρτες του Απελευθερωτικού Στρατού των πόλεων Πρέσεβο, Μεντβέτζα και Μπουγιάνοβατς υπό διεθνή έλεγχο.

    "Ενας διεθνής παράγοντας θα πρέπει να επιβάλλει την τάξη, να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των πολιτών, να συγκροτήσει το δικαστικό σύστημα, τα κρατικά σώματα, την αστυνομία", επισημαίνεται στο σχέδιο.

    Επίσης ζητείται να διεξαχθούν οι συνομιλίες σε ουδέτερο έδαφος και όχι στη Σερβία με διεθνή μεσολάβηση και προτείνεται η συμβολή των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.

    Στο σχέδιο επισημαίνεται ότι αν προκύψει συμφωνία θα πρέπει να είναι εγγυητές ο ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ.

    Επίσης τονίζεται ότι εφόσον αρχίσουν οι συνομιλίες θα πρέπει να σταματήσει κάθε ένοπλη δραστηριότητα.

    Ο κ. Χαλίμι εκτίμησε ότι το σημείο στο οποίο θα διαφωνήσει το Βελιγράδι είναι η συμμετοχή ενόπλων Αλβανών στις συνομιλίες.

    "Είναι απαράδεκτο να μην δέχονται συνομιλίες με τους πρωταγωνιστές της κρίσης", είπε.

    Τόνισε ότι υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το πρώτο είναι να διατηρηθεί το στάτους κβο, με ισχυρή παρουσία διεθνών δυνάμεων, παρατηρητών της Ε.Ε., ακόμη και της ειρηνευτικής δύναμης του Κοσόβου, KFOR, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την αποτροπή συγκρούσεων έως ότου συγκροτηθεί τοπική αστυνομία.

    Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να αποσταλεί στην περιοχή ισχυρή διεθνής αστυνομική δύναμη, έως ότου συγκροτηθεί τοπική αστυνομική δύναμη.

    [14] ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΑΝ ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΣΤΗ 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2001 (19:49 UTC+2)

    Ο Αρης έχοντας σύμμαχο τον κόσμο, αλλά και το Νίκο Γκάλη που παρακολούθησε τον αγώνα από τις κερκίδες του Αλεξανδρείου Μελάθρου Θεσσαλονίκης κέρδισε τη Δάφνη με 99-84. Στο πόντο ο Ηρακλής κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα, κερδίζοντας με 71-72 στην Αθήνα τον Μίλωνα. Τη γλυκιά γεύση της νίκης γεύτηκαν το Ηράκλειο που κέρδισε με 98-92 το Μαρούσι και το Περιστέρι που δε δυσκολεύτηκε να επιβληθεί του Μακεδονικού με 83-62.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών έχουν ως εξής.

    Αρης-Δάφνη 99-84

    Ηράκλειο-Μαρούσι 98-92

    Περιστέρι-Μακεδονικός 83-62

    Μίλων-Ηρακλής 71-72

    Αύριο θα γίνουν τα παιχνίδια

    Πανιώνιος-ΑΕΚ

    Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

    Η βαθμολογία μέχρι στιγμής είναι: Περιστέρι 33, Ολυμπιακός 31, ΠΑΟ 29, ΑΕΚ 28, Ηρακλής 28, Πανιώνιος 26, ΠΑΟΚ 24, Μαρούσι 24, Νήαρ Ηστ 21, Δάφνη 22, Αρης 22, Ηράκλειο 22, Μίλωνας 20, Μακεδονικός 18.

    [15] Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΤΑ ΠΛΕΪ ΟΦ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2001 (19:46 UTC+2)

    Δε δυσκολεύτηκε ο Ηρακλής στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ του βόλεϊ με αντίπαλο την ΑΕΚ, την οποία κέρδισε με 3-1 σετ στο Κατσάνειο.

    "Κερδίσαμε εύκολα και πήραμε μια σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ", τόνισε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο κ. Λεώνης και συνέχισε: "Κάναμε λίγα λάθη και πήραμε προβάδισμα τέτοιο για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ δίχως άγχος. Το μυαλό μας ωστόσο είναι και στο φάιναλ φορ, αφού σε λιγότερο από μία εβδομάδα θα δώσουμε δύο δύσκολα παιχνίδια". Ο άτυχος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ ήταν ο νεαρός Καρυπίδης που έπαθε διάστρεμμα στο πρώτο σετ.

    Τα σετ: 25-23, 20-25, 25-15, 25-20

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Καλαμζίδης, Κράβαρικ, Δεσλής, Νέμετς, Καστόρνοφ, Καρυπίδης, Ζγουντέλης/λ, Μέλκας, Καρυπίδης

    ΑΕΚ: Πλίκας, Φιλίποφ, Αγγελίδης, Μπασιούκας, Στρελό, Κατσανεβάκης, Αμαξόπουλος/λ, Κωνσταντινίδης.

    [16] ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΤΥΧΟΣ ΤΑΜΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (18:57 UTC+2)

    Ο τραγικός επίλογος της αιματηρής ληστείας που έγινε χθες στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στο Περιστέρι γράφτηκε το μεσημέρι με την κηδεία στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών του ταμία Γιάννη Παπαλεξανδρή.

    Ο 36χρονος ταμίας κυνήγησε τους ληστές μαζί με το φύλακα του υποκαταστήματος της ΔΕΗ Χρήστο Σκαρμούτσο και το πλήρωσε με τη ζωή του.

    Οι εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται στο σκοτάδι, καθώς οι ληστές δεν άφησαν κάποιο ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτούς.

    Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δράστες της χθεσινής ληστείας μετά φόνου μπορεί να είναι κάτοικοι του Περιστερίου ή της ευρύτερης περιοχής και αυτό γιατί η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν είχε κλαπεί από το Περιστέρι και μετά τη ληστεία εγκαταλείφθηκε στην ίδια περιοχή. Οι αδίστακτοι ληστές δολοφόνοι φορούσαν γάντια και δεν άφησαν ίχνη.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα των ληστών ούτε στο πιστόλι Μπερέτα που τους έπεσε έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ, ούτε στην κλεμένη μοτοσικλέτα.

    Διαπιστώθηκε ότι το πιστόλι δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του υποκαταστήματος της ΔΕΗ δεν κατέγραψε τις κινήσεις ληστείας.

    [17] ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΑ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (18:47 UTC+2)

    Τη θλίψη τους για το θάνατο του Παναγιώτη Λαμπρία εξέφρασαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

    Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι ο Τάκης Λαμπρίας κατά το σύντομο σχετικά πέρασμά του από αυτό τον κόσμο ευτύχησε να εκπροσωπήσει με τη ζωή και το έργο του το πνεύμα, το ήθος και την πολιτική συνέπεια και εντιμότητα.

    "Σε μία εποχή σαν τις σημερινές, που οι αξίες αυτές εκλείπουν δυστυχώς επικίνδυνα η απουσία του Τάκη Λαμπρία ισοδυναμεί με μεγάλη και δυσαναπλήρωτη απώλεια. Ο Τάκης Λαμπρίας θα λείψει από τον τόπο", υπογράμμισε.

    Η Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε ότι ήταν άνθρωπος με καταπληκτικό χιούμορ και ότι θυμάται πως όταν ταξίδευαν μαζί στο αεροπλάνο έγραφε ατέλειωτες ώρες με τα τέλεια, καταπλητικά του γράμματα υπέροχα κείμενα.

    Μεγάλη απώλεια για την πολιτική ζωή του τόπου χαρακτήρισε τον πρόωρο θάνατο του Παναγιώτη Λαμπρία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

    "Ενας άνθρωπος που έζησε όλα τα μεγάλα γεγονότα της εποχής μας, που προσέφερε τα μέγιστα με την πολιτική του παρουσία, με το ήθος, με την ευπρέπειά του στα πολιτικά πράγματα αυτής της χώρας", είπε.

    Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Χατζηδάκης είπε ότι για τον ίδιο ο Τάκης Λαμπρίας ήταν δάσκαλος, ένας από τους ανθρώπους που του έμαθε τις διαδικασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ότι εντυπωσιάζε όλους με τις γνώσεις του και με το δημοκρατικό του πνεύμα.

    [18] ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΣΤΗΝ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 3 Μαρτίου 2001 (18:38 UTC+2)

    Την ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας συνέχισε και σ' αυτήν την αγωνιστική (20η) το Αιγάλεω που κέρδισε εκτός έδρας τον Ναυπακτιακό με 1-3. Μεγάλη νίκη πέτυχε και η Καλαμαριά που επιβλήθηκε με 5-0 της Καβάλας, ενώ ο Ακράτητος πήρε το... διπλό στην Ελευσίνα από τον τοπικό Πανελευσιανιακό.

    Τα αποτελέσματα είναι:

    Ναυπακτιακός Αστέρας-Αιγάλεω 1-3

    Τρίκαλα-Απόλλων Αθήνας 1-0

    Καλαμαριά-Καβάλα 5-0

    Προοδευτική-Αγιος Νικόλαος 4-0

    Ολυμπιακός Βόλου-Παναιγιάλειος 1-1

    Πανελευσινιακός-Ακράτητος 0-2

    Παναιτωλικός-Καλλιθέα 2-1

    Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-1.

    Η βαθμολογία: Αιγάλεω 44, Ακράτητος 39, Προοδευτική 33, Καλαμαριά 30, Παναιτωλικός 30, Αγιος Νικόλαος 29, Ολυμπιακός Βόλου 28, Απόλλων 27, Πανσερραϊκός 27, Παναιγιάλειος 27, Ναυπακτιακός 26, Καβάλα 25, Λάρισα 21, Τρίκαλα 21, Καλλιθέα 20, Πανελευσινιακός 15.

    [19] ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΑΪΚΟ

    Πάτρα, 3 Μαρτίου 2001 (18:37 UTC+2)

    H αυλαία της 18ης αγωνιστικής στη Β' κατηγορία άνοιξε το απόγευμα του Σαββάτου με την αναμέτρηση Πατραϊκού - Απόλλωνα Κρύας Βρύσης. Η ομάδα της Αχαϊας ήταν αυτή που χαμογέλασε μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα με 4-0.

    Αύριο θα γίνουν οι αγώνες:

    Μαρκό-Ιάλυσος

    Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας

    Πιερικός-Λαμία

    Κοζάνη-Αμπελόκηποι

    Κιλκισιακός-Λεωνίδιο

    Χαλκηδόνα-Λύκοι

    Ατρόμητος-Αχαρναϊκός.

    Τη Δευτέρα θα διεξαχθεί το παιχνίδι Εθνικός-Νάουσα.

    Η βαθμολογία: Πατραϊκός 45, Εθνικός 38, Λεωνίδιο 38, Ατρόμητος 32, Μαρκό 30, Χαλκηδόνα 29, Νάουσα 27, Απόλλων Κρύας Βρύσης 25, Αχαρναϊκός 25, Αναγέννηση Καρδίτσας 20, Κοζάνη17, Αμπελόκηποι 17, Λαμία 16, Βέροια 15, Κιλκισιακός 15, Λύκοι 13, Πιερικός 12, Ιάλυσος 9.

    Ο Ιάλυσος έχει -3 βαθμούς, ενώ η Βέροια έχει 2 μηδενισμoύς και -3 βαθμούς.

    [20] Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Π. ΛΑΜΠΡΙΑ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (18:33 UTC+2)

    Τη βαθιά λύπη του για το θάνατο του Παναγιώτη Λαμπρία εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    "Ο Τάκης Λαμπρίας υπήρξε δημιουργικό πνεύμα άγρυπνη συνείδηση, σπάνιος φίλος, για όσους μοιράζονταν μαζί του χρόνο, σκέψεις και προσπάθειες. Ενας τρυφερός άνθρωπος. Αφιέρωσε τη ζωή του στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, στην έκφραση της μαχόμενης, της αντικειμενικής δημοσιογραφίας, στη λειτουργία της πολιτικής με αρχές και ήθος", δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    [21] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Τ. ΛΑΜΠΡΙΑ

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (18:30 UTC+2)

    Ο υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Τάκη Λαμπρία:

    "Ο θάνατος του Τάκη Λαμπρία είναι απώλεια για τη δημόσια ζωή. Ο συνετός πολιτικός υπηρέτησε από διάφορες θέσεις το συμφέρον της χώρας και μάλιστα σε κρίσιμες περιόδους. Αυτή η σημαντική προσφορά του θα μας κάνει να τον θυμόμαστε πάντα".

    [22] ΟΙ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

    Αθήνα, 3 Μαρτίου 2001 (18:18 UTC+2)

    Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι τοποθετήσεις - μεταθέσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας:

    Οδυσσέας Δελλής, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπου υπηρετεί ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

    Παναγιώτης Βιολιντζής, από την Αστυνομική Διεύθυνση Κοζάνης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ως Γενικός Αστυνομικής Διευθυντής.

    Αντώνιος Παυλίδης, στην Υπηρεσία Ασφαλείας Προέδρου Δημοκρατίας, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Νικόλαος Κρίνης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνη Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου υπηρετεί ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

    Φώτιος Λιανός, στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Γεώργιος Αγγελάκος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Γεώργιος Κανέλλος, στη Διεύθυνση Οικονομικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Κωνσταντίνος Στεφανής, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Βασίλειος Παπακώστας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

    Διονύσιος Κουτσομπίνας, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Αναστάσιος Δημοσχάκης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ως βοηθός Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή.

    Οδυσσέας Κουτσοποδιώτης, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως Γενικός Διευθυντής.

    Γεώργιος Αναγνωστόπουλος από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αστυνομική Ακαδημία ως Διευθυντής.

    Στυλιανός Σύρρος, στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Ευστράτιος Κυριακάκης, από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως Διευθυντής.

    Ανέστης Λαλίνης, από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

    Γεώργιος Καραβιώτης από την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ως Διευθυντής.

    Γεώργιος Κοκκίνης, από την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης στη Διεύθυνση στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως Διευθυντής.

    Κωνσταντίνος Τζέκης, από την Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ως Διευθυντής

    Κωνσταντίνος Ζωγράφος από την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς ως Διευθυντής.

    Γεώργιος Μηλιαράς στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Σταμάτης Σταματίου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Ιωάνης Λουϊζος από την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης ως Διευθυντής

    Νικόλαος Τσιράκης από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών ως Διευθυντής.

    Αθανάσιος Γκοτσόπουλος στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Γεώργιος Ανδραβίζος, από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ως Διευθυντής.

    Θεόδωρος Ρεγκλής στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Φώτης Μπουραντάς από την Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας ως Διευθυντής.

    Ιωάννης Μαρνάς, στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Αχιλλέας Λάγιος, στη Διεύθυνση Οργάνωσης Νομοθεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Πρόδρομος Καρράς στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Αντώνιος Μπαγιαρτάκης, από το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου στη Σχολή Αστυφυλάκων ως Διευθυντής.

    Γεώργιος Μπινιέρης από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, ως Γενικός Διευθυντής.

    Νικόλαος Τριανταφύλλου, από τη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεύθυνση Προσωπικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως Διευθυντής.

    Γεώργιος Μητρόπουλος από την Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ως Διευθυντής.

    Δημήτριος Ιντος, στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Αχιλλέας Μανιφάβας, από τη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Νοτιανατολικής Αττικής ως Διευθυντής.

    Νικόλαος Στρατάκης από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ανατολικής Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής ως Διευθυντής.

    Νικόλαος Τσούκαλης στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής.

    Νικόλαος Λάππας από την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας ως Διευθυντής.

    Στέργιος Γιουτίκας (Υγειονομικός), στο Κεντρικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί ως Διευθυντής

    Δανάη Κουλάκου - Βαζαίου (Υγειονομικός) στη Διεύθυνση Υγειονομικού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου υπηρετεί.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 3 March 2001 - 19:13:48 UTC