Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 01-01-11

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ
  • [02] ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ ΜΕ ΙΤΑΛΟ ΜΑΦΙΟΖΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ
  • [03] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
  • [04] ΧΟΜΠΑΧ: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ
  • [05] ΘΕΤΕΙ ΒΕΤΟ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
  • [06] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩΝ
  • [07] ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-2
  • [08] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ
  • [09] ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
  • [10] ΝΕΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ INFOQUEST
  • [11] ΕΞΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΚΚ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
  • [12] ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • [13] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ REAL ESTATE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [14] ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ
  • [15] ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΝΤ. ΕΡΟΓΛΟΥ
  • [16] ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ
  • [17] Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"
  • [18] ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΣΕ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
  • [19] ΖΑΜΑΝ: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΓΑ
  • [20] ΟΟΣΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΕΠ ΚΑΤΑ 4,9% ΤΟ 2001
  • [21] ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ
  • [22] ΣΤΗΝ CHIPITA ΔΥΟ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
  • [23] ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΠΟΥΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ
  • [24] ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ALTEC ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ MARFIN

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 (14:40 UTC+2)

    Την αναστολή χρήσης πυρομαχικών με απεμπλουτισμένο ουράνιο σε στρατιωτικές ασκήσεις αποφάσισε η κυβέρνηση, μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία των επιστημονικών μετρήσεων. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής που ασχολήθηκε με το θέμα του λεγόμενου "συνδρόμου των Βαλκανίων".

    Ο κ. Σημίτης ανέφερε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι στη χώρα μας γίνονται συνεχώς μετρήσεις σε 24ωρη βάση σε 25 σταθμούς για το αν υπάρχουν υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, από τις μετρήσεις δεν έχουν προκύψει αρνητικά στοιχεία και δεν υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η κυβέρνηση ανέθεσε στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας να παρακολουθεί όλα τα στρατιωτικά πεδία βολής στην ξηρά και τη θάλασσα μετά το θέμα που δημιουργήθηκε για το ενδεχόμενο μόλυνσης από βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Παράλληλα η Ελλάδα ζήτησε από το ΝΑΤΟ να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, σε συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις, για τις παρενέργειες που ενδέχεται να υπάρξουν από τη χρήση βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο.

    Ωστόσο η κυβέρνηση αποφάσισε να παραμείνουν τα ελληνικά στρατεύματα στο Κόσοβο καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η παρουσία τους εκεί είναι αναγκαία γιατί προασπίζει τα ελληνικά συμφέροντα και προστατεύει την ειρήνη στην περιοχή. Πάντως όλοι οι στρατιώτες, το προσωπικό των μη κυβερνητικών οργανώσεων και οι Ελληνες φοιτητές που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο θα εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποιος κίνδυνος γι΄ αυτούς.

    Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που ζήτησε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση να πάρει μέτρα και να κάνει μετρήσεις στην περιοχή του Κοσόβου.

    [02] ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ ΜΕ ΙΤΑΛΟ ΜΑΦΙΟΖΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

    Ρώμη, 11 Ιανουαρίου 2001 (14:28 UTC+2)

    Αιχμές για δεσμούς του προέδρου του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, με τα κυκλώματα μαφίας της μικρής αυτής δημοκρατίας που διακινούν λαθραία τσιγάρα άφησε σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα La Repubblica ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Οταβιάνο ντελ Τούρκο.

    Αναφερόμενος στη σύλληψη του ιταλού λαθρεμπόρου Φραντσέσκο Προυντεντίνο από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές, ο ντελ Τούρκο τόνισε ότι εάν ο Προυντεντίνο, ο οποίος έζησε για κάποιο χρονικό διάστημα και στο Μαυροβούνιο, δεν είχε την προστασία του προέδρου Τζουκάνοβιτς, δεν θα μπορούσε να γίνει τόσο δυνατός και πλούσιος και ένα από τα πιο επικίνδυνα "αφεντικά" κάθε είδους λαθρεμπορίου- τσιγάρων, όπλων, λευκής σαρκός- στη Μεσόγειο.

    Ο 52χρονος Προυντεντίνο είχε συλληφθεί τον περασμένο μήνα από αστυνομικούς μέσα σε σούπερ-μάρκετ στην Ανω Τούμπα Θεσσαλονίκης, έχοντας στην κατοχή του εκτός από ένα πλαστό διαβατήριο και 3.500 γερμανικά μάρκα και 343.000 δραχμές. Ο Προυντεντίνο καταζητούνταν από την Ιντερπόλ αλλά και τις ιταλικές αρχές ως ηγετικό στέλεχος της σικελικής μαφίας.

    Ο ιταλός μαφιόζος φέρεται ως αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης "Σάκρα Κορόνα Ουνιτά", που ευθύνεται για δολοφονίες, εκβιασμούς, λαθρεμπόριο όπλων, τσιγάρων και άλλες εγκληματικές πράξεις και δραστηριοποιείται στη Νότια Ιταλία.

    "Εάν τα αφεντικά του λαθρεμπορίου στην περιοχή της Μεσογείου αρχίσουν να μιλούν, τότε είναι πολύ πιθανό να συμβεί 'σεισμός' στη Μεσόγειο", είπε χαρακτηριστικά ο ιταλός υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μέσω της διεξαγωγής μιας σε βάθος έρευνας για τη δράση του Προυντεντίνο θα αποδεικνύονταν οι δεσμοί του με τον μαυροβούνιο πρόεδρο, Μίλο Τζουκάνοβιτς.

    Ο κ. ντελ Τούρκο άφησε επίσης να εννοηθεί ότι μεγάλες αμερικανικές καπνοβιομηχανίες, όπως η R.J.Reynolds και η Philip Morris γνώριζαν για τη δράση του ιταλού λαθρεμπόρου και παρ' όλα αυτά είχαν σχέσεις μαζί του.

    Σ.Π.

    [03] Γ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ: ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 10 Ιανουαρίου 2001 (22:48 UTC+2)

    Φωτογραφία: Γιώργος Πασχαλίδης

    Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι συμμαχία αλληλεγγύης, τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κατά την δεξίωση που παρέθεσε ο ίδιος προς τιμήν του ειδικού συντονιστή του Συμφώνου Σταθερότητας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη Μπόντο Χόμπαχ και των συμμετεχόντων στο συνέδριο της "Πρωτοβουλίας της Μονής Βλατάδων" με θέμα την προώθηση της κατανόησης ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες και τα ΜΜΕ στην Ν.Α. Ευρώπη.

    Μιλώντας για τις βλάβες στο περιβάλλον από το απεμπλουτισμένο ουράνιο, σημείωσε ότι η αποκατάσταση τους απαιτείται διαπεριφερειακή συνεργασία, την οποία προωθεί και το Σύμφωνο Σταθερότητας. Τόνισε, δε, ότι το Σύνδρομο των Βαλκανίων χρειάζεται υπεύθυνη και συστηματική αντιμετώπιση. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος, πρόσθεσε και ζήτησε την συνεργασία των ΜΜΕ για ακριβή και μη "τρομοκρατική" ενημέρωση.

    Νοιαζόμαστε για την υγεία των κατοίκων όλων των δυτικών Βαλκανίων, και των Ελλήνων φοιτητών, στρατιωτών και μελών μη-κυβερνητικών οργανώσεων, ανέφερε. Υπογράμμισε ότι η ανασυγκρότηση έχει και περιβαλλοντική διάσταση και η επανόρθωση των ζημιών στο περιβάλλον είναι σημαντική πτυχή του Συμφώνου Σταθερότητας , του οποίου οι "οικολογικές" δράσεις πρέπει να γίνουν περισσότερο ορατές και αισθητές.

    Εξάλλου, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης επισήμανε ότι η ανασυγκρότηση είναι πρώτα προσφορά και μετά ευκαιρία, πρώτα αλληλεγγύη και μετά επιχειρηματικότητα , συμπληρώνοντας ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από την λογική της διείσδυσης στις χώρες των Βαλκανίων.

    Όπως ανέφερε ο κ. Πασχαλίδης, πρέπει να επιταχύνουμε τα βήματα της συγκρότησης με σκοπό την εδραίωση της βιώσιμης ειρήνης και της βιώσιμης ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

    Από την πλευρά του ο κ. Χόμπαχ δήλωσε ευτυχής που θα υπάρχουν αποκαλύψεις και θα επικρατήσει διαφάνεια για το απεμπλουτισμένο ουράνιο γιατί, όπως είπε, οι φαντασιώσεις και ο πανικός επικρατούν μόνο όταν το τοπίο της ενημέρωσης είναι ομιχλώδες.

    Σύμφωνα με τον κ. Χόμπαχ, το θέμα αυτό θα απασχολήσει και τους ειδικούς του Συμφώνου Σταθερότητας και ο οργανισμός θα εφαρμόσει προγράμματα για την απενεργοποίηση βλημάτων και ναρκών

    Δήλωσε αντίθετος με τον όρο "σύνδρομο των Βαλκανίων", υπογραμμίζοντας ότι για άλλη μία φορά η περιοχή συνδέθηκε με κακές ειδήσεις. Το ζήτημα αυτό το παίρνει προσωπικά, πρόσθεσε, γιατί η ψυχολογία είναι σημαντικό κίνητρο για τους επενδυτές και για όσους θέλουν να βοηθήσουν την περιοχή.

    Επιπλέον, ευχήθηκε τα προβλήματα της Νοτιανατολικής Ευρώπης να παραμείνουν επίκαιρα γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται το ενδιαφέρον των χωρών της παλιάς Ευρώπης, αλλά επισήμανε ότι για τα Βαλκάνια είναι κυρίαρχη η κουλτούρα των κακών ειδήσεων και οι ευχάριστες δεν βρίσκουν το φως της δημοσιότητας.

    Ο κ. Χόμπαχ υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του, ο Μιλόσεβιτς σχεδίαζε να εισβάλλει στο Μαυροβούνιο, αλλά τελικά απετράπησαν η εισβολή και ο πόλεμος. Εκτίμησε ότι από εδώ και πέρα δεν θα υπάρχει πόλεμος στα Βαλκάνια. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες και προβλήματα, αλλά κανένας σοβαρός ηγέτης δεν θεωρεί ότι η λύση είναι ο πόλεμος, σημείωσε.

    Περαιτέρω, εξήγγειλε ότι το πρόγραμμα του Συμφώνου Σταθερότητας, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, κατάφερε να νικήσει την γραφειοκρατία και θα υλοποιηθεί τον Μάρτιο.

    Για τους νέους χώρους του Συμφώνου στην Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι ο οργανισμός θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες τις πόλεις, που είναι συμβολική για την ισορροπία των γύρω περιοχών και δομικό στοιχείο για την σταθεροποίηση των Βαλκανίων.

    Ο κ. Χόμπαχ μίλησε για άξονα σταθερότητας Ελλάδας-Τουρκίας και ευχήθηκε οι προσπάθειες για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών να φέρουν καρπούς για να φτάσουν τα σύνορα των Βαλκανίων έως την Τουρκία

    [04] ΧΟΜΠΑΧ: Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2001 (13:40 UTC+2)

    Η θρησκεία και η εκκλησία είναι τα θύματα των πολέμων και των συγκρούσεων και όχι τα αίτια των συρράξεων όπως πίστευε ο κόσμος στο παρελθόν. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο ειδικός συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας Μπόντο Χόμπαχ μιλώντας σε σεμινάριο της Πρωτοβουλίας Βλατάδων με θέμα "Η επίτευξη αλληλοκατανόησης μεταξύ των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των Θρησκευτικών Κοινοτήτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης" που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη."Στην παλαιά Ευρώπη ο κόσμος είχε την άποψη ότι η εκκλησία και η θρησκεία ήταν το αίτιο των συγκρούσεων και του πολέμου. Εγώ πιστεύω ότι θρησκεία και εκκλησία είναι τα θύματα των συγκρούσεων και του πολέμου" είπε χαρακτηριστικά ο κ Χόμπαχ.

    Ο ειδικός συντονιστής του Συμφώνου Σταθερότητας στη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι η εικόνα των Βαλκανίων στην Ευρώπη είναι φτωχή και οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν περισσότερο τα αρνητικά παρά τα θετικά της περιοχής αυτής. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το θέμα που προέκυψε με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου κακώς αναφέρεται ως "Σύνδρομο των Βαλκανίων" και ότι θα μπορούσε να ονομάζεται "Σύνδρομο του Ιράκ". "Τα Βαλκάνια" είπε, "για μία ακόμη φορά εμφανίζονται ως αρνητική είδηση. Χρειαζόμαστε και ειδήσεις επιτυχιών και θετικών εξελίξεων για να εμπνεύσουμε τις δυνάμεις έξω από τα Βαλκάνια. Αν η ειδησεογραφία έχει μόνο αρνητικά να παρουσιάσει τότε το ποτήρι είναι μισοάδειο. Εμείς όμως θέλουμε να το βλέπουμε μισογεμάτο".

    Ο κ Χόμπαχ τόνισε ακόμη ότι η ελπίδα είναι η αναμονή του καλού και της βελτίωσης και πρόσθεσε ότι πρέπει να πείσουμε τις επόμενες γενιές ότι μπορούμε να ζήσουμε μαζί. Παράλληλα ανέφερε ότι οι πόλεμοι γίνονται παρά το γεγονός ότι εκκλησία, δημοσιογράφοι και πολιτικοί κάνουν εκκλήσεις για την αποφυγή των συρράξεων. Πρόσθεσε δε ότι στις μέρες μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά η ευκαιρία για τον εξευρωπαϊσμό των Βαλκανίων και τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς πολέμους. "Τώρα", συνέχισε, "μπορούμε να υπερβούμε αυτές τις καταστάσεις αν κάνουμε μία κοινή συμμαχία με κοινή προοπτική τη διαπεριφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία"

    Ο κ Χόμπαχ ανέφερε ακόμη ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας θα βοηθήσει για την επίτευξη των στόχων της Πρωτοβουλίας Βλατάδων. Υπογράμμισε την ανάγκη υπέρβασης των γραφειοκρατικών δυσκολιών ώστε να καταστεί εφικτή η παραγωγή έργου. Ο κ Χόμπαχ πρόσθεσε ότι το ύψος 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ πρόγραμμα του Συμφώνου Σταθερότητας μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να απελευθερωθούν και να κινητοποιηθούν και άλλες οικονομικές δυνάμεις στην Ελλάδα και ανέφερε ότι τον Μάρτιο θα είναι έτοιμα για εφαρμογή τα προγράμματα του Συμφώνου Σταθερότητας. Τέλος κάλεσε τις χώρες που θέλουν να γίνουν μέλη της ΕΕ να πάψουν να σκέφτονται μονομερώς τονίζοντας ότι θα πρέπει να εργαστούν για την περιφερειακή συνεργασία.

    Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Πασχαλίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του σεμιναρίου επισήμανε ότι το σχέδιο της ανασυγκρότηση των Βαλκανίων καθώς και τα προγράμματα του Συμφώνου Σταθερότητας θα πρέπει να κάνουν πιο αισθητή την περιβαλλοντική τους διάσταση. "Το κόστος της ανασυγκρότησης θα πρέπει να το δούμε με μεγαλύτερη μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία . Μέχρι τώρα το προσεγγίσαμε περισσότερο στη λογική της επιχειρηματικότητας. Νομίζω πως οι τελευταίες εξελίξεις μας υποχρεώνουν να δούμε με περισσότερο θάρρος και μεγαλύτερη μεγαλοψυχία το θέμα του κόστους της ανασυγκρότησης. Σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα και αυτό αφορά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τα προγράμματα του Συμφώνου Σταθερότητας και το ελληνικό σχέδιο για την ανασυγκρότηση. Νομίζω πως όλοι πρέπει να συμβάλουμε και μάλιστα τάχιστα στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος στις χώρες των Βαλκανίων και να μην κάνουμε πίσω στις υπόλοιπες δράσεις" είπε ο κ Πασχαλίδης και πρόσθεσε ότι ο πανικός που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες δεν θα πρέπει να λειτουργήσει ανασταλτικά στην προώθηση της ανασυγκρότησης γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό.

    Ο κ Πασχαλίδης τόνισε ακόμη ότι η Πρωτοβουλία Βλατάδων αποτελεί σημαντική προσπάθεια συμβολής στο κλίμα της κατανόησης και της προσέγγισης ανάμεσα στους λαούς της ΝΑ Ευρώπης καθώς έχει στόχο να χτυπήσει την μισαλλοδοξία την οποία πλήρωσαν ακριβά τα τελευταία χρόνια στη Βαλκανική. Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη κατά της μισαλλοδοξίας σε τρία επίπεδα : του σχολείου, της εκκλησίας και των ΜΜΕ. "Νομίζω πως είναι καιρός πια να αναθεωρήσουμε το δόγμα της αγοράς των ΜΜΕ όπου καλή είδηση δεν είναι είδηση. Νομίζω πως μετά από ένα παραλήρημα κακών ειδήσεων στα Βαλκάνια τα τελευταία χρόνια, είναι καιρός και είναι πρωτότυπο να θεωρήσουμε και τις καλές ειδήσεις ειδήσεις" είπε ο κ Πασχαλίδης . Τέλος ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης ανέφερε ότι τα ΜΜΕ έχουν εξοπλιστεί με νέες τεχνολογίες τις οποίες πρέπει να χρησιμοποιήσουν ευεργετικά για την προσέγγιση, την κατανόηση και τη συνεργασία ανάμεσα στους λαούς και να μην καταλήξουν να είναι μηχανισμοί προπαγάνδας της κάθε κυβέρνησης ή του κάθε καθεστώτος. "Το μέλλον είναι πολυπολιτισμικό και μπορεί να είναι ειρηνικό" κατέληξε ο κ Πασχαλίδης.

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε μήνυμα που απέστειλε με αφορμή την έναρξη του σεμιναρίου της Πρωτοβουλίας Βλατάδων επισήμανε την ανάγκη της συνεργασίας των ηγετών και των πιστών των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών (Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού, Μουσουλμανισμού) για την επικράτηση, της ειρήνης, της αμοιβαίας ανοχής και της συνύπαρξης σε ένα κόσμο όπου η έξαρση του εθνικισμού οδηγεί σε συγκρούσεις και αιματοχυσίες. Παράλληλα εξέφρασε την χαρά του που χριστιανοί, μουσουλμάνοι και ιουδαίοι τονίζουν σήμερα ότι ο πόλεμος στην τέως Γιουγκοσλαβία δεν είχε θρησκευτικά ελατήρια και ενεργοποιούνται για την ειρηνική συνύπαρξη και συμβίωση των λαών και των θρησκευμάτων στην περιοχή αυτή. Τέλος τόνισε ότι δεν χωρά αμφιβολία ότι οι θρησκευτικές κοινότητες είναι σε θέση και οφείλουν να διαδραματίσουν πρωτεύοντα ρόλο στην αποκατάσταση της ειρήνης και την προώθησης της σταθερότητας μεταξύ των βαλκανικών λαών και υπογράμμισε πως το Πατριαρχείο να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή.

    Στο σεμινάριο που θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιανουαρίου μετέχουν εκπρόσωποι ορθόδοξων , ρωμαιοκαθολικών και μουσουλμανικών κοινοτήτων της ΝΑ Ευρώπης καθώς επίσης και δημοσιογράφοι από την περιοχή. Στόχος του σεμιναρίου είναι η καλλιέργεια του διαθρησκευτικού διαλόγου και η συνεργασία μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ΜΜΕ για την προώθηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της σταθερότητας στην ΝΑ Ευρώπη.

    [05] ΘΕΤΕΙ ΒΕΤΟ Ο ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 (21:00 UTC+2)

    Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Φλωρίδης, προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη για το θέμα της παραίτησης του ΓΓΑ, Γιάννη Σγουρού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φλωρίδης θα ασκήσει βέτο για την αντικατάσταση του ΓΓΑ από τον πρώην Ειδικό Γραμματέα Αθλητισμού, Στέλιου Αγγελούδη. Σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα του κ. Φλωρίδη, τότε ο τελευταίος -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί.

    [06] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩΝ

    Ιερουσαλήμ, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:57 UTC+2)

    Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι σήμερα το βράδυ θα συναντηθούν οι Παλαιστίνιοι διαπραγματευτές Σαέμπ Ερεκάτ και Γιασέρ Αμπέντ Ράμπο και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σλόμο μπεν Αμί.

    Ο Μπεν Αμί επέστρεψε πίσω στο Ισραήλ από το Παρίσι όπου βρισκόταν για να βρεθεί σε σύνοδο του υπουργικού συμβουλίου της χώρας του. Ο Μπεν Αμί στο Παρίσι θα συναντιόταν με το Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ, την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπράιτ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ και τον πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν.

    Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Μπάρακ ανέφερε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται για τον τερματισμό της βίας καθώς και για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον".

    [07] ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-2

    Γιάννενα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:55 UTC+2)

    Επιτέλους τελείωσε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο... Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς και τις εντυπώσεις έπειτα το τελικό 2-2.

    Το πρώτο τέρμα της συνάντησης το σημείωσε από πλευράς Πανιωνίου με πέναλτι ο Γκώνιας στο 26`, ενώ στο 37` ο Τάτσης ισοφάρισε (1-1) με εύστοχο χτήπημα πέναλτι. Στο 54` ο Πανιώνιος προγήθηκε (2-1) και πάλι με πέναλτι του Γκώνια για να ισοφαρίσει και πάλι ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Κορμαρή στο 86`. Το δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος αγωνίζονταν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κλάεβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

    [08] ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:49 UTC+2)

    Συνεδριάζει αύριο η Πολιτική Γραμματεία του ΔΗΚΚΙ υπό την προεδρία του προέδρου του Κινήματος Δημήτρη Τσοβόλα.

    Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στα γραφεία του Κινήματος θα εξεταστούν οι πολιτικές εξελίξεις και ο προγραμματισμός δράσης.

    [09] ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:49 UTC+2)

    "Η διακοπή του αγώνα ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και τα συνήθη, πλέον έκτροπα ένα μόνο γεγονός υπενθυμίζουν: Οτι ο αγώνας που δεν διακόπτεται είναι αυτός του κέρδους των μεγαλοκαρχαριών που λυμαίνονται στο χώρο του ποδοσφαίρου, με την ευλογία του μονίμως στημένου διαιτητή, της κυβέρνησης", επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

    "Το παιχνίδι είναι έτσι στημένο και ό,τι βλέπουμε αποτελεί προσχεδιασμένο μέρος του. Τα παιδιά στις εξέδρες σπρώχτηκαν εκεί για να ξεχάσουν ότι δεν τους ανήκει τίποτα, ότι προορίζονται για τα ναρκοπέδια του ΝΑΤΟ, για την ανεργία, για τα ναρκωτικά. Φτάνει πια", υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να αφήσουν τα προσχήματα και τις σκιαμαχίες με τα ανδρείκελα που εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα.

    "Ο Μινώταυρος του κέρδους των πολυεθνικών απειλεί να καταβροχθίσει το νου και την ψυχή της νεολαίας μας, καθετί χαρακτηριστικό που δίνει αξία στην ανθρώπινη υπόσταση. Η μόνη ελπίδα είναι να αντιδράσουν αποφασιστικά όλοι όσοι νιώθουν την απειλή και αισθάνονται ότι η επικίνδυνη αυτή κατάσταση αφορά όλους τους εργαζόμενους και κυρίως τη νεολαία. Χρειάζεται να κινητοποιηθούμε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση", τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Τέλος, το ΚΚΕ διαβεβαιώνει ότι θα υποστηρίξει κάθε κίνηση για εξυγίανση του χώρου του αθλητισμού από τους φορείς και τους ανθρώπους που το πονάνε και όχι από όσους βγάζουν χρήματα και αντλούν πολιτική δύναμη απ' αυτόν.

    [10] ΝΕΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ INFOQUEST

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:44 UTC+2)

    Τη μετεγκατάστασή της σε ιδιόκτητο κτίριο 8.000 τ.μ., ανακοίνωσε η εταιρία Infoquest. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα νέο κτιριακό συγκρότημα, που βρίσκεται στην οδό Κηφισού 125, στο Ρέντη, όπου και θα στεγάζεται σχεδόν το σύνολο της εταιρίας.

    Η "κίνηση" αυτή αναμένεται ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη συγκέντρωση στις δραστηριότητες της εταιρίας και θα κάνει πιο αποδοτική την εμπορική της δραστηριότητα.

    [11] ΕΞΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΡΚΚ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

    Ντιγιάρμπακιρ, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:43 UTC+2)

    Τα τουρκικά στρατεύματα σκότωσαν έξι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ΡΚΚ στην επαρχία Σιρνακ στη νοτιοανατολική Τουρκία, τις τελευταίες δυο μέρες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Οι αρχές της πόλης Ντιγιάρμπακιρ ανέφεραν ότι σημειώθηκε συμπλοκή ανάμεσα σε Τούρκους στρατιώτες και σε μαχητές του ΡΚΚ στην επαρχία αυτή κοντά στα σύνορα με Ιράκ και Συρία και πρόσθεσαν ότι οι μαχητές είχαν εισέλθει στη Τουρκία από γειτονική χώρα.

    Σημειώνεται ότι το ΡΚΚ μάχεται από το 1984 κατά της Αγκυρας για τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη νοτιοανατολική Τουρκία.

    Τον Σεπτέμβριο του 2000 το ΡΚΚ ανακοίνωσε ότι σταματάει τον ένοπλο αγώνα του κατά του τουρκικού στρατού και θα συνεχίσει να αγωνίζεται ειρηνικά για τη δημιουργία κουρδικού κράτους.

    Ο.Κ.

    [12] ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

    Λευκωσία, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:41 UTC+2)

    Οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες παραθέτουν δηλώσεις του αποκαλούμενου "προέδρου της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου" Ραντάλ που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις "πληροφορίες" ότι "οι Τουρκοκύπριοι αθλητές θα τυγχάνουν στην Τουρκία συμπεριφοράς Τούρκων αθλητών και όχι αλλοδαπών" και πρόσθεσε ότι από το 1996 είχε υποβάλει ανάλογο αίτημα στις τουρκικές ποδοσφαιρικές αρχές.

    Ο ίδιος παρατήρησε ότι "όσα λέγονται και γράφονται για συμμετοχή τουρκοκυπριακών ομάδων στα τουρκικά πρωταθλήματα δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση" και τόνισε ότι "θα πρέπει να ληφθεί και η συγκατάθεση της ΦΙΦΑ αν υπάρξει συνέχεια στην πρόθεση για συμμετοχή τουρκοκυπριακών ομάδων". Ο δήθεν "πρόεδρος της τουρκοκυπριακής ομοσπονδίας" επέκρινε το ψευτοϋπουργείο "αθλητισμού", ότι παρά την απόφαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου "παραμένει με σταυρωμένα χέρια χωρίς να έχει καλέσει διάφορες ομοσπονδίες να εκφράσουν τις απόψεις τους".

    Η "Γενί Ντουζέν" καλεί, σε άρθρο της, τους "αρμοδίους να πάψουν να εμπαίζουν τους Τουρκοκύπριους αθλητές με υποσχέσεις των οποίων η εφαρμογή είναι αδύνατη".

    [13] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ REAL ESTATE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:39 UTC+2)

    Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο "Hyatt Regency" στη Θεσσαλονίκη, η ημερίδα "Real Estate Forum" που διοργανώνει ο Ομιλος Καλοφωλιά - Οικονομική Εφημερίδα "Εξπρές", με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

    Τα εγκαίνια της συνεδριακής εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης στις 9:30 το πρωί. Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2000 στην Αθήνα.

    Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, χορηγοί του οποίου είναι οι "Εργομπετον ΑΕ" και "Ιντερμπετον Δομικά Υλικά ΑΕ", υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και παράγοντες του τομέα real estate και της κτηματαγοράς θα αναλύσουν επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τα Βαλκάνια.

    [14] ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

    Βρυξέλλες, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:37 UTC+2)

    Το ζήτημα της επέμβασης των τουρκικών αρχών ασφαλείας στις τουρκικές φυλακές επαναφέρουν στην ολομέλεια του ευρωκοινβουλίου οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταθέτοντας εκ μέρους του συνόλου της Σοσιαλιστικής Ομάδας κατεπείγον ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται ο αποτροπιασμός της ευρωβουλής για τους πολυάριθμους θανάτους που ακολούθησαν την επέμβαση των τουρκικών αρχών.

    Στο ψήφισμα που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο, καλείται η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας και να σεβαστεί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την οποία έχει επικυρώσει.

    Ζητείται ακόμη η τιμωρία των υπευθύνων για τις δολοφονίες κρατούμενων κατά τη διάρκεια της επέμβασης και ασκείται έντονη κριτική για τον πρόσφατο νόμο αμνηστίας, που ενώ απελευθερώνει εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, κρατά στη φυλακή τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών κρατουμένων.

    Στο ψήφισμα υπενθυμίζεται στην Τουρκία ότι σύμφωνα με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για τις υποψήφιες χώρες, αυτές οφείλουν να εγγυηθούν τη σταθερότητα των δημοκρατικών τους θεσμών, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία των μειονοτήτων.

    Τέλος, καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει ειδική έρευνα για τα γεγονότα που συνέβησαν στις τουρκικές φυλακές και να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

    [15] ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ Ο ΝΤ. ΕΡΟΓΛΟΥ

    Λευκωσία, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:35 UTC+2)

    Η δήλωση του Βρετανού ειδικού αντιπροσώπου για το Κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ, ότι "η Τουρκία δεν προτίθεται να ενωθεί με την ΤΔΒΚ", προβάλλεται στα δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου που επίσης αναφέρεται στη μετάβαση του ψευτοπρωθυπουργού Ερογλου στην Αγκυρα για την "υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας" σε οικονομικά θέματα.

    Η "Κιμπρίς" σημειώνει ότι ο ειδικός σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο θα επισκεφθεί τις προσεχείς εβδομάδες και πάλι το τρίγωνο Αθήνα Λευκωσία Αγκυρα.

    Στην τουρκική πρωτεύουσα άρχισαν χθες οι εργασίες των "υποεπιτροπών του συνεταιρικού συμβουλίου Τουρκίας-ΤΔΒΚ", αναφέρουν τα δημοσιεύματα και προσθέτουν ότι εξετάζεται και "η μερική ενοποίηση στους τομείς άμυνας, ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής".

    Ο ψευτοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου έφθασε χθες στην Κωνσταντινούπολη και σήμερα θα πάει στην Αγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της τουρκικής Βουλής Ιζιέ, τον πρωθυπουργό Ετζεβίτ, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μπαχτσελί και τον Τούρκο Επιτελάρχη στρατηγό Κιβρίκογλου. Ο Ερογλου, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο Σεζέρ, υποστήριξε ότι "είναι αναπόφευκτη η συνεργασία μεταξύ των δυο κρατών".

    Στα τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα τονίζεται και η εκδήλωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε στην κατεχόμενη Λευκωσία το ρεπουμπλικανικό τουρκικό κόμμα και παρατηρείται ότι οι διαδηλωτές κρατούσαν κλαδιά ελιάς και πρόβαλαν την αντίθεσή τους "στη σύνοδο του συνεταιρικού συμβουλίου με την Τουρκία".

    Στην εκδήλωση εγκρίθηκε "κείμενο τηλεγραφήματος προς τον Μπουλέντ Ετζεβίτ, τον οποίο διαβεβαιώνουν ότι ουδέποτε η Κύπρος θα περάσει σε ξένα χέρια και ότι η επιθυμία των Τουρκοκυπρίων είναι η επίλυση του προβλήματος και η ένταξη του νησιού στην Κύπρο".

    [16] ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ

    Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:34 UTC+2)

    Από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από την αγορά της Θεσσαλονίκης προέρχονται τα τρόφιμα και το νερό που προμηθεύονται οι έλληνες στρατιώτες στη Γιουγκοσλαβία.

    Συνεργείο από ειδικούς επιστήμονες πραγματοποιεί ελέγχους στα τρόφιμα προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητά τους. Το νερό είναι εμφιαλομένο, ενώ ακόμη και το ψωμί παρασκευάζεται εντός των στρατοπέδων με υλικά που προμηθεύονται από την Ελλάδα.

    Ο εφοδιασμός γίνεται μία φορά την εβδομάδα, κατά τον οποίο στρατιωτικά οχήματα έρχονται στη Θεσσαλονίκη και αφού φορτώσουν όλα τα απαραίτητα για τη σύτιση των στρατιωτών, επιστρέφουν στο στρατόπεδο.

    [17] Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ"

    Αγκυρα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:31 UTC+2)

    "Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις της χρησιμοποίησαν υλικό που περιέχει απεμπλουτισμένο ουράνιο, όμως η Τουρκία διατηρεί τη σιωπή της", επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα "Ραντικάλ" σε ανταπόκριση από την Αθήνα για τις εξελίξεις που σημειώνονται σχετικά με το "σύνδρομο των Βαλκανίων".

    Στο δημοσίευμα με τίτλο "Η Αθήνα το αποδέχθηκε, η Αγκυρα δεν μιλάει" η εφημερίδα επικαλείται δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ότι και η Τουρκία διαθέτει αποθέματα των ίδιων πυρομαχικών και υπενθυμίζει ότι το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναγνώρισε την περασμένη εβδομάδα ότι σε δύο μέλη του προσωπικού του διαπιστώθηκε ραδιενέργεια σε χαμηλό ποσοστό και ότι το θέμα παρακολουθείται με ευαισθησία.

    Όπως επισημαίνεται στην ανταπόκριση, αντίθετα με αυτά που συμβαίνουν στις ευρωπαϊκές χώρες, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε κάποια δήλωση και ο υπουργός Αμυνας Τσακμάκογλου περιορίστηκε να πει ότι "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια πληροφορία που να αφορά εμάς και τους δικούς μας στρατιώτες για το θέμα αυτό".

    Η ίδια εφημερίδα δημοσιεύει και άλλη ανταπόκριση κατά την οποίαν η αποκάλυψη πως χρησιμοποιήθηκαν και στην Ελλάδα βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο, όμως με μικρότερο διαμέτρημα εκείνου που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, "προκάλεσε πανικό. Στην προέκταση αυτή του "συνδρόμου των Βαλκανίων" στην Ελλάδα δόθηκε η ονομασία "σύνδρομο Αιγαίου".

    Στην ίδια ανταπόκριση με τίτλο "Το Αιγαίο ως βόμβα έτοιμη να εκραγεί" γίνεται αναφορά στη διαταγή του ελληνικού Γενικού Επιτελείου να αποσυρθούν όλα τα βλήματα και διατυπώνεται η άποψη ότι "αν εξακριβωθούν συμπτώματα του "συνδρόμου των Βαλκανίων", αυτό θα αποτελέσει ένδειξη ότι μπορεί να σημειωθεί κάποια μεγάλη συμφορά στο Αιγαίο".

    Εξάλλου σε δημοσίευμα της "Τζουμχουρριέτ" παρατίθεται η πληροφορία ότι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Τσακμάκογλου τόνισε ότι στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου υπάρχουν δυο ελληνικές μονάδες και ότι η Τουρκία παρακολουθεί το θέμα με ευαισθησία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο τουρκικό Ιδρυμα Ατομικής Ενέργειας θα εξεταστούν δείγματα από χώμα και νερό που ελήφθησαν από την περιοχή του Κοσσυφοπεδίου.

    [18] ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΣΕ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:24 UTC+2)

    Οι μετρήσεις που γίνονται μέχρι στιγμής στο Κοσσυφοπέδιο από ομάδα μελών της επιστημονικής ομάδας του Δημόκριτου δε δείχνουν τίποτα ανησυχητικό, αν και θα συνεχιστούν για αρκετές ακόμη μέρες, ενώ φυσιολογικά φαίνονται και τα επίπεδα ραδιενέργειας που μετρούν οι επιστήμονες στο ελληνικό έδαφος.

    Οι επιστήμονες εξετάζουν δείγματα από το έδαφος και μετρούν τα επίπεδα ραδιενέργειας στον αέρα, κυρίως στις περιοχές όπου στρατοπεδεύουν αξιωματικοί και οπλίτες της ειρηνευτικής δύναμης. Στην Ελλάδα, οι επιστήμονες του Δημόκριτου υποστηρίζουν ότι τα επιπεδα ραδιενέργειας είναι χαμηλά και κάνουν έκκληση στα ΜΜΕ και σε όσους τοποθετούνται να δείξουν υπεύθυνη στάση και να αποφεύγουν τις υπερβολές.

    Οσον αφορά τις επιπτώσεις στην Ελλάδα από τοςυ βομβαρδισμούς με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κοσσυφοπέδιο, ο αναπληρωτής καθηγητής πυρηνικής φυσικής στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαστεφάνου, τόνισε ότι "ουδέποτε μετρήθηκε στην Ελλάδα ουράνιο" και επεσήμανε ότι για ασφαλή συμπεράσματα πρέπει να συνεχιστούν οι μετρήσεις και να εξεταστούν τα αποτελέσματά τους.

    Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΣ, περίπου 100 οπλίτες έχουν ακυρώσει τη συμμετοχή τους στην ειρηνευτική δύναμη, ενώ άλλοι 40 που υπηρετούν στο Κόσοβο και τέσσερις στη Βοσνία ζήτησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

    Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η μεταφορά των 5.000 βλημάτων με απεμπλουτισμένο ουράνιο από τις 12 φραγάτες του πολεμικού ναυτικού, στις αποθήκες πυρομαχικών του ναύσταθμου της Σαλαμίνας, όπου βρίσκονται και άλλα 5.000 παρόμοια βλήματα. Αναμεένται να ξεκινήσουν και έλεγχοι για την κατάσταση των πυρομαχικών από ειδικούς επιστήμονες του Δημόκριτου.

    [19] ΖΑΜΑΝ: ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΓΑ

    Αγκυρα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:23 UTC+2)

    Για "Αντίποινα του τουρκικού Κοινοβουλίου στην Ε.Ε." κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν" και αναφέρει ότι η τουρκική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ετοιμάζεται για αντίποινα εις βάρος των χωρών της Ε.Ε. εκπρόσωποι των οποίων με κάθε ευκαιρία επισκέπτονται την Τουρκία για να επιθεωρήσουν την κατάσταση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

    Τα μέλη της τουρκικής Επιτροπής θα επισκεφθούν χώρες της Ε.Ε. και θα θέσουν υπ' όψιν των αρμοδίων τους ''καταλόγους παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Τούρκων πολιτών που ζουν εκεί, καθώς και τις εις βάρος τους δολοφονικές επιθέσεις''. Σύμφωνα με την εφημερίδα:

    Η πρώτη επίσκεψη θα γίνει στην Ελλάδα, όπου σήμερα αναμένεται υποεπιτροπή αποτελούμενη από τους Χουσεϊν Ακγκιούλ (πρόεδρος της Επιτροπής, κόμμα Εθνικιστικής Δράσης), Μεχμέτ Οζτζάν (κόμμα Δημοκρατικής Αριστεράς), Εγιούπ Φάτσα (ισλαμικό κόμμα Αρετής) και Καμέρ Γκέντς (κόμμα Ορθού Δρόμου), που θα παρακολουθήσουν αύριο στη Λάρισα τη δίκη του Μεχμέτ Εμίν Αγγά.

    Η τουρκική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, προστίθεται στο δημοσίευμα, ''θα ερευνήσει και τις εξελίξεις στα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες μέλη της Ε.Ε. και στο πλαίσιο αυτό καταγράφει τις επιθέσεις που σημειώνονται εις βάρος Τούρκων πολιτών, τις δολοφονίες τους (και αυτές που γίνονται στις φυλακές) και τις εφαρμογές διακρίσεων εις βάρος τους''.

    Ο κ. Ακγκιούλ δήλωσε ότι η επόμενη επίσκεψη της Επιτροπής θα γίνει στη Δανία και τόνισε ότι "γνωστοποιήσαμε σχετικό αίτημά μας σε διάφορες χώρες".

    [20] ΟΟΣΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΕΠ ΚΑΤΑ 4,9% ΤΟ 2001

    Παρίσι, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:18 UTC+2)

    Η τουρκική οικονομία θα ανακάμψει εντός του 2001 με το τουρκικό ΑΕΠ να αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,9% εντός του έτους ανέφερε η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ΟΟΣΑ.

    Ο ΟΟΣΑ επισήμανε ότι η οικονομική άνθηση στη Τουρκία ακολουθεί μια περίοδο ύφεσης μετά από την οικονομική κρίση στη Ρωσία το 1998 και τον σεισμό του 1999 με αποτέλεσμα τη μείωση του ΑΕΠ κατά 5% το 1999.

    Ο Οργανισμός τόνισε στην έκθεση ότι η οικονομία της Τουρκίας ανακάμπτει μετά τη συμφωνία της χώρας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για παροχή δανείου ύψους 4 δις δολαρίων που υπογράφτηκε το 1999.

    Ο ΟΟΣΑ κάλεσε τη Τουρκία να διευρύνει το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων των κρατικών επιχειρήσεων.

    Ο.Κ.

    [21] ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΚ

    Θεσσαλονίκη, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:16 UTC+2)

    Το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ είναι αυτό που προβληματίζει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος προετοιμάζεται χωρίς αγωνιστικά προβλήματα. Ωστόσο ενοχλήσεις αισθάνονται οι Τοχούρογλου και Κατσαμπής, η συμμετοχή των οποίων θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, ενώ δείγματα ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού δείχνει ο Παντελής Καφές. Σίγουρα εκτός αποστολής θα είναι ο Βασίλης Μπορμπόκης.

    Και μόνο το όνομα του αντιπάλου είναι ικανό να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Έτσι η ζήτηση των εισιτήριων είναι μεγάλη, αφού οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν να παρακολουθήσουν την ομάδα του περίπου εδώ και ένα μήνα. Ήδη στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΚ έχουν δοθεί περίπου 400 εισιτήρια.

    Στο μεταγραφικό τομέα η διοίκηση της ομάδας, έπειτα από απόφαση του προπονητή, Ντούσαν Μπάγιεβιτς δεν σκέφτεται να παραχωρήσει τον Στέλιο Βενετίδη στην Αούστρια Βιέννης παρά το μεγάλο ποσό που η τελευταία προσφέρει (1,2 δισ). "Συζητάμε την παραχώρησή του μόνο το καλοκαίρι", τονίζει η τεχνική ηγεσία.

    [22] ΣΤΗΝ CHIPITA ΔΥΟ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:10 UTC+2)

    Στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών ZAO Krasnoselskaya και ZAO Eldi, προχώρησε η θυγατρική της Chipita International, Chipita Russia (Cyprus) Ltd.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Chipita International προς τις χρηματιστηριακές αρχές, οι δύο εξαγορασθείσες εταιρίες, εδρεύουν στην Αγ. Πετρούπολη της Ρωσίας.

    Η ZAO Eldi διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής αρτοσκευασμάτων (κεϊκς, swiss rolls κλπ.) στην Αγία Πετρούπολη, ενώ η ZAO Krasnoselskaya είναι εταιρία διανομής και εμπορίας των προϊόντων που παράγει η Eldi. Το τίμημα της εξαγοράς ανήλθε στο ποσό των 9.000.000 δολαρίων ΗΠΑ και το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει περίπου σε 15.000.000 δολλάρια ΗΠΑ.

    Συνεταίροι και συνεπενδυτές μαζί με την Chipita International στην Chipita Russia (Cyprus) Ltd είναι η Global Finance με ποσοστό 30,30%, ο Ομιλος Δέλτα με ποσοστό 13,37%, ο Ομιλος Olayan με ποσοστό 5% ενώ η Chipita International διατηρεί ποσοστό 51,33%.

    [23] ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΠΟΥΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

    Αγκυρα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:09 UTC+2)

    "Η κυβέρνηση Μπους έδωσε το πρώτο μήνυμά της στην Αγκυρα μέσω του υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ", αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα "Χουρριέτ" με τίτλο: "Δεν γίνεται χωρίς την Τουρκία".

    Η Χουρριέτ κάνει λόγο για συνέντευξη που παραχώρησε ο Αμερικανός νέος υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ, στην οποία αναφέρθηκε στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

    Κατά το δημοσίευμα, ο κ. Πάουελ είπε ότι "πιστεύω ότι θα έχουμε καλές, θετικές και εποικοδομητικές σχέσεις με τη σύμμαχο τουρκική κυβέρνηση και θα συνεργαστούμε πολύ". Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο Αμερικανός νέος υπουργός Εξωτερικών προτίμησε να δώσει επειδή ακόμη δεν επικυρώθηκε η υποψηφιότητά του από την αμερικανική Γερουσία- "σύντομες απαντήσεις σε γενικά πλαίσια" και πρόσθεσε ότι:

    " Μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ υπάρχουν, εδώ και πολλά χρόνια, φιλικές και συμμαχικές σχέσεις. Τρέφουμε θερμά και ειλικρινή αισθήματα για την Τουρκία και τον τουρκικό λαό. Αυτό το λέω βασιζόμενος στα γεγονότα που ζούμε και στις συγκεκριμένες εμπειρίες. Πιστεύω ότι με την τουρκική κυβέρνηση θα έχουμε καλές, θετικές και εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις και θα εργαστούμε από κοινού στο πλαίσιο μιας άκρως στενής συνεργασίας με την Αγκυρα".

    Ο συνεργάτης της εφημερίδας Κασίν Τζίντεμιρ γράφει, επικαλούμενος "διαφόρους ειδικούς και πολιτικούς παρατηρητές", ότι η κυβέρνηση Μπους θα προσεγγίσει "περισσότερο πραγματιστικά" από ό,τι η κυβέρνηση Κλίντον, τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Στο δημοσίευμα διατυπώνονται οι παρακάτω εικασίες για τη μελλοντική- στάση της αμερικανικής νέας κυβέρνησης σε διάφορα ζητήματα:

    Η κυβέρνηση Μπους δεν θα ασκήσει, στο Κυπριακό, επίμονη πίεση όπως ο πρόεδρος στο Κλίντον. Λέγεται ότι θα ζητηθεί από τη νέα κυβέρνηση να επανέλθουν οι (δύο) πλευρές στις συνομιλίες και ότι ενδέχεται "η Ουάσιγκτον να εμφανιστεί με "νέο σχέδιο λύσης έκπληξη".

    Στο θέμα του Αιγαίου θα έλθουν σε πρώτο πλάνο πραγματιστικές αναζητήσεις λύσεων που θα αυξάνουν την εμπιστοσύνη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της σταθερότητας στην περιοχή. Κάτι που θα είναι "περισσότερο από τη ρομαντική άποψη του Προέδρου Κλίντον για "φιλία και ειρήνη μεταξύ των τουρκικού και του ελληνικού λαών".

    Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ θα επιδείξει "κάποια πρόθυμη και έμπρακτη" προσπάθεια για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., ενώ στο θέμα της ESDI ο κ. Μπους πρόσκειται στις τουρκικές απόψεις.

    Κατά την περίοδο Κλίντον η σκληρή έναντι της Τουρκίας στάση είχε αφεθεί στους αρμόδιους υφυπουργούς Σάτουκ και Κοχ και σε ανώτερο επίπεδο επιδείχτηκε ηπιότητα. Κατά την περίοδο Μπους θα εξαλειφθεί αυτή η αντίφαση και το θέμα θα έρθει στην επικαιρότητα και σε χαμηλότερη προτεραιότητα, δια της διπλωματικής οδού.

    Η εφημερίδα εκτιμά ότι μεταξύ Αγκυρας και Ουάσιγκτον ίσως προκύψει πρόβλημα σε ό,τι αφορά στο θέμα του Ιράκ, τονίζει ότι στα ζητήματα ενέργειας η κυβέρνηση Μπους θα ασχοληθεί πρώτα με τη Μέση Ανατολή και τον Κόλπο της Βασόρας (προτεραιότητα του κ. Κλίντον η Κασπία), υποστηρίζει ότι θα ακολουθηθεί σκληρή στάση έναντι της Μόσχας και η κατάσταση αυτή θα ενισχύσει το ρόλο της Τουρκίας και προβλέπει διευκολύνσεις στην αγορά όπλων, θεωρώντας ότι "η κυβέρνηση Μπους στον τομέα αυτό θα είναι οπωσδήποτε περισσότερο αποτελεσματική στο Κογκρέσο".

    Τέλος, στο δημοσίευμα διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι ο κ. Μπους φέρεται να είπε "σε σύσκεψη που έγινε στο Τέξας" ότι "εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς την Τουρκία". Όπως διατείνεται η Χουρριέτ "στη σύσκεψη παρευρίσκονταν και αρμενικές ομάδες που συνέβαλαν οικονομικά στην προεκλογική εκστρατεία του κ. Μπους. Όταν ένας από τους Αρμένιους έφερε το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Αμερικανός νέος Πρόεδρος απάντησε "η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι φίλοι και σύμμαχοι. Κατά τη δική μου προεδρία θα συνεχιστεί η φιλία που υπάρχει εδώ και χρόνια".

    Κατά την εφημερίδα, στενός σύμβουλος του κ. Μπους είπε πριν από λίγο καιρό σε εκπρόσωπο της τουρκικής κοινότητας στις ΗΠΑ, ότι "είμαστε στο πλευρό της Τουρκίας. Να μην έχετε την παραμικρή ανησυχία".

    [24] ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ALTEC ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ MARFIN

    Αθήνα, 11 Ιανουαρίου 2001 (20:03 UTC+2)

    Διευκρινίσεις για τη συνεργασία της με τον χρηματοοικονομικό όμιλο Marfin δίνει η εταιρία Altec.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με επιστολή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές, η Altec υπογραμμίζει ότι προς το παρόν η συνεργασία αυτή περιορίζεται σε θέματα επενδυτικών συμβουλών και επενδυτικής τραπεζικής, διαψεύδοντας έτσι στοιχεία δημοσιεύματος οικονομικής εφημερίδας, βάσει των οποίων η συνεργασία της Altec με τον Ομιλο Marfin αφορούσε και σε άλλα "πεδία".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 12 January 2001 - 10:13:27 UTC