Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-07-28

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ Ο ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ Ν. ΥΟΡΚΗΣ
  • [02] ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΟ
  • [03] Ο ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • [04] Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ WWF ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ
  • [05] ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • [06] ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ
  • [07] ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ
  • [08] 114 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΝΚΟΡΝΤ"
  • [09] ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΞ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [10] ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ
  • [11] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ
  • [12] ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
  • [13] ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΑΜΑΤΟ
  • [14] ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΪΝΤΡΑΧΤ
  • [15] ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
  • [16] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΩΝ
  • [17] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗ
  • [18] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΠ. ΚΟΥΝΙΑΚΗ
  • [19] ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
  • [20] ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
  • [21] ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
  • [22] ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ
  • [23] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΚΟΡΝΤ

  • [01] ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ Ο ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ Ν. ΥΟΡΚΗΣ

    Νέα Υόρκη, 28 Ιουλίου 2000 (09:14 UTC+2)

    Φωτογραφία: Αεροσκάφος της Air-Greece

    Mόνος, απέμεινε στο θάλαμος διακυβερνήσεως αεροσκάφους της National Airlines, ο ένοπλος αεροπειρατής, αφού στις 8 το πρωί ώρα Ελλάδος, απελευθέρωσε και τον συγκυβερνήτη, μετά τον πιλότο του αεροπλάνου.

    Η αεροπειρατεία, που δημιούργησε σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του αεροδρομίου της Νέας Υόρκης, εκδηλώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Κένεντι, όταν ο ένοπλος άνδρας, ο οποίος είναι περίπου 25 ετών και κρατά ένα πιστόλι των εννέα χιλιοστών, εισέβαλε στο πιλοτήριο του αεροπλάνου λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, πριν αυτό ξεκινήσει πλήρες επιβατών, για την πτήση Ν. Υόρκη-Λας Βέγκας.

    Οι 100 επιβάτες, κατόρθωσαν να διαφύγουν, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, όπως μετέδωσε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

    [02] ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΟ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (15:25 UTC+2)

    Απειλήθηκαν σπίτια στην Κάλαμο, από την η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής και μέχρι νωρίς το απόγευμα βρίσκονταν σε εξέλιξη, ενώ για την αναχαίτισή της κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα Σινούκ που απογειώθηκαν από την Ελευσίνα.

    Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, έχουν ήδη καεί δύο σπίτια, η φωτιά δεν απειλεί τις κατασκηνώσεις και κατευθύνεται προς το νεκροταφείο. Το κύριο μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε δύσβατη ορεινή περιοχή, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαράειου. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δασική κατοικημένη περιοχή. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίες προσπαθούν να μην επεκταθεί η φωτιά προς το Καπανδρίτι, δυσχεραίνει το δύσβατο της περιοχής. Παράλληλα, έχουν ληφθεί μέτρα για την εκκένωση των κατασκηνώσεων στο Καπανδρίτι αν παραστεί ανάγκη.

    Σε εξέλιξη είναι επίσης τέσσερις φωτιές στις περιοχές Αγιά Λάρισας, Παναιτωλικό Αγρινίου, Λάιστα Ιωαννίνων και στο Μπαιντάνι Γρεβενών, χωρίς να απειλούνται πάντως κατοικημένες περιοχές.

    Τον κώδωνα του κινδύνου για τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, κρούει το παγκόσμιο ταμείο για τη Φύση και η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης και προειδοποιούν για νέο Ελ Νίνιο μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο.

    [03] Ο ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (15:02 UTC+2)

    Τους βασικούς άξονες που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, αμέσως μετά την έγκρισή του από το υπουργικό συμβούλιο. Στόχος του νομοσχεδίου, το οποίο θα επιφέρει σημαντικές τομές στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, είναι η μετεξέλιξη του ΕΣΥ σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα.

    Το νομοσχέδιο με τίτλο "Σχέδιο μεταρρύθμισης-Υγεία για τον πολίτη", περιλαμβάνει επτά βασικούς άξονες μέσα στους οποίους καλύπτεται όλο το φάσμα υγείας και πρόνοιας και αναπτύσσεται συνολικά σε 200 μέτρα.

    Μεταξύ άλλων προβλέπει τη σύσταση οργανισμού ο οποίος θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των Ταμείων και θα εφαρμόσει σταδιακά ενιαίο κανονισμό παροχών. Αναπροσαρμογή των τιμολογίων υγείας, όπως αυτά των νοσηλίων, διαγνωστικών πράξεων και επισκέψεων. Οι ασφαλισμένοι όσων Ταμείων δεν ενταχθούν στον οργανισμό, όπως και οι αλλοδαποί θα καταβάλλουν αμοιβή για κάθε επίσκεψη και ιατρική παροχή σε νοσοκομείο. Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει τη λειτουργία ορισμένων ιατρείων του ΕΣΥ σε μικρά νησιά ή δήμους σε 24ωρη βάση. Ιδρύονται επίσης αστικά κέντρα υγείας στα πρότυπα των αγροτικών κέντρων. Καθιερώνεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. Επίσης για κάθε ασθενή τα νοσοκομεία υποχρεώνονται να τηρούν φάκελλο, ο οποίος σε τρία χρόνια θα αντικαθίσταται με κάρτα υγείας.

    Ο διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς θα αρχίσει γύρω στις 20 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί μέσα σε ένα μήνα.

    [04] Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ WWF ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Με αφορμή τις πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι η WWF, κατά τη διάρκεια συνεντεύξεως Τύπου που παρέδωσε, αναφέρθηκε στην έξαρση που παρουσιάζει το φαινόμενο των πυρκαγιών παγκοσμίως.

    Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης κάλεσαν τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς οργανισμούς να λάβουν άμεσα μέτρα που να έχουν σαν στόχο την πρόβλεψη και την προετοιμασία για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

    Επεσήμαναν επίσης, τις καταστροφές που συνεπάγονται οι πυρκαγιές στον φυσικό πλούτο και την οικονομική και κοινωνική ζωή ενός τόπου.

    Η βρετανική εφημερίδα DAILY EXPRESS σε δημοσιευμένο ρεπορτάζ, με τίτλο "Συναγερμός για το παγκόσμιο ηφαίστειο", αναφέρει ότι στην Ελλάδα καταστράφηκαν 180.000 στρέμματα δασικής έκτασης και στην περιοχή του Ολύμπου απειλήθηκαν με αφανισμό σπάνια είδη ζώων της περιοχής, εξαιτίας των φωτιών.

    Επιπλέον έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι ενώ απομένουν δύο ακόμη ζεστοί μήνες στην Ελλάδα, υπάρχουν φόβοι ότι αυτή θα είναι η χρονιά με τις περισσότερες πυρκαγιές στην χώρα.

    [05] ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (20:59 UTC+2)

    Επιφυλάξεις για τον χρόνο εξαγγελίας των αλλαγών στην υγεία εξέφρασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών και Πειραιώς και γγ της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας Παναγιώτης Κοντολέων, κάνοντας λόγο για αιφνιδιασμό.

    Όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας" οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, συνήθως αναιρούνται από τον επόμενο υπουργό, ακόμα και αν είναι του ίδιου κόμματος.

    Δήλωσε αντίθετος με την αλλαγή του νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων και τις συγχωνεύσεις τους.

    Παράλληλα, επισήμανε ότι οι νέες ρυθμίσεις είναι γραφειοκρατικές, στρέφουν το πολίτη μακριά από το ΕΣΥ και δίνουν βάρος στον ιδιωτικό τομέα.

    Αναφέρθηκε σε έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας που κατατάσσει το ελληνικό σύστημα υγείας 15ο στο κόσμο και 4ο όσον αφορά την πρόσβαση του πολίτη σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας, υπογραμμίζοντας ότι οι αλλαγές καταργούν αυτό το πλεονέκτημα.

    Τέλος, επισήμανε ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για τα την υγεία, νοσηλευτικό προσωπικό, νοσηλευτικά ιδρύματα και μονάδες εντατικής θεραπείας.

    [06] ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

    Λευκωσία, 28 Ιουλίου 2000 (20:57 UTC+2)

    Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκου Κληρίδη είχε σήμερα στη Γενεύη ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο στο πλαίσιο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν αφήνουν περιθώρια ελπίδας για πρόοδο.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος Κληρίδης είναι ενοχλημένος από τη στασιμότητα που παρατηρείται, αλλά και κυρίως από την ανοχή που επιδεικνύει ο Αλβάρο ντε Σότο στην τακτική του Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος εξακολουθεί να τηρεί αδιάλλακτη στάση.

    Δημοσιεύματα του τύπου έκαναν αναφορά σε επιστολή του κ. Κληρίδη προς τον κ. ντε Σότο με την οποία απειλεί λόγω των εξελίξεων αυτών με αποχώρηση από τις συνομιλίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Μιχάλης Παπαπέτρου διέψευσε πάντως την ύπαρξη της επιστολής.

    Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι δύσκολα θα σημειωθεί πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στην παρούσα φάση, καθώς ο Ντενκτάς μπορεί βρίσκεται στη Γενεύη, αλλά το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην εκρηκτική κατάσταση στα κατεχόμενα μετά το σκάνδαλο των τραπεζών.

    Για το σκάνδαλο των τραπεζών οι Τουρκοκύπριοι επιρρίπτουν ευθύνες στο καθεστώς Ντενκτάς και καλούν τον κατοχικό ηγέτη σε παραίτηση.

    Πολιτικοί αναλυτές στα κατεχόμενα εκτιμούν ότι με την επιστροφή του στην Κύπρο ο Ραούφ Ντενκτάς αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο για την πολιτική εξόντωση του πολιτικού αντιπάλου του "ψευδοπρωθυπουργού" Ντερβίς Ερογλου φορτώνοντας του την ευθύνη για το οικονομικό σκάνδαλο.

    Σε έκθεση του ψευδοκράτους που συζήτησε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας διαφαίνεται η απόπειρα του Ντενκτάς να πλήξει τον Ερογλου. Στην έκθεση, η οποία πιστεύεται ότι συντάχθηκε από τον ίδιο τον Ντενκτάς το περιεχόμενο της οποίας αναδημοσίευσε η εφημερίδα "Αβρούπα" ο Ντενκτάς επιχειρεί επίσης να εμπλέξει την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα στον πόλεμο που το τουρκοκυπριακό καθεστώς έχει κηρύξει στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα.

    Στην έκθεση διατυπώνεται ο αστήρικτος ισχυρισμός ότι η "Αβρούπα" χρηματοδοτείται από Ελληνοκύπριους και από δυτικές χώρες, καθώς και ότι με προσπάθειες της Ελλάδας και άλλων χωρών διοργανώνονται κοινές συναντήσεις στο Λήδρα Παλλάς και ότι οι χώρες αυτές χρηματοδοτούν κάποιους προκειμένου να οργανώσουν καταστάσεις εναντίον του ψευδοκράτους.

    [07] ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (20:53 UTC+2)

    Οι αλλαγές στο ΕΣΥ έχουν ως στόχο τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας σε μία εποχή όπου διαπιστώνεται επέλαση του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος.

    Επιπλέον, επισήμανε ότι η μεταρρύθμιση φιλοδοξεί να προσαρμόσει το ΕΣΥ σε ευέλικτα και αποτελεσματικά συστήματα διοίκησης και διαχείρισης, με επίκεντρο τον Ελληνα πολίτη.

    Για τους άξονες και τα μέτρα της μεταρρύθμισης θα επακολουθήσει ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος με τα κόμματα, σημείωσε και τόνισε ότι δεν θα γίνουν εκπτώσεις τους άξονες και τις βασικές αρχές.

    [08] 114 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΝΚΟΡΝΤ"

    Παρίσι, 28 Ιουλίου 2000 (20:41 UTC+2)

    Ενας ακόμη νεκρός βρέθηκε στο σημείο συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους "Κονκόρντ" της Air France που κατέπεσε στην περιοχή Γκονές, έξω από το Παρίσι και ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε στους 114 ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Γαλλίας.

    Τα συνεργεία διάσωσης ανακάλυψαν στα συντρίμμια του ξενοδοχείου "Hotelissimo", όπου κατέπεσε το αεροσκάφος έναν ακόμη νεκρό, του οποίου το φύλο και η εθνικότητα δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί.

    O.K.

    [09] ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΦΙΞ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (20:13 UTC+2)

    Λυπημένος "έως και αγανακτισμένος" δήλωσε ότι είναι ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος για την κατεδάφιση του κτιρίου Φιξ στην οδό Πατησίων στην Αθήνα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πάγκαλος επεσήμανε ότι σήμερα το πρωί παράνομα ένα συνεργείο του δήμου άρχισε την κατεδάφιση του διατηρητέου κτιρίου του Φιξ στα Πατήσια και για το λόγο αυτό έχει ασκηθεί δίωξη και οι υπαίτιοι έχουν συλληφθεί.

    "Η κατεδάφιση άρχισε το πρωί, με τρόπο που υποδήλωνε τη δολιότητα των προθέσεων αυτών που το αποφάσισαν, γιατί ήταν πολύ νωρίς για να αντιδράσει ο οιοσδήποτε. Δεν υπήρχε εργοταξιάρχης, υπήρχαν προφανώς παρανόμως εργαζόμενοι αλλοδαποί εργάτες. Οταν η κ. Μενδώνη (σ.σ. Γ.Γ του ΥΠΠΟ) πήγε επιτόπου προπηλακίστηκε και υβρίστηκε από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας".

    Ο υπουργός καταδίκασε αυτές τις μεθοδεύσεις και κάλεσε τον δήμαρχο "τον οποίο δεν μπορώ να φανταστώ ότι γνώρισε αυτές τις ενέργειες" - όπως είπε - να πάρει αμέσως τα μέτρα που απαιτούνται και να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους.

    "Θεωρώ ιδιαίτερα ενοχλητικό ότι ο πρώτος δήμος της χώρας δίνει σε όλους τους Ελληνες πολίτες το παράδειγμα της αυθαιρεσίας, της παρανομίας και της βαρβαρότητας. Διότι το κτίριο αυτό έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μετά από αιτήματα που προήλθαν από την τοπική κοινωνία και τους περιοίκους και σκοπός του ήταν να χρησιμοποιηθεί ως πολιτιστικό κέντρο του δήμου", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

    [10] ΣΤΗ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

    Βάστλιβιρτ, 28 Ιουλίου 2000 (20:12 UTC+2)

    Οι φουλ ρυθμοί με τους οποίους διεξάγεται η προετοιμασία του Ηρακλή, αναμένεται να αρχίσουν να "πέφτουν" σταδιακά, καθώς πλησιάζουν οι πρώτες επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

    Ο τεχνικός της ομάδας Γιάννης Κυράστας αφιερώνει αυτό το καιρό αρκετό χρόνο στην ανάλυση θεωρητικών θεμάτων άμεσα σχετιζόμενων με τον τρόπο ανάπτυξης και αναχαίτισης που επιθυμεί να παρουσιάζει η ομάδα.

    Ετσι λοιπόν, τις δύο τελευταίες μέρες το πρόγραμμα των προπονήσεων περιελάμβανε δύο προπονήσεις εκ των οποίων οι πρωινές αναλώθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και οι απογευματινές σε αγωνιστική τακτική.

    Η αποστολή του Ηρακλή θα αναχωρήσει την Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιηθεί το τρίτο στάδιο προετοιμασίας, εμπλουτισμένο, ως γνωστό, και με τους αγώνες του κυπέλλου.

    [11] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (20:03 UTC+2)

    Στα θέματα που απασχόλησαν τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ κατά την οποία εγκρίθηκε το πενταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα για τις Ενοπλες Δυνάμεις αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

    Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ απασχόλησε το Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Εξοπλιστικό Πρόγραμμα (ΕΜΠΑΕ) της περιόδου 2001-2005 προσθέτοντας ότι σκοπός για τον οποίο αποφασίζονται και προωθούνται τα προγράμματα αυτά είναι, όπως πάντα, η διαφύλαξη της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, η προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, η περιφρούρηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας της χώρας και της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και η παρουσία της Ελλάδας σε όλες τις διεθνείς πρωτοβουλίες στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, αλλά και η διεθνής πρακτική.

    Σημείωσε ότι η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε την ικανοποίησή της για την γενναία χρηματοδότηση του εξοπλιστικού προγράμματος, το οποίο καλύπτει περίπου το 2,7% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

    Υπογράμμισε ότι ετησίως στη χώρα μας διατίθενται αναλογικά τα περισσότερα χρήματα, από όλες τις χώρες της Ε.Ε σε εξοπλιστικά προγράμματα προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία δαπάνη, την οποία αναλαμβάνει η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός, επειδή ακριβώς θέλουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας μας έναντι οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής", είπε.

    Διευκρίνισε ότι το εξοπλιστικό αυτό πρόγραμμα είναι για την περίοδο 2001-2005, αλλά η αποπληρωμή του θα ολοκληρωθεί σε μια περίοδο 10ετίας, μέχρι το 2010 και ανέρχεται στα 3 τρισεκατομμύρια 960 δισεκατομμύρια δραχμές.

    Από αυτά, ποσό 1 τρισεκατομμυρίου 770 δισεκατομμυρίων δραχμών θα καταβληθεί εντός της 1ης πενταετίας, μέχρι το 2005 και το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κατά την περίοδο 2005-2010.

    "Αυτή την 10ετία, από τώρα μέχρι το 2010, για συμβάσεις που έχουν υπογραφεί παλαιότερα, για αποπληρωμές για το προηγούμενο εξοπλιστικό πρόγραμμα της περιόδου 1996-2000, για την προμήθεια αεροπλάνων ΜΙRΑΖ, για τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα παραγωγής του μαχητικού αεροσκάφους Eurofighter και βεβαίως, για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της περιόδου 2001-2005, θα δαπανήσουμε συνολικά 9 τρισεκατομμύρια δραχμές", κατέληξε.

    [12] ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ

    Σούβα, 28 Ιουλίου 2000 (20:00 UTC+2)

    Ο πρόεδρος των Νησιών Φίτζι Χοσέφα Ολιο διόρισε για νέο πρωθυπουργό τον Λεσένια Καράσε και όρκισε την νέα κυβέρνηση, στην οποία δεν συμμετέχουν τρεις πολιτικοί που φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με τον πραξικοπηματία Τζορτζ Σπάιτ.

    Οι πραξικοπηματίες απειλούν με νέες ταραχές αν δεν απομακρυνθεί ο Καράσε από την εξουσία. Ο Καράσε είναι προστατευόμενος του στρατού. Οι πραξικοπηματίες προτείνουν για πρωθυπουργό τον 60χρονο διπλωμάτη Αντί Σαμανούνου Κάκομπαου.

    Ο κ. Καράσε μετά την ορκωμοσία δήλωσε ότι ο κ. Σπάιτ δεν αποτελεί απειλή για τη χώρα και τόνισε ότι η αναρχία πρέπει να καταπολεμηθεί. Ο νέος πρωθυπουργός προειδοποίησε τον προκάτοχο του Μαέντρα Τσόντρι να μην προσπαθήσει να ξαναπάρει την εξουσία.

    Η νέα κυβέρνηση θα παραμείνει στην εξουσία για τρία χρόνια μέχρι να προκηρυχθούν οι επόμενες εκλογές.

    Ο.Κ.

    [13] ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΑΜΑΤΟ

    Τίρανα, 28 Ιουλίου 2000 (19:53 UTC+2)

    του Κλέαρχου Λιάτη

    Αργά το απόγευμα έφτασε στο αεροδρόμιο των Τιράνων ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο, που θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

    Τον υποδέχθηκαν ο Αλβανός πρωθυπουργός της χώρας Ιλίρ Μέτα, ο υπουργός Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο και άλλα μέλη της κυβέρνησης.

    Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας θα συναντηθεί με τον αλβανό ομόλογό του Ιλίρ Μέτα και τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Μεϊντάνι.

    [14] ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΪΝΤΡΑΧΤ

    Φρανκφούρτη, 28 Ιουλίου 2000 (19:44 UTC+2)

    Κολακευτικά σχόλια του προπονητή της Αϊντραχτ, Φέλιξ Μάγκατ, φιλοξενούνται στη σελίδα της γερμανικής ομάδας στο Ιντερνετ, για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ομάδας του.

    Στις δηλώσεις του, ο προπονητής της ομάδας της Φρανκφούρτης τόνισε χαρακτηριστικά: "Οι παίκτες μου αιφνιδιάστηκαν από τη δυναμικότητα και την απόδοση της ελληνικής ομάδας. Δεν περιμέναμε οτι θα είχαμε ένα τόσο δυνατό αντίπαλο. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε τη νίκη, αφού ήταν καλύτερος και κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".

    [15] ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

    Τίρανα, 28 Ιουλίου 2000 (19:43 UTC+2)

    του Κλέαρχου Λιάτη

    Την 1η Οκτωβρίου θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία. Ο πρόεδρος της δημοκρατίας Ρετζέπ Μεϊντάνι υπέγραψε το σχετικό διάταγμα.

    Στο διάταγμα καθορίζεται ότι εάν ένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (50 συν1) θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος στις 15 Οκτωβρίου

    [16] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΩΝ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (19:39 UTC+2)

    "Δεν πρόκειται να δημιουργήσουμε ένα άλλο μόνιμο καθεστώς, επανερχόμενοι στο θεσμό των επανεξεταστέων", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αναφορικά με το θέμα.

    Ο κ. Ρέππας υπογράμμισε ότι το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο και μόνο αυτό, να προχωρήσει σε μια κατά περίπτωση ευνοϊκή αντιμετώπιση αυτού του θέματος, για τώρα, άπαξ.

    Πρόσθεσε ότι η σχετική απόφαση θα ληφθεί από τον αρμόδιο υπουργό τις επόμενες μέρες.

    [17] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΔΙΑΤΑΡΑΧΤΗ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (19:32 UTC+2)

    "Είναι αδιανόητο σε μια περίοδο αιχμής, τοπικοί φορείς να αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες εμποδίζοντας τη διακίνηση πολιτών", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και της δημοτικής αρχής στο λιμάνι της Ραφήνας.

    Ο κ. Ρέππας είπε ότι αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει επιληφθεί του θέματος.

    "Η άσκηση αρμοδιοτήτων κατ` αυτό τον τρόπο είναι απολύτως καταχρηστική, γιατί εμποδίζει άλλους πολίτες κατά την άσκηση των δικών τους δικαιωμάτων" είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει οποιαδήποτε μέτρα, τα οποία να έχουν χαρακτήρα αυταρχικό, κάτι το οποίο πάρα πολλοί θα έψεγαν με μεγάλη ευκολία.

    "Δεν θα μείνει, όμως, απαθής. Αναμένει πάντως το πώς ακριβώς οι δικαστικοί λειτουργοί θα αντιμετωπίσουν το θέμα", είπε σημειώνοντας ότι η διέλευση των πολιτών, πρέπει να παραμείνει αδιατάραχτη, ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο, κατά την οποία πολλοί συμπολίτες μας χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς σε εκείνη την περιοχή, για να φθάσουν στους προορισμούς των διακοπών τους.

    [18] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΠ. ΚΟΥΝΙΑΚΗ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (19:31 UTC+2)

    "Ο κ. Κουνιάκης εδώ και αρκετούς μήνες είχε ζητήσει να απαλλαγεί των καθηκόντων του. Επανήλθε στο θέμα αυτό, ζήτησε να απαλλαγεί, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Τόνισε ακόμη ότι προτάθηκαν θέσεις στον κ. Κουνιάκη, ο οποίος, όμως, αρνήθηκε να αναλάβει άλλα καθήκοντα.

    "Δεν ήθελε να παραμείνει σε αυτή τη θέση και δεν ήθελε να αναλάβει κάποια άλλη θέση. Η συμβολή του ήταν πολύ σημαντική σε μια λεπτή φάση ανάπτυξης του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε", σημείωσε προσθέτοντας ότι δεν έχει οποιαδήποτε, έστω και έμμεση, εμπλοκή με θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΔΕΚΑ, καμία συναρμοδιότητα, καμία συνάφεια.

    [19] ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (19:30 UTC+2)

    Από τη Δευτέρα αρχίζει η επιστροφή της ελληνικής δύναμης από την περιοχή των Τιράνων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ελληνική Δύναμη Αλβανίας, για περίπου 2,5 χρόνια όσο παρέμεινε στα Τίρανα, προσέφερε πάρα πολύ σημαντικό έργο. "Ολοκλήρωσε την αποστολή της, με βάση το γεγονός ότι επιτεύχθηκαν οι σκοποί που οδήγησαν στην εκεί εγκατάστασή τους. Σήμερα, προχωρούμε στην ανάκλησή των δυνάμενων αυτών στην Ελλάδα, αφού εξέλειπε ο λόγος για τον οποίον εγκαταστάθηκαν εκεί", είπε.

    Ο κ. Ρέππας υπενθύμισε ότι εγκαταστάθηκαν το 1997, όταν ξέσπασε η κρίση στην Αλβανία και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη διάρκεια της κρίσης στο γειτονικό Κοσσυφοπέδιο.

    "Η ελληνική παρουσία είναι πάντοτε ειρηνική, δημιουργική, εποικοδομητική. Δεν έχει πλέον λόγο παρουσίας εκεί ο ελληνικός στρατός. Τερματίζεται, λοιπόν, η παρουσία της ελληνικής δύναμης εκεί", κατέληξε.

    [20] ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (19:30 UTC+2)

    Η πλήρωση των δύο κενών θέσεων Αντιπροέδρων του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, του Ανώτατου Δικαστηρίου Στρατιωτικής Δικαιοσύνης αποφασίστηκε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

    Οπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας προάγονται ως Αντιπρόεδροι Α` και Β` αντιστοίχως, οι κύριοι Γεώργιος Καμβύσης και Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος.

    [21] ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

    Σόφια, 28 Ιουλίου 2000 (19:29 UTC+2)

    Οι πρωθυπουργοί της Βουλγαρίας και της Ουκρανίας Ιβάν Κόστοφ και Βίκτορ Γιούστενκο δεσμεύτηκαν στη Σόφια να επιμεληθούν προσωπικά τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ των χωρών τους. Επιπλέον ο κ. Γιούστενκο, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Σόφια, δεσμεύτηκε να αναλάβει προσωπικά τον έλεγχο στην προμήθεια ουκρανικού φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της εξόφλησης του εξωτερικού χρέους της Ουκρανίας προς τη Βουλγαρία .

    Οι προμήθειες φυσικού αερίου από την Ουκρανία στη Βουλγαρία θα ανανεωθούν από την 1η Αυγούστου κει μέχρι το τέλος του έτους, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Γιάμπουργκ, η Βουλγαρία θα λάβει 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ το 2001 άλλα 378 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

    Νωρίτερα ο Ουκρανός αξιωματούχος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πέταρ Στογιάνοφ, με τον οποίο συζήτησε τις δυνατότητες διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

    Οι δυο πλευρές υπέγραψαν μνημόνια συνεργασίας στη γεωργία και στον τομέα της χωροταξίας.

    Αύριο ο κ. Γιούστενκο θα επισκεφτεί τη βουλγαρική συμπρωτεύουσα Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).

    Κ.Κ.

    [22] ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ

    Αθήνα, 28 Ιουλίου 2000 (19:23 UTC+2)

    Τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού Θεόδωρος Πάγκαλος, που είναι η εξής:

    - Μιχάλης Κακογιάννης, σκηνοθέτης (Πρόεδρος).

    - Ιωάννης Σαβαλάνος Πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων.

    - Άρτεμις Ζενέττου, Διευθύντρια Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Παγκόσμιας Τράπεζας.

    - Πολυχρόνης Πολυχρονόπουλος, Διευθυντής Διεύθυνσης Καλών Τεχνών.

    - Τζούλια Δημακοπούλου, Πρόεδρος Ιδιοκτητών Αιθουσών Τέχνης.

    - Δημήτρης Μαραγκόπουλος, συνθέτης.

    - Λουκάς Παπαδήμος, Διοικητής Τράπεζας Ελλάδος.

    - Δημήτρης Κουσέλας, Πρόεδρος Ο.Τ.Ο.Ε.

    - Χαράλαμπος Αγραπίδης, Δήμαρχος Πειραιά.

    - Νίκος Κοκκίνης, πρώην βουλευτής, επιχειρηματίας.

    - Μαριάννα Λάτση.

    - Άγγελος Δεληβοριάς, Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη.

    - Γιώργος Λούκος, Διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας της Λυών.

    - Σπύρος Σαγιάς, δικηγόρος.

    - Λάζαρος Κολώνας, Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων.

    [23] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΝΚΟΡΝΤ

    Παρίσι, 28 Ιουλίου 2000 (19:13 UTC+2)

    Στο εξωτερικό και όχι στο εσωτερικό τμήμα του μοιραίου Κόνκορντ εκδηλώθηκε η φωτιά που προκάλεσε την αεροπορική τραγωδία έξω από το Παρίσι, ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία διερεύνησης των αιτίων των δυστυχημάτων (BEA), η οποία επεσήμανε επίσης ότι ένας ή δύο τροχοί της αριστερής πλευράς καταστράφηκαν στη διάρκεια της απογείωσης.

    Η Air France ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ισχύσει η αναστολή πτήσεων αεροπλάνων τύπου Κόνκορντ μέχρι νεωτέρας απόφασης.

    Η πυρκαγιά στο αεροσκάφος φαίνεται να εκδηλώθηκε εκτός των κινητήρων, αλλά δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί από πού ξεκίνησε, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η αρμόδια υπηρεσία διερεύνησης των αιτίων των δυστυχημάτων. Χθες η ίδια υπηρεσία είχε ανακοινώσει ότι είχε σημειωθεί βλάβη σε έναν από τους δύο αριστερούς κινητήρες του αεροπλάνου.

    Ο.Κ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 29 July 2000 - 10:39:39 UTC