Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-07-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΟ 12% Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
  • [02] "ΠΟΛΙΤΙΚΑ": "ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ;"
  • [03] ΣΕΡΒΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ
  • [04] Η Ν.Δ. ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ
  • [05] ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ
  • [06] Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
  • [07] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ
  • [08] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
  • [09] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ
  • [10] ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
  • [11] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ
  • [12] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ
  • [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ Τ. ΠΙΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
  • [14] ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ SFOR ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ
  • [15] ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
  • [16] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [17] Η ΦΑΜΑΡ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ SMITHKLINE BEECHAM
  • [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΣΡ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
  • [19] ΟΔΥΝΗΡΗ Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
  • [20] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

  • [01] ΣΤΟ 12% Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΠΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ

    Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Την αναπροσαρμογή των ημερησίων ορίων διακύμανσης από 10% σε 12% από 31 Ιουλίου αποφάσισε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Η απόφαση αυτή αιφνιδίασε, γιατί η διεύρυνση των ορίων δεν αναμένονταν να υλοποιηθεί τόσο σύντομα.

    Στόχος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είναι, στο πλαίσιο της μετάβασης της Σοφοκλέους από τις αναδυόμενες στις ώριμες αγορές, να ισχύσει σταδιακά στο ελληνικό χρηματιστήριο ό,τι ισχύει και στις ανεπτυγμένες χρηματαγορές.

    Επίσης, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην ανώνυμη εταιρία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων ασφαλιστικών οργανισμών.

    Πρόκειται για την πρώτη σχετική άδεια που χορηγείται σε ασφαλιστικούς φορείς. Η εταιρία θα ξεκινήσει με προίκα 600 δισ. δρχ, με προοπτική να διαχειρίζεται το σύνολο των αποθεματικών των ταμείων που φτάνουν τα 3,5 τρισ. δρχ.

    [02] "ΠΟΛΙΤΙΚΑ": "ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ;"

    Βελιγράδι, 19 Ιουλίου 2000 (21:01 UTC+2)

    Προς συμβιβασμό για την ονομασία της ΠΓΔΜ οδεύουν οι συνομιλίες Αθήνας - Σκοπίων αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Πολίτικα" του Βελιγραδίου.

    Σε ανταπόκριση από τα Σκόπια που δημοσιεύεται σήμερα στην "Πολίτικα" τονίζεται ότι τα ΜΜΕ των Σκοπίων υποστηρίζουν επικαλούμενα έγκυρες πηγές στην ελληνική κυβέρνηση ότι "Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται ολοένα και πιο κοντά στο συμβιβασμό για την ονομασία "Νόβαμακεντόνια".

    Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο τύπος των Σκοπίων αναφέρει ότι ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι συμφώνησαν για τη συνέχιση των συνομιλιών για το εκκρεμές αυτό ζήτημα, που επιβαρύνει τις σχέσεις των δύο γειτόνων επί μία δεκαετία, σε μία θετική ατμόσφαιρα.

    Ο Τύπος των Σκοπίων υπενθυμίζει ακόμη την πρόσφατη δήλωση του κ. Παπανδρέου στη κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ ότι το πρόβλημα γύρω από το όνομα θα επιλυθεί σύντομα, διότι για αυτό υπάρχει ετοιμότητα και από τις δύο πλευρές.

    Η "Πολιτικά" αναφέρει εξάλλου ότι ο κ. Τράικοφσκι μιλώντας στο BBC δήλωσε ότι πρόβλημα του ονόματος θα επιλυθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

    Στο δημοσίευμα της εφημερίδας τονίζεται ότι "η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχθηκε ποτέ το συνταγματικό όνομα του βορείου γείτονά της, "Δημοκρατία της Μακεδονίας", διότι η Αθήνα επαναλάμβανε συνεχώς ότι το βόρειο τμήμα της Ελλάδας φέρει το ίδιο όνομα".

    "Η Ελλάδα επέβαλε στη χώρα και εμπάργκο εξ αιτίας της διαφωνίας γύρω από το όνομα, ενώ τα Ηνωμένα Εθνη, η Ε.Ε. καθώς και αρκετές χώρες στον κόσμο χρησιμοποιούν επίσημα την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας", καταλήγει το δημοσίευμα.

    [03] ΣΕΡΒΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΔΥΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΒΑΝΩΝ

    Βελιγράδι, 19 Ιουλίου 2000 (21:00 UTC+2)

    Δικαστήριο της Σερβίας καταδίκασε σε φυλάκιση δυο Σέρβους αστυνομικούς για τη δολοφονία τριών Αλβανών κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο το 1999, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Beta.

    Ο αστυνομικός Μπόμπαν Πέτκοβιτς καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και δέκα μήνες στη φυλακή για τη δολοφονία του Ισμαϊλ Ντουργκούτι και Σεζαϊρ Μιφτάρι, ο οποίος έχασε τη ζωή του μαζί με τη γυναίκα του Σέφκια, στη νοτιοανατολική πόλη του Κοσσυφοπεδίου Οράχοβατς στις 9 Μαϊου 1999.

    Επίσης, ένας άλλος αστυνομικός, ο Τζόρτζε Σίμιτς κατηγορήθηκε για το ρόλο που διαδραμάτισε ως «συνεργός στη δολοφονία» και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση.

    Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι ο Πέτκοβιτς «σκότωσε τον Ντουργκούτι την ώρα που εγκατέλειψε τη μάχη» στη περιοχή κοντά στο χωριό Ρία, προσθέτοντας ότι ο αστυνόμος «τον άρπαξε, τον έριξε κάτω και τον πυροβόλησε στο κεφάλι με ένα όπλο που του έδωσε ο Σίμιτς».

    Στη συνέχεια, ο Πέτκοβιτς πυροβόλησε το ζευγάρι Μιφτάρι, αφού γύρισε στο Οράχοβατς, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας, χωρίς όμως να αναφερθεί στο αν αυτές οι δολοφονίες θεωρούνται ως εγκλήματα πολέμου.

    Υπενθυμίζεται ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία κατηγορεί τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μαζί με τέσσερα μέλη της Γιουγκοσλαβικής εξουσίας για εγκλήματα πολέμου που έκαναν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο.

    [04] Η Ν.Δ. ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ

    Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000 (20:42 UTC+2)

    Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασαν με κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του κόμματος Σάββας Τσιτουρίδης και Βασίλης Κορκολόπουλος -υπεύθυνος του τομέα ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και υπεύθυνος του κλάδου Δημοσίων Έργων, αντίστοιχα- με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για κατασκευή αυτοκινητοδρόμων με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης.

    Αναφέρθηκαν στο άνοιγμα του θέματος της κατασκευής αυτοκινητοδρόμων με ιδιωτικά κεφάλαια και με αντιπαροχή τα έσοδα από τα διόδια, στο οποίο προέβη η κυβέρνηση, χωρίς συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο και χωρίς εμπεριστατωμένες μελέτες και προδιαγραφές. Κάτι που συνέβη υπό το βάρος της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης, όπως είπαν χαρακτηριστικά, για την προώθηση και ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της χώρας με πόρους από το 2ο και 3ο Κ.Π.Σ..

    Στη συνέχεια έκαναν λόγο για μια δέσμη συγκεκριμένων μέτρων που πρέπει να υπάρχουν ώστε να ενισχύεται η διαφάνεια, σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στα μεγάλα έργα. Επιπλέον τόνισαν πως οι συμβάσεις παραχώρησης και αυτοχρηματοδότησης τέτοιων έργων, απαιτούν αυστηρές και σαφείς προϋποθέσεις που αφενός θα εκμηδενίζουν τις νομικές διαφορές μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικών φορέων και αφετέρου θα διασφαλίζουν ορθολογικό κόστος χρήσης για τους πολίτες. Παράλληλα διαβεβαίωσαν, εφόσον δεν ισχύουν οι παραπάνω προϋποθέσεις, ότι κάποιοι θα κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού, ενώ οι πολίτες-χρήστες των εθνικών δρόμων θα κληθούν να πληρώσουν σε ημιτελείς εθνικούς δρόμους και τρείς φορές παραπάνω το κόστος των διοδίων, σε σχέση με το σημερινό.

    Τέλος ζήτησαν από την κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή τις σχετικές εκθέσεις-εισηγήσεις των χρηματοοικονομικών συμβούλων της, ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια επί των "σεναρίων" που συζητούνται. Ενώ επιθυμούν την απαραίτητη γνωστοποίηση του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου πρόκειται να κινηθεί προς την κατεύθυνση κατασκευής έργων με "αντιπαροχή", διαδικασία, που όπως δήλωσαν οι βουλευτές, πριν μερικά μόλις χρόνια η κυβέρνηση κατήγγειλε ως ξεπούλημα των δικαιωμάτων του κράτους.

    [05] ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ

    Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000 (20:37 UTC+2)

    Σχέδιο με τους άξονες της μεταρρύθμισης του ΕΣΥ θα καταθέσει στις 28 Ιουλίου στην αρμόδια κυβερνητική επιτροπή ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος. Κατόπιν, θα υπάρξει διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και η υλοποίηση του νομοσχεδίου αναμένεται να αρχίσει από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Βασικός στόχος της μεταρρύθμισης είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, ώστε να καλύπτονται όλες οι ανάγκες του πολίτη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με την ενοποίηση των ιατρείων των ασφαλιστικών ταμείων.

    Επίσης σχεδιάζεται η ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς και η απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων.

    Πιθανή θεωρείται και η αναπροσαρμογή των νοσηλείων, ενώ πολλά ιατρικά τμήματα θα συγχωνευθούν και θα δημιουργηθούν νέα εκεί που υπάρχει ανάγκη.

    Αλλαγές αναμένονται και στις εργασιακές σχέσεις ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και στον τρόπο πρόσληψής τους.

    Ο υπουργός Υγείας έχει δηλώσει ότι θα δημιουργήσει ένα μηχανισμό ελέγχου της λειτουργίας των νοσοκομείων, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων.

    [06] Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΤΑ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

    Βρυζέλλες, 19 Ιουλίου 2000 (20:24 UTC+2)

    Η Κομισιόν ετοιμάζεται να κάνει μήνυση σε ορισμένες αμερικάνικες εταιρίες τσιγάρων για διαφυγή Ευρωπαϊκών φόρων, όπως μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

    Η Κομισιόν υποστηρίζει ότι χάνει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1.84 δισεκατομμύρια δολάρια, το χρόνο από φόρους που δεν έχουν πληρωθεί, καθώς και 500 εκατομμύρια ευρώ από απλήρωτους τελωνειακούς φόρους.

    Εκπρόσωπος της Κομισιόν διευκρίνισε επίσης ότι η Κομισιόν σκοπεύει να διασώσει τουλάχιστον ένα ποσοστό των χαμένων φόρων, ενώ αρνήθηκε να αναφέρει τα ονόματα των εν λόγω εταιριών.

    [07] ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΡΕΠΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

    Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000 (20:10 UTC+2)

    "Η θέση που έχουμε διατυπώσει είναι σαφής. Παραμένουμε σε αυτή τη θέση. Είναι η ορθή", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας αναφερόμενος στις εξελίξεις στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

    Ο κ. Ρέππας πρόσθεσε ότι εντός 15 ημερών, από την ημέρα κοινοποίησης της κατασχετήριας έκθεσης προς τους ενδιαφερόμενους, η γερμανική πλευρά έχει τη δυνατότητα να αναλάβει την πρωτοβουλία, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, με τη μέθοδο της ανακοπής κατά της κατάσχεσης. "Μετά τη γερμανική αντίδραση θα πράξουμε αναλόγως", τόνισε, ενώ ερωτηθείς, εάν γίνει μια αίτηση της γερμανικής κυβέρνησης για ανακοπή, αυτό σημαίνει ότι σταματά η διαδικασία κατάσχεσης είπε:

    "To Δικαστήριο καλούμενο να αντιμετωπίσει αυτή τη συγκεκριμένη προσφυγή -ανακοπή, εν προκειμένω- θα αντιμετωπίσει και το συγκεκριμένο άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας".

    Κληθείς εξάλλου να διευκρινίσει τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης στο γερμανικό περιοδικό "Σπίγκελ" περί συνεννόησης μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης, ο κ. Ρέππας τόνισε: "ο κ. Σταθόπουλος είπε αυτό που ήδη έχουμε πει".

    "Είπε ότι αυτό είναι ένα μείζον θέμα, με μεγάλη πολιτική σημασία. Θα πρέπει να γίνουν πολιτικοί χειρισμοί. Είναι, τελικώς, πολιτικό θέμα και όχι θέμα των Δικαστηρίων, επειδή ακριβώς αφορά τις σχέσεις της χώρας μας με μια άλλη χώρα, με την οποία συνυπάρχουμε στην Ε.Ε.", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Επανέλαβε ότι είναι πολιτικό ζήτημα και θα πρέπει έτσι να αντιμετωπιστεί και πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες, οι οποίες απορρέουν από μια δικαστική απόφαση. "Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η όποια ενέργεια σε αυτό το πλαίσιο, προκειμένου να τοποθετήσουμε σε νέα βάση το θέμα", κατέληξε.

    [08] ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιουλίου 2000 (20:02 UTC+2)

    Εκσυγχρονισμός για τον κ. Σημίτη είναι η άνευ όρων παράδοση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού στα σκοτεινά κέντρα αποφάσεων, δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολιάζοντας την υπογραφή της υπουργικής απόφασης για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

    Εκσυγχρονισμός για τον πρωθυπουργό, σημειώνει ο κ. Ψωμιάδης, δεν είναι ο ειλικρινής διάλογος, αλλά το αποφασίζουμε και διατάζουμε, είναι η πλήρης υποταγή του ελληνισμού σε μία χούφτα άθεων που παν να επιβάλλουν την άποψη τους.

    Απευθυνόμενος στον κ. Σημίτη, τονίζει ότι "όσο και αν προσπαθείτε, όσο μαζοχιστής και αν είστε, δεν θα σας επιτρέψουμε να μας αποκόψετε από τις ρίζες μας και από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας", και συνεχίζει λέγοντας " να είστε βέβαιος ότι δεν θα σας επιτρέψουμε να μας κλέψετε ούτε την Χριστιανική, ούτε την εθνική μας ταυτότητα".

    Τέλος, σημειώνει ότι το οχυρό της εκκλησίας είναι ο ίδιος ο λαός και όποιος τα έβαλε με τον κυρίαρχο λαό βγήκε χαμένος και εκφράζει την βεβαιότητα ότι η δημοκρατία θα νικήσει, η αλήθεια που είναι με το μέρος του λαού θα λάμψει και ο πρωθυπουργός θα μείνει με το ψεύδος.

    [09] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΡΟΥΓΚΟΒΑ ΠΕΡΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ

    Τίρανα, 19 Ιουλίου 2000 (19:52 UTC+2)

    του Κλέαρχου Λιάτη

    Το θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου είναι μόνο μία τυπική πράξη, δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμμαχίας Κοσσυφοπεδίου Ιμπραίμ Ρουγκόβα, όπως μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας της Βιέννης "Der Standard".

    "Εδώ και δέκα χρόνια ο αλβανικός λαός του Κοσσυφοπεδίου έχει δηλώσει ότι είναι υπέρ της ανεξαρτησίας και αυτό είναι θέμα, το οποίο δεν αμφισβητείται", είπε ο κ. Ρουγκόβα

    [10] ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

    Τίρανα, 19 Ιουλίου 2000 (19:48 UTC+2)

    του Κλέαρχου Λιάτη

    Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν τα αλβανικά ΜΜΕ στη σημερινή επίσκεψη του Περιφερειάρχη της Αγκυρας Γιαχί Αγκιούρ στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Αλβανίας.

    Στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Αλβανίας Ρετζέπ Μεϊντάνι ο Περιφερειάρχης της Αγκυρας δήλωσε ότι η Τουρκία δεσμεύεται να βοηθήσει την Αλβανία σε όλους τους τομείς για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

    Από την πλευρά ο κ. Μεϊντάνι δήλωσε ότι η επίσκεψη του κ. Αγκιούρ αποτελεί σημαντική συμβολή στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας.

    Πρότεινε δε στον Περιφερειάρχη της Αγκυρας να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση μεταξύ Αλβανών και Τούρκων επιχειρηματιών υπό την αιγίδα των Περιφερειαρχών Τιράνων και Αγκυρας.

    Ο κ. Αγκιούρ δήλωσε ότι θα ζητήσει από τον Περιφερειάρχη Παουλάν Ντέντια να επισκεφθεί σύντομα την Αγκυρα επικεφαλής πολυάριθμης ομάδας Αλβανών επιχειρηματιών προκειμένου να οργανωθεί κοινή συνάντηση με τους Τούρκους επιχειρηματίες.

    Ο κ. Αγκιούρ συναντήθηκε επίσης και με τον υπουργό Εξωτερικών Πασκάλ Μίλο, ο οποίος, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ATA, μίλησε για τις παραδοσιακές και φιλικές σχέσεις Αλβανίας και Τουρκίας.

    Ο κ. Μίλο κάνοντας απολογισμό στις εξελίξεις στις σχέσεις των δύο χωρών χαρακτήρισε αναγκαία τη συνέχιση των πολιτικών, οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Αλβανίας και Τουρκίας.

    Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μίλο τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα θετικός ο ρόλος του προέδρου της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    [11] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΚΡΟΑΤΙΑ

    Ζαγκρέμπ, 19 Ιουλίου 2000 (19:47 UTC+2)

    Αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με επικεφαλής τον Χανς Φλικενστσαϊλντ θα επιστρέψει στην Κροατία αύριο για διαπραγματεύσεις σχετικά με μια καινούρια συμφωνία, την οποία πρόκειται να υπογράψουν οι δυο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες της Εθνικής Τράπεζας Κροατίας.

    Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται ότι θα συζητηθούν οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες και η πρόοδος που έχει σημειώσει η χώρα όσον αφορά στην οικονομική πολιτική της και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    [12] Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΔΩΝ

    Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000 (19:43 UTC+2)

    Στην απόφαση για άνοιγμα των εθνικών οδών στη διαχείριση και εκμετάλλευση από την ιδιωτική πρωτοβουλία προκειμένου να περατωθούν με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης τα τμήματα που δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

    "Η αναμόρφωση του εθνικού οδικού μας δικτύου από κράτος και ιδιώτες με την παράλληλη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι μέθοδος που μπορεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να προσφέρει στους πολίτες σύγχρονες και υψηλής ποιότητας οδικές αρτηρίες", τόνισε.

    "Σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, το Δημόσιο καταβάλλει περίπου το 20% του συνολικού κόστους. Οι ιδιώτες που αναλαμβάνουν ένα έργο καταβάλλουν ένα άλλο ποσοστό που κυμαίνεται συνήθως από 20 έως 30%. Τα υπόλοιπα χρήματα εξασφαλίζονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από εμπορικές Τράπεζες, υπό μορφή δανείων. Η μέθοδος αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να διαθέτουμε τα τεράστια ποσά, τα οποία έτσι απελευθερώνονται από το Δημόσιο για την κατασκευή άλλων έργων, σε άλλους κλάδους ή σε άλλες περιφέρειες", είπε και πρόσθεσε:

    "Ταυτόχρονα, οι ιδιώτες-επιχειρηματίες, που αναλαμβάνουν την κατασκευή ενός έργου, έχουν και τη διαχείρισή του για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι δε χρήστες του έργου είναι αυτοί που σταδιακά το αποπληρώνουν, όπως συμβαίνει με τα διόδια, στη συγκεκριμένη περίπτωση".

    [13] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΥΡΙΟ Τ. ΠΙΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

    Ζαγκρέμπ, 19 Ιουλίου 2000 (19:41 UTC+2)

    Επίσκεψη στο Μαυροβούνιο θα πραγματοποιήσει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών της Κροατίας, Τονίνο Πίκουλα, με σκοπό την υποστήριξη της γειτονικής του χώρας σε θέματα σταθεροποίησης, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας στο κροατικό πρακτορείο ειδήσεων Hina.

    Ο κ. Πίκουλα θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

    Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κροάτη υπουργού στο Μαυροβούνιου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Γκόραν Ρότιμ, δήλωσε ότι ο κ. Πίκουλα ενδιαφέρεται για τη σταθεροποίηση της Κροατίας και της ευρύτερης περιοχής.

    «Με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρουμε στη μελλοντική ασφάλεια και στη πρόοδο της περιοχής, καθώς και στην ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρας μας», διευκρίνισε ο κ. Ρότιμ.

    Αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και η προώθησή της στον οικονομικό τομέα.

    [14] ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΤΗΣ SFOR ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ

    Σεράγεβο, 19 Ιουλίου 2000 (19:37 UTC+2)

    Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στη Βοσνία με σκοπό την ειρήνη, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζόρτζ Ρόμπερτσον.

    Ο κ. Ρόμπερτσον ζήτησε από τους πολίτες και από τους πολιτικούς να «ακολουθήσουν τον δρόμο προς την ειρήνη», κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη καινούρια έδρα των δυνάμεων σταθεροποίησης, SFOR του ΝΑΤΟ, όπως μεταδίδει το BBC.

    Η καινούρια έδρα, το στρατόπεδο Μπουτμίρ, βρίσκεται στην πρώην γραμμή αντιμετώπισης, έξω από το Σεράγεβο.

    [15] ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΥΡΑΥΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

    Αγκυρα, 19 Ιουλίου 2000 (19:29 UTC+2)

    Την ανησυχία της για τις δοκιμές πυραυλικού συστήματος που διεξάγει το Ιράν εξέφρασε σήμερα η Τουρκία, λόγω του κινδύνου αύξησης των εξοπλισμών στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων AFP.

    «Οι ενέργειες μερικών γειτονικών χωρών με σκοπό την αύξηση των στρατιωτικών εξοπλισμών είναι ανησυχητικές», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χουσέϊν Ντιριόζ, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «παραμένει επιφυλακτική όσον αφορά τη δοκιμή πυραυλικού συστήματος που διεξάγει το Ιράν».

    Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν ανακοίνωσε την επιτυχία της δεύτερης δοκιμής του πυραυλικού συστήματος «Σαχάμπ-3» το περασμένο Σάββατο.

    Σημειώνεται πως το Σαχάμπ-3 έχει τη δυνατότητα να πλήξει τις περισσότερες χώρες της περιοχής, αφού έχει εμβέλεια 1.300 χιλιομέτρων, δηλαδή 800 μίλια.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι σύμμαχοι της Τουρκίας, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, οι οποίοι εκτιμούν πως το πυραυλικό σύστημα του Ιράν αποτελεί απειλητικό στοιχείο για τη Μέση Ανατολή.

    Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν παραμένουν παγωμένες αφού η Τουρκία κατηγόρησε το Ιράν για τη κάλυψη Μουσουλμάνων, οι οποίοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη μη θρησκευτική τάξη της Τουρκίας, και για την υποστήριξη που παρέχει το Ιράν στους Κούρδους επαναστάτες

    [16] ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000 (19:27 UTC+2)

    Η φετινή μαύρη επέτειος της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο εξακολουθεί να βρίσκει υπό κατοχή το βόρειο τμήμα της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, αλλά και την τουρκική προκλητικότητα να κλιμακώνεται με πρωτόγνωρο τρόπο, τονίζει το ΔΗΚΚΙ στο μήνυμα του.

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι πρόσφατες κινήσεις των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην περιοχή των Στροβιλίων, κάτω από τα μάτια του ΟΗΕ και της ΕΕ, που προσποιούνται ότι δεν βλέπουν, επιβεβαιώνουν την έλλειψη ειλικρινούς βούλησης της διεθνούς κοινότητας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ελληνισμού της Κύπρου. Προσθέτει, δε, ότι διαψεύδουν τις φρούδες ελπίδες που καλλιέργησαν μετά το Ελσίνκι η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση.

    ΤΟ ΔΗΚΚΙ καλεί τις πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο να αντιληφθούν ότι η πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων, αποθρασύνει, αντί να αποκλιμακώνει την αδιαλλαξία της Τουρκίας και ενθαρρύνει τα σχέδια της οριστικής διχοτόμησης, που προωθούν οι δυνάμεις της Δύσης, μέσα συγκεκαλυμμένες ή μη λύσεις Συνομοσπονδίας.

    Τέλος, υπογραμμίζει ότι το Κυπριακό ήταν και παραμένει πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε βάρος ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους και ότι δίκαιη και βιώσιμη λύση δεν πρόκειται να υπάρξει έως ότου αποχωρήσει από το νησί και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης ή έποικος.

    [17] Η ΦΑΜΑΡ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ SMITHKLINE BEECHAM

    Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000 (19:11 UTC+2)

    Στην εξαγορά του εργοστασίου παραγωγής φαρμάκων της SmithKline Beecham στο Baranzate, στο Μιλάνο της Ιταλίας, προχώρησε η ΦΑΜΑΡ Α.Β.Ε, μέλος του Ομίλου ΑΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕ.

    Η εξαγορά του εργοστασίου, είναι η δεύτερη σε σειρά που πραγματοποιεί η ΦΑΜΑΡ, μετά την εξαγορά του εργοστασίου της Roche, τον Απρίλιο του 1999 στο Bladel της Ολλανδίας. Ετσι, δρομολογείται η στρατηγική της ΦΑΜΑΡ να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής υπηρεσιών σε τρίτους για τον κλάδο φαρμάκων και καλλυντικών, δημιουργώντας κέντρα εξειδικευμένων υπηρεσιών υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών, στρατηγικά κατανεμημένα στον ευρωπαϊκό χώρο. Το εργοστάσιο της Ιταλίας θα απορροφήσει μια σειρά δραστηριοτήτων της εταιρίας, που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη νέων προϊόντων, την παραγωγή και συσκευασία στερεών φαρμακευτικών μορφών, καθώς και τη φυσική διανομή ετοίμων προϊόντων.

    Η ΦΑΜΑΡ, μέλος του Ομίλου ΑΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕ, ενός από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα στον κλάδο του εμπορίου και της βιομηχανίας, με δραστηριότητα τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού, απασχολεί συνολικά 10.000 άτομα. Ο μοχλός ανάπτυξης του ομίλου είναι η δημιουργία στρατηγικών μακροπρόθεσμων συμμαχιών με τους ανά κλάδο διεθνείς "ηγέτες". Εκτός από τον κλάδο παραγωγής φαρμάκων και καλλυντικών με τη ΦΑΜΑΡ, ο όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ δραστηριοποιείται στον κλάδο τροφίμων με την εταιρία CARREFOUR -ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και την αλυσίδα καταστημάτων DIA, στον κλάδο εμπορίας καλλυντικών με την SEPHORA - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, στον κλάδο ρουχισμού μέσω αλυσίδας καταστημάτων franchise MARKS & SPENCER και στον κλάδο κινητής τηλεφωνίας με την εταιρία UNIFON.

    Η SmithKline Beecham αποτελεί πολυεθνικό "ηγέτη" στον χώρο των φαρμάκων και των καταναλωτικών προϊόντων υγείας. Η εταιρία διαθέτει στην αγορά περισσότερα από 400 διαφορετικά προϊόντα και αποτελεί πρωτοπόρο εταιρία στην έρευνα και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και βιοϊατρικής διάγνωσης. Η εταιρία απασχολεί διεθνώς 47.300 άτομα και οι δραστηριότητές της λαμβάνουν χώρα σε 160 χώρες.

    Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο τα διοικητικά συμβούλια της SmithKline Beecham και της Glaxo Wellcome ανακοίνωσαν την απόφαση της συνένωσης των δύο εταιριών για τον σχηματισμό της Glaxo - SmithKline ηγετικής εταιρίας στο χώρο της φαρμακευτικής έρευνας.

    [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΣΡ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

    Αθήνα, 19 Ιουλίου 2000 (19:11 UTC+2)

    Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Βασίλης Λαμπρίδης.

    Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα που απασχολούν τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ειδικότερα για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, καθώς και για θέματα λειτουργίας των σταθμών αυτών και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του.

    [19] ΟΔΥΝΗΡΗ Η ΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιουλίου 2000 (19:08 UTC+2)

    Ανεξήγητη και οδυνηρή χαρακτηρίζεται η σημερινή πτώση του Γενικού Δείκτη Τιμών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, καθώς η διόρθωση δεν ήταν φυσιολογική, αλλά ούτε και αναμενόμενη, τονίζουν κύκλοι της αγοράς.

    Χρηματιστηριακοί κύκλοι υπογραμμίζουν ότι μετά από μια σειρά ανοδικών συνεδριάσεων η Σοφοκλέους δεν άντεξε στις μαζικές ρευστοποιήσεις. Πάντως, ο Γ.Δ. κατάφερε να κρατηθεί πάνω από τις 4.000 μονάδες, σημείο ισορροπίας, όπως εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

    Σε αντίθεση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις πρωταγωνίστησαν οι ρευστοποιήσεις σε τράπεζες και blue chips, οι οποίες σε συνδυασμό με τις πιέσεις και στους υπόλοιπους κλάδους είχαν ως αποτέλεσμα μόνο 25 τίτλοι να κινηθούν ανοδικά. Ο όγκος συναλλαγών στα 74,2 δισ. δρχ.

    Οσο για την "τρελή" πτωτική πορεία του γενικού δείκτη την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, αναλυτές τονίζουν ότι δεν μπορούν με βάση τη λογική να εξηγήσουν τη "συμπεριφορά" της χρηματιστηριακής αγοράς. Το πλέον παράδοξο φαινόμενο με όλες τις μετοχές να ακολουθούν την ανιούσα ή την κατιούσα, προβληματίζει τους χρηματιστηριακούς κύκλους, οι οποίοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

    Οπως σημειώνουν έγκυροι κύκλοι της αγοράς, την τελευταία ώρα έγιναν μαζικές ρευστοποιήσεις από τους traders, οι οποίοι παρέσυραν και το επενδυτικό κοινό. Το ζητούμενο όμως, είναι η αγορά να βρει την ισορροπία της και για το λόγο αυτό οι χρηματιστές συνιστούν επιλεκτικές τοποθετήσεις στο επενδυτικό κοινό, το οποίο θα πρέπει να έχει μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά θεωρείται καλή για την αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου.

    Η σημερινή συνεδρίαση θορύβησε το επενδυτικό κοινό, το οποίο το τελευταίο διάστημα - παρά τις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις - τηρεί στάση αναμονής, περιμένοντας κάποιο εντυπωσιακό νέο από το μέτωπο της ελληνικής οικονομίας.

    [20] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Ιουλίου 2000 (19:06 UTC+2)

    Συνεχίζονται κανονικά τα έργα ανακατασκεύης του οδοστρώματος στις οδούς Εγνατία, Μητροπόλεως και Μοναστηρίου.Σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου και έως την Κυριακή 23 Ιουλίου 2000 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στην Εγνατία από το ύψος της οδ Αγίας Σοφίας μέχρι την Πλατεία Συντριβανίου.

    Τα λεωφορεία που κινούνται επί της οδού Νέας Εγνατίας με κατεύθυνση το κέντρο της πόλεως,εκτρέπονται από την οδό Καυτατζόγλου και οδηγούνται στην οδό Τσιμισκή.

    Τα λεωφορεία που κινούνται από Πλατεία Δημοκρατίας προς την οδό Βενιζέλου εκτρέπονται από την οδό Ίωνος Δραγούμη προς την οδό Λεωφόρου Νίκης.

    Την Δευτέρα 24 Ιουλίου 2000 θα συνεχιστούν οι εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος επί της οδού Μητροπόλεως με χρόνο περαίωσης την Κυριακή 30 Ιουλίου.

    Σήμερα επισκέφθηκε τα εκτελούμενα έργα στην Εγνατία ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Εργων και Κυκλοφορίας Θεόδωρο Αθανάσαρο.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του από την πορεία των εργασιών και ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς για την κατανόηση τους, τονίζοντας ότι το έργο αυτό είναι σημαντικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης και με την ολοκλήρωση των έργων στη Τσιμισκή θα αλλάξει η αισθητική στο κέντρο της πόλης.

    Ο αντιδήμαρχος Δημοτικών Εργων και Κυκλοφορίας Θεόδωρος Αθανάσαρος σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο δήμος έχει τη συμπαράσταση των Θεσσαλονικέων και ότι μέλημα του δήμου είναι να ολοκληρώσει τους νέους ασφαλτικούς τάπητες στους κεντρικούς άξονες της πόλης με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία για τους δημότες.

    Υπενθυμίζεται ότι το έργο ξεκίνησε το Σάββατο 8 Ιουλίου και, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ξεπέρασε προς το καλύτερο τις προβλέψεις του χρονοδιαγράμματος. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί στην κυκλοφορία τα τμήματα πλατεία Δημοκρατίας - Αγιοι Πάντες και πλατεία Δημοκρατίας - Αγίας Σοφίας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 19 July 2000 - 20:24:36 UTC