Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 00-07-12

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ
  • [02] ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • [03] ΕΠΙΘΕΣΗ Δ. ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ"
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • [05] EΠΙΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ 2004
  • [06] Ο ΜΕΣΟΥΤ ΓΙΛΜΑΖ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [07] Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΚ
  • [08] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Χ.Α.Α
  • [09] Η ΠΟΛ.ΑΝ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
  • [10] Α. ΚΑΝΝΑΟΥΡΟΣ: ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
  • [11] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛ.ΑΝ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ
  • [12] ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΟ
  • [13] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [14] ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ
  • [15] Q&R: 14,17 ΚΑΙ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
  • [16] ΕΡΓΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • [17] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
  • [18] ΙΟΥΛΙΟΣ ΜΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ" ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ COSMOTE ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
  • [19] ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ"
  • [20] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ "ΑΘΗΝΑ 2004"
  • [21] ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ "ΣΟΦΟΥΣ"
  • [22] ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ
  • [23] ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΦΘΩΔΟΥΣ ΠΥΡΕΤΟΥ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
  • [24] ΝΤ. ΜΑΝΤΕΝ: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

  • [01] ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Η ΑΝΕΡΓΙΑ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (11:54 UTC+2)

    Φωτογραφία: Τ.Γιαννίτσης

    Συζητείται αύριο στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπό τον Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο νέος εργασιακός χάρτης που επιφέρει αλλαγές εκ βάθρων στην πολιτική για την απασχόληση και θεωρείται η σημαντικότερη παρέμβαση στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Ο υπουργός Εργασίας, Τάσος Γιαννίτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Φλας" δήλωσε ότι "θα ήμουν ευχαριστημένος αν μειωθούν οι άνεργοι κατά 100.000 έως 150.000" και χαρακτήρισε το ισχύον σύστημα αποτυχημένο.

    Πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα είπε ο κ. Γιαννίτσης, ενώ δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο με τους εργαζόμενους αλλά μίλησε για ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων.

    Ο κατάλογος των θεμάτων περιλαμβάνει την ευελιξία στο χρόνο απασχόλησης, το όριο του 2% στις απολύσεις, την εισαγωγή της μερικής απασχόλησης στο δημόσιο και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

    Αύριο αναμένεται να καθοριστούν τα θέματα του διαλόγου και το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή το Νοέμβριο.

    Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις βρίσκονται επί ποδός και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δυναμικής αντίδρασης.

    [02] ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (12:35 UTC+2)

    Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε στις 12 το μεσημέρι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας. Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης όλα τα μέσα ενημέρωσης προχώρησαν από κοινού και μετέδωσαν το εξής κείμενο:

    "Η τρομοκρατία με την περιφρόνηση που δείχνει για την ιερότητα της ανθρώπινης ζωής, με την υπόσκαψη της κοινωνικής συνοχής και της πολιτικής σταθερότητας που επιδιώκει αποτελεί προσβολή για τους Ελληνες. Είναι μια απειλή για τη σημερινή Ελλάδα. Είναι κάτι το ξένο προς την ίδια τη φιλοσοφία και τη λογική της Ελλάδας. Ξένο σε κάθε παράδοσή μας. Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα. Προτεραιότητα όχι μόνο για την πολιτεία αλλά και για τον ελληνικό λαό, τον πολιτικό πολιτισμό της. Αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης και επιδίωξη της κοινωνίας να μη σταματήσει η προσπάθεια για να ξεριζωθεί η τρομοκρατία. Με κάθε τρόπο το οφείλουμε στα θύματα των τρομοκρατών. Το οφείλουμε στη δημοκρατία και τις ανθρώπινες αξίες της. Το οφείλουμε στην Ελλάδα"

    [03] ΕΠΙΘΕΣΗ Δ. ΡΕΠΠΑ ΣΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ"

    Αθήνα, 11 Ιουλίου 2000 (17:21 UTC+2)

    Φωτογραφία: Κώστας Σημίτης

    της Βάσως Κουτσούμπα

    Οξεία επίθεση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με αφορμή την επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για τη διαφάνεια της δημόσιας ζωής.

    Ο κ. Ρέππας κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να διατυπώσει πολιτικές θέσεις για αυτό και καταφεύγει σε τεχνάσματα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα τεχνητό πεδίο αντιπαράθεσης.

    "Κάτι ανάλογο", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, "επιχείρησε να κάνει και πριν από τις εκλογές. Είναι γνωστό και προσφιλές γι αυτούς το παιχνίδι της σκανδαλολογίας, αυτό ξέρουν αυτό κάνουν. Δυστυχώς, όπως φαίνεται η Ν.Δ. δεν διδάχθηκε τίποτα και εμφανίζεται να υποτροπιάζει στην πολιτική της ανευθυνότητας και της σκανδαλολογίας", παρατήρησε ο υπουργός Τύπου.

    Επίσης ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε την Αξιωματική Αντιπολίτευση κόμμα του παρελθόντος, αναχρονιστικό, χωρίς πρόγραμμα και θέσεις που αδυνατεί να παρακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις.

    Ο κ. Ρέππας χαρακτήρισε ορθή την ενέργεια του πρωθυπουργού να απαντήσει στον αρχηγό της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι δεν χρειάζονται εμπιστευτικές επιστολές και μυστική διπλωματία.

    "Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα", είπε χαρακτηριστικά.

    Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να δώσει στοιχεία, εφόσον έχει, στον εισαγγελέα, για τα δήθεν "σκάνδαλα" που επικαλείται, ενώ τόνισε ότι η διαφάνεια εξασφαλίζεται από τις ρυθμίσεις που η κυβέρνηση έχει πάρει και χαρακτήρισε επαρκές το νομοθετικό πλαίσιο για τις προμήθειες στο δημόσιο τομέα.

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    Αθήνα, 11 Ιουλίου 2000 (22:20 UTC+2)

    Συνάντηση με τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας και Εθνικής Οικονομίας Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου με θέμα το εξοπλιστικό πρόγραμμα είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι στη συνάντηση εξετάστηκε το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος είπε ότι υπήρξε συμφωνία στις κατευθύνσεις του προγράμματος, έτσι ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του το γρηγορότερο δυνατό.

    Είπε ακόμη ότι θα έχει μία περαιτέρω συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, έτσι ώστε να υπάρξει η τελική μορφή του προγράμματος τις επόμενες μέρες.

    [05] EΠΙΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ 2004

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (21:00 UTC+2)

    Υπό το κλίμα ενός θεσμοθετημένου διαλόγου, χωρίς αποκλεισμούς, εξέφρασε τη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας να ενισχύσει την εθνική υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 με όσες δυνάμεις διαθέτει, ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σε δήλωση του.

    Ο βουλευτής Ηρακλείου, που είναι υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού και Ολυμπιακών Αγώνων έσπευσε επιπλέον να τονίσει την αντίθετη στάση της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που η κατάσταση έκτακτης ανάγκης -σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό- υποκρύπτει μεθοδεύσεις για απευθείας αναθέσεις.

    Συμπληρώνοντας, ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε το παράπονο του σχετικά με τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου που αμφισβητούν την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων στην χώρα μας, θεωρώντας τα άδικα. Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι αποτελούν "καλό μάθημα" για την κυβέρνηση και την πολιτική συνεχούς υποχωρητικότητας που ακολουθεί και που όπως είπε χαρακτηριστικά, οδηγούν σε αδιέξοδο την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας και την υπόθεση της Ολυμπιάδας του 2004.

    [06] Ο ΜΕΣΟΥΤ ΓΙΛΜΑΖ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αγκυρα, 12 Ιουλίου 2000 (20:38 UTC+2)

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και ηγέτης του κόμματος Μητέρας Πατρίδας που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, Μεσούτ Γιλμάζ, πρόκειται να επανέρθει στη κυβέρνηση με σκοπό να συμβάλει στην βελτίωση των σχέσεων της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ.

    "Ο Γιλμάζ δέχτηκε τη πρόταση που του έκανα σχετικά με τη συμμετοχή του στη κυβέρνηση", δήλωσε ο κ. Ετζεβίτ.

    Η Τουρκική κυβέρνηση θα ιδρύσει μια γενική γραμματεία, η οποία αναμένεται ότι θα ασχοληθεί με τις σχέσεις της χώρας με την Ε.Ε.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιλμάζ, επικεφαλής του κόμματος ΑΝΑΡ, ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας μέχρι και το 1988 όταν κατάρρευσε η κυβέρνησή αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά. Η Τουρκική Βουλή τον απέμπεψε από τη θέση του τον περασμένο Ιούνιο.

    Σημειώνεται πως ο Γιλμάζ πρόκειται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του Γιουκσέλ Γιαλόβα, υπουργού αρμόδιου για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

    [07] Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΚ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (20:32 UTC+2)

    Την εκστρατεία ψεύδους που έχει εξαπολύσει το τουρκοκυπριακό καθεστώς και ο τουρκικός στρατός κατοχής εναντίον του πρόεδρου της Ενωσης Συντακτών Κύπρου Ανδρέα Κανναούρο, καταδικάζει με ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού τύπου, τα κατοχικά όργανα, που ανακρίνουν τον αρχισυντάκτη της εφημερίδας "AVRUPA" Σενιέρ Λεβέντ και τους άλλους τουρκοκύπριους δημοσιογράφους, κατηγορούν τον κ. Κανναούρο ως "μέλος της ελληνοκυπριακής ΚΥΠ".

    Σκοπός τους είναι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, να συκοφαντηθεί ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, προκειμένου να σταματήσει τον αγώνα του υπέρ της ελευθερίας και κατά της φίμωσης και των διωγμών που υφίστανται η εφημερίδα "ΑVRUPA" και οι δημοσιογράφοι της.

    Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει στην άθλια αυτή μεθόδευση και τα στημένα "κατηγορητήρια" περί κατασκοπίας και δηλώνει ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του για να αντιταχθεί στη φασιστική αυτή εκστρατεία.

    Επίσης, δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι Ελληνες και οι Κύπριοι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται και με κανέναν τρόπο δεν θα σταματήσουν τους αγώνες τους για ελευθερία, δημοκρατία, ελευθεροτυπία και αποκατάσταση της νομιμότητας και σεβασμό των αποφάσεων των Διεθνών Οργανισμών για την Κύπρο.

    [08] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Χ.Α.Α

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (20:29 UTC+2)

    Το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών συνεδρίασε σήμερα και ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της "Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ" για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή της εταιρίας στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ.

    Επίσης το ΔΣ του ΧΑΑ ενέκρινε τα ενημερωτικά δελτία των εισηγμένων: "ΚΑΜΠΑΣ Α.Ο.Β.Ε.Κ.Τ.Ε" για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, "ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΠ. ΤΑΣΟΓΛΟΥ DE'LONGHI"για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και "DATA INFORMATION SYSTEMS AE" για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση της "COMPUTER LOGIC AE".

    Σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν η εταιρία "Δ. ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε" θα διαθέσει 2.514.590 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ως εξής: 2.394.850 με δημόσια εγγραφή στο ευρύ επενδυτικό κοινό και 119.740 με ιδιωτική τοποθέτηση.

    Η εταιρία "ΚΑΜΠΑΣ Α.Ο.Β.Ε.Κ.Τ.Ε" προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκδίδοντας 3.492.720 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές με δικαίωμα προτίμησης σε παλαιούς μετόχους και τιμή διάθεσης 1.600 δρχ/μετοχή και με αναλογία 2 νέες μετοχές ανά 10 παλαιές μετοχές.

    Η εταιρία "ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΠ. ΤΑΣΟΓΛΟΥ DE'LONGHI" προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκδίδοντας 12.000.000 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές με δικαίωμα προτίμησης σε παλαιούς μετόχους και τιμή διάθεσης 900 δρχ/ ανά μετοχή και με αναλογία μια νέα μετοχή ανά 2 παλαιές μετοχές.

    Η εταιρία "DATA INFORMATION SYSTEMS AE" προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκδίδοντας 37.048.620 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές από τις οποίες οι 33.428.310 θα δοθούν στους μετόχους της απορροφώμενης εταιρίας και οι 3.620.310 θα διατεθούν δωρεάν στους μετόχους της απορροφώσας.

    Επίσης, το Δ.Σ του ΧΑΑ ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση:

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση, στην Κύρια Αγορά, των 35.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Α.Ξ.Ε".

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 13.100.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ",

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 7.251.250 κοινών ονομαστικών μετοχών, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας "LAMDA DEVELOPMENT AE"

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 19.218.063 κοινών ονομαστικών μετοχών, που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας "ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε",

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 9.625.000 νέων δωρεάν κοινών ανώνυμων μετοχών της "HELLAS CAN A.E. ΒΙΟΜ. ΚΥΤΙΩΝ" που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών,

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 4.040.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΕΔΡΑΣΗ - Χ. ΨΑΛΙΔΑΣ ΑΤΕ" που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και

    Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 3.502.500 νέων δωρεάν κοινών ανώνυμων μετοχών της "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ" που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

    [09] Η ΠΟΛ.ΑΝ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (20:28 UTC+2)

    Την απόφαση της κυβέρνησης να μελετήσει τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών χαιρέτισε η Πολιτική Ανοιξη επισημαίνοντας ωστόσο ότι επιβάλλεται καθιέρωσης γενικής μείωσης των εργοδοτικών εισφορών.

    Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος, η Πολιτική Ανοιξη χαιρετίζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, μελετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, μέτρο που πρότεινε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή από το 1994, ως βασικό άξονα του Αναπτυξιακού Προγράμματος Σύγκλισης της Πολιτικής Ανοιξης.

    Παράλληλα, προειδοποιεί την κυβέρνηση πως ο περιορισμός της εφαρμογής του μέτρου μόνο στους νεοεισερχόμενους ανειδίκευτους το καθιστά αυτόχρημα αναποτελεσματικό, γιατί με δεδομένη τη συνολική ζήτηση εργασίας, η απασχόληση των νεοεισερχόμενων - ανειδίκευτων θα συμψηφίζεται κάθε φορά από ισόποση αύξηση της ανεργίας των ήδη απασχολούμενων ανειδίκευτων και σε τελική ανάλυση ως μόνο αποτέλεσμα θα έχουμε την κατασπατάληση πολύτιμων οικονομικών πόρων.

    "Κατά συνέπεια επιβάλλεται να καθιερωθεί γενική μείωση των εργοδοτικών (και για νεοεισερχόμενους και τους ήδη υπηρετούντες, καθώς και τους ανειδίκευτους και τους εξειδικευμένους) και να συνδυασθεί με μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και επιτάχυνσης της οικονομικής ανάπτυξης", τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΛ.ΑΝ.

    [10] Α. ΚΑΝΝΑΟΥΡΟΣ: ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

    Λευκωσία, 12 Ιουλίου 2000 (20:27 UTC+2)

    "Στη φασιστική, στραγγαλιστική εκστρατεία τους εναντίον της τουρκοκυπριακής εφημερίδας AVRUPA και των δημοσιογράφων της, η κατοχική δύναμη Αττίλα και το κατοχικό καθεστώς Ντεκτάς επιστρατεύουν και την ξεφτισμένη γκαιμπελική μεθοδολογία του ψεύδους και της συκοφαντίας περί πρακτόρων, κατασκόπων", επισημαίνει με δήλωση του ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου, Ανδρέας Καννάουρος.

    Οπως γράφουν τουρκοκυπριακές εφημερίδες, τα κατοχικά όργανα που ανακρίνουν τον κρατούμενο από την περασμένη Παρασκευή αρχισυντάκτη της AVRUPA Σιενέρ Λεβέντ ισχυρίστηκαν ότι ο πρόεδρος της ΕΣΚ και ο ευρισκόμενος στις ελεύθερες περιοχές Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος Ιμπραχήμ Αζίζ είναι "μέλη της ελληνοκυπριακής ΚΥΠ".

    Απαντώντας στις κατηγορίες ο Ανδρέας Καννάουρος τονίζει ότι "θα ήταν περιττό και αναξιοπρεπές να επιχειρήσω να απαντήσω για να καταρρίψω το γκαιμπελικό ψεύδος. Επειδή, όμως, η άθλια συκοφαντία σερβιρίστηκε στην τουρκοκυπριακή κοινότητα και ένα κοινό που ίσως να μην γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα επιθυμώ να αναφέρω και να τονίσω τα ακόλουθα:

    Για τον κάθε τίμιο και ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο πρέπει να είναι ολοφάνερο, ότι το ασύστολο ψεύδος κατασκευάσθηκε και εκτοξεύθηκε με στόχο να διαβληθεί και να πληγεί η εκστρατεία που διεξάγουν η Ενωση Συντακτών και ο πρόεδρος της, τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς, για την σωτηρία της AVRUPA και των δημοσιογράφων της και να στηριχθεί ένα φαμπρικαρισμένο "κατηγορητήριο" περί "κατασκοπείας" σε βάρος των κρατούμενων Τουρκοκύπριων δημοσιογράφων".

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος και συνδικαλιστής για δεκαετίες και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. "Εργάζομαι και ενεργώ πάντοτε, με πλήρη διαφάνεια και με όλες τις δυνάμεις, για την ελευθεροτυπία, την ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο και στον κόσμο, για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων παντού. Αυτό κάνω και στην περίπτωση της AVRUPA και των δημοσιογράφων της, που βρίσκονται υπό αδίστακτο διωγμό του τουρκικού κατοχικού στρατού και των οργάνων του κατοχικού καθεστώτος Ντεκτάς", τονίζει.

    Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι προσπαθεί να συμβάλλει στην δημιουργία μιας Κύπρου πραγματικά ελεύθερης και ευημερούσας, χωρίς κατοχή, τεχνικά διαχωριστικά τείχη, πρόσφυγες και αγνοούμενους, χωρίς φυλετικά μίση και πάθη, με πλήρως κατοχυρωμένα τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια όλων των Κύπριων και όλων των κοινοτήτων του νησιού.

    [11] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛ.ΑΝ. ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (20:19 UTC+2)

    Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Πολιτικής Ανοιξης στην Αθήνα το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος σε σημερινή συνεδρίαση της υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά.

    Τη Συνδιάσκεψη θα απασχολήσουν οργανωτικά και πολιτικά θέματα. Για το σκοπό αυτό τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, μαζί με άλλα στελέχη του κόμματος, θα δραστηριοποιηθούν άμεσα με στόχο τη δυναμική κινητοποίηση του μηχανισμού του κόμματος και την επιτυχία της Συνδιάσκεψης.

    [12] ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΟ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (20:08 UTC+2)

    Αύριο αναχωρεί για τη Μόσχα η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών όπου από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου μετέχει στο 1ο τουρνουά του Euro League με τη συμμετοχή των αντίστοιχων εθνικών ομάδων της Ρωσίας, της Ιταλίας και της Γιουγκοσλαβίας.

    Στην αποστολή μετέχουν οι εξής 15 πολίστες: Καϊάφας (Χαλκίδα), Μάζης, Μαυρωτάς, Αφρουδάκης, Ρέππας (Βουλιαγμένη), Λούδης, Λοράντος (Παναθηναϊκός), Στελλάτος (Εθνικός), Θωμάκος, Χατζηθεοδώρου, Βλοντάκης, Χατζής, Ψύχος (Ολυμπιακός), Δελληγιάννης, Δανδόλος (Γλυφάδα).

    Εξάλλου, τα υπόλοιπα τουρνουά του Euro League θα πραγματοποιηθούν από 21 έως 23 Ιουλίου στην Αθήνα, από 2 έως 6 Αυγούστου στη Γένοβα και από τις 9 έως 13 Αυγούστου στο Βελιγράδι.

    Παράλληλα, η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των νεανίδων αναχωρεί αύριο για τη Βαρκελώνη, όπου θα συμμετάσχει σε τετραεθνές τουρνουά προετοιμασίας.

    Στην αποστολή συμμετέχουν οι : Παπαχρήστου, Κοτσαύτη (Νηρέας Χαλκίδας), Τσαγδή, Ταβούρογλου, Μπαλομενάκη (Χανιά), Μπολάτογλου, Αντωνάκου (Εθνικός), Διαμαντίδη, Κλιμάκη, Ρούμπεση, Πέτσαλη, Κουτέλη, Κάντζου (Βουλιαγμένη), Γερολύμου (Ποσειδώνας Πάτρας) και Ιωσηφίδου (Γλυφάδα).

    [13] ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Λονδίνο, 12 Ιουλίου 2000 (19:59 UTC+2)

    Η Βρετανική Βουλή ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα σχέδιά της για τη χρηματοδότηση κατασκευής φράγματος στο ποταμό Τίγρη υποστηρίζοντας ότι παρέλειψε να λάβει υπόψη τα δικαιώματα των Κούρδων οι οποίοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη περιοχή και τις πολιτικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει μία τέτοια κίνηση.

    "Ο σχεδιασμός του φράγματος Ιλίσου παραβίασε τους διεθνούς κανόνες από την αρχή και δεν πρέπει να τον χρηματοδοτήσουμε για αυτό τον λόγο", τόνισε η επιτροπή της Βουλής.

    Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία σκόπευε να υλοποιήσει το έργο του φράγματος, αξίας 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πριν το τέλος της χρονιάς.

    Εκπρόσωποι των ανθρώπινων δικαιωμάτων και περιβαλλοντικών οργανώσεων εκτιμούν ότι το έργο θα πλυμμυρίσει δεκάδες πόλεις και θα προκαλέσει την ανησυχία της Συρίας και του Ιράκ, όπου πρόκειται να κοπεί η κυκλοφορία νερού από τη Τουρκία σε περίπτωση που κτιστεί το φράγμα.

    Ωστόσο, η Αγγλική κυβέρνηση υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια στη Τουρκία για αυτό το θέμα πέρσι το Δεκέμβριο. Ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Στέφεν Μπαϊερς υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είχε κάνει την συμφωνία με την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα διατηρήσει τη ποιότητα του νερού και θα προστάτευε τον αρχαιολογικό χαρακτήρα της κοιλάδας.

    Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε επίσης ότι "η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει το έργο μόνο αν τηρηθούν οι αυστηροί όροι, λόγω της σημασίας που δίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα."

    [14] ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (19:54 UTC+2)

    Εκτακτα μέτρα ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών παίρνει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την ασφάλεια των λουομένων στις ακτές και τη θάλασσα.

    Ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους από πνιγμούς στη θάλασσα είναι ιδιαίτερα μεγάλος, όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η κατ' εξοχήν νησιωτική χώρα της Ευρώπης με 13.000 χλμ. ακτές.

    Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κάνει έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, Λιμεναρχεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΕΟΤ να εφαρμόσουν το προεδρικό διάταγμα για πρόσληψη ναυαγοσωστών σε όλες τις οργανωμένες παραλίες. Συνιστά οι λουόμενοι να λαμβάνουν από τα κατά τόπους Λιμεναρχεία τις οδηγίες κυρίως για τη χρήση των ταχύπλοων μέσων αναψυχής.

    Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κάνει επίσης έκκληση προς τους γονείς και τα ΜΜΕ καθώς μεγάλος αριθμός των πνιγμών στη θάλασσα αφορά τα παιδιά.

    Σημειώνεται από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα έχουν πνιγεί στην Ελλάδα 129 άνθρωποι, εκ των οποίων τα 5 ήταν παιδιά.

    Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας το 73% των πνιγμών αφορά ηλικιωμένα άτομα που μπαίνουν στη θάλασσα μετά το φαγητό, ενώ πολλά παιδιά κολυμπούν ανοιχτά των ακτών συχνά χωρίς σωσίβιο.

    [15] Q&R: 14,17 ΚΑΙ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (19:51 UTC+2)

    Διπλασιασμό του κύκλου εργασιών και των κερδών της σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρήση, παρουσιάζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εταιρία Quality & Reliability AE (Q &R). Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας κατέγραψε δυναμική ανάπτυξη, καθώς ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης κατά τις χρήσεις 1996/97-1998/99 ανήλθε σε επίπεδα υψηλότερα του 100%. Κατά τη χρήση 1998/99, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε σε 1 δισ. δρχ. από 508 εκατ. δρχ. κατά την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 96,8%.

    Για την τρέχουσα οικονομική χρήση που έληξε στις 30/6/2000 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 2 δισ. δρχ. και τα κέρδη θα ανέλθουν σε 700 εκατ. δρχ. Σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη των οικονομικών της μεγεθών, αναμένεται να διαδραματίσει η θυγατρική της εταιρία Q & R International S.A, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη και διάθεση προϊόντων λογισμικού και συναφών υπηρεσιών σε φορείς και επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την είσοδο της Q & R AE στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε ότι οι δημόσιες εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις 14,17 και 18 Ιουλίου, με την έκδοση 442.060 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που θα διατεθούν στο ευρύ επενδυτικό κοινό με δημόσια εγγραφή και 21.940 νέων μετοχών που θα διατεθούν με ιδιωτική τοποθέτηση. Η τιμή μετοχής θα είναι 11.500 δραχμές.

    Τα κεφάλαια που θα αντλήσει η εταιρία από την είσοδό της στο ΧΑΑ συνολικού ύψους περίπου 5,3 δισ. δρχ. θα διατεθούν ως εξής: 1,016 δισ. δρχ. για την αγορά τεχνογνωσίας - έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού, 1,575 δισ. δρχ. για την ανάπτυξη υπαρχόντων προϊόντων λογισμικού, 203 εκατ. δρχ. για την κεφαλαιακή ενίσχυση της θυγατρικής εταιρίας Q & R International, 254 εκατ. δρχ. για τον εκσυγχρονισμό και επέκταση των τεχνολογικών υποδομών της εταιρίας και 2,033 δισ. δρχ. για κεφάλαια κίνησης.

    Κύριος ανάδοχος και σύμβουλος έκδοσης είναι η ΣΙΓΜΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ, ενώ λοιποί ανάδοχοι είναι η Τράπεζα Πειραιώς, EFG Eurobank, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Εργασίας, Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζα Αττικής, Γενική Τράπεζα της Ελλάδος, H.S.B.C Bank PLC Τράπεζα Κύπρου, Λαϊκή Τράπεζα, Πειραιώς Prime Bank Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ, ΑΣΠΙΣ ΑΧΕΠΕΥ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΧΕ, ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΠΕΥ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΧΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, MARFIN ΑΕΠΕΥ, Ν.Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ, Π & Κ CAPITAL ΑΕΠΕΥ και ΩΜΕΓΑ ΑΧΕΠΕΥ.

    [16] ΕΡΓΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2000 (19:48 UTC+2)

    Πίστωση 400.000.000 δραχμών εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, για την ανακατασκευή του οδοστρώματος των οδών Εγνατίας, Μητροπόλεως και Μοναστηρίου.

    Αύριο και μεθαύριο η οδός Εγνατία θα παραμείνει κλειστή από την Πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την οδό Λέοντος Σοφού. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω των οδών Εγνατίας, Αντιγονιδών, Καραολή Δημητρίου για το ρεύμα εξόδου και Πλατεία Δημοκρατίας, Δωδεκανήσου, Σαλαμίνας, Κουντουριώτη, Βενιζέλου για το ρεύμα εισόδου.

    Το Σάββατο 15 Ιουλίου θα είναι κλειστό το ρεύμα εισόδου στην Πλατεία Δημοκρατίας και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα διεξάγεται από την οδό 26ης Οκτωβρίου, ενώ για το ρεύμα εξόδου η κυκλοφορία θα διεξάγεται κανονικά μέσω της Πλατείας Δημοκρατίας. Την Κυριακή 16 Ιουλίου θα είναι κλειστό το ρεύμα εξόδου στην Πλατεία Δημοκρατίας και η κυκλοφορία θα γίνεται στο ρεύμα εισόδου αμφίδρομα.

    Την Δευτέρα 17, Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Ιουλίου η οδός Εγνατία θα παραμείνει κλειστή από την οδό Αντιγονιδών μέχρι την οδό Ιωνος Δραγούμη. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω των οδών Εγνατίας, Ιωνος Δραγούμη, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου για το ρεύμα εξόδου και Δωδεκανήσου, Σαλαμίνας, Κουντουριώτη, Βενιζέλου για το ρεύμα εισόδου.

    Την Πέμπτη 20 Ιουλίου η οδός Εγνατία θα παραμείνει κλειστή από την οδό Ιωνος Δραγούμη μέχρι την οδό Βενιζέλου. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων για το ρεύμα εξόδου θα γίνεται μέσω της οδού Βενιζέλου, η οποία θα γίνει διπλής κατευθύνσεως, ενώ για το ρεύμα εισόδου η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω των οδών Δωδεκανήσου, Σαλαμίνας, Κουντουριώτη, Βενιζέλου, Εγνατία.

    [17] ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (19:45 UTC+2)

    Ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια στη χώρα διοργάνωσε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με σκοπό να ενημερωθούν οι διοικητές των τμημάτων Τροχαίας όλης της χώρας από ειδικούς επιστήμονες για την εφαρμογή νέου συστήματος αστυνόμευσης των δρόμων και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

    Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας κήρυξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

    "Στόχος μας είναι να υπάρξει μία εντελώς καινούρια φιλοσοφία, δηλαδή να δώσουμε έμφαση σε εκείνες τις παραβάσεις, οι οποίες προκαλούν κατ' εξοχήν με βάση τα στατιστικά στοιχεία τα τροχαία ατυχήματα", τόνισε.

    Σημειώνεται ότι σε όλη χώρα εφαρμόζονται τέσσερα πιλοτικά προγράμματα τροχονομικής αστυνόμευσης.

    Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε ότι το Νοέμβριο θα συγκροτηθούν ειδικά τμήματα Τροχαίας με αποκλειστικό έργο την επιτήρηση των εθνικών οδών. Στόχος των νέων υπηρεσιών θα είναι η βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς, δηλαδή η αντιμετώπιση της επιθετικής οδήγησης.

    [18] ΙΟΥΛΙΟΣ ΜΕ "ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ" ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ COSMOTE ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 12 Ιουλίου 2000 (19:37 UTC+2)

    Ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα "αγκαλιάσουν" όλους όσους βρεθούν στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στο φεστιβάλ Cosmote Κασσάνδρας, το οποίο θα κρατήσει συντροφιά σε όσους το "επισκεφθούν" τον μήνα Ιούλιο.

    Ειδικότερα, αύριο το Φεστιβάλ Cosmote Κασσάνδρας, πιστό στην ελληνική παράδοση, θα φιλοξενήσει στην κεντρική πλατεία της Αφύτου τα "Χάλκινα Πνευστά της Γουμένισσας". Πρόκειται για μια μπάντα η οποία με ήχους από κλαρίνο, τρομπέτες, τρομπόνι, ακορντεόν και νταούλι, μας μεταφέρει στο παραδοσιακό μουσικό ηχόχρωμα των Βαλκανίων.

    Τα χάλκινα πνευστά είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Bregovitch συνυπάρχει με τον ανώνυμο Μακεδόνα συνθέτη και τα χάλκινα όργανα ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Ένα μοναδικό παραδοσιακό πανηγύρι φτιαγμένο για χορό και για ξεφάντωμα.

    Την Παρασκευή, στη Ν. Φώκαια, ο Αγάθωνας Ιακωβίδης θα παρουσιάσει μια μουσική αναδρομή στο ρεμπέτικο τραγούδι από την εμφάνισή του μέχρι και σήμερα, με γνωστά και αγαπημένα κομμάτια. Το πρόγραμμα, το γεμάτο με ήχους και ρυθμούς που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά και την ψυχή των Ελλήνων, δημιουργεί λαϊκό γλέντι και αδιάκοπο κέφι, ξεσηκώνοντας το κοινό.

    Την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στις 9:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Σίβηρης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κέρκυρας θα παρουσιάσει την κωμωδία "Σινάνη" του Δημήτρη Βυζάντιου. Πρόκειται για μια ιστορική-κοινωνική κωμωδία στην οποία περιγράφεται με μοναδικό τρόπο όλη η εποχή της ελεύθερης Ελλάδας του 1838. Η παράσταση θ' ανέβει σαν μουσική λαϊκή κωμωδία με ζωντανή ορχήστρα και 12μελή θίασο.

    Την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2000, στην κεντρική πλατεία στην Άθυτο, το Φεστιβάλ θα ανοίξει την αυλαία των καλλιτεχνικών δρώμενων με επίδειξη μόδας νέων σχεδιαστών.

    Πέντε νέοι Έλληνες δημιουργοί, με σημαντικές σπουδές, διεθνείς συμμετοχές και βραβεία αλλά με διαφορετικές εμπειρίες και γνώσεις, παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για το καλοκαίρι και το χειμώνα του 2000 σε μια κοινή επίδειξη, ο καθένας με το προσωπικό του ύφος και στυλ. Αισθησιασμός και διανόηση, λιτές αλλά και σύνθετες γραμμές, φθηνά αλλά και ευγενή υλικά συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της μόδας του αύριο.

    Την Κυριακή, 23 Ιουλίου, στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Σίβηρης, εκδήλωση αφιερωμένη στους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ. Ξυλοπόδαροι, κλόουν, ζογκλέρ και μάγοι θα γεμίσουν το χώρο με χρώμα και ήχους, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και έκθεση graffiti.

    Την Τρίτη, 25 Ιουλίου στις 21:30 στο θέατρο Πηγής στην Κρυοπηγή, η Μαρία Παπανικολάου, συνεργάτης του Σωκράτη Μάλαμα, θα παρουσιάσει έντεχνες δημιουργίες από τον προσωπικό της δίσκο αλλά και συνθέσεις άλλων δημιουργών. Την Τετάρτη, 26 Ιουλίου, στο πάρκο της Καλλιθέας στις 21:30 μ.μ, ένα γνήσιο λαϊκό γλέντι θα ζωντανέψει την ήδη γεμάτη με ζωή Καλλιθέα.

    Την Πέμπτη, 27 Ιουλίου στις 21:30, στο πάρκο της Καλλιθέας θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Δημήτρη Ζερβουδάκη. Ο βιωματικός Έλληνας τραγουδιστής, μαζί με μια σταθερή ομάδα φίλων μουσικών, θα μας κρατήσει συντροφιά με τραγούδια από το σύνολο των δισκογραφικών του προτάσεων καθώς και διασκευές τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών.

    Την Παρασκευή, 28 Ιουλίου στις 21:30 στην πλατεία της Αθύτου, η Μαρία Θωίδου και οι Armos Ensemble θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα έντεχνης ελληνικής μουσικής καθώς και διασκευές τραγουδιών και σκοπών από το μουσικό τοπίο της ανατολικής Μεσογείου.

    Το Σάββατο στις 29 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ., το Φεστιβάλ Cosmote Κασσάνδρας, παρουσιάζει ένα από τα πλέον δυναμικά δίδυμα που πρωταγωνίστησε τη χειμερινή σεζόν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Η Ελένη Τσαλιγοπούλου με το Δημήτρη Μπάση, συνεχίζοντας τη χειμερινή θριαμβευτική τους συνεργασία, θα μας ταξιδέψουν με το προσωπικό τους ρεπερτόριο αλλά και επιλογές άλλων τραγουδιών, δημιουργώντας καταλυτική ατμόσφαιρα.

    [19] ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ"

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (19:36 UTC+2)

    Ημερίδα με θέμα: "Ολυμπία και Ολυμπιακοί Θεσμοί" πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων "Μελίνα Μερκούρη". Στην εκδήλωση στην οποία παρέστησαν πολιτικοί και τοπικοί παράγοντες τονίστηκε η ανάγκη να αναδειχθεί η Ολυμπία σε παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού και ειρήνης, το μεγάλο ναό του Ολυμπισμού με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

    Επισημάνθηκε ότι μέσα από την καθιέρωση μόνιμων θεσμών, τη θεσμοθέτηση του Ολυμπιακού Φεστιβάλ Νέων, της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας η Ολυμπία μπορεί εκτός από το ένδοξο παρελθόν και το άμεσα συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 παρών, να γίνει πηγή που θα εκπέμπει αιώνιο φως.

    Την ημερίδα που διοργάνωσαν οι πολίτες της Ολυμπίας τίμησαν με την παρουσία τους βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος και φορείς της τέχνης, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

    [20] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ "ΑΘΗΝΑ 2004"

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (19:32 UTC+2)

    Συνεδρίασε η διυπουργική επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για το οργανόγραμμα του "Αθήνα 2004".

    Ο κ. Σημίτης ζήτησε να επιταχυνθούν οι ρυθμοί στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων και τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει κατάσταση ρουτίνας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

    Στη συνεδρίαση συζητήθηκε και η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο τη δημιουργία Ολυμπιακής συνείδησης.

    Ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης ανακοίνωσε ότι μετά τη σημερινή έβδομη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων η επόμενη θα είναι στις 26 Ιουλίου.

    Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Σημίτης έκανε γενικές παρατηρήσεις, είπε ότι η εργασία της διυπουργικής είναι θετική και ότι τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους.

    Ταυτόχρονα όμως επισήμανε ότι υπάρχει ένας κίνδυνος ρουτίνας που μπορεί να επικρατήσει και να αισθανθούν τα μέλη της διυπουργικής ότι η ευθύνη διαχέεται. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτό δεν είναι σωστό, ότι ο καθένας έχει την ευθύνη του χώρου αρμοδιότητας και αυτό πρέπει να είναι καθαρό. Τόνισε επίσης με έμφαση ότι πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια, χωρίς να υπάρχει, ούτε ακόμα και το καλοκαίρι, καμία χαλάρωση στην προετοιμασία που πρέπει να γίνει από τα διάφορα υπουργεία και από τον Οργανισμό του "Αθήνα 2004" των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ο κ. Σημίτης είπε χαρακτηριστικά ότι "η προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να επιτύχουμε απολύτως, καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αποτελούν προτεραιότητα για τη χώρα, διότι παίζεται η εικόνα της Ελλάδας".

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον τρόπο συνεργασίας, ο οποίος πρέπει να υπάρχει, είπε ότι προφανώς πρέπει να είναι σαφές ότι υπάρχει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ότι ο Οργανισμός "Αθήνα 2004" παίζει περίπου ρόλο διαμεσολαβητή, επομένως πρέπει να υπάρχει μία συνεργασία των αρμοδίων υπουργών κατά τομέα με τον Οργανισμό.

    Παρακάλεσε να υπάρξει μία συνεργασία και ένα σχέδιο συνεργασίας από τον κ. Φλωρίδη, τον κ. Καρτάλη και από τους ιθύνοντες του "Αθήνα 2004", έτσι ώστε να υπάρχει ένα μόνιμο σχήμα λειτουργίας και το οποίο να ακολουθείται.

    Ο κ. Σημίτης είπε ότι στις 24 και 25 Αυγούστου θα έρθει στην Αθήνα μία αντιπροσωπεία από τη Διεθνή Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, η οποία θα ελέγξει την πορεία των πραγμάτων και για αυτό απαιτείται ετοιμότητα

    Είπε ακόμη ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα μνημόνια συναντίληψης από τα υπουργεία για τα έργα που έχει αναλάβει κάθε υπουργείο, έτσι ώστε το Νοέμβριο αυτά τα μνημόνια να μετατραπούν σε συμβάσεις.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε ένα διεθνή περίγυρο που παρουσιάζει ορισμένα αρνητικά στοιχεία με κάποια άρθρα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που δημοσιεύονται σε ξένες εφημερίδες. Ο κ. Σημίτης είπε ότι υπάρχουν πολλά συμφέροντα οικονομικά και άλλα τα οποία από την πρώτη στιγμή δεν βλέπουν με καλό μάτι την ανάθεση στην Αθήνα των Ολυμπιακών Αγώνων. "Τέτοια προβλήματα είναι φυσικό να υπάρχουν και θα τα έχουμε μπροστά μας", τόνισε.

    Ο κ. Σημίτης είπε ότι στις 20 Ιουλίου αντιπροσωπεία του Οργανισμού "Αθήνα 2004" θα επισκεφθεί τη Λωζάνη προκειμένου να κάνει μία πρώτη και άτυπη ενημέρωση για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων. Στις 24 και 25 Αυγούστου θα επισκεφθεί την Αθήνα αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. Στις 15 Σεπτεμβρίου στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ θα μεταβεί ελληνική αντιπροσωπεία, ενώ νωρίτερα στις 7 Σεπτεμβρίου η αντιπροσωπεία του Οργανισμού "Αθήνα 2004" θα δώσει συνέντευξη τύπου και θα παρουσιάσει την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [21] ΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ "ΣΟΦΟΥΣ"

    Βιέννη, 12 Ιουλίου 2000 (19:10 UTC+2)

    Ο Αυστριακός ακροδεξιός ηγέτης, Γεργκ Χάιντερ, δήλωσε την προθυμία του Κόμματος Ελευθερίας να συνεργαστεί με τους τρεις "σοφούς", οι οποίοι διορίστηκαν σήμερα το πρωί ως παρατηρητές της υπόθεσης πολιτικών κυρώσεων που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ενωση στην Αυστρία.

    Όπως μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, ο κ. Χάιντερ πιστεύει ότι "αν οι τρεις σοφοί κάνουν τη δουλειά τους σωστά, το μόνο που θα έχει να κάνει η ΕΕ θα είναι άρει της κυρώσεις".

    Αναμένεται η ομάδα παρατηρητών να διενεργήσει έρευνες για τη καταγραφή των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Αυστρία και για την εξέλιξη του κόμματος Ελευθερίας, με σκοπό την ενημέρωση της ΕΕ για το αν θα πρέπει να άρει τις κυρώσεις ή όχι.

    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, οι τρεις παρατηρητές θα είναι ο πρώην πρόεδρος της Φιλανδίας, Μάρτι Αχτισαάρι, ο Γερμανός Γιόχεν Φρόουεϊν, πρώην αντιπρόεδρος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ και ο Ισπανός πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μαρσελίνο Ορέχα.

    Όσον αφορά στην άποψη του κόμματος του Αυστριακού Καγκελάριου, Βόλφγκανγκ Σιούσελ, ο κοινοβουλευτικός ηγέτης, Αντρέας Κολ δήλωσε πως ο κ. Σιούσελ ήταν "ευχαριστημένος που επέλεξαν Φιλανδό, Ισπανό και Γερμανό, αφού οι προσωπικότητες και των τριών χωρών έχουν καλό όνομα σε όλο τον κόσμο".

    Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Βάλτερ Γκρέινερτ εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με τον διορισμό των παρατηρητών, διευκρινίζοντας ότι "είναι δύσκολο να κρίνει κανείς πως θα εξελιχθεί η ομάδα".

    [22] ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (19:07 UTC+2)

    Ξεκινάει σήμερα, στο κλειστό γυμναστήριο Περιστερίου "Ανδρέας Παπανδρέου" το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παίδων.

    Στην διοργάνωση συμμετέχουν 28 χώρες με 170 αθλητές, ενώ από ελληνικής πλευράς διαγωνίζονται δέκα πυγμάχοι.

    Το Σάββατο (15/7) θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα (17/7) με τις 13 τελικές συναντήσεις.

    Η είσοδος για τους φιλάθλους είναι ελεύθερη.

    [23] ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΦΘΩΔΟΥΣ ΠΥΡΕΤΟΥ ΒΟΟΕΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

    Αλεξανδρούπολη, 12 Ιουλίου 2000 (19:06 UTC+2)

    Της Όλγας Ορφανίδου

    Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι κτηνιατρικές υπηρεσίες του νομού Έβρου μετά τα πρόσφατα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε εκτροφές βοοειδών.

    Συγκεκριμένα, κρούσματα της φοβερής νόσου εντοπίσθηκαν σε οκτώ συνολικά εκτροφές στην περιοχή Αινισείου Δέλτα του Έβρου στις Φέρες.

    Αμέσως, από την Νομαρχία Έβρου επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα ενώ για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου του νομού επιβάλλεται η θανάτωση των προσβληθέντων ζώων αλλά και αυτών που θεωρούνται ύποπτα.

    Τα μέτρα που προβλέπονται από τα Π.Δ. 36 και 49 περιλαμβάνουν:

    Την απαγόρευση της εξόδου από τον νομό ζώντων ζώων, κρεάτων και μη εδώδιμων προϊόντων ζωικής προέλευσης των ευπαθών ειδών.

    Την απαγόρευση της εξόδου από τον νομό ειδών χορτονομής.

    Την απαγόρευση της μεταφοράς ειδών χορτονομής προς τη Σαμοθράκη.

    Την απαγόρευση της προσέγγισης ζώων προς τον ποταμό Έβρο και την επιβολή της απομάκρυνσής τους.

    Επίσης η διακίνηση γάλακτος και γαλακτομικών προϊόντων επιτρέπεται μόνο εφ' όσον αυτά έχουν υποστεί θερμική επεξεργασία ικανή να καταστρέψει τον ιό του αφθώδους πυρετού (θερμοκρασία 71,7 βαθμοί Κελσίου επί 15 δευτερόλεπτα). Η διακίνηση προϊόντων με βάση το κρέας επιτρέπεται μόνο εάν τα κρέατα έχουν υποστεί την ίδια θερμική επεξεργασία.

    Τέλος, οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 285 του ποινικού κώδικα.

    [24] ΝΤ. ΜΑΝΤΕΝ: Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2000 (19:03 UTC+2)

    "Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να νικηθεί η τρομοκρατία. Οι Κυβερνήσεις πρέπει να συνεργαστούν, με την πλήρη υποστήριξη των λαών τους. Μας έχει συγκινήσει και ενθαρρύνει ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο ελληνικός λαός στη δολοφονία του Ταξίαρχου Σόντερς". Αυτό τόνισε ο Βρετανός Πρέσβης, Ντ. Μάντεν, μιλώντας στη διημερίδα για την τρομοκρατία, στο υπουργείο Εξωτερικών.

    "Και μεις και η Ελληνική Κυβέρνηση συμφωνήσαμε στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Φέιρα πως θα πρέπει να υπάρξουν ενέργειες σε εθνικό επίπεδο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για να νικηθεί η τρομοκρατία. Οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Μεγάλης Βρετανίας συναντήθηκαν επίσης κατ' ιδίαν για να συμφωνήσουν σε μια δική μας κοινή συνεργασία ενάντια στην τρομοκρατία. Η σημερινή συγκέντρωση είναι ένα από τα πρώτα προϊόντα αυτής της συνεργασίας. Έχω υπ' όψη μου ότι ο κ. Παπανδρέου είχε επίσης συναντήσεις στη Φέιρα και αλλού με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Κουκ. Μια άλλη μορφή συνεργασίας είναι αυτή που υπάρχει ανάμεσα στην Ελληνική Αστυνομία και τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου", τόνισε ο Βρετανός Πρέσβης και συνέχισε:

    "Η ημερίδα αυτή χαρακτηρίζει τον τρόπο με τον οποίο και οι δύο κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν το θέμα. Είμαστε εδώ για να μοιραστούμεα την εμπειρία μας και να εξετάσουμε από κοινού ποια είναι η καλύτερη πρακτική. Ο κατάλογος των συμμετεχόντων και από τις δύο πλευρές δείχνει πως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι μόνο ένα θέμα για την Αστυνομία αλλά και για τις κυβερνήσεις εν γένει. Αν θέλουμε να πετύχουμε, θα πρέπει όλοι οι κλάδοι της κυβέρνησης να συνεργάζονται και να συντονίζουν τις προσπάθειές τους στηρίζοντας την αστυνομία και τους αντιτρομοκρατικούς φορείς.

    Η διημερίδα αυτή αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας. Ελπίζω πως θα μπορέσει να καταλήξει σε συμπεράσματα με τη μορφή προγράμματος περαιτέρω ενεργειών που θα διαβιβαστεί σε Υπουργούς. Είμαι βέβαιος πως αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω προσπάθειες συνεργασίας.

    Η δολοφονία του Ταξίαρχου Σώντερς ήταν μια τραγωδία για την οικογένειά του, για το Ηνωμένο Βασίλειο και για την Ελλάδα. Ήταν όμως και μια υπόμνηση πως πρέπει να συνεργαστούμε αν θέλουμε να νικήσουμε τους ανθρώπους της βίας. Ήταν ένα τραγικό αλλά και έντονο σάλπισμα για δράση".


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 12 July 2000 - 18:14:05 UTC