Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-11-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:25 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Θεσσαλονίκη, 18/11/1998 (MΠΕ)

Σε ήρεμο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη, η καθιερωμένη πορεία από το Πολυτεχνείο προς το αμερικανικό προξενείο. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Φίλιππος Πετσάλνικος, συνεχάρη τις πρυτανικές αρχές και την αστυνομία, για την επιτυχή ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης επετείου από την εξέγερση του πολυτεχνείου.

Επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Σταδίου και στις οδούς Σολωμού και Πατησίων χθες το απόγευμα στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο του Πολυτεχνείου. Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την διασταύρωση των οδών Πατησίων και Σολωμού, όπου αναρχικοί συνεπλάκησαν με ομάδα των οικοδόμων και περιφρούρησης, αλλά αυτά δεν πήραν ιδιαίτερη έκταση. Εκείνη τη στιγμή επενέβη η αστυνομία, εγκλώβισε όλους τους κουκουλοφόρους νεαρούς, αλλά και τα άτομα που κρατούσαν κάποιες τσάντες στα χέρια τους και τους ξάπλωσαν κάτω. Αλλες μικρές ομάδες αναρχικών μπόρεσαν να διαφύγουν και άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Στην διασταύρωση των οδών Σταδίου και Γεωργίου Σταύρου πολλές δεκάδες προσαγωγές ατόμων έγιναν στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και προέρχονται από τον γνωστό χώρο. Πολλοί από τους νεαρούς, όπως λένε οι αστυνομικοί είναι πολύ μικροί 14-16 χρόνων. Ολοι θα εξεταστούν και θα καταγραφούν στη σήμανση, στην εγκληματολογική υπηρεσία. Οσοι από αυτούς που είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό μέγαρο είχαν στην κατοχή τους πέτρες, ξύλα ή άλλα αντικείμενα θα κρατηθούν και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι θα αφεθούν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ προχώρησε χθες σε μείωση των επιτοκίων της, κατά 0,25%, επειδή όπως ανακοίνωσε η αναταραχή στις παγκόσμιες χρηματαγορές δεν έχει κοπάσει πλήρως.

Υπό την ανοχή της αστυνομίας, ομάδες Τούρκων πραγματοποίησαν χθες στην Κωνσταντινούπολη επιθέσεις εναντίον Κούρδων διαδηλωτών, ενώ στην κοινότηττα Σα Ζορζ κοντά στις Βρυξέλλες, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης Τούρκων και πολλά κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας εκ των οποίων, σοβαρά. Ογκώδη διαδήλωση με τη συμμετοχή Πρασίνων πραγματοποίησαν χθες στην ιταλική πρωτεύουσα χιλιάδες Κούρδοι, ενώ πορεία υπέρ του Οτσαλάν με τη συμμετοχή 4.000 ατόμων έγινε και στη Βόννη. Σε ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει "πως παίζει με τη φωτιά, " υποστηρίζοντας το ΡΚΚ και τον ηγέτη του, ενώ προειδοποιεί Ελλάδα και Κύπρο για τις συνέπειες που θα αντιμετωπίσουν εάν εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την κουρδική οργάνωση. Στη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ντ' Αλέμα τόνισε ότι ο Οτσαλάν πληροί το μίνιμουμ των προϋποθέσεων για την παροχή ασύλου.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο κουρδικό πρόβλημα, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της υπουργικής διάσκεψης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία διεξάγεται στη Ρώμη. Ο κ. Παπανδρέου, σε ερώτηση για τη σύλληψη του ηγέτη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε ότι το ζήτημα δεν περιορίζεται εκεί, αλλά αποτελεί ένα γενικότερο πρόβλημα, που φυσικά δεν είναι καινούργιο. "Το ζήτημα Οτσαλάν μπορεί να αποτελεί μεν τυπικά θέμα της Ιταλίας, αλλά επί της ουσίας, αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη σχέση της με την Τουρκία. Και η Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ενωση για να βρεθεί λύση στο κουρδικό ζήτημα, ενώ ταυτόχρονα είναι αναγκαία και η καθιέρωση πραγματικού διαλόγου μεταξύ Τούρκων και Κούρδων", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Ρύθμιση που προβλέπει ότι το νέο καθεστώς φορολόγησης αυτοκινήτων θα ισχύει και για τα ΙΧ τα οποία εκτελωνίστηκαν μεν, αλλά δεν έχουν ακόμη παραληφθεί από τους αγοραστές, κατέθεσε χθες στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς, ενώ τα προβλήματα στα τελωνεία αναμένεται να γίνουν μεγαλύτερα από την απεργία των τελωνειακών, που ξεκινά σήμερα.

Θετικές εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ, περιλαμβάνει η εξαμηνιαία έκθεση του ΟΟΣΑ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Η έκθεση, επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο Ευρώ και τονίζει ότι πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στην επόμενη διετία.

Έκρηξη στο υποκατάστημα της Citybank που βρίσκεται στην οδό Ταξιαρχών και Παύλου Μελά στον Κορυδαλλό σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Η έκρηξη προκλήθηκε από γκαζάκια, ενώ δημιουργήθηκε πανικός στην πολυκατοικία, η οποία και εκκενώθηκε προσωρινά από τους ενοίκους. Τη φωτιά ε΄σβησε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία έσπευσε επί τόπου.

Κλειστές θα είναι σήμερα οι εφορίες της Αττικής και των Κυκλάδων από τις 9 το πρωί και μετά, λόγω της ετήσιας γενικής συνέλευσης των εργαζομένων

Θέματα δημόσιας διοίκησης συζήτησαν ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης Σημίτη - Παπαδόπουλου συζητήθηκαν ακόμη τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα παρουσιαστεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές το 2000. Το θέμα αυτό θα συζητήσει και το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Παρασκευή. Επίσης ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε στον πρωθυπουργό το σχέδιο νόμου για τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

Με την Κουβανή ομόλογό του, Ιζαμπέλ Αλιέντε, συναντήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε φιλική ατμόσφαιρα, εξετάστηκαν εκτός των διμερών σχέσεων, οι σχέσεις Κούβας - Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο ρόλος της Κούβας στις διάφορες πρωτοβουλίες περιφερειακής ολοκλήρωσης στο χώρο της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής, καθώς και τα θετικά βήματα που επιχειρεί η Αβάνα στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταπολέμησης της διακίνησης και της εμπορίας ναρκωτικών. Από την πλευρά του, ο κ. Κρανιδιώτης ενημέρωσε την κ. Αλιέντε για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, το Κυπριακό, καθώς και για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος για τα σοβαρά προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν στις ελληνικές εξαγωγές, λόγω των τριήμερων προειδοποιητικών απεργιακών κινητοποιήσεων που ξεκινούν από σήμερα οι τελωνειακοί υπάλληλοι όλης της χώρας και οι οποίες θα κλιμακωθούν με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Από σήμερα έως και την Παρασκευή τα τελωνεία της χώρας θα "κατεβάσουν τα ρολά", σε ένδειξη διαμαρτυρίας των τελωνειακών υπαλλήλων για την επικείμενη κατάργηση του Ταμείου Αρωγής και Υγείας (ΤΑΥΤΥ), στο πλαίσιο ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων. Ωστόσο, οι δύο τελευταίοι μήνες του έτους, επισημαίνει ο ΣΕΒΕ, αποτελούν περίοδο αιχμής για την εξαγωγική δραστηριότητα και οποιαδήποτε καθυστέρηση ή εμπλοκή στην εξυπηρέτηση των παραγγελιών του εξωτερικού θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία εκατοντάδων εκατομμυρίων για τους επιχειρηματίες εξαγωγείς και κατ' επέκταση θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής οικονομίας.

Η Γερμανία ξεκαθάρισε κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν προτίθεται να επιστρέψει το λεγόμενο κατοχικό δάνειο, που διεκδικεί η χώρα μας και φθάνει σήμερα μαζί με τους τόκους στα 21,7 δισ. μάρκα. Το θέμα έθεσε κατ' επανάληψη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Κολ κι επανήλθε τώρα στην επικαιρότητα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων υπό τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Πάγκαλου, είπε ότι η νέα κυβέρνηση υιοθετεί σ' αυτό το ζήτημα πλήρως τις θέσεις της κυβέρνησης Κολ, σημειώνοντας ότι από την πλευρά του γερμανικού κράτους δεν υφίσταται καμία υποχρέωση έναντι της Ελλάδας για το κατοχικό δάνειο. Σημειώνεται ότι αυτό ελήφθη αναγκαστικά από τους Ναζί κατακτητές, την περίοδο 1941-44, για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοχικών στρατευμάτων.

"Οσοι έχουν πληρώσει με το παλιό καθεστώς για το αυτοκίνητό τους και δεν το έχουν παραλάβει ακόμη από το τελωνείο, για λόγους ισότητας, θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς και θα γίνει συμψηφισμός". Αυτό δήλωσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την φορολογία των αυτοκινήτων, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς, ο οποίος κατέθεσε και τη σχετική ρύθμιση. Ακόμα ο κ. Δρυς, επεσήμανε ότι το 95 έως 98% των μεταχειρισμένων φορτηγών αυτοκινήτων εισάγονται με πλαστά παραστατικά και πρόσθεσε ότι θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων που θα έχουν παραποιημένα στοιχεία θα διώκονται πλέον ποινικά και όχι αστικά όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Την άμεση εξεύρεση τρόπων αυτοχρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Δήμων Κύπρου (ΕΔΚ), ο Δήμαρχος Αθηνών, Δημήτρης Αβραμόπουλος. "Πρέπει στην πράξη, να πείσουμε τις κυβερνήσεις ότι η αποκέντρωση και η αποσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών, που αφορά άμεσα στην ευρωπαϊκή μας προοπτική, πρέπει να συνοδεύεται και από τους αντίστοιχους πόρους", επεσήμανε ο κ. Αβραμόπουλος. Επίσης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "Καποδίστριας", το οποίο οδήγησε σε μια πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση με ισχυρούς δήμους και υποστήριξε την άποψη που θέλει σταδιακά τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις των χωρών "να μετατρέπονται από συνδικαλιστικά όργανα των δημάρχων, σε πολιτικούς οργανισμούς παρέμβασης".

Για την πρόοδο των έργων που εκτελούνται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενημερώθηκε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Σταύρος Σουμάκης, στη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη. Ειδικότερα, ο κ. Σουμάκης ενημέρωσε την ηγεσία του Λιμενικού Ταμείου για τις συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου, όσον αφορά τα εννέα ελληνικά λιμάνια "εθνικής σημασίας", μεταξύ των οποίων κατατάσσεται και αυτό της Αλεξανδρούπολης. Τόνισε ότι οι διαδικασίες μετατροπής αυτών σε μονομετοχική ανώνυμη εταιρία -με αποκλειστικό μέτοχο το Δημόσιο- θα προχωρήσει, αφού πρώτα διευθετηθούν τυχόν ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και μισθολογικά προβλήματα.

Αυξημένος κατά 24% ήταν ο αριθμός των επισκεπτών στην 4η έκθεση δερμάτινων ειδών "ΔΕΡΜΑ-ΦΟΡΜΑ", που λειτούργησε στις εγκαταστάσεις της ΗELEXPO, σε σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση του Απριλίου. Επτακόσιοι ογδόντα επιχειρηματίες από την Ελλάδα και 31 από το εξωτερικό, και συγκεκριμένα από την Ιταλία, την Κύπρο, το Ισραήλ , τη Βουλγαρία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ και τη Γιουγκοσλαβία κατέκλυσαν τα περίπτερα 4 και 5 στα οποία αναπτύχθηκε η έκθεση. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης συνήφθησαν εκατοντάδες εμπορικές συμφωνίες, ικανοποιώντας τους 90 εκθέτες που συμμετείχαν.

Η Ένωση Καταναλωτών για την Ποιότητα Ζωής (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) και το Ελληνικό Γραφείο Ενώσεων Καταναλωτών (Ε.Γ.ΕΚ.) δηλώνουν ότι με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκαν από τα ΜΜΕ ότι το Δ.Σ. του ΟΤΕ μεθοδεύει από την αρχή του έτους όχι αυξήσεις, αλλά κλοπές εις βάρος του καταναλωτή. Σε ανακοίνωση της η Ένωση τονίζει ότι σήμερα η κάθε αστική μονάδα στοιχίζει 13 δρχ. συν ΦΠΑ και "πέφτει" κάθε τρία λεπτά, ενώ με το νέο σύστημα η τιμή της μονάδας μειώνεται στις 10 δρχ. συν ΦΠΑ, αλλά κάθε λεπτό θα "πέφτει" και μία μονάδα. Παράλληλα όμως το Δ.Σ. του ΟΤΕ ανήγγειλε ότι θα μειωθεί η τιμή των υπεραστικών τηλεφωνημάτων.

Το ΝΑΤΟ, στις 13 Νοεμβρίου, δια μέσου του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ, πρέσβη Γιόβαν Τέτοφσκι απηύθυνε προφορική νότα προς την κυβέρνηση, ζητώντας την συγκατάθεσή της για να εγκατασταθούν οι δυνάμεις ταχείας επέμβασης στη χώρα αυτή. Αυτό επισημαίνεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση του ΝΑΤΟ να σχηματίσει δυνάμεις για την προστασία των παρατηρητών από το Κοσσυφοπέδιο σε περίπτωση ανάγκης. "Εχοντας υπόψη ότι πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικό θέμα και ότι από την πολιτική απόφαση στο θέμα αυτό θα εξαρτηθεί η ανάπτυξη των σχέσεων με τις ευρωατλαντικές οργανώσεις και η ένταξή μας σε αυτές, η λύση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, η αποκατάσταση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, καθώς και ανάπτυξη των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες, η κυβέρνηση κάλεσε τον πρέσβη Τέκοφσκι να ενημερωθεί για όλες τις πτυχές του θέματος, ώστε να μπορέσει να δώσει η κυβέρνηση απάντηση στην προφορική αυτή νότα, η οποία θα επιδοθεί στην έδρα του ΝΑΤΟ πιθανότατα αύριο", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Αλβανίας, Αλεξ Αντώνι ανέπτυξε ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Μεϊντάνι, του πρωθυπουργού, Παντελί Μάικο, και των υπουργών Εξωτερικών, Πασκάλ Μίλο, Αμυνας, Λουάν Χαϊνταράγκα, και Ενημέρωσης, Μουσά Ολκίνι, τις θέσεις του για τη νέα Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της χώρας. Οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, συντάχθηκαν με την βοήθεια εμπειρογνωμόνων του ΝΑΤΟ.

"H Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να απευθύνει σαφές και αποφασιστικό μήνυμα σε ένδειξη υποστήριξης της ειρηνευτικής συμφωνίας για το Κοσσυφοπέδιο που υπογράφηκε στο Βελιγράδι ανάμεσα στη Γιουγκοσλαβία, τον ΟΑΣΕ και το ΝΑΤΟ", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λαμπέρτο Ντίνι. Ο κ. Ντίνι μιλώντας στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των χωρών - μελών και χωρών με καθεστώς παρατηρητή της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ότι στα Βαλκάνια προωθούνται πρωτοβουλίες που αφορούν στο σύστημα Άμυνας, και ανέφερε ως παράδειγμα την πολυεθνική αστυνομική επιχείρηση στην Αλβανία με στόχο την παροχή βοήθειας για την διατήρηση της δημόσιας τάξης και ειρήνης, αλλά και τον έλεγχο των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο.

Mε το Ρώσο πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν, συναντήθηκε ο Γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα, αποσαφηνίζοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται να χορηγήσει στη ρωσική κυβέρνηση δάνειο, έως ότου ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Παράλληλα, η γερμανική πλευρά χαρακτήρισε θετικό βήμα το οικονομικό πρόγραμμα που συνέταξε η ρωσική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως. "Η ρωσική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο έχουν την ευθύνη να απαντήσουν στα ερωτήματα που θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μόνο τότε η Γερμανία θα στηρίξει με λόγια και με πράξεις", υποστήριξε ο Γερμανός Καγκελάριος. Ο πρόεδρος Γέλτσιν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με το Γερμανό Καγκελάριο, δήλωσε ότι "οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας θα συνεχίσουν να είναι οι ίδιες και τα επόμενα χρόνια", γεγονός το οποίο επιβεβαίωσε και ο κ. Σρέντερ.

Πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα σήμερα σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά. Βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από 2 μέχρι 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 4 μέχρι 14 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 μέχρι 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v2.00 run on Wednesday, 18 November 1998 - 6:40:11 UTC