Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (AM), 98-05-16

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 08:25 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΠΡΩΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Θεσσαλονίκη, 16/05/1998 (MΠΕ)

Της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης, είπε ο υπουργός κινείται σε τρεις άξονες: Εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό σύστημα, εξυγίανση Δημόσιου Τομέα.

''Δεν αλλάζει το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την πολιτική που έχουμε επιλέξει, γιατί πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον και των ίδιων των εργαζομένων'', δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας. Πρόσθεσε δε ότι οι κινητοποιήσεις στην Ιονική Τράπεζα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της και μειώνουν την αξιοπιστία της.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι κυλιόμενες απεργίες στον τραπεζικό τομέα, καθώς μετά την Εθνική, σειρά τη Δευτέρα έχει η Αγροτική, ενώ την Τρίτη, η Εμπορική.

Περιοδεία στο νομό Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει αύριο, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην 1η Επιστημονική Συνάντηση των Εφορειών του υπουργείου Πολιτισμού στη Θεσσαλία, θα υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του υπουργείου και του Δήμου Βόλου και θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη με το νομάρχη Μαγνησίας, βουλευτές, δημάρχους του νομού, εκπροσώπους του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Με τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Εμίλ Κονσταντινέσκου, συναντήθηκε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Καρατζάς. Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η εθνική οικονομία της Ρουμανίας και οι προοπτικές της περαιτέρω ανάπτυξής της, ειδικότερα στον κλάδο των τραπεζών, ως αναπτυξιακού μοχλού της οικονομίας.

Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Σώματος και πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Λουκά Αποστολίδη, θα μεταβεί στο Λονδίνο αύριο, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 18ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των κοινοβουλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των υπό ένταξη χωρών, που θα διεξαχθεί από αύριο ως τις 19 Μαίου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη αφορούν στην ΟΝΕ, στη διεύρυνση της Ε.Ε. και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο των θεμάτων του Τρίτου Πυλώνα.

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από εννέα χώρες θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα, η Προπαρασκευαστική Συνάντηση των Κοινοβουλίων της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Κατά τη συνάντηση θα γίνει απολογισμός της Κοινοβουλευτικής Συνεργασίας στη Νοτιανατολική Ευρώπη, ενώ θα αποφασιστεί ο χρόνος και ο τόπος της επόμενης Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων της περιοχής.

Σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ο. Δ. Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ο ηγέτης των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα. Ο κ. Ρουγκόβα δήλωσε ότι στη συνάντηση επικράτησε κλίμα αλληλοκατανόησης και ανεκτικότητας και αποτελεί το πρώτο βήμα για την επίλυση του προβλήματος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ πρόσθεσε ότι την επόμενη Παρασκευή θα συναντηθούν στην Πρίστινα οι ομάδες εργασίας της σερβικής και της αλβανικής πλευράς, για την εξέταση των προβλημάτων στο Κοσσυφοπέδιο.

Στις 2.469,84 μονάδες υποχώρησε χθες ο γενικός δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους, σημειώνοντας πτώση 1%. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 51, 746 δισ. δρχ. Σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησαν πτωτικές τάσεις.

Νεφώσεις με βροχές που σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και το βόρεια και μέχρι το βράδυ θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι-νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 15-25 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου από 17-27. Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις, με βροχές μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-25 βαθμούς.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Saturday, 16 May 1998 - 5:40:09 UTC