Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: Brief News in Greek (PM), 98-02-06

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


Web Posted: 18:07 GMT+2

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 6.2.1998

Η διοργάνωση της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας αποτέλεσε το κύριο θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αξιοποιηθεί η δυνατότητα εγκαθίδρυσης νέου διεθνή πολιτιστικού οργανισμού με συνέχεια. "Φιλοδοξία μας είναι να διοργανώσουμε υποδειγματικά την πρώτη πολιτιστική Ολυμπιάδα, που έχει ως αφετηρία το συμβολικό έτος 2000 και ως τέρμα το 2004, αλλά επιπλέον να ιδρύσουμε έναν διεθνή μη κυβερνητικό οργανισμό, με έδρα και γραμματεία του την Ελλάδα, την αρχαία Ολυμπία, έτσι ώστε να μείνει στη χώρα μας αυτό το θεσμικό απόθεμα, το οποίο νομίζω ότι μας δίνει πολύ σημαντικές επικοινωνιακές δυνατότητες σε διεθνές επίπεδο", επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Πολιτισμού θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας προκειμένου να συζητήσουν για τα εκπαιδευτικά πολιτιστικά δίκτυα.

Τρεις νεκροί και τεράστιες καταστροφές στο οδικό δίκτυο και τις αγροτικές καλλιέργειες είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Δύο άνθρωποι πνίγηκαν στη Θάσο και τον Έβρο, ενώ ένας ογδοντάχρονος βρέθηκε σήμερα πνιγμένος σε δεξαμενή, στην περιοχή της Άρτας. Ο νομός Έβρου έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και εφαρμόζεται το σχέδιο "Ξενοκράτης", καθώς έσπασαν τα φράγματα στα Λάβαρα και τους Ψαθάδες. Οι αρχές εκκένωσαν τα περισσότερα χωριά στις όχθες του ποταμού Έβρου. Στην Καβάλα, τη Δράμα, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν και καλλιεργημένες εκτάσεις καταστράφηκαν. Λόγω, εξάλλου, των χιονοπτώσεων, τα αυτοκίνητα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε πολλές περιοχές του οδικού δικτύου στους νομούς Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Θεσσαλονίκης. Η σιδηροδρομική συγκοινωνία εξακολουθεί να μη γίνεται μεταξύ Τυχερού και Σουφλίου, λόγω υπερχείλισης σε περιοχή γέφυρας του ΟΣΕ.

Νέες αντιδράσεις προκάλεσε στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο, ο πρόεδρός της, Κώστας Καραμανλής επιρρίπτει ευθύνες στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για το έλλειμμα των εννέα δισεκατομμυρίων στο κόμμα. Ο πρώην πρωθυπουργός απείλησε με μήνυση την εφημερίδα, ενώ ο κ. Καραμανλής καταδίκασε το δημοσίευμα. Στο μεταξύ, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας απέρριψε το αίτημα του Μιλτιάδη Εβερτ για σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο κόμμα. Οι διαγραφέντες συνεχίζουν τις επαφές με στενούς τους συνεργάτες. Εξάλλου, με δήλωσή του σήμερα ο πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς, απορρίπτει το ενδεχόμενο επιστροφής του στη Νέα Δημοκρατία.

Συλλαλητήριο σε κεντρική πλατεία της Λάρισας πραγματοποίησαν το απόγευμα οι αγρότες της Θεσσαλίας που το μεσημέρι συνεδρίασαν προκειμένου να προσδιορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους. Οι αγρότες προχώρησαν στον αποκλεισμό μέχρι τις 5 το απόγευμα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο κόμβο του Βελεστίνου, στον Αλμυρό και στα Τέμπη. Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχώρησαν και οι αγρότες της Μακεδονίας στα Μάλγαρα. Το πρωί παραγωγοί της Μεσσηνίας απέκλεισαν την εθνική οδό Καλαμάτας - Τριπόλεως. Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν για πέμπτη ημέρα παρατεταγμένα αριστερά και δεξιά στην εθνική οδό στον Αλμυρό, το Βελεστίνο, τη Βιοκαρπέτ, την οδό Βόλου και τη διασταύρωση Συκουρίου.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι αγρότες δεν πρέπει να προχωρήσουν στον αποκλεισμό των οδικών αρτηριών, τόνισε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας. "Παρακολουθούμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Οι αγρότες οργανώνουν συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις αυτές τις μέρες", είπε ο υπουργός Τύπου και τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη διάθεση των αγροτών για να συζητηθούν τα προβλήματά τους. "Μια τέτοια πρόσκληση πρέπει να θεωρείται διαρκής και με αυτή την έννοια πιστεύουμε ότι θα αξιοποιηθεί από την πλευρά των αγροτών", είπε ο κ. Ρέππας.

Το πάγωμα των τιμών για όλα τα γεωργικά προϊόντα κατά την περίοδο 1998-99, προβλέπει το αγροτικό πακέτο που υιοθέτησε στη συνεδρίασή της στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της γεωργικής δημοσιονομικής πολιτικής. Το φετινό πακέτο των τιμών που θα υποβληθεί για εξέταση και έγκριση στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας, δεν ανταποκρίνεται θετικά στα ελληνικά αιτήματα σχετικά με το ελαιόλαδο και το βαμβάκι. Τα επιμέρους ζητήματα που είχε θέσει ο Έλληνας υπουργός Γεωργίας, ζητώντας να ικανοποιηθούν στο φετινό πακέτο των τιμών, ήταν η επίσπευση του ανοίγματος της κοινοτικής παρέμβασης στο ελαιόλαδο, ώστε να αντιμετωπιστεί η μεγάλη προσφορά και για το βαμβάκι ο καθορισμός περιφερειακών ποσοστώσεων παραγωγής και η χορήγηση της κοινοτικής βοήθειας κατευθείαν στους παραγωγούς.

"Η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές εκ των προτέρων προς την αμερικανική πλευρά, δια του υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο εμπλοκής της Ελλάδας σε όποιες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Ο.Η.Ε." Αυτό δήλωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε., Χαράλαμπου Αγγουράκη, σχετικά με την κρίση στο Ιράκ και για το αν επιτρέψει η κυβέρνηση την χρησιμοποίηση των στρατιωτικών βάσεων στη Σούδα και το Άκτιο ή θα συμμετάσχει η χώρα μας με οποιοδήποτε άλλο τρόπο σε τέτοιες ενέργειες. Ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη στην στρατιωτική επέμβαση και θεωρεί ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας θα πρέπει να προβεί σε μια αντικειμενική αποτίμηση της κατάστασης ως προς το θέμα των εξοπλισμών του Ιράκ.

Την άποψή του ότι μια πιθανή στρατιωτική δράση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ δεν θα οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, απαντώντας στις κατηγορίες του Ρώσου προέδρου για επικίνδυνους χειρισμούς του στο θέμα του Ιράκ. Την αντίθεσή τους στη χρήση στρατιωτικών μέσων προκειμένου να εξαναγκασθεί το Ιράκ να επιτρέψει τις επιθεωρήσεις των όπλων στους αξιωματούχους του ΟΗΕ, έχουν εκφράσει εκτός από τη Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα. Αντίθετα η Μεγάλη Βρετανία συμφωνεί με τις ΗΠΑ στην τήρηση μιας πιο σκληρής στάσης. Στο μεταξύ, τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στον Περσικό κόλπο ενισχύουν οι ΗΠΑ με 2000 πεζοναύτες. Το Στέητ Ντηπάρτμεντ δήλωσε ότι δεν υπάρχει σχέδιο για χρήση πυρηνικών όπλων, όμως προειδοποίησε ότι η απάντηση σε ενδεχόμενη χρήση βιολογικών όπλων από τους ιρακινούς θα είναι άμεση και καταστροφική.

Ανυπόστατο χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, το δημοσίευμα αγγλόφωνης τουρκικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο Έλληνες αξιωματικοί συμμετείχαν σε δημοσκόπηση αξιολόγησης των Τούρκων συναδέλφων τους.

Την ανάγκη να γίνουν σοβαρές τομές για την εξυγίανση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης. "Για να λυθεί το πρόβλημα της Ολυμπιακής πρέπει να γίνουν σοβαρές τομές", είπε ο κ. Μαντέλης και πρόσθεσε: "Οι σοβαρές τομές δεν γίνονται χωρίς αντιδράσεις. Θα υπάρξουν αντιδράσεις αλλά νομίζω ότι όσοι θέλουν την ισχυροποίηση και την επιβίωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας πρέπει να εργαστούν γι΄αυτές. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν σήμερα τα προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής εξαιτίας της απομάκρυνσης 64 εποχικών ιπτάμενων συνοδών - φροντιστών της εταιρείας. Η διοίκηση της Ολυμπιακής προχωρά σε προσωρινή αναδιάρθρωση των δρομολογίων. Προσανατολίζεται να διατηρήσει στη θέση τους χίλιους ιπτάμενους συνοδούς φροντιστές, ως μόνιμο προσωπικό, και να προσλαμβάνει προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο, για τις έκτακτες ανάγκες της.

Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης του Ευξείνου Πόντου θα είναι σε θέση να λειτουργήσει αποτελεσματικά με χρονικό ορίζοντα το 1999, διατύπωσε σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο Τούρκος πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Έρσοϊ Βόλκαν. Ο κ.Βόλκαν ορίστηκε και επισήμως επικεφαλής του Συμβουλίου Διοικητών της Τράπεζας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνόδου του σώματος. Η σύνοδος ολοκληρώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με τη συνάντηση του Συμβουλίου Διευθυντών της Παρευξείνιας. Πάντως, το τοπίο γύρω από την οργανωτική δομή και τη λειτουργία της Τράπεζας αναμένεται να ξεκαθαρίσει περισσότερο στις 14 Μαρτίου, οπότε θα φιλοξενηθεί στη Θεσσαλονίκη νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικητών, αφού η χθεσινή δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Επίσης, ο χρόνος που είχαν -αυτό το διήμερο- στη διάθεσή τους οι διοικητές της Παρευξείνιας, δεν ήταν αρκετός για να οριστούν οι αντιπρόεδροι της Τράπεζας, τα ονόματα των οποίων αναμένεται να γνωστοποιηθούν μέχρι τις 14 του επόμενου μήνα.

Ένα ολόκληρο οπλοστάσιο μετέφεραν με το φορτηγό τους δύο αδέλφια, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο 28ο χιλιόμετρο του δρόμου Κοζάνης - Λάρισας. Βρέθηκαν 62 καλάσνικοφ με 58 γεμιστήρες, 17 ξιφολόγχες και 19 κιβώτια με 10.000 φυσίγγια. Πρόκειται για τους Δημήτρη και Μανόλη Καλογεράκη, 50 και 30 χρόνων αντίστοιχα. Ανακρινόμενοι ισχυρίστηκαν ότι τα όπλα και τις σφαίρες τα αγόρασαν αντί 1.000.000 δραχμών και επρόκειτο να τα πουλήσουν.

Μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία ενός Κούρδου, για ομαδική ταφή Ελληνοκυπρίων δολοφονημένων αιχμαλώτων από τους Τούρκους, βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ο Κούρδος, ονόματι Αλί Χακ, υποστήριξε ότι έθαψε με εκσκαφέα 60 γυναικόπαιδα και στρατιώτες που είχαν εκτελεστεί από τους Τούρκους. Η μαρτυρία του περιέχεται σε βιντεοκασέτα, την οποία είχε στην κατοχή του ο δολοφονηθείς το 1994 Θεόφιλος Γεωργιάδης. Το περιεχόμενο της βιντεοκασέτας δημοσιεύεται στο κυπριακό περιοδικό "Σελίδες".

Τον αποτροπιασμό της για τις νέες βαρβαρότητες εναντίον του Πατριαρχείου και την οικτρή δολοφονία του νεωκόρου στο παρεκκλήσι του Αγίου Θεράποντα εξέφρασε η Αμερικανίδα γερουσιαστής, Μπάρμπαρα Μικούλσκι. Η κ. Μικούλσκι, γνωστή για τα φιλελληνικά της αισθήματα, μίλησε σε εκδήλωση για την οικονομική ενίσχυση της προεκλογικής της εκστρατείας, που διοργάνωσαν η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα και η Κυπριακή Oμοσπονδία Αμερικής στην Αστόρια, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας "ΠΡΩΙΝΗ".

Επτά υποψήφιοι, ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία της Κύπρου, διεκδικούν το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, στις έβδομες κατά σειρά προεδρικές εκλογές που διεξάγονται από την ίδρυση της κυπριακής Δημοκρατίας, το 1960, που θα διεξαχθούν την Κυριακή. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η κύρια αναμέτρηση θα διεξαχθεί μεταξύ του σημερινού προέδρου, Γλαύκου Κληρίδη και του Γιώργου Ιακώβου, που υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και το Δημοκρατικό Κόμμα. Υποψήφιοι είναι επίσης ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Βασιλείου, ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Αλέξης Γαλανός, ο Νίκος Κουτσού και ο Νίκος Ρολανδής. Πάντως, κανένας από τους υποψήφιους δεν αναμένεται να εξασφαλίσει ποσοστό πάνω από 50%, που είναι αναγκαίο για την εκλογή προέδρου από τον πρώτο γύρο.

Η λύση του κυπριακού προβλήματος δεν βρίσκεται στην Λευκωσία, ούτε στην Αθήνα, αλλά στην Άγκυρα, επισημαίνουν Αμερικανοί διπλωμάτες, που προσθέτουν, ότι , στην τουρκική πρωτεύουσα "το κλίμα για το κυπριακό είναι τελείως αρνητικό και δεν υπάρχει ούτε ένας έγκυρος συνομιλητής". Την αμερικανική ηγεσία απασχολεί το θέμα των προεδρικών εκλογών και όπως μετέδωσε η ραδιοφωνική υπηρεσία του BBC, οι ειδικοί αναλυτές του υπουργείου Εξωτερικών έχουν βάλλει στο "μικροσκόπιο" τα υπέρ και τα κατά των δύο υποψηφίων, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα περάσουν στο δεύτερο γύρο και θα διεκδικήσουν την προεδρία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Κλάους Κίνκελ, επανέλαβε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστηρίζει την εν καιρώ συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα πληροί τους όρους που ισχύουν για τις υπόλοιπες υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Κατά τη διάρκεια διάλεξής του στο Λονδίνο, σε εκδήλωση της Τράπεζας της Βρετανίας, του Βασιλικού Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων και του γερμανοβρετανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κ. Κίνκελ σημείωσε πως η Αγκυρα γνωρίζει ότι προς το παρόν η πλήρης ένταξή της δεν είναι εφικτή, επισήμανε όμως ότι αυτό "δεν αποτελεί διακριτική σε βάρος της μεταχείριση". Τόνισε ότι η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τα ίδια κριτήρια όπως και οι υποψήφιες προς ένταξη χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και υπογράμμισε ότι αποφασιστικής σημασίας είναι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το κουρδικό ζήτημα, η εξέλιξη της οικονομίας καθώς και η αναγκαία, όπως είπε, πρόοδος όσον αφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα και στο Κυπριακό.

Στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στην Καλαμάτα την τοπική ομάδα. Με στόχο μια νέα νίκη, που θα τον διατηρήσει στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ο Ηρακλής θα υποδεχτεί στο Καυτατζόγλειο τον Αθηναϊκό. Η ΑΕΚ, με πολλά προβλήματα και ελλείψεις βασικών παιχτών, θα αγωνιστεί εκτός έδρας εναντίον της Καβάλας. Κρίσιμο είναι το παιχνίδι που θα δώσει ο Ολυμπιακός με τον ΟΦΗ. Η αυλαία της αγωνιστικής ανοίγει αύριο με το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη Βέροια. Στα υπόλοιπα παιχνίδια που θα γίνουν την Κυριακή, η Ξάνθη θα έχει δύσκολο έργο με αντίπαλο την Προοδευτική, ενώ ο Απόλλων Αθηνών θα υποδεχτεί στη Ριζούπολη τον Πανιώνιο. Επίσης η Παναχαϊκή θα φιλοξενήσει τον Πανηλειακό.

Το σπουδαιότερο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του μπάσκετ θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής στο Περιστέρι, όπου η τοπική ομάδα θα αντιμετωπίσει τον κυπελλούχο Άρη. Ο ΠΑΟΚ, μετά την σπουδαία νίκη που πέτυχε επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ευρωλίγκα, θα υποδεχτεί αύριο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης τη Δάφνη. Δύσκολο έργο θα έχει ο Ηρακλής αύριο στο Ιβανώφειο. Οι "κυανόλευκοι" θα αντιμετωπίσουν τον Απόλλωνα της Πάτρας. Ο Παναθηναϊκός, μετά τις άσχημες εμφανίσεις του στο κύπελλο, θέλει μια νίκη με αντίπαλο τον Πανιώνιο, προκειμένου να αποδείξει ότι το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν μια άσχημη παρένθεση. Το Ηράκλειο, θα φιλοξενήσει στην Κρήτη τον Παπάγου και το απόγευμα του Σαββάτου, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον Σπόρτιγκ. Η αυλαία της 19ης αγωνιστικής θα πέσει τη Δευτέρα με το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λάρισα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Πτώση της θερμοκρασίας και βόρειοι άνεμοι προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα αύριο στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -2 μέχρι 7 βαθμούς, στα δυτικά από έναν μέχρι 14 και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας από 3 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη αύριο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου.


Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
mpegrb2html v1.03b run on Friday, 6 February 1998 - 17:05:19 UTC