Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 99-09-08

Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
Θεσσαλονίκη 8 Σεπτεμβρίου 1999

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • ΤΙΤΛΟΙ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΣΤΟΥΣ 63 ΕΦΤΑΣΕ Ο ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [02] 260 ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ - ΖΕΦΥΡΙ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
  • [03] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΡΙΚΟΜΕΞ»
  • [04] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΘΟΥΜΕ ΣΕ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ
  • [05] ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
  • [06] 700 ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [07] ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ
  • [08] ΚΛΙΝΤΟΝ - ΓΙΕΛΤΣΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
  • [09] ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΣΤΟΥΣ 63 ΕΦΤΑΣΕ Ο ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Στους 63 ανήλθε ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός των θυμάτων του σεισμού των 5,9 Ρίχτερ που έπληξε χθες την Αθήνα.

    Πάντως, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν και το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν 30 ώρες από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων, τόσο του ελληνικού, όσο και των άλλων που έχουν σπεύσει για βοήθεια από χώρες του εξωτερικού, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Οπως εξάλλου επισημάνθηκε και από κυβερνητικά στελέχη χθες και σήμερα ο απεγκλωβισμός των ατόμων που έχουν καταπλακωθεί από τα ερείπια των κτιρίων είναι προτεραιότητα.

    [02] 260 ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ - ΖΕΦΥΡΙ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ

    Τεράστιες υλικές καταστροφές προκάλεσε ο σεισμός των 5,9 Ρίχτερ, κυρίως στις περιοχές του Μενιδίου, του Ζεφυρίου και των Ανω Λιοσίων. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων ανακοίνωσε το μεσημέρι στοιχεία που προκύπτουν από αυτοψίες των μηχανικών σε χίλια εκατό κτίρια.

    Στην περιοχή του Μενιδίου 159 σπίτια κρίθηκαν κατεδαφιστέα jai 262 προσωρινώς ακατάλληλα. Στην περιοχή του Ζεφυρίου 17 κτίρια κρίθηκαν κατεδαφιστέα και 202 προσωρινώς ακατάλληλα. Στα Ανω Λιόσια 84 σπίτια κρίθηκαν κατεδαφιστέα και 54 προσωρινώς ακατάλληλα.

    [03] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΡΙΚΟΜΕΞ»

    Το χώρο του εργοστασίου «Ρικομεξ» επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος ενημερώθηκε για την επιχείρηση απεγκλωβισμού από τους επικεφαλής της ΕΜΑΚ και τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη και Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη. Ο κ. Στεφανόπουλος συνομίλησε με συγγενείς αγνοουμένων και τους εξέφρασε τη συμπαράσταση του. Υπολογίζεται ότι κάτω από τα ερείπια του εργοστασίου βρίκσονται ακόμα 28 άτομα.

    [04] Δ. ΡΕΠΠΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΘΟΥΜΕ ΣΕ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ

    Σύσταση στους κατοίκους της Αττικής να μην παγιδευθούν σε φήμες που λένε για νέο μεγάλο σεισμό στην περιοχή απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας.

    Χρειάζεται ψυχραιμία, είπε, γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού και βρίσκεται σε εξέλιξη μια γιγαντιάια επιχείρηση στην οποία παίρνουν μέρος 2.000 άνδρες της Πυροσβεστικής και 1.000 στρατιώτες. Από την Τουρκία έφτασαν 20 άνδρες, από τη Γαλλία 40 άνδρες με 6 σκυλιά και από την Ελβετία 7 άνδρες με 3 σκυλιά. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης υπέβαλε αίτημα για οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από την Ευρωπαική Ενωση. Στους σεισμόπληκτους μοιράστηκαν 3.000 σκηνές, στέλνονται κοντέινερ στους καταυλισμούς και μια κινητή μονάδα πρώτων βοηθειών. Σε ερώτηση αν οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για το σεισμό ο κ. Ρέππας απάντησε ότι ο σεισμός στο σημείο αυτό ήταν αναπάντεχος. Τόνισε ότι λειτουργούν κακονικά τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Το μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση αποφεύχθηκε χάρη στην τρίτη γραμμή της ΔΕΗ στο Κρυονέρι.

    [05] ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ

    Τα συλλυπητήριά του και τη λύπη του στις οικογένειες των θυμάτων από τον σεισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα για την ανακούφιση των κατοίκων της Αθήνας που έχουν πληγεί από τον χθεσινό σεισμό. Ο κ. Σημίτης σε δήλωσή του τόνισε ότι ‘'η τεράστια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τον σεισμό για τον απεγκλωβισμό όσων είχαν καταπλακωθεί από τα ερείπια συνεχίζεται. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή, προκειμένου να σωθεί κάθε ζωή. Θέλω να εκφράσω την αναγνώρισή μου στα συνεργεία, τα οποία με τόση αυτοθυσία εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες πολλές φορές». Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ότι σήμερα, συνήλθε η ομάδα των υπουργών, g οποία έχει αναλάβει να παρακολουθήσει και να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα του σεισμού. Από την επισκόπηση των δραστηριοτήτων του κρατικού μηχανισμού είχαμε και πάλι μια ικανοποιητική εικόνα. Η σημερινή μέρα θα αφιερωθεί κυρίως στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τα οποία συναντούν οι άστεγοι. Μετά από εντολή μου ο υπουργός Δικαιοσύνης παράγγειλε προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των υπευθύνων εκείνων για τις καταστροφές, για τους θανάτους, για τους τραυματισμούς. Η άποψή μας και επιθυμία μας είναι να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν το ταχύτερο».

    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι ‘'σήμερα συζητήσαμε και για μια άλλη σημαντική πλευρά σε κάθε καταστροφή. Τι θα πρέπει να γίνει για να βοηθήσουμε αυτούς, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό. Με βάση τις αποφάσεις οι οποίες έχουν παρθεί σε ανάλογες περιπτώσεις, αποφασίστηκε μια σειρά από ρυθμίσεις - μέτρα». Ο κ. Σημίτης ανέφερε τα μέτρα σε γενικές κατευθύνσεις, λέγοντας: «Θα υπάρξει μια έκτακτη βοήθεια 200 χιλιάδων δραχμών ανά οικογένεια, σε όλες τις οικογένειες οι οποίες είναι άστεγες. Η έκτακτη αυτή βοήθεια θα καταβληθεί αμέσως, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Επίσης, «θα επιδιώξουμε σε όλους τους Δήμους να γίνουν καταυλισμοί, ώστε η στέγαση των αστέγων σε σκηνές, να γίνει κατά τρόπο ο οποίος να εξασφαλίζει υγιεινές συνθήκες παραμονής και κατά τρόπο ο οποίος να εξασφαλίζει επίσης και την παροχή εκείνης της υποδομής (νερό, ηλεκτρικό) που είναι αναγκαία για μια ευπρεπή ζωή έστω και σε αυτές τις εξαιρετικά αρνητικές και δυσάρεστες συνθήκες». Θα επιδιώξουμε επίσης, ειπε ο πρωθυπουργός, όσοι άστεγοι θέλουν να εγκατασταθούν σε ξενοδοχεία να γίνει η εγκατάστασή τους σε αυτά. «Θα υπάρχουν άστεγοι οι οποίοι θα μείνουν καιρό και για αυτούς θα υπάρχει μια επιδότηση ενοικίου για όσο καιρό χρειαστεί να μείνουν σε σπίτια που δεν ήταν τα προηγούμενα σπίτια τους». Θα νοικιάσουν ένα σπίτι και θα επιδοτηθεί το ενοίκιο το οποίο θα καταβάλλουν. Επίσης, ένα τέταρτο σημείο που έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός είναι η αποκατάσταση των ζημιών. Οπως είπε: «Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό και εκείνο το σημείο το οποίο θα συγκεντρώσουμε κυρίως την προσπάθειά μας. Για να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές και να έχει και ο καθένας τη δυνατότητα, την οικονομική, την ενίσχυση του κράτους να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των ζημιών. Θα υπάρχει δωρεάν κρατική βοήθεια για το 1/3 του ποσού το οποίο απαιτείται για την ανακατασκευή, την εκ νέου κατασκευή, ή την επισκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές. Θα υπάρχει και ένα άτοκο δάνειο 15ετούς διαρκείας, με πολύ ευνοϊκούς όρους, ώστε να καλύπτει τις υπόλοιπες απαιτήσεις της κατασκευής».

    Πέμπτο σημείο είναι η επιδότηση των δανείων για επιχειρήσεις και επαγγελματίες. «Θέλουμε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να ξαναρχίσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα τις δραστηριότητές τους. Θα μπορούν να πάρουν δάνεια, τα οποία θα επιδοτηθούν και θα προσπαθήσουμε με κάθε άλλο τρόπο να βοηθήσουμε, εφόσον θα χρειάζεται, για να επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις». Ενα άλλο γνωστό πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις, σημείωσε ο πρωθυπουργός, είναι ότι επειδή ακριβώς οι επιχειρήσεις παύουν να λειτουργούν ή βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις οφειλές τους και για αυτό αποφασίστηκαν quhl_seir για τις οφειλές προς το δημόσιο και προς το ΙΚΑ. Οι λεπτομέρειες όλων αυτών των ρυθμίσεων θα ανακοινωθούν από τους υπουργούς και η εφαρμογή τους είναι άμεση. Από τις διάφορες προσφορές που έχουν γίνει, ο πρωθυπουργός ανέφερε την προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο θα πληρώσει την κατασκευή τριών πολυκατοικιών για να στεγασθούν άστεγοι, θύματα των σεισμών. «Ο σεισμός ήταν ένας βαρύς σεισμός, ένας σεισμός ο οποίος χτύπησε την Αθήνα σοβαρά, πιστεύω όμως ότι με την προσπάθεια όλων των πολιτών, με ψυχραιμία, θα αντιμετωπίσουμε και θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουν. Χρειάζεται ψυχραιμία, ομοψυχία και βεβαιότητα ότι απέναντι σε αυτές τις φυσικές καταστροφές, η αλληλεγγύη, η κοινωνική αλληλεγγύη και μεταξύ μας αλλά και από την πλευρά του κράτους είναι σε θέση να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Οπως είπε, το πλήγμα του σεισμού είναι πολύ σοβαρό, αλλά η οικονομία είναι σε πολύ καλή κατάσταση και πρόσθεσε: «Η εξέλιξή της υπήρξε σταθερή, η εξέλιξη ήταν θετική και δεν πρόκειται να επηρεάσει την περαιτέρω πορεία. Και βεβαίως δεν πρόκειται να υπάρξει επηρεασμός σχετικά με την προσπάθεια για την ένταξη στην ΟΝΕ. Θα την πετύχουμε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας». Σημείωσε δε ότι, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο της κυπριακής κυβέρνησης αποφάσισε να βοηθήσει την Ελλάδα με το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Κατέληξε λέγοντας ότι, όσον αφορά την παρουσία του τουρκικού σωστικού συνεργείου, «όπως και η παρουσία του ελληνικού συνεργείου κατά τη διάρκεια των σεισμών στην Τουρκία», «είναι ένδειξη της αλληλεγγύης και της φιλίας την οποία πρέπει να έχουν οι λαοί στην περιοχή, αλλά και γενικότερα οι λαοί για να πορευθούμε ειρηνικά».

    [06] 700 ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Περισσότεροι από 700 μετασεισμοί έχουν γίνει από 3,5 έως 4,7 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι είναι ομαλή η μετασεισμική ακολουθία. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γιώργος Σταυρακάκης, τόνισε ότι υπάρχει μια νέα πραγματικότητα για τα σεισμολογικά δεδομένα του Λεκανοπεδίου και χρειάζεται πλέον ένας συνολικά νέος σχεδιασμός της αντισεισμικής προστασίας. Ο κ.Σταυρακάκης τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες μετασεισμικές δονήσεις, πολλές από τις οποίες μπορεί να είναι ισχυρές.

    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [07] ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ - ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΥΠΟΣ

    Συγκίνηση προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Τουρκίας η είδηση για το μεγάλο σεισμό της Αθήνας και τα δεκάδες θύματα που προκάλεσε. Ολες οι σημερινές εφημερίδες προβάλλουν το θέμα του σεισμού στην ελληνική πρωτεύουσα και δημοσιεύουν άρθρα συμπάθειας και αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό. Με βασικό τίτλο «Περαστικά γείτονα' οι τρείς, με γάλης κυκλοφορίας evgleq_der, «Χουρριέτ», «Μιλλιέτ» και «Σαμπάχ» εκφράζουν την αλληλεγγύη του τουρκικού λαού και επισημαίνουν οτι ο Εγκέλαδος έπληξε την Ελλάδα, είκοσι μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Νικομήδεια. Η κρατική τηλεόραση είχε από χθες το απόγευμα, ως πρώτη είδηση το σεισμό στην Αθήνα, μεταδίδοντας εικόνες από την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά τονίζοντας και την προθυμία του τουρκικού λαού και της πολιτικής ηγεσίας για αποστολή βοηθείας. Αφιέρωσε ακόμη, μεγάλο ρεπορτάζ στην αποστολή του τουρκικού σωστικού συνεργείου, που έφθασε στην Αθήνα τα ξημερώματα. Η ελληνική πρεσβεία στην Αγκυρα κατακλύστηκε από τηλεγραφήματα πολιτικών, αλλά και απλών πολιτών, στα οποία εκφραζόταν η συμπαράσταση του κόσμου για τα θύματα από τη θεομηνία, που χτύπησε τώρα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου. Μεταξύ των μηνυμάτων συμπεριλαμβάνονται τα τηλεγραφήματα του προέδρου της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και του πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ, καθώς και άλλων μελών της τουρκικής κυβέρνησης.

    Οπως γράφουν οι εφημερίδες, ο υπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Τζεμ επικοινώνησε χθες με τον Ελληνα ομόλογό του Γιώργο Παπανδρέου και αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του σεισμού δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

    [08] ΚΛΙΝΤΟΝ - ΓΙΕΛΤΣΙΝ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

    Ο Ρώσος πρόεδρος Μπορίς Γιέλτσιν συζήτησε τους ισχυρισμούς για το ξέπλυμα χρήματος από την πολιτική ηγεσία και τον επιχειρηματικό κύκλο της χώρας του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους σήμερα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου. Ο κ. Γιέλτσιν ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο για την αποστολή ερευνητών που θα επισκεφτεί σύντομα τις ΗΠΑ για να εξετάσει την υπόθεση που έφερε στο φως ο δυτικός τύπος.

    Σχετικά με την εκλογική εκστρατεία στις δύο χώρες, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην άποψη ότι «οι σχέσεις Ρωσίας και Αμερικής δεν πρέπει να μείνουν υπό την ομηρία διεθνών διαφορών». Όσον αφορά στα προβλήματα στις συνομιλίες για τον αφοπλισμό, αποφάσισαν να συζητήσουν το θέμα μετά την ολοκλήρωση του διαλόγου ανάμεσα στους Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους που ξεκίνησαν τις συνομιλίες τους σήμερα στη Μόσχα. Ε.Ρ.

    [09] ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

    Η Γιουγκοσλαβία κατηγόρησε την Κροατία και τη Βοσνία ότι επέτρεψαν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν από τα εδάφη τους για να παρεμβάλλουν στις κρατικές ραδιοφωνικές εκπομπές του Βελιγραδίου, όπως μετέδωσε σήμερα το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug. Ο υπουργός Τηλεπικοινωνιών της Γιουγκοσλαβίας Ιβάν Μάρκοβιτς διαμαρτυρήθηκε και στις δύο χώρες από τις οποίες ζήτησε να σταματήσουν τη μετάδοση της Φωνής της Αμερικής, του BBC, του Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη, της Ντόιτσε Βέλε και Ράδιο Γαλλία, από τις suwm|tgter του Ράδιο Βελιγραδίου. Ε.Ρ.
    Macedonian Press Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegr2html v1.01a run on Wednesday, 8 September 1999 - 20:22:19 UTC