Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

SPECIAL REPORT III (96-10-13)

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency News in Elot928 Greek Directory

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 13 Οκτωβρίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΕΝΩ ΕΙΧΕ "ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ"


    ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΕΝΩ ΕΙΧΕ "ΨΗΛΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ"

    Τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής πυροβόλησαν εν ψυχρώ τον 50χρονο Πέτρο Κακουλλή, ενω αυτός είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά και είχε συμμορφωθεί με τις εντολές της τουρκικής περιπόλου.

    Εκπρόσωπος της Κυπριακής Αστυνομίας δήλωσε ότι ο Κακουλλής, πρόσφυγας απο το Λευκόνοικο και τώρα κάτοικος Αυγόρου, είχε πάει μαζί με τον 27χρονο γαμπρό του πανίκο Χατζηαθανασίου για να μαζέψουν σαλιγκάρια.Ο Χατζηαθανασίου δήλωσε στην αστυνομία ότι ο Κακουλλής απομακρύνθηκε και τον αντιλήφθηκε σε απόσταση 200 μέτρων,πίσω απο τον παλιό αστυνομικό σταθμό της κατεχόμενης Αχνας με τα χέρια ψηλά.Μπροστά του και σε θέση μάχης βρίσκονταν δύο Τούρκοι στρατιώτες, οι οποίοι αφού σκόπευσαν πυροβόλησαν εναντίον του δύο φορές.Οταν ο πεθερός του έπεσε στο έδαφος,σύμφωνα πάντα με την μαρτυρία του Χατζηαθανασίου, οι Τούρκοι τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν εξ επαφής.

    Η κυπριακή αστυνομία εκτιμά,ότι η μαρτυρία αυτή ανατρέπει τους τουρκικούς ισχυρισμούς,ότι η στρατιωτική περίπολος ζήτησε απο τον Κακουλλή να σταματήσει και όταν αυτός προσπάθησε να διαφύγει τότε τον πυροβόλησαν. Στο μεταξύ, οι Τούρκοι πήραν το νεκρό στα κατεχόμενα και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται απο την ανακοίνωση της βρετανικής βάσης της Δεκέλειας,σύμφωνα με την οποία αξιωματούχοι της βάσης βρίσκονται στον τόπο του επεισοδίου.

    Αντικατοχική διαδήλωση

    Αντικατοχική διαδήλωση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στη Λευκωσία απο κατοίκους της Μόρφου ,που διαμαρτύρονται για την συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου ,αλλά και για τη σημερινή εν ψυχρώ δολοφονία του κακουλλή,απο τα στρατεύματα κατοχής.Στη διαδήλωση παίρνουν μέρος η πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Πωλίν Γκρήν και οι Ελληνες ευρωβουλευτές Γιαννος Κρανιδιώτης, Αλέκος Αλαβάνος, Παναγιώτης Λαμπρίας και Κατερίνα Δασκαλάκη.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Sunday, 13 October 1996 - 06:00:50