Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

MPA NEWS IN GREEK (05/09/1996)

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency News in Elot928 Greek Directory

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 5 Σεπτεμβρίου 1996


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

  • [02] ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

  • [03] Γ.ΑΡΣΕΝΗΣ: ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ

  • [04] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • [05] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

  • [06] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ

  • [07] ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

  • [08] Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ

  • [09] ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΤΙ Η ΔΕΘ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

  • [10] Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ - ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

  • [11] ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  • [12] ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΤΙΜΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

  • [13] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

  • [14] ΝΕΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΙΠΠΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

  • [15] Α. ΑΘΕΝΣ: Ο Μ. ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  • [16] ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΔΑ

  • [17] ΕΝΤΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΕΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ


  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [18] Ο ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ

  • [19] ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΚ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

  • [20] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΝΤΑΡ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΟΤΙ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

  • [21] ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ, ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

  • [22] ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

  • [23] ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

  • [24] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

    Για τα εθνικά μας θέματα ενημέρωσε σήμερα τριάντα ομογενείς βουλευτές, υπουργούς και γερουσιαστές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

    Ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στις προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας στο Αιγαίο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά την απόφαση της Τουρκικής εθνοσυνέλευσης να κηρύξει πόλεμο στην Ελλάδα αν η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, τις συστηματικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και το επεισόδιο στα Ιμια. Έκανε δε λόγο για "παραλογισμό της Αγκυρας" και συστηματική παραβίαση εκ μέρους της των διεθνών κανόνων και των διεθνών συνθηκών. Ο κ.Στεφανόπουλος κατήγγειλε την Αγκυρα ότι δημιουργεί τεχνητές διαφορές ώστε να επιβάλλει την εξωτερική της πολιτική και αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων χαρακτήρισε "ιστορικά πλαστογραφημένο κατασκεύασμα" το όνομα που θέλει να χρησιμοποιεί η γειτονική χώρα. "Για λόγους ιστορικούς, εθνολογικούς και γεωγραφικούς τα Σκόπια δεν μπορούν να αποκαλούνται "Μακεδονία", είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ζήτησε τη βοήθεια των ομογενών για την προβολή των εθνικών μας δικαίων στους διεθνείς οργανισμούς.

    [02] ΣΤΗ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ

    Για την Πορτογαλία αναχωρεί αύριο για μονοήμερη επίσκεψη ο Υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος στη συνέχεια θα μεταβεί στο Δουβλίνο προκειμένου να συμμετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνος Μπίκας ο οποίος πρόσθεσε ότι ο κ. Πάγκαλος θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και τα πρόσφατα γεγονότα στην Κύπρο.

    Παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών θα υπογραμμίσει ότι η Τουρκία δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση στην κοινή θέση που είχαν διατυπώσει οι εταίροι στο τελευταίο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών για τους όρους και τις προϋποθέσεις εξομάλυνσης των ευρω-τουρκικών θέσεων και της απελευθέρωσης των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς την Τουρκία.

    [03] Γ.ΑΡΣΕΝΗΣ: ΟΙ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ

    Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει κοινή απόφαση αναφορικά με την κρίση στο νότιο Ιράκ υπογράμμισε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Γεράσιμος Αρσένης.

    "Οι αναταράξεις σε αυτή την περιοχή θα συνεχίζονται και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί" είπε ο κ. Αρσένης ο οποίος, ωστόσο, επισήμανε, ότι "δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος όσον αφορά την Ελλάδα αλλά η αποσταθεροποίηση σε εκείνη την περιοχή δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις και στον δικό μας χώρο".

    [04] ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Επιστολή προς όλους τους υποψηφίους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Εβερτ ο οποίος το απόγευμα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο Κερατσίνι και τον Κορυδαλλό.

    Ο κ. Εβερτ επισημαίνει ότι το κόμμα εισέρχεται τώρα στην τελική ευθεία για τη μάχη των εκλογών και απευθύνει έκκληση για συνεργασία. Ζητά ακόμη να επικρατεί ήπιο πολιτικό κλίμα και πνεύμα διαλόγου τονίζοντας χαρακτηριστικά "με τη στάση μας πρέπει να πείσουμε όλους ότι η Νέα Δημοκρατία μέσα από την προεκλογική της εκστρατεία εγκαινιάζει τη νέα εποχή του σύγχρονου ύφους και ήθους".

    "Για έξαρση παλαιοκομματικού αναχρονισμού" κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος σε δηλώσεις του από την Ξάνθη όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

    Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφερόμενος στη θεμελίωση από τον πρωθυπουργό του έργου κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων δήλωσε ότι η κυβέρνηση "πανηγυρίζει ένα έργο που στηρίζεται σε μια ληστρική σύμβαση σε βάρος των συμφερόντων του δημοσίου, που θυμίζει αποικιοκρατικές δεσμεύσεις και διαπνέεται από την αναχρονιστική λογική του μεγάλου κόστους και της αντιαναπτυξιακής σπατάλης πόρων και χρημάτων". Πρόσθεσε ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να δοθούν για την ανάπτυξη της περιφέρειας και ιδίως της Θράκης και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και την Πολιτική Ανοιξη για καλλιέργεια κλίματος ξενοφοβίας. "Η Νέα Δημοκρατία ζητά πογκρόμ κατά των ξένων εργατών και η Πολιτική Ανοιξη ζητά αποκλεισμό των Μουσουλμάνων από τα ψηφοδέλτια στη Θράκη" κατέληξε.

    Περιοδεία από την Κρήτη και το Ανατολικό Αιγαίο μέχρι τον Έβρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης Αντώνης Σαμαράς. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα μιλήσει το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Καβάλα.

    [05] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

    Στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης φθάνει αύριο το απόγευμα(19.15) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός Κώστας Sgl_tgr, ξεκινώντας την τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας.

    Αμέσως μετά ο κ.Σημίτης, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της 61ης Δ.Ε.Θ.,αναμένεται να αναφερθεί στον ιδιαίτερο ρόλο του Βορειοελλαδικού χώρου στην πορεία ανάπτυξης της χώρας, της διασύνδεσής του με τον Βαλκανικό περίγυρο καθώς και στα έργα υποδομής σε Μακεδονία και Θράκη.Ακολούθως η Διοίκηση της Δ.Ε.Θ. θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή του Πρωθυπουργού στους κήπους του Κυβερνείου.

    Το πρωί του Σαββάτου (10π.μ.) πρώτος σταθμός του κ.Σημίτη θα είναι η Βέροια, όπου θα τον υποδεχθεί ο λαός της Ημαθίας στο Πάρκο της Ελιάς. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων στη Νομαρχία και το Δημαρχείο της Ημαθίας για να αναχωρήσει, με ενδιάμεσο σταθμό το Δήμο Ειρηνούπολης, με προορισμό τα Γιαννιτσά του Νομού Πέλλας, όπου θα φθάσει στη 1 το μεσημέρι. Ακολουθούν το Αιγίνειο της Πιερίας(14.30) και η Χαλκηδώνα του Νομού Θεσσαλονίκης (15.00) και το βράδι σε Δείπνο προς τιμή του στο Συνεδριακό Κέντρο"Ιωάννης Βελλίδης", ο Πρωθυπουργός θα εκφωνήσει την καθιερωμένη απολογιστική αλλά και προγραμματική ομιλία για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

    Την Κυριακή στις 10 το πρωί θα ξεναγηθεί από τη Διοίκηση της Δ.Ε.Θ. στους εκθεσιακούς χώρους της 61ης Δ.Ε.Θ., ενώ το μεσημέρι (13.00) ο κ. Σημίτης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου "Ι.Βελλίδης".

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Πρωθυπουργός ολοκληρώνει την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα με επίσκεψη στο Νομό Σερρών και σταθμούς τον Λευκώνα(18.30) και τις Σέρρες(19.00).Αργά το βράδι ο κ. Σημίτης θα επιστρέψει στην Αθήνα.

    [06] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ

    Ο Πρωθυπουργός θεμελιώνει τα έργα κατασκευής του αεροδρομίου των Σπάτων σε μια ώρα.

    Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι χθεσινές εξαγγελίες του κ.Σημίτη για αγρότες, μικρομεσαίους και συνταξιούχους.

    Στα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός περιλαμβάνονται η μετατροπή του ΟΓΑ σε ταμείο κύριας ασφάλισης των αγροτών, η αύξηση του αφορολόγητου του εισοδήματος του στο 50%, η τιμαριθμοποίηση των κατώτατων ορίων των συντάξεων, η αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος καθώς και η κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης.

    Εντός της προσεχούς τετραετίας, ο Μιλτιάδης Εβερτ χαρακτήρισε λόγια κενά περιεχομένου τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ότι τα περί σταδιακής κατάργησης των αντικειμενικών κριτηρίων αποτελούν στην ουσία ομολογία του άδικου χαρακτήρα του μέτρου και κατηγόρησε τον κ.Σημίτη για εμπαιγμό των συνταξιούχων και για αναξιοπιστία.

    Πρόσκληση για τηλεοπτικό διάλογο προς τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων απηύθυνε από τα Γιάννενα ο Αντώνης Σαμαράς jak~mtar τους κυρίους Σημίτη και Εβερτ να δηλώσουν ευθέως στον ελληνικό λαό εάν προτίθεται να εφαρμόσουν προγράμματα λιτότητας από την επόμενη των εκλογών.

    Συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης θα δώσει στις 12 το μεσημέρι στο Ζάππειο η Αλέκα Παπαρήγα.

    Στην Κομοτηνή περιοδεύει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας θα μιλήσει στις 8:30 το βράδυ σε συγκέντρωση στην Καβάλα.

    [07] ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕ Ο ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ

    Νίκη του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές πρόβλεψε ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε ομιλία του ενόψει της έναρξης του προεκλογικού αγώνα. Σ αυτές τις εκλογές, είπε, κρίνεται το νέο πολιτικό σκηνικό και το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμ που μπορεί να εγγυηθεί περίοδο πολιτικής σταθερότητας.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος επισήμανε την ανάγκη να προχωρήσει ενωμένο το ΠΑΣΟΚ και τόνισε πως εγγύηση για την πορεία του αποτελούν η συνέχεια, η ιστορία, η ιδεολογία και ο ιδρυτής του Κινήματος Ανδρέας Παπανδρέου.

    Κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Εβερτ, ότι είναι συνυπεύθυνος και υπόλογος, μαζί με τον κ. Κ. Μητσοτάκη, για την καταστροφή που επέφερε στην Ελλάδα η κυβέρνηση της Ν.Δ την περίοδο 1990-93 και ευχήθηκε στον κ. Εβερτ "μακρά θητεία στους πάγκους της αντιπολίτευσης".

    Αναφερόμενος στην ελληνοτουρκική κρίση και την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας ο κ. Τσοχατζόπουλος, τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει με αποφασιστικότητα στις προκλήσεις και σημείωσε την ανάγκη αμυντικής θωράκισης της χώρας.

    Σε ερώτηση για το θέμα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Αριστεράς, είπε ότι "γνήσια συνεργασία" εκδηλώθηκε στις νομαρχιακές εκλογές και πρόσθεσε:" Τέτοιες συνεργασίες θα επιβληθούν εκ των πραγμάτων και εμείς να μην τις θέλουμε. Κι αυτό πρέπει να το καταλάβουν τα κόμματα που θα προκύψουν μετά τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη (ανεργία, κυκλοφοριακό κ.α.), λέγοντας ότι η πόλη ασφυκτιά, και υποσχέθηκε πως τα μεγάλα έργα (μετρό, υποθαλάσσια αρτηρία κλπ) θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη τριετία. Για το θέμα της ανεργίας πρότεινε τη δημιουργία πολυκέντρων κοινωνικής αλληλεγγύης και δήλωσε πως κάθε εβδομάδα θα κάνει και νέες προτάσεις για τα προβλήματα της πόλης. Εξέφρασε ακόμα την ελπίδα πως μετά τις εκλογές θα βρεθεί λύση, με τη συνεργασία των παραγωγικών φορέων και των εργαζομένων, για τις δύο εφημερίδες "Μακεδονία", "Θεσσαλονίκη" του συγκροτήματος Βελλίδη.

    Την ομιλία του κ. Τσοχατζόπουλου προλόγισε ο γραμματέας της Ν.Ε Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Μαμέλης, ενώ παραβρέθηκαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος, η γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου και συνυποψήφιοι βουλευτές.

    [08] Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ

    "Η Νέα Δημοκρατία χαίρεται γιατί ο κ. Σημίτης δικαιώνει μία aj|lg μεγάλη επιλογή της, γιατί τόσο η απόφαση όσο και η επιλογή του χώρου αλλά και του τρόπου χρηματοδότησης του έργου του αεροδρομίου των Σπάτων ανήκουν στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας ενώ ο κ. Σημίτης και το κόμμα του μόνο αρνητική συμβολή έχουν να επιδείξουν". Αυτό δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος πρόσθεσε ότι "ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση" για ένα έργο της Νέας Δημοκρατίας που, όπως είπε, εγκαινιάζεται μετά από 18 χρόνια εξ' αιτίας της πολύχρονης εγκατάλειψής του από το ΠΑΣΟΚ.

    Η περίπτωση αυτή αποδεικνύει ποιοι τραβάνε μπροστά και ποιοι αντιγράφουν τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας με καθυστέρηση δεκαετιών" κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

    [09] ΚΙΝΔΥΝΟ ΟΤΙ Η ΔΕΘ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΔΙΑΒΛΕΠΕΙ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Τον κίνδυνο ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί με αθέμιτο τρόπο τα εγκαίνια της 61ης ΔΕΘ, επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τρία χρόνια "απραξίας", στα οποία, όπως δεν πραγματοποιήθηκε κανένα μεγάλο έργο στη Θεσσαλονίκη.

    Στην πρώτη του συνέντευξη, ενόψει της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Καραμανλής κάλεσε τον κ. Σημίτη να ασκήσει κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις, κα κάνει αυτοκριτική για τις δικές του ευθύνες και να ζητήσει συγγνώμη από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.

    Σε περίπτωση που ο πρωθυπουργός εξαγγείλει έργα που έχουν εξαγγελθεί στο παρελθόν, ο κ. Καραμανλής, είπε ότι θα είναι αναγκασμένος να τον καταγγείλει για "υποκρισία και εσκεμμένα κέρδη".

    Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις εξαγγελίες της Ν.Δ τόνισε ότι αυτές δεν είναι καινούριες αλλά περιλαμβάνονται εδώ και δύο χρόνια στο πρόγραμμα της ενώ τα επτά μέτρα που προβάλλει ο κ Εβερτ αποτελούν τις στρατηγικές προτεραιότητας του κόμματος του.

    Σχετικά με το Σκοπιανό απέδωσε ευθύνη σε όλες τις κυβερνήσεις για τα σοβαρά λάθη που έχουν γίνει και χαρακτήρισε ως απερίσκεπτο λάθος τον διάλογο που άρχισε την άνοιξη του ΄96 για τη σύνθετη ονομασία του γειτονικού κράτους. Πρόσθεσε δε ότι προϋπόθεση για την συζήτηση με τα Σκόπια είναι η αλλαγή της στάσης τους.

    Όσον αφορά τα έργα της Εγνατίας οδού, της ύδρευσης της Θεσσαλονίκης, του βιολογικού καθαρισμού του λιμανιού και του αεροδρομίου τόνισε ότι κανένα από αυτά δεν ολοκληρώθηκε ενώ αναφερόμενος στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας είπε ότι ήταν μια ευκαιρία που χάθηκε και επισήμανε ότι κανένα από τα τέσσερα μεγάλα έργα δεν θα είναι έτοιμο πριν από το τέλος του 1997.

    [10] Α.ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ. ΕΞΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ - ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Για παροχές προς το κεφάλαιο και όχι προς τους εργαζόμενους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες του, η Γενική Γραμματέας του KKE, Αλέκα Παπαρρήγα, σε sum]mteung τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο Ζάππειο. Δριμεία κριτική άσκησε η κ.Παπαρήγα και κατά του Προέδρου της Ν.Δ., Μιλτιάδη Εβερτ, τον οποίο επέκρινε, όπως και τον κ. Σημίτη, για "πολιτική δουλοπρέπειας" έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Πρωταγωνιστής της ανάπτυξης, τόνισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, δεν μπορεί να είναι το μεγάλο κεφάλαιο και τόνισε ότι ο κ. Σημίτης δεν έκανε καμία αναφορά για την ανάγκη εφαρμογής κλαδικής και τομεακής πολιτικής, υπέρ της ανάπτυξης των συνεταιρισμών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που μπορούν, όπως σημείωσε να βοηθήσουν συνολικά στην ανάπτυξη της χώρας.

    Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, τα μέτρα που εξήγγειλε τόσο η Κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μέτρα λιτότητας και λιτότητα με ανάπτυξη δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Πρόσθεσε, δε, ότι οι συντάξεις του ΟΓΑ δεν πρόκειται ποτέ, σύμφωνα με όσα είπε χθες ο κ. Σημίτης, να εξισωθούν με τις συντάξεις των άλλων ασφαλιστικών ταμείων.

    Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική, η κ.Παπαρήγα εξέφρασε φόβους για επιδείνωση των εξωτερικών προβλημάτων της χώρας μετά τις εκλογές, καθώς, όπως είπε η Κυβέρνηση θα βρεθεί μπροστά σε μεγαλύτερα διλήμματα. Προέβλεψε, μάλιστα, ότι ίσως πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ ή μετά τις εκλογές θα δρομολογηθεί ο διαμελισμός του Αιγαίου και η διχοτόμηση της Κύπρου ενώ έκανε λόγο για ορατό κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα ανάμεσα σε δύο μέτωπα, του Ιράκ και της Βοσνίας, αφού, όπως σημείωσε, η ειρήνη στη Βοσνία δεν έχει ακόμα εδραιωθεί. Κατηγόρησε επίσης την Κυβέρνηση για τη στάση της σχετικά με τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράκ, λέγοντας ότι δεν προέβη ούτε σε μια απλή καταδίκη.

    Αναγκαία χαρακτήρισε επίσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ και τη συνειδητοποίηση από το λαό και τους πολιτικούς των προβλημάτων της χώρας, και της ανάγκης αντίστασης στη θύελλα των Βρυξελλών και των πολυεθνικών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι μερικοί πολιτικοί, όπως ο Καραμανλής, έλεγαν όχι,δήλωση, η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση.

    [11] ΤΟ ΔΗΚΚΙ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

    Τη συμμετοχή του ΔΗΚΚΙ από σήμερα στις συνεδριάσεις της Διακομματικής Επιτροπής για τις εκλογές ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπηρεσιακός Υπουργός Τύπου Δημήτρης Κώνστας.

    Ο κ. Κώνστας γνωστοποίησε ότι με δική του ευθύνη και μέχρις ότου υπάρξει σχετική απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής το ΔΗΚΚΙ θα μπορεί να χρησιμοποιεί το Ζάππειο Μέγαρο για τις συνεντεύξεις Τύπου, εφόσον το ζητήσει.

    Ο υπουργός Τύπου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον προγραμματισμό των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών ενώ πρόσθεσε ότι υπήρξε πνεύμα καλής θέλησης και στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

    Διευκρίνισε, εξάλλου, ότι το Σαββατοκύριακο θα μπουν οι κανόνες συμμετοχής για το σύνολο των κομμάτων στη Διακομματική Επιτροπή.

    [12] ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΚΤΙΜΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

    Ως τη χαριστική βολή στη φετινή κρίση του ελληνικού τουρισμού χαρακτηρίζει την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των εκλογών ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

    Στη διαπίστωση αυτή προβαίνει ο Σύνδεσμος λόγω της "μαύρης τρύπας", που όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, δημιούργησε η προκήρυξη των εκλογών στον εσωτερικό τουρισμό, με πλήθος ακυρώσεων λόγω των ανακλήσεων των αδειών του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, αλλά και της ανασφάλειας που χαρακτηρίζει τον Ελληνα πολίτη ενόψει εκλογών.

    "Πιστεύουμε ότι το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε δεν πρέπει τουλάχιστον να δημιουργήσει διαμάχη μεταξύ των τουριστικών πρακτόρων, των ξενοδόχων και άλλων ασχολούμενων στον τουρισμό και επιβάλλεται να λύνονται τυχόν διαφορές με βάση την καλή πίστη και την κατανόηση", επισημαίνει ο Σύνδεσμος.

    Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμά ότι στις περιπτώσεις που ο ταξιδιωτικός πράκτορας έχει καλύψει τη δαπάνη των υπηρεσιών των πελατών του προς τους τρίτους (ξενοδόχους, μεταφορείς, κ.ο.κ) και είναι αδύνατη η επιστροφή των χρημάτων, είναι φυσικό η ζημιά να βαρύνει εκείνους που ακύρωσαν τις υπηρεσίες.

    [13] ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΒΕΡΓΙΝΑ" ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

    Με δύο παραστάσεις των "Tsiko and the Gypsies" και μία του Λευτέρη Πανταζή ξεκινά σήμερα το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του θεάτρου "Βεργίνα", που έχει δημιουργήσει η "Hyatt Regency Hotels and Tourism Thessaloniki S.A." εντός των χώρων του καζίνο Θεσσαλονίκης, "Regency". Εξάλλου, σήμερα στις 7.30 μ.μ. θα τελεστούν και τα επίσημα εγκαίνια του καζίνο, το οποίο όμως λειτουργεί ήδη από την περασμένη πέμπτη, καθώς η διοίκηση του επιθυμούσε να προηγηθεί των εγκαινίων, ένα soft opening.

    Οι "Tsiko and the Gypsies" -όπως ονομάζεται το νέο σχήμα που δημιούργησαν πρόσφατα τα δύο από τα τρία βασικά μέλη των "Gipsy Kings"- εμφανίζονται σήμερα στις 9.45 μ.μ. και στις 12 τα μεσάνυχτα. Ο δε Λευτέρης Πανταζής θα εμφανιστεί στις 2 το πρωί. Η είσοδος στις σημερινές παραστάσεις θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, επ' ευκαιρία των εγκαινίων του καζίνο.

    Αύριο, Παρασκευή, θα εμφανιστούν σε δύο παραστάσεις -9.45 μ.μ. και 12 τα μεσάνυχτα- οι "Tsiko and the Gypsies". Το Σαββατοκύριακο θα εμφανιστούν και πάλι οι "Tsiko and the Gypsies" και ο διάσημος τενόρος Jose Carreras. Συγκεκριμένα, το Σάββατο εμφανίζεται στις 11 μ.μ. ο Jose Carreras και στη 1.15 π.μ. οι "Tsiko and the Gypsies", ενώ την Κυριακή στις 10 μ.μ είναι προγραμματισμένη η συναυλία του Jose Carreras και ακολουθεί αυτή των "Tsiko and the Gypsies", στις 12.30 π.μ.

    Δευτέρα και Τρίτη θα τραγουδήσει στο "Βεργίνα" η Μίλβα -στις 10 μ.μ.- και οι "Tsiko and the Gypsies", στις 12.30 π.μ.

    Ακόμη δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες των παραστάσεων που θα δώσει στη Θεσσαλονίκη η Natalie Cole, αλλά ως πιθανότερες ημέρες θεωρούνται η προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.

    Το εισιτήριο στις συναυλίες των "Tsiko and the Gypsies" -με εξαίρεση την πρώτη, στην οποία η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις- κυμαίνεται από 20.000-25.000 δρχ. ανάλογα με τη θέση, ενώ για το Jose Carreras μεταξύ 40.000 και 45.000 δρχ. Σημειώνεται, ότι προκειμένου κανείς να παρακολουθήσει οποιαδήποτε από τις συναυλίες που θα "φιλοξενεί" το θέατρο "Βεργίνα", πρέπει να περάσει από όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες - registration, έκδοση κάρτας μέλους και εισιτήριο- καθώς εισέρχεται στους χώρους του καζίνο.

    [14] ΝΕΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΙΠΠΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

    Νέους αρχαιολογικούς χώρους στα ορεινά του Βελενδού Κοζάνης εντόπισαν οι επιστήμονες που συνόδευαν την αναβίωση της ιστορικής πορείας των έφιππων αρχαίων Μακεδόνων από την Αιανή στη Βεργίνα, η οποία ολοκληρώθηκε χτες με πλήρη επιτυχία. Υπενθυμίζεται ότι την πορεία ακολουθούσε επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από αρχαιολόγους, τοπογράφους και φωτογραφο-σκηνοθέτη, που βιντεοσκόπησαν όλη τη διαδρομή. "Χαρτογραφήσαμε τον δρόμο που ακολουθήσαμε, αλλά και όλα τα παράλληλα μονοπάτια, εντοπίσαμε νέους αρχαιολογικούς οικιστικούς χώρους και εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας για την ιστορική τοπογραφία", είπε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αρχαιολόγος Γεωργία Καραμήτρου, διευθύντρια του μουσείου της Αιανής.

    Οι κατοικοι των δήμων και των κοινοτήτων που συνάντησαν στην πορεία τους οι έφιπποι, τους υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σε ανάλογες ιστορικές πορείες που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον. "Στο εξωτερικό τέτοιες πορείες γίνονται κάθε χρόνο και μάλιστα λαμβάνουν σε αυτές μέρος υπουργοί και πρωθυπουργοί. Εδώ θεωρείται από κάποιους ως κάτι εκκεντρικό, αλλά για μας είναι πολύ σημαντικό, γιατί πέρα από το καθαρά επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον, έχει και ψυχαγωγικό ρόλο", συμπλήρωσε η κ.Καραμήτρου.

    Όντως, η πρώτη αυτή πορεία που πραγματοποιήθηκε, βοήθησε στο να συγκεκριμενοποιηθούν οι συνθήκες ταξιδιού και οι χιλιομετρικές ενδείξεις που αναφέρονταν σε αρχαία κείμενα, αλλά και στο να ανακαλυφθούν νέοι, πιθανώς ενδιαφέροντες αρχαιολογικοί χώροι.

    [15] Α. ΑΘΕΝΣ: Ο Μ. ΔΟΥΚΑΚΗΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Την πεποίθηση ότι ο Μάικλ Δουκάκης θα συμβάλλει δυναμικά και θα βοηθήσει στην προώθηση των εθνικών θεμάτων της Ελλάδας εξέφρασε σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού, Άντριου Άθενς.

    Ο κ. Άθενς χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επίσκεψη του Δουκάκη στην Ελλάδα και τις επαφές που έχει με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, γιατί διατηρεί στενούς δεσμούς τόσο με την εκπρόσωπο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μαντλίν Ολμπράιτ- η οποία είχε πρόσφατα έρθει στη χώρα μας στο πλαίσιο της αμερικανικής πρωτοβουλίας για επίλυση του Κυπριακού-, όσο και με άλλους Αμερικανούς παράγοντες.

    Επίσης ο κ. Άθενς αναφερόμενος στις επαφές που έχουν με την ελληνική πολιτική ηγεσία οι 30 ομογενείς υπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές, επεσήμανε ότι αυτό το δίκτυο επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των ομογενών πολιτικών και της ελληνικής κυβέρνησης θα συμβάλλει στη γνωστοποίηση των εθνικών μας θεμάτων τόσο στις χώρες τους όσο και στον ΟΗΕ.

    Σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της Κύπρου επεσήμανε ότι η ελληνική ομογένεια κινητοποιήθηκε άμεσα και ότι κατά την ενημέρωση επιφανών πολιτικών παραγόντων των ΗΠΑ συγκλονίστηκαν από την τουρκική βαρβαρότητα και την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο Ελληνοκυπρίων ηρώων, Ισαάκ και Σολωμού.

    Αναφέρθηκε ακόμα στις δεσμεύσεις του Μπιλ Κλίντον για την προώθηση -επίλυση του Κυπριακού και την εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας, επισημαίνοντας όμως ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις ΗΠΑ είναι προεκλογική περίοδος και ότι πολλές φορές ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί. Ο κ. Άθενς καταλήγοντας τόνισε ότι θα περιμένουμε για άλλη μια φορά αν τα λόγια θα θα γίνουν πράξεις.

    [16] ΓΙΓΑΝΤΟΑΦΙΣΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΔΑ

    Αρχισε η τοποθέτηση γιγαντοαφισών στους κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους της περιοχής της Τάμπα της Φλόριδας των ΗΠΑ, οι οποίες προβάλλουν τα δίκαια αιτήματα του κυπριακού λαού και τη βαρβαρότητα των τουρκικών δυνάμεων κατοχής και γενικότερα της Τουρκίας, προς ενημέρωση του αμερικανικού λαού.

    Η τοποθέτηση των γιγαντοαφισών πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας Φλόριδας, που μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού "Η Φωνή των Ελλήνων" της περιοχής, συγκέντρωσε το ποσό των 7.000 περίπου δολαρίων, το οποίο καλύπτει την κατασκευή των αφισών και την παραμονή τους στους κεντρικούς αυτοκινητόδρομους της Τάμπα επί έναν μήνα.

    Οι γιγαντοαφίσες, έξι συνολικά, φέρουν συνθήματα όπως "Οι Ελληνοαμερικανοί απαιτούν να δοθεί τέλος από την Τουρκία στην κατοχή της Κύπρου" και "Οι Ελληνοαμερικανοί απαιτούν η ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας να σταματήσει να απειλεί την Ελλάδα και να σκοτώνει αμάχους πολίτες", σύνθημα το οποίο φέρει και έγχρωμη φωτογραφία του ξυλοδαρμού του Τάσου Ισαάκ από τους εγκαθέτους του Mtemjt\r.

    Στην προσπάθεια αυτή της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας συνέβαλαν οικονομικά οι ομογενείς της περιοχής και ο Παγκύπριος Σύλλογος Φλόριδας, με το ποσό των 2.000 δολαρίων.

    Στόχος της Κοινότητας είναι να παραμείνουν οι αφίσες με τα συνθήματα για μεγαλύτερο διάστημα του ενός μήνα, εφόσον σε δεύτερη φάση συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό.

    [17] ΕΝΤΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΕΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

    'Εντεκα έλληνες χαράκτες εκθέτουν τα έργα τους στις αίθουσες του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού στο Βερολίνο (ΙΕΠ), έως και τις 23 Σεπτεμβρίου. Η έκθεση των χαρακτικών στη γερμανική πόλη διοργανώνεται από το ΙΕΠ σε συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Πινακοθήκη.


    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [18] Ο ΜΠΙΛ ΚΛΙΝΤΟΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ

    Την ολοκλήρωση των αμερικανικών επιθέσεων στο Βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε ο Μπίλ Κλίντον, τονίζοντας ότι οι Ιρακινές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τις περιοχές των Κούρδων.

    Διευκρίνισε πάντως ότι η κατάσταση δεν είναι μόνιμη και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων επιθέσεων αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

    Σύμφωνα με το Ιρακινό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Σαντάμ Χουσεϊν, επισκέφτηκε στο αρχηγείο φερόμενος για να δώσει νέες οδηγίες για την προάσπιση του Ιρακινού εναέριου χώρου και εδάφους.

    Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ ότι εξαπέλυσαν και νέα επίθεση χθες βράδυ στο κέντρο της Βαγδάτης. Την κατηγορία αυτή διέψευσε πάντως ο Μπίλ Κλίντον.

    [19] ΖΩΝΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΡΑΚ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

    Σχέδιο για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο εσωτερικό του Βόρειου Ιράκ ώστε να περιορίζεται η δράση των αυτονομιστών του Κουρδιστών, πρότεινε η Αγκυρα, υποδηλώνοντας έτσι τις ανησυχίες της για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι τελευταίες εξελίξεις στο Βόρειο Ιράκ.

    Η αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικων της Τουρκίας Τανσου Τσιλερ είχε δηλώσει χθες ότι αντάρτες του κόμματος των Κουρδων Εργατών, συγκεντρώνονται στο Βόρειο Ιράκ και προειδοποίησε ότι η Αγκυρα θα επέμβει για να εμποδίσει τους αντάρτες να εισέλθουν στα τουρκικά εδάφη, λαμβάνοντας όλα "τα αναγκαία μέτρα".

    Λίγο αργότερα εκπρόσωπος του τουρκικου υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η ζώνη ασφαλείας θα έχει πλάτος μόνο 5-10 χιλιομετρα κατά μηκος των συνόρων ανάμεσα στις δυο χωρες και ότι η ζώνη αυτή δεν συνιστά τουρκική κατοχή ιρακινών εδαφών.

    Για το προτεινόμενο σχέδιο της Αγκυρας, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπαρτμεντ Γκλυν Ντέηβις, δήλωσε ότι "οι ΗΠΑ το εξετάζουν υπό το πρίσμα του γενικότερου πλαισίου της περιοχής"

    Ο κ.Ντέηβις είπε ότι η Τουρκία έχει πληροφορήσει την Ουάσιγκτον για τα σχέδιά της ομως η αμερικανική κυβέρνηση επιφυλάχθηκε να απαντήσει ενώ τόνισε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν στην Τουρκία επι πολλά χρόνια το δικαίωμα να αντιμετωπίζει τις επιθέσεις των ανδρών του ΡΚΚ που έχουν το ορμητήριό τους στις προστατευόμενες από τις δυτικές εναέριες δυνάμεις, περιοχές του Βορείου Ιράκ.

    [20] ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΝΤΑΡ ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΟΤΙ ΕΒΛΑΨΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ

    Αντιδράσεις προκάλεσε στις εθνικιστικές οργανώσεις η δήλωση του γιου του Ραούφ Ντενκτάς, Σερντάρ, ότι έκαναν κακό και έβλαψαν την εικόνα του ψευδοκράτους κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων των Κυπρίων.

    Στο μεταξύ η τουρκική εφημερίδα "Βατάν" χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Σερντάρ "ως ατυχείς".

    Εξάλλου, ο τουρκοκυπριακός τύπος γράφει ότι ψευδοκράτος και Τουρκία, υπέγραψαν συμφωνία για συνεργασία σε περιπτώσεις θαλάσσιων ατυχημάτων και στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας θα ιδρυθεί στην τουρκοκρατούμενη Κύπρο κέντρο έρευνας και διάσωσης που θα μπορεί να συνεργάζεται με άλλες χώρες.

    [21] ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ, ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

    Τη λύπη του για τα τραγικά γεγονότα της Δερύνειας και τις δολοφονίες των δύο νέων από το Παραλίμνι εξέφρασε ο πρόεδρος του τουρκοκυπριακού Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης Μουσταφά Ακκιντζί σε δηλώσεις του σε κυπριακή εφημερίδα.

    "Η γεωγραφία και η ιστορία μας υποχρεώνουν να ζήσουμε μαζί και πρέπει να βρούμε τρόπο" τόνισε ο κ.Ακκιντζί, ο οποίος επισκέφτηκε χθες την Πύλα και συζήτησε με Τουρκοκύπριους κατοίκους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ύστερα από τα θλιβερά γεγονότα.

    Στην Πύλα Έλληνες και Τούρκοι καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης που υπήρχε και παλαιότερα.

    [22] ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΥΣΤΡΑΛΟΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ

    Οξύτατη επίθεση κατά του Αυστραλού υπουργού Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, εξαπέλυσε ο ελληνικής καταγωγής σκιώδης υπουργός Δικαιοσύνης, γερουσιαστής Νίκος Μπόλκας.

    Σε γραπτή δήλωσή του, η οποία δόθηκε από το γραφείο του στην Καμπέρα, ο κ. Μπόλκας, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα μαζί με άλλους ομογενείς πολιτικούς, καλεί τον ομοσπονδιακό πρωθυπουργό, Τζον Χάουαρντ, "να κρατήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, όσο πιο μακριά γίνεται από την Ελλάδα και την Κύπρο".

    "Στους τελευταίους μήνες, τονίζει ο γερουσιαστής, η Αυστραλία pq|dyse την ελληνική και κυπριακή παροικία της Αυστραλίας και την πάγια θέση της Αυστραλίας υπέρ της διεθνούς ειρήνης". Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Ελληνοαυστραλός γερουσιαστής μετά από επίσκεψή του στα νησιά του Αιγαίου, κοντά στις τουρκικές ακτές.

    Τον Αυστραλό υπουργό Εξωτερικών κατηγόρησε ο κ.Μπόλκας και ότι παρά λίγο να καταστρέψει τις σχέσεις της Αυστραλίας με την Ασία. "Η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του αποτελεί προδοσία για τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου", είπε, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο κ.Ντάουνερ αναφέρθηκε στα πρόσφατα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, χωρίς να καταδικάσει την Τουρκία. Επίσης ότι αρνήθηκε να πάρει θέση υπέρ της Ελλάδας στο θέμα του Αιγαίου, παρά τις απροκάλυπτες τουρκικές επεκτατικές βλέψεις, και ότι έδωσε εντολή στο αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών να ακολουθεί "πιο ήπια" στάση στο Σκοπιανό, ώστε σε αντάλλαγμα η Αυστραλία να πάρει κάποιες ψήφους ευρωπαϊκών χωρών στον ΟΗΕ.

    "Οι αποφάσεις αυτές από έναν υπουργό, που δε μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του, αποτελούν προδοσία για την ελληνική και κυπριακή παροικία της Αυστραλίας, αλλά και άδοξη οπισθοχώρηση από τις προηγούμενες θέσεις της Αυστραλίας", καταλήγει ο κ. Μπόλκας.

    Παράλληλα διερωτάται τι απέγιναν οι φωνές των Φιλελευθέρων της Αυστραλίας που επέκριναν την πολιτική που ακολουθούσε η Εργατική Κυβέρνηση. "Τώρα, είπε, σωπαίνουν και δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα κίνητρά τους ήταν ψηφοθηρικά".

    [23] ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.

    Αναστάτωση προέκυψε, κατά τη διάρκεια της 3ης συνεδρίασης της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής (Ιnterim Committee) της Τράπεζας του Ευξείνου Πόντου, αναφορικά με τις προθεσμίες καταβολής των μεριδίων από τα κράτη-μέλη.

    "Οι επικεφαλής της συνεδρίασης μιλούν για όσο το δυνατόν ταχύτερη καταβολή των χρημάτων, χωρίς να καθορίζουν συγκεκριμένη προθεσμία", ανέφερε μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων - κατά τη διάρκεια ενός από τα διαλείμματα της συνεδρίασης- ο εκπρόσωπος της Ρωσίας, Νικολάι Κράσσκοφ. "Ωστόσο, στην προηγούμενη συνεδρίαση, που είχε γίνει σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, είχε συμφωνηθεί ότι το συνολικό μερίδιο κάθε χώρας θα κατατεθεί σε διάστημα οκτώ ετών. Η επίσπευση αυτή αποτέλεσε, σήμερα, είδηση για όλους τους εκπροσώπους, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι τα κράτη-μέλη δε θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα νέα δεδομένα. Εκπληξη προξένησε, από την άλλη, το γεγονός ότι η ελληνική αντιπροσωπεία ήταν η μόνη που αποδέχθηκε αμέσως την επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής των χρημάτων".

    Πάντως, ο προεδρεύων στη συνεδρίαση γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, Νίκος Ζαχαριάδης, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι εντός 10 ημερών θα έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τα έγγραφα επικύρωσης από όλες τις χώρες. Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος -που κήρυξε την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης- εμφανίστηκε επίσης αισιόδοξος ότι η λειτουργία της Τράπεζας θα ξεκινήσει την πρώτη Ιανουαρίου του 1997.

    Την Interim Committee -που συνεδριάζει από το πρωί- απασχόλησε η ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης της ιδρυτικής Συμφωνίας, από τα 11 κράτη-μέλη της Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου.

    Μέχρι στιγμής, πάντως -εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων- δεν έχουν επικυρώσει την ιδρυτική συμφωνία τα κοινοβούλια της Ουκρανίας, της Γεωργίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Βουλγαρίας. "Οι διαδικασίες αυτές πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, ούτως ώστε να περάσουμε στο στάδιο εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων των κρατών-μελών", επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης.

    Το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται σε περίπου 1,5 δισ.δολ., ενώ για τη σύστασή της απαιτείται αρχικό κεφάλαιο ίσο τουλάχιστον με το 10% του ποσού αυτού.

    Εξάλλου, στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης αναγράφεται και το θέμα της οριστικής στέγασης και εγκατάστασης της Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη. Οπως ανέφερε σχετικά ο κ. Πετσάλνικος, έχει βρεθεί για το σκοπό αυτό οικόπεδο σε κεντρικό σημείο της πόλης, το οποίο μάλιστα έχει ήδη αποχαρακτηρίσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

    [24] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Ως το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, χαρακτήρισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συμμετείχαν στην συζητηση στρογγυλής τράπεζας για το θέμα των δημοτικών εκλογών, τις μεταρρυθμίσεις που εγκρίθηκαν ομόφωνα και αφορούν στην εκλογική διαδικασία.

    Κοινή υπήρξε η εκτίμηση ότι με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών που έχουν προκηρυχθεί για τις 20 Οκτωβρίου ενώ πολιτικοί σχολιαστές εκτιμουν ότι το πολιτικό αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί από τις βουλευτικές εκλογές της 26ης Μαίου και το οποίο επιτάθηκε με την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές, βαδίζει στο τέλος του.

    Η συμφωνία, προβλέπει το διορισμό από τις τάξεις της αντιπολίτευσης αντιπροέδρου στις Εφορευτικές Επιτροπές σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θα δοθεί ίσος τηλεοπτικός χρόνος στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ενώ προβλέπονται αλλαγές και στο νόμο που απαγορεύει το διορισμό μελών του πρώην Κομμουνιστικού Κόμματος σε διοικητικές θέσεις στον κρατικό τομέα και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

    Στη συνάντηση, που έγινε υπό την προεδρία του Σαλί Μπερίσα, συμμετείχαν δώδεκα από τα κυριώτερα κόμματα της Αλβανίας. Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ο Μπερίσα χαιρέτησε την αλλαγή της στάσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία μέχρι πρότινος αρνούνταν τον πολιτικό διάλογο και απειλούσαν με μποΰκοτάζ των δημοτικων εκλογών.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Thursday, 5 September 1996 - 14:50:11