Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

MPA NEWS IN GREEK (27/06/1996)

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency News in Elot928 Greek Directory

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 27 Ιουνίου 1996


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: "ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"

  • [02] ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

  • [03] Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΟΚ

  • [04] ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΝΤΑ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • [05] ΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

  • [06] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ INTERNET

  • [07] ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΑΚΩΒΟ

  • [08] Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • [09] ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο Γ.ΡΩΜΑΙΟΣ

  • [10] ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΦ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

  • [11] ΔΙΑΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ-ΓΕΥΓΕΛΗ

  • [12] ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΠΡΟΩΘΕΙ Ο Ο.Σ.Ε. - "ΠΑΡΚΟ" ΒΑΓΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  • [13] ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 8 ΠΟΛΕΩΝ;

  • [14] ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΑΠΘ

  • [15] ΤΖΙΡΟ 8 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ 1,7 ΔΙΣ., ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η "ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ" ΤΟ 1996.

  • [16] ΣΕ ΕΡΓΑ 150 ΔΙΣ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΕΙ Η "ΑΦΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗ" ΓΙΑ ΤΟ 1996.

  • [17] ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ 54% ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ Η "ΜΑΞΙΜ-ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ".

  • [18] ΑΠΟΧΗ 20,5% ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Δ΄ΔΕΣΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • [19] ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΣΕ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΑΤΟΣ Ή ΙΣΧΙΟΥ

  • [20] ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ- ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ

  • [21] ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ''ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΗΝΑΣ ΧΟΡΟΥ''


  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [22] ΘΕΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΑΛΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

  • [23] ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

  • [24] ΣΕ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η Wall Street Journal

  • [25] ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο Ρ.ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

  • [26] ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΙΡΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ

  • [27] ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ - ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΜΑ

  • [28] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Κ. ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ


  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: "ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΩ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ"

    Την απόφαση του να διεκδικήσει την Προεδρία του ΠΑΣΟΚ, απορρίπτοντας ουσιαστικά τις προτάσεις για συλλογική ηγεσία, εκδήλωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, κατά την ομιλία του, τονίζοντας με έμφαση ότι στην περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος, θα παραιτηθεί από Πρωθυπουργός.

    "Οποιος εκλεγεί Πρόεδρος, θα πρέπει να γίνει και Πρωθυπουργός και να με αντικαταστήσει", δήλωσε ο κ. Σημίτης απαντώντας σε συνέδρους που διαμαρτυρήθηκαν και φώναζαν "αίσχος", όταν ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή. "Αν παραμείνω, θα δώσω την εντύπωση ότι έχω εξουσίες, τις οποίες δεν μπορώ να ασκήσω" είπε προσθέτοντας ότι θέλει να είναι ειλικρινής απέναντι στους πολίτες.

    Ο κ. Σημίτης τόνισε ακόμη ότι για συνταγματικούς και πολιτικούς λόγους θα πρέπει Πρωθυπουργός και Πρόεδρος να είναι το ίδιο πρόσωπο "και αυτό αφορά τον οποιοδήποτε εκλεγεί Πρόεδρος"σημείωσε.

    "Προϋπόθεση για να επιτύχουμε" επεσήμανε ο Πρωθυπουργός, "είναι ο συντονισμός και η καθοδήγηση της κυβέρνησης που έχει την υπευθυνότητα και την καθοδήγηση του κινήματος. Οταν τα πρόσωπα αυτά διαφέρουν και υπάρχει μάλιστα διαφορά απόψεων, οποιοσδήποτε καταστατικός κανόνας δεν θα μπορεί να αποτρέψει αποκλίνουσες, αντιφατικές και ανταγωνιστικές συμπεριφορές. Αρα και την εντύπωση της αβεβαιότητας και της διχόνοιας".

    Αποτίοντας φόρο τιμής στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, υπογράμμισε: "Είχαμε το προνόμιο να μοιραστούμε μαζί του ένα όνειρο, το ευγενέστερο όνειρο για την Ελλάδα και τους Ελληνες. Είχαμε την τύχη να περπατήσουμε πλάι του στην συναρπαστικότερη πολιτική διαδρομή της νεώτερης ιστορίας μας. Είχαμε το σπάνιο προνόμιο να συστρατευτούμε μαζί του και μαζί του να διεκδικήσουμε το μέλλον. Είμαστε όλοι υπερήφανοι και ευγνώμονες για το προνόμιο αυτό. Οπως ευγνώμονες είναι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες για την προσφορά αυτού που υπήρξε μια απο τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες των δύο αιώνων ελεύθερου ελληνικού βίου.

    Σχετικά με τις προσδοκίες που υπάρχουν αλλά και την εικόνα που υπάρχει ότι τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προτάσσουν τα προσωπικά τους έναντι των προβλημάτων της χώρας είπε: "Στο συνέδριο πρέπει να την διαψεύσουμε και να την ανατρέψουμε ριζικά. Το στοίχημα για το συνέδριό μας δεν είναι να εξισορροπήσει τάσεις, να συμβιβάσει αντίρροπες φιλοδοξίες, να μοιράσει κουκιά. Είναι να συμπορευτεί με το λαό και την κοινωνία. Να δώσει πνοή και αυτοπεποίθηση στην κοινωνία και να της προσφέρει καθαρές αξιόπιστες επιλογές, που δικαιολογούν την ελπίδα".

    Ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε: "Εχουμε μια ιστορική ευκαιρία σήμερα: "αυτό το Συνέδριο που κάποιοι ήλπισαν πως θα ήταν η αρχή του τέλους για το ΠΑΣΟΚ θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής, αρχή μιας νικηφόρας εφόδου στο μέλλον, στον επόμενο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ στο τιμόνι των εξελίξεων".

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα ο Πρωθυπουργός τόνισε: "Η Ελλάδα έχει ανάγκη από συμμάχους δεν έχει ανάκγη από προστάτες. Γι' αυτό, μαζί με το σύνολο των διπλωματικών μας μέσων, μαζί με την κινητοποίηση του Ελληνισμού στις άκρες όλων των ηπείρων, το κέντρο βάρους της προσοχής μας είναι στραμμένο στην ισχύ της αποτροπής. Λαός και Ενοπλες Δυνάμεις θα διασφαλίσουν κάθε μέτρο γης, αέρα και θάλασσας, από όποια άνομη επιβουλή" και πρόσθεσε: "Απέναντι λοιπόν στην απειλή της Τουρκίας αντιτάσσουμε την πολιτική της ισχυρής Ελλάδας. Μιας Ελλάδας σεβαστής σε φίλους και αντιπάλους, μιας Ελλάδας που δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί και επιβάλλει τα δίκαια και τα συμφέροντας της".

    Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός κάλεσε όλους σε μια νίκη όχι προσώπων αλλά κομματικών θεσμών και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: "Σας καλώ όλους στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ, στο ενιαίο ΠΑΣΟΚ των μεγάλων προοπτικών, της νέας νίκης. Στο ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, που πέρα από πρόσωπα θα γυρίσει την σελίδα του 21ου αιώνα. Ολοι μαζί να γυρίσουμε σελίδα.Ολοι μαζί να γυρίσουμε τον ήλιο πάνω στην Ελλάδα. Ολοι μαζί να φέρουμε μια νέα τετραετία που θα σφραγίσει τη νέα εποχή μιας ισχυρής Ελλάδας.Της Ελλάδας του νέου ΠΑΣΟΚ".

    [02] ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

    Τα συλλυπητήρια της ΝΔ για το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου εξέφρασε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο Σταύρος Δήμας, σημειώνοντας ότι το Κίνημα βρίσκεται σε κρίσιμη συναισθηματική και οργανωτική καμπή. ''Καλείστε να ανανεώσετε το ρόλο σας, ως ένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας'', είπε ο κ.Δήμας και πρόσθεσε : ''Ο τρόπος που θα αξιολογήσετε το παρελθόν θα είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις του μέλλοντος''.

    Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνης Σαμαράς τόνισε μεταξύ των άλλων : ''Οι συνθήκες που προέκυψαν αιφνιδιαστικά, μετά την απώλεια του ιδρυτή και αδιαφιλονίκητου ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, τοποθετούν το Συνέδριο σας στην κορυφή των πολιτικών γεγονότων''.

    Εκ μέρους του ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το χαμό του Ανδρέα Παπανδρέου και μίλησε για τις ευθύνες των κομμάτων που ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι οι σύνεδροι καλούνται να αντιμετωπίσουν πρόσωπο με πρόσωπο τα προβλήματα της κομματικής πραγματικότητας και να εντάξουν στις αποφάσεις τους τα προβλήματα της χώρας.

    Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυνε επίσης ο Γιάννης Μπανιάς και εκπρόσωποι όλων Κυπριακών κομμάτων.

    [03] Κ.ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΟΚ

    Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και επίσης στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, του Γιώργου Γεννηματά και του Γιάννη Αλευρά άρχισαν το μεσημέρι οι εργασίες του 4ου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, με τους 5.000 συνέδρους όρθιους να χειροκροτούν θερμά όταν ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης μετά την προβολή ημίωρου αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου, απηύθυνε το στερνό κατευόδιο στον ιδρυτή του κινήματος "Αντίο οδηγητή μας, καλό ταξίδι καπετάνιε μας, Αθάνατος".

    Στην κεντρική, διάρκειας μίας και πλέον ώρας ομιλίας του, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, δίνοντας απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα των ημερών, εάν το κυβερνών κόμμα θα παραμείνει ενωμένο, υπογράμμισε με έμφαση ότι "το κίνημα θα ζήσει και μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου για άλλα είκοσι και για άλλα είκοσι και περισσότερα χρόνια".

    Όπως σημείωσε ο κ.Σκανδαλίδης η έναρξη του συνεδρίου δεν έγινε σήμερα, αλλά χθες στους δρόμους της Αθήνας με την κηδεία του Ανδρέα Παπανδρέου τονίζοντας "ο Πρόεδρος μας αποφάσισε να ξεκινήσει το 4ο συνέδριο, μία μέρα νωρίτερα. Ένιωθε ότι το πρόβλημα φαινόταν αξεπέραστο. Διαισθάνθηκε τους τριγμούς που απειλούσαν την παράταξη. Του ζητούσαμε τα πάντα ακόμα και την ώρα που ο ίδιος έδινε τη νύχτα τη μάχη με το θάνατο. Και χθες αυτή τη συγκλονιστική ημέρα εκφώνησε τον πιο επίσημο, τον πιο στέρεο, τον πιο μεγάλο από όλους τους εναρκτήριους συνεδριακούς του λόγους".

    "Ο Ανδρέας Παπανδρέου" δήλωσε ο κ.Σκανδαλίδης "δικαίωσε για μία ακόμη φορά μια υπόσχεση βαρυσήμαντη που έκανε πέρσι το καλοκαίρι στη συνδιάσκεψη. Ότι το συνέδριο που θα αποφασίσει για τον επόμενο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοιχτό και μαζικό. Δεν πιστεύαμε ότι θα ήταν ένα συνέδριο όπου ανεξάρτητα από τα πρόσωπα θα κάλυπτε εκατομμύρια συνέδρους. Ανέθεσε λοιπόν στους Έλληνες, στους πατριώτες, στους δημοκράτες, τους ανθρώπους του μόχθου και του πνεύματος, που χθες με τα σκαμμένα από τη θλίψη πρόσωπα, που όμως μπορούσαν κλαίγοντας να φωνάζουν και να χαμογελούν, να μεταφέρουν και να επιβάλλουν το μήνυμα της ενότητας και της προοπτικής του κινήματος μας".

    Συνεχίζοντας ο Γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι "το μήνυμα που δεν ήρθε γραμμένο σε ένα άψυχο χαρτί, που δεν ήρθε καν με μια ολιγόλεπτη φυσική παρουσία για να δημιουργήσει ένα στιγμιαίο συγκλονισμό και να θρέψει το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα. Το μήνυμα το έστειλε ο Πρόεδρος όπως θα άρμοζε στην πιο μεγάλη, τελευταία του πράξη.Στο λαό, για το λαό και την πατρίδα".

    Ο κ.Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι "έστειλε ξανά το μήνυμα αξιοποιώντας την ακατάληπτη σχέση του με το λαό ως απαίτηση και κραυγή του λαού και πάνω από όλα ώς ανάγκη της χώρας. Για να βάλουμε στη σωστή τους διάσταση τα πράγματα. Να έρθουμε όλοι στα φυσικά μας μέτρα. Συναισθανόμενοι την ιστορική μας ευθύνη και υποτάσσοντας το ατομικό, στο συλλογικό. Για να αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο η μικρότητα των χαρακωμάτων, των συσχετισμών, της ψηφοθηρίας, της διχαστικής και άγονης αντιπαράθεσης, της κατανομής εφήμερων εξουσιών, ρόλων και θέσεων των μικρόψυχων φιλοδοξιών και εγωισμών".

    Υποστήριξε ακόμη ότι "πριν λίγες ώρες κανένας μας υπολογίζοντας αριθμούς πάνω από πλάνα, δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι το πραγματικό και επίκαιρο σύνθημα μας βήμα ευθύνης για το σήμερα βήμα δημιουργίας για το αύριο βήμα μπροστά για την Ελλάδα. Με απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου την τελευταία απόφαση που υπέγραψε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συμπληρώνονταν με αυτό που έλειπε. Όλοι μαζί απόφαση που κάτω από τη δική του υπογραφή, την υπέγραψαν όλοι μαζί, οι Έλληνες δημοκράτες και πατριώτες".

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ.Σκανδαλίδης είπε ότι το συνέδριο "δεν πρέπει να γίνει αρένα, αλλά όλοι πρέπει να υπερασπιστούν την ενότητα γιατί ακολουθούν την ίδια πορεία". Ενώ παρατήρησε ότι το υπάρχον ΠΑΣΟΚ δεν είναι στο ύψος των περιστάσεων. Τόνισε όμως ότι το κίνημα έδειξε αντοχές, δύναμη, ωριμότητα, ευθύνη, ιδιαίτερα όταν άρχισε η περίοδος που ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε αρχίσει να περνά στο περιθώριο των πολιτικών εξελίξεων με την περιπέτεια της υγείας του.

    Τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ο Γραμματέας είναι όλοι άξιοι να δώσουν λύση στο πρόβλημα της διαδοχής. Καλώντας σε υπέρβαση του παλιού με σύνθεση και προσαρμογή στις νέες συνθήκες και ανάγκες. Τέλος δε απαντώντας στο ερώτημα με ποιους θα γίνει η υπέρβαση αυτή υπογράμμισε ότι "πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί, για να κρατηθεί μεγάλο και ενιαίο το ΠΑΣΟΚ".

    [04] ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΝΤΑ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Με εκκλησεις ενότητας άρχισε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημερι στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας τις εργασίες του το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή 5000 και πλέον συνέδρων, που μέσα σε ένα ιδιαίτερο φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, λίγες ώρες μετά τον ενταφιασμό του ιδρυτή και προέδρου του Κινήματός τους, αποδίδουν φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου.

    Η πρώτη θέση, ένα βελούδινο κάθισμα, που προορίζονταν για τον Ανδρέα Παπανδρέου, παραμένει κενή και επάνω της έχει εναποτεθεί ευλαβικά μια ανθοδέσμη.

    Τη μεγάλη απουσία, επισήμανε κατά την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Γιάννης Σουλαδάκης: "Νάμαστε πάλι εδώ Ανδρέα. Ανδρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς" τόνισε εμφανώς συγκινημένος. Σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είναι δίπλα στο κόμμα του. "Μπορεί να λείπει, όμως είναι μαζί μας σαν πνεύμα, σαν ψυχή, σαν άνθρωπος", παρατήρησε.

    Αμέσως μετά, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μέλος του Ε.Γ. Κώστας Λαλιώτης, χαρακτήρισε "χαρακιά" και "οριακή στιγμή" το 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ για να υπογραμμίσει: "Στην πιο κρίσιμη στιγμή είμαστε μόνοι μας, χωρίς τον ιδρυτή μας. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το μήνυμά του προς το Συνέδριο. Αλλά με την απουσία του μας προκαλεί και μας προσκαλεί να δώσουμε νέα πνοή και να ανοίξουμε μεγάλους ορίζοντες στις γενιές που έρχονται".

    Τέλος ο κ.Λαλιώτης απευθύνοντας έκκληση ενότητας είπε:"Να δώσουμε όρκους πίστης για την ενότητα, την προοπτική και τη νικηφόρα πορεία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης".

    [05] ΤΟ 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

    Ιδιαίτερη αναφορά, γίνεται στις θέσεις του 4ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στον απόδημο ελληνισμό, όπου υπογραμμίζεται με έμφαση η συγκρότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμου και ο ορισμός της Θεσσαλονίκης ως Μητρόπολης του Οικουμενικου Ελληνισμού.

    Για το θέμα του ΣΑΕ και του απόδημου ελληνισμού , τονίζονται στις θέσεις του 4ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ τα ακόλουθα:

    "Η ισχυρή Ελλαδα προϋποθέτει πριν και πάνω από όλα ισχυρό, συγκροτημένο και αναγεννημένο τον απανταχού Ελληνισμό. Η συγκρότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού και ο ορισμός της Θεσσαλονίκης ως μητρόπολης του Οικουμενικου Ελληνισμου αποτελεί μονο το πρώτο βήμα που θα ενσωματώσει στη στρατηγική εθνικής αναγέννησης την Ελλάδα των 17 εκατομμυρίων. Στόχος μας σε επόμενη φάση είναι η Παγκόσμια Συνέλευση του Εληνισμού.

    Ο εθνικός σχεδιασμός ολοκληρώνεται: -με την καταγραφή, την προστασία, την κινητοποίηση του συνόλου των δυνάμεων του Ελληνισμού της διασποράς -με τη συγκρότηση μόνιμης διακομματικής επιτροπής του εθνικού κοινοβουλίου που θα συνεργάζεται με το ΣΑΕ, θα προτείνει, θα μεταφέρει, θα επεξεργάζεται προτάσεις, μέτρα, πολιτικές -με τη δημιουργία ενός συστήματος αντιγραφειοκρατικής διεκπεραίωσης επενδυτικών σχεδίων από τους απόδημους στη χώρα, ενός πλαισίου κινήτρων και εξειδικευμένων περιφερειακών και κλαδικών πολιτικών που θα τους συνδέουν με τις ελληνικές περιφέρειες, τις αναπτυξιακές και παραγωγικές τους ανάγκες -με την ενοποίηση και το συντονισμό στο διεθνές περιβάλλον των παγκοσμίων επιχειρηματικών, μορφωτικών, επικοινωνιακών, πολιτιστικών δικτύων του Ελληνισμού -με τη συγκρότηση αποτελεσματικότερης κυβερνητικής και κρατικής δομής για την υποδοχή, την ένταξη, την κατανομή και την παραγωγική δράση των επαναπατριζόμενων ομογενών -με τη δραστική διεύρυνση των πόρων που διατίθενται στην πολιτική προάσπισης των εθνικών δικαίων και υποστήριξης των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό -με την ανάληψη πρωτοβουλιών στα πλαίσια των Ευρωπαϊκών οργάνων για μια ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική για τους Ευρωπαίους της διασποράς".

    [06] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ INTERNET

    Το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που προκάλεσε στη διεθνή κοινή γνώμη ο θάνατος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τέως πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, εκφράστηκε όχι μόνο με τα πολυσέλιδα δημοσιεύματα του ξένου τύπου και τις εκπομπές των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών σε όλο τον κόσμο, αλλα και απο τη ζήτηση που είχαν μέσω του Internet απο τους χρήστες του παγκόσμιου αυτού διαδικτύου,οι ειδήσεις, τα σχόλια και οι πληροφορίες που αναφέρονταν στον χαρισματικό Ελληνα πολιτικό, στη ζωή και το έργο του.

    Μόνο την Κυριακή 23 Ιουνίου, την ημέρα του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου, 15.921 χρήστες του Internet, εισήλθαν στον κόμβο του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων απευθείας, για να λάβουν τις πληροφορίες και τα βιογραφικά σημειώματα που αυτό μετέδιδε απο τις 4,00 τα ξημερώματα της θλιβερής εκείνης ημέρας, σχετικά με το θάνατο του μεγάλου Ελληνα πολιτικού. Είναι δε χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έβγαλε ο Server ΜΠΕ ότι οι χρήστες αυτοί του Internet προέρχονταν απο έξι διαφορετικές κατηγορίες απο τις ΗΠΑ και 26 ακόμη χώρες του κόσμου, απο την Ιαπωνία, μέχρι τη Βραζιλία και τη Νέα Ζηλανδία.

    Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στις 23 Ιουνίου πήραν τις ειδήσεις του ΜΠΕ οι ακόλουθοι χρήστες του Internet : 1.829 απο εμπορικούς Servers στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1.535 απο Servers πανεπιστημιακών ιδρυμάτων των ΗΠΑ, 827 απο Servers μεγάλων αμερικανικών δικτύων, 816 απο Servers διαφόρων ιδιωτών των ΗΠΑ, 67 απο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς των ΗΠΑ και 50 απο Servers κυβερνητικών υπηρεσιων των ΗΠΑ.

    Απο τις υπόλοιπες, εκτός Ηνωμένων Πολιτειών χώρες, τις ειδήσεις του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για τον Ανδρέα Παπανδρέου, έλαβαν : 504 απο τη Βρετανία, 311 απο τον Καναδά, 183 απο την Αυστραλια, 171 απο τη Σουηδία, 100 απο τη Γερμανία, 78 απο την Ελβετία, 43 απο την Ολλανδία, 38 απο τη Γαλλία, 36 απο τη Φινλανδία, 27 απο την Ιταλία, 26 απο Ιαπωνία, 23 απο Βέλγιο, 22 απο Δανία, 21 απο Ζαΐρ, 19 απο Κύπρο, 18 απο Νορβηγία, 9 απο Λουξεμβούργο, 6 απο Νέα Ζηλανδία, 5 απο Ουρουγουάη, ανα τρεις απο Τουρκία και Βραζιλία, απο δύο απο Ιρλανδία, ΟΗΕ και απο έναν απο Ουγγαρία, Γεωργία και Κροατία.

    Προβλέπεται ότι τις επόμενες ημέρες και μέχρι την κηδεία του Ανδρέα Παπανδρεου, η αναζήτηση ειδήσεων απο τους χρήστες του Internet στον κόμβο του ΜΠΕ θα ήταν πολύ μεγαλύτερη, δεδομένου ότι τα Σαββατοκύριακα η κίνηση στο παγκόσμιο αυτό δίκτυο είναι πάντα περιορισμένη. Ενω επίσης πολλές χιλιάδες ακόμη χρήστες του Internet λαμβάνουν τις ειδήσεις του ΜΠΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του δικτύου HR-NET, το οποίο δημιούργησαν Ελληνοαμερικανοί πανεπιστημιακοί στη Βοστώνη και το οποίο αναπαράγει στις ΗΠΑ το υλικό του ΜΠΕ.

    Το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι το πρώτο Ελληνικό μέσο ενημέρωσης που εισήλθε στο παγκόσμιο διαδίκτυο, ενω μέσω του ΜΠΕ, προβάλλονται με μόνιμες σελίδες τους, το Συμβούλιο του Απόδημου Ελληνισμού, η Βουλή των Ελλήνων και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

    [07] ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΑΚΩΒΟ

    Τρισάγιο στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου τελέστηκε στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου, παρουσία των Ελληνικών διπλωματικών αρχών, εκπροσώπων οργανώσεων της Ομογένειας και πυκνού εκκλησιάσματος.

    [08] Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Η Κυπριακή Βουλή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και προ ημερησίας διάταξης θα αποτίσει φόρο τιμής προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου με σύντομες ομιλίες από τους αρχηγούς ή κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων.

    [09] ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Ο Γ.ΡΩΜΑΙΟΣ

    Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Ρωμαίος θα επισκεφθεί τη Σόφια την προσεχή Δευτέρα και θα έχει συνομιλίες με τη Βουλγάρα ομόλογό του Ιρίνα Μπόκοβα και τον Υπουργό Εξωτερικών, Γκέοργκι Πίρινσκι. Την Τρίτη (2 Ιουλίου) ο κ.Ρωμαίος θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Ζαν Βίντενωφ. Βουλγαρία- Ευρωπαϊκή Ενωση

    Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει συνάψει Ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου 1995.

    Ακόμη στη Βουλγαρία εφαρμόζεται η προενταξιακή στρατηγική την οποία θέσπισε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Εσσεν της Γερμανίας. Κύριοι άξονες της είναι η εναρμόνιση της νομοθεσίας της Βουλγαρίας με εκείνη της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα της εσωτερικής αγοράς (ελεύθερη διακίνηση αγαθών, προσώπων, υπηρεσιών και κεφαλαίων) και ο διαρθρωμένος διάλογος (συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο της ΕΕ με όλες τις συνδεδεμένες χώρες συγχρόνως για θέματα πρώτου, δεύτερου και τρίτου πυλώνα). Το Κοζλοντούι

    Σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί το πυρηνικό εργοστάσιο στο Κοζλοντούι της Βουλγαρίας, η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε κατ'επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή της για την επαναλειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα Ι του Κοζλοντούι.

    Η ελληνική πλευρά έχει υποστηρίξει αυτή τη θέση, και κάλεσε την Επιτροπή να υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις όσον αφορά στο ενεργειακό πρόβλημα της Βουλγαρίας.

    Η Ε.Ε ενέκρινε πρόγραμμα εναλλακτικής παραγωγής ενέργειας (με την αποθεματοποίηση άνθρακα στο θερμικό Σταθμό παραγωγής ενέργειας στη Βάρνα), ύψους 12 εκατομμυρίων ECU.

    Μεγάλο μέρος της πόλης της Θεσσαλονίκης ηλεκτροδοτείται, βάσει σύμβασης που έχει υπογράψει η ΔΕΗ με τη Βουλγαρική Ηλεκτρική Εταιρεία ΝΕΚ (τελευταία σύμβαση αφορά την περίοδο Μαρτίου 95-Μαρτίου 96).

    Οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία δε συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα Ι του Κοζλοντούι. Η μείωση όμως μπορούσε ενδεχομένως να επηρρεάσει και τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της Ελλάδας.

    Στην περίπτωση αυτή η ΔΕΗ ζητά από την Επιτροπή να καταβάλει το επιπλέον κόστος, που θα προκύψει από την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από άλλη χώρα.

    [10] ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΦ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Πήτερ Τάρνοφ πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 3 Ιουλίου για διαβουλεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση, το περ ιεχόμενο των οποίων δεν διευκρίνησε.

    [11] ΔΙΑΜΕΘΟΡΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΚΙΛΚΙΣ-ΓΕΥΓΕΛΗ

    Κοινή δραστηριοποίηση για την υλοποίηση του Προγράμματος για διαμεθοριακή συνεργασία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Phare, συμφώνησαν οι Νομάρχες Κιλκίς Γιώργος Φλωρίδης και Γευγελή (ΠΓΔΜ) Γκεόργκι Ατανάσωφ, σε πρόσφατη συνάντηση τους στο Κιλκίς.

    Ο Νομάρχης Κιλκίς έδωσε προτεραιότητα στα προγράμματα που αφορούν την προστασία της λίμνης Δοϊράνης και του ποταμού Αξιού. Από την πλευρά του, ο Νομάρχης Γευγελή υποστήριξε ότι οι κάτοικοι των παραμεθορίων περιοχών θα μπορούσαν να περνούν τα σύνορα χωρίς βίζα, μόνο με ένα επίσημο έγγραφο και πρότεινε την απλοποίηση της διαδικασίας διέλευσης των συνόρων.

    [12] ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ, ΠΡΟΩΘΕΙ Ο Ο.Σ.Ε. - "ΠΑΡΚΟ" ΒΑΓΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Προς τη μείωση του κομίστρου σιδηροδρομικής μεταφοράς των ελληνικών νωπών οπωροκηπευτικών και εσπεριδοειδών στη ρωσική και ουκρανική αγορά, κινείται ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.).

    Ως γνωστόν, τα έξι δίκτυα που απαρτίζουν τη συγκεκριμένη διαδρομή (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ουκρανία και Ρωσία) έχουν συμφωνήσει μειωμένο κόμιστρο για αυτού του είδους τις μεταφορές, προκειμένου να καταστήσουν ανταγωνιστικό το σιδηρόδρομο έναντι των οδικών και θαλάσσιων μεταφορών.

    Ο Ο.Σ.Ε., σε πρόσφατη συνάντηση των έξι δικτύων στην Ουκρανία, επιδίωξε και περαιτέρω μείωση του κομίστρου, της τάξης του 5-10%. Σε πρώτη φάση, δεν επιτεύχθηκε σχετική συμφωνία, παρότι η ελληνική πρόταση συνάντησε ευνοϊκή αποδοχή από το δίκτυο που διοργάνωσε τη συνάντηση, τους ουκρανικούς σιδηροδρόμους.

    "Σήμερα, ο εξαγωγέας είναι αναγκασμένος να παραγγείλει τα βαγόνια από τη Ρωσία και να περιμένει οκτώ ή και δεκάξι ημέρες μέχρι να κατέβουν", διευκρίνισε στο Μ.Π.Ε. ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ο.Σ.Ε., κ.Ρήγας. "Αν δημιουργηθεί τέτοιου είδους "πάρκο" στη χώρα μας, τα βαγόνια θα είναι διαθέσιμά σε πρώτη ζήτηση. "Οργωσαν" τη Βόρεια Ελλάδα οι Ουκρανοί

    Από τις αρχές του έτους, οπότε υιοθετήθηκε το μειωμένο κόμιστρο, μεταφέρθηκαν στη ρωσική αγορά -που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους μας πελάτες- περί τις 30 αμαξοστοιχίες, δηλαδή 3.500 τόνοι ελληνικά εσπεριδοειδή. "Η δυναμική, όμως, των φορτίων αυτών είναι παρά πολύ μεγαλύτερη, καθώς προς τις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας μεταφέρονται ετησίως περί τους 260.000 τόνοι ελληνικών εσπεριδοειδών, με όλα τα μέσα", υπογράμμισε ο κ.Ρήγας. "Ηδη, βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να κατευθυνθεί - φέτος το καλοκαίρι- προς Ουκρανία, πλήθος συρμών με ροδάκινα και σταφύλια.

    [13] ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ 8 ΠΟΛΕΩΝ;

    Σε άγνοια των κοινοτικών Κανονισμών, αλλά και σε αδράνεια εκ μέρους των ελληνικών αρχών απέδωσε η Επίτροπος Wulf- Mathies, τη διακοπή των χρηματοδοτήσεων, από την Ευρωπαΐκή Ενωση, για έργα ύδρευσης σε 8 πόλεις της Ελλάδας,(Χαλκίδα, Πτολεμαΐδα, Γιαννιτσά, Βέροια, Τρίκαλα, Φλώρινα, Αργος, Τρίπολη), απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου.

    Η αρμόδια Επίτροπος αναγνώρισε ότι είχε ενημερώσει τις Ελληνικές Αρχές από το Δεκέμβριο του 1995, ότι για τυπικούς λόγους δε θα χρηματοδοτούνταν τα παραπάνω έργα, αλλά θα μπορούσε να είχαν εγκριθεί αν παρουσιάζονταν με τη μορφή ομάδων συναφών έργων.

    [14] ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΑΠΘ

    ΄Οργανα και υλικά αξίας 5 δισεκατομμυρίων δραχμών απέκτησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης χάρη στα έσοδα από διάφορα ερευνητικά προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. που απασχολούν 3000 άτομα από τα οποίο περισσότερα από 1000 είναι νέοι μεταπτυχιακοί φοιτητές ή υποψήφιοι διδάκτορες.Το ποσό αυτό αντιστοιχεί με το 22% των εισροών 15 ετών , οι οποίες ανήλθαν στα 26 δισ.

    Αυτά επισήμανε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Παναγιώτης Λαδάς, ο οποίος παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την έκδοση με τίτλο "Η χρηματοδοτούμενη έρευνα στο ΑΠΘ", τονίζοντας ότι σήμερα οι Επιτροπές Ερευνών βάλονται από εξωπανεπιστημιακούς και υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να αλλαξει το καθεστώς τους .

    "Κάτω τα χέρια από τις Επιτροπές Ερευνας" ήταν το μήνυμα του πρύτανη του ΑΠΘ Αντώνη Μάντη ο οποίος υπογράμμισε ότι αν δεν υπήρχαν οι εισροές από τα ερευνητικά προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών η πολιτεία θα έπρεπε να δίνει 80% περισσότερη επιχορήγηση. Ενώ η χώρα διαθέτει το μικρότερο ερευνητικό δυναμικό στη Ευρωπαϊκή Ενωση κατορθώνει να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος από τα ερευνητικά προγράμματα χάρη στην ικανότητα των επιστημόνων της, συνέχισε ο κ Μάντης.

    Αναφερόμενοι στα όσα λέγονται περί αδιαφάνειας στη λειτουργία τους αλλά και στην παράτυπη ανάληψη μελετητικών και όχι ερευνητικών προγραμμάτων από τα ΑΕΙ δήλωσαν ότι όσα λέγονται είναι ψευδή τονίζοντας ότι η Επιτροπή ελέγχεται από 40 εκλεγμένα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας καθώς και από ορκωτό λογιστή.

    [15] ΤΖΙΡΟ 8 ΔΙΣ. ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ 1,7 ΔΙΣ., ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η "ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ" ΤΟ 1996.

    Κέρδη 1,7 δισ.δρχ. αναμένει, κατά το τρέχον έτος, η κατασκευαστική εταιρεία "ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ". Ο δε κύκλος εργασιών προβλέπεται ότι θα ανέλθει στα 8 δισ.

    Μάλιστα, ήδη οι εργασίες των ειδικών έργων θεμελιώσεων -στα οποία εξειδικεύεται η επιχείρηση- εμφανίζονται, στο πρώτο εξάμηνο του 1996, αυξημένες κατά 70%, έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

    [16] ΣΕ ΕΡΓΑ 150 ΔΙΣ. ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΠΙΛΕΓΕΙ Η "ΑΦΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗ" ΓΙΑ ΤΟ 1996.

    Μέρισμα 25 δρχ. ανά μετοχή αποφάσισε να διανείμει η κατασκευαστική εταιρεία "ΑΦΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗΣ" για τη χρήση 1995. Το ύψος του μερίσματος είναι -πρακτικά- ίσο με το περυσινό (50 δρχ.) καθώς, στο μεταξύ, μεσολάβησε split (διπλασιασμός) των μετοχών.

    Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 2,32 δισ. το 1995 (αύξηση 11%), τα δε κέρδη "έκλεισαν" στα 625,2 εκατ. (ελάχιστα αυξημένα έναντι του 1994-618 εκατ.). Το συνολικό ύψος των επενδύσεων που υλοποίησε η "ΑΦΟΙ ΜΕΣΟΧΩΡΙΤΗΣ" κατά την περασμένη χρήση ξεπέρασε τα 256 εκατ.

    [17] ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΡΔΩΝ 54% ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ Η "ΜΑΞΙΜ-ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ".

    Μέρισμα 47 δρχ. ανά μετοχή αποφάσισε να διανείμει για τη wq^sg 1995, η γενική συνέλευση της κλωστοϋφαντουργίας "ΜΑΞΙΜ- Περτσινίδης", που συνήλθε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

    Το μέρισμα είναι αυξημένο κατά περίπου 24% έναντι του 1994 - όταν είχε διαμορφωθεί στις 38 δρχ.- καθώς το 1995 τα κέρδη της επιχείρησης "έκλεισαν" στα 544 εκατ.δρχ. παρουσιάζοντας αύξηση 36%. Ο δε κύκλος εργασιών ανήλθε σε 5,53 δισ., έναντι 4,25 δισ. το 1994.

    [18] ΑΠΟΧΗ 20,5% ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Δ΄ΔΕΣΜΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Με το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής που σημειώθηκε μέχρι σήμερα και έφτασε το 20,5% διενεργήθηκαν οι εξετάσεις των υποψηφίων της Δ' δέσμης στο μάθημα της ιστορίας στη Θεσσαλονίκη.

    Το ποσοστό συμμετοχής σήμερα ανήλθε στο 79,95% και ήταν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρσι που έφτανε το 80,40%.

    [19] ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΣΕ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΓΟΝΑΤΟΣ Ή ΙΣΧΙΟΥ

    Καταργούν ουσιαστικά το μπαστούνι και την αναπηρική καρέκλα οι προηγμένης τεχνολογίας σύνδεσμοι, που τοποθετούνται σε αρθρώσεις του γόνατος ή του ισχίου, φθαρμένες από ατύχημα ή το χρόνο.

    Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις εργασίες που αναλύονται στο 3ο Μακεδονικό Συνέδριο Χειρουργικής Γόνατος και Ισχίου.

    [20] ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ- ΔΥΟ ΝΕΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ

    Τα 25 του χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Ολύμπου, οι εκδηλώσεις του οποίου αρχίζουν στις 6 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 7 Σεπτεμβρίου. Δύο νέοι θεσμοί, ένας παιδότοπος δίπλα στο αρχαίο θέατρο του Δίου και οι Πιερικές Μουσικές Νότες, ένα αντάμωμα αριστούχων μουσικών σχολών της Πιερίας, έρχονται να πλαισιώσουν από φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

    Η εναρκτήρια συναυλία θα δοθεί από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τον Λεωνίδα Καβάκο στο αρχαίο θέατρο του Δίου.

    Η καθιερωμένη συνάντηση "Οι αρχαιολόγοι μιλούν γαι την Πιερία" θα πραγματοποιηθεί στις 18 Αυγούστου ενώ η κεντρική ομιλία θα είναι του καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και θα έχει θέμα "Οι Μακεδόνες στην Αίγυπτο" .

    [21] ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟΨΕ Ο ''ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΗΝΑΣ ΧΟΡΟΥ''

    Αρχίζουν απόψε στο ''Θέατρο Κήπου'' της Θεσσαλονίκης, οι εκδηλώσεις του ΄΄Διεθνούς Μήνα Χορού΄΄, που διοργανώνουν από κοινού ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ''Θεσσαλονίκη '97'' και το Κέντρο Ορχηστρικής Τέχνης του Δήμου και έχoυν στόχο τη βελτίωση των ήδη υπαρχόντων σχημάτων χορού της Θεσσαλονίκης, μέσα από την παρουσίαση της δουλειάς τους, και την επαφή τους με άλλα σχήματα χορού από όλον τον κόσμο.


    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [22] ΘΕΤΙΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΚΑΛΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Θετική χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Αλέκος Μιχαηλίδης, την έκθεση Γκάλι, για το Κυπριακό, αφού, όπως είπε, ''ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καταγράφει ότι οι θέσεις Ντενκτάς σε ό,τι αφορά στα θέματα κυριαρχίας και πολιτικής ισότητας ευρίσκονται σε διάσταση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας''.

    Ο κ.Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι η έκθεση εντοπίζει και καταγράφει τη δυναμική, η οποία δημιουργείται λόγω της πορείας της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και η οποία θα έχει θετικές επιπτώσεις στις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε το ζωηρό ενδιαφέρο της Ιρλανδίας να αναπτύξει δραστηριότητα για λύση του Κυπριακού, στη διάρκεια της Ιρλανδικής Προεδρίας.

    [23] ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

    Παραβιάζονται κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες των Ελληνοκυπρίων εγκλωβισμένων, τόνισε ενώπιον της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του συμβουλίου της Ευρώπης, ο Βρετανός βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τόμ Κόξ.

    Ο Βρετανός βουλευτής είπε, μεταξύ άλλων "εκεί τα παιδιά δεν έχουν δικαίωμα στη μόρφωση γιατί δεν υπάρχει πρόνοια για δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Τζόν Μέητζορ, σε συνάντηση του στο Λονδίνο με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπούτρος Γκάλι, διερμήνευσε την αποφασιστικότητα της χώρας του να προχωρήσει στην προσπάθεια της για τη δημιουργία προυποθέσεων για επανέναρξη των συνομιλιών των δύο πλευρών στην Κύπρο.

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Σπυρος Κυπριανού προσκάλεσε στην Κύπρο για να συνεδριάσει, την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Οικογενειακών Θεμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    [24] ΣΕ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Η Wall Street Journal

    Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα "Τhe Wall Street Journal" επιχειρεί "ακτινογραφία" της πολιτικής και οικονομικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία.

    Η εφημερίδα αναφέρει ότι η παραίτηση της κυβέρνησης Γιλμάζ σημαίνει ουσιαστικά την ήττα του κυβερνώντος συνασπισμού,το χάος στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας σε εποχή έντασης των σχέσεων με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα δεν κατάφερε να κρατήσει μακρυά απο την εξουσία τους Ισλαμιστές του Ερμπακάν σε μια χώρα που αποτελεούσε τη μόνη μουσουλμανική,αλλά μη θεοκρατική παρουσία στη Μέση Ανατολή.

    "Παρόλα αυτά το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης αντέδρασε θετικά στην παραίτηση Γιλμάζ, ενώ οι Τούρκοι επιχειρηματίες έχουν enoijeiyhe_ πλέον με το χάος, φτάνοντας στο σημείο να αγνοούν ακόμη και τις σχέσεις έντασης με την Ελλάδα,δεδομένης της πολύχρονης αντιπαράθεσης" αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Η αμερικανική εφημερίδα πάντως, θεωρεί την πρώην Πρωθυπουργό Τανσού Τσιλέρ, άλλοτε ευνοούμενη της Δύσης, ως το μεγάλο χαμένο της νέας πολιτικής τάξης, που αναδύεται στην Τουρκία και φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη, ότι οι κατηγορίες για οικονομικά σκάνδαλα,που της απευθύνονται θα στιγματίσουν τελικά την πολιτική της σταδιοδρομία.

    Νέα συνάντηση Ν.Ερμπακάν-Τ.Τσιλλέρ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στο πλαίσιο των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Τουρκία σύμφωνα με δήλωσεις εκπροσώπων των κομμάτων Ευημερίας και Ορθού Δρόμου. Η Τανσού Τσιλλέρ και ο Νετζμετίν Ερμπακάν έχουν ήδη συναντηθεί τρεις φορές χωρίς να καταλήξουν πουθενά. Στελέχη του κόμματος της κ Τσιλλέρ υποστηρίζουν ότι έχουν φτάσει πολύ κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα Ορθού Δρόμου προτείνει εναλασσόμενη πρωθυπουργία έτσι ώστε τον πρώτο χρόνο να είναι πρωθυπουργός ο Ερμπακάν τον δεύτερο η Τσιλλέρ και αν δεν γίνουν πρώωρες εκλογές σε αυτό το διάστημα ο Ερμπακάν θα αναλάβει την πρωθυπουργία ξανά για ένα χρόνο και μετά θα την παραχωρήσει στην Τσιλλέρ.

    [25] ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο Ρ.ΚΑΡΑΤΖΙΤΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς θα παραιτηθεί από πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, αμέσως μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στη Βοσνία οι οποίες έχει προγραματισθεί να διενεργηθουν στις 14 Σεπτεμβρίου. Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός των Σερβοβόσνιων Γκόϊκο Γκλισκοβιτς.

    [26] ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΙΡΟ ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ

    Για την Αγκυρα αναχώρησε το μεσημέρι ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Κίρο Γκλιγκόρωφ ο οποίος από σήμερα έως και τις 30 Ιουνίου, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

    Τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία συνοδεύουν οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Μπέκερ Ζούτα και Λιούμπε Τρπεφσκι καθώς και ομάδα επιχειρηματιών.

    [27] ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ - ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΟΜΑ

    Δραστικές αλλαγές στην πληθυσμιακή δομή του πληθυσμού της ΠΓΔΜ από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα και φθίνουσα πορεία της αναπαραγωγής του "μακεδονικού", όπως αυτοπροσδιορίζεται, έθνους, διαπιστώνει έκθεση του Στατιστικού Γραφείου της ΠΓΔΜ, η οποία θα παρουσιαστεί αύριο στη διάρκεια των εργασιών της διάσκεψης για τα δημογραφικά θέματα στα Βαλκάνια, που πραγματοποιείται από χθες στη Θεσσαλονίκη. Τη διάσκεψη dioqcam~moum το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), η Διεθνής Ενωση Γαλλόφωνων Δημογράφων και η Ενωση Βαλκάνιων Στατιστικών.

    Σύμφωνα με τη μελέτη της Γενικής Γραμματέως του Στατιστικού Γραφείου της ΠΓΔΜ, κ. Σβετλάνα Αντόνοβσκα, του καθηγητή του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου των Σκοπίων, Αλεξάντερ Κουτσίεφ, και της δρ.Κατερίνα Κοσταντίνοβα-Δασκάλοφσκα, το 66,4% του πληθυσμού της γειτονικής δημοκρατίας ανήκει στη "μακεδονική" εθνότητα, το 23,2% είναι Αλβανοί, το 3,9% Τούρκοι, το 2,3% Ρόμα (Τσιγγάνοι), το 0,4% Βλάχοι, το 1,9% Σέρβοι, ενώ άλλες είκοσι περίπου εθνικές ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και οι Ελληνες, αποτελούν το 1,9% του πληθυσμού.

    Η αναπαραγωγή του πληθυσμού της χώρας, όπως τονίζεται, χαρακτηρίζεται από δύο διαφορετικά μοντέλα: χαμηλούς ρυθμούς γεννήσεων και γονιμότητας για ένα μέρος του πληθυσμού και υψηλούς αντίθετα ανάλογους ρυθμούς για τους υπόλοιπους. Ειδικότερα, το πρώτο μοντέλο χαρακτηρίζει, όπως διαπιστώνεται, τους "Μακεδόνες", καθώς και τους Σέρβους και τους Βλάχους, ενώ το δεύτερο τους Αλβανούς, τους Τούρκους και τους Ρόμα. Το 1994 οι γεννήσεις ανά 1000 κατοίκους έπεσαν σύμφωνα στο 12,1 για τους "Μακεδόνες" και 10,1 για τους Σέρβους, ενώ για τους Αλβανούς, Τούρκους και Ρόμα έφτασε το 25,1, 19,8 και 29,1 αντίστοιχα. Ακόμη μεγαλύτερες διαφορές διαπιστώνονται στο ρυθμό αύξησης του πληθυσμού: το 1994 ανερχόταν (ανά 1.000 κατοίκους) στο 3,8% για τους "Μακεδόνες", 1,2% για τους Σέρβους, σε αντίθεση με το 19,9% των Αλβανών, 14,3% των Τούρκων και 22,2% των Ρόμα.

    Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι μεγαλύτεροι δείκτες γάμου για τις "Μακεδόνισσες" και τις Τουρκάλες της ηλικίας των 18 ετών είναι κατά 200% χαμηλότεροι από τους αντίστοιχους δείκτες των Αλβανίδων και των Ρόμα. Πιο δημοφιλής, πάντως, σε ό,τι αφορά στο σύνολο των γυναικών, όλων των ηλικιών, όπως διαπιστώνεται, είναι ο θεσμός του γάμου στις Τουρκάλες.

    Σημειώνεται, επίσης, ότι ανάκαμψη γνωρίζει στη γειτονική δημοκρατία και το φαινόμενο της εθνικής ομοιογένειας των ζευγαριών που ενώνονται με τα δεσμά του γάμου. Το 66,8% των γάμων που τελέσθηκαν το 1994 πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες της ίδιας εθνικής ομάδας.

    Την ίδια ώρα, η αστυφιλία, σύμφωνα με άλλη μελέτη ομάδας Σκοπιανών επιστημόνων, αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της κατανομής του πληθυσμού της χώρας. Ειδικότερα, μεταξύ του 1953 και του 1994, το ποσοστό του πληθυσμού που κατοικούσε σε μικρές πόλεις μειώθηκε από το 46,9% στο 13,75 σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας.

    [28] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο Κ. ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

    "Η "Μακεδονία" προσαρμόζεται στα αιτήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης", δήλωσε ο Πρόεδρος της Π.Γ.Δ.Μ Κίρο Γκλιγκόρωφ μετά την επιστροφή του στα Σκόπια από τη διήμερη παραμονή του στο Στρασβούργο και πρόσθεσε "αυτό φαίνεται από την πολιτική που ασκούμε σε ότι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τους νόμους, που υιοθέτησε τον τελευταίο καιρό η Bouk^".


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.04 run on Thursday, 27 June 1996 - 14:32:51