Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

MPA NEWS IN GREEK (04/04/1996)

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

Macedonian Press Agency News in Elot928 Greek Directory

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 4 Απριλίου 1996


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

[Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [01] ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  • [02] ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

  • [03] Γ ΡΩΜΑΙΟΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

  • [05] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

  • [06] ΊΔΡΥΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

  • [07] ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 1997

  • [08] ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

  • [09] Σ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

  • [10] ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ


  • [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • [11] Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

  • [12] ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

  • [13] ΑΣΑΦΕΙΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΝΣΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΌΤΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ

  • [14] ΩΣ ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

  • [15] ΟΚΤΩ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

  • [16] ΒΟΗΘΕΙΑ 177.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

  • [17] ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

  • [18] "ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ", ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

  • [19] H KYΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

  • [20] ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ


  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [Α] ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [01] ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΣΦΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

    Η προώθηση της οριστικοποίησης των διμερών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδος-Βουλγαρίας, σχετικά με την απορροή των ud\tym του Νέστου και την διάνοιξη συνοριακών σταθμών, επιτεύχθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών Θεόδωρου Πάγκαλου και Γκεόρκι Πιρίνσκι.

    Σημειώνεται ότι η Ελληνική Βουλή θα επικυρώσει αμέσως μετά το Πάσχα τις συμφωνίες, οι οποίες ήδη έχουν επικυρωθεί από την βουλγαρική βουλή.

    Σε ότι αφορά το καυτό θέμα του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αυτό, όπως τόνισαν οι δύο άνδρες, θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του γεύματος που έχουν αυτή την ώρα.

    Επίσης όπως δήλωσε ο κ. Πάγκαλος έχει ήδη ξεκινήσει η συνεργασία για την κατασκευή των κάθετων οδικών αξόνων τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα έργα θα αρχίσουν εντός του έτους.

    Παράλληλα έδωσαν και οι δυο υπουργοί Εξωτερικών έμφαση στην προώθηση της άμεσης σύγκλισης των μεικτών οργάνων και επιτροπών που συζητούν θέματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Επίσης όπως υπογράμμισαν υπήρξε σύμπτωση απόψεων για την προσέγγιση και επίλυση των βαλκανικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να επιλύονται με την συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των χωρών της περιοχής.

    Σ' αυτό το πλαίσιο προετοιμάζεται τόσο η Διαβαλκανική Διάσκεψη, στη Σόφια, των υπουργών Εξωτερικών όσο και των υπουργών Αμυνας, αφού όπως τόνισε και ο κ. Πιρίνσκι δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, όπως αυτοί που σημειώθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση στα Τίρανα.

    Τέλος ο κ. Πιρίνσκι αφού επεσήμανε τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας του τόνισε ότι η Βουλγαρία δεν ακολουθεί πολιτική αξόνων αλλά ενιαίων αρχών στις σχέσεις της με όλες τις γειτονικές χώρες.

    Ο Βούλγαρος υπουργός είχε το πρωί συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη, και στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ενώ στις 18:30 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

    [02] ΤΑ ΤΡΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

    Συνεδρίασε το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρεία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε στα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου τα τρία νομοσχέδια του Υπουργείου που αφορούν στον εκσυγχρονισμό του σωφρωνιστικού συστήματος, την ποινική ευθύνη των υπουργών και την προστασία των πολιτών από το λεγόμενο "ηλεκτρονικό φακέλωμα".

    Νωρίτερα συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή με αντικείμενο το θέμα των καζίνο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νέες διατάξεις του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα προβλέπουν την αποφυλάκιση περίπου οκτακοσίων κρατουμένων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε 2 μέχρι 5 χρόνια φυλάκισης και έχουν εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής τους.

    Με το δεύτερο νομοσχέδιο περί ευθύνης υπουργών για την παραπομπή μελών της κυβέρνησης στο ειδικό δικαστήριο pqobk]petai ενισχυμένη πλειοψηφία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος και του ενός δεκάτου των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

    [03] Γ ΡΩΜΑΙΟΣ: ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

    "Ηγέτης είναι ένας το Ελληνικό έθνος.Για να λύσει ο απόδημος Ελληνισμός τα προβλήματα του και να βοηθήσει τη χώρα μας, θα πρέπει να προχωρούμε όλοι μαζί χέρι-χέρι ,οι οργανώσεις,οι κοινότητες και η πολιτεία.

    Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών υπεύθυνος για θέματα Αποδήμων Γιώργος Ρωμαίος μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη για το ρόλο και την αποστολή του θεσμού του Συμβουλίου Απόδημου Ελλνισμού.

    Ο κ. Ρωμαίος επεσήμανε ότι το ΣΑΕ "που διανύει τα πρώτα του βήματα " δεν έχει σκοπό να υποκαταστήσει τις οργανώσεις των ομογενών, με τις οποίες θα συνεχίσει τις στενές επαφές του, αλλά να συντονισει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και την εκπλήρωση των κοινών στόχων των ανά την υφήλιο αποδήμων.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο για την Παγκόσμια Συνέλευση Ελληνισμού που η οργάνωση του προβλέπεται να γίνει τους πρώτους μήνες του 1997 στη Θεσσαλονίκη για να συμπέσει και με την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης

    Ανέφερε ότι κατά την επίσκεψη του σις ΗΠΑ είχε την ευκαιρία "να επικοινωνήσει με τις ομογενειακές οργανώσεις και να διαπιστωσει την πλήρη αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής για τους απόδημους μια πολιτική , που παραμένει σταθερή οπωε έχει προγραμματιστεί και σχεδιαστεί από την διακομματική επιτροπή"

    [05] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

    Στην Αθήνα φθάνει αύριο, προσκεκλημένος του προέδρου της βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος της Λαϊκης Εθνοσυνέλευσης της Κίνας, Κιάο Σι.

    Ο κ.Σι που θα συνοδεύεται από πολυμελή αντιπροσωπεία στην οποία μετέχουν κυβερνητικά και κοινοβουλευτικά στελέχη θα γίνει δεκτός το μεσημέρι και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο.

    [06] ΊΔΡΥΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΜΑΧΟΥΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΛΑΣ

    Ίδρυση και λειτουργία τελωνείου στους Προμάχους, που θα αποτελεί μία διέξοδο του νομού Πέλλας προς τα Σκόπια, προωθεί η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Πέλλας. Όπως επισημαίνει μιλώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων ο νομάρχης Πέλλας, Γιώργος Τάνος, στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε παραγωγικούς φορείς να έρθουν σε επαφή με αντίστοιχους φορείς των Σκοπίων προκειμένου να αναπτύξουν εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές που \kkyste προβλέπονται και στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κ Τάνος ενημέρωσε χτες κατά τη διάρκεια σύσκεψης τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ Φίλιππο Πετσάλνικο ο οποίος αντιμετώπισε θετικά την πρόταση για τη λειτουργία τελωνείου στους Προμάχους. Αξίζει να σημειωθεί ότι επί του θέματος έχουν ήδη ενημερωθεί και οι υπουργοί εξωτερικών και εθνικής οικονομίας από τους οποίους αναμένεται απάντηση.

    Ο νομάρχης Πέλλας εκτιμά πως το τελωνείο Προμάχων μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο της διακρατικής συνεργασίας που προβλέπεται από την ΕΕ. Η πρόταση του κ Τάνου σχετίζεται με μία παλαιότερη πρόταση για διέξοδο της Αλμωπίας προς την 6η κάθετο της Εγνατίας. Αρχικά υπήρξε μια σκέψη για την ενεργοποίηση του μεθοριακού σταθμού Λαγκαδιάς πράγμα που είχε αποδεχτεί και ο τότε υπουργός εξωτερικών Κάρολος Παπούλιας. Όπως όμως επισημαίνει ο κ Τάνος, η σκέψη αυτή επανεκτιμήθηκε και διαπιστώθηκε ότι μία κάθετη δίοδος προς το Πρίλεπ της ΠΓΔΜ είναι συντομότερη κατά 90 χιλιόμετρα μέσω Προμάχων.

    [07] ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ 1997

    Το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου πρόκειται να διατεθεί για την αναβάθμιση του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών κ. Χάρη Καστανίδη. Η εκτέλεση των έργων αναβάθμισης αφορά κυρίως στις περιοχές του κτιρίου, όπου κινείται το επιβατικό κοινό, και στους χώρους αναμονής και κίνησης VIPS με τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ φορέας υλοποίησης των έργων είναι ο Οργανισμός Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

    Μεταξύ των έργων που θα στεγάσουν πολιτιστικές δραστηριότητες περιλαμβάνονται και οι επεμβάσεις στον 1ο προβλήτα του λιμανιού, όπου, με τη συνεργασία του Οργανισμού Λιμένος, του Οργανισμού Ρυθμιστικού και του Οργανισμού Θεσσαλονίκης και με χρηματοδότηση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ύψους 10 δισ. δρχ., θα αποκατασταθούν πέντε από τις χαρακτηρισμένες ως διατηρητέες αποθήκες. Χάρη στις επεμβάσεις αυτές ο ζωτικός χώρος του κέντρου της Θεσσαλονίκης θα αυξηθεί κατά 20%.

    [08] ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

    Τη δημιουργία δικτύου για περιοχές με πληθυσμό που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες δεσμευτηκαν να προωθήσουν οι δήμοι Σαππών και Setubal στο πλαίσιο της επίσκεψης πενταμελούς αποστολής νέων από την Πορτογαλία . Στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας που υπογράφτηκε μεταξύ των δύο δήμων , του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Σαππών και της οργάνωσης Caritas Diocesana προβλέπονται ανταλλαγές πληροφοριών , προγραμμάτων και ιδεών κατά της ανεργίας , της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

    Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Πρωτοκόλλου αποτελεί και η απόφαση για την παροχή βοήθειας σε οποιονδήποτε κάτοικο βρεθεί από τις Σάππες στην Setubal και το αντίστροφο (εφόσον δεν διώκεται από τον νόμο ),καθώς και η διακήρυξη της πρόθεσης να συνεχιστεί η συνεργασία χωρίς καταληκτική ημερομηνία και άσχετα από την ύπαρξη ή όχι του προγράμματος που έφερε τις δύο πόλεις κοντά.

    Η επίσκεψη της πορτογαλικής αποστολής, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου , αποτελούσε υλοποίηση του προγράμματος "Νεολαία για την Ευρώπη" στο οποίο μετά από πρόταση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς συμμετέχει ο δήμος Σαππών. Παράλληλα επιλέχθηκε η πορτογαλική πόλη Setubal , καθώς κατοικείται τόσο από ντόπιους όσο και από έναν μεγάλο αριθμό τσιγγάνων και ανθρώπων που εγκαταστάθηκαν εκεί από πρώην πορτογαλικές αποικίες. Παρουσιάζει λοιπόν παρόμοια πολυπολιτισμικά προβλήματα με τον δήμο Σαππών ,όπου κατοικεί ένας εξίσου μεγάλος αριθμός Ποντίων προσφύγων.Σκοπός του προγράμματος είναι η ανταλλαγή εμπειριών και προτάσεων για την καλύτερη συμβίωση πολυπολιτισμικών πληθυσμών.

    Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την μετάβαση στη Setubal αντίστοιχης αποστολής από τις Σάππες στις 25 Απριλίου.

    [09] Σ. ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

    Η Τουρκία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ισχυρή εθνική βούληση στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής επισήμανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής παρουσιάζοντας χτες βράδυ το βιβλίο "Το Κορδελιό της Σμύρνης" που εξέδωσε ο Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού.

    Ο κ.Παπαθεμελής αναφερόμενος στην τουρκική απειλή που εξακολουθεί να υφίσταται από τα χρόνια της μικρασιατικής καταστροφής τόνισε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε ευνοϊκή πολιτική από τους διεθνείς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ. "Πρέπει όλοι να καταλάβουμε", κατέληξε ο βουλευτής , "ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ επιτυχώς την Τουρκία εάν δεν επιδείξουμε ισχυρή εθνική βούληση στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής με συναίνεση, διότι η μικρασιατική τραγωδία και η απώλεια της Σμύρνης και του Κορδελιού είναι αποτέλεσμα του εθνικού διχασμού.Δεν έχουμε την πολυτέλεια για άλλες αλησμόνητες πατρίδες και εθνικά πάθη".

    [10] ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΤΩΝ ΤΡΕΛΩΝ ΑΓΕΛΑΔΩΝ

    Δεν έχουν διαπιστωθεί στη χώρα μας κρούσματα της νόσου των τρελών αγελάδων, που προσβάλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, τονίζει το Περιφερειακό Παράρτημα του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας. Στην εκτίμηση αυτή κατέληξε πενταμελής Επιτροπή Κτηνιάτρων.

    Η σπογγιόμορφη εγκεφαλοπάθεια εμφανίζεται στα βοοειδή και η νόσος του Κρόιτσφελντ-Γιάκομπ που προσβάλλει τον άνθρωπο paqousi\foum ομοιότητες, ως προς τα συμπτώματα και τα ανατομοπαθολογικά ευρήματα.

    Δεν έχει αποδεχτεί ακόμη η μετάδοση της ασθένειας από τα ζώα στον άνθρωπο, ωστόσο συνιστάται στους καταναλωτές η αποφυγή κατανάλωσης κρέατος που προέρχεται από τη Μ. Βρετανία.

    Ως πιθανότερη αιτία προσβολής των βοοειδών θεωρείται η διατροφή τους με κρεατάλευρα και οστεάλευρα που δεν έχουν υποστεί την κατάλληλη θερμική επεξεργασία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο χρόνος επώασης της ασθένειας που φτάνει μέχρι και τα 5 χρόνια.


    [Β] ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    [11] Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Τ.Μαλεσκάνου στις 10-11 Απριλίου, αποδεχόμενος πρόσκληση του Κύπριου ομολόγου του Α.Μιχαηλίδη.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ρουμάνου υπουργού στην Κύπρο μετά το 1989. Η επίσκεψη, όπως δηλωσε ο εκπρόσωπος του ρουμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σοριν Ντουκάρου, θα αποτελέσει ευκαιρία διαλόγου για την ανάπτυξη των ρουμανο-κυπριακών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.

    Κατά την επίσκεψή του ο κ.Μαλεσκάνου θα έχει συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία της Κυπρου και με Κύπριους επιχειρηματίες.

    Στο μεταξύ συνεχίζει την επίσκεψή του στο Βουκουρέστι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Κριλοβ, αρμόδιος για τις σχέσεις με τα κράτη της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

    Στο πλαίσιο της προώθησης των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων εντασσεται και η επίσκεψη στη Ρουμανία, του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου Αμρ Μουσσα. Ο Αιγύπτιος υπουργός θα επισκεφθεί το Βουκουρέστι, ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου του υπουργού κ.Μαλεσκάνου στις 17-18 Απριλίου.

    [12] ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

    Περισσότερες από εβδομήντα ελληνικές επιχειρήσεις παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στην "Εκθεση Ελληνικών Προϊόντων Διατροφής" που πραγματοποιείται στα Τίρανα.

    Η έκθεση που συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών Ελλαδος και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηριο Τιρανων, στεγάζεται στους χώρους του Διεθνούς Πολιτιστικου Κέντρου της αλβανικής πρωτεύουσας και θα συνεχίσει την ήδη επιτυχή λειτουργία της για μια ακόμη εβδομάδα.

    Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό των Τιράνων, το 40% των ελληνικών προϊόντων που εκτίθενται στην έκθεση, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην αλβανική αγορά.

    Ο αντιπρόεδρος της αλβανικής κυβέρνησης Ντ.Βριόνι εγκαινιάζοντας την έκθεση επισημανε οτι "παρόμοιες εκδηλώσεις ενισχύουν τη συνεργασία των δυο χωρών" και διαβεβαίωσε ότι η Αλβανία θα υποστηρίξει και θα εγγυηθεί τέτοιες δραστηριότητες που προωθούν την ανάπτυξη της sumeqcas_ar των δυο χωρών.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμου Προώθησης Εξαγωγών της Ελλαδος, κ.Ιωάννης Τζεν, υπογραμμισε ότι "η συνεργασία δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο σε εκθέσεις αλλα θα πρέπει να διευρυνθεί σε όλους τους τομείς της οικονομίας".

    Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου των Τιράνων, κ.Σιέχι, χαρακτήρισε την Εκθεση Ελληνικών Προϊόντων ως το πρώτο έμπρακτο πετυχημένο και θετικό βήμα στην κατεύθυνση της συνεργασίας Αλβανών και Ελλήνων επιχειρηματιών. Ο ίδιος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν επενδύσει στην Αλβανία υπερβαίνει τις 100.

    [13] ΑΣΑΦΕΙΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΝΣΟΥ ΤΣΙΛΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΌΤΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ

    Ασαφής αλλά αμετανόητη εμφανίστηκε η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλλέρ μιλώντας στην κομματική οργάνωση του κόμματος της για την κρίση των βραχονησίδων και τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι αξιωματούχοι της απέκρυψαν έγραφα σχετικά με το θέμα αυτό.

    "Η Τουρκία έλυσε την κρίση των βραχονησίδων επιτυχώς και αξιοπρεπώς. Λέγεται ότι δήθεν ορισμένοι αξιωματούχοι απέκρυψαν έγγραφα και έγιναν αιτία για λήψη λανθασμένων αποφάσεων. Κανείς δεν πρέπει να ακολουθεί πολιτική φθοράς , αξιών, θεσμών. Του υπουργείο εξωτερικών και ο στρατός αφού εξέτασαν όλα τα έγγραφα αποφάσισαν από κοινού" τόνισε η κ Τσιλλέρ αποφεύγοντας να ξεκαθαρίζει αν όντως δεν την ενημέρωσαν.

    Η κ Τσιλλέρ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προσκομίσει έγγραφα που να καταδεικνύουν ότι το νησί της ανήκει. "Είμαστε έτοιμοι να λύσουμε τη διαφορά με διάλογο. Η πολιτική της κυβέρνησης επικεφαλής της οποίας βρισκόμουν, καθώς και της κυβέρνησης της οποίας ηγείται ο Μεσούτ Γιλμάζ είναι αυτή. Δεν θα πούμε "ναι¨σε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Αν δημιουργιόταν και πάλι σήμερα η ίδια κατάσταση θα ξαναπαίρναμε την ίδια απόφαση. Η εξωτερική πολιτική δεν θα πρέπει να αποτελεί όργανο της εσωτερικής πολιτικής" κατέληξε η πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.

    [14] ΩΣ ΕΧΘΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

    Ως εχθρική χώρα παρουσιάζουν την Ελλάδα, σε εκθέσεις που υπέβαλαν στον πρωθυπουργό Μεσούτ Γιλμάζ το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας. Στις εκθέσεις υποστηρίζεται ότι "η Ελλάδα έχει επωμιστεί τον ρόλο μιας σύγχρονης Συρίας" και ότι εκπαιδεύει στελέχη του ΡΚΚ.

    Η φιλοκουρδική εφημερίδα "Οζγκιούρ Ουλκέ" επισημαίνει πως ενώ η τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει "φιλική" στάση προς την Ελλάδα η Γενική Διεύθυνση Asvake_ar φανερώνει την πραγματική θέση της Τουρκίας χαρακτηρίζοντας τη γειτονική χώρα ως εχθρική.

    Στο μεταξύ το Τουρκικό Ίδρυμα Δημοκρατίας έχει εκδώσει σε 10.000 αντίτυπα εγχειρίδιο 35 σελίδων με τίτλο "Η Ελλάδα βάση τρομοκρατίας στην Ευρώπη", το οποίο το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων διανέμει σε όλους του επαρχιακούς οργανισμούς που υπόκεινται στην αρμοδιότητα του.

    Πάντως ο Μαχίρ Καϊνάκ , πρώην στέλεχος της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο της "Οζγκιούρ Ουλκέ" επί του θέματος, απάντησε ότι δεν έχει δει το εγχειρίδιο αλλά ότι από τις αναλύσεις που έχουν γίνει έχουν διαπιστωθεί πολλά λάθη.

    "Με τις εργασίες που κάνουν προσπαθούν να βάλουν στην ίδια γραμμή το ΡΚΚ με την Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη, γιατί εδώ και πολλά χρόνια στα μυαλά υπάρχει μια εχθρότητα προς την Ελλάδα. Σε τέτοιες ενέργειες μπορεί να προβούν και άλλα υπουργεία εκτός από το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων. Αλλά το ξεκίνημα μιας τέτοια προσπάθειας ειδικά από αυτό το υπουργείο, δείχνει ότι αυτό κόπτεται για να παρουσιάσει την Ελλάδα στην ίδια γραμμή με το ΡΚΚ" κατέληξε ο κ Καϊνάκ.

    [15] ΟΚΤΩ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ -ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΦΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

    Οκτώ συμφωνίες υπογράφηκαν σήμερα στην Αγκυρα μεταξύ Γεωργίας και Τουρκίας στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Γεωργιανού προέδρου Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε. Οι συμφωνίες αφορούν τελωνεία, εμπορική βοήθεια, διευκόλυνση στην έκδοση βίζας και συνεργασία σε θέματα στρατιωτικά, ενέργειας και επικοινωνίας.

    Ο κ Σεβαρντνάντζε συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρώην υπουργό εξωτερικών Χικμέτ Τσετίν ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με την κ Τσιλλέρ και θα μιλήσει στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Ο Γεωργιανός πρόεδρος θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ.

    [16] ΒΟΗΘΕΙΑ 177.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Βοήθεια ύψους 177.000 δολαρίων θα χορηγήσει η κυβέρνηση της Αυστρίας για την ετοιμασία του σχεδίου "Στρατηγική για την ανάπτυξη της ΠΓΔΜ".

    Την συμφωνία για την χορήγηση της βοήθειας υπέγραψαν ο σκοπιανός υπουργός Ανάπτυξης Αμπτουλμενάχ Μπετζέτι και ο διευθυντής του Τμήματος Συντονισμού της κυβέρνησης της Αυστρίας.

    Η ετοιμασία του σχεδίου για την ανάπτυξη της ΠΓΔΜ, το συνολικό κόστος του οποίου υπολογίζεται στα 600.000 δολάρια, έχει ανατεθεί στην Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ. Στο σχέδιο συμμετέχει επίσης ο ΟΗΕ, με 420.000 δολάρια και η κυβέρνηση των Σκοπίων με 60.000 δολάρια.

    [17] ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΚΟΠΙΩΝ- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

    Την εκτίμηση ότι στις 28 Μαϊου θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και θα υπογραφεί η συμφωνία συνεργασίας Σκοπίων-Ευρωπαϊκής Ενωσης εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάνε Μιλιοφσκι.

    Ο κ.Μίλιοφσκι που εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την πορεία των διαπραγματεύσεων Σκοπίων-Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαρακτήρισε "παράξενο" το ότι προβάλλεται εκ μέρους της Ενωσης η περιφερειακή συνεργασία ως όρος για τη συμφωνία, τονίζοντας ότι η χώρα του "είναι υπερ της περιφερειακής συνεργασίας κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα".

    Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 17 Απριλίου όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των χρεών των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. "Η επιστροφή του χρέους των 30 εκατομμυρίων δολαρίων που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο είναι απαραίτητος όρος για να εγκριθούν "φθηνές" πιστώσεις των 150 εκατομμυρίων ECU", είπε ο κ.Μίλιοφσκι.

    [18] "ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ", ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΚΥΠΡΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

    `Αριστες είναι οι σχέσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών και υπουργείων Αμύνης της Ελλάδας και της Κύπρου δήλωσε ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιαννάκης Κασουλίδης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα εφημερίδων. Ο κ. Κασουλίδης πρόσθεσε, εξάλλου, ότι και οι σχέσεις των κυβερνήσεων των δύο χωρών είναι στο σύνολό τους άριστες.

    Σύμφωνα πάντα με την ίδια δήλωση, κάποια θέματα, που αφορούσαν στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας, διευθετήθηκαν ύστερα από την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα.

    Στο πλαίσιο αυτό έχει βελτιωθεί σημαντικά, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, η απευθείας τηλεφωνική γραμμή μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε η επικοινωνία να γίνεται πιο άμεσα και με πλήρη ασφάλεια της τηλεφωνικής συνδιάλεξης. Υπενθυμίζεται ότι η γραμμή αυτή είχε εγκατασταθεί το 1987.

    `Οσον αφορά, τέλος, στο ζήτημα της ελληνοτουρκικής κρίσης της `Ιμιας, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ο κ. Κασουλίδης τόνισε ότι η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση, καθώς και οι ηγεσίες ΓΕΕΘΑ και ΓΕΕΦ, βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία. Σχολίασε, ακόμη, ότι ήταν σοφή η απόφαση του κύπριου προέδρου Κληρίδη να μην κηρύξει το βράδυ της κρίσης γενική επιστράτευση.

    [19] H KYΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

    Η κυπριακή κυβέρνηση επιδοκίμασε τις δηλώσεις εκπροσώπου του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με τις οποίες η Ουάσιγκτον υποστηρίζει τις προτάσεις του Γενικού Γραμματεά των Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του Κυπριακού και δεν προωθεί την ίση εκπροσώπηση ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων στην Ομοσπονδική Κυβέρνηση.

    Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ.Κασουλίδης, swoki\fomtar τις δηλώσεις του αμερικανού επισήμου δήλωσε πως αυτές επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι δεν υπάρχει μεταστροφή της αμερικανικής πολιτικής στο θέμα της πολιτικής ισότητας.

    Η αμερικανική αποψη για το θέμα έχει αλλωστε εκτεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [20] ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

    Αρχίζουν αύριο στα Τίρανα οι εργασίες του τρίτου συνεδρίου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανίας.

    Το συνέδριο θα κάνει απολογισμό της τετραετους διακυβέρνησης της χωρας και θα εγκρίνει το προεκλογικό πρόγραμμα του Δημοκρατικου Κόμματος για την επόμενη τετραετία. Επίσης, θα εκλεγεί το νέο Εθνικό Συμβουλιο και ο νέος πρόεδρος του κόμματος.

    Θα συμμετάσχουν 636 αντιπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων του Δημοκρατικου Κόμματος και πανω από 60 αντιπροσωπείες από το εξωτερικό.

    Ο γενικός γραμματεας του κόμματος Τριτάν Σιέχου, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα είναι ο νικητής των επικείμενων εκλογών.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute
    mpa2html v3.03 run on Friday, 5 April 1996 - 17:41:08