Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 11-12-14

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools.

--1427249692-428974326-1323900539=:2092 Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-7; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8BIT

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

Αριθμός Δελτίου: 370026561

Έκδοση 1

ΣΗΜΕΙΑ ΑΤΥΠΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΣΗΜΕΙΑ ΑΤΥΠΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΑΨΗ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Για το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου και τη στήριξη των τριών κομμάτων

Τα τρία κόμματα έχουν δεσμευτεί σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, σε ένα συγκεκριμένο έργο και η δέσμευση αυτή ισχύει. Ο Πρωθυπουργός ηγείται μιας κυβέρνησης που έχει σαφέστατες δεσμεύσεις από τρία κόμματα και δεσμεύσεις σε απόλυτη ισχύ.

Έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι, ότι κρίνεται η επιβίωση της χώρας. Αυτό εξαρτάται από την υλοποίηση μιας σειράς συγκεκριμένων δεσμεύσεων. Αν θέλετε είμαστε μια «πολεμική» κυβέρνηση, μια κυβέρνησε σε πόλεμο με τα προβλήματα. Άρα, ό, τι χρειαστεί - και το υπογραμμίζει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός - ό,τι χρειαστεί θα γίνει, για να ληφθούν οι αποφάσεις αλλά και για να υλοποιηθούν οι αποφάσεις.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία στις Προγραμματικές Δηλώσεις εξήγησε μια σειρά από λόγους για τους οποίους η χώρα μας έχει υποχρεωθεί να κάνει μια δημοσιονομική προσαρμογή πάρα πολλή μεγάλη και αυτό, βέβαια, συνεπάγεται μια σειρά από μέτρα τα οποία τα ζούμε, τα ζουν οι πολίτες.

Η δέσμευση που έχουν αναλάβει και τα τρία κόμματα είναι ότι, θα υλοποιήσουν τη δανειακή σύμβαση με το PSI, το νέο πρόγραμμα και με όλα αυτά τα μέτρα που απορρέουν και συνεπάγονται από αυτό. Όλα τα μέτρα που θα χρειαστούν για να γίνει η νέα δανειακή σύμβαση. Είναι κοινή δέσμευση όλων των κομμάτων. Και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο να μην γίνει.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Νομίζω ότι είναι μια ένδειξη της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει η κυβέρνηση από τη συνεργασία των κομμάτων. Γιατί μιλάμε για τη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας, που είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να υπογράψουμε αυτές τις συμφωνίες. Γι' αυτό λέω ότι είναι μια «πολεμική» κυβέρνηση. Το διακύβευμα είναι πάρα πολύ μεγάλο, άρα κανένας υπουργός και κανένα κόμμα δεν είναι διατεθειμένος να το βάλλει σε κίνδυνο. Κανείς μας. Και αυτό πρέπει να είναι σαφές.

Για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου

Είναι κοινή αναγνώριση όλων σε αυτή τη κυβέρνηση ότι το κυβερνητικό έργο, που είναι τεράστιας εθνικής σημασίας, προέχει όλων των άλλων. Και όλοι οι υπουργοί θα αξιολογηθούν για αυτή τους τη συμμετοχή. Η αξιολόγηση είναι και αυτή αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού. Όλοι αξιολογούμεθα.

Δεν υπάρχει θέμα για κανέναν Υπουργό. Αλλά είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός έχει ευθύνη και αρμοδιότητα να αξιολογεί όλους τους Υπουργούς. Και ανάλογα με την αξιολόγηση, να κάνει τις ενέργειες που ο ίδιος θεωρεί ότι θα χρειαστούν.

Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να σχολιάσει τις εσωκομματικές διαδικασίες των κομμάτων. Είναι ευθύνη του Πρωθυπουργού να διασφαλίσει ότι το έργο της κυβέρνησης θα γίνεται απρόσκοπτα χωρίς κανένα πρόβλημα και νομίζω ότι σε αυτό δεσμεύονται και οι ίδιοι οι Υπουργοί, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που τους ενδιαφέρει και προέχει είναι να ολοκληρώσει το έργο της αυτή η κυβέρνηση.

Για τη διάρκεια της σημερινής κυβέρνησης

Αυτό είναι λυμένο θέμα. Ο βίος της κυβέρνησης προσδιορίζεται από το έργο της. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο. Το έργο προσδιορίζει το βίο. Όσο χρειαστεί για να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο που έχει αναλάβει Είναι σαφές. Όσο χρειαστεί. Ό,τι χρειαστεί θα γίνει από αυτή την Κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα. Δεν υπάρχει.

Αυτό είναι η συμβατική δέσμευση των κομμάτων. Το έργο αυτής της κυβέρνησης είναι συγκεκριμένο, θα ολοκληρωθεί και μετά θα πάμε σε εκλογές. Γιατί μέσα στη συμφωνία είναι και οι εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να αποφασιστούν και από τα τρία κόμματα. Αν δεν γίνει αυτό τότε θα χρειάζεται νωπή εντολή. Τα τρία κόμματα έχουν δεσμευτεί συγκεκριμένα για το τι πρέπει να κάνουν. Πρέπει όλοι συντεταγμένα να δώσουμε αυτή τη μάχη.

Για ενδεχόμενα νέα μέτρα

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο τραπέζι κάτι. Είναι σαφές ότι θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθεί στο ακέραιο το πρόγραμμα και να μη χρειαστούμε μέτρα ή να χρειαστούν τα λιγότερο δυνατά. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πάντως κάποια μέτρα στα οποία έχουμε δεσμευτεί. Και είναι επίσης σαφές, ότι τα φοροεισπρακτικά μέτρα δεν τα αντέχει η οικονομία. Άλλα δεν θέλω να σχολιάσω μέτρα που δεν υπάρχουν στο τραπέζι, αυτή τη στιγμή.

Όταν και αν χρειαστούν, τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις. Αυτό που υπάρχει σα δέσμευση της κυβέρνησης είναι ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Θα γίνει ό,τι είναι προαπαιτούμενο για να υλοποιηθεί η δανειακή σύμβαση.

Αν χρειαστεί να ληφθούν μέτρα για να προχωρήσουμε στη δανειακή σύμβαση αυτά θα τα πάρουμε. Αν χρειαστούν κάποια μέτρα συγκεκριμένα για να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση, αυτά τα μέτρα είναι δουλειά της κυβέρνησης του κ. Παπαδήμου.

Όποια χρειάζεται να ληφθούν σήμερα, θα ληφθούν σήμερα. Δεν πρόκειται να τεθούν σε αμφιβολία και να μπει σε κίνδυνο η δανειακή σύμβαση.

Για τον κατώτατο μισθό και τον 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

Από ό,τι είδα ο κ. Κουτρουμάνης έχει κάνει μια δήλωση για τον κατώτατο μισθό. Ισχύει απολύτως και από ο,τι είδα δεν έχει τεθεί θέμα 13ου - 14ου μισθού. --1427249692-428974326-1323900539=:2092--


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 14 December 2011 - 22:07:51 UTC