Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 11-09-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

This message is in MIME format. The first part should be readable text, while the remaining parts are likely unreadable without MIME-aware tools.

--1427249692-676821273-1317068927=:18050 Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-7; format=flowed Content-Transfer-Encoding: 8BIT

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αριθμός Δελτίου: 356062787

Έκδοση 1

ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ (26.9.2011)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΤΥΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΗΛΙΑ ΜΟΣΙΑΛΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Όπως γνωρίζετε, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις και οι συνομιλίες που είχε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών στην Ουάσιγκτον, με τελευταία τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με την κ. Λαγκάρντ και τον κ. Τρισέ. Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον κ. Βενιζέλο και μένουμε σε αυτές. Αναμένουμε τη συνέχιση των συζητήσεων για τα ευρωπαϊκά θέματα στο αυριανό δείπνο του Πρωθυπουργού με την κ. Μέρκελ. Αύριο το πρωί στις 10 ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο Σύνδεσμο των Γερμανών Βιομηχάνων στο Βερολίνο, όπου θα υπάρξει η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων για επενδυτικά θέματα γερμανικού ενδιαφέροντος στη χώρα μας. Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων συζητήσεων, που έχει και ο κ. Χρυσοχοϊδης με τη γερμανική κυβέρνηση και τον Αντικαγκελάριο, κ. Ρέσλερ, για θέματα επενδύσεων στην Ελλάδα. Ο κ. Ρέσλερ θα επισκεφθεί σύντομα τη χώρα μας συνοδευόμενος από ομάδα γερμανών βιομηχάνων και επενδυτών. Επομένως περιμένουμε την ολοκλήρωση αυτών των συζητήσεων, όπως και τις συζητήσεις με την τρόικα και τις σχετικές ψηφοφορίες στο ελληνικό κοινοβούλιο το επόμενο διάστημα, αρχίζοντας με την αυριανή ψηφοφορία.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΕΤ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Χθες το βράδυ έγινε κατάληψη του στούντιο της ΝΕΤ από ομάδα φοιτητών. Διεκόπη το δελτίο ειδήσεων, κατόπιν απαίτησης των φοιτητών να προβληθούν οι απόψεις τους από τη δημόσια τηλεόραση στο πλαίσιο του νυχτερινού δελτίου ειδήσεων και των επόμενων εκπομπών της ΕΡΤ. Εδώ, θα ήθελα να τονίσω, ότι με εντολή του Πρωθυπουργού και δική μου, δεν μεταδόθηκε το μήνυμα. Υπήρχε συντονισμός και με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και με τον κ. Παπουτσή. Σε καμία περίπτωση, η κυβέρνηση δε θα επιτρέψει σε συγκεκριμένες ομάδες, είτε κοινωνικές, είτε επαγγελματικές, είτε συντεχνιακές, ή γενικά ομάδες πολιτών, να επιβάλουν τη γνώμη τους, ειδικά στα δημόσια ΜΜΕ. Έχουμε Δημοκρατία, προβάλλονται όλες οι απόψεις. Και αυτή είναι η κατεύθυνση που έχει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να προβάλλει με ισορροπημένο και δημοκρατικό τρόπο όλες τις απόψεις, όποιες και αν είναι αυτές. Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι, δε θα επιτρέψουμε στην ίδια ομάδα ή καμία άλλη να επιβάλλει τις απόψεις της με αυτόν τον τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό και στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ανομίας, θα ήθελα να πω από την πλευρά της κυβέρνησης, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε κινήματα «Δεν πληρώνω». Και θα ήθελα να κάνω μια πολιτική τοποθέτηση σε αυτό το σημείο: ότι, όσοι εμπλέκονται σε αυτά τα κινήματα, στην ουσία υπονομεύουν την πορεία της χώρας αυτή τη στιγμή. Πολύ καλύτερο θα ήταν για όλους, στη δύσκολη φάση που περνάμε, να κάνουν κινήματα κατά της διαφθοράς -όπου και αν αυτή βρίσκεται, ενάντια στο «γρηγορόσημο», ενάντια στα «φακελάκια», ενάντια στη διαφθορά που υπάρχει συνολικά, παρά να υπονομεύουν την οικονομική πορεία της χώρας. Το ίδιο ισχύει για πολιτικά κόμματα, που ενθαρρύνουν αυτές τις πρωτοβουλίες, είτε ανοιχτά, είτε έμμεσα. Και καλό είναι, ο πολιτικός κόσμος να πάρει ανοιχτή θέση απέναντι σε αυτά τα κινήματα «Δεν πληρώνω» και να τη συνδέσει με τις οικονομικές προοπτικές τις χώρας. Δε μπορεί, η πλειοψηφία της χώρας να είναι νομοταγείς πολίτες και κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την πορεία. Το πολιτικό σύστημα οφείλει να πάρει ξεκάθαρη θέση σε αυτά τα θέματα. Το ίδιο ισχύει και για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τεχνικούς, τους παρουσιαστές, τους σκηνοθέτες ροής που ήταν στο στούντιο, για την υποδειγματική στάση που κράτησαν. Γι αυτό, τους ευχαριστώ εκ μέρους της κυβέρνησης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Η συζήτηση αυτή δεν ήταν ξαφνική αλλά υποκατέστησε τη συνάντηση που θα είχαν στη Ν. Υόρκη. Τέθηκαν κυρίως δυο θέματα. το θέμα του Κυπριακού, όπου κύριος στόχος είναι η αναζήτηση λύσης στο Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και αυτό προϋποθέτει ότι θα υπάρχουν αδιατάρακτες και εποικοδομητικές συνομιλίες. Ο Πρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, στα θέματα της ασφάλειας στην Αν. Μεσόγειο, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. Είναι δικαίωμα της Κύπρου, ως κυρίαρχου κράτους, να αποφασίζει για το τι κάνει. Και θα πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες, που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή. Επίσης, συζήτησαν την προοπτική των διμερών συναντήσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ένα υψηλού επιπέδου κοινό υπουργικό συμβούλιο το και οι δύο Πρωθυπουργοί είπαν ότι αυτό θα ενεργοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου. Αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι πάντα επιδιώκουμε να έχουμε μια λειτουργική σχέση με την Τουρκική Δημοκρατία. Δεν κατέστη δυνατή η επίσκεψη του Πρωθυπουργού τον Ιούνιο στην Τουρκία λόγω των εκεί εκλογών. Επαναλαμβάνω ότι, διατηρούμε αυτή τη λειτουργική σχέση, αλλά ευελπιστούμε ότι η κατάσταση τέλη Οκτωβρίου - αρχές Νοεμβρίου θα είναι τέτοια, που θα επιτρέψει την υλοποίηση του σχεδιασμού μας να επισκεφθούμε την Τουρκία για το υψηλού επιπέδου κοινό υπουργικό συμβούλιο. Υπήρχαν και κάποια άλλα θέματα σε σχέση με την ατζέντα του κοινού υπουργικού συμβουλίου με την προϋπόθεση, όπως σας είπα ότι η κατάσταση θα είναι τέτοια που θα επιτρέπει να πάμε. Τα θέματα που αυτή τη στιγμή είναι στην ατζέντα, είναι οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, οι εξαγωγές, ο τουρισμός και θέματα υγείας.

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ

Ο κ. Ερντογάν για το θέμα αυτό διατύπωσε τις τουρκικές θέσεις. Δεν τέθηκε θέμα ελληνικής ΑΟΖ.

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΜΕ 50% ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν δημοσιεύματα, ότι η Ελλάδα το εξετάζει. Υπάρχουν δημοσιεύματα ότι άλλοι το εξετάζουν, όχι ότι το εξετάζουμε εμείς. Αυτό να το διευκρινίσω, γιατί σε επίπεδο κυβέρνησης δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια συζήτηση. Επαναλαμβάνω, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια συζήτηση σε κυβερνητικό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντιδρά σε δημοσιεύματα, απ' όπου κι αν προέρχονται, ή σε δηλώσεις παραγόντων της διεθνούς πολιτικής ή δημοσιογραφικής σκηνής. Τα θέματα αυτά, μόνον όταν τίθενται επίσημα σε θεσμικό επίπεδο, μπορεί να τα αντιμετωπίσει και να τα συζητήσει η ελληνική κυβέρνηση. Και εκεί μένουμε. Εμείς δεν ανοίγουμε τέτοια θέματα. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεων, αυτή τη στιγμή, με τους εταίρους μας και η υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου. Δεν έχουμε ανοίξει ποτέ τέτοιο θέμα σε επίσημες συζητήσεις -όπως υπονοήθηκε από την υποβληθείσα ερώτηση- και θα το συζητήσουμε μόνον όταν τεθεί - αν τεθεί, ένα πολύ μεγάλο «αν»- επισήμως. Εμείς, πάντως, δεν το θέτουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

΄Εχουμε πει κατ' επανάληψη - και δεν πρόκειται να αλλάξουμε τη δήλωσή μας- ότι η κυβέρνηση έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, έχει πράξει κατ' επανάληψη το καθήκον της. ΄Εχει υψηλή πατριωτική αίσθηση καθήκοντος. Και αυτό αναμένουμε ότι θα γίνει για μία ακόμη φορά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη στάση, την οποία έχει δείξει μέχρι σήμερα.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΟΘΩΝΑ.

΄Οσοι είδαν το βίντεο αυτής της υπόθεσης, θα είδαν το πόσο ψύχραιμος ήταν ο κ. ΄Οθωνας. Υπήρξε απόλυτη ψυχραιμία διαχείρισης αυτού του περιστατικού από τον κ. ΄Οθωνα. Του αξίζουν συγχαρητήρια για την πολύ μεγάλη ψυχραιμία του και εκεί θα πρέπει να σταθούμε. Μάλιστα, είδαμε στο τέλος, ότι συζήτησαν σε πολύ καλό κλίμα με την κυρία που προέβη σ' αυτή την πράξη. Όμως, η κυβέρνηση καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα. Εμείς είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους πολίτες και την κοινωνία. Και όλοι θα πρέπει να κατανοήσουμε την κρισιμότητα αυτών των περιστάσεων. Δηλαδή, δε μένουμε σ' αυτό το περιστατικό. Το θεωρούμε μεμονωμένο.

ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΕΝΕΞΗ» ΡΑΓΚΟΥΣΗ-ΡΕΠΠΑ

Για μας, δεν τίθεται κανένα θέμα. Δόθηκαν οι αναγκαίες διευκρινίσεις και εκεί μένουμε. Κανένα θέμα για την κυβέρνηση. Σας είπα με πάρα πολύ μεγάλη σαφήνεια ότι, αυτό που έχει σημασία για την κυβέρνηση είναι η συνολική κυβερνητική πολιτική και το πώς εκφράζεται συνολικά ως κυβέρνηση. Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει θέμα μεταξύ των δύο υπουργών, αυτό είναι σαφές. Υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική και αυτή εκφράζεται με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Όμως, από εκεί και πέρα, όπως τόνισα και χθες για όσους το παρατήρησαν, είναι θεμιτό να υπάρχουν, γενικά, διάφορες απόψεις. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο και πολυσυλλεκτικό κόμμα. Όμως, η κρισιμότητα των περιστάσεων επιβάλλει αυτοσυγκράτηση απ' όλους μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ "FINANCIAL TIMES" ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;».

Αν διαβάζετε τον διεθνή Τύπο, θα έχετε δει πολλά δημοσιεύματα, τα τελευταία δύο χρόνια, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις αντοχές της. Αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι οι αντοχές της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ μεγάλες και το έχουμε δείξει.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. ΛΙΝΤΖΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΕΘΝΟΣ" , ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αυτό που έχει σημασία, αυτή τη στιγμή, είναι η επίσημη άποψη της κυβέρνησης. Για τις διαφορετικές απόψεις, σας απάντησα πριν. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα πολύ μεγάλο κόμμα και είναι θεμιτό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Αυτό όμως που έχει σημασία, είναι το αποτέλεσμα.

Διευκρίνισα για πολλοστή φορά -και το διευκρινίζω και πάλι- ότι το τελευταίο πράγμα που θέλει ο ελληνικός λαός, αυτή τη στιγμή, είναι οι εκλογές. Ο ελληνικός λαός, αυτή τη στιγμή, δεν ενδιαφέρεται για εκλογές. Ενδιαφέρεται για μια ομαλή πορεία της χώρας και για τη διασφάλιση των συμφωνιών που έχουμε με τους εταίρους μας: τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Αυτό ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό και όχι οι εκλογές.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολιτικά κόμματα τα οποία θέτουν αυτό το θέμα, όπως η Ν.Δ. Και μάλιστα ο αρχηγός της, κατ' επανάληψη, έχει θέσει και θέμα πολλαπλών εκλογών.

Λοιπόν, εμείς ρωτάμε τη Ν.Δ. ανοικτά: επιμένει ο αρχηγός της Ν.Δ. στη θέση του ότι αυτό το οποίο χρειάζεται η χώρα, είναι διαδικασία πολλαπλών εκλογών; Διότι, ο κ. Σαμαράς είπε στη ΔΕΘ ότι, εάν γίνουν εκλογές και δεν υπάρξει αυτοδυναμία, η Ν.Δ. θα επιδιώξει άμεσα νέα εκλογική αναμέτρηση. Επιμένει ο κ. Σαμαράς ότι, αυτό αποτελεί διέξοδο στα προβλήματα της χώρας ή διέξοδος είναι η συνεχής σκληρή διαπραγμάτευση για την επίτευξη της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου; Να απαντήσει ξεκάθαρα. Και καλούμε, επίσης, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τη δήλωση του αρχηγού του κόμματός τους για τις πολλαπλές εκλογές και εάν αυτό είναι κάτι που τους εκφράζει σ' αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα. Δηλαδή, το να ταλαιπωρηθεί η χώρα με πολλαπλές εκλογές. Καλούμε ανοικτά όλους τους βουλευτές της Ν.Δ. να πάρουν θέση.

Δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης. ΄Εχω απαντήσει κατ' επανάληψη. Για να τίθενται τέτοια θέματα, θα πρέπει πρώτα να υπάρχει θέμα συνεννόησης, κουλτούρα συνεννόησης. Τέτοια κουλτούρα συνεννόησης δεν την έχουμε δει από το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης. Συνεπώς, δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ;

Εμείς συζητάμε το πλαίσιο. Το ότι μπορεί να γίνει ανακοίνωση συνολικών μέτρων της κυβερνητικής πολιτικής, αυτό μπορεί να είναι και για το διάστημα 2013-2014.

΄Οσον αφορά το πρώτο σκέλος του ερωτήματος, σας παραπέμπω στην ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και υπουργού των Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με την οποία έγιναν οι ουσιαστικές συζητήσεις για το 2011-2012 και συνεχίζονται οι συζητήσεις για το 2013-2014. Ακριβείς ημερομηνίες, σε ό,τι αφορά την έλευση της τρόικας, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Οικονομικών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 21η ΙΟΥΛΙΟΥ.

Αυτή τη στιγμή έχουμε μία συνολική συζήτηση διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Δεν είναι μία απ' ευθείας συζήτηση με την γερμανική κυβέρνηση.

Η συζήτηση που γίνεται αύριο, γίνεται μέσα στο πλαίσιο των διεθνών επαφών του Πρωθυπουργού. Δεν είναι η μοναδική την οποία κάνει, γενικώς. Υπάρχουν πάρα πολλές συζητήσεις στο πλαίσιο της άτυπης διπλωματίας, οι οποίες δεν ανακοινώνονται όλες κατ' ανάγκη. Αυτή είναι μία συζήτηση, η οποία θα γίνει στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Γερμανία. Η συνάντηση γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας της κας Μέρκελ και προφανώς εμείς επιδιώκουμε εποικοδομητικές συνομιλίες.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΛΙΟΥ.

Εάν δείτε τη δήλωση του κ. Σόιμπλε και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα, θα διαπιστώσετε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως, δε θα υπάρξει καμία έκπληξη για την 6η δόση, αλλά μπορεί να υπάρξει τροποποίηση, όχι για τη συμφωνία, για τους όρους υλοποίησης της συμφωνίας, δηλαδή αυτά τα οποία συζητάμε τώρα, που διαπραγματευόμαστε. ΄Ετσι εγώ ερμηνεύω τη δήλωσή του, διαβάζοντας το κείμενο στα αγγλικά. Και νομίζω ότι δόθηκαν και διευκρινίσεις στη συνέχεια, όταν έγινε η μετάφραση του κειμένου. --1427249692-676821273-1317068927=:18050--


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 26 September 2011 - 20:27:53 UTC