Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 10-11-15

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Αριθμός Δελτίου: 299773602

Έκδοση 1

BRIEFING(151110)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλό μεσημέρι.

Την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών οι πολίτες με υπευθυνότητα, ωριμότητα και σύνεση επέλεξαν τη συνέχιση της σταθερότητας της χώρας με αξιοποίηση των θυσιών και έστειλαν το μήνυμα μιας ισχυρής βούλησης για αλλαγές και ανατροπές σε όλους τους τομείς που χρόνια τώρα μας κρατούσαν δέσμιους παθογενών καταστάσεων.

Χθες, οι πολίτες επαναβεβαίωσαν τη βούλησή τους αυτή, επιλέγοντας τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το σημαντικό έργο της υλοποίησης του «Καλλικράτη», της τεράστιας αυτής διοικητικής αναδιάρθρωσης που αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης και κινητήριο μοχλό της αναδιάρθρωσης του ίδιου του κράτους.

Η κυβέρνηση θα συνεργασθεί στενά με όλους τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες και Δημάρχους, οι οποίοι θα κληθούν, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε, να διεκπεραιώσουν ένα σημαντικότατο έργο, τελείως διαφορετικό από προηγούμενες περιπτώσεις.

Όπως δήλωσε, χθες, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, υπάρχει μπροστά μας μια καθαρή τριετία σκληρής, εντατικής και δημιουργικής δουλειάς, όπου όλοι μαζί, κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικές δυνάμεις, περιφέρειες και πολίτες, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πατριωτικού καθήκοντος καλούμεθα να πράξουμε πολλά από αυτά που δεν έγιναν ολόκληρες δεκαετίες.

Καλούμεθα να προωθήσουμε τις απαραίτητες μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, ώστε να βγούμε με ασφάλεια και συνοχή από την κρίση. Είμαστε αποφασισμένοι με σύμμαχο τις δημοκρατικές δυνάμεις της προόδου και της βούλησης για ουσιαστική αλλαγή, προκειμένου να πετύχουμε να ξεπεράσουμε ό,τι μας κρατά δέσμιους. Και θα πετύχουμε.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της για το ξεπέρασμα της κρίσης και τις μεγάλες αλλαγές.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μπορείτε να μας περιγράψετε πώς θα διαχειρισθείτε την επόμενη μέρα αυτού του μηνύματος που πήρατε από τους πολίτες, το οποίο περιγράψατε ως θετικό; Θα πείτε τί μας περιμένει; Υπάρχουν νέα μέτρα - που προφανώς υπάρχουν- και ποια είναι αυτά; Θα τα πείτε όλα αυτά και με ποιο τρόπο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σήμερα, όπως γνωρίζετε, η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και έχει συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε την Πέμπτη να κατατεθεί ο Προϋπολογισμός. Αυτά τα «νέα μέτρα», όπως συνηθίζουμε να τα λέμε, δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν. Διότι, όταν λέμε «νέα μέτρα», μιλάμε για περικοπές μισθών, συντάξεων, για φορολογία εκτός από αυτήν που έχουμε εξαγγείλει. Επομένως, δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο.

ΜΟΣΧΟΒΑΣ: Απολύσεις;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και απολύσεις δεν θα γίνουν. Υπάρχει η δυνατότητα και υπάρχει περιθώριο να περικοπεί η σπατάλη στο Δημόσιο. Ένα Δημόσιο το οποίο ακόμη δεν έχει εξορθολογισθεί στη λειτουργία του, παρ όλες τις τεράστιες προσπάθειες και παρ όλα τα μεγάλα επιτεύγματα που έγιναν μέχρι τώρα. Εκεί, πραγματικά, θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να υπάρξει ένας εξορθολογισμός της λειτουργίας του Δημοσίου. Και φυσικά, θα προσπαθήσουμε και προσπαθούμε και θα πετύχουμε να μην θιγεί άλλο το εισόδημα του ΄Ελληνα πολίτη.

ΚΟΥΤΡΑΣ: Θεωρείτε αυτά που περιγράφετε ότι είναι αρκετά για να πείσουν τα μέλη της τρόικας να μην σας απαιτήσουν νέα μέτρα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς, μέχρι τώρα, παρουσιάσαμε αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει γίνει η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ στη χώρα μας, αλλά ίσως και σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Συνεπώς, έχουμε αποδείξει ότι εργαζόμαστε, έχουμε αποδείξει ότι θέτουμε στόχους σωστούς, τους οποίους και τηρούμε. Με βάση αυτή την απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματός μας, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πείσουμε και τους εταίρους μας, ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση, κάνοντας τα σωστά βήματα.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Μπορείτε να μας πείτε αν ο κ. Παπανδρέου στις αποσκευές του και στο Παρίσι, αλλά και στη Λισαβόνα στο τέλος της εβδομάδας, θα έχει το θέμα του ευρωομολόγου, θα ζητήσει κάτι τέτοιο στις συναντήσεις του με τον Sarkozy, την Μerkel και τον Cameron;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι ένα ειδικό θέμα. Αυτή τη στιγμή δεν έχω ενημέρωση και φυσικά δεν μπορώ να σας απαντήσω.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι ένα από τα επόμενα βήματά του θα είναι η προσπάθεια συνεννόησης σε εθνικό επίπεδο, για να μπορούν να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες που υπάρχουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Θα ήθελα να ρωτήσω: Ποιό είναι το πολιτικό πλαίσιο που θα παρουσιάσει κατά τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ όλα, ο Πρωθυπουργός μίλησε για ευρύτερη συναίνεση από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Αυτό δεν έχουμε κουραστεί να το λέμε. Είμαστε από την πρώτη στιγμή αυτοί οι οποίοι θέσαμε το ζήτημα αυτό και μάλιστα όταν ακόμη δεν είχαμε άμεση και έγκαιρη ενημέρωση για το τί συμβαίνει στη χώρα, πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά το μέγεθος της κρίσης. Μια κρίση, η οποία είναι πρωτοφανής για τη χώρα μας. Φυσικά και χρειάζεται μια συναίνεση, μια εθνική συνεννόηση. Όσοι μπορούν να το αντιληφθούν, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει κυρίως όλες οι πολιτικές δυνάμεις να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο ελληνικός λαός και μέσα από αυτές τις εκλογές που τελείωσαν χθες βράδυ, έδειξε ότι διαθέτει μια πολύ μεγάλη ωριμότητα. Ίσως ωρίμασε και μέσα σ ένα χρόνο τόσο όσο δεν είχε ωριμάσει ολόκληρες δεκαετίες. Συνεπώς, από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός έχει δείξει πώς πορεύεται, θα πρέπει επιτέλους και οι πολιτικές δυνάμεις να το ακολουθήσουν.

ΜΙΧΑΗΛ: Επειδή η συνεννόηση δεν είναι κάτι γενικό μόνο, τί συγκεκριμένο θα προτείνετε εσείς ώστε να εξασφαλίσετε αυτή τη συνεννόηση; Όποιος, τέλος πάντων, θέλει να συνεννοηθεί...

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Όταν αρχίσουν οι διαδικασίες από τον ΄Ελληνα Πρωθυπουργό ώστε να υπάρχει υλοποίηση αυτού του προσκλητηρίου για την εθνική συνεννόηση και τη συναίνεση, θα υπάρξει προφανώς και κάποιο πλαίσιο.

ΣΠΑΝΟΥ: Στο πλαίσιο αυτό να υποθέσουμε ότι δεν θα ζητήσετε εξεταστική για την οικονομία;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι δεν θα πρέπει να συγχέουμε τη συναίνεση και τη συνεννόηση με την ατιμωρησία και τον συμψηφισμό. Δεν μπορούμε από τη μια να ζητάμε να υπάρχουν ευθύνες για όσους έβλαψαν τη χώρα και από την άλλη να ζητάμε να υπάρξει συμψηφισμός και παραγραφή του δικαιώματος και της υποχρέωσης της χώρας να γνωρίζει ποιοί την έβλαψαν, με το να δοθεί συναίνεση ή με το να υπάρξει πεδίο συνεννόησης. Όταν υπάρχει το προσκλητήριο για να αρθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, θα πρέπει να το ζυγίσουμε όλοι, θα πρέπει με καθαρούς όρους, κοιτάζοντας μπροστά στο μέλλον και με τα μάτια στραμμένα στον ελληνικό λαό να κάνουμε πράξη αυτά τα οποία θεωρητικά όλοι μας διακηρύττουμε.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Πώς θα μπορέσει να καθίσει ο Πρωθυπουργός στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Σαμαρά, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χθες, μετά το αποτέλεσμα που υπήρξε, είπε ότι ο λαός επιμένει και ζητά αλλαγή πολιτικής;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι θέμα του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έκανε μια θεώρηση του εκλογικού αποτελέσματος και διαπίστωσε ότι η Ν.Δ. έχει νικήσει. Αυτό το αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Από εκεί και πέρα, αυτό περιλαμβάνεται στην πρόσκληση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Υπάρχουν ζητήματα στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε. Υπάρχουν ζητήματα στα οποία θα πρέπει να αποδείξουμε στον Έλληνα πολίτη ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι το ρόλο μας. Συνεπώς, υπάρχει μεγάλο πεδίο και συναίνεσης και συνεννόησης.

ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ: Αν η κυβέρνηση δεν βρει αυτή τη συναίνεση, θα προβεί σε κάποιες επιπλέον κινήσεις; Τι θα κάνει;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς πορευόμαστε, ως κυβέρνηση, όπως πορευθήκαμε εδώ και ένα χρόνο, χωρίς να έχουμε τη συναίνεση από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Είμαστε αποφασισμένοι και έχουμε την εντολή από τον ελληνικό λαό να συνεχίσουμε αυτή την πορεία της σταθερότητας και της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αλλά, επιτέλους, οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να αντιληφθούν ότι με το να βάζουν πλαστά διλήμματα, δεν βγαίνει πουθενά. Και το μάθημα αυτό, πιστεύουμε ότι το έλαβαν και από τις χθεσινές εκλογές. Το μεγάλο ζήτημα είναι να ξεπεράσουμε την κρίση, να βγούμε με ασφάλεια από αυτή τη δύσκολη κατάσταση για τη χώρα. Και ο ελληνικός λαός, νομίζω ότι αντιλαμβάνεται ποιος παίρνει τα μηνύματα και ποιος δεν τα παίρνει.

ΚΡΟΥΣΤΑΛΗ: Εφόσον γίνουν οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο εκλογικός νόμος θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τώρα, βεβαίως, προτρέχουμε. Οι συναντήσεις αυτές μπορεί να γίνουν με διάφορες μορφές. Δεν υπάρχει απόφαση, υπάρχει, απλώς, μια πρόσκληση, μια δέσμευση του Πρωθυπουργού να ζητήσει τη συνεννόηση με τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Ο εκλογικός νόμος είναι ούτως ή άλλως μια προγραμματική δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Είναι μια δέσμευση που αφορά στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος της χώρας μας, και μια δέσμευση ότι θα πρέπει, επιτέλους, να εξαλειφθούν οι παθογένειες, οι οποίες καλλιεργούνται μέσα απ` όλα αυτά τα οποία όλοι γνωρίζουμε.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Ήθελα να ρωτήσω, κύριε Εκπρόσωπε, αν η συμμετοχή του κ. Λουκά Παπαδήμου, το Σάββατο στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην συνεδρίαση της επιτροπής με τους αρμόδιους υπουργούς περί την οικονομία, είναι η αρχή για συνεχή συμμετοχή και αν θα συμμετάσχει δηλαδή από εδώ και πέρα, στη λήψη αποφάσεων.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Παπαδήμος είναι οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού και είναι λογικό να συμμετέχει σε ό,τι έχει να κάνει με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, φυσικά, όταν είναι δυνατόν και όπου χρειάζεται με την τεράστια εμπειρία και γνώσεις που διαθέτει.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Θέλετε να μας πείτε τι έφταιξε και χάσατε στον Πειραιά;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες για το αν χάσαμε και τί χάσαμε. Υπάρχει μια γενικότερη εικόνα. Γνωρίζουμε, πάρα πολύ καλά, τί έγινε χθες. Η ελληνική κοινωνία έδειξε ότι είναι ώριμη. Από εκεί πέρα, φυσικά, υπάρχουν οι χαμένοι, οι ηττημένοι και οι νικητές, σε όλη την Ελλάδα. Και σε κάθε δήμο και κάθε περιφέρεια υπάρχουν και τα τοπικά χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να εξηγήσουν το αποτέλεσμα. Αλλά, φυσικά, εγώ δεν είμαι αρμόδιος να εξηγήσω κάτι τέτοιο.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Ήθελα να σας ρωτήσω, τι οδήγησε τον Πρωθυπουργό να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της κ. Μέρκελ και της Γερμανίας, πριν από λίγο, στο Παρίσι, λέγοντας ότι με την τακτική που ακολουθεί μπορεί να οδηγεί σε χρεοκοπία πολλές χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία κλπ.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η Ελλάδα ήταν η πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την υποστήριξη χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους εταίρους της. Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία, η Ελλάδα αναγκαστικά έγινε μια δεξαμενή εμπειρίας και γνώσης, σχετικά με την κρίση και το πώς μπορεί να ξεπεραστεί. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, μέσα απ` αυτές τις δηλώσεις του, εξέφρασε και την εμπειρία της χώρας μας για το πώς θα πρέπει να πορευτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, τι σημαίνει εταιρική και κοινοτική αλληλεγγύη, που εμείς από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι θα πρέπει να αποδεικνύεται και στην πράξη.

ΤΣΑΚΙΡΗΣ: Συγνώμη, αλλά εδώ μιλάει ότι με την στάση της η κ. Μέρκελ θα «τσακίσει» χώρες. Δεν είναι θέμα εμπειρίας.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχω δει αυτές τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, αλλά δεν έχω το ακριβές κείμενο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξέφρασε την εμπειρία του.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο Πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής για το μνημόνιο. Όταν ο κ. Παπακωνσταντίνου κατά μόνας, ενημερώνοντας μόνο τον Πρωθυπουργό, όριζε τους όρους μνημονίου, χωρίς να καλέσει σύγκληση πολιτικών αρχηγών και να ενημερωθούν για τους όρους του μνημονίου, γιατί τώρα η αντιπολίτευση να συναινέσει σε μια διαμορφωμένη κατάσταση, που τη διαμόρφωσαν δύο άτομα, ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο Πρωθυπουργός;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών και αυτός ήταν που θα έπρεπε να εισηγηθεί, σύμφωνα με το νόμο και το Σύνταγμα, στον Πρωθυπουργό το τι πρέπει να κάνει η χώρα. Η κυβέρνηση έλαβε μια συλλογική απόφαση. Μια απόφαση που μας βγάζει από την κρίση και φυσικά πάνω στα δεδομένα που έχουμε και ίσως με ένα πλαίσιο το οποίο θα είναι ευρύτερο, να μπορούν να συζητήσουν όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις. Γιατί θα έπρεπε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών το οποίο θα καλέσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, για τους όρους του μνημονίου;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο κ. Πρωθυπουργός.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Την κυρίαρχη απόφαση, σύμφωνα με το Σύνταγμα, την έχει ο Πρωθυπουργός. Εξάλλου, ενημέρωσε μετά και τους πολιτικούς αρχηγούς. Το να έχει κάποια πολιτική δύναμη, μια διαφορετική προσέγγιση και μάλιστα, ριζικά αντίθετη, είναι δικαίωμα των κομμάτων, είναι υποχρέωσή τους, εφόσον εκφράζουν την ιδεολογία τους. Από εκεί και πέρα, όμως, υπάρχουν κοινά σημεία, όπου μπορεί να υπάρχει συναίνεση. Μια συναίνεση, η οποία είναι απαραίτητη για να βγούμε πιο γρήγορα και πιο σταθερά από την κρίση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απεμπολήσουν οι πολιτικές δυνάμεις βασικές τους αρχές, ούτε φυσικά ότι η κυβέρνηση θα κάνει πίσω, γιατί δεν έχει το παραμικρό περιθώριο. Αλλά, πεδίο συναίνεσης και συνεννόησης σαφώς και υπάρχει.

ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχει ξεκινήσει κάποια επαναδιαπραγμάτευση επαχθών όρων του μνημονίου και αν είναι ποια; Μιλάμε μόνο για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου ή και κάτι άλλο;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν έχει ξεκινήσει τίποτε. Υπάρχει μια γενική συζήτηση, αλλά δεν υπάρχει συζήτηση με την τρόικα, δεν υπάρχει κανένα επίσημο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης. Συνεπώς, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Σκέφτεται η κυβέρνηση να επανεξετάσει τη θέση της, όσον αφορά την αύξηση της φορολογίας και ιδιαιτέρως της έμμεσης φορολογίας, δηλαδή του ΦΠΑ, να μειώσει, δηλαδή, τους φόρους αντί να τους αυξήσει, για να αυξήσει τα έσοδα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση έχει χαράξει ένα συγκεκριμένο δρόμο. Ένα δρόμο που πιστεύουμε ότι στο τέλος θα μας βγάλει από την κρίση. Οι παράμετροι που υπάρχουν και με τις οποίες μπορεί να υπάρχει και αλλαγή σε κάποια ζητήματα είναι ανοιχτές. Από εκεί και πέρα, σε βασικά ζητήματα, φυσικά, δεν πρόκειται να αλλάξουμε. Όπου, όμως, πιστεύουμε ότι μπορούν να διευκολύνουν και την αύξηση των εσόδων και την ισορροπία, έτσι ώστε τα εισοδήματα του πολίτη να αναπληρώνονται, σαφώς και είμαστε ανοιχτοί. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις. Όταν αποφασιστούν θα ανακοινωθούν.

ΣΤΡΑΤΑΚΗΣ: Και για το ΦΠΑ μείωση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι ζήτημα του οικονομικού επιτελείου.

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Θέλετε να μας πείτε, τι έφταιξε και χάσατε την Πάτρα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα μπούμε σε μία μεγάλη συζήτηση αναλύοντας γιατί χάσαμε ένα δήμο μεμονωμένα ή γιατί κερδίσαμε έναν δήμο ή μια περιφέρεια. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Σας ευχαριστώ.

Καλό απόγευμα.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Monday, 15 November 2010 - 21:36:00 UTC