Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 10-06-08

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

Αριθμός Δελτίου: 271889815

Έκδοση 1

BRIEFING(080610)

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2010

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΓΙΩΡΓΟ ΠΕΤΑΛΩΤΗ

Καλό μεσημέρι.

Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος στην Ελλάδα υπήρξε ο μεγάλος ασθενής. Οι χρόνιες παθογένειες και οι αγκυλώσεις δεκαετιών καθιστούσαν το κράτος εχθρικό προς τους πολίτες, δυσκίνητο και γραφειοκρατικό, εμποδίζοντας στην πράξη κάθε προσπάθεια για ουσιαστική αλλαγή. Αυτή η κυβέρνηση προχωρά σε ριζικές και ουσιαστικές αλλαγές, σε όλο το φάσμα της δημόσιας ζωής. Τηρούμε πιστά τις δεσμεύσεις μας απέναντι στους εταίρους και στους Έλληνες πολίτες, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά και να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας, ώστε να γίνει βιώσιμη και ανταγωνιστική. Σε αυτές τις υποχρεώσεις μας είμαστε απόλυτα συνεπείς. Παρά τις δυσκολίες και τις μικρές αποκλίσεις, είμαστε εντός της πορείας του προγράμματος που καταρτίσαμε και προχωράμε σταθερά, με συνέπεια.

Μια από αυτές τις χρόνιες παθογένειες που προανέφερα είναι η αδυναμία υπολογισμού του ακριβούς αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται διάφορα προβλήματα καταγραφής, υπολογισμών και διαχείρισης του δυναμικού του δημόσιου τομέα. Με τη χθεσινή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η κυβέρνηση προχωρά στην απογραφή του προσωπικού του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοικήσεων, καθώς και στη σύσταση της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Έτσι, παρέχεται, για πρώτη φορά, στο ελληνικό κράτος, η δυνατότητα να καταγράψει τον ακριβή αριθμό του προσωπικού του Δημοσίου και των ΟΤΑ, αλλά και να ελέγχει τη μισθοδοσία τους, απλοποιώντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τις διαδικασίες πληρωμών, εξαλείφοντας τις όποιες καθυστερήσεις ή παραλείψεις υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Αυτή η αναλυτική καταγραφή του προσωπικού του Δημοσίου θα είναι η βάση για τη δημιουργία, επιτέλους, μιας Ενιαίας Αρχής Πληρωμών για τους δημοσίους υπαλλήλους. Αυτή η διαδικασία αποκτά ιδιαίτερη σημασία, στην τρέχουσα περίοδο, όχι μόνο γιατί το κράτος θα έχει σύντομα μια ακριβέστατη εικόνα του δυναμικού και των πληρωμών που καταβάλλει, αλλά και γιατί θα μπορεί να αξιοποιεί σωστά το δυναμικό που διαθέτει. Και με την ενέργεια αυτή, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλά δυστυχώς ποτέ στο παρελθόν δεν έγινε πειστικά, η κυβέρνηση δείχνει τη βούλησή της να βάλει, επιτέλους, τάξη σε έναν αχανή και σπάταλο δημόσιο τομέα, με στόχο τη δημιουργία ενός κρατικού μηχανισμού προσιτού, λειτουργικού και φιλικού προς τον πολίτη.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες διαψεύσατε τις φήμες που κυκλοφορούν για την οικονομία, περί χρεοκοπίας, περί επιστροφής της δραχμής κλπ. Παρά ταύτα σήμερα η φημολογία επιμένει. Πώς αντιμετωπίζει το πρόβλημα αυτό η κυβέρνηση; Αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που προκύπτουν από τέτοιου είδους συζητήσεις και αμφισβητήσεις για την οικονομική πορεία της χώρας;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι σαφές ότι αυτή η καταστροφολογία δεν βοηθάει κανέναν. Είναι σαφές ότι εμείς, ως κυβέρνηση, δεν θα υποκύψουμε σε αυτή την καταστροφολογία. Οι αόριστες φήμες, οι ανυπόστατες θεωρήσεις, ακόμη και αναλυτών, αλλά και ό,τι διαδίδεται και δημιουργεί μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα το μόνο που δημιουργεί είναι ανασφάλεια στον Έλληνα πολίτη, ανασφάλεια στην αγορά και εμείς αυτό δεν το ανεχόμαστε. Θα πρέπει ο Έλληνας πολίτης να έχει εμπιστοσύνη σε αυτό που γίνεται και ήδη με την ωριμότητα που δείχνει η κοινωνία, νομίζω ότι από μόνη της δίνει την απάντηση σε όλους αυτούς που καταστροφολογούν συστηματικά. Εμείς έχουμε χαράξει ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας, με τους μηχανισμούς που καταφέραμε να συσταθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τις όποιες αναθεωρήσεις γίνονται σε αυτό το πρόγραμμα, έτσι ώστε να μπορούμε να βγούμε από το τούνελ. Και επειδή αυτό το πρόγραμμα το υλοποιούμε με πολύ μεγάλη συνέπεια, όπως ανέφερα και προηγουμένως, δεν υπάρχει περίπτωση να ευσταθεί καμία από τις φήμες που κυκλοφορούν. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι απόλυτη θέση της κυβέρνησης και σε αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Με συγχωρείτε, επειδή και χθες κάνατε τέτοιου είδους δηλώσεις, μήπως η κυβέρνηση σκέφτεται να κάνει και κάτι άλλο, με δηλώσεις άλλων υπουργών, του Πρωθυπουργού κτλ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους υποστηρίζει αυτό που ανέφερα χθες και επαναλαμβάνω και σήμερα: Η καταστροφολογία δεν μας πτοεί. Εκτός από το ότι δεν βοηθάει κανέναν, δημιουργεί ζητήματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτό είναι σαφές και ρητό από όλη την κυβέρνηση.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Θέμα με τον κ. Ξυνίδη υπάρχει; Γιατί μέχρι χθες υπήρχε μια υπογραφή για αποχαρακτηρισμό στην περίπτωση Βατοπεδίου, σήμερα υπάρχει και δεύτερη και απ` ό,τι ακούγεται θα υπάρξει και τρίτη. Για την κυβέρνηση υπάρχει θέμα Ξυνίδη;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω εάν πράγματι υπάρχει εν δυνάμει σίριαλ υπογραφών του κ. Ξυνίδη. Πάντως, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και συνάδελφος βουλευτής προσήλθε μόνος του στην Εξεταστική Επιτροπή και κατέθεσε. Πέρα απ` όσα λέγονται και δημοσιεύονται υπάρχει και η ιστορία των ανθρώπων και των πολιτικών.. Και η ιστορία αυτή μας πείθει για το τι είναι ο καθένας.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα ένα σχόλιο από το γεγονός ότι χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνδρομή και της Ελλάδας, απεδέχθη το μοντέλο που εμείς υπογράψαμε με το ΔΝΤ να ισχύσει για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Στην ουσία, δηλαδή, μιλάμε για πανευρωπαϊκό πια μοντέλο που πρώτα εφαρμόζεται εδώ στη χώρα μας. Τι σχόλιο έχετε εσείς;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, όντως στο χθεσινό Eurogroup αποφασίστηκαν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, που έγινε με πρωτοβουλία της χώρας μας. Δυστυχώς η χώρα μας, ως ο πλέον αδύναμος κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κλήθηκε να υποστεί όλες αυτές τις ζημίες που υπέστη το προηγούμενο διάστημα και με πολύ μεγάλο κόπο η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να ενεργοποιήσει τους εταίρους μας, έτσι ώστε να συσταθεί αυτός ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης. Είναι σαφές ότι πλέον υπάρχει μια ασπίδα προστασίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι σαφές ότι αυτή η ασπίδα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρειαστεί να προσφύγει σε αυτή. Και μέσα στην άσχημη κατάσταση της χώρας μας που προσπαθεί να βγει από την κρίση, υπάρχει και το ευτυχές γεγονός, ότι δηλαδή επιτέλους, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έναν μηχανισμό που να στηρίζει τα κράτη- μέλη, όποτε αυτό χρειαστεί.

ΜΙΧΑΗΛ: Κύριε Εκπρόσωπε, το γεγονός, όμως, ότι καλείται να συνδράμει και το ΔΝΤ με τις δικές του διαδικασίες και με τις δικές του κατευθυντήριες γραμμές παγίως, δεν συνιστά και μια, αν θέλετε, παραδοχή απ` τη μια, ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας οι Ευρωπαίοι, και από την άλλη, ότι δίνουμε την ευκαιρία στο ΔΝΤ να επιβάλει και τους δικούς του όρους;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα απ` όλα, η κάθε χώρα έχει την ευθύνη της κατάστασής της. Και αυτό που έγινε στην Ελλάδα δεν ήταν τυχαίο. Κατέστη ο αδύναμος κρίκος με τις γνωστές παθογένειες πολλών δεκαετιών και με την καταστροφική πολιτική των τελευταίων έξι χρόνων της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα, δική μας θέση ήταν να υπάρχει ένας αμιγής ευρωπαϊκός μηχανισμός. Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατό. Σε αυτόν τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης που συστήθηκε, συμμετέχει και το ΔΝΤ και ως ενιαίος μηχανισμός στήριξης θέτει και τους όρους. Όροι που τίθενται σε κάθε δανεισμό. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση, αυτήν έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Προκειμένου να μην βγαίνει κάποιος κάθε ημέρα ή πληροφορίες και λένε ότι υπάρχει και άλλη μια υπογραφή Ξυνίδη και τρίτη και τέταρτη, η κυβέρνηση ρώτησε τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ πόσες υπογραφές έχει βάλει συνολικά; Όχι μόνο κατ΄ ανάγκη κάτι επιλήψιμο, απλά να ξέρει τι έχει μπροστά της.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά ποια είναι τα στελέχη της και ειδικά για στελέχη, που έχουν διακριθεί σε συγκεκριμένους αγώνες, όπως αυτός κατά της αρπαγής της δημόσιας περιουσίας, κατά του χαρίσματος της δημόσιας περιουσίας προς την ιερά Μονή Βατοπεδίου. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα που να θέτει, εν αμφιβόλω, τις υπογραφές ή οποιαδήποτε άλλη πράξη των στελεχών της.

ΚΟΥΚΛΟΥΜΠΕΡΗΣ: Μας είπατε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας με συνέπεια. Μας είπατε, επίσης, ότι για όσα ακούγονται και όσα γράφονται περί χρεοκοπίας ή πτώχευσης είναι καταστροφολογία. Άρα, να υποθέσω ότι αμφισβητείτε τα πρώτα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 5μήνου, που δείχνουν υστέρηση εσόδων και σημαντική απόκλιση από τους αρχικούς στόχους.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας θυμίσω την καθησυχαστική δήλωση, που έκανε ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν, ότι δεν τίθεται κανένα πρόβλημα από την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, ακόμα και εάν υπάρξουν αποκλίσεις. Άρα, από τα πιο έγκυρα χείλη έχουμε μια πιστοποίηση της υλοποίησης του Προγράμματος Σταθερότητας. Από κει και πέρα, ως προς το έλλειμμα, θα θυμίσω για άλλη μια φορά, ότι το ποσοστό μείωσης του ελλείμματος είναι αυξημένο. Όσον αφορά στα έσοδα, γίνονται συγκεκριμένες ενέργειες, οι οποίες στο τέλος θα αποδώσουν. Και να υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις, είναι επειδή δεν έχουν συνυπολογιστεί συγκεκριμένες εισπράξεις εσόδων, οι οποίες όταν υπολογιστούν θα είμαστε εντός του στόχου.

ΣΠΑΝΟΥ: Συνεπώς, θεωρείτε απίθανο το ενδεχόμενο να ζητηθούν νέα μέτρα από την τρόικα και εφόσον ζητηθούν θα τα απορρίψετε.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν συζητάμε για νέα μέτρα. Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, ούτε τα έχει ζητήσει κανείς.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με δεδομένο ότι στις Βρυξέλλες, χθες, αποφασίστηκαν και οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ, αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα οι πολιτικές που θα εφαρμοστούν μπορεί να έχουν και νέες αναδιαρθρώσεις σε εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό ή και νέα μέτρα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς έχουμε θέσει τους στόχους μας αναλυτικά. Και οι στόχοι αυτοί, τα μέτρα και οι αποφάσεις της κυβέρνησης καταγράφονται στο μνημόνιο, που έχουμε υπογράψει, αλλά και η δρομολόγηση των νομοθετημάτων, μέχρι τέλους του μηνός, είναι σαφής. Και προχωράμε έτσι. Δεν αποκλίνουμε από αυτά που εμείς έχουμε αποφασίσει.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Με δεδομένο ότι η γερμανική κυβέρνηση ζητά αυστηρότερες κυρώσεις στις χώρες που δεν ακολουθούν με πιστότητα το Σύμφωνο Σταθερότητας, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και να υπάρξουν κυρώσεις προς την Ελλάδα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς έχουμε ένα Πρόγραμμα Σταθερότητας που έχει εγκριθεί από την ΕΕ. Βάσει αυτού πορευόμαστε, λειτουργούμε και προγραμματίζουμε όλες τις δράσεις μας και ο στόχος μας είναι η υλοποίηση αυτού του προγράμματος του εγκεκριμένου από την ΕΕ.

ΜΙΧΑΗΛ: Θέλω να σας θέσω ένα ερώτημα για δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Για τον κ. Τσοχατζόπουλο, τι σχόλιο έχετε, μετά την απόφαση που πήρε; Έπεισε ή δεν έπεισε με τα όσα στοιχεία έδωσε; Και γιατί επιλέχθηκε αυτή η διαδικασία;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχει απαντήσει η Επιτροπή, που έκρινε τις εξηγήσεις.

ΜΙΧΑΗΛ: Επίσης, να σας ρωτήσω και κάτι άλλο. Κυκλοφορούν πληροφορίες ότι σε έναν άλλο πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέλος ακόμα του Κινήματός σας, τον κ. Φλώρο, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, με χρήματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Και μάλιστα έρχεται το Ελεγκτικό Συνέδριο να αμφισβητεί τις όποιες (ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ). Η κυβέρνηση τι εκτιμά; Ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά μόνο τη δικαιοσύνη ή γίνεται προσπάθεια να μπλεχτούν όλο και περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν σχολιάζω πληροφορίες. Υπάρχουν διαδικασίες που μπορεί και πρέπει να ελέγξουν τον κάθε Έλληνα πολίτη. Το ίδιο ισχύει και για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φυσικά.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τις έχω αποκλείσει επανειλημμένως και μάλιστα δέχθηκα κριτική από συναδέλφους σας για τη βεβαιότητα με την οποία αποκλείω πρόωρες εκλογές. Το ανέφερα και προηγουμένως και το επαναλαμβάνω ότι αν κάποιος μπορεί να προτείνει πρόωρες εκλογές, ας τις προτείνει. Εμείς, έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο. Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται πλήρως την κρισιμότητα και αυτό το έργο θα το φέρουμε σε πέρας για το δημόσιο συμφέρον και μόνο.

ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ: Ο κ. Σαμαράς σε συζητήσεις με δικά του στελέχη το έχει προτείνει αυτό. Για τον κ. Σαμαρά δεν μιλάτε τώρα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν γνωρίζω. Αν υπάρχει δημόσια πρόταση του κ. Σαμαρά, την ακούμε.

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: Την εξετάζετε ή απλά την ακούτε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εκ του πλαγίου, δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών Είναι σαφής ο αποκλεισμός πρόωρων εκλογών. Έχουμε μπροστά μας ένα σοβαρό έργο, από το να ασχολούμαστε με την εκλογολογία.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Επειδή μιλάτε πολλές φορές για κόκκινες γραμμές, απέναντι στις πιέσεις της τρόικας: πιθανές τέτοιες πιέσεις, λοιπόν, μπορεί να σας οδηγήσουν να χαράξετε μία κόκκινη γραμμή και να καταφύγετε πάλι στον ελληνικό λαό για να πάρετε εντολή για αυτά που θα πρέπει να υλοποιήσετε;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Πρώτα από όλα, δεν βλέπουμε να υπάρχουν τέτοιες πιέσεις. Δεύτερον, σας είπα ότι εμείς έχουμε υποχρέωση και προς τους εταίρους μας, αλλά και προς τους Έλληνες πολίτες να φέρουμε σε πέρας το Πρόγραμμα Σταθερότητας. Εφόσον το φέρουμε σε πέρας, δεν τίθεται κανένα ζήτημα και όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών. Τελείωσε.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Πάντως, σε κάθε περίπτωση, αν υπήρχε κάποια σκέψη θα την κουβεντιάζατε με την τρόικα, έτσι; Προφανώς. Πρέπει να πει η τρόικα το «ναι».

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Τι σκέψη, δηλαδή;

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Για πρόωρες εκλογές.

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό είναι δικό σας σχόλιο.

ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ: Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση, μόνη της, να προκηρύξει εκλογές χωρίς να ενημερώσει την τρόικα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Βρισκόμαστε στην Ελλάδα και στην Ελλάδα υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 8 June 2010 - 20:50:49 UTC