Read the UN Convention on the Rights of the Child (20 November 1989) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 09-06-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 210045282

Έκδοση 1

brf2606

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2009

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Γεια σας.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει την Κυριακή το πρωί, στην Κέρκυρα, στην Υπουργική Σύνοδο του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη, στην οποία μετέχουν, όπως γνωρίζετε, Υπουργοί από όλες τις χώρες του Οργανισμού.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΚΑΤΣΙΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, υπάρχει κάποιο σχόλιο της κυβέρνησης όσον αφορά στην υπερασπιστική τακτική που έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου και ιδιαίτερα στο σκέλος, σύμφωνα με το οποίο κινδυνεύει η ζωή του πρώην μεγαλοστελέχους της Siemens Hellas, αν έλθει στην Ελλάδα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται βεβαίως να ασχοληθώ με αστειότητες. Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι ότι η ελληνική πλευρά, η χώρα μας, έχει κάνει όλες τις ενέργειες, οι οποίες απαιτούνται, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως, όπως είπα και χθες, σε αυτή την υπόθεση. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Όταν λέτε ότι έχει κάνει όλες τις ενέργειες για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, πως θα χυθεί άπλετο φως, ακόμη και στην περίπτωση που ομολογήσει ο Χριστοφοράκος, η κυβέρνηση έχει φροντίσει να παραγραφούν οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται σε αυτή την ιστορία. Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει κάνει αυτό που χρειάζεται για να χυθεί άπλετο φως, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι τον υπαινιγμό, τον οποίο διατυπώνετε. Επειδή, ξέρετε, πολλά έχουν γραφεί και έχουν ειπωθεί, η ελληνική Δικαιοσύνη και η ελληνική Πολιτεία - -το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά- - έχει κάνει, εξακολουθεί να κάνει και θα κάνει ό,τι είναι νόμιμο και ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου η υπόθεση αυτή να διαλευκανθεί σε βάθος.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, με αφορμή τα νέα φορολογικά μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Οικονομίας κ. Παπαθανασίου, ήθελα να ρωτήσω, τελικά τα «παπαγαλάκια» είχαν δίκιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν ξέρω αν σας αρέσει να επαναλαμβάνετε τους ισχυρισμούς κάποιου συγκεκριμένου κόμματος, το οποίο προφανώς παραποιώντας την πραγματικότητα, διατυπώνει ισχυρισμούς οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Θα σας υπενθυμίσω ότι μόλις τρεις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Πρωθυπουργός σε δημόσια τοποθέτησή του είχε πει κάτι, το οποίο δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει σε αυτή τη χώρα από κανένα πολιτικό κόμμα, από κανέναν πολιτικό αρχηγό. Ερωτώμενος, λοιπόν, είπε ότι στο τέλος Ιουνίου θα γίνει συνολική εκτίμηση της οικονομικής κατάστασης και θα ληφθούν όποια μέτρα κριθούν αναγκαία για την οικονομική σταθερότητα της χώρας. Και αυτό έγινε. Και αυτό θα γίνεται όποτε είναι αναγκαίο. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη δέσμευση της κυβέρνησης, γιατί εκείνο το οποίο προέχει είναι να αντιμετωπιστούν τόσο τα διαρθρωτικά προβλήματα που έχει η χώρα και έρχονται από το παρελθόν, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - -γνωστά πράγματα αυτά- - όσο και από τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Αυτό είναι το πρώτιστο καθήκον το οποίο έχουμε. Αυτή είναι η έγνοια μας. Και με αυτό το γνώμονα πορευόμαστε και θα εξακολουθούμε να πορευόμαστε. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όσοι δε, εξακολουθούν να κλείνουν τα μάτια στην πραγματικότητα, καλό δεν κάνουν στον εαυτό τους, ούτως ή άλλως, καλό δεν κάνουν, όμως - -και αυτό είναι το χειρότερο- - στον τόπο.

Χθες, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τέσσερις άξονες, μέσα στους οποίους πρέπει να κινηθεί η προσπάθεια ώστε να ξαναμπεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Σας διαβάζω τον πρώτο άξονα: Αντιμετώπιση της οικονομικής υστέρησης της χώρας, χρηματοδότηση και αναδιάρθρωση του παραγωγικού ιστού για μια νέα οικονομία, με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη. Παρακαλώ, να τη δώσετε αυτή τη φράση σε μερικές χιλιάδες Έλληνες πολίτες και να τους ρωτήσετε, τι καταλαβαίνουν. Θα σας πουν πολύ απλά ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτε. Διότι η φράση αυτή είναι κενή περιεχομένου.

Ο κόσμος, οι Έλληνες πολίτες θέλουν κάτι πολύ απλό: Συγκεκριμένες δράσεις, αποτελεσματικές δράσεις, υπευθυνότητα. Με πομφόλυγες και φράσεις οι οποίες, όπως είπα και προηγουμένως, είναι κενές από περιεχόμενο, τα προβλήματα στον τόπο μας δεν αντιμετωπίζονται. Και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στο καθήκον, το οποίο έχουμε και να πάρουμε ακόμη και μέτρα που δεν είναι ευχάριστα.

Τα οικονομικά μέτρα δεν είναι ευχάριστα. Δεν χαιρόμαστε. Αλλά είναι απαραίτητα για τον τόπο. Και αυτό θα εξακολουθήσουμε να το κάνουμε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, δεν κατάλαβα, κατηγορήσατε τον συνάδελφο για «παπαγαλάκι» του ΠΑΣΟΚ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Αυτό ακριβώς υπαινιχθήκατε στην αρχή, όταν είπατε ότι αρέσκεται να αναπαράγει...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ερώτηση έχετε;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Έχω ερώτηση, αλλά...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ. Ποια είναι η ερώτησή σας;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Κατηγορείτε τους συναδέλφους για «παπαγαλάκια» του ΠΑΣΟΚ; Μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς και όχι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Και κατά δεύτερον, ήθελα να ρωτήσω, αυτό εννοούσε ο Πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι έλαβε το μήνυμα των εκλογών; Νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων; Δηλαδή, έχει αποφασίσει η κυβέρνηση να φύγει «με ψηλά το κεφάλι»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι πολύ εύκολο να απομονώνει κάποιος το ένα ή το άλλο μέτρο και να μην τα βλέπει συνολικά. Τα μέτρα, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες, είναι συνολικά. Θα σας θυμίσω ότι μέχρι χθες το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε άλλωστε ο κ. Παπαθανασίου, μας πρότεινε να αυξήσουμε τους φόρους στις επιχειρήσεις και στα μεγάλα εισοδήματα. Σήμερα, μας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και διάφοροι άλλοι οι οποίοι σκέφτονται σαν το ΠΑΣΟΚ, γιατί επιβάλλονται ειδικοί φόροι γι` αυτούς που κατέχουν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και για όσους έχουν σκάφη και ιστιοπλοϊκά πάνω από 10 και 15 μέτρα αντίστοιχα. Αυτά, είναι μια σαφής παλινωδία και ψέλλισμα διαφόρων ισχυρισμών. Ακόμη και αυτοί που τους διατυπώνουν αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία βάση.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Ναι, κ. Εκπρόσωπε, αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Υπάρχει φορολογία στα κινητά, υπάρχει φορολογία στη βενζίνη, υπάρχει φορολογία σε εκείνα τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, για τα οποία ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί πολλές φορές ότι θα τα προστατεύσει. Πώς, λοιπόν, προστατεύονται τα εισοδήματα όταν τους αφαιρούν χρήματα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας υπενθυμίζω ότι έχουν ληφθεί από αυτή την κυβέρνηση εδώ και πέντε χρόνια, δηλαδή αφότου μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες την ευθύνη για τις τύχες της χώρας, συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, μέτρα που καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν δεν είχε διανοηθεί να λάβει.

Επαναλαμβάνω για όσους έχουν ασθενή μνήμη:

" Την αύξηση του αφορολόγητου κατά 20%. Πέστε μου άλλη μια κυβέρνηση που έχει αποφασίσει και εφάρμοσε τέτοιο μέτρο.

" Σειρά μέτρων για την προστασία εκείνων που στην πρόοδο της κρίσης χάνουν, ενδεχομένως, τις δουλειές τους, με συγκεκριμένες δράσεις αρωγής, όπως είναι και η μετατροπή για πολλές δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεων του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα εργασίας, απασχόλησης.

Δεν λέω εγώ ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι ρόδινη. Κανείς από εμάς δεν το ισχυρίστηκε. Και κανείς από εμάς δεν θα το ισχυριστεί. Αλλά, σε πολλούς τομείς που η διεθνής οικονομική κρίση πλήττει άγρια άλλες χώρες - -σας υπενθυμίζω ότι σε χώρες με πολύ πιο ισχυρή οικονομία από τη δική μας υπάρχει τεράστια πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και της ανάπτυξης με μείον 4%-5%- - εμείς αντίθετα με αυτές τις χώρες, στο πρώτο τρίμηνο, μοναδική χώρα μαζί με την Κύπρο, είχαμε μικρή έστω, αλλά εν πάση περιπτώσει θετική ανάπτυξη. Σας υπενθυμίζω ότι σε μία οικονομία, όπως την ισπανική, υπάρχει ανεργία που φθάνει το 17%, 18%. Βεβαίως, έχουμε αύξηση της ανεργίας, του αριθμού των ανέργων σε σχέση με πέρυσι. Αλλά δεν έχουμε αυτή την έκρηξη την οποία βλέπει κανείς, είτε στην Ισπανία, είτε στην Ιρλανδία.

Έχουμε, όμως, άλλα προβλήματα. Διαρθρωτικά προβλήματα. Και γι` αυτό ακριβώς έχουμε προαναγγείλει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, έγκαιρα, για να μην έρθει κάποιος να πει ότι είναι αιφνιδιαστικές αυτές οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, όπως είναι, φερ` ειπείν, οι ρυθμίσεις για τα βαρέα και τα ανθυγιεινά επαγγέλματα, όπως είναι το άνοιγμα κάποιων κλειστών επαγγελμάτων. Δηλαδή, αλλαγές που θα προσθέσουν στο δυναμισμό της ελληνικής οικονομίας. Και έχουμε, βεβαίως, και τη μεγάλη, βαριά, αρνητική κληρονομιά που άφησαν οι κυβερνήσεις του παρελθόντος για το χρέος. Το χρέος κάτω από το οποίο στενάζουν οι σημερινές γενιές των Ελλήνων. Ένα χρέος που δημιουργήθηκε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και γι` αυτό δεν έχουν οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ να πουν απολύτως τίποτα.

Εμείς, λοιπόν, σε αυτή την αποστολή μας θα ανταποκριθούμε με τις δυνατότητες που έχει η χώρα. Η χώρα μας δεν είναι μια χώρα, όπως η Γερμανία ή η Γαλλία ή όπως άλλες χώρες της Βορείου Ευρώπης. Εχει συγκεκριμένες δυνατότητες και μέσα σε αυτές τις δυνατότητες θα κάνουμε ό,τι κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, τα προβλήματα που είτε προέκυψαν από τη διεθνή οικονομική κρίση, είτε είναι κληρονομιά του παρελθόντος.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Πάνω σε αυτό: Προφανώς, όμως, κ. Εκπρόσωπε, από όλη αυτή την καλή σας πρόθεση και τα έργα τα οποία είπατε ότι έχετε κάνει, εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι. Διότι, δεν εξηγείται αλλιώς η αδράνειά σας και η συνειδητή επιλογή σας να απέχετε από κάθε Μέσο Ενημέρωσης, το οποίο προτίθεται είτε να κλείσει, είτε να απειλήσει εργαζομένους. Εκεί δεν παρεμβαίνετε για να προστατεύσετε το εργατικό δυναμικό, όπως κάνατε και στην περίπτωση του «Ελεύθερου Τύπου», που μέχρι τώρα έχετε εκφράσει μόνο τη λύπη σας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ τι λέω; Ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Δεν μπορεί κάποια ομάδα να ζητεί ειδική μεταχείριση.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Παρέμβαση σας ζήτησα κ. Εκπρόσωπε. Παρέμβαση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και σας απαντώ: Η ελληνική νομοθεσία είναι επαρκής ώστε να δίνει λύσεις.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα επανέλθω στο προηγούμενο θέμα. Η κυβέρνηση μιλάει για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα φορολογικά, τη στιγμή που συνολικά έσοδα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολογίζει η κυβέρνηση να συγκεντρώσει από τα νέα μέτρα, οι φόροι για τους «έχοντες και κατέχοντες», οι φόροι δηλαδή για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και σκαφών αναψυχής είναι 150 εκατομμύρια. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν τους οικονομικά ασθενέστερους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μάλιστα. ΄Ετσι λέτε;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δηλαδή η αύξηση του ειδικού φόρου ...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε μπροστά σας τις επίσημες ανακοινώσεις;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ναι, τα έχω βέβαια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για πέστε μου, λοιπόν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Διακόσια εκατομμύρια είναι από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης βενζίνης. 140 είναι από την αύξηση τελών κινητής τηλεφωνίας. 180 είναι από το φόρο στα κέρδη στα τυχερά παιχνίδια κ.λπ.,κλπ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πέστε μου, λοιπόν. Γιατί μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει στα 600. Τα υπόλοιπα 1.300 που είναι;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Η ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων είναι ένα 1 δις 150 εκατομμύρια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι πάνω από το μισό αφορά...

ΚΑΚΑΛΗΣ: Άλλη μία ερώτηση για την ανεργία. Εγώ δεν τάσσομαι υπέρ της ειδικής μεταχείρισης των δημοσιογράφων, αλλά οι δημοσιογράφοι σαν άνεργοι δικαιούνται (δεν ακούγεται)... Εγώ ζητάω μέτρα προστασίας για όλους τους ανέργους, που δεν παίρνετε. Δηλαδή και για να παγώσουν τα δάνειά τους επιπρόσθετα μέτρα τα οποία η κυβέρνηση δεν παίρνει και διάφορα άλλα μέτρα τα οποία έχουν προτείνει και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Σε αυτά η κυβέρνηση, δεν ζητάνε και κάποια ειδική μεταχείριση οι εργαζόμενοι απ΄ό,τι έχω καταλάβει, ζητάνε ενισχυμένα μέτρα τα οποία προφανώς θα ισχύσουν για όλους τους ανέργους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι τι θέλετε να μου πείτε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Για όλους τους ανέργους ενισχυμένα μέτρα προστασίας, μεταξύ αυτών και οι δημοσιογράφοι βέβαια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι η ελληνική νομοθεσία προβλέπει για εκείνους που χάνουν τις δουλειές τους ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας. Θα ισχύσει ό,τι προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία. Δεν έχω να πω κάτι άλλο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τον τελευταίο καιρό όμως έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις σταθερής και μόνιμης εργασίας, όπως, ας πούμε, βλέπουμε εδώ στην Εμπορική χάνονται 1.500 θέσεις, στον ΟΣΕ χάνονται 3.000, στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ 500, λέω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλλά στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την ανεργία δεν προβλέπεται η δημιουργία καμίας νέας θέσης εργασίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε λάθος.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μόνο θέσεις μερικής απασχόλησης και stage.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνετε λάθος. Θα σας προσκομίσω όλα τα νούμερα για τις καινούργιες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν το τελευταίο, αν θέλετε, εξάμηνο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Να μας φέρετε ποιες είναι σταθερής και μόνιμης απασχόλησης.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Βεβαίως και θα σας τα φέρω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: (Δεν ακούγεται)

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αλλά, εκτός τούτου, επειδή αναφερθήκατε στον ΟΣΕ, θα ήθελα να σας πω το εξής: Προφανώς εσείς είστε από εκείνους που δεν έχουν καμία αντίρρηση να επιβαρύνονται όλοι οι ΄Ελληνες πολίτες, όλοι οι ΄Ελληνες φορολογούμενοι κάθε μήνα με ένα ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Εσείς δημιουργήσατε το έλλειμμα. Δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι για να πληρώσουν αυτοί. Το έλλειμμα στον ΟΣΕ δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να απαλλάξουμε τους ΄Ελληνες φορολογούμενους, τους ΄Ελληνες πολίτες από αυτό το δυσβάσταχτο βάρος. Τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο κ. Στυλιανίδης για την εξυγίανση του συγκεκριμένου οργανισμού, είναι πλήρη, είναι σφαιρικά και είναι προς όφελος και του Οργανισμού και του κοινωνικού συνόλου και της οικονομίας.

ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ: Θέλω να ρωτήσω αν συζητήθηκε, αν όχι στη χθεσινή σύσκεψη, τις τελευταίες ημέρες για το θέμα στο οποίο μας είχατε κάνει ανακοινώσεις προ καιρού για την συγχώνευση ή κατάργηση Οργανισμών και γενικότερα για το θέμα σπατάλης στο δημόσιο τομέα που είναι και αυτό ένα κομμάτι της δημοσιονομικής πολιτικής;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό έχει αποφασιστεί. Πρόκειται για τη συγχώνευση ή κατάργηση 255 από συνολικά 630 Οργανισμούς ή φορείς του δημόσιου τομέα. Αυτό έχει αποφασιστεί, προχωρεί και είμαστε αυτή τη στιγμή στο δεύτερο στάδιο της υλοποίησης, που - - αν θυμάμαι καλώς από τα στοιχεία που έχω - - πρέπει να υλοποιηθεί εντός τετραμήνου. Μετά θα προχωρήσει το δεύτερο στάδιο για ενδεχομένως άλλους Οργανισμούς. Αυτό, λοιπόν, το θέμα δεν είναι κάτι που πρέπει να ξανασυζητηθεί. Αυτό έχει πάρει το δρόμο του και γίνεται πράξη. Αυτό το θέμα, λοιπόν, δεν συζητήθηκε χθες, γιατί όπως σας είπα, είναι ολοκληρωμένο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με συγχωρείτε, τις ρυθμίσεις που αναφέρατε, τις μεταρρυθμίσεις για τα βαρέα και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, πότε θα τις προχωρήσει η κυβέρνηση; Μέσα στο καλοκαίρι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν ολοκληρωθούν όλες οι διαβουλεύσεις που είναι απαραίτητες. Τα έχει πει ο Πρωθυπουργός. Αυτή είναι δέσμευση της κυβέρνησης και θα γίνει.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Υπάρχει χρονοδιάγραμμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Όταν ολοκληρωθούν, πάντως, στους επόμενους μήνες.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 26 June 2009 - 16:01:10 UTC