Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Announcement, 09-06-16

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009

Αριθμός Δελτίου: 208243586

Έκδοση 1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16.06.2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ενημέρωσης και Τύπου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wang Guoqing, είχε σήμερα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, στο γραφείο του στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας  Ενημέρωσης.

Η συνάντηση, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρέσβυ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Luo Linquan και πολυμελούς κινεζικής αντιπροσωπείας. Από ελληνικής πλευράς, παρέστησαν η Γενική Γραμματέας Επικοινωνίας, κα Μαργαρίτα Παπαδά και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Παναγιώτης Λειβαδάς.

Αντικείμενο της συζήτησης, ήταν η ανταλλαγή απόψεων για θέματα Τύπου, η ενδυνάμωση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενημέρωσης καθώς και η ανταλλαγή δημοσιογραφικών αποστολών από την Κίνα και την Ελλάδα.

Μετά την συνάντηση ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας δήλωσε:

«Καλωσορίσαμε στην πατρίδα μας τον κ. Wang Guoqing, τον υφυπουργό Τύπου της Κίνας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί έρχεται ως εκπρόσωπος μιας μεγάλης και φίλης χώρας, της Κίνας, με την οποία η Ελλάδα συνδέεται με πολλαπλούς δεσμούς.

Πρόσφατα, με την ευκαιρία της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004 και στο Πεκίνο το 2008, οι δύο χώρες είχαμε μια πολύ στενή συνεργασία. Μια συνεργασία, που προσπαθούμε να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε, βρίσκοντας νέους τρόπους και καινούργιους δρόμους. Με τον κ. Υφυπουργό Τύπου της Κίνας, συζητήσαμε διάφορους τρόπους συνεργασίας, ανταλλαγής εμπειριών και πληροφοριών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Wang Guoqing προσκάλεσε τους Έλληνες δημοσιογράφους να πυκνώσουν τις επισκέψεις τους στην Κίνα, κάτι το οποίο επιδιώξαμε κι εμείς από την κινεζική πλευρά. Ζητήσαμε να επισκεφτούν την πατρίδα μας οι Κινέζοι δημοσιογράφοι ώστε η χώρα μας να γίνει ευρύτερα γνωστή στον κινεζικό λαό».

«Παράλληλα συζητήσαμε κι άλλους τρόπους συνεργασίας μέσω του Διαδικτύου και μέσω ειδικότερων δράσεων που αφορούν στα Μέσα Ενημέρωσης», συνέχισε ο κ. Γκιουλέκας και ανέφερε: «Επί παραδείγματι, αναφερθήκαμε σε ζητήματα που αφορούν στα ΜΜΕ και τα άτομα με αναπηρία, στα ΜΜΕ και τα παιδιά, θέματα τα οποία απασχολούν και την κινεζική και την ελληνική πλευρά. Διερευνήσαμε το πως θα μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι ο ένας στον άλλον με την ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών και απόψεων. Με αυτές τις σκέψεις, καλωσορίζουμε για μια ακόμη φορά στην χώρα μας τον Κινέζο υφυπουργό Τύπου, τον κ. Wang Guoqing, έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τους τρόπους συνεργασίας, ειδικά σε επίπεδο δημοσιογραφίας. Κι ο ίδιος είναι δημοσιογράφος, όπως κι εγώ κι έτσι μας συνδέουν και πολλά επαγγελματικά θέματα».

Ο υφυπουργός Τύπου της Κίνας, Wang Guoqing, δήλωσε:

«Μου δίνει μεγάλη χαρά που επισκέπτομαι την Αθήνα, το λίκνο αυτό του Πολιτισμού του Δυτικού κόσμου. Ο ελληνικός πολιτισμός και ο κινεζικός πολιτισμός αποτελούν τους δύο αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου και έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Και στον 21ο αιώνα, οι δύο πολιτισμοί θα προσφέρουν αδιαλείπτως πάρα πολλά στην ανθρωπότητα. Η δική μου Υπηρεσία, ως Επιτροπή Υπουργικού Συμβουλίου της Κίνας, είναι αρμόδια για την ενημέρωση του κόσμου για ότι συμβαίνει στην Κίνα . Πριν από λίγο είχαμε μια πολύ σημαντική και εποικοδομητική συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, της Ελλάδας. Οι δύο πλευρές, έχουμε μεγάλη ευθύνη για την μετάδοση φιλικών συναισθημάτων των δύο κρατών και την περαιτέρω συνεργασία των δύο κυβερνήσεων. Από εδώ, εκφράζω την επιθυμία να επισκεφθούν την Κίνα οι Έλληνες δημοσιογράφοι όσο το δυνατόν περισσότερες φορές για να ενημερωθούν από κοντά για τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στη χώρα μου και να μεταδώσουν την πληροφόρηση. Διακατεχόμαστε από την αληθινή επιθυμία να γνωρίσουν οι Έλληνες καλύτερα την Κίνα. Η ανάπτυξη της Κίνας χρειάζεται την βοήθεια των λαών και σ αυτούς περιλαμβάνεται και ο ελληνικός λαός.

Η δική μας Επιτροπή με την συνεργασία του υπουργείου Εσωτερικών, ως αρμόδιες υπηρεσίες των δύο κυβερνήσεων, ας γίνουμε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του ελληνικού και του κινεζικού λαού. Εκφράζω, τέλος, την ελπίδα να επισκεφθούν την Κίνα όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες φίλοι».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 16 June 2009 - 17:57:24 UTC