Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-11-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 171808552

Έκδοση 1

brf2611

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

" Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στην οποία συζητήθηκαν θέματα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Χατζηγάκης προέβη σε δηλώσεις, στις οποίες και σας παραπέμπω.

" Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής αύριο, Πέμπτη, στις 12.30, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως τη χώρα μας. Αμέσως μετά, ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει, προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας, γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα επακολουθήσουν δηλώσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

" Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη, ο νέος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του βορειοδυτικού τομέα του νομού Θεσσαλονίκης, στη θέση Μαυροράχη του δήμου Λαχανά. Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων, όχι μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά στην Ελλάδα γενικότερα, σύμφωνα με τον εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Αυτό δε το έργο αποτελεί, ταυτόχρονα, και ένα από τα πληρέστερα και πιο σύγχρονα έργα διαχείρισης αποβλήτων που χρηματοδοτεί το Ταμείο Συνοχής, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Σύνδεσμος Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μείζονος Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 33,9 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο βρίσκεται ήδη από φέτος το καλοκαίρι, από τον Ιούνιο του 2008, σε δοκιμαστική λειτουργία. Έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια του προβλεπόμενου μηχανολογικού εξοπλισμού λειτουργίας καθώς και η σύνδεση του ΧΥΤΑ με τα δίκτυα υποδομών, δηλαδή τη ΔΕΗ, την Ύδρευση και όλων των άλλων που απαιτούνται. Η κατασκευή του νέου ΧΥΤΑ στη θέση Μαυροράχη σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας ολοκληρωμένης, ορθολογικής και φιλικής προς το περιβάλλον διαχείρισης των απορριμμάτων στο νομό Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το νέο αυτό υπερσύγχρονο έργο έχει τη δυνατότητα και πρόκειται να καλύψει σε πρώτη φάση τις ανάγκες ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης και όχι μόνο του βορειοδυτικού τομέα του νομού, έως την ολοκλήρωση της κατασκευής και του δεύτερου ΧΥΤΑ, στη θέση Άγιος Αντώνιος, σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων.

Συμπληρωματικά θα ήθελα να σας αναφέρω ότι στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται και ένα ακόμη σημαντικό έργο για το νομό Θεσσαλονίκης που υλοποιείται από το Σύνδεσμο ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το έργο της τελικής ανάπλασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Ταγαράδων και της Μονάδας Επεξεργασίας Στραγγισμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 13,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέρα από όλα αυτά που σας ανέφερα, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά τη διαχείριση στερεών αποβλήτων στο νομό Θεσσαλονίκης, προβλέπεται σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων, η κατασκευή και άλλων έργων υποστηρικτικού χαρακτήρα, όπως οι σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων, μονάδες μηχανικής-βιολογικής επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων, καθώς και κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

" Στο πλαίσιο των δράσεων των δύο Γενικών Γραμματειών που στεγάζονται σε αυτό το χώρο στη θεματική «Άτομα με Αναπηρία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι: Διατίθενται, μέσω διαδικτύου, τα αρχεία βίντεο με το καθημερινό briefing, την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Περίπου μια ώρα μετά τη λήξη του briefing, το βίντεο-αρχείο αναρτάται στη σχετική ιστοσελίδα www.minpress.gr, για χρήση από τους συνανθρώπους μας που έχουν προβλήματα ακοής ή κώφωση. Για το σκοπό αυτό, οι δύο Γενικές Γραμματείες συνεργάζονται με το Σωματείο Διερμηνέων της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΖΟΡΜΠΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, συμμερίζεται η κυβέρνηση την εκτίμηση κορυφαίου στελέχους της, όπως τη διατύπωσε στους δημοσιογράφους, εξερχόμενο του Μαξίμου, ότι στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τέτοια δήλωση. Εκείνο που ξέρω είναι ότι η έρευνα στην Εξεταστική Επιτροπή, της οποίας τη σύσταση πρότεινε η σημερινή κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή, αλλά και από τη Δικαιοσύνη, συνεχίζεται και αναμένουμε την ολοκλήρωσή της.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εάν, παρόλα αυτά, αύριο ανακοινωθεί και το όνομα του Υπουργού που έκανε τη σχετική δήλωση, ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και γι` αυτό οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το 4%, ποιο θα ήταν το σχόλιό σας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Περιμένετε να σας απαντήσω σε ερώτηση που αρχίζει με «εάν»;

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλετε να σας πω το όνομα του Υπουργού;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζω δηλώσεις οι οποίες γίνονται επισήμως.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Εάν θέλετε, θα σας πω το όνομα του Υπουργού. Δεν δεσμεύομαι εγώ με κανένα «off the record».

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα μόλις, εγώ γνωρίζω τις επίσημες δηλώσεις οι οποίες γίνονται. Όλα τα άλλα, τα οποία μου μεταφέρετε, είναι ενδεχομένως δικές σας πληροφορίες, τις οποίες δεν έχω κανένα λόγο, ούτε να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μιας και είμαστε στο θέμα του Βατοπαιδίου, θέλω να ρωτήσω, αν τα έργα που θα κάνει η κυβέρνηση, που αναφερθήκατε στην αρχή, τα έργα που θα κάνει στη Θεσσαλονίκη, θα γίνουν σε οικόπεδα που έχετε εκχωρήσει στη Μονή Βατοπαιδίου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν περιμένετε από εμένα, ασφαλώς, να απαντήσω σε τέτοιες ερωτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται με πρόθεση ειρωνείας. Δεν έχω να απαντήσω κάτι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ήσαστε «υπνωτισμένοι», όπως είπε ο κ. Ψωμιάδης και δεν καταλάβατε, πώς έγιναν οι ανταλλαγές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω καταθέσεις - -σας έχω πει- - στην Επιτροπή.

ΜΑΝΗ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ σήμερα παρουσιάζει Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, από την οποία προκύπτει ότι παραμένουν ανείσπρακτες βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούν στο 14% περίπου του ΑΕΠ. Και αυτές οι οφειλές είναι μόνο μέχρι και το 2007. Δεν υπάρχει, δηλαδή, το αντίστοιχο νούμερο για το 2008, που σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση, τα 35 δισεκατομμύρια παραμένουν, στη χειρότερη έχουν αυξηθεί. Από την ίδια Έκθεση, επίσης, προκύπτει ότι την τελευταία τετραετία, τα ανείσπρακτα έσοδα του Δημοσίου υπερδιπλασιάστηκαν, σε σχέση με την προηγούμενη. Η ερώτηση είναι προφανής: Γιατί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σύμφωνα με ενημέρωση που έχω από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, η αύξηση του εισπρακτέου υπολοίπου από τα 11,5 δισεκατομμύρια το 2003 στα 31,4 δισεκατομμύρια ευρώ το 2007, αποδεικνύει ακριβώς το γεγονός ότι το διάστημα αυτό, λόγω της εντατικοποίησης και της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων, αυξήθηκαν τα ποσά των φόρων που βεβαιώθηκαν. Μεταξύ των βεβαιωθέντων ποσών, μεγάλο τμήμα αφορά την επιβολή προστίμων για λαθρεμπόριο, καθώς και σε εκδότες πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων. Σε σχέση με τα ποσά που έχουν επανεπιβεβαιωθεί, στις 31/12/2007, 31,4 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως σας είπα. Πρέπει να αναφερθεί ότι τα 25,9 δισεκατομμύρια ευρώ ήταν ληξιπρόθεσμα, ενώ τα 5,5 δισεκατομμύρια αφορούν μη ληξιπρόθεσμες οφειλές. Εισπράττονται δηλαδή κανονικά.

Από τα 25,9 δισεκατομμύρια ευρώ των ληξιπρόθεσμων, τα 18,8 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν ανεπίδεκτες και επισφαλείς απαιτήσεις, δηλαδή χρέη που δεν μπορούν να εισπραχθούν γιατί, φερ` ειπείν, μεταξύ των άλλων, αφορούν και ανύπαρκτες εταιρείες, ανθρώπους που έχουν κηρύξει πτώχευση κλπ. Τα υπόλοιπα 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν ληξιπρόθεσμα χρέη που μπορούν να εισπραχθούν. Ακριβώς, για την είσπραξη των ποσών αυτών, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών θεσμοθέτησε την πρόσφατη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την οποία οι οφειλέτες μπορούν σε 24 δόσεις και με τη διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Όσον αφορά δε, τις διαγραφές χρεών που αναφέρονται στο δημοσίευμα το οποίο μου είπατε, αυτές αφορούν όχι διαγραφές, λόγω παραγραφής, αλλά διαγραφές για άλλους λόγους, όπως λόγω εκτέλεσης σχετικών δικαστικών αποφάσεων, λόγω ανακλητικών αποφάσεων από βεβαιούσες αρχές, οι οποίες όμως δεν είναι κατ` ανάγκη μόνο φορολογικές, αλλά και αποφάσεις από άλλες αρχές, όπως είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, οι δήμοι και άλλες.

ΜΑΝΗ: Παρουσιάσατε σαν θετικό το γεγονός ότι αυξήθηκαν, σε σχέση με το 2003, τα ποσά που βεβαιώθηκαν ότι οφείλονται στο Δημόσιο, από 11,5 στα 31,4. Σωστά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα συνολικά. Μην απομονώνετε μια φράση που είπα.

ΜΑΝΗ: Όχι. Επ` αυτού, μια συμπληρωματική ερώτηση, μια διευκρινιστική: Γιατί είναι σημαντικό να βεβαιώνονται ποσά που οφείλονται στο Δημόσιο, όταν δεν μπορούν να εισπραχθούν, δηλαδή όταν παραμένουν στα χαρτιά, αλλά όχι στα Ταμεία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε κρατήσει σημειώσεις όλης της δήλωσης που έκανα;

ΜΑΝΗ: Προσπάθησα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ωραία. Στην απάντησή μου περιέχονται όλα τα στοιχεία.

ΤΕΡΖΗΣ: Στο ίδιο θέμα. Εφόσον νομιμοποιείτε, επιβεβαιώνετε ότι υπάρχει - -με την απάντησή σας- - σχετική έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και είχατε όλη αυτή την ανάλυση που μας είπατε νωρίτερα, έχει ένα ενδιαφέρον να τοποθετηθεί η κυβέρνηση και στην εκτίμηση που περιγράφει ο καλός συνάδελφος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ότι η μη είσπραξη - -άλλο τα εισπρακτέα και άλλο τα εισπραχθέντα- - οφείλεται σε ανεπάρκεια του φοροελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού του κράτους. Τι κάνει η κυβέρνηση γι` αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα.

ΤΕΡΖΗΣ: Με συγχωρείτε, αλλά δεν έχετε απαντήσει επ` αυτού. Είναι άλλο ερώτημα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε αυτό απαντώ. Δεν έχω να πω κάτι περισσότερο απ` όσα σας είπα. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό καταρρίπτει και ένα επιχείρημα το οποίο πολύ επίμονα, αλλά καθόλου πειστικά, χρησιμοποίησε τον τελευταίο καιρό, κυρίως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι δήθεν επιβάλλονται νέοι φόροι. Και αποδεικνύεται, για μια ακόμη φορά, ότι πρόκειται για προσπάθεια είσπραξης φόρων, οι οποίοι έχουν βεβαιωθεί εν μέρει, σε ορισμένα άτομα, τα οποία αρνούνται να καταβάλουν ή δεν έχουν προσέλθει να καταβάλουν τους φόρους τους, επιδεικνύοντας ακριβώς την κοινωνική τους αναλγησία.

MANH: Μα, την έχω σημειώσει, κύριε Εκπρόσωπε, mot a mot. Θα πάει ο λαθρέμπορος με καλή χαρά να πληρώσει; Κάποιος πρέπει να πάει να του τα πάρει τα λεφτά, να πληρωθεί.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ακριβώς. Ζητείται να καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά. Αυτό γίνεται.

ΜΑΝΗ: Και δεν τα πληρώνει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παλαιά, αν δεν έγινε αντιληπτό αυτό που είπα, δεν καταλογίζονταν τέτοιοι φόροι, δεν κατελογίζοντο τέτοια πρόστιμα μέχρι το 2003. Και τώρα είμαστε στη διαδικασία να εισπραχθούν. Ορισμένοι στο παρελθόν κάνανε τα στραβά μάτια.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Θα ήθελα το σχόλιό σας για το γεγονός ότι ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, δεν προσήλθαν στην Εξεταστική Επιτροπή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις των βουλευτών, παρά την περιφρόνησαν και άφησαν απλώς ένα υπόμνημα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχει η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη ο οποίος είναι Πρόεδρος της Επιτροπής και στην οποία μένω.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, θα ήθελα την άποψη της κυβέρνησης, κύριε Εκπρόσωπε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχει η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Γι` αυτό σας ρωτώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κι εγώ, με τη σειρά μου, σας απαντώ, κα Καλογεροπούλου.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Την άποψη της κυβέρνησης θέλω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας λέω ότι μένω στην απάντηση του κ. Μαρκογιαννάκη.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Επ` αυτού: Υιοθετείτε την άποψη της κ. Μπακογιάννη, η οποία είπε χθες στην τηλεόραση του ALPHA ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να μην προσέλθουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μένω στη δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη, στην οποία περιλαμβάνονται ακριβώς αυτά τα οποία μου λέτε.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η άποψη που έχει ο κ. Αλαβάνος για να επανακληθούν και να δώσουν εξηγήσεις στην Εξεταστική Επιτροπή, σας βρίσκει σύμφωνο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μένω στη δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Το έχει απαντήσει και αυτό ο κ. Μαρκογιαννάκης, πριν τον κ. Αλαβάνο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μένω και θεωρώ ικανοποιητική για την κυβέρνηση τη δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μα, εδώ σας λέω εγώ για τη συνέχεια, κύριε Εκπρόσωπε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς δεν θέλετε να αντιληφθείτε αυτό το οποίο σας λέω. Δεν πρόκειται να υπεισέλθω σε διαδικαστικά θέματα της Επιτροπής. Το πώς λειτουργεί η Επιτροπή, αφορά την Επιτροπή. Μένω στην πολιτική δήλωση που έκανε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ρωτάω, και συγνώμη που επιμένω, γιατί την περασμένη εβδομάδα σχολιάζατε μια σειρά από πράγματα της Εξεταστικής Επιτροπής.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και προχθές σας είπα ότι, βεβαίως, σχολιάζω πράγματα ή θέματα τα οποία...

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Που σας συμφέρουν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι δική σας εκτίμηση...

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Προφανώς, κύριε Εκπρόσωπε, δική μου είναι.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: ... με την οποία δεν συμφωνώ. Τοποθετούμαι επί πολιτικών θεμάτων. Όχι επί διαδικαστικών θεμάτων.

ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ: Έχω μια ερώτηση η οποία έχει δύο σημεία και ενδεχομένως να έχετε απαντήσει τις προηγούμενες ημέρες που έλειπα από το press room. Πρώτον, έχουν οριστικοποιηθεί οι κοινωνικές παροχές της κυβέρνησης προς τις ασθενέστερες οικονομικές ομάδες; Αν ναι, μπορείτε να τις περιγράψετε, εάν όχι πότε υπολογίζετε ότι θα γίνει αυτό; Και δεύτερον, σχετικά με τη γενικότερη οικονομική κρίση που μαστίζει και τη χώρα μας, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξαντλούνται τα κυβερνητικά μέτρα με το πακέτο των 28 δισ. ή είναι κι άλλα κατά νου του κ. Αλογοσκούφη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να ανακοινώσω κάτι. Η κυβέρνηση ασφαλώς και δεν περιορίζεται σε αυτό το οποίο αποκαλέσατε εσείς «πακέτο». Πρόκειται για ένα σχέδιο για τη στήριξη συνολικά της ελληνικής οικονομίας, για την εξασφάλιση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, για τη στήριξη των μικρομεσαίων, για τη στήριξη των νοικοκυριών σε ολόκληρη την ελληνική Επικράτεια. Πέρα από αυτά - -και το λέω στην περίπτωση που διαφεύγει της προσοχής σας- - η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει και άλλα μέτρα. Όπως φερ` ειπείν είναι η στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, μέσω του σχετικού Ταμείου Εγγυοδοσίας, το οποίο για τρία χρόνια στηρίζει, εγγυάται, την παροχή δανείων προς αυτού του είδους τις επιχειρήσεις που σας είπα, μέχρι ύψους 350.000 ευρώ και με επιδότηση του επιτοκίου. Υπάρχουν άλλες δράσεις, στις οποίες αναφέρθηκε μόλις χθες το βράδυ, στη δημόσια ομιλία την οποία έκανε ο Πρωθυπουργός και αναφέρονται στους αγρότες.

Συνεπώς δεν είναι ένα μέτρο, είναι ένα σύνολο μέτρων, τα οποία αποβλέπουν ακριβώς εκεί: Στο να στηρίξουν σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, των οποίων ούτε η εξέλιξη, ούτε το τέλος είναι ορατό, να στηρίξουν, λοιπόν, την ελληνική οικονομία και όλους τους Έλληνες πολίτες. Κυρίως βέβαια αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα ήθελα την άποψή σας σε κάτι. Τα χαμηλά ποσοστά που σημειώνει η Νέα Δημοκρατία το τελευταίο διάστημα στις δημοσκοπήσεις, οφείλονται στο σκάνδαλο ή στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου ή και σε άλλους παράγοντες, όπως για παράδειγμα τα θέματα της οικονομίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω εξαντλήσει το θέμα των δημοσκοπήσεων. Τοποθετήθηκα προχθές. Δεν έχει προκύψει κάτι καινούργιο για να σχολιάσω.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Το γεγονός ότι κορυφαίοι παράγοντες της αγοράς, για παράδειγμα όπως ο κ. Βγενόπουλος βγήκε χθες πάλι και άσκησε κριτική σε αυτά που είπε ο κ. Αλογοσκούφης σε σχέση με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού, προβληματίζει την κυβέρνηση ή έχει να δηλώσει κάτι η κυβέρνηση, στο επίπεδο του ότι οι παράγοντες της αγοράς ανοίγουν μια κουβέντα η οποία καταλήγει στο ότι δεν πιστεύουν αυτά που λέει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αν μου ζητάτε να σχολιάσω απόψεις προσωπικές, ενός μεμονωμένου ατόμου, δεν πρόκειται να το κάνω.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, αλλά το έχει κάνει τέσσερις φορές τον τελευταίο μήνα, γι` αυτό σας ρωτώ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η επανάληψη αφορά εκείνον ο οποίος κάνει μια δήλωση, όχι εμένα.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σας ρώτησα προχθές, αν η δήλωσή σας ότι δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι το 2009, αφορά και την αύξηση υπαρχόντων φόρων. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας ρωτήσω: Η αύξηση, ας πούμε, των τελών κυκλοφορίας το 2009 κατά 20%, η προγραμματισμένη αύξηση του φόρου στα καύσιμα, αυτές δεν είναι νέες αυξήσεις; Είναι κάτι άλλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι νέοι φόροι. Σε καμία περίπτωση...

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Αυτό ρώτησα προχθές. Αν...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η αύξηση των φόρων - -ή μάλλον αυτό που αποκαλείτε «φόροι»- - στα καύσιμα, είναι κάτι το οποίο προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι κάτι το οποίο είναι επιλογής της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να είχαν κάνει προηγούμενες κυβερνήσεις και το αμέλησαν. Και γνωρίζετε, πριν από τρία  τέσσερα χρόνια, ερωτώμενος σε αυτή την αίθουσα, σας είχα πει ότι αυτό είναι προγραμματισμένο, είναι προβλεπόμενο. Δεν μπορεί, λοιπόν, να έρχεται κάποιος και να λέει ότι πρόκειται για νέο φόρο. Αυτό το ξέρανε όλοι ότι θα γίνει. Δεύτερον: Εδώ υπολογίζουν ως νέους φόρους κάποιοι φωστήρες της οικονομίας - -και αναφέρομαι στους δήθεν οικονομικούς ειδικούς από το χώρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- - και αναφέρουν ως νέους φόρους την περαίωση υποθέσεων. Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι είναι νέοι φόροι αυτοί; Πιστεύετε ότι κάποιος που χρωστάει λεφτά στο ελληνικό Δημόσιο, στο ελληνικό κοινωνικό σύνολο, χρήματα από την είσπραξη των οποίων θα ωφεληθούν όλοι, δεν πρέπει να τα πληρώσει; Αν το πιστεύει κάποιος από το χώρο της αντιπολίτευσης να έρθει να μας το πει. Περιμένω.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν μου είπατε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ρωτήστε πόσο καιρό έχουν να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Κάθε χρόνο ξέρω ότι αυξάνονται.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εν πάση περιπτώσει, νέος φόρος δεν είναι. Λοιπόν, ας μην αθροίζουν ποσά που δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο. Αυτά δεν πείθουν κανέναν Έλληνα πολίτη, κανέναν απολύτως. Και δεν πείθουν κυρίως εκείνους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αποτελούν την πλειοψηφία και καταβάλλουν κανονικά τους φόρους τους, ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τις οποίες έχουν όχι έναντι του κράτους - -εγώ δεν θα το δω έτσι- - αλλά έναντι του κοινωνικού συνόλου.

ΤΕΡΖΗΣ: Πάντως, κ. Εκπρόσωπε, αν μου επιτρέπετε, με αφορμή την περαίωση που είπατε: Η περαίωση δεν αφορά φοροφυγάδες, επειδή τους επικρίνατε. Αφορά επαγγελματίες ή επιχειρήσεις οι οποίες υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις, πλήρωσαν φόρο και έρχεται τώρα το κράτος επειδή δεν μπορεί να ελέγξει - -για να απαντήσουμε και στο Ελεγκτικό Συνέδριο το τι γίνεται- - και τους λέει «κύριοι, για να μην σας ελέγξω, υπολογίζω ότι περίπου είναι τόσα, ελάτε να τα πληρώσετε να κλείσουμε τις υποθέσεις». Περί αυτού πρόκειται. Όχι ότι δεν έχουν πληρώσει φόρους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνοι, λοιπόν, οι οποίοι συνυπολογίζουν διάφορα ετερόκλητα στοιχεία, αγνοούν, δεν μας λένε σε τι ωφελούνται οι Έλληνες πολίτες από την προβλεπόμενη, για την επόμενη χρονιά, μείωση των φορολογικών συντελεστών κατά δύο μονάδες. Το συνυπολογίζουν; Το αφαιρούν από εκεί που πρέπει; Αυτά δεν τα υπολογίζουν. Μονόφθαλμα, για να μην πω τυφλά, προσεγγίζουν το θέμα.

ΤΕΡΖΗΣ: Ωραία. Να δεχθώ την παρατήρησή σας και να κάνω την ερώτησή μου, αν και συνήθως δεν σχολιάζετε βουλευτές. Ο κ. Πάγκαλος, αναφερόμενος στον Υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη τον χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο ψεύτη που έχει περάσει ποτέ από το Υπουργείο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ακριβώς. Δεν θα σχολιάσω, ειδικά τον κ. Πάγκαλο.

ΖΟΡΜΠΑ: Θα επιστρέψω στην υπόθεση του Βατοπαιδίου και της Εξεταστικής. Υπάρχει διάχυτη αίσθηση ότι πίσω από τη διαρκή επίκληση μαρτύρων από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή και μάλιστα μάρτυρες που δεν συνδέονται ευθέως με την υπόθεση, ελλοχεύει η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να παρατείνει τις εργασίες της Εξεταστικής και πέραν της 15ης Δεκέμβρη, που έχει οριστεί εξαρχής η ολοκλήρωση των εργασιών. Εκτιμά η κυβέρνηση ότι όντως υπάρχει αυτή η πρόθεση από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης και αν ναι, γιατί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το είπα και προχθές: Πιστεύω - -αυτή είναι η δική μου εκτίμηση- - ότι πράγματι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσπαθεί με την κλήτευση μεγάλων ομάδων μαρτύρων, που δεν συνδέονται άμεσα ή και έμμεσα πολλές φορές με την υπόθεση, να παρατείνει τη λειτουργία της Επιτροπής, ενδεχομένως για να ευτελίσει τη λειτουργία της. Εμείς, η κυβερνητική πλειοψηφία, παρόλα ταύτα, όπως γνωρίζετε, παρά τις επιφυλάξεις οι οποίες σε κάποια στιγμή εκφράστηκαν, για να μη θεωρηθεί ότι θέλουμε να εμποδίσουμε κάποιο μάρτυρα να προσέλθει, συμφωνήσαμε στην κλήτευση επιπλέον μαρτύρων. Συμφώνησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην Επιτροπή, στην κλήτευση αυτών των μαρτύρων. Εκτίθενται, απλώς, όσοι καλούν μάρτυρες οι οποίοι εκ των υστέρων αποδεικνύονται είτε αφερέγγυοι, είτε καταθέτουν πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, είτε αποδεικνύεται ότι έχουν ύποπτες διασυνδέσεις.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Εξ αφορμής της ερώτησης της κ. Ζορμπά και της απάντησής σας στους αφερέγγυους και αναξιόπιστους, συγκαταλέγετε και τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όσα είχα να πω, τα είπα. Και μη δημιουργείτε εντυπώσεις, ερμηνεύοντας πράγματα τα οποία εγώ δεν είπα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μια ερώτηση έκανα. Και μια άλλη, επίσης, για το θέμα της υπόθεσης αυτής: Θα δεχθεί, μετά το πέρας της Εξεταστικής Επιτροπής και αν και εφόσον προκύψουν πολιτικές ευθύνες ή μη, παρότι είπατε ότι αγνοούσατε τις δηλώσεις κορυφαίου στελέχους σήμερα, θα δεχθεί η Νέα Δημοκρατία τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως γι` αυτό το θέμα. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην κεντρική θέση την οποία έχουμε εκφράσει. Και είμαι βέβαιος κ. Παλαιολόγε, με την ευσυνειδησία η οποία σας διακρίνει, ότι αυτή τη θέση τη γνωρίζετε.

ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, για τους τρίτεκνους επιχειρηματίες και επιτηδευματίες είναι γνωστό ότι ίσχυε ένα αφορολόγητο ύψος εισοδήματος 22.500. Επειδή τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σύγχυση στην κατηγορία αυτή, που είναι η συμπαθής κατηγορία των τριτέκνων επιχειρηματιών...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όλες οι κατηγορίες είναι συμπαθείς.

ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ: Όχι, επειδή είναι και η ευαισθησία και της κυβέρνησης που έδειξε τα τελευταία χρόνια υπέρ των τριτέκνων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η συμπαθέστερη κατηγορία βέβαια όλων, οφείλω να σας πω, είστε εσείς εδώ.

ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ: Τη συμπάθεια και την αγάπη σας είναι γνωστή, την ξέρουμε. Ήθελα να σας πω, επειδή με τα όσα ισχύουν με βάση τις εγκύκλιες οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών, έχει ερμηνευθεί ότι αυτό το όριο δεν ισχύει και έχει πέσει γύρω στις 10.000 περίπου. Αισθάνομαι ότι πρέπει να το δείτε, εκτός αν το ξέρετε, ότι θα πρέπει να ξαναδεί το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινιστικά τι ισχύει, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση στην κοινωνία και τους επιχειρηματίες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω το θέμα, ειλικρινά σας το λέω.

ΠΑΡΤΑΛΙΔΗΣ: Γι` αυτό θέλω να το δείτε. (δεν ακούγεται) ώστε να μην υπάρχει αυτή η αγωνία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα το κοιτάξω. Είναι ένα θέμα που αφορά πολλούς ανθρώπους. Θα σας ενημερώσω σήμερα ή αύριο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Το πακέτο μέτρων που προτείνει σήμερα η Κομισιόν θα επηρεάσει και κατά πόσο το ελληνικό σχέδιο κατά της κρίσης, που ανέφερε χθες ο Πρωθυπουργός. Να το κάνω πιο συγκεκριμένα: Έχει περιθώρια η κυβέρνηση να διαθέσει πόρους ίσους με το 1% του ΑΕΠ με βάση το ύψος του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για δύο διαφορετικά πράγματα. Το σχέδιο το οποίο ήδη έχει ανακοινωθεί και όπως γνωρίζετε ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή των Ελλήνων, είναι διαφορετικό από αυτό που συζητιέται σήμερα. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχω, ακόμη και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το εν λόγω θέμα, στο Κολλέγιο των Επιτρόπων.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δεν το περιόρισα στο σχέδιο στήριξης των τραπεζών. Είπα γενικότερα αυτό που ανέφερε ο Πρωθυπουργός χθες, σαν ελληνικό σχέδιο κατά της κρίσης, εάν θα επηρεαστεί από το σχέδιο της Κομισιόν και αν μπορείτε να δώσετε το 1% των πόρων παραπάνω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι αρχικές αυτές προτάσεις που, όπως σας είπα, συζητούνται ακόμα αυτή τη στιγμή, είναι στη σωστή κατεύθυνση. Μας ικανοποιούν και μας καλύπτουν. Θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση των προτάσεων αυτών, όταν βεβαίως πάρουν την τελική τους μορφή. Θα έρθουν στο ΕCOFIN και μετά θα πάνε στη Σύνοδο των Αρχηγών Κρατών - Κυβερνήσεων, νομίζω στις 11,12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ: Μια τελευταία ερώτηση για τη Μονή Βατοπαιδίου. Μήπως υπάρχει ένα συνολικό πρόβλημα για το σύνολο του πολιτικού κόσμου; Είδαμε, χθες, τον ηγούμενο Εφραίμ με μια τεράστια αλαζονεία να μπαίνει μέσα στη Βουλή με τους συνοδούς του, με τους δικηγόρους του, να απαξιώνει τους πάντες και τα πάντα. Σήμερα, βλέπουμε τώρα και τον κ. Πελέκη να απευθύνεται στους βουλευτές και να λέει «να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που με ρωτάτε». Μήπως τίθεται γενικότερα θέμα απαξίωσης του πολιτικού κόσμου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γι` αυτό είπα και προηγουμένως στις ερωτήσεις της κ. Καλογεροπούλου ότι μένω στη δήλωση την οποία έκανε, χθες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, με τον αυστηρό χαρακτήρα που έχει αυτή η δήλωση και η οποία, όπως γνωρίζω, εκφράζει όλο τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος μετέχει της Επιτροπής δια των κομμάτων που είναι στη Βουλή. Μπορεί τα κόμματα να είχαν στα κατ` ιδίαν θέματα διαφορετικές προσεγγίσεις. Αλλά, εξ όσων γνωρίζω, η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη έγινε κατόπιν συμφώνου γνώμης όλων των κομμάτων.

ΜΑΝΗ: Στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, δίνεται η δυνατότητα στις χώρες  μέλη να μειώσουν ο Φ.Π.Α. σε συγκεκριμένους τομείς και συγκεκριμένα προϊόντα, όχι να μειωθεί γενικώς ο Φ.Π.Α. Αυτό το ενδεχόμενο το αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μένω στα όσα είπα για τις προτάσεις της Επιτροπής, οι οποίες όπως σας είπα μέχρι την στιγμή που ήρθα σε αυτή την αίθουσα δεν είχαν μορφοποιηθεί. Άλλωστε, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου έχουμε αρκετό δρόμο ακόμη.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχάς ένα μικρό σχόλιο: Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία σας για τα ΑμεΑ. Αυτό που λείπει, επειδή το βιώνω προσωπικά, για τα άτομα με αναπηρία δεν είναι το να βλέπουν το briefing στο διαδίκτυο, τους λείπει ένα πιο φιλόξενο νομικό πλαίσιο που  δεν ξέρω ποιος φταίει  δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Και τώρα η ερώτησή μου: Αφού βγαίνετε και καταγγέλλετε κάποιους ανθρώπους με απόλυτο έλλειμμα αξιοπιστίας, το όποιο πόρισμα εξαχθεί, ανεξάρτητα από τις πολιτικές ευθύνες ή όχι, από την Εξεταστική Επιτροπή, τι αξία θα έχει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ασφαλώς, δεν ζητάτε από εμένα να πάρω θέση προκαταβολικά για ένα πόρισμα το οποίο θα συνταχθεί και θα παρουσιαστεί από τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων, τα οποία έχουν οριστεί από τους πολιτικούς σχηματισμούς να τους εκπροσωπήσουν στην Εξεταστική Επιτροπή. Η Εξεταστική Επιτροπή συνεχίζει το έργο της.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με συγχωρείτε...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επειδή διακρίνω - -και δεν το λέω επιτιμητικά αυτό- - στον τρόπο που υποβάλλατε την ερώτησή σας μία ίσως απαξιωτική διάθεση όσον αφορά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που έχει επιφορτιστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου να διεξάγει την συγκεκριμένη έρευνα, να τη φέρει σε πέρας και να υποβάλει το πόρισμά της στην Βουλή των Ελλήνων, εγώ δεν θα κάνω τίποτε άλλο από το να πω ότι : Εμείς, ως Κυβέρνηση, στηρίζουμε, το έργο, την έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής και αναμένουμε την ολοκλήρωση των εργασιών της.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή μου καταλογίζετε απαξιωτικό τρόπο...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ : Όχι, το είπα με επιφύλαξη αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε. Δεν έχω καμία διάθεση να σας προσβάλω.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Καθόλου. Εάν και εφόσον προκύψουν πολιτικές ευθύνες θα πάμε σε μία προανακριτική Επιτροπή. Αν δεν προκύψει τίποτα, θα βγει κάποιος να πει...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είκοσι ημέρες πριν από την συμφωνημένη ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών της Επιτροπής, μου ζητάτε να τοποθετηθώ για κάτι που ενδεχομένως λέτε ότι μπορεί να συμβεί; Δεν θα το έκανα ποτέ.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Έχετε κάποια εξήγηση γιατί τις τελευταίες ημέρες κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, με δημόσιες δηλώσεις τους, δείχνουν μία απροθυμία, όταν γίνει ανασχηματισμός, να μετακομίσουν στο Υπουργείο Οικονομίας και όλοι επιθυμούν να μείνουν στα υπουργεία τους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εκείνο το οποίο γνωρίζω είναι κάτι πολύ απλό: Το θέμα του ανασχηματισμού είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού, ο οποίος και αποφασίζει ποιο στέλεχος αναλαμβάνει ποιόν τομέα εργασίας. Όλα τα άλλα δεν έχουν κανέναν νόημα.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Δεν είπα αυτό. Ρώτησα γιατί δείχνουν απροθυμία.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για κάτι που μου παρουσιάζετε ως ενδεχόμενο και δεν έχει καμία σχέση με τις δικές μου αρμοδιότητες.

Σας ευχαριστώ.

" Αύριο, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 15:00.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 26 November 2008 - 22:22:42 UTC