Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-11-12

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 169410006

Έκδοση 1

brf1211

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

" Σήμερα Τετάρτη, στις 10.00, συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Υπουργός Άμυνας κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τα θέματα που συζητήθηκαν.

" Στις 11.00, ακολούθησε η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, κατά την οποία, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, ο κ. Γιώργος Σουφλιάς, παρουσίασε το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από τα παριστάμενα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ο κ. Σουφλιάς έχει κάνει σχετικές ανακοινώσεις εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για το Σχεδιασμό της Αειφόρου Ανάπτυξης εντάσσεται στον προγραμματισμένο στόχο, τον οποίο σας έχουμε ανακοινώσει, για τη χωροθέτηση όλης της χώρας και μέσα στο γενικό χωροταξικό σχέδιο, αλλά και με ειδικά πλαίσια. Αυτό είναι το πρώτο ειδικό πλαίσιο, το οποίο θέτει ακριβείς κανόνες, όσον αφορά τους χώρους όπου θα μπορούν να εγκαθίστανται μονάδες για την παραγωγή νέων μορφών ενέργειας, είτε είναι αιολική είτε άλλες και αναφέρω την αιολική, διότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θα προέρχεται από την αιολική ενέργεια. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζονται οριστικά και ουσιαστικά όσες παρανοήσεις, όσες δυσκολίες, όσες διχογνωμίες ενδεχομένως, υπήρχαν, σχετικά με την εγκατάσταση αυτών των μονάδων. Είναι ένα σχέδιο που καλύπτει όλη τη χώρα. Θα σας διανεμηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο και θα δείτε ότι η χώρα μοιράζεται σε συγκεκριμένες περιοχές, ανάλογα με το πόσο κατάλληλη, για τη μια ή για την άλλη μορφή παραγωγής ενέργειας, είναι η μια ή η άλλη περιοχή της χώρας. Θα ακολουθήσουν, όπως σας έχω ανακοινώσει άλλωστε και άλλη φορά, νομίζω πριν από δύο-δυόμισι μήνες αν δεν με απατά η μνήμη μου: Το αντίστοιχο πλαίσιο για τη βιομηχανία έχει εγκριθεί και από το αρμόδιο συμβούλιο. Θα ακολουθήσει το αντίστοιχο πλαίσιο για τον τουρισμό. Το τελευταίο, το οποίο θα δοθεί τώρα για διαβούλευση, είναι το πλαίσιο για τους ορεινούς και παράκτιους χώρους της Ελλάδας.

" Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αλέκος Κοντός, ενημέρωσε επίσης την Κυβερνητική Επιτροπή για ορισμένα θέματα της αρμοδιότητάς του. Και εκείνος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, προέβη σε σχετικές ανακοινώσεις.

" Αυτή την ώρα, ο Πρωθυπουργός συναντάται με εκπροσώπους των συνταξιούχων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

" Αύριο Πέμπτη, στις 12.30, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουρουγουάης.

" Στις 18.00, θα μιλήσει, όπως είναι προγραμματισμένο, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, με θέμα «Quo Vadis Europa» (Πού πας Ευρώπη) με ομιλητή επίσης τον πρώην Καγκελάριο της Αυστρίας κ. Σούσελ.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, εκτός από τον κ. Αθανασόπουλο, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους Υπουργούς να απομακρύνουν και άλλους διοικητές οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της κυβέρνησης, για στήριξη των μικρομεσαίων εισοδημάτων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ερώτησή σας περιέχει ισχυρισμούς οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, πριν από λίγο ο κ. Μεϊμαράκης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τις αυξήσεις των βουλευτών, εξέφρασε την άποψη  και με έμμεσο τρόπο εν πάση περιπτώσει είπε ότι δεν είναι σωστό- - ότι «θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Γνωρίζετε αν ο κ. Μεϊμαράκης έχει κάνει κάποια πρόταση, για παράδειγμα, τα λεφτά, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά να δοθούν στο Ταμείο της Φτώχειας; Γιατί αλλιώς εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι σημασία έχει να γίνεται μια δήλωση εκ των υστέρων και αφού ο κ. Μεϊμαράκης θα πάρει την αύξησή του και τα αναδρομικά του.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με ρωτάτε αν έχει κάνει κάποια πρόταση ο κ. Μεϊμαράκης. Αυτή την ερώτηση, προφανώς, πρέπει να την απευθύνετε στον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη. Δεν είμαι εγώ εκείνος ο οποίος θα απαντήσω για θέμα, το οποίο έχει συζητηθεί στη Βουλή. Δεν το κάνω ποτέ και δεν πρόκειται να το κάνω ούτε σήμερα.

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουμε κάτι νεότερο για τον κ. Αθανασόπουλο; Παραμένει στη θέση του, συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν ακριβώς όσα σας έχω πει τις δύο τελευταίες ημέρες.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Με συγχωρείτε κύριε Εκπρόσωπε, να επανέλθω στο θέμα το οποίο έθεσε η κ. Καλογεροπούλου. Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα μας, επιχειρήσεις κλείνουν, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει οξύ οικονομικό πρόβλημα, οι Έλληνες βουλευτές αποφασίζουν αύξηση 263 ευρώ το μήνα στις απολαβές τους, δηλαδή, 86.000 ευρώ περίπου το χρόνο. Και συν αυτό, έχουμε 11 εκατομμύρια...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πώς είπατε;

ΡΑΒΑΝΟΣ: Αύξηση 263 ευρώ το μήνα. 86.000 ευρώ το χρόνο. Συνολικά, 86.000 ευρώ το χρόνο θα φθάσουν οι απολαβές των βουλευτών. Εκτός απ` αυτό, 11.600.000 ευρώ θα μοιραστούν για οργάνωση γραφείου, έξοδα κίνησης και οικογενειακές παροχές. Κοστίζει ακριβά η Δημοκρατία; Και μήπως και προκαλεί κιόλας; Η κυβέρνηση έχει κάποιο σχόλιο γι` αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, να απευθύνεστε στο Κοινοβούλιο.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Είναι μια πολιτική απάντηση, όμως, κύριε Εκπρόσωπε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απαντώ και εγώ: Για όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, αρμόδιο είναι το Κοινοβούλιο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ το έχουμε συζητήσει με τον Υπουργό Ανάπτυξης και ο Υπουργός δίνει τις κατευθύνσεις. Πώς ζητάτε εσείς από τον κ. Αθανασόπουλο τώρα να δείξει την απαιτούμενη κοινωνική ευαισθησία και κρατάτε δήθεν αποστάσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχω πει. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Σας έχω πει ότι οι διοικήσεις των Οργανισμών κάνουν εισηγήσεις. Τις αποφάσεις, βάσει ορισμένης διαδικασίας - -το έχει πει και ο κ. Φώλιας- - τις λαμβάνει ο Υπουργός.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Επ` αυτού. Η κυβέρνηση συμφωνεί ή όχι με το business plan του κ. Αθανασόπουλου; Το έχει απορρίψει η κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχετε διαβάσει την ανακοίνωση της ΔΕΗ; Τι λέει;

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Ότι το έχει θέσει υπόψη της κυβέρνησης...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ανακοίνωση της ΔΕΗ λέει ότι θα κοινοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου. Λοιπόν, εσείς πώς το ξέρετε;

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Όχι, ρωτάω αν η κυβέρνηση το έχει αποδεχθεί, το έχει εγκρίνει. Αυτό ρωτάω.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εγώ δεν το γνωρίζω.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Πώς σας φαίνεται η άποψη ότι ένας ανασχηματισμός φέρνει πάντα έναν αέρα ανανέωσης στις κυβερνήσεις;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για το θέμα του ανασχηματισμού έχω τοποθετηθεί πολλές φορές. Δεν έχω να πω κάτι, ούτε ειδικά, όπως μου θέτετε το ερώτημα, ούτε γενικά.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Για την ιστορία, την άποψη αυτή την εκφράζει ο κ. Κακλαμάνης, στέλεχος της...

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζετε ότι δεν σχολιάζω ποτέ δηλώσεις βουλευτών και φυσικά δεν έχω καμία πρόθεση να σχολιάσω δηλώσεις με τις οποίες τοποθετούνται άλλα δημόσια πρόσωπα, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων. Πολύ περισσότερο για το θέμα του ανασχηματισμού, για το οποίο όλοι γνωρίζετε ότι αποτελεί, βάσει του Συντάγματος, αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Δεν γνωρίζετε είπατε το σχέδιο ή την απόφαση που θα λάβει η κυβέρνηση, ακόμα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν το γνωρίζω.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Το σχέδιο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μάλιστα.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες δύο ημέρες συναντάται με τραπεζίτες. Μήπως υπάρχουν νεότερες σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για να κάνει μια κίνηση ο Πρωθυπουργός εκτός από μηνύματα που στέλνει σε τραπεζίτες να συναντηθεί και μαζί τους, να συζητήσει την κατάσταση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα έκανε ή πιθανόν όντως να μην ήξερε ότι υπάρχει διεθνής οικονομική κρίση, σπεύδει τώρα ασθμαίνοντας να τοποθετηθεί με τρόπους οι οποίοι, για όσους γνωρίζουν, δεν πείθουν κανέναν για έναν πολύ απλό λόγο: Παρουσίασε πολύ αργά, την Κυριακή το βράδυ, ένα σχέδιο με δήθεν πρωτότυπες ιδέες. Μα, 80% των όσων αναφέρει εκεί ο κ. Παπανδρέου είναι πρωτοβουλίες και μέτρα τα οποία η σημερινή κυβέρνηση έχει ήδη αναγγείλει. Πολλά από αυτά τα έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή και πολλά από αυτά εφαρμόζονται ήδη και μάλιστα με επιτυχία. Το πακετάρισμα που προσπαθεί να κάνει ο κ. Παπανδρέου δεν τα κάνει διαφορετικά. Τα υπόλοιπα εντάσσονται στη γνωστή τακτική του κ. Παπανδρέου να δημιουργεί εντυπώσεις  με μηδενικό αντίκρυσμα, λέω εγώ-- απαντώντας σε δήθεν αιτήματα πολιτών και υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Δεν πείθει κανέναν. Δεν έχει να πει κάτι καινούριο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος που ο Πρωθυπουργός στέλνει σχεδόν καθημερινά μηνύματα στους τραπεζίτες; Έχει κάποιες ενδείξεις ότι δεν λαμβάνουν τα μηνύματά του ή μήπως τελικά αποδέκτες δεν είναι οι τραπεζίτες αλλά η κοινή γνώμη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προφανώς δεν σας έχει γίνει αντιληπτό τι είπε ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός είπε, αντιθέτως, ότι οι τραπεζίτες - -όπως τους αποκαλέσατε-- οι εκπρόσωποι δηλαδή των μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δεν έχουν κάνει αρκετά. Θα πρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερα. Συνεπώς η κοινωνία περιμένει από εκείνους, οι οποίοι διαχειρίζονται το χρήμα να επιδείξουν την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι θετικά δείγματα αλλαγής στη στάση των τραπεζών στο θέμα των επιτοκίων που εντόπισε ο Πρωθυπουργός; Δηλαδή, η μείωση των επιτοκίων από 0% έως 1% στα επιτόκια των καρτών και των καταναλωτικών δανείων, τη στιγμή που τα έχουν ανεβάσει στο 22%, πρέπει να χαιρετιστεί από τον Πρωθυπουργό, ενώ είναι μια εξόφθαλμη κοροϊδία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ξαναδιαβάστε τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Αν θέλετε να τις ερμηνεύετε κατά το δοκούν, έχετε το αναφαίρετο δικαίωμα να το κάνετε.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πέστε μας ποιες είναι οι θετικές αλλαγές. Ποιες είναι οι αλλαγές. Αυτή ήταν η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι ανακάλυψε δείγματα αλλαγής της στάσης των τραπεζών στο θέμα των επιτοκίων. Ποια είναι αυτά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχετε παρά να είστε πλήρως ενήμερος. Αν δεν είστε ή αν δεν θέλετε να είστε πλήρως ενήμερος, αυτό είναι δικό σας θέμα. Εκείνο το οποίο έχει σημασία, είναι αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός και το επαναλαμβάνω και εγώ από αυτήν εδώ τη θέση: «Όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν είναι αρκετά. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη». Αυτό είναι το πρώτο. Δεύτερον, μην ξεχνάτε - -για μια ακόμη φορά θα το πω- - ότι το σχέδιο για την εξασφάλιση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία που στόχο έχει τη στήριξη των μικρομεσαίων, των νοικοκυριών, τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας γενικότερα, δεν έχει ψηφιστεί ακόμη από τη Βουλή. Έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα. Συνεπώς, όταν γίνει αυτό, όλοι θα κληθούν να αποδείξουν αν έχουν αυτή την ευαισθησία. Αλλά δεν μπορεί να ενταχθεί κάποιος σε ένα σχέδιο, τη στιγμή που δεν έχει ολοκληρωθεί η ψήφισή του από τη Βουλή. Ας περιμένουμε, λοιπόν.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Σε αυτό το θέμα. Το αν είμαι ενημερωμένος εγώ, είναι μικρό το κακό. Το θέμα είναι, ο Πρωθυπουργός τώρα ενημερώθηκε ότι τα επιτόκια των τραπεζών στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερα από αυτά που υπάρχουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τώρα τα ανακάλυψε ο Πρωθυπουργός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη τοποθετηθεί, πολλές φορές, σε αυτό το θέμα. Στις δημοκρατίες, όμως, στις οποίες έχουμε επιλέξει να ζούμε, ορισμένα πράγματα δεν γίνονται με εντολή από πάνω. Γίνονται με την πειθώ, γίνονται με το διάλογο. Υπάρχουν μικρά δείγματα. Δεν είναι αρκετά. Πρέπει να γίνουν και άλλα.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αφού γίνονται όλα αυτά τα πράγματα με την πειθώ και επειδή μας είπατε τι κάνει ο κ. Παπανδρέου, θέλετε να μας πείτε εάν υπάρχει στο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού προγραμματισμένες συναντήσεις με τους τραπεζίτες ή εν πάση περιπτώσει, αν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες, αν υπάρχει η βούληση από την πλευρά του Πρωθυπουργού να δει τους τραπεζίτες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν υπάρχει κάτι, θα το πληροφορηθείτε.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρεί η κυβέρνηση ότι έχει την ίδια ευελιξία τώρα που η κοινοβουλευτική της στήριξη είναι απολύτως οριακή; Αυτή είναι η πρώτη μου ερώτηση. Και η δεύτερη ερώτηση είναι η εξής: Αν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Αθανασόπουλος ότι όλο το επιχειρησιακό σχέδιο το έχει υπόψη του ο κ. Φώλιας και την ίδια στιγμή ο κ. Φώλιας λέει ότι η ΔΕΗ εισηγείται και η κυβέρνηση αποφασίζει, αναρωτιέμαι τι ισχύει από τα δύο; Έχουμε μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού με μη πρόεδρο ή ένα Υπουργείο Ανάπτυξης με μη υπουργό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ξεκινήσω από το δεύτερο σκέλος ης ερώτησής σας: Θα σας το πω πάρα πολύ απλά, όπως σας το είπα και χθες: Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία εφαρμόζεται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή είναι απολύτως σαφής και διάφανη. Εάν εσείς τοποθετείστε με το αίτημα να αλλάξει η διαδικασία, θα σας πω ότι είμαι αναρμόδιος να απαντήσω.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ερώτηση έκανα, δεν έκανα τοποθέτηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αλλά επειδή στην ερώτησή σας διακρίνω μια τέτοια κατεύθυνση, σας λέω ότι υπάρχει...

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μα, όταν διαφωνεί ο διοικητής με τον πολιτικό του προϊστάμενο, δεν υπάρχει θέμα λειτουργίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας λέω ποια είναι η διαδικασία. Η διαδικασία αυτή, είναι μια διαδικασία η οποία εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος της ερώτησής σας, είναι πολύ απλό το τι συμβαίνει: Η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία στη Βουλή και με την πλειοψηφία αυτή θα συνεχίσει να πορεύεται και να εφαρμόζει, όπως εφάρμοζε τους τελευταίους 14 μήνες, με επιτυχία και αποτελεσματικότητα, το μεταρρυθμιστικό της έργο. Η μείωση, αν θέλετε, του αριθμού των βουλευτών κατά έναν, δεν αλλάζει κάτι. Δεν αλλάζει τίποτα στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σας υπενθυμίζω ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 14 μηνών, που η σημερινή κυβέρνηση ασκεί την εξουσία βάσει της εντολής των Ελλήνων πολιτών, πέρασαν με αυτή την πλειοψηφία σημαντικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων είναι η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού. Θυμάστε τι συζητήσεις είχαν γίνει, αν και κατά πόσο θα ψηφιστεί. Και πέρασε. Συνεπώς, δεν βλέπω καμία αλλαγή. Η απόφασή μας είναι να προχωρήσουμε αταλάντευτα στην εφαρμογή του προγράμματος το οποίο έχουμε εξαγγείλει. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορείτε, δηλαδή, να βάλετε στοίχημα, ας μου επιτραπεί ο όρος, ότι οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματικά προβλεπόμενη χρονική τους στιγμή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η πολιτική συζήτηση δεν γίνεται με τους όρους τους οποίους εσείς χρησιμοποιείτε. Εκείνο το οποίο σας λέω είναι ότι η κυβέρνηση έχει εκλεγεί, όπως γνωρίζετε, συνταγματικά για τέσσερα χρόνια και στη μέχρι τώρα διαδρομή της, κατά τους τελευταίους 14 μήνες από την επανεκλογή της, έχει αποδείξει ότι με σταθερή γραμμή εφαρμόζει, με τη σύμπραξη όλων των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα. Αυτά τα γεγονότα δεν μπορεί κανείς να τα αμφισβητήσει.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 12 November 2008 - 22:25:00 UTC