Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-09-25

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Αριθμός Δελτίου: 160651995

Έκδοση 1

brf2509

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, αύριο στις 10.30, θα μιλήσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, το γεγονός ότι σας βλέπουμε εδώ μπροστά μας, σημαίνει ότι δεν υποβάλατε ποτέ την παραίτησή σας, όπως κυκλοφόρησε σε πολλά δημοσιογραφικά γραφεία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορώ να ασχολούμαι κάθε μέρα με τη φαντασία και τις φαντασιώσεις του καθενός. Έχω σοβαρά πράγματα να κάνω.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επειδή καθημερινά διαβεβαιώνετε ότι είναι νωπή η λαϊκή εντολή και δεν υφίσταται θέμα πρόωρων εκλογών, πώς μπορεί να σταθεί μια απειλή πρόωρων εκλογών εκ μέρους του Πρωθυπουργού αύριο στην Κεντρική Επιτροπή;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει κανενός είδους τέτοια απειλή, ούτε προαναγγέλλεται κάτι τέτοιο, ούτε υπάρχει στη σκέψη κάτι τέτοιο.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ούτε ως ανασχηματισμός;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Το έχω ξαναπεί, πολλές φορές. Σας θυμίζω, μόνον έτσι για την ιστορία, γιατί πρέπει να θυμόμαστε μερικά πράγματα: Ανασχηματισμός ξεκίνησε να γίνεται από το Σεπτέμβριο του 2004 και έγινε τελικά το Φεβρουάριο του 2006. Αυτό, για όποιον καταλαβαίνει.

ΚΟΡΑΗ: Κύριε Υπουργέ, ο Πρωθυπουργός δεν θέλει να είναι παιδονόμος;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είναι αυτό;

ΚΟΡΑΗ: Κυκλοφόρησε μια τέτοια φράση του Πρωθυπουργού;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν υπάρχει τέτοια φράση του Πρωθυπουργού.

ΚΟΡΑΗ: Ευχαριστώ.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τελικά το τρίτο δείπνο του Πρωθυπουργού, προς το θερινό τμήμα της Βουλής θα πραγματοποιηθεί; Γιατί ακούγονται διάφορα. Μια θα γίνει σήμερα, μια αύριο, μια καθόλου.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι λέγονται διάφορα, προς την κατεύθυνση που κινήθηκαν προηγουμένως, και κάποιες ερωτήσεις. Οφείλω να ομολογήσω ότι οι ερωτήσεις ήταν σοβαρές. Αλλά το περιεχόμενο των όσων λέγονται έχει απαντηθεί πολλές φορές. Δεν θα πω τίποτε καινούργιο. Το έχω ξαναπεί.

ΜΠΑΛΗΣ: Κύριε Υπουργέ, έχετε μπει στη διαδικασία να αναρωτηθείτε ποιος κυκλοφορεί αυτές τις φήμες;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

ΜΠΑΛΗΣ: Λέτε «δεν μπορώ να ασχολούμαι με τη φαντασία και τις φαντασιώσεις κανενός». Έχετε μπει στη διαδικασία...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, αλλά θα ήλπιζα να μπουν κάποιοι δημοσιογράφοι στο ρεπορτάζ, αντί για τη φαντασία.

ΚΟΡΑΗ: Ο Πρωθυπουργός, όπως μας λέτε, ανασχηματισμό δεν θα κάνει, πρόωρες εκλογές δεν θα προκηρύξει, έστω και έμμεσα. Μπορείτε να μας πείτε τι θα κάνει;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Θα μιλήσει αύριο στην Κεντρική Επιτροπή.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα σπάσω λιγάκι το κλίμα περί ανασχηματισμού και θα ρωτήσω εάν υπάρχει το ενδεχόμενο επίταξης των τελωνειακών με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία τους.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έκανε μια δήλωση ο κ. Αλογοσκούφης, την οποία γνωρίζετε από χθες. Επαναλαμβάνω μόνο -με βάση αυτά τα οποία έχει πει και ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και είπα κι εγώ χθες το μεσημέρι- ότι δεν είναι δυνατόν ένας κλάδος καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων να επιχειρεί να κρατήσει όμηρο την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Και ακούστε το λόγο: Επειδή θέλουν οι ίδιοι να διαχειρίζονται τον ειδικό λογαριασμό. Την ώρα, δηλαδή, που οι ειδικοί λογαριασμοί καταργούνται από όλα τα υπουργεία, ένας κλάδος εργαζομένων θέλει να διαχειρίζεται ο ίδιος τον ειδικό λογαριασμό. Αυτό είναι νοοτροπίες του παρελθόντος με τις οποίες εμείς και συγκρουόμαστε και θα συνεχίσουμε να συγκρουόμαστε.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Πήραμε μια εικόνα χθες από τη Νέα Υόρκη, ότι ο κ. Νίμιτς μετέβαλε τη στάση σε σχέση με αυτά που είχαμε, τουλάχιστον, ακούσει κατά την τελευταία συνάντησή του με τους αντιπροσώπους των δικών μας και των Σκοπίων. Έχετε κάποια τέτοια εικόνα; Γιατί εισέπραξα ένα κλίμα σχεδόν  επιτρέψτε μου- «πανηγυρικό σήμερα, ότι τέλος πάντων άλλαξε στάση και πήγε τη διαπραγμάτευση εκεί που θέλαμε εμείς.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει κάνει δήλωση η Υπουργός Εξωτερικών, την οποία δεν θα σας διαβάσω ολόκληρη. Θα σας διαβάσω μόνο το επίμαχο σημείο: «Η ελληνική πλευρά», λέει η κ. Μπακογιάννη, «είχε για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να δηλώσει καθαρά στον κ. Νίμιτς την εποικοδομητική της θέση και τη βούλησή της για ανεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Μας δόθηκε η ευκαιρία να θέσουμε ξανά στον κ. Νίμιτς τις ελληνικές θέσεις με σαφήνεια και πληρότητα. Η εντολή του κ. Νίμιτς είναι να διαπραγματευτούμε το όνομα της χώρας αυτής». Μιλάμε για το όνομα. Αυτή είναι η διαπραγμάτευση η οποία γίνεται. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

ΤΕΡΖΗΣ: Για να ξαναγυρίσουμε λίγο στο θέμα των τελωνειακών υπαλλήλων. Επειδή προφανώς η κυβέρνηση δεν θέλει να πάνε οι λιγότερο καλοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και να σπάσουν το μπλόκο των Τελωνείων, κατανοώ τη θέση της κυβέρνησης, φαντάζομαι ότι και εσείς κατανοείτε το πρόβλημα αρκετών, όλων των συμπολιτών μας που έχουν έλλειψη τουλάχιστον στα καύσιμα αυτή τη στιγμή, ενδεχομένως ακούγονται διάφορα και για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Και ξαναθέτω το ερώτημα: Πέραν από την καταδίκη της στάσης των τελωνειακών, αν η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την απεμπλοκή από το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η επόμενη κίνηση θα είναι να κατατεθεί στα δικαστήρια αίτημα για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Επ` αυτού. Δεν καταλαβαίνω αυτό που είπατε περί καλοπληρωμένων. Κι εσείς παλαιότερα, στο παρελθόν, σύμφωνα και με τη δήλωση του Πρωθυπουργού ήσασταν καλοπληρωμένος δημοσιογράφος και η κυβέρνηση γενικά μπορεί να πει...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω κάνει δήλωση η οποία είναι σαφής και διαυγής.

ΚΑΚΑΛΗΣ: ... και η κυβέρνηση γενικά μπορεί να πει κανείς ότι είναι καλοπληρωμένη, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να καταδυναστεύει την πλειοψηφία του κόσμου.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τι εννοείτε;

ΚΑΚΑΛΗΣ: Γιατί είναι στίγμα το «καλοπληρωμένος»; Δεν καταλαβαίνω.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι καθόλου στίγμα. Αναφέρεται στο ότι δεν χάνεται ούτε ένα ευρώ από τις αμοιβές τους και αυτό το οποίο επιδιώκουν, αυτό το οποίο θέλουν είναι να διαχειρίζονται οι ίδιοι τον ειδικό λογαριασμό. Όταν υπουργεία καταργούν τους ειδικούς λογαριασμούς που είχαν μέχρι τώρα, και αυτό ήταν πάντοτε πολιτική βούληση της κυβέρνησης, το είπαμε και το κάναμε πράξη με το φορολογικό νομοσχέδιο. Καταργούμε τους ειδικούς λογαριασμούς και έρχονται κάποιοι υπάλληλοι, οι οποίοι χωρίς να χάνουν τίποτα από τις καλές αμοιβές που έχουν, ζητούν να διαχειρίζονται αυτοί το λογαριασμό. Υπάρχει κυβέρνηση η οποία κυβερνά, υπάρχει Υπουργείο Οικονομικών το οποίο ρυθμίζει τα θέματα.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Τους είχατε υποσχεθεί άλλα, όμως, λένε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Κάνετε λάθος. Σε ό,τι αφορά τους ειδικούς λογαριασμούς, έχετε ακούσει πάρα πολλές φορές τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών να αναφέρονται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο σε αυτό το θέμα. Το «καταργούμε τους ειδικούς λογαριασμούς» είναι πολιτική μας θέση, την οποία έχετε ακούσει περισσότερες από μια φορά.

ΚΟΡΑΗ: Κύριε Υπουργέ, αισθανθήκατε ποτέ την ανάγκη να τα βροντήξετε και να φύγετε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω απαντήσει. Δεν θα συνεχίσω να ασχολούμαι με αυτό το θέμα.

ΤΣΙΟΥΦΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, εγώ καταλαβαίνω ότι όντως αυτά τα οποία ακούμε, μαθαίνουμε κάθε μέρα είναι στη φαντασία κάποιων. Όμως εσείς πόσο γερό στομάχι έχετε να ακούτε κάθε ημέρα κάποιους να σας λένε να διευκολύνετε τον Πρωθυπουργό, να διευκολύνετε τον Πρωθυπουργό; Πόσο θα αντέξετε; Αντέχεται αυτό το πράγμα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Και σε αυτό το ερώτημα έχει απαντήσει η ζωή.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Υπουργέ, εσείς ουσιαστικά επιρρίπτετε την ευθύνη για όλες τις φημολογίες στους δημοσιογράφους ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Στελέχη του κόμματός σας με δηλώσεις τους ουσιαστικά πυροδοτούν αυτή την κατάσταση. Δεν σας ενοχλεί ότι στελέχη του κόμματός σας, σας έχουν στοχοποιήσει και βάλλουν εναντίον σας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Καταρχάς, είμαι εναντίον των γενικεύσεων και ως εκ τούτου, αν διαβάσετε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο των όσων είπα, θα διαπιστώσετε ότι δεν μίλησα για τους δημοσιογράφους γενικώς. Έκανα μια πολύ ειδική αναφορά. Άρα, λοιπόν, σε ό,τι αφορά την ειδική αναφορά νομίζω ότι απαντάω στο πρώτο ερώτημά σας. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο από τα όσα έχω πει.

ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ: Κύριε Υπουργέ, ο κ. Σουφλιάς σήμερα το πρωί δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία και όλες τις αναλύσεις και ήρθε η ώρα να πάρει ικανές αποφάσεις. Αν οι αποφάσεις δεν είναι ανασχηματισμός, δεν είναι εκλογές, σε ποιες αποφάσεις αναφέρεται ο κ. Σουφλιάς;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο. Δεν γνωρίζω τη δήλωση που μου αναφέρετε, αλλά και δεν θα σχολιάσω τίποτε περισσότερο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Θα επανέλθω στα περί διαρροών για ανασχηματισμό ή όποιων άλλων κινήσεων του Πρωθυπουργού. Εσείς αφήσατε τουλάχιστον να εννοηθεί, κατ` εμέ, ότι υποκρύπτονται κάποιες σκοπιμότητες, ενδεχομένως εσωκομματικές στις διαρροές αυτές περί επικείμενου ανασχηματισμού και τα σχετικά. Είναι έτσι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι, δεν άφησα να εννοηθεί τίποτε τέτοιο. Και ας μάθουμε επιτέλους, όταν κάτι λέγεται και είναι Α να το ερμηνεύουμε ως Α. Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου αντίληψη για τα πράγματα. Ως εκπρόσωπος, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, σας λέω αυτό το οποίο ισχύει. Η ερμηνεία σε αυτά που σας λέω, δεν έχω αφήσει ποτέ να είναι διαφορετική από αυτό που αναφέρουν στο νόημά τους οι λέξεις. Και δόξα τω Θεώ η ελληνική γλώσσα είναι πλούσια και σε λέξεις και σε νοήματα. Οι ερμηνείες, από κει και πέρα, εμένα με βρίσκουν παγερά αδιάφορο.

ΚΑΚΑΡΝΙΑΣ: Έχετε απαντήσει πολλές φορές και για ανασχηματισμό και για όλη τη φημολογία. Θεωρείτε ότι με την αυριανή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην Κεντρική Επιτροπή θα δοθεί ένα τέλος στα σενάρια από όπου και αν προέρχονται;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτήθηκα και χθες κάτι αντίστοιχο και έχω απαντήσει.

ΚΟΡΑΗ: Τι αποφάσεις θα πάρει ο Πρωθυπουργός;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μου θέτετε ξανά το ίδιο ερώτημα. Έχω απαντήσει.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Κάτι πιο ουσιαστικό είναι το εξής, κατά την άποψή μου: Εάν υποθέσουμε -και οφείλουμε να το αποδεχθούμε αυτό, αφού το λέτε- ότι όλα αυτά είναι διαρροές στη φαντασία κάποιων, δεν φοβάστε και εσείς προσωπικά, αλλά και η κυβέρνηση ότι εάν, ας πούμε, κάποιοι υπουργοί οι οποίοι δεν έχουν την ενημέρωση που έχετε εσείς ή οποιοσδήποτε άλλος κρατικός αξιωματούχος είναι όμηροι σε αυτή τη διαρροολογία, κάποια κομμάτια του κυβερνητικού έργου πάνε πίσω, παγώνουν, περιμένοντας εξελίξεις; Γιατί εμένα μου δίνεται η εντύπωση, τουλάχιστον από ό,τι διαβάζω, ότι κάποια πράγματα έχουν πάψει να λειτουργούν περιμένοντας τις εξελίξεις.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτον, δεν θεωρώ ότι κάποιος υπουργός είναι όμηρος κάποιου, ούτε φημολογιών ή διαρροολογιών, όπως είπατε εσείς. Δεύτερον, σε ό,τι αφορά την ουσία των πραγμάτων: Μας ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Πραγματική πολιτική είναι η άποψη, η απόφαση για τους ειδικούς λογαριασμούς, η οποία έχει επιφέρει αυτή την αντίδραση από μια ομάδα εργαζομένων. Πραγματική πολιτική είναι και η συνέχιση της υπόθεσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Πραγματική πολιτική είναι η εξυγίανση του ΟΣΕ. Πραγματική πολιτική είναι η συνέχιση, στο χρονικό πλαίσιο που έχουμε θέσει, της ενοποίησης των ασφαλιστικών Ταμείων. Πραγματική πολιτική είναι η προσπάθεια αντιμετώπισης της διεθνούς κρίσεως, η οποία μας περιβάλλει, στην οικονομία. Αυτά είναι πραγματική πολιτική και σε αυτά δίνουν απαντήσεις, καθημερινά με το έργο τους, όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Δεν θα αναφερθώ σε όλους τους τομείς, γιατί θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την Παιδεία, την Υγεία και πολλούς άλλους τομείς. Αλλά στην πραγματική πολιτική δίνουν απαντήσεις καθημερινά οι υπουργοί της κυβέρνησης και συνολικά η κυβέρνηση.

ΤΕΡΖΗΣ: Αν εσείς μιλούσατε αύριο στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, θα αναφερόσασταν στην πραγματική πολιτική; Γιατί τα σχόλια που γίνονται εις βάρος σας, επωνύμως, δεν αφορούν το έργο στο υπουργείο το οποίο προΐσταστε, αλλά άλλα ζητήματα, την παραπολιτική.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώτον, δεν θα προσωποποιήσω την ενημέρωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Δεύτερον, στα διάφορα ζητήματα που ακούγονται όπως είπατε, έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις από εμένα και στο παρελθόν και στο πρόσφατο παρελθόν. Τρίτον, σε ερωτήσεις με το «αν», όπως γνωρίζετε, δεν απαντώ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς ερμηνεύετε τη «βουτιά» κατά 64% των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα το 2007, παρ` όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει η κυβέρνηση στην αντίθεση κατεύθυνση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω το ποσοστό που λέτε. Θα ενημερωθώ από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης και τη Δευτέρα θα σας δώσω μια εμπεριστατωμένη απάντηση.

ΚΟΡΑΗ: Κύριε Υπουργέ, ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης στην επιχειρηματική δραστηριότητα που ανέπτυξε ένα ξένο κανάλι και μεγάλο, το RTL, στην ελληνική τηλεοπτική αγορά και συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ως υπουργός υπεύθυνος για τον Τύπο, χαιρετίζω την έλευση ενός μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στα ΜΜΕ. Άλλωστε, αυτό αποτελεί δικαίωση της πολιτικής φιλοσοφίας, του νομοσχεδίου που είχα την τιμή να εισηγηθώ πέρυσι στη Βουλή -και αποτελεί νόμο του Κράτους- σύμφωνα με τον οποίο άλλαξαν τα δεδομένα που επί χρόνια ίσχυαν στη χώρα μας. Σας θυμίζω ότι μέχρι πέρυσι που ψηφίστηκε ο Ν.3592/2007 μπορούσε κάποιος να έχει σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ και δη τηλεόραση, μόνο μέχρι 25% των ποσοστών της ιδιοκτησίας. Αυτός ο νόμος, λοιπόν, είναι που απελευθέρωσε την αγορά. Είναι νόμος που χαιρετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την Κομισιόν, και νόμος ο οποίος βάζει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή ταχύτητα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δύο ερωτήσεις κ. Εκπρόσωπε, επειδή απαντήσατε προηγουμένως στο συνάδελφο ότι με το «αν» δεν απαντάτε. Θα τοποθετηθείτε εσείς αύριο στην Κεντρική Επιτροπή. Είναι η πρώτη ερώτηση.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω ήδη απαντήσει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Η δεύτερη είναι, με αφορμή την ερώτηση για τον κ. Σουφλιά και επειδή ο κ. Σουφλιάς μίλησε για «ώρα αποφάσεων» και τυγχάνει να είναι από τους τακτικούς συνομιλητές, τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, ξέρει κάτι παραπάνω ο κ. Σουφλιάς το οποίο θα πρέπει να αναμένουμε εμείς;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν αμφισβητώ την καλή πρόθεση κανενός δημοσιογράφου που μετέχει στο briefing, αλλά ωστόσο, επειδή στο παρελθόν -όχι από πρόθεση επαναλαμβάνω, αλλά από λάθος εκτίμηση της στιγμής- δηλώσεις δεν μεταφέρθηκαν ακριβώς. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν σχολιάζω ποτέ δηλώσεις οι οποίες μεταφέρονται. Όμως και επί της ουσίας, δεν έχω να πω τίποτα περισσότερο.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Μετά από αυτό το διάστημα που δέχεστε επιθέσεις, έχετε ξεκαθαρίσει το εξής: Δέχεστε επιθέσεις γιατί κάποιοι, εν πάση περιπτώσει, για κάποιους δικούς τους λόγους θέλουν να χτυπήσουν εσάς ή γιατί χτυπάνε εσάς γιατί θέλουν να βάλλουν τον Πρωθυπουργό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα μπω σε σεναριολογία.

ΚΟΡΑΗ: Κύριε Υπουργέ, έχω δύο ερωτήσεις: Υπάρχουν αντάρτες στη Νέα Δημοκρατία ή όχι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η δεύτερη;

ΚΟΡΑΗ: Εξαρτάται από την απάντηση που θα μου δώσετε.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρόκειται να απαντήσω στο συγκεκριμένο ερώτημα, όπως τίθεται, γιατί οποιαδήποτε απάντηση δύναται να δημιουργήσει παρερμηνείες. Κατά καιρούς, όμως, όταν έχω ερωτηθεί συγκεκριμένα για απόψεις, έχω μιλήσει για την κριτική ή για τις απόψεις οι οποίες διατυπώνονται ελεύθερα.

ΚΟΡΑΗ: Μπορώ να κάνω και τη δεύτερη;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Βεβαίως, αφού πήρατε απάντηση στην πρώτη.

ΚΟΡΑΗ: Λοιπόν, οι αντάρτες-διαφωνούντες, όπως θέλει ο καθένας τους αποκαλεί, πιστεύετε ότι βοηθούν την κυβέρνηση, στηρίζουν το κυβερνητικό έργο...

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω απαντήσει στο παρελθόν.

ΚΟΡΑΗ: ...γιατί κάτι τέτοιο είπε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, χθες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω απαντήσει στο παρελθόν.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Ισχύει αυτό που γράφουν τα σημερινά δημοσιεύματα για το δίλλημα που θα θέσει αύριο ο Πρωθυπουργός «ή σωπαίνετε ή πάμε σε εκλογές»;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν το πρώτο ερώτημα που μου τέθηκε, αν δεν θυμάστε, και έχω απαντήσει.

Σας ευχαριστώ.

" Αύριο, Παρασκευή, 26/09, δεν θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λόγω της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 25 September 2008 - 21:31:14 UTC