Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 08-08-26

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008

Αριθμός Δελτίου: 155632074

Έκδοση 1

BRF26082008

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 26 Αυγούστου 2008

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε.

Εκκρεμούν, από χθες, δύο ερωτήματα προς απάντηση: Πρώτον, το ερώτημα της κ. Σπυράκη για θέματα βιοτεχνίας, κλωστοϋφαντουργίας στη Βόρειο Ελλάδα: Τα Υπουργεία Απασχόλησης και Οικονομίας ασχολούνται με το θέμα εντατικά -μάλιστα χθες η Υπουργός Απασχόλησης είχε πολύωρες συναντήσεις με τους αρμόδιους- με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους και την επιχείρηση. Αυτή είναι η γενική απάντηση. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να λάβετε από το Υπουργείο Απασχόλησης, το οποίο είναι στη διάθεσή σας.

Δεύτερον, το ερώτημα για τον αγωγό South Stream: Μετά από διαδικασία που άρχισε πριν από αρκετό καιρό και ολοκληρώθηκε σε όλα της τα στάδια, η κυβέρνηση έχει καταθέσει από τις 16 Ιουλίου τη σύμβαση για τον αγωγό South Stream για κύρωση στη Βουλή. Μεθαύριο Πέμπτη, αρχίζει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η σχετική συζήτηση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Ολοκληρώθηκαν, όπως γνωρίζετε, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν. Το ποσοστό επιτυχίας, όπως με ενημερώνει το Υπουργείο Παιδείας, ξεπερνά το 70%. Να συγχαρούμε όλοι τους επιτυχόντες και να τους ευχηθούμε να έχουν μια καλή ακαδημαϊκή πορεία. Σε αυτούς που δεν πέτυχαν, θέλω να πω ότι μπορούν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση την επόμενη χρονιά. Εφόσον έχουν αποφασίσει να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική Πολιτεία κάνει ότι είναι δυνατό για να διευκολύνει τις προσπάθειες των αποφοίτων λυκείων -και προς αυτή την κατεύθυνση- διασφαλίζοντάς τους νέες ευκαιρίες.

Υπεγράφησαν χθες, Δευτέρα 25 Αυγούστου -και το ανακοινώνω και εδώ από το press room γιατί θεωρώ ότι είναι μια πολύ σημαντική πολιτική της κυβέρνησης η οποία ολοκληρώθηκε- οι συμβάσεις για την εγκατάσταση του μοριακού ελέγχου του αίματος σε όλη την επικράτεια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Υπουργείου Υγείας, στο οποίο επιτεύχθηκε έκπτωση 32,19% από την αρχική προϋπολογισθείσα δαπάνη. Γίνεται έτσι πράξη η δέσμευση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την κατοχύρωση της ποιότητας και της ασφάλειας του μεταγγιζόμενου αίματος σε όλη τη χώρα. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, εν συνεχεία της υπογραφής υπό την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, συμφωνήθηκαν όλες οι πρακτικές λεπτομέρειες της λειτουργίας του νέου συστήματος, καθώς και οι πρακτικοί χρόνοι έναρξης του έργου. Στη συνάντηση μετείχαν όλοι οι φορείς του αίματος, οι ανάδοχες εταιρείες, οι διοικητές των 8 νοσοκομείων και η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, όπου εγκαθίστανται τα 9 κέντρα μοριακού ελέγχου καθώς και οι αντίστοιχοι ιατροεπιστημονικοί υπεύθυνοι.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αθηναίων και ένα από τα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, έθεσε θέμα δομικού ανασχηματισμού. Εν συνεχεία είχαμε δηλώσεις του κ. Βουλγαράκη και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη που ήταν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η κυβέρνηση πώς βλέπει διάφορες εισηγήσεις και απόψεις κορυφαίων στελεχών για ανασχηματισμό της κυβέρνησης; Είναι μια από τις πρωτοβουλίες που θα έπρεπε να πάρει ο Πρωθυπουργός για να αλλάξει το κλίμα;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι μια από τις ερωτήσεις της οποίας γνωρίζετε ποια είναι η απάντηση. Ο ανασχηματισμός είναι προνομία του Πρωθυπουργού. Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο από αυτά που είπα την τελευταία φορά που ερωτήθηκα, λίγο πριν κλείσουμε το briefing για τις καλοκαιρινές διακοπές.

ΦΑΝΙΔΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σας έχουν προβληματίσει οι προαναγγελθείσες αντιδράσεις των εργαζομένων στη ΔΕΘ, καθότι δεν πήραν αυτά που ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ρωτήθηκα χθες για τις δηλώσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ και επειδή είναι παρεμφερές το θέμα, δεν έχω να πω τίποτε διαφορετικό σήμερα.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Tuesday, 26 August 2008 - 23:35:53 UTC