Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 07-05-25

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Διεύθυνση Πληροφόρησης

Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2007

Αριθμός Δελτίου: 75025528

Έκδοση 1

brf2505

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 25 Μαΐου 2007

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των ομολόγων, θεωρείτε ότι από πολιτικής και ηθικής πλευράς, το θέμα έκλεισε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για το θέμα των ομολόγων εξέδωσε πριν από λίγο μόλις ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, στην οποία και σας παραπέμπω. Για τα άλλα θέματα έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως τις τελευταίες ημέρες.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, όμως, το ότι συμφώνησε η JP Morgan και η North Asset να επιστρέψουν το ομόλογο, δεν είναι μια έμμεση παραδοχή ότι υπάρχει κάποια έκνομη δραστηριότητα; Αλλιώς, γιατί το επιστρέφουν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το ελληνικό Δημόσιο, όπως είπε και χθες ο κ. Αλογοσκούφης, θεωρεί ότι πρόκειται για μια μορφή δανεισμού, η οποία είναι επωφελής για το ελληνικό Δημόσιο. Δεν έχω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο. Θα ήθελα, όμως, με αυτή την ευκαιρία να σας πω, για μια ακόμα φορά, ότι πριν από λίγες ημέρες μόλις, ήταν πολλοί εκείνοι οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι χάθηκαν χρήματα, ότι υπήρχαν τεράστια κενά στα Ταμεία των ασφαλιστικών οργανισμών. Τώρα βλέπουμε ότι τέτοια κενά δεν υπάρχουν. Αντίθετα, σας υπενθυμίζω ότι οι δημοσιογράφοι, το Ταμείο των δημοσιογράφων, εισπράττουν τρία εκατομμύρια εκατό χιλιάδες ευρώ παραπάνω από ό,τι είχαν δώσει για το ομόλογο που είχαν αγοράσει. Τα ψέματα --το είπα και άλλη φορά-- έχουν «κοντά ποδάρια».

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Μήπως γνωρίζει η κυβέρνηση γιατί προσφέρονται ξαφνικά όλες οι τράπεζες να αγοράσουν τα ομόλογα πίσω;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Φαντάζομαι ότι εσείς είστε σε θέση να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Δεν νομίζω ότι οι τράπεζες κάνουν αγαθοεργίες. Είναι ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου. Μην το ξεχνάτε αυτό.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιος είναι υπεύθυνος θεσμικά για τον δανεισμό τις χώρας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτά είναι γνωστά θέματα.

ΛΕΟΝΤΙΣΤΗ: ... (δεν ακούγεται) δεν είναι, ο ίδιος δεν διαχειρίζεται αυτό το κεφάλαιο και δεν ασχολείται με τα ... ..

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παραπέμπω στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Μήπως μπορούμε να έχουμε ένα σχόλιο για την χθεσινή δημοσκόπηση της τηλεόρασης του ALPHA που δείχνει ότι κλείνει η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων ίσως έχει επηρεάσει και η υπόθεση των ομολόγων.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε δεν σχολιάζω, συνήθως, τις δημοσκοπήσεις.

ΙΩΑΝΝΟΥ : Μήπως θέλετε να μας σχολιάσετε την Τουρκική πρόκληση στο ζήτημα των Ποντίων. Υπήρξε μια ανακοίνωση χθες του κ. Κουμουτσάκου αλλά θέλω μια πολιτική τοποθέτηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι η τοποθέτηση της Ελληνικής Κυβέρνησης.

ΣΜΥΡΝΗΣ: Για την κόντρα Σουφλιά  Λιάπη σχετικά με τη λειτουργία του Μετρό. Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος το παρέδωσε είπε ότι μπορεί να λειτουργήσει από χθες ή από σήμερα, το Μεταφορών λέει ότι θα λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα και πολλοί πολίτες αναρωτιούνται γιατί δεν λειτουργεί ένα έργο που εξυπηρετεί ογδόντα χιλιάδες επιβάτες καθημερινά.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μόνος σας το είπατε και χαίρομαι που το τοποθετείτε έτσι. Είναι πραγματικά ένα πολύ σημαντικό έργο. Ένα έργο που δίνει λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή η γραμμή του Μετρό ενώνει την ξεχασμένη συγκοινωνιακά Δυτική Αθήνα με την υπόλοιπη πρωτεύουσα. Περιοχές πραγματικά αποκομμένες από το κέντρο, περιοχές ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες, περιοχές με κυκλοφοριακή συμφόρηση, περιοχές με σημαντική περιβαλλοντική επιβάρυνση, αναβαθμίζονται χάρη στη λειτουργία αυτής της γραμμής του Μετρό. Μια γραμμή της οποίας η κατασκευή ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς καμία υπέρβαση του προϋπολογισμού, όπως είχαν σπεύσει να πουν ορισμένοι. Είναι μια γραμμή, λοιπόν, η οποία με τους τρεις σταθμούς που τίθενται σε λειτουργία, δίνει τη δυνατότητα σε 80.000 συμπολίτες μας να μετακινούνται από και προς το κέντρο της Αθήνας, καλύπτοντας μια διαδρομή πάνω από τέσσερα χιλιόμετρα, 4,2 χιλιόμετρα είναι, εάν δεν κάνω λάθος, μέσα σε επτά μόνο λεπτά. Είναι, λοιπόν, πάρα πολύ σημαντικό το έργο και δεν νομίζω ότι κάποια μικρά τεχνικά ζητήματα τα οποία υπάρχουν και είμαι βέβαιος ότι θα διευθετηθούν από τις δύο εταιρείες σε συνεργασία μεταξύ τους, μπορούν να αλλάξουν αυτό το μεγάλο χαρακτήρα του. Βλέπουμε ότι το Μετρό απλώνεται στην Αθήνα, ότι διευκολύνει τη μετακίνηση των συμπολιτών μας, όλων εμάς που ζούμε στην πρωτεύουσα, αλλά και των πολλών επισκεπτών που έρχονται εδώ και ανακαλύπτουν πόσο ωραία είναι η Αθήνα.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 25 May 2007 - 20:30:34 UTC