Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 05-01-19

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 19 Ιανουαρίου 2005

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Διάβασα πολύ προσεκτικά τη σκληρή ανακοίνωση, θα έλεγα, του συγκροτήματος Μπόμπολα, με αφορμή τη μη πώληση της «Πήγασος». Θα ήθελα να σας κάνω τρεις ερωτήσεις: Πρώτον, μιλά για εξόντωση της οικογένειας Μπόμπολα. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν αντιλαμβάνομαι σε τι αναφέρεται η συγκεκριμένη ανακοίνωση. Οπως σας είπε και ο κ. Ρουσόπουλος προχθές, η κυβέρνηση νομοθετεί επί τη βάσει αρχών.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Δεύτερον, μιλά για ωμή υποκατάσταση συμφερόντων. Θα ήθελα κι εδώ το σχόλιό σας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να κάνω κανένα άλλο σχόλιο για το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Και τρίτον, για προσπάθεια χειραγώγησης του Τύπου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Περιποιεί τιμή για την κυβέρνηση το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά η ΕΣΗΕΑ κατέστησε έναν υπουργό «ακατονόμαστο»; Μετά από αυτό θα αλλάξει τακτική απέναντι στους δημοσιογράφους; Οσο χιουμοριστικό κι αν είναι το «ακατονόμαστος», είναι σοβαρό πρόβλημα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας αρέσει να παίζετε με τις λέξεις, κάτι το οποίο κατανοώ και σέβομαι απολύτως.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Το κακό είναι ότι ο «ακατονόμαστος» παίζει με τους δημοσιογράφους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Να σας ενημερώσω για το εξής: Την περασμένη Παρασκευή, αργά το απόγευμα @και το γνωρίζω διότι ήμουν και εγώ παρών- ο υπουργός κ Ρουσόπουλος συναντήθηκε στο γραφείο του, για περισσότερο από δύο ώρες με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Ηταν μια προκαθορισμένη συνάντηση. Ετέθησαν από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ διάφορα θέματα προς συζήτηση, ανάμεσα σε αυτά και το θέμα, στο οποίο αναφέρεστε: Δηλαδή η δημοσιογραφική κάλυψη των δραστηριοτήτων του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Μετά από πρόταση του κ. Ρουσόπουλου, έγινε αποδεκτό και από τις δύο πλευρές @και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρισταμένων μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ- να διερευνηθεί και από τις δύο πλευρές τι ισχύει σε άλλες χώρες, όσον αφορά στην κάλυψη των συγκεκριμένων θεμάτων και την πρόσβαση των δημοσιογράφων σε υπουργεία που διαχειρίζονται ευαίσθητα θέματα, όπως το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Αυτό έγινε με κοινή συμφωνία την οποία ελπίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ θα τηρήσει. Κλείνοντας, θέλω να σας διευκρινίσω ότι από τη δική μας πλευρά έχουμε συλλέξει ήδη τα πρώτα στοιχεία τα οποία αναλάβαμε να συλλέξουμε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Με συγχωρείτε, τι σχέση έχει το τι γίνεται στις άλλες χώρες; Στις άλλες χώρες δεν γίνεται καθημερινό briefing. Σημαίνει ότι θα το σταματήσει και εδώ; Είναι άλλες οι συνθήκες και διαφορετικές οι ανάγκες.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Δεν πρόκειται επ` αυτού να κάνω καμία άλλη τοποθέτηση.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, συχνά-πυκνά μας παραπέμπετε για εθνικά θέματα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Απευθυνόμαστε και δεν παίρνουμε καμία απάντηση. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Αυτό οφείλεται στο ότι δεν παράγεται δουλειά στο Υπουργείο Εξωτερικών, στο ότι υπάρχει μυστική διπλωματία ή τρίτον στο ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να υπάρξουν στρατιές ανέργων δημοσιογράφων, αφού δεν έχουν αντικείμενο να ασχολούνται;

ΣΙΔΕΡΗΣ: @Η τέταρτον, φοβάται την ενημέρωση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μην καταλήγετε σε υποθετικά συμπεράσματα. Θέλω να πω μόνο τούτο: Η κυβέρνηση αυτή είναι ανοικτή και κάνει πλατιά, βαθιά, λεπτομερειακή και αντικειμενική ενημέρωση. Ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την ενημέρωση στο Υπουργείο Εξωτερικών, κάνει καλά τη δουλειά του. Κάνει τακτικές ενημερώσεις. Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί δημοσιογράφοι μιλούν μαζί του τακτικά στο τηλέφωνο. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν κατάλαβα. Το ότι μιλάμε, κ. Εκπρόσωπε, σημαίνει ότι μας λέει και πληροφορίες; Γιατί μπορεί απλά να είναι μια κοινωνική σχέση. Μιλάμε για την ουσία της ενημέρωσης. Δεν αφορά προσωπικά τον κ. Κουμουτσάκο. Αφορά την αντίληψη που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Εξωτερικών.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εχετε το δικαίωμα στη γνώμη σας.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Εγώ θέλω να μείνω λίγο στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Εσείς δεν θέλετε να πείτε περισσότερα. Εμείς οφείλουμε να ρωτήσουμε. Εχω δύο ερωτήσεις: Πρώτον, γιατί αλλάζει το καθεστώς στην ενημέρωση που υπήρχε τόσο καιρό; Δηλαδή, τι είναι αυτό που έκανε την κυβέρνηση να την αλλάξει; Αυτό, τουλάχιστον, νομίζω ότι οφείλετε να μας το πείτε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να πω τίποτα άλλο γι` αυτό το θέμα.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Αυτή η αλλαγή, που σημαίνει περιορισμούς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, έρχεται σαν συνέχεια της τοποθέτησης ως υπεύθυνου Τύπου ενός στρατιωτικού, ο οποίος υπόκειται κι αυτός στις δεσμεύσεις του λειτουργήματός του. Δηλαδή, συνολικά μετά την υπόθεση του ελικοπτέρου που προφανώς στοίχισε στην κυβέρνηση, έχουμε μια αλλαγή του τρόπου ενημέρωσης από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο στο θέμα.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Μόλις πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι έρχεται μέσα στο Σαββατοκύριακο @και μάλιστα το Σάββατο παραχωρεί συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών- ο αρχηγός του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας Ζαν Μαρί Λεπέν. Ηθελα να ρωτήσω την κυβέρνηση, είναι καλοδεχούμενος ο Γάλλος πολιτικός;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω υπόψη μου τις συγκεκριμένες πληροφορίες, στις οποίες αναφέρεστε.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Χθες το ΕΚΟΦΙΝ έλαβε μια απόφαση για την ελληνική οικονομία, η οποία τίθεται ουσιαστικά σε επιτήρηση για τους επόμενους μήνες. Θα ήθελα να κάνω δύο ερωτήσεις: Πρώτον, αν εξακολουθεί η κυβέρνηση να πιστεύει ότι τα αποτελέσματα της απογραφής είναι επωφελή για την εικόνα της Ελλάδας και την ελληνική οικονομία και δεύτερον, ποια είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβει με βάση τις συστάσεις που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Χρησιμοποιείτε τον όρο «επιτήρηση» ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: «Υπαγωγή» στο συγκεκριμένο άρθρο σημαίνει σε διαρκείς ελέγχους από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτή είναι η δική σας εκτίμηση.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Παραδέχεστε πάντως ότι θα υπαχθούμε στο συγκεκριμένο άρθρο σύντομα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Αυτή τη στιγμή άλλωστε κάνει ενημέρωση ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αλογοσκούφης. Δεν πρόκειται να προκαταλάβω τις δηλώσεις του. Οσα έχουμε πει για την απογραφή ισχύουν μέχρι κεραίας. Δεν αλλάζει τίποτα.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Σε σχέση με το δεύτερο σκέλος της ερώτησής μου;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να απευθυνθείτε στον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος κάνει αυτή τη στιγμή ενημέρωση.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Προτίθεται η κυβέρνηση να ανοίξει ή τώρα ή σε εύθετο χρόνο το Ασφαλιστικό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ως αντιπολίτευση, η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε την Αγκυρα για την επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο και τη δημιουργία «γκρίζων ζωνών». Τώρα, παρ` όλο που υπάρχουν συνεχή επεισόδια ή συμβάντα, όπως τα αποκαλείτε, στο Αιγαίο και επανέρχεται η θεωρία των «γκρίζων ζωνών», η κυβέρνηση δεν λέει τίποτα για τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική πολιτεία, τα ελληνικά κόμματα δεν αναγνωρίζουν, δεν παραδέχονται, δεν μιλούν για «γκρίζες ζώνες». Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος στο νησιωτικό χώρο, στο Αιγαίο και όπου αλλού υπάρχουν, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αντικείμενο προς διαπραγμάτευση.

ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Δεν σας ανησυχεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Αιγαίο υπάρχουν αλλεπάλληλα επεισόδια; Είχαμε τα Ιμια, συνεχείς ενοχλήσεις, είχαμε το θέμα διάσωσης και έρευνας προχθές, είχαμε το δημοσίευμα του «Εθνους», όπου το επιβεβαιώσατε ουσιαστικά. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι υπάρχει μία κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά το Αιγαίο. Δεν σας ανησυχεί αυτή η συμπεριφορά και τι θα κάνετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Χθες έδωσα περιεκτική απάντηση, η οποία εξακολουθεί να ισχύει.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Υπάρχει μία ποιοτική αναβάθμιση των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και το περιστατικό που έγινε στα Ψαρά θυμίζει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το περιστατικό των Ιμίων. Η χώρα μας έχει δείξει μία καλή διάθεση απέναντι στην Τουρκία. Το θέμα είναι πώς ερμηνεύει τη στάση των γειτόνων και αν ανησυχεί από αυτή την ποιοτική αναβάθμιση των προκλήσεών τους.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα χθες.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Υπάρχει πληροφορία ότι ο κ. Καραμανλής είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ερντογάν σχετικά με τα γεγονότα στο Αιγαίο. Αληθεύει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω τίποτα τέτοιο.

ΡΑΒΑΝΟΣ: Εχω δύο ερωτήσεις: Πρώτον, όσον αφορά το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, είπατε ότι περιμένετε να τηρήσει η ΕΣΗΕΑ τη δέσμευσή της. Εσείς έχετε συλλέξει κάποια στοιχεία. Μπορείτε να μας πείτε ποια είναι αυτά τα στοιχεία; Το δεύτερο αφορά τις τουρκικές προκλήσεις. Αν η κυβέρνηση φοβάται «θερμό» επεισόδιο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στη συγκέντρωση στοιχείων. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα συγκρίνουμε τα στοιχεία με τα στοιχεία της ΕΣΗΕΑ και ακολούθως θα προχωρήσουμε σε ενδεχόμενη ρύθμιση. Οσον αφορά στο δεύτερο ερώτημά σας, πρόκειται για υποθετική ερώτηση και την οποία δεν επιθυμώ να σχολιάσω.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν στη συμφωνία που είχατε κάνει με την ΕΣΗΕΑ και στην οποία λέτε ότι ήσασταν παρών, υπήρχε δέσμευση του κ. Ρουσόπουλου προς την ΕΣΗΕΑ ότι ώσπου να γίνει όλο αυτό το σχέδιο το οποίο περιγράφουμε εδώ, θα πάγωνε η εφαρμογή της ρύθμισης που προώθησε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας μονομερώς από τη Δευτέρα, ότι δεν θα ενημερώνονται τα επιτελεία, γιατί περί αυτού πρόκειται.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το ποιος θα κάνει την ενημέρωση στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας αφορά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Δέσμευση από την πλευρά του κ. Ρουσόπουλου υπήρχε προς την ΕΣΗΕΑ, ότι δεν θα προχωρήσουν οι αλλαγές; Γιατί οι αλλαγές προχώρησαν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Δεν είναι απάντηση αυτό. Σας ρωτώ για τον κ. Ρουσόπουλο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να ρωτήσω εάν υπάρχει θέμα πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας στην CREDIT AGRICOLE και αν έχει τεθεί ως προϋπόθεση η επίλυση του Ασφαλιστικού, όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι ειδικό θέμα, για το οποίο παρακαλώ να απευθυνθείτε στους ενδιαφερόμενους.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η κυβέρνηση συμφωνεί με την πρόταση του κ. Βουρλούμη για την κατάργηση της μονιμότητας στον ΟΤΕ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο κ. Βουρλούμης έχει αναλάβει να αναδιοργανώσει τον ΟΤΕ. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας γίνονται ορισμένες σκέψεις, καταβάλλονται ορισμένες προσπάθειες, εκπονούνται σχέδια που βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανταλλαγής απόψεων με όλους τους ενδιαφερόμενους και φυσικά με τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει κάποιο σχόλιο για τη μορφή των αγροτικών κινητοποιήσεων και για τον τρόπο που οι αγρότες έχουν επιλέξει να εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους που φαίνεται από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Λένε, ας πούμε, ότι «δεν θα κλείσουμε τους δρόμους προσωρινά, θα καθίσουμε με τα τρακτέρ στις πλευρές των δρόμων». Η κυβέρνηση το σχολιάζει αυτό; Είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη; Θα μπορούσε να το αποτρέψει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλογο με τους αγρότες. Ο διάλογος αυτός συνεχίζεται. Γίνεται ανταλλαγή απόψεων. Υπάρχουν και άλλες προγραμματισμένες συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα ικανοποιήσουν τον αγροτικό κόσμο και θα αποκαταστήσουν την ηρεμία στην περιφέρεια.

ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Βλέπετε φως απ` όλα αυτά;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι αντικείμενο συζητήσεων.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Σαλαγκούδης ανακοίνωσε ότι είχε λάβει μία επιστολή από τον Ρώσο ομόλογό του για να συναντηθούν και να συζητήσουν την υπογραφή για τον αγωγό Μπουρκάς @ Αλεξανδρούπολης. Θα μας πείτε πότε θα γίνει αυτή η συνάντηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να απευθυνθείτε στον κ. Σαλαγκούδη.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στις επαφές που έχει κάνει μέχρι τώρα με τους Υπουργούς έχει ζητήσει να αυξηθεί η στρατιωτική συμμετοχή στο Αφγανιστάν ή σε πολιτικό προσωπικό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οπως γνωρίζετε, δεν υπάρχει ελληνική συμμετοχή με στρατιωτικές μάχιμες ομάδες στο Αφγανιστάν. Υπάρχουν μονάδες μηχανικών. Η συνεργασία γίνεται στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, δηλαδή, της συνεργασίας που έχουν πάρα πολλά κράτη για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στο Αφγανιστάν. Σ` αυτό το πλαίσιο συμβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Αν της ζητηθεί να συμβάλει με αύξηση αυτής της παρουσίας -αναφέρομαι πάντα σε ανάλογο προσωπικό- αυτό είναι αντικείμενο προς συζήτηση.

ΧΟΝΔΡΟΣ: Εχουμε στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και επιτελούν σημαντικό έργο.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Δεν έχουμε μονάδες του Υγειονομικού εκεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν λέμε «στρατιωτικό προσωπικό», εννοούμε μάχιμες μονάδες που μετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τέτοιες δεν έχουμε.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Πώς θα χαρακτήριζε η κυβέρνηση, μετά τη Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου και την παράταση της ημερομηνίας στην Τουρκία, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις; Θα τις χαρακτηρίζατε καλές;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις χαρακτηρίζονται από ανταλλαγή απόψεων, από σχέσεις καλής γειτονίας που πρέπει να χαρακτηρίζουν δύο χώρες και από συνεργασία που υπάρχει σε πολλά επίπεδα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Θα μου επιτρέψετε να πω ότι καλές σχέσεις γειτονίας δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδας @ Τουρκίας. Από τη μια η Τουρκία κάνει περιπάτους στο ελληνικό Αιγαίο και από την άλλη εμείς απλώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Τουρκία δεν κάνει κανέναν απολύτως περίπατο στο Αιγαίο. @Οποτε η Τουρκία επεχείρησε να θίξει ζώνες, σφαίρες ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων έχει εξαναγκαστεί να απομακρυνθεί. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και η ελληνική Πολιτεία υπερασπίζονται στο ακέραιο τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Καθιστούν δε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούν καμία απολύτως μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κατά τα λεγόμενά σας, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με την Τουρκία στο Αιγαίο.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είπα αυτό. Εσείς παρουσιάζετε την κατάσταση διαφορετικά.

ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Διαβάζω ότι υποχωρεί για πέμπτο μήνα ο δείκτης του οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ και ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απαισιόδοξος. Είναι ικανοποιημένη η κυβέρνηση απ` αυτή την εξέλιξη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Παρακαλώ να ρωτήσετε τον κ. Αλογοσκούφη.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 19 January 2005 - 16:05:10 UTC