Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-10-22

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Ο Πρωθυπουργός, τη Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με το Γενικό Διευθυντή της «Deutsche Welle» κ. @Ερικ Μπέτερμαν, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την έναρξη λειτουργίας της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle».

@ Στις 11:30, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με το Προεδρείο του Ιδρύματος Ωνάση.

@ Κατόπιν ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου το βράδυ θα παρακολουθήσει την παράσταση «Αυτοκράτωρ Μιχαήλ», στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Παρακαλώ τις ερωτήσεις σας.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, σήμερα είχαμε την παραίτηση του αντιπροέδρου του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου κ. Γιώργου Καλκάνη. Ο κ. Καλκάνης έστειλε την επιστολή παραίτησής του σε πρωινή εφημερίδα και όχι στο υπουργείο Παιδείας. Πώς σχολιάζετε τον τρόπο που επέλεξε να παραιτηθεί, καθώς δεν είχε ενημερώσει το υπουργείο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Χωρίς να υποτιμώ καθόλου την ιδιότητά του καθηγητή Πανεπιστημίου η κυβέρνηση δεν σχολιάζει την παραίτηση ενός μέλους του Δ.Σ. του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Πώς σχολιάζετε τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να παραιτηθεί; Όχι την παραίτηση.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, δεν σχολιάζετε την παραίτηση ενός μέλους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, δεν σχολιάζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν σχολιάζετε τον επίτιμο Πρόεδρο της Ν.Δ., δεν σχολιάζετε υπουργούς, δεν σχολιάζετε βουλευτές, τι σχολιάζετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνουμε όσα σχόλια κρίνουμε ότι πρέπει να γίνουν.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Μόνο ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάνουμε τα σχόλια που κρίνουμε ότι πρέπει να κάνουμε.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Υφυπουργών της κυβέρνησής σας δηλώσεις σχολιάζετε στη Βουλή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Να κάνετε, εάν θέλετε, ερωτήσεις.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Να σας ρωτήσω, λοιπόν, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα είναι υψηλά και οι χαμηλοσυνταξιούχοι περιμένουν εάν θα δώσετε το επίδομα, ο κ. Δούκας είπε στη Βουλή ότι η αύξηση της τιμής είναι μια καλή ευκαιρία να μειωθεί η κατανάλωση, να μειωθεί η ζήτηση. Είναι σοβαρή δήλωση αυτή υφυπουργού της κυβέρνησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι άποψη του κ. Δούκα.

ΒΛΑΧΟΣ: Είναι μέλος της κυβέρνησης ο κ. Δούκας;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, οι παραβιάσεις και οι παραβάσεις του εναέριου χώρου της Ελλάδας είναι καθημερινή υπόθεση από τους Τούρκους. Τα @Ιμια έχουν εξελιχθεί σε τόπο περιπάτου και των αεροσκαφών και των τουρκικών πλοίων. Χθες μάλιστα ένα τουρκικό πλοίο έφθασε στα 500 μέτρα. Χθες μάλιστα επισήμως από το Παρίσι, όπου το επισκέπτεται ο κ. Ερντογάν, έκανε για πρώτη φορά μια δήλωση και ξεκαθάρισε τη θέση του, όσον αφορά τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής στην Κύπρο. Είπε ο κ. Ερντογάν:Τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής δεν θα φύγουν από την Κύπρο. Διερωτώμαι πώς αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα η Ελλάδα όταν έχει ταχθεί σαφώς και συγκεκριμένα υπέρ της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η δήλωση που σας έκανα προχθές, σχετικά με τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Τη δήλωση του κ. Ερντογάν δεν θα την σχολιάζετε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύει η δήλωσή μου.

ΒΛΑΧΟΣ: Ο κ. Ερντογάν πρέπει να δώσει ορισμένα δείγματα για την πορεία της Τουρκίας προς την ευρωπαϊκή ένταξη. Η Ελλάδα έχει πει ότι στηρίζει αυτή την πορεία με ορισμένες προϋποθέσεις συμπεριφοράς της Τουρκίας. Θεωρείτε ότι είναι μέσα στις προϋποθέσεις -που έχει θέσει η Ελλάδα για να στηρίξει την πορεία της Τουρκίας- η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από τα Ίμια και η δήλωση του κ. Ερντογάν για τα τουρκικά στρατεύματα στην Κύπρο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η στάση της Τουρκίας θα αξιολογηθεί συνολικά και οριστικά στις 17 Δεκεμβρίου 2004.

ΒΛΑΧΟΣ: Μέχρι τότε είναι ανοικτή και η στάση της κυβέρνησης δηλαδή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα.

ΒΛΑΧΟΣ: Είναι ανοικτή και η στάση της κυβέρνησης; Είναι άλλο πράγμα αυτό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας απάντησα. Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Ό,τι κι αν κάνει η Τουρκία, κύριε Εκπρόσωπε;

ΒΛΑΧΟΣ: Ακόμη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Ελλάδα υποστηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Η στάση της Τουρκίας θα κριθεί από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. οριστικά στις 17 Δεκεμβρίου 2004, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Καλκάνης, στο θέμα που σας ρώτησα πριν δεν απαξίωσε την προϊσταμένη του αρχή, το υπουργείο Παιδείας, με το να δημοσιοποιήσει την παραίτησή του σε μια εφημερίδα; Εάν δεν το σχολιάζετε είναι σαν να μου λέτε ότι μεθαύριο και ένας υπουργός μπορεί να παραιτηθεί μέσω εφημερίδας και να μην ενημερώσει τον Πρωθυπουργό.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Έχω απαντήσει επί του θέματος.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μόλις προ ολίγου πληροφορηθήκαμε ότι η υπουργός Παιδείας κ. Γιαννάκου έκανε μια μερική ανασκευή ή ολική -θα μπορούσε να πει κανείς- των προηγούμενων δηλώσεών της σχετικά με τις μετεγγραφές. Εάν εγώ αποδίδω τουλάχιστον σωστά τα λεγόμενά της, είπε ότι ουδέποτε μίλησε για κατάλογο ονομάτων γόνων πολιτικών προσώπων και ότι τα περί αντοχής της Βουλής και του πολιτικού συστήματος, ισχύουν στην περίπτωση που έμενε το σύστημα έτσι. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δηλώσεις που έκανε η κ. Γιαννάκου ήταν στη περίπτωση που δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των γόνων των πολιτικών προσώπων. Τι ήταν αυτό που υποχρέωσε να αλλάξει τη στάση της και να προβεί σε ανασκευή των δηλώσεών της;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αποδίδετε μόνο ένα μέρος των δηλώσεων που έκανε προ ολίγου η κ. Γιαννάκου. Σας λέω το εξής: Είναι σαφής η κοινοβουλευτική διαδικασία και θα τηρηθεί στο ακέραιο.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Με συγχωρείτε δεν κατάλαβα τίποτα, επ` αυτού.

ΒΛΑΧΟΣ: Τι εννοείτε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εννοώ ότι η κ. Γιαννάκου αναφερόταν σε ερώτηση που της έχει υποβληθεί από την αντιπολίτευση στη Βουλή. Και σας λέω ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι σαφής, όσον αφορά την απάντηση σε τέτοιου είδους θέματα. Και η κοινοβουλευτική διαδικασία θα τηρηθεί.

ΒΛΑΧΟΣ: Εάν κατάλαβα καλά, καλείτε την κ. Γιαννάκου να δώσει μέσω της κοινοβουλευτικής@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας λέω ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία θα τηρηθεί. Αυτό, άλλωστε, το δήλωσε και χθες ο κ. Ταλιαδούρος στη Βουλή.

ΒΛΑΧΟΣ: Άρα, σύμφωνα με αυτό που λέτε, υποχρεούται η κ. Γιαννάκου να δώσει τα ονόματα, μέσω της@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό είναι δικό σας συμπέρασμα.

ΒΛΑΧΟΣ: Το δικό σας συμπέρασμα ποιο είναι;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι θα τηρηθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, στο προηγούμενο θέμα: Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη, από την πορεία των ελληνο-τουρκικών σχέσεων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις διαμορφώνονται, εδώ και αρκετό καιρό, σε ένα κλίμα ανταλλαγής απόψεων και επαφών. Σας επαναλαμβάνω ότι η στάση της Τουρκίας θα αξιολογηθεί οριστικά στις 17 Δεκεμβρίου 2004 στο Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, τις τελευταίες ημέρες γίνεται ντόρος για την αισχροκέρδεια των super market. Σκοπεύει η κυβέρνηση, χθες ήταν πρώτο θέμα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», σήμερα στην «Απόφαση», να βάλει χέρι στο καρτέλ των super market που κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών και των προμηθευτών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως ξέρετε έχουν γίνει συγκεκριμένες ενέργειες Έκανε χθες σαφείς δηλώσεις γι αυτό το θέμα ο κ. Παπαθανασίου.

ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Με συγχωρείτε, εδώ και χθες ο πρόεδρος των καταναλωτών μίλησε ότι καιρός είναι να καταλάβουν ότι κερδοσκοπούν απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες των σούπερ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Λειτουργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία έχει επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Συγνώμη που θα λαϊκίσω λίγο αλλά ορμώμενος από το λαϊκισμό που είχε επιδείξει η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση. Είχατε κάνει προμετωπίδα το θέμα του ζεϊμπέκικου του κ. Παπανδρέου. Τώρα με αυτά που γίνονται στο Αιγαίο γύρω από τα Ίμια, ποιο είναι πιο βαρύ το ζεϊμπέκικο του κ. Παπανδρέου ή η κουμπαριά του κ. Καραμανλή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά ότι γίνεται και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για τις οποίες σας ενημερώσαμε προχθές.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Η στάση της Τουρκίας θα αξιολογηθεί οριστικά στις 17 Δεκεμβρίου 2004. Αυτό το «οριστικά» σημαίνει ό,τι πιθανόν η ελληνική στάση να μεταβληθεί στην περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τη συγκεκριμένη τακτική;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Σημαίνει αυτό που σας είπα. Η απόφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα ληφθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Η αξιολόγηση σημαίνει ότι μπορεί να αξιολογηθεί θετικά. Άρα λοιπόν μπορεί να συνεχίσουμε τη σημερινή τακτική ή μπορεί να υποβάλουμε βέτο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτά είναι δικά σας συμπεράσματα.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Τι άλλο μπορεί να σημαίνει το «οριστικά»;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι η Τουρκία διανύει μια διαδρομή μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου. Αυτή η διαδρομή διέρχεται από διάφορα στάδια.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Που αποδίδει η Κυβέρνηση την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κάναμε δήλωση, προχθές, η οποία εξακολουθεί να ισχύει.

ΒΛΑΧΟΣ: Ισχύει η προφορική δέσμευση των δύο Πρωθυπουργών για μείωση των εξοπλισμών μετά τα όσα γίνονται;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν όσα έχουν πει οι δύο Πρωθυπουργοί.

ΒΛΑΧΟΣ: Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες; Δηλαδή Ίμια και δήλωση Ερντογάν στην Κύπρο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ισχύουν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Στην επίσκεψη του κ. Καραμανλή στην Κύπρο, θα συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα; Γιατί ο ελληνοκυπριακός Τύπος αναφέρει ότι ο κ. Καραμανλής θα προσπαθήσει να πείσει ή θα βολιδοσκοπήσει την Κυπριακή Κυβέρνηση αν θα βάλει βέτο ή όχι στις 17 Δεκεμβρίου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Στην Κύπρο θα συζητηθούν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τη στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου, που επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά από αυτή την επίσκεψη.

ΧΙΔΙΡΟΓΛΟΥ: Δεδομένου ότι εδώ διακυβεύονται πολλά, ποια είναι τα όρια της ανοχής της ελληνικής κυβέρνησης στην τουρκική προκλητικότητα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Απάντησα επί του θέματος.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ: Υπάρχει διαμαρτυρία της ελληνικής κυβέρνησης προς την τουρκική γι` αυτά τα γεγονότα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Διαμαρτυρίες γίνονται όποτε κρίνεται ότι είναι πρόσφορο.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Είπατε ότι θα αξιολογηθεί οριστικά, από την Ελλάδα ή από την Ε.Ε.;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όποιος παρακολουθεί τα πολιτικά θέματα γνωρίζει ότι 25 κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν στις 17 Δεκεμβρίου εάν και κατά πόσο θα δοθεί ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Τουρκία.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Η Ελλάδα πότε θα αποφασίσει, κύριε Εκπρόσωπε;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όταν έρθει η ώρα, στα πλαίσια της γνωστής πολιτικής της.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η Ελλάδα θα θέσει αυτό το θέμα όταν θα συζητιέται; Δηλαδή το ζήτημα των παραβιάσεων;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Να διαβάσετε τις δηλώσεις που κάναμε προχθές.

ΒΛΑΧΟΣ: Σκέφτεται ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, πριν δώσει τη θέση της χώρας μας για την πορεία της Τουρκίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Αυτή την ώρα γίνονται δηλώσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, όπου κάνει μια σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την τακτική που ακολούθησε με τη δημοσιονομική απογραφή, ότι θέτει τη χώρα υπό επιτροπεία, υπό εποπτεία και ότι θα ακολουθήσει λιτότητα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ποια ακριβώς είναι η ερώτηση;

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Τι απαντάτε στους πολιτικούς σας αντιπάλους που σας κατηγορούν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτό που διέγνωσε έγκαιρα η Ν.Δ. όταν ακόμα βρισκόταν στην αντιπολίτευση και το έχουν καταλάβει όλοι οι Έλληνες, το αντιλαμβάνονται τώρα και οι Ευρωπαίοι ειδικοί. Τα στοιχεία που δίνονταν για πολλά χρόνια ήταν σαθρά και μη πειστικά, η δε εικόνα της ελληνικής οικονομίας ήταν πλασματική. Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία. Οι ισχυρισμοί ότι δήθεν η ελληνική οικονομία μπαίνει σε επιτήρηση είναι εκ του πονηρού και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πρόκειται, δυστυχώς, για μια συνειδητή προσπάθεια να επικαλυφθούν από τους δράστες χωρίς όμως επιτυχία, οι δυσάρεστες συνέπειες της δήθεν δημιουργικής λογιστικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ που έχουν -όπως τόνισε πριν από λίγο ο κ. Αλογοσκούφης- τεράστιες πολιτικές ευθύνες. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή είχε υπογραμμίσει την πρόθεσή της να μειώσει το έλλειμμα και θα το πράξει.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δεν θεωρείτε ότι τελικά όλη αυτή η σύγχυση για το ποιος έδωσε τα πλασματικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν οφείλεται τελικά και σε αυτά που έδωσε η σημερινή κυβέρνηση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όχι. Διαβάστε λεπτομερώς τα πρωτότυπα κείμενα από το Α μέχρι το Ω και θα δείτε.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Και ο Γερμανός κ. Άιχελ και ο αρμόδιος Επίτροπος έχουν πει ότι τα στοιχεία που έχουν δοθεί και τα τελευταία δεν αποδίδουν την σαφή εικόνα της πραγματικότητας.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα να διαβάσετε τα κείμενα.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή θεωρείτε ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δεν έχει ευθύνη στον τρόπο που διαχειρίστηκε την εικόνα της ελληνικής οικονομίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ελληνική κυβέρνηση έχει πράξει το καθήκον της στο ακέραιο.

ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, το έλλειμμα πόσο θα μειωθεί; Γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν άλλη γνώμη. Για το 2005 λένε ότι δεν θα τα καταφέρει η Ελλάδα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πεποίθησή μας είναι ότι θα μειωθεί.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση ή νουθεσία προς τον κ. Γιαννέλη και τροποποίησε τη θέση του στην επιτροπή ή του ήρθε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και άλλαξε μέσα σε μια μέρα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν ξέρω τι παρακίνησε τον κ. Γιαννέλη να κάνει και άλλη δήλωση.

ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ: Μήπως γνωρίζετε τι ήταν εκείνο που παρακίνησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο να προβεί σε δηλώσεις ότι κάποιοι τον φιμώνουν, του σφραγίζουν το στόμα, δεν τον αφήνουν να μιλήσει, δεν μπορεί να αισθανθεί ελεύθερος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν πρόκειται να ερμηνεύσω δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου. Οι σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Είναι σχέσεις αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 22 October 2004 - 13:05:10 UTC