Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-09-30

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΝΤΩΝΑΡΟ

Χαίρετε.

Αύριο, στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: @Όπως γνωρίζετε, προχθές τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θα κάνουν απολογισμό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι φυσικό, όταν τελειώνει ένα τόσο μεγάλο γεγονός όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 108 χρόνια, ο Πρωθυπουργός να θέλει να συζητήσει με όλους όσοι ήταν επιφορτισμένοι με την εκτέλεση αυτού του έργου.

ΣΤΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι, όμως, μόνο αυτοί οι δύο οι συνεργάτες και οι επιφορτισμένοι, είναι και άλλοι. Θα καλέσει και άλλους;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αυτοί είναι οι κορυφαίοι.

ΜΠΟΪΛΕ: Η κα Αγγελοπούλου δεν παρέστη σήμερα στο Ζάππειο. Δεν είχε προσκληθεί;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είναι μία εκδήλωση που οργάνωσε ο Πρωθυπουργός. Εξάλλου, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι, όταν ο Πρωθυπουργός μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων δέχθηκε τους Ολυμπιονίκες στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν είχε παραστεί η κα Αγγελοπούλου. Τότε ήταν εκδήλωση προς τιμήν των Ολυμπιονικών και σήμερα είναι εκδήλωση προς τιμήν των Παραολυμπιονικών.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ναι, αλλά η κα Αγγελοπούλου είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2004. Δεν θα έπρεπε να είναι στην εκδήλωση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα, θα συναντηθεί αύριο με τον Πρωθυπουργό.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η Διοίκηση του ΟΤΕ συνεχίζει το πρόγραμμά της για εθελουσία έξοδο. Παράλληλα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιμένει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν να αντέξουν την οικονομική επιβάρυνση. Τι θα γίνει τελικά; Ποιος θα πληρώσει αυτό το κόστος;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι συζητήσεις που έκανε ο Διοικητής του ΟΤΕ κ. Βουρλούμης με τα συνδικαλιστικά σωματεία του ΟΤΕ ήταν στο πλαίσιο διερευνητικών επαφών, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού, ώστε και οι εργαζόμενοι να μη ζημιωθούν και ο Οργανισμός να πάει μπροστά. Αλλωστε, δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Το είπε προ ολίγου και ο υπουργός Μεταφορών κ. Λιάπης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Η ερώτηση είναι ποιος θα πληρώσει το κόστος της εθελουσίας εξόδου, δεδομένου ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επιμένει ότι δεν μπορεί να αντέξει.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν μπορούμε να μιλάμε για το κόστος μιας ρύθμισης, της οποίας ούτε η έκταση, ούτε το εύρος, ούτε η χρονική διάρκεια είναι γνωστά. Σας επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για διερευνητικές συζητήσεις που βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο.

ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο κ. Αγγελόπουλος έχουν πει ότι υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει η συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων, όπως προβλέπεται από το Ν.3029/2002. Με αυτό το δεδομένο, σκέπτεται η Κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτό το νόμο ή θα το μεταθέσει αργότερα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θέματα του ασφαλιστικού τομέα δεν είναι αυτή τη στιγμή επίκαιρα.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και σήμερα στη συζήτηση για την Εξεταστική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά συστήματα λένε ότι αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα, με ευθύνη της Κυβέρνησης, δεν είναι δυνατόν το ΠΑΣΟΚ να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ερώτηση είναι αν η Κυβέρνηση προτίθεται να κάνει πίσω σ@ αυτά τα θέματα, ώστε να αποφορτιστεί το κλίμα και να υπάρξει συναίνεση;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα και χθες ότι είναι δύο εντελώς διαφορετικά θέματα. Το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής είναι σαφές: Με τη διαβίβαση του εισαγγελικού πορίσματος στη Βουλή των Ελλήνων, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη ζητεί να διερευνηθούν πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, τα οποία ενδεχομένως έχουν εμπλακεί σ@ αυτές τις υποθέσεις. Η Κυβέρνηση από την αρχή είπε ότι θα διερευνήσει τέτοια φαινόμενα. Εχει υποχρέωση να συνεχίσει τη διερεύνηση των στοιχείων, τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων. Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Άρα, ρισκάρει η Κυβέρνηση και το ενδεχόμενο εκλογών αν «τορπιλιστεί» αυτή η συναινετική προσπάθεια.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η Κυβέρνηση δεν ρισκάρει τίποτε απολύτως και πολύ περισσότερο δεν θα ρισκάρει σε καμία περίπτωση τη διαφάνεια και την απόδοση της Δικαιοσύνης.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Αν προκύψουν αποχρώσες ενδείξεις από την Εξεταστική Επιτροπή, θα προχωρήσει η Κυβέρνηση στη σύσταση προανακριτικών Επιτροπών;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως γνωρίζετε, υπάρχει μία διαδικασία. Δεν θα απαντήσω σε υποθετικές ερωτήσεις. Σας λέω μόνο ότι για την Κυβέρνηση ο σεβασμός προς τη Δικαιοσύνη δεν είναι σύνθημα. Είναι πράξη.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Απασχολεί την Κυβέρνηση αυτό το κλίμα της εκλογολογίας που υπάρχει; Μήπως επηρεάσει την οικονομία στην κρίσιμη φάση που περνάει; Σκέπτεται η Κυβέρνηση κάπως να «φρενάρει» αυτή την εκλογολογία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Την εκλογολογία δεν την προκαλεί η Κυβέρνηση. Δεν βλέπω κανέναν να ζητάει εκλογές. Δεν αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, για ποια εκλογολογία μιλάτε.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Οι υποθέσεις που θα εξετάσει η Βουλή είναι αυτές που αναφέρονται στο εισαγγελικό έγγραφο ή υπάρχουν και άλλα στοιχεία γι@ αυτές ή άλλες υποθέσεις, τις οποίες θα δει η Εξεταστική Επιτροπή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Τα στοιχεία περιλαμβάνονται στα έγγραφα που απέστειλε ο Εισαγγελέας στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτά τα στοιχεία θα διερευνηθούν μέχρι τέλους.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Όχι άλλα πρόσθετα, μόνο αυτά που είναι εκεί@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα, αυτά που περιλαμβάνονται εκεί.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Η συνάδελφος σας ρώτησε αν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις, θα γίνει προανακριτική Επιτροπή; Και είπατε ότι δεν απαντάτε σε υποθετικές ερωτήσεις. Για την πολιτική σας βούληση ρωτάμε.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μου κάνετε υποθετική ερώτηση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεν είναι υποθετική. Προς τα εκεί πηγαίνει το πράγμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Αν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις, θα δούμε.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Αν το ΠΑΣΟΚ ζητήσει και για τον κ. Σπηλιωτόπουλο, θα γίνει Εξεταστική Επιτροπή;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Να ζητήσει τι;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει υπογράψει συμβάσεις.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Γνωρίζετε κανένα πόρισμα που να έφθασε στη Βουλή και να αναφέρεται στον κ. Σπηλιωτόπουλο;

ΣΙΔΕΡΗΣ: Τα πορίσματα είναι από δημοσιεύματα και μπορεί να είναι καθ@ όλα αληθή.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι το πόρισμα που οδήγησε στην Εξεταστική Επιτροπή προήλθε από έρευνα της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Βασίστηκε στα δημοσιεύματα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω να έγινε έρευνα η οποία να αναφέρεται στη διαχείριση πόρων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επί υπουργίας του κ. Σπηλιωτόπουλου.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Συνεχίζει και υπογράφει συμβάσεις, οι οποίες είχαν προϋπάρξει@

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Και ερωτώ: Έγινε καμία έρευνα; Η έρευνα γίνεται από τον Εισαγγελέα, δεν γίνεται βάσει δημοσιευμάτων. Τα πορίσματα δεν καταρτίζονται με βάση δημοσιογραφικά δημοσιεύματα, τα οποία είναι καθ@ όλα σεβαστά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είπατε, προηγουμένως, για τον κ. Βουρλούμη ότι συζητά με τα συνδικαλιστικά σωματεία. Όλα τα συνδικαλιστικά σωματεία του ΟΤΕ είναι αντίθετα. Ακόμα και η ΔΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση ότι είναι αντίθετη με την εθελουσία έξοδο. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Όπως σας είπα, ξεκίνησε μία συζήτηση η οποία μπορεί να διαρκέσει επί μακρόν. Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης δημιουργούνται ζυμώσεις, γίνονται ανταλλαγές απόψεων και αναζητούνται κοινές θέσεις. Κάποια στιγμή, βρίσκεται ένας κοινός παρονομαστής. Αυτή την έννοια έχουν και οι συζητήσεις.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Οι συνδικαλιστές και τα σωματεία αντέδρασαν, όπως και η ΔΑΚΕ. Η Κυβέρνηση συμφωνεί; Γιατί αναφερθήκατε στον κ. Λιάπη.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας είπα ότι ο κ. Λιάπης έκανε σχετικές δηλώσεις επί του θέματος. Παρακαλώ να τις διαβάσετε.

ΣΠΥΡΑΚΗ: Πώς θα χαρακτήριζε η κυβέρνηση την αύξηση στο ΕΚΑΣ και στις συντάξεις του ΟΓΑ που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης ισχύουν στο ακέραιο. Οι αυξήσεις τόσο για το ΕΚΑΣ, όσο και για τις συντάξεις του ΟΓΑ θα πραγματοποιηθούν μέχρι τη λήξη της 4ετίας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του Πρωθυπουργού. Είναι σαφές τι σημαίνει αυτό: Το ΕΚΑΣ θα αυξηθεί από 141 σε 230 ευρώ.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Πώς δικαιώνονται οι πρωθυπουργικές υποσχέσεις για στήριξη των κοινωνικά ασθενέστερων, όταν στο σχέδιο του προϋπολογισμού που παρουσιάστηκε χθες δεν προβλέπεται καμία πρόσθετη δαπάνη για κοινωνικές παροχές, ενώ συνεχίζεται η λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, όπως και οι φοροεπιδρομές.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν διαβάσατε καλά τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό. Τα κονδύλια για το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, για το 2005, αυξάνονται σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 14,9%. Είναι πολύ σημαντική αύξηση. Αποδεικνύει δε έμπρακτα την ιδιαίτερη ευαισθησία και μέριμνα της κυβέρνησης για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών που έχουν ανάγκη συνδρομής του κράτους. Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων. Αυτό ακριβώς γίνεται. Και γι αυτό ακριβώς δίνονται σε ένα δημοσιονομικό πλαίσιο, το οποίο δεν είναι ευχάριστο και δεν προήλθε με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, γίνεται ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση στα κονδύλια του υπουργείου που φροντίζει για αυτές τις ομάδες.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Ο Πρωθυπουργός δήλωνε πέρσι, όταν σχολίαζε το «πακέτο» Σημίτη, ότι είναι πραγματικά θλιβερό ο Πρωθυπουργός να εμφανίζει ως κοινωνική πολιτική την αύξηση του ενός ευρώ την ημέρα στους συνταξιούχους. Φέτος δεν υπάρχει ούτε το ένα ευρώ στο ΕΚΑΣ και τις συντάξεις του ΟΓΑ.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υπάρχει αύξηση και ας κληρονομήσαμε άδεια ταμεία.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεν τα ξέρατε κύριε Εκπρόσωπε; Εσείς λέγατε ότι η οικονομία είναι έτσι, είναι υποβαθμισμένη, είναι, είναι... Δεν τα ξέρατε, γιατί τα υποσχόσασταν;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είχαμε πλήρη γνώση για το μέγεθος των κενών, τα οποία υπήρχαν στα έσοδα ούτε και τα τεράστια ελλείμματα και τα διογκωμένα έξοδα.

ΧΙΩΤΗΣ: Πριν από ένα χρόνο ακριβώς η κυβέρνηση χαρακτήριζε την αύξηση των 30 ευρώ στο ΕΚΑΣ και τις κατώτερες συντάξεις «φιλοδώρημα». Λέγατε χαρακτηριστικά τότε ότι «δεν αρκούν ούτε για έναν καφέ την ημέρα». Από τότε μέχρι σήμερα ο καφές σαφώς ακρίβηνε και η αύξηση είναι 20 ευρώ την ημέρα. Θέλω να μου περιγράψετε πώς χαρακτηρίζετε αυτή την αύξηση σήμερα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Επαναλαμβάνω ότι βρήκαμε άδεια τα ταμεία. Βεβαίως, ισχύει η δέσμευση για την αύξηση του ΕΚΑΣ στη διάρκεια της 4ετίας -που είναι η κανονική ζωή μιας κυβέρνησης, μια αύξηση που αγγίζει το 60%. Νομίζω ότι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Είχατε πει, πριν από τις εκλογές, ότι για εκπληρώσετε το προεκλογικό πρόγραμμά σας θα πρέπει να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 5% ετησίως. Το 2004 παρέρχεται χωρίς να έχουμε 5%, το 2005 επίσης, δεν προβλέπεται 5% ετησίως, που σημαίνει: Η ότι θα πρέπει να έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης 7% και 8 % τα επόμενα χρόνια ή δεν θα υλοποιήσετε το προεκλογικό σας πρόγραμμα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη ότι την επόμενη χρονιά ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι 3,9%. Είμαι βέβαιος ότι αυτό δίνει ένα καλό σημείο εκκίνησης, ώστε με την αναμόρφωση της οικονομίας -όπως την έχουμε ξεκινήσει ήδη- να υπάρξουν οι προϋποθέσεις που χρειάζονται, ώστε να δημιουργηθούν πλεονάσματα, να πραγματοποιηθούν καινούργιες επενδύσεις και να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει επιτέλους να βρει τον πραγματικό βηματισμό της, αυτόν που της χρειάζεται και αυτόν που πρέπει να έχει.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Και γιατί καθυστερεί τόσο αυτός ο περίφημος αναπτυξιακός νόμος που θα επιφέρει όλα αυτά; Είχατε πει ότι θα το κάνετε αρχές φθινοπώρου. Πέρασε ήδη ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εξ όσων θυμάμαι είχαμε πει μέσα στο φθινόπωρο.

ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Μια από τις βασικές προεκλογικές εξαγγελίες της Ν.Δ. ήταν ότι οι βασικοί πυλώνες του κυβερνητικού της προγράμματος θα ήταν η παιδεία και ο πολιτισμός, όπου εκεί θα υπήρχε και μια αύξηση των κονδυλίων. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται από το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Θα περιμένουμε να το δούμε και αυτό μέχρι τέλους της 4ετίας;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Περιμένετε να δείτε τα οριστικά μεγέθη του προϋπολογισμού. Τα στοιχεία τα οποία έδωσε χθες ο κ. Αλογοσκούφης ήταν μια πρόγευση του προϋπολογισμού. Όπως γνωρίζετε ο προϋπολογισμός κατατίθεται με συγκεκριμένη διαδικασία στη Βουλή των Ελλήνων εγκαίρως, ώστε να συζητηθεί, εκεί που πρέπει να συζητηθεί.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Με πρόσφατη εγκύκλιο του κ. Δούκα, την περασμένη εβδομάδα, περικόπτονται οι επιχορηγήσεις στα Πανεπιστήμια, τα ΑΕΙ και τα ερευνητικά ιδρύματα από 5 μέχρι 15%. Αυτό πώς συμβιβάζεται με την εξαγγελία για αύξηση των δαπανών για 5%, και πρώτη προτεραιότητα στην παιδεία;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Αφού βρήκατε άδεια ταμεία πώς σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε την οικονομία με ήπιες προσαρμογές; Από πού θα τα βρείτε; Θα τετραγωνίσετε τον κύκλο;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με μείωση των δαπανών, οι οποίες είχαν ξεφύγει πέρα από κάθε όριο.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Ξέρετε τι ακριβώς έγινε με την έλευση των μαθητών που ενεπλάκησαν στο δυστύχημα και έχασαν τη ζωή τους; Ποιος έδωσε τα εισιτήρια; Ενημερώθηκε το υπουργείο Παιδείας από τον ΑΘΗΝΑ-2004; Όφειλε ο ΑΘΗΝΑ-2004 να ενημερώσει; Τι ακριβώς έγινε; Γιατί ξέρουμε από το υπουργείο Παιδείας ότι υπήρξε ένα χαρτί μόνο για τη Νομαρχία Αθήνας-Πειραιά. Τι ακριβώς συνέβη;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Προχθές, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εκτενείς ανακοινώσεις, πάνω σε αυτό το θέμα. Τα εισιτήρια τα οποία εκλήθησαν να πάρουν μαθητές και σχολεία ισχύουν για την περιοχή της Αττικής. Το σκεπτικό ήταν να μην τεθούν σε κίνηση εκατοντάδες λεωφορεία με νέα παιδιά από όλες τις περιοχές της χώρας.

ΜΠΟΤΣΑΡΑΚΟΣ: Πώς έφθασαν λοιπόν στα Τρίκαλα και στη Λαμία και ποιος ευθύνεται γι αυτό;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω. Αφήστε με να το κοιτάξω και θα σας απαντήσω.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Ρουσόπουλος τις τελευταίες ημέρες δεν μας επισκέπτεται στο press room. Υπάρχει κανένα πρόβλημα;

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Κανένα απολύτως. Μην ξεχνάτε ότι για πολλές ημέρες δεν σας είχα επισκεφθεί εγώ. Και όπως βλέπετε, είμαι μία χαρά.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Συνήθως ο υπουργός, όταν δεν είναι στο εξωτερικό, ενημερώνει αυτός. Γι αυτό ρωτώ εάν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι ακριβώς έτσι.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντα έτσι γινόταν.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η ενημέρωση, όπως γνωρίζετε, γίνεται είτε από τον κ. Ρουσόπουλο, είτε από μένα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ νόμιζα ότι συμβαίνει τίποτα, γι αυτό ρώτησα.

ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα. Σας καθησυχάζω πλήρως.

Σας ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 30 September 2004 - 15:05:19 UTC