Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 04-07-01

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Αθήνα, 1 Ιουλίου 2004

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

ΘΕΟΔΩΡΟ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

Χαίρετε και καλό μήνα.

Να ξεκινήσουμε με το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού. Το πρωί είχε συνεργασία με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Στις 12, όπως γνωρίζετε, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και τον ενημέρωσε για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη και του εκτάκτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Αυτή την ώρα, ο Πρωθυπουργός έχει συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και αύριο στις 10 το πρωί θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ευρωπαίο Συνήγορο του Πολίτη Νικηφόρο Διαμαντούρο.

Αυτά από πλευράς μου, άλλωστε σήμερα αυτό που κυριαρχεί είναι ο αγώνας της Εθνικής μας.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Πώς βλέπετε τον αποψινό αγώνα της Εθνικής μας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τα παιδιά έχουν κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Ο προπονητής έχει, επίσης, κάνει πολύ καλή δουλειά και έχουμε φτάσει, ήδη, πολύ ψηλά. Βεβαίως, η Τσεχία είναι μια δύσκολη ομάδα. Ευχόμαστε το καλύτερο. Είμαστε μαζί τους ψυχικά, ηθικά, συναισθηματικά. Καλή επιτυχία.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Μήπως η κυβέρνηση έχει παραλείψει στα μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων να βάλει μια φωτεινή επιγραφή στις εισόδους της χώρας ή και της Αθήνας που να λέει «εισέρχεστε στη ζώνη του μεγάλου αδελφού και των αμερικανικών συστημάτων ασφαλείας, ξεχάστε τα δικαιώματά σας»;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Τα δικαιώματα δεν τα ξεχνάει κανένας. Είμαστε μια δημοκρατική χώρα. Υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι. Η κυβέρνηση, η χώρα εν γένει, όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση, φροντίζει για τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι ένα παγκόσμιο γεγονός, για το οποίο είμαστε έτοιμοι, έχοντας ξοδέψει @όπως ξέρετε- πάρα πολλά χρήματα και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Να συμπεράνω από αυτό ότι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα καταργηθούν αυτά τα μέτρα ασφαλείας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζετε ότι το θέμα αυτό έχει συζητηθεί και στην αρμόδια ανεξάρτητη Αρχή, η οποία έχει δηλώσει ότι θα το συζητήσει αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εάν μιλάτε για μέτρα ασφαλείας, ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, βεβαίως αφού δεν θα υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες, δεν θα υπάρχουν και αυτά τα ειδικά μέτρα ασφαλείας. Αν μιλάτε για τις κάμερες που παρακολουθούν την κυκλοφορία, πριν από ενάμισι μήνα απάντησα, εδώ, στο ίδιο ερώτημα. Είχα πει ότι είναι μόνο για την κυκλοφορία στην Αθήνα και ότι θα βοηθήσει, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κυκλοφορία εκείνες τις ημέρες. Πρέπει να είναι όλοι ακριβείς στην ώρα τους. Οι ομάδες, οι αθλητές, οι κριτές, οι παράγοντες της ΔΟΕ και όλοι οι εμπλεκόμενοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για το λόγο αυτό ο θάλαμος επιχειρήσεων ελέγχου κυκλοφορίας θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του όλα τα απαραίτητα μέσα.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: @Αρα ποια μέτρα θα επανεξετάσετε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτό ακριβώς το θέμα με τις κάμερες.

ΖΟΥΛΑΣ: Δηλαδή, αν οι κάμερες «δουν» κάποια ύποπτη κίνηση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν θα την καταγράψουν, γιατί θα είναι αφοσιωμένες στην κίνηση;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οι κάμερες αυτές έχουν περιορισμένες δυνατότητες καταγραφής προσώπων ή άλλων στοιχείων.

ΚΑΚΑΛΗΣ: Δημοσιεύθηκε, χωρίς να έχει διαψευσθεί, ότι αυτές οι κάμερες μπορούν να παρακολουθήσουν μέχρι και συνομιλίες από κινητά τηλέφωνα.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν γνωρίζω να ισχύει κάτι τέτοιο. Σας είπα τι ισχύει και τι έχουμε ανακοινώσει όχι μόνο εγώ, αλλά και ο αρμόδιος υπουργός.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Με τις περιστρεφόμενες κάμερες που έχουν ήχο, τι σκέπτεται να κάνει η κυβέρνηση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Θα παραμείνουν στους δρόμους για να παρακολουθούν την κυκλοφορία;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: @Οπως γνωρίζετε, για την κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας υπάρχουν κάμερες, εδώ και δεκαετίες. Δεν είναι κάτι που έγινε για πρώτη φορά.

ΛΕΟΝΤΙΤΣΗ: Μιλώ για τις ειδικές κάμερες, αυτές τις ενισχυμένες.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Αυξήθηκε ο αριθμός τους και αυτό έγινε για λόγους που είναι απολύτως κατανοητοί.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Προτίθεται η κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη δοσιλογική κυβέρνηση του Ιράκ; Και αν ναι, πρόκειται να διαπιστεύσει διπλωματική αποστολή και πότε;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Οπως ξέρετε, στο Ιράκ υπάρχει μια διαδικασία μετάβασης. Υπάρχει μια κυβέρνηση από Ιρακινούς αξιωματούχους που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Βεβαίως, θα ισχύσει ό,τι ισχύει και με τις υπόλοιπες χώρες.

ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Δηλαδή, εννοείτε μετά τις εκλογές;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω συγκεκριμένα τι θα γίνει σε ένα μήνα ή όταν τελειώσουν οι εκλογές. Μπορώ να το ερευνήσω, αλλά, επαναλαμβάνω ότι θα ισχύσει ό,τι ισχύει διεθνώς.

Ευχαριστώ πολύ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Thursday, 1 July 2004 - 13:05:12 UTC