Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-12-17

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ ΞΕΝΟΥ

ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Γεια σας.

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, για τις επόμενες ημέρες, έχει ως εξής:

Σήμερα, στις 6 το απόγευμα, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Χριστοδουλάκη και τον κ. Χαρδούβελη. Στις 7 το απόγευμα, θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού της ολυμπιακής προετοιμασίας.

Αύριο, στις 10 το πρωί, θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, με θέμα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στις 13.00, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου θα παραστεί στην εκδήλωση για το Ταμείο Εγγυοδοσίας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το απόγευμα, θα έχει συνάντηση, στη Βουλή, με τον κ. Χρυσοχοϊδη και τον κ. Αυγερινό, για την οριστικοποίηση των ψηφοδελτίων, ενόψει της εισήγησης που θα γίνει στο Εκτελεστικό Γραφείο. Στη συνέχεια θα παραστεί στην έναρξη της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό.

Την Παρασκευή, στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 11.30, θα έχει σύσκεψη για τα δημόσια έργα με τον κ. Χριστοδουλάκη, την κα Παπανδρέου και τον κ. Πάχτα. Στις 13.30, θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τα ψηφοδέλτια. Μεταξύ 19.00 και 20.00, θα παρακολουθήσει, στη Βουλή, μέρος της συζήτησης του Προϋπολογισμού.

Το Σάββατο, στις 20.00, θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Παρά τις δικές σας διαψεύσεις, η φιλολογία γύρω από το θέμα της διαδοχής έχει φουντώσει και χθες ακούσαμε και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο να δηλώνει παρών στην κούρσα της διαδοχής. Τι ακριβώς συμβαίνει; Εχετε κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θέλω να κάνω ένα συνολικό σχόλιο για όλα τα δημοσιεύματα των ημερών. Δεν συνδέεται άμεσα με την ερώτησή σας. Εχει ένα γενικό χαρακτήρα. Αυτό το θέμα έχει κλείσει. Πορευόμαστε όλοι μαζί προς τις εκλογές. Διεκδικούμε τη νίκη με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη. Πάρτε το απόφαση.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Στη γενικότητα, είναι εντάξει. Το θέμα είναι ότι ο κ. Βενιζέλος, μεταξύ άλλων, είπε ότι ο κ. Σημίτης έχει το σθένος και την ιστορική ευθύνη και θα αποσαφηνίσει το γεγονός.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μόλις πριν από λίγο, αυτό έκανα.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Όχι. Θέλω να πω άλλο. Μας λέγατε εδώ ότι είναι αποσαφηνισμένα. Βλέπετε, όμως, ότι και οι υπουργοί δεν τα έχουν αποσαφηνίσει.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ολοι το έχουν αποσαφηνίσει. Μόλις πριν από λίγο το αποσαφήνισα και προς εσάς.

ΜΠΟΤΩΝΗΣ: Φαντάζομαι ότι το «πάρτε το απόφαση» είναι γι` μας, έτσι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι για όλη τη φημολογία αυτών των ημερών. Γράφτηκαν σενάρια, υπήρξαν φήμες, διακινήθηκαν φήμες. Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, το ξεκαθαρίζω: Αυτό το θέμα έχει κλείσει. Πορευόμαστε δυναμικά προς τις εκλογές και διεκδικούμε τη νίκη με επικεφαλής τον Κώστα Σημίτη. Πάρτε το απόφαση.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Αν μου επιτρέπετε, δεν υπήρξαν μόνο φήμες και σενάρια, υπήρξαν και προτροπές από βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ προς τον Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες που, εμμέσως ή σαφώς, όπως τις διατύπωναν ήταν να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν υπάρχει άλλη πρωτοβουλία, παρά αυτό που σας είπα. Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε αφορούν τη συνήθη δραστηριότητά μας, γιατί πρωτοβουλίες υπάρχουν πολλές. Αφορούν το πρόγραμμα του κόμματος, το πρόγραμμα των εκλογών, τις επισκέψεις κ.τ.λ.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Χθες το βράδυ, ο κ. Βενιζέλος, στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη στο STAR, είπε συγκεκριμένα να αποφασίσει το ΠΑΣΟΚ αν ο κ. Σημίτης είναι το μεγάλο πλεονέκτημα ή μειονέκτημα. Εχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο επ` αυτού;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όπως προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις, ο Κώστας Σημίτης είναι το μεγάλο όπλο του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: Και κάτι άλλο θα ήθελα να σας ρωτήσω: Στην ίδια εκπομπή στο STAR, ακούστηκε ότι μία από τις κατασκευαστικές εταιρίες που συμμετέχουν στην κατασκευή της ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, φαίνεται να ανήκει σε συμφέροντα του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Χρήστου Θεοδώρου.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν γνωρίζω τίποτα τέτοιο. Επειδή καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, θερμή παράκληση να καταθέσει στοιχεία.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Το θέμα των ΤΑΧΙ λύθηκε, με παρέμβαση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ. Τόσους μήνες συζητούσαν με τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς και δεν είχε λυθεί. Δεν είναι αυτό μια κάποια θεσμική παρέκβαση; Παρενέβη ο Γραμματέας στον υπουργό, ενώ δεν τα είχαν βρει οι διάδικοι μεταξύ τους;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν ήταν διάδικοι.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Εντάξει. Η ελευθερία του λόγου το επιτρέπει.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το αποκαθιστώ, γιατί δεν τους θεωρούμε διαδίκους. Από εκεί και πέρα, ο Γραμματέας, ως όφειλε, από τη στιγμή που οι ταξιτζήδες ζητούσαν συνάντηση με το κόμμα, τους δέχθηκε. Του είπαν κάποια πράγματα, συνεννοήθηκε με τον κ. Χριστοδουλάκη και η κυβέρνηση τελικά αποφάσισε. Δεν βλέπω κανένα πρόβλημα. Πολύ ορθά ενήργησε και ο κ. Χρυσοχοϊδης και ο κ. Χριστοδουλάκης.

ΓΑΡΓΑΛΑΚΟΣ: Δεν είναι υπαναχώρηση της κυβέρνησης;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Γιατί είναι υπαναχώρηση; Βρέθηκε κάποια φόρμουλα, ώστε και να εφαρμοστούν αυτά που ήθελε η κυβέρνηση και οι ταξιτζήδες να μπορέσουν, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, να τα εφαρμόσουν. Δεν είναι υπαναχώρηση. Είναι διευθέτηση.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ήθελα να ρωτήσω τι θα γίνει με τον τηλεοπτικό χρόνο, κυρίως στα κρατικά κανάλια; Εχει πάρει η κυβέρνηση κάποια απόφαση; Μέχρι τώρα, παρακολουθούμε εκπομπές, δελτία κ.τ.λ., όπου είναι δυσανάλογα μεγάλος ο χρόνος προβολής στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, σε σχέση με άλλα κόμματα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από ό,τι βλέπω σε όλα τα talk show, η Ν.Δ. είναι παρούσα. Δεν λείπει από πουθενά.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν είναι τα talk show, είναι και τα δελτία ειδήσεων, είναι και @

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Από όσο έχω παρακολουθήσει από τα talk show, τις εκπομπές πολιτικής ενημέρωσης, τις πρωινές εκπομπές των καναλιών κ.ο.κ., δεν έχω δει να απουσιάζει η Ν.Δ.. Και σωστό είναι. Δεν είναι κακό. Το χαιρετίζω.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πρόκειται να γίνει κάποια ρύθμιση; Στα δελτία ειδήσεων έχουμε δυσανάλογη παρουσία.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Στα δελτία ειδήσεων θα προβληθεί και η κατασκευή μιας γέφυρας, ενός λιμανιού, που δεν είναι κομματικό έργο. Δεν μπορούμε να ταυτίζουμε τη συνήθη κυβερνητική δραστηριότητα με την κομματική. Αυτό είναι λάθος. Για παράδειγμα, θα πάει ένας υπουργός να δει ένα μεγάλο δρόμο. Πήγε η κα Παπανδρέου, προχθές, στον κόμβο της Κηφισίας με τον Παράδεισο Αμαρουσίου. Δεν θα δείξει η τηλεόραση τα εγκαίνια του κόμβου; Είναι δυνατόν; Είναι κομματικός χρόνος αυτός; Δεν κάνει κομματική πολιτική η κα Παπανδρέου. Κάνει τη δουλειά της ως υπουργός και πολύ καλά κάνει. Θα ήταν παρέκβαση, αν για παράδειγμα το πρωί στην ΕΡΤ στην εκπομπή του κ. Λυριτζή και του κ. Οικονόμου δεν καλούσαν εκπροσώπους της Ν.Δ.. Γίνεται το αντίθετο. Υπάρχει πολύ προσεκτική στάση και αυτό το χαιρετίζουμε.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Με το ζήτημα που δημιουργήθηκε κατά την απονομή των βραβείων των αθλητικών συντακτών προς τους αθλητές, όπου ως γνωστόν απουσίασαν οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ελλάδος, ήθελα να μου πείτε πότε προσβάλλεται ο θεσμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας; Και το ρωτώ, αν και δεν είναι της αρμοδιότητάς σας, γιατί άκουσα τον κ. Λιάνη να καλύπτει πλήρως τον κ. Γκαγκάτση ότι καθυστέρησε κ.τ.λ.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν μπορούμε να καθυστερούμε, όταν είναι κάπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό πρέπει να το προσέχουμε όλοι. Χρειάζεται ιδιαίτερος σεβασμός και προσοχή σε θέματα που έχουν να κάνουν με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν πρέπει να υπάρχουν αυτού του είδους οι καθυστερήσεις. Εκείνο, όμως, που θέλω να τονίσω, με αφορμή την ερώτησή σας, είναι το εξής: Είδα μια ανακοίνωση του κ. Ρουσόπουλου, πριν από λίγο, με την οποία προσπαθεί να ρίξει ευθύνες στην κυβέρνηση, διότι καθυστέρησε ο κ. Γκαγκάτσης στην εκδήλωση. Αν είναι δυνατόν! Ο κ. Ρουσόπουλος προφανώς βρίσκεται σε σύγχυση. Δεν έχει καταλάβει ότι ο κ. Γκαγκάτσης είναι Πρόεδρος της ΕΠΟ και όχι παράγων του υπουργείου Πολιτισμού. Παρακαλώ πολύ τον κ. Ρουσόπουλο να θυμηθεί ή αν δεν το γνωρίζει να ρωτήσει, για να μάθει, ποια ιδιότητα έχει ο κ. Γκαγκάτσης, πριν ζητήσει ευθύνες από την κυβέρνηση.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μήπως, γνωρίζετε γιατί αναβλήθηκε μια προγραμματισμένη περιοδεία του κ. Παπανδρέου στη Μαγνησία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κ. Μπεγλίτης, υπάρχει μια μικρή χρονική μετάθεση, λόγω κακοκαιρίας.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Χθες έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση ο κ. Κωνσταντόπουλος, μετά τη συνάντησή του με την «GREENPEACE». Κάλεσε την κυβέρνηση να κηρυχθεί η χώρα ελεύθερη από τα μεταλλαγμένα. Είναι μια πρόταση που θα μπορούσε να την εξετάσει η κυβέρνηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πρέπει να το δω αυτό το θέμα, γιατί έχει πολλές τεχνικές λεπτομέρειες.

ΣΙΔΕΡΗΣ: Σαφώς. Απλά φαντάζομαι, πως 10 εκατομμύρια Ελληνες θα συνυπέγραφαν.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θέλω να σας θυμίσω ότι κατά την επίσκεψη, τον περασμένο Ιούνιο, του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη -και Προεδρεύοντα τότε της Ε.Ε.- στον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπους, έγινε συζήτηση για το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, στα μεταλλαγμένα προϊόντα. Θέλω, επίσης, να σας θυμίσω πως υπήρξε σταθερή άρνηση της Ε.Ε. και του Πρωθυπουργού, ως Προεδρεύοντος της Ε.Ε., σε αυτό το άνοιγμα της αγοράς.

ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: Ηθελα να ρωτήσω εάν έχετε κάποιο σχόλιο για την τελευταία ημέρα της δίκης της «17Ν» και εάν υπάρχει περίπτωση και άλλων συλλήψεων.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όπως γνωρίζετε, ανακοινώθηκαν οι ποινές. Οσον αφορά το δεύτερο ερώτημά σας, δεν εκπροσωπώ τις Αρχές Ασφαλείας και δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εάν γίνονται συλλήψεις και πού γίνονται, αφορά τις Αρχές Ασφαλείας. Από κει και πέρα, σαν ένα γενικό σχόλιο για τη δίκη της «17Ν», θέλω να επαναλάβω το προ εβδομάδος, σχόλιό μας: Η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίησή της, διότι αυτή η δίκη έφθασε στο τέλος της με σωστές διαδικασίες, μέσα στο πλαίσιο και το πνεύμα του κράτους δικαίου. Η δικαιοσύνη απονέμεται. Γνωρίζουμε πια τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς των αποτρόπαιων εγκλημάτων της «17Ν». Ανήκει πλέον στο παρελθόν μια υπόθεση που ταλάνισε τον ελληνικό λαό για τόσα χρόνια. Οι ένοχοι πληρώνουν.

Ι. ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: Εχετε κάτι να μας ανακοινώσετε για τη συνάντηση που είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός με το Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Συνήθης διαδικασία, προγραμματική συνάντηση του Προέδρου με το Γραμματέα του κόμματος . Εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τη δραστηριότητα του κόμματος και την προετοιμασία του για τις εκλογές, στο επόμενο χρονικό διάστημα και κυρίως στους επόμενους μήνες.

ΚΟΥΙΝ:Υπάρχει θέμα αναβολής κάποιων προγραμματισμένων επισκέψεων του Πρωθυπουργού; Επίσης, τι θα γίνει με τις προγραμματισμένες περιοδείες;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτά θα τα ανακοινώσει το κόμμα. Εξ όσων γνωρίζω ο Πρωθυπουργός επειδή θέλει να προετοιμαστεί καλά για τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό -μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία και στιγμή για τον πολιτικό μας βίο- ζήτησε να αναβληθεί η προγραμματισθείσα για τη Δευτέρα το πρωί συνάντησή του με τους υποψήφιους βουλευτές, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία που θα ορίσει το ΠΑΣΟΚ.

Οσο για τις περιοδείες θα γίνουν κανονικά τις ημέρες που θα ανακοινώσει το κόμμα. Αυτά συζητήθηκαν το πρωί στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ.

ΜΟΥΡΤΗΣ: Μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις πολλών στελεχών της Ν.Δ. σχετικά με τις δηλώσεις του επίτιμου Προέδρου του κόμματος κ. Μητσοτάκη, επιμένετε στη χθεσινή θέση σας;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Οι θέσεις μας έχουν δικαιωθεί πλήρως. Παρ ότι πολλά στελέχη της Ν.Δ. επιχείρησαν να εμφανιστούν, ως δήθεν φιλολαϊκοί και φιλεργατικοί, θέλω να τους συστήσω να διαβάσουν -αν όχι τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες έγιναν δύο φορές- τουλάχιστον, τη συνέντευξη του αρχηγού τους κ. Κώστα Καραμανλή, στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής. Αυτά τα οποία, με κάποιον υποκρυπτόμενο, πλάγιο τρόπο, λέει ο κ. Καραμανλής στην εφημερίδα, σαφώς και με ευθύ τρόπο τα λέει ο κ. Μητσοτάκης τη Δευτέρα και την Τρίτη. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής λέει ότι θα πρέπει να γίνει έρευνα των στοιχείων, ότι θα πρέπει να πάμε σε ειδικά προγράμματα σε συμφωνία με την Ε.Ε., υπαινίσσεται θέμα για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά δικαιώματα. Ολα τα λέει υπαινικτικά και με περιφραστικό τρόπο. Αυτά που περιγράφει ο κ. Καραμανλής, με τρόπο που να μη δημιουργεί άμεσα εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, αλλά όποιος διαβάσει τη συνέντευξή του τα καταλαβαίνει, τα είπε καθαρά ο κ. Μητσοτάκης. Το θέμα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν φταίει διότι είπε την αλήθεια. Εκείνοι που φταίνε είναι αυτοί που προσπαθούν να κρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό. Δηλαδή, οι παράγοντες της Ν.Δ. Καλά δεν έχουν το θάρρος, τουλάχιστον, να ομολογήσουν αυτά που προγραμματίζουν να κάνουν, εάν ο ελληνικός λαός τους δώσει την κυβέρνηση; Ούτε αυτό το θάρρος δεν διαθέτουν;

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Αφού συμφωνούν οι κύριοι Καραμανλής και Μητσοτάκης, πράγμα που κι εσείς το είπατε, το πρόβλημά σας ποιο είναι;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Κανένα. Αυτό είναι πρόβλημα της Ν.Δ., αλλά και του ελληνικού λαού, που -κατά τη Ν.Δ.- πρέπει «να σφίξει το ζωνάρι». Δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Εμείς ενδιαφερόμαστε για τον ελληνικό λαό.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Εσείς ενδιαφέρεστε για τον ελληνικό λαό! Σωθήκαμε τώρα.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ο ελληνικός λαός μας έχει εκλέξει, δεν ξέρω εάν το θυμάστε.

ΓΙΑΝΝΙΣΗΣ: Σήμερα ο κ. Παπαθεμελής παρουσιάζει το νέο του κόμμα, έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο. Ως γνωστόν, στην Ελλάδα οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ιδρύουν πολιτικά κόμματα.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Η αυριανή δίκη θα γίνει κανονικά;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτό το θέμα δεν αφορά την πολιτική ενημέρωση.

ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί δεν αφορά; Πολιτική δίκη είναι.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είναι πολιτική, είναι ποινική δίκη.

Σας ευχαριστώ.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Wednesday, 17 December 2003 - 14:05:10 UTC