Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Greek Government Press Briefing, 03-07-18

Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Ministry of Press & Mass Media <http://www.minpress.gr/>

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Αθήνα, 18 Ιουλίου 2003

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΧΡΗΣΤΟ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ

Εισαγωγικώς, θα ήθελα να σχολιάσω τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. για τον εκλογικό νόμο και την πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οσον αφορά τον εκλογικό νόμο θέλω να πω τα εξής:

"Ακριβώς αυτή η ατυχής και λανθασμένη επιλογή της Ν.Δ., να ζητήσει δια του αρχηγού της πρόωρες εκλογές, είναι αυτή που αναγκάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ακολουθεί αυτή τη βαθιά συντηρητική τακτική.

Η πρόταση για πρόωρες εκλογές τους αναγκάζει να μη μετέχουν στο διάλογο, σε κανένα διάλογο, να μη μετέχουν ουσιαστικά στην πολιτική ζωή της χώρας, να αρνούνται κάθε είδους μεταβολές, να απαξιώνουν, να αναιρούν, να ακυρώνουν ακόμη και το θεσμικό ρόλο τους στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η τακτική της Ν.Δ. θυμίζει την αρχαία ρήση των συντηρητικών της Αθήνας "αι μεταβολαί λυπηρόν".

Όμως, ο κ. Καραμανλής προβαίνει και σε μια παραπέρα υποκριτική και επικίνδυνη κίνηση. Προσπαθεί να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, επιχειρώντας να ταυτίσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με τις εκλογές του 2004, όταν είναι γνωστό ότι ο νέος εκλογικός νόμος, σύμφωνα με τις χθεσινές προτάσεις του Πρωθυπουργού, μπορεί να ισχύσει μετά την άνοιξη του 2005."

Οσον αφορά την πρόταση της Ν.Δ. για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θέλω να εξηγήσω, γιατί η πρόταση της Ν.Δ. είναι πρακτικά ανεφάρμοστη:

Η προτεινόμενη από τη Ν.Δ. ρύθμιση παραπέμπει για την αποτελεσματική της εφαρμογή, σε Π.Δ. ουσιαστικά δηλαδή στις καλένδες.

Οι υπεύθυνοι για παραλαβή και έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Εσχες ορίζονται αρμόδιοι για τον έλεγχο νομιμότητας και διαφάνειας χρηματιστηριακών συναλλαγών. Δεν διαθέτουν μηχανισμούς και γνώσεις προς τούτο. Επίσης δεν διαθέτουν πρόσβαση σε αρμόδιες εποπτικές αρχές ξένων χωρών. Ο μόνος μηχανισμός που σήμερα διαθέτει τις προϋποθέσεις αυτές είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η πολυδιάσπαση αυτής της αρμοδιότητας θα δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση αρμοδιοτήτων και θα είναι αναποτελεσματική.

Η πρόταση καλύπτει ευρύτατο και δυσπροσδιόριστο κύκλο προσώπων, στο μέλλον και στο παρελθόν, οδηγεί εκ των πραγμάτων σε διάβρωση της βασικής αρχής του απόρρητου των χρηματιστηριακών συναλλαγών που ισχύει σε όλες τις χώρες και θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός κλίματος γενικευμένης καχυποψίας απέναντι στους θεσμούς και τα κριτήρια λειτουργίας των αγορών στη χώρα μας.

Η προτεινόμενη από τη Ν.Δ. τροπολογία έχει πλείστες νομοθετικές ατέλειες, οι οποίες θα καταστήσουν προβληματική την εφαρμογή της.

Η απαίτηση υποβολής πλήθους ετερόκλητων στοιχείων και πιστοποιητικών για διενέργεια συναλλαγών θα καταστήσει δυσχερή και ανέφικτο τον επαγγελλόμενο έλεγχο.

Τελικά, η Ν.Δ. προτείνει χαοτικές και ανεφάρμοστες διαδικασίες για να θολώσει τα νερά και να συντηρεί τη λασπολογία κατά του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης.

Αλλά, τη Ν.Δ. δεν ενδιαφέρει η διαφάνεια και ο έλεγχος προσώπων που ασκούν οικονομική διαχείριση δημόσιου χρήματος, την ενδιαφέρει η συνέχιση της λασπολογίας εναντίον της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό προκύπτει από το ίδιο το κείμενο της "πρότασης". Αραγε, δεν ενδιαφέρει η διαχείριση όσων ασκούν δημόσιο λειτούργημα, ώστε να εξαιρεί πάρα πολλούς;

Παρακαλώ, τις ερωτήσεις σας.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Αν κατάλαβα καλά διαφωνείτε με την τροπολογία του κ. Καραμανλή και θα ήθελα να ρωτήσω τι θα κάνετε με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν και επισήμως, σήμερα και στις τηλεοπτικές κάμερες ότι είναι έτοιμοι να υπερψηφίσουν αυτή την τροπολογία;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν άκουσα κανέναν, τουλάχιστον μέχρι χθες, ότι θα ψηφίσει μια τέτοια τροπολογία.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Εχουν γίνει τέτοιες δηλώσεις. Πώς θα το αντιμετωπίσετε αυτό το ενδεχόμενο;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν έχω ακούσει κανέναν ότι θα την ψηφίσει. Από εκεί και πέρα, εάν γίνουν τέτοιες δηλώσεις, είναι σαφές ότι θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε, μέσα από τις διαδικασίες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, γιατί αυτή η πρόταση είναι ανέφικτη και επικίνδυνη και γιατί η απόφαση που θα ληφθεί σήμερα από τον Πρωθυπουργό, μετά τη σύσκεψη που οδηγεί εκ του ασφαλούς και με δικές μας πρωτοβουλίες, σε διαφάνεια των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει διάλογο για την πρόταση της Ν.Δ.; Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με αυτό που ζητάτε κι εσείς@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Ούτως ή άλλως, εφόσον αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί στις διαδικασίες, θα απαντήσουμε. Εμείς δεν είμαστε κατά του διαλόγου. Απαντούμε συγκεκριμένα.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Γιατί είδα ότι το απορρίψατε ήδη.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Απάντησα, τεκμηριωμένα, με βάση στοιχεία και γνώση των συγκεκριμένων καταστάσεων. Αν από εκεί και πέρα, χρειαστεί αυτή η συζήτηση να γίνει και μέσα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε. Σεβόμαστε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τις διαδικασίες διαλόγου και θα υπερασπιστούμε τις απόψεις μας. Ναι στο διάλογο, ναι και στην άποψή μας.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εκ προοιμίου, όμως, λέτε ότι η στάση σας είναι αρνητική.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν αρνήθηκα το διάλογο. Εθεσα τα επιχειρήματά μας. Εχει διαφορά. Δεν μπορείς να στερήσεις σε ένα πολιτικό κόμμα να θέσει τα επιχειρήματά του και να προτείνει κάτι άλλο, όπως εμείς προτείνουμε.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχουν πάρα πολλές αντιρρήσεις ή τέλος πάντων ενστάσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι από τη μια πλευρά λένε ότι προχωράτε σε δύο πολύ μεγάλες αλλαγές, όπως είναι ο εκλογικός νόμος@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Πολλές αντιρρήσεις και ενστάσεις δεν έχω ακούσει.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Επίσημα λέτε;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Όχι, δεν έχω ακούσει πολλές αντιρρήσεις και ενστάσεις. Δεν υπάρχουν "πολλές", για να είμαστε ακριβείς. Μπορεί να είναι ορισμένοι.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Ορισμένοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λένε ότι ανοίξατε δύο μεγάλα θέματα, όπως είναι το πόθεν έσχες και ο εκλογικός νόμος, χωρίς να συγκαλέσετε την Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωρίς να ερωτηθούν και για το θέμα του πόθεν έσχες, λένε ότι καλούνται οι ίδιοι να αποδείξουν ότι δεν είναι ένοχοι και ότι τους χρησιμοποιείτε για να αποδείξετε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ με τη διαφάνεια.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αυτή είναι μια άποψη που ακούστηκε. Εν πάση περιπτώσει σεβαστές είναι όλες οι απόψεις, αλλά οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα όργανά μας. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο και το κόμμα την επικρότησε, όπως γνωρίζετε. Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι έχει πρόβλημα κανείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει τη σχετική δήλωση. Εχει να κρύψει κανείς τίποτα; Όχι, φαντάζομαι.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συγκληθεί;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα συγκληθεί ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (ΚΤΕ), θα γίνει μάλλον ένα ανοικτό ΚΤΕ και θα συγκληθούν οι βουλευτές που μετέχουν στα θερινά τμήματα, γιατί υπάρχουν και πρακτικές δυσκολίες αυτή την εποχή ή θα συγκληθούν οι μετέχοντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε κάποια από τα θερινά τμήματα, σε διαδοχικές συνεδριάσεις, με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Κώστα Σκανδαλίδη, παρουσία του προεδρείου της Κ.Ο. και του κ. Ακριβάκη, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση αλλαγών για τον εκλογικό νόμο. Είναι πρόταση, δεν είναι απόφαση. Ο διάλογος θα γίνει και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Να είναι ήσυχοι οι βουλευτές μας. Κατανοώ και σέβομαι απόλυτα τη θέλησή τους για συμμετοχή και συνδιαμόρφωση της πρότασης. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και αναγκαίο. Επομένως, αυτό που ζητούν θα γίνει, θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Θα υπάρξει ο σχετικός διάλογος και η διαμόρφωση της πρότασης και μέσα από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Είναι πρόταση, σχέδιο, δεν είναι κάτι τελικό.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Μήπως έπρεπε να προηγηθούν οι συνεδριάσεις των οργάνων;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Αφού, χθες μόλις κατέληξε η Κυβερνητική Επιτροπή. Θέτει την πρόταση σε διάλογο. Ο διάλογος θα γίνει και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν καταλαβαίνω, γιατί θα έπρεπε να προηγηθεί; Τι αλλάζει; Αφού είναι πρόταση, η οποία μπορεί να βελτιωθεί σε πάρα πολλά σημεία, πιθανά και σε όλα τα σημεία, εάν ακουστούν ενδιαφέρουσες προτάσεις. Οι βουλευτές μας θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή, θα κληθούν να διαμορφώσουν αυτή την πρόταση. Ο ρόλος των βουλευτών μας θα είναι πολύ σημαντικός στη διαμόρφωση της τελικής απόφασης και θα ακουστούν και θα ληφθούν υπόψη όλες οι προτάσεις. Ποιο είναι, λοιπόν, το πρόβλημα;

ΙΩΑΝΝΟΥ: Το πρόβλημα είναι -τουλάχιστον όπως λένε ορισμένοι- ότι, επειδή τώρα έχουμε τα θερινά τμήματα και οι ΚΤΕ θα είναι περιορισμένοι, ζητούν σύγκληση της Κ.Ο@.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα γίνουν διαδοχικές συνεδριάσεις των ΚΤΕ. Δεν πρόκειται να καταλήξουμε πριν από τη σύγκληση της Ολομέλειας. Και εάν κριθεί ότι πρέπει να συγκληθεί η Κ.Ο. -δεν μπορώ να το ξέρω αυτή τη στιγμή- αυτό θα εκτιμηθεί όταν θα είμαστε έτοιμοι για να γίνει μια τελική συζήτηση. Αυτό δεν αποκλείεται. Εκείνο, όμως, που ξέρω είναι ότι θα συνεδριάσουν οι ΚΤΕ για όλα τα θερινά τμήματα, ώστε να καλυφθούν όλοι. Δεν βιαζόμαστε. Δεν πρόκειται να έρθει νόμος το Σεπτέμβριο. Ο διάλογος θα είναι πλούσιος.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Ο κ. Λιάπης σήμερα, προφανώς για να αποτραπεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το 2005, έκανε μια πρόταση, προλειαίνοντας το έδαφος της αποτροπής και είπε ότι το κόμμα του -εφόσον αναδειχθεί κυβέρνηση- είναι πιθανό να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόσωπο από το χώρο της Κεντροαριστεράς και μάλιστα προχώρησε και είπε ότι είναι πιθανό να προτείνουν και το σημερινό Πρωθυπουργό@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θέλετε να σχολιάσω τις προσωπικές απόψεις του κ. Λιάπη; Δεν είναι δυνατόν.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Σε περίπτωση, όμως, που η άποψη την οποία εκφράζει ο κ. Λιάπης υιοθετηθεί@;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν συνηθίζω να απαντώ σε υποθετικά ερωτήματα.

ΚΑΡΓΟΥΔΗ: Είπε ότι η άποψή του δεν αντανακλά μόνο@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν το ξέρω αυτό. Μπορείτε να ρωτήσετε τον κ. Λιάπη, οποίος είναι ένας εξέχων πολιτικός. Φαντάζομαι ότι διατύπωσε τις απόψεις του. Εάν ρωτάτε ποια είναι η δική μας άποψη, σε αυτό μπορώ να σας πω ευθέως ότι εμείς θέλουμε το 2005 να καταλήξουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ποια θα είναι η πρότασή μας δεν μπορώ να πω, γιατί θα διαμορφωθεί από τα όργανα του κινήματος την εποχή εκείνη. Πρόθεσή μας, όμως, είναι να καταλήξουμε.

Ι. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Η πρόταση για τον κ. Σημίτη θα σας έβρισκε σύμφωνους;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μην επιχειρείτε να ανοίξετε μια τέτοια συζήτηση, η οποία δεν έχει καμία σχέση αυτή τη στιγμή με την πραγματικότητα. Εμείς ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι ο κ. Σημίτης θα είναι και πάλι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Ο κ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ρωτήθηκε για τον εκλογικό νόμο και απάντησε ότι σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προσπάθεια επιβολής αλλαγών και ότι μιλάμε για αλλαγές που θα ισχύσουν μετά το 2005, ούτε σε περίπτωση αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Εχει αλλάξει κάτι στην κυβέρνηση;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Το είπα πριν από λίγο. Κατήγγειλα τον κ. Καραμανλή ότι εξαπατά τον ελληνικό λαό. Είπα ότι εμείς θέλουμε να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος, εάν αυτό είναι το πρόβλημα της Ν.Δ., μετά την άνοιξη του 2005. Ο Πρωθυπουργός είπε χθες και το επανέλαβα σήμερα ότι πρόθεσή μας είναι να προτείνουμε στο διάλογο που θα γίνει να ισχύσει ο νέος νόμος μετά την άνοιξη του 2005. Εάν η Ν.Δ. δεν προσέλθει στο διάλογο θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Σας έχω πει ότι στην περίπτωση αυτή θα αποφασίσουμε συνολικά για έναν εκλογικό νόμο τον οποίο θα θέσουμε υπόψη του ελληνικού λαού. Πιθανόν να έχει μέσα και το 2005, αλλά δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη.

ΚΑΛΑΡΙΤΗΣ: Άλλο είναι αυτό, γιατί πριν από λίγο ο κ. Σκανδαλίδης, στη συνέντευξή του@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είπα ότι αυτά θα τα δούμε όλα στο διάλογο. Μην περιμένετε να κλείσω από τώρα θέματα του διαλόγου. Θα ήταν ατόπημα. Όταν προτείνεις ένα πακέτο για διάλογο, είναι πακέτο για διάλογο. Όταν έρθει η ώρα να καταλήξουμε, θα εξηγήσουμε γιατί καταλήξαμε. Δεν αποκλείω να καταλήξουμε και στο 2005. Δεν το απέκλεισα ποτέ, αλλά θέλω να είμαι πολύ αυστηρός σε θέματα δεοντολογίας. Όλα είναι στο τραπέζι. Πρόθεσή μας είναι να το πάμε μετά την άνοιξη του 2005, αν αυτό είναι το πρόβλημα της Ν.Δ. Γι` αυτό λέω ότι ο κ. Καραμανλής υποκρίνεται και εξαπατά.

ΙΩΑΝΝΟΥ: Μια διευκρίνιση: Είπατε ότι μετά τη σύσκεψη θα υπάρξει κάποια αντιπρόταση σε αυτή την πρόταση του κ. Καραμανλή;

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Θα είναι πρόταση για τις δικές μας κινήσεις πάνω στο ίδιο θέμα. Απόφαση μάλλον, αλλά απλώς δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα κλείσει σήμερα η σύσκεψη ή αν θα χρειαστεί και νέα επεξεργασία.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Θέλω να σας ρωτήσω αν κατά την άποψή σας το σχέδιο Ανάν συνιστά αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο, όπως είπε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσος Παπαδόπουλος.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Δεν είπε ακριβώς αυτό ο κ. Παπαδόπουλος. Εχει θέσει ένα συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σκεπτικό και μην τον αδικείτε.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Θα σας πω επί λέξει τη συγκεκριμένη πρόταση, ότι "το σχέδιο Ανάν δεν συνιστά πρωτοβουλία, συνιστά αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής και γι` αυτό το λόγο δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε ως έχει".

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Είναι γνωστή η πρόταση της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι θέλει διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου Ανάν. Αυτή είναι μια γνωστή πρόταση. Αν έχετε προσέξει, όταν χρησιμοποιώ τη σχετική φρασεολογία, ομιλώ για επίλυση του Κυπριακού με βάση το σχέδιο Ανάν. Δεν λέμε ότι το δεχόμαστε ως έχει, γιατί γνωρίζουμε, ως ελληνική κυβέρνηση, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θέλει διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου. Γι` αυτό πάντα χρησιμοποιώ τον όρο "με βάση το σχέδιο Ανάν". Εχουμε αποδεχθεί, δηλαδή, την αναγκαιότητα συζητήσεων και διαπραγματεύσεων επί του σχεδίου.

ΠΟΥΛΙΔΟΥ: Είναι δύο διαφορετικά πράγματα@

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ: Μην περιμένετε να σας απαντήσω αλλιώς και το καταλαβαίνετε. Εχουμε συμφωνήσει ότι ομιλούμε για επίλυση του κυπριακού προβλήματος με βάση το σχέδιο Ανάν. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να κάνει συζητήσεις, διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου και αυτό το έχουμε αποδεχθεί όλοι. Δεν χρειάζεται να δημιουργήσουμε άλλο θέμα. Αυτή τη στιγμή ο αντίπαλός μας είναι η άλλη πλευρά, η αδιαλλαξία του Ντενκτάς.

Σας ευχαριστώ.

Καλό Σαββατοκύριακο.


Greek Government Press Briefings in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyber2html v1.05c run on Friday, 18 July 2003 - 13:05:09 UTC